Dodaj do ulubionych

IPLUS reklamacja

IP: *.gprs.plus.pl 20.10.08, 17:31
Składał ktoś reklamację na IPLUSa?Albo zrywał umowę przed czasem?Czy
są jakieś szanse żeby oddali kasę albo zerwali umowę-oczywiście z
ich winy.
Obserwuj wątek
    • Gość: hit Re: IPLUS reklamacja IP: 89.231.150.* 22.10.08, 17:39
      zawsze jest szansa wystarczy napisac na wypowiedzeniu umowy dlaczego zrywasz i
      moze byc tak ze sie nie wywiazuja i to tyle
      • Gość: rafal Re: IPLUS reklamacja IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.08, 17:49
        dużo zależy od tego jak uzasadnisz to rozwiązanie umowy. W przypadku zwykłego
        internetu, z kabla - sprawa jest prostsza. Plus może próbować się wykpić
        ograniczeniami technicznym, które teoretycznie są publicznie znane...

Moja rada - spróbuj się skonsultować z Rzecznikiem Praw Konsumenta. Fachowa
        pomoc z pewnością nie zaszkodzi :)

Powodzenia :)
        • Gość: ania Re: IPLUS reklamacja IP: *.gprs.plus.pl 22.10.08, 20:11
          kazali mi wysłac reklamacje mailem,no i za kazdym razem jak wyśle-a
          zrobiłam to 4razy piszą,że dostali pustą wiadomość........
          • Gość: hit Re: IPLUS reklamacja IP: 89.231.150.* 22.10.08, 20:50
            wyslij poczta zwykla aniu wtedy napewno nie powiedza ze wyslalas pusta
            wiadomosc.ogolnie u nas taki net np.jak IPLUS bedzie chodzil niestety wolno
            poniewarz nadajniki sa slabe.Bydgoszcz albo Torun tam napewno by dzialalo
            lepiej. tak jak kolega pisal wyzej przyczyny techniczne.i warto zglsic sie do
            rzecznika praw konsumenta jak kolega radzil .pozdrawiam
          • Gość: rafal Re: IPLUS reklamacja IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.08, 20:51
            po pierwsze - z jakiego konta korzystasz?
            po drugie - wysyłasz to jako załącznik?

a ponadto - nie mogą nie przyjąć reklamacji pisemnie... co więcej - jeśli
            wyślesz im to poleconym - masz dowód wysłania w ręce. U nas rozliczenia
            elektronicznie w takim wypadku mają niespecjalną rację bytu...
            • Gość: xxx Re: IPLUS reklamacja IP: *.gprs.plus.pl 22.10.08, 23:27
              ja mam iplusa bylam w toruniu w bydgoszczy i wszedzie jedno gowno
              ale nie ma na co liczyc wiecej to jest internet bezprzewodowy
              zawsze bedzie wolny
              • Gość: rafal Re: IPLUS reklamacja IP: 158.75.42.* 23.10.08, 09:49
                pytanie - jaki masz modem?

nie mam zbyt dużego doświadczenia z iPlusem, ale używalem chociażby BC. W
                toruniu chodzi całkiem przyzwoicie...
                • Gość: ania Re: IPLUS reklamacja IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 14:55
                  Na początku jako tako chodziło,ale od miesiąca jest katastrofa.Na
                  otwarcie str.czekam nawet do 10min!!!!Wiem,że nie będzie to chodziło
                  tak jak przez kabel,ale to jest już przegięcie!!!
                  • Gość: rafal Re: IPLUS reklamacja IP: *.chelmno.mm.pl 23.10.08, 21:38
                    masz hosta *gprs*...

więc dwie sprawy - jeśli masz modem typowy gprs - to jedna wielka lipa. Plus
                    jakiś czas temu miał "super promocje" w stylu modem ze 1 zeta i do tego umowa
                    tylko na rok. Haczyk? Modemy pod gprs właśnie.

Druga sprawa - jeśli wcześniej chodziło "w miarę ok" - to może to być również
                    kwestia komputera... Radziłbym przejrzeć co siedzi w rejestrze :)
        • Gość: Klik Re: iPLUS reklamacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 08:04
          Jaki Rzecznik Praw Konsumenta. Kierując się do takiej osoby najpierw wyczerpać
          musisz normalne procedury reklamacyjne, potem masz odwołanie od takiej
          negatywnie rozpatrzonej reklamacji. Jeżeli zostanie utrzymana, to dopiero wtedy
          wskazane podejście do Rzecznika z kompletna dokumentacją tej sprawy.
          • Gość: rafal Re: iPLUS reklamacja IP: *.chelmno.mm.pl 24.10.08, 09:04
            ale skonsultować się nie zaszkodzi na żadnym etapie. Od teg on jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka