Dodaj do ulubionych

Maniacy ASG

IP: *.bmly.cable.virginmedia.com 09.05.09, 18:10
Tylko dla dużych chłopców , mamy w naszym rejonie super tereny do
tzw. strzelanki , każdy z chłopców w wieku i tym młodszym i starszym
lubi sobie postrzelać . Żyjemy w takich czasach w których te
marzenia mogą się spełnić , jednak uprzedzam jest to dość droga
zabawa . Chciałbym utworzyć taką grupę , z którą można by pobiegać ,
po walczyć a nawet stoczyć bój z innymi takimi grupami .Mam na myśli
istniejące już , dobrze zorganizowane oddziały maniaków ASG .Na
początek jednak proponuję stworzenie Chełmińskiego oddziału
taktycznego . Może to trochę groźnie brzmi , ale sama zabawa jest
dość niebezpieczna , tu trzeba być cały czas ostrożnym . Na tym
forum chciałbym dowiedzieć się czy znajdą się zainteresowani , i
jakie repliki oraz wyposażenie , na dzień dzisiejszy posiadają , no
do do roboty maniacy , czekam na wiadomości !!!
Obserwuj wątek
    • pozytywny.bohater Re: Maniacy ASG 09.05.09, 21:44
      Daj znać, mam Thompsona (AEG), Colta (ASG) i Desert Eagle (AEG).
      Napisz na mój mail (jestem zrejestrowany)
    • Gość: Kombat69. Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:10

Kolego nie pisz o czymś o czy nie masz pojęcia i nie rób tego co już zostało
      zrobione.
      Swoją wypowiedzią tylko zbędnie demonizujesz całe Środowisko Airsoftowe i Tą
      piękną nie codzienną pasję.
      Wszystkich chętnych i zainteresowanych odsyłam na fora:
      Chełmińsko-Świeckie : www.asggrudziadz.fora.pl/
      oraz
      Kujawsko-pomorska Witryna Maniaków AS : kpasg.net/

Pozdrawiam Maniaków , militarystów i sympatyków!
      • Gość: xx Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 13:46
        pisac asg150@wp.pl
      • drwallen Re: Maniacy ASG 11.11.09, 16:23
        Ale co on źle napisał, że od razu go atakujesz?
      • Gość: cch Re: Maniacy ASG IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 00:16
        coś tak wyskoczył ostro opanój emocje
    • 0tolerance Re: Maniacy ASG 08.12.09, 10:43
      Od dłuższego czasu myślałem o zabawie z ASG. Obecnie jestem na etapie zakupu
      sprzętu. Odzież na korpus już mam, spodnie kupiłem wczoraj. Teraz szukam
      odpowiednich butów, ponieważ
      słyszałem, że ich wybór jest dosyć ważny. Kumpel, którego poznałem na forum
      ASG polecił obuwie Bates. Podobno są niezwykle
      trwałe, solidne i mają świetne antypoślizgowe podeszwy
      • Gość: Katiusz Re: Maniacy ASG IP: 212.180.168.* 17.12.09, 10:50
        Zabawa przednia. Ludzie mają fun a przy okazji mogą się odstresować
        i rozładować napięcie, dać upust nagromadzonej adrenalinie. Przy
        okazji propaguje zdrowy tryb życia i dbanie o swoją kondycję
        fizyczną. Oprócz kondycji fizycznej niezbędny jest jeszcze szereg
        innych umiejętności: poruszanie się w terenie,
        sztuka rozpoznania obiektów, maskowanie, podstawy techniki i taktyki
        walk, logistyka.
        NaszaFarma
      • mierzwiciel Re: Maniacy ASG 04.01.10, 15:12
        A propos osprzętu, znalazłem fajną kominiarkę
        coldgear
        na ASG, ale myśle, że spokojnie można jej używać również na nartach, desce,
        łyżwach i wyprawach w góry zimą/jesienią. Fajne, tanie i uniwersalne
        • fikcjaxx Re: Maniacy ASG 18.01.10, 01:39
          Sorki że długo mnie tu nie było , kiedyś założyłem to forum i
          całkiem o nim zapomniałem . Widzę że od razu jestem potraktowany jak
          nowicjusz , kolego który tak ostro mnie zaatakował , myślę że nie
          dorastasz mi do pięt . Zajmuję się tym hobby już ładnych parę lat ,
          nie należę do żadnej grupy czy stowarzyszenia Air-softu . Ale miałem
          tyle replik aeg że mógłbym sam nie mały oddział uzbroić . Tak na
          marginesie , służyłem w jednostkach specjalnych , skakałem na
          spadochronie itp i nie życzę by mnie jakiś chwystek obrażał . W polu
          nie masz szans ,informuję !forum to nie zostało założone w celu
          potyczek ustnych , tylko by dowiedzieć się co nasi mieszkańcy o tym
          sądzą .Ilu już posiada repliki, jakie mają osiągnięcia i cele i by
          służyć pomocą w dobieraniu replik i wzystkiego innego z tym
          związanego . Ja osobiście z braku czasu i nie przebywania w kraju ,
          wyprzedaję 70 % mojego uzbrojenia . Jeżeli jest ktoś ciekawy i
          chętny porozmawiać o replikach , tuningu i o wszystkim z asg
          związanym , to w miarę możliwości będę na bieżąco udzielał
          sensownych odpowiedzi . Czekam więc na propozycje i służę pomocą .
          • Gość: urodzony Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 11:26

Kombat69- a Ty jak zawsze newowy,daj młodym szanse lub nakieruj ich an wlasciwy tor;)do zalozyciela tego wątku-Kombat ma pojecie wkoncu jest wojskowym i zagioł by nei jednego:)zamisat sie klucic dogadajcie sie i razem zacznijcie dzialac:)
          • Gość: Paweł Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 11:51
            fikcjaxx a co masz na wyprzedaży z replik odzienia, mam na myśli umundurowanie bądź też ochrone?? paulo04@onet.eu
            • Gość: fikcjaxx Re: Maniacy ASG IP: 82.132.136.* 02.02.10, 13:11
              Obecnie nic nie sprzedaję , nie ma mnie w kraju , ale coś by się
              znalazło , np: kamizelka odłamkowa nówka , kamiz. takt. czarna
              nowa , mam dwie świetne giwerki . Zastanawiam się nad ich
              sprzedażą , MP5 , wypasiona , GB systema , 510 fps , przebieg
              kilkaset BB ,precka KM Head , nówka bateria 8,4v 4000 mAh firefox ,
              uchwyt z latarką , kolimator atech 553 i dużo najwyż..jakości
              dodatków druga to M4 body G&G , SRODEK to precka Prometheus , RGB
              Profesional , sprężyna M150 około 530 fps , nowa bateria 9.6v Sanyo
              3200 mAh itp, luneta mauser z II wojny świetny okaz .Na wszystko
              oczywiście mam papiery pzdr.
              • Gość: Woma Re: Maniacy ASG IP: *.chello.pl 07.03.10, 22:26
                @fikcjaxx odezwij się do mnie, proszę: woma_1@poczta.onet.pl
                • Gość: o co w tym chodzi Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 18:06
                  jeśli walczą dwa oddziały to strzelacie do siebie?
                  • Gość: ? Re: Maniacy ASG IP: *.tvgawex.pl 08.03.10, 18:46
                    ja mam ostrego mausera z radomia i mp-44 co chlopcy na to powiedza?
                  • Gość: o co w tym chodzi? Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 20:13
                    ponawiam pytanie - strzelacie do siebie? amerykańskie zmilitaryzowane świry -
                    producenci broni tylko zacierają ręce widząc jak kolejne tępaki nabijają ich kabzę
                    • Gość: Woma Re: Maniacy ASG IP: *.chello.pl 09.03.10, 10:51
                      Tak strzelamy do siebie na podobnych zasadach jak w paintballu.
                      • Gość: hjk Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 17:00
                        tyle że z tych kulek można ustrzelić jakiegoś dzieciaka, założę się że można
                        wsypać jakieś metalowe i będzie już prawie jak ostra
                        • Gość: Woma Re: Maniacy ASG IP: *.chello.pl 09.03.10, 17:35
                          Założę się, że do samochodu można założyć wieżę i będzie już prawie jak czołg! ;)
                          • Gość: hjk Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:42
                            polecam film "Zabawy z bronią" Michaela Moora tępaki
                            • Gość: antek Re: Maniacy ASG IP: *.tktelekom.pl 10.03.10, 03:53
                              Znamy ten film. Woma nie ma sensu wdawać się w dyskusje z tym osobnikiem,
                              szczególnie na tym forum.
                              Już kiedyś rozmawialiśmy o tym temacie i wyraziłem swoją negatywną opinię do
                              udzielania się tutaj na tematy ASG, jak ktoś będzie chciał to sam nas znajdzie,
                              mi to zajęło chwilkę.
                              • Gość: fikcjaxx Re: Maniacy ASG IP: 82.132.139.* 14.03.10, 12:52
                                Jakić czas temu założyłem to forum , byłoby nie feer gdybym czasami
                                nie przyłączył się do rozmowy . Większość wie a ci co nie wiedzą to
                                jest CH. stronka airsoftu i tam można dowiedzieć się wszystkiego , a
                                nawet dołączyć do grona maniaków . Jednak tu chodzi tylko o
                                wyrażenie swojej opini i luźnej rozmowy bez cenzury . Tak że piszcie
                                pytajcie , ale proszę bez chamstwa , jednak czytają to ludzie w
                                różnym wieku , a zainteresowani są i ci najmłodsi . Jest to jednak
                                hobby połączone z super zabawą na powietrzu , nie każdego to kręci ,
                                ale sporo jest w to zaangażowanych osób . Niektórzy zaczynają zabawę
                                z airsoftem , niektórzy są już generałami , ja należę do
                                hoobbistów . Nie latam po lesie , a moje giwerki a mam ich kilka to
                                cena tak za 1 egzempl. około 5 tyś zł. PL. Nie każdy musi mieć takie
                                cacka wypasione , można zacząć od kilkuset złotych , indywidualny
                                gust i gruby lub inny portwel.Tu chodzi przedewszystkim o miłą
                                atmosferę , inscenizację walk , czy tylko drobne starcia ,
                                strzelania do celu . Indywidualne podejście do zagadnienia i to
                                wszystko , zachęcam do odwiedzenia Ch.grupy airsoftu . B.ciekawa i
                                kompleksowa grupa , dowiesz się wszystkiego od a-z , jakich replik
                                uzywać , o jakiej mocy mierzonej w fpsach itp . Zapraszam do
                                podzielenia się swoimi uwagami na tym że forum pzdr. wszystkich ...
                                • Gość: ftw Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 00:40
                                  Ktoś tu się lansuje ?
                                  • Gość: Woma Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 12:07
                                    Fikcjaxx fajnie, że jest ktoś kto bawi się jeszcze w CCH w airsoft. Miło byłoby
                                    spotkać się gdzieś w lesie. Wierzę, że jest jeszcze masa ludzi w naszej
                                    mieścinie, której odpowiada taka forma spędzania wolnego czasu.
                                    • Gość: fgh Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:59
                                      nie ma jak to postrzelać sobie do ludzi co? no powiedzcie co się czuje w
                                      momencie trafienia w czachę - jest moc, jest erekcja??
                                      • Gość: fikcjaxx Re: Maniacy ASG IP: 82.132.139.* 16.03.10, 20:43
                                        fgh" może reakcja , erekcja to tylko na widok laski , może być w
                                        mundurze, tu się nie strzela w czachę , chyba że jest dobrze
                                        zasłonięta w postaci kasku .Woma chętnie postrzelam w realu , ale
                                        może dopiero w lipcu , przewiduję w tedy przyjazd do kraju . Z tego
                                        co mi się wydaje po twojej ksywce to jesteś z grupy airsoft CCH i
                                        jesteś tam szefem .Tylko że moje fps są po za normą i tu jest
                                        problem, ale spotkamy się i stoczymy zaciekły pojedynek , może jacyś
                                        jeszcze weterani dołącza do grupy , będzie klawo jak cholera pzdr.
                                        • Gość: Woma Re: Maniacy ASG IP: *.chello.pl 17.03.10, 16:37
                                          Owszem jestem z grupy GAG nie jesteśmy stricte z CCH, a ja nie jestem szefem ;)
                                          Co do prędkości wylotowej zawsze można ustalić odpowiednie limity z zachowaniem
                                          rozsądnych zasad bezpieczeństwa.
                                          • Gość: pytanko Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 17:08
                                            w paintballu widać kto został trafiony, a w airsofcie jak to wygląda?
                                            • Gość: Woma Re: Maniacy ASG IP: *.chello.pl 17.03.10, 18:24
                                              Nie widać. Strzelający wie, że trafił i trafiony również to wie. W związku z tym
                                              dobieramy sobie ludzi uczciwych, a takim którzy próbują ściemniać uprzejmie
                                              dziękujemy.
                                              • Gość: fikcjaxx Re: Maniacy ASG IP: 82.132.139.* 17.03.10, 21:15
                                                Jasne że można ustalić pewne limity , jednak broni nie
                                                roskalibruję , a wszystkie giwerki dają dobrzę ponad 530 fps .Ale
                                                ważny jest też sam cel ,po za twarzą idzie wytrzymać , ale można
                                                chybić , lub poleci BB rykoszetem i może stać się krzywda .Ale
                                                pomijając to , zawsze można sprubować , trzeba być odpowiedzialmym
                                                Hm! jako snaiper np...Co do strzałów trawień , trzeba grać ferplay ,
                                                jezeli tego kros nie potrafi , niech gra w bierki .
                                                • Gość: Paweł Re: Maniacy ASG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 17:36
                                                  fikcjaxx dałbyś jakieś namiary, mam kilka pytań ;}
                                                  • Gość: kruszyn Re: Maniacy ASG IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.10, 16:30
                                                    jeżeli masz pytania o asg to wal na forum www.gag.unl.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka