Dodaj do ulubionych

Żarówki led?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:08
Czy w Chełmnie jest jakiś sklep gdzie można kupić żarówki led? Coś takiego -
www.allegro.pl/item406941256_zarowka_diodowa_led_e27_48_led_230v_rozpraszaj.html
Obserwuj wątek
    • Gość: szmeli Re: Żarówki led? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:53
      widziałem tekie coś w sklepie motoryzacyjnym przy Placu Wolności. Ale osobiście
      nie polecam tego, widziałem jak to świeci, marny gaget.
    • Gość: rafal Re: Żarówki led? IP: *.chelmno.mm.pl 25.07.08, 13:46
      nie zgadzam sie z przedmowca.
      oczywiscie zwykle ledy nie nadaja sie do wszystkiego, ale od rzu nie polecac?
      ledy daja dosc dobre swiatlo, majac zasadnicza przewage nad tradycyjnymi
      zrodlami swiatla - sa duzo trwlasz, przepalenie jednej diody nie powoduje braku
      swiatla, ponadto - sa duzo mniej pradozerne, co w prostej linii przeklada sie na
      oszczednosci.
      • Gość: led Re: Żarówki led? IP: *.tktelekom.pl 24.06.13, 06:38
        To jak są oszczędniejsze to radzę policzyć kiedy się ten zakup zwróci.
    • Gość: tadeusz Re: Żarówki led? IP: *.204.27.59.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 23:21
      zarowki led kupisz na rynku kolo apteki lub u Rafala na poprzecznej kolo hurtowni napoi zielonego.
    • Gość: wreszcie taniej Re: Żarówki led? IP: 109.94.245.* 25.07.13, 08:10
      Ja wymieniłam Żarówki led na te z większą bańką, wg mnie świecą idealnie, Faktycznie jest ogromna oszczędność światła, u mnie w domu cały wieczór świeci się po kilka żarówek i widziałam jak licznik się szybko kręcił, teraz jest o wiele lepiej.
    • Gość: krzyżak Re: Żarówki led? IP: *.play-internet.pl 30.07.13, 20:16
      Energoszczędne pochodnie prosto z Malborka !
      • jupon82 Re: Żarówki led? 12.08.13, 16:11
        Prze internet można też kupić żarówki od bezpośrednich importerów, dużo taniej, np: ekoledy.pl.
    • Gość: oszczedna111 Re: Żarówki led? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.13, 11:52
      Ja zakupiłam firmy AGWA&VIRIBRIGHT, sa najbardziej oszczędne i dają najwiecej światła, a poza tym mam 3 lata gwarancji. Są najlepsze ze wszystkich jakie dotychczas kupowalam! tutaj macie link firmy agwa.pl wystarczy zadzwonic i zamówić:)
    • Gość: elektryk Re: Żarówki led? IP: *.158.217.31.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.13, 22:04
      zarowki led sa z chin maja napisane okres swiecenia od 25tys godz do 50tys godz to oszustwo i robienie ludzi w trombe one swieca od 500godz do 5000godz i sie przepalaja niekture z nich nie wytrzymuja 50 godzin ich cena nie zwruci sie nigdy w oszczedzaniu energi elektrycznej.
      • Gość: qurt Re: Żarówki led? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.13, 14:47
        Co do sklepu p. Rafała to jest przeniesiony na ul. Dworcową przy byłym PKS.
        Co do żarówek led to ich trwałość jest znacznie większa niż tradycyjnych, to bez wątpienia. Światło jakie dają jest mocniejsze.
        Co do oszczędności, drogie to prawda ale jeśli w domu świeci się 8 szt. żarówek np. 60 wat gdzie pobór mocy to ok. 480 wat. Żarówki led dają lepsze światło a zużywają energii jak żarówka 20 watowa (średnio) więc ile? 160 wat. I co mniej - oczywiście. Fakt jest, że zrobi się pusta kieszeń jak kupimy od razu dużą ilość ale w przeciągu kilkunastu miesięcy zwróci się na pewno. W sklepie u p. Rafała otrzymacie całą ich gamę, a ceny chyba w Chełmnie taniej nie dostaniecie.
        Pozdrawiam.
    • Gość: 111 Re: Żarówki led? IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.13, 14:55
      ...
      • Gość: elektryk Re: Żarówki led? IP: *.chelmno.mm.pl 13.10.13, 21:38
        Najnowsze ledy i najlepiej wykonane to Amerykanskie u nas benda w 2015 roku, to ledy nowej generacji jeszcze raz tak mocno swieca i pobieraja polowe energi elektrycznej od tych kture sa w naszych sklepach.
    • Gość: tymoteusz Re: Żarówki led? IP: *.airmax.pl 13.10.13, 19:18
      Żarówki LED są dobrym rozwiązaniem o ile kupimy ledy które są dobrej jakości. Miałem do czynienia z wieloma żarówkami i dopiero w sklepie www.lightingmarket.pl znalazłem żarówki które mogę określić jako dobre. Narazie służą mi 8 miesięcy i światło jest takie jak podaje sklep. Są drogie ale inwestycja się zwraca.
    • la.fila Re: Żarówki led? 19.08.16, 13:54
      ja kupowałam ledy na www.eratech.pl, mają też sklep na allegro: allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2603260

Niektóre zarówki świecą ok roku czasu i nie ma róznicy z nowo zamontowanymi. Ja juz wszedzie mam ledy i nie żałuję.
      • Gość: ! Re: Żarówki led? IP: 89.231.148.* 19.08.16, 17:59
        !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka