Dodaj do ulubionych

Perła Medycyny

18.02.13, 18:47
Pismem z dnia 17 grudnia 2012 roku Marszałek Województwa Mazowieckiego serdecznie gratuluje Dyrektorowi Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Ochota zdobtycia pierwszej nagrody w tym ogólnopolskim konkursie, w kategorii publiczne zakłady lecznictwa otwartego. Treść pisma dostepna jest za linkiem
www.szpzlo-ochota.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=230:gratulacje-od-pana-adama-struzika-marszaka-wojewodztwa-mazowieckiego-z-okazji-otrzymania-przez-szpzlo-warszawa-ochota-i-nagrody-w-ogolnopolskim-konkursie-medycznym-pery-medycyny&catid=4:news
Centrum Medyczne Raszyn jest częścią tej Perły Medycyny.
Czy ktoś z Państwa wie, jak w ramach tej Perły dostać się do ortopedy?
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: Perła Medycyny 19.02.13, 09:32
      Zawsze coś wygrzebiesz ciekawego.

To nawet stronę ma nasze centrumsmile
      I ciekawe info:
      p.o. Koordynatora komórek organizacyjnych działalności podstawowej funkcjonujących w ramach Centrum Medycznego Raszyn:
      Jerzy Ochman

czyli co to jest kierownik ośrodka zdrowia?
      • starix62 Re: Perła Medycyny 19.02.13, 18:53
        Pani dr.Agata Kuran nie jest kierownikiem ośrodka zdrowia w Raszynie! Pomogli jej w podjęciu tej decyzji "praworządni"Przyparta do muru miała do wyboru; sama rezygnuje albo zostanie zwolniona przez dyrektora ZOZu. Praworządni w zeszłym roku zrobili nagonkę na p.doktor rękoma sołtysa z Rybia, radnej co miała(ma?)recepte na uzdrowienie służby zdrowia w Raszynie. Powiecie że się czepiam, ale taka jest prawda,wójt daje kase na ośrodek to i ma wpływ na decyzje dyrektora ZOZu. Pani radna, panie sołtysie kolejki do ośrodka coraz większe,proponuje zabrać się do roboty(wybory już 2014).
        • b.brudny_motocykl Re: Perła Medycyny 19.02.13, 19:08
          starix wszystko się zgadza łącznie z nagonką na Agatę Kuran... Ciekawe tylko dlaczego tak jest że odpowiedzialny za taki fakt nie robi to osobiście tylko brudne rzeczy zleca innym... A ci zamiast pomyśleć to posłusznie słuchają
          • patrzacy.z.boku Re: Perła Medycyny 05.03.13, 21:52
            biznes.onet.pl/najbogatszy-lekarz-w-polsce,40467,5432895,1,prasa-detal
            czy to o tym rozpisuje sie ostatni kurier?wink
    • kjwojtas Re: Perła Medycyny 06.03.13, 08:12
      O usługach medycznych w gminie pisałem kiedyć; moim zdaniem należało rozwijać punkty porad pierwszego kontaktu w poszczególnych miejscowościach.
      Np. poprzez udzielanie pożyczek lekarzom na wybudowanie domu z gabinetem - wraz z umową na funkcjonowanie przez np. 25 lat.
      Natomiast centralnie w Raszynie - powinno być laboratorium i usługi specjalistyczne - z takim wyposażeniem jakie uda się zdobyć - bądź z NFZ, bądź poprzez dofinansowanie Gminy, ale nie należałoby odrzucać wpłat sponsoringowych mieszkańców.
      W centrum winny znaleźć się gabinety dla specjalistów nawet jeśli przyjmowaliby tylko przez kilka godzin tygodniowo.
      Wydaje się, że taki model opieki zdrowotnej byłby bardziej efektywny - zwłaszcza wobec szykujących sie zmian społecznych.

PS. Pod Pan ostatnią notką napisałem uwagę. Tyle, że, jak widać, Pan nie ma nawet zamiaru podejmować tematu, a jedynie pomerdać medialnie.
      Ot typowe dla Gminy Raszyn. A wypadało przynajmniej odnieść sie do tematu.
      Teraz - też wystarczy, że ktoś Panu załatwi wizytę u ortopedy i to pańskie zapędy regulacyjne w pełni zaspokoi.
      • konradzubko Re: Perła Medycyny 06.03.13, 09:51
        Szanowny Panie Wojtas!
        Potrzebowałem wizytu u ortopedy, szukałem w najbliższych placówkach. Nie znalazłem usługi ani informacji o niej. Znalazłem za to laurkę od Marszałka Województwa dla ZOZu Ochota. Jak dla mnie to jest takie "Do Elizy" w słuchawce telefonu zamiast rozmowy na którą czekam.

Informacji od czytelników jak trafić do ortopedy nie uzyskałem, nikt mi wizyty nie załatwił. Nie było się do czego odnieść. Znalazłem spis NFZtowych gabinetów na stronie oddziału warszawskiego. Jednak od adresu do wizyty droga jeszcze daleka.

Pańskie regulacje z pożyczkami są interesujące, ale szybciej dostanę się do gabinetu z Funduszu niż do tego z Pańskiej propozycji. W tym kontekście to Pan "medialnie merda".

Konrad Zubko
        • patrzacy.z.boku Re: Perła Medycyny 06.03.13, 19:06
          panie konradzie,w ostatnim kurierze stoi ze beda sami specjalisci pracowac w perle,wiec spokojnie...wink
          • klefan Re: Perła Medycyny 12.09.14, 23:07
            specjaliści-konserwatorzy od elektryki ,hydrauliki itp
    • tuurodzony Re: Perła Medycyny 12.09.14, 16:07
      Ja wiem, ja wiem! Daj się przejechać przez tramwaj - to jedyny szybki sposób
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka