Dodaj do ulubionych

nowy pub na dworcowej byl ktos?

IP: 80.51.140.* 24.05.09, 19:28
widzialem ze na dworcowej w piwnicy pod sklepem wszystko za 5 zl otworzyli
jakic coffe pub czy cos takiego. byl ktos?
Obserwuj wątek
    • Gość: smakosz Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 26.05.09, 14:14
      Byłem, widziałem i postanowiłem tylko tam chodzić z moim towarzystwem.
      -pełna kultura
      -poziom wykraczający daleko poza chełmińskie standardy
      -tego w Chełmnie brakowało, gdyż w końcu jest gdzie miło posiedzieć.
      -gratuluję właścicielowi dobrego gustu.

Smakosz "dobrej" kawy
    • Gość: mmakiod9rf Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 26.05.09, 15:55
      dobra wzystko ładnie pieknie a piwo w jakich cenach
      • Gość: Assasin Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:45
        cena piwa jest właśnie taka wysoka gdyż właścicielowi chodzi o to by sie nie
        zrobiła kolejna chełmińska speluna gdzie miłośnicy taniego piwa z rynku i okolic
        będą się schodzić i robić oborę... Za to ceny innych alkoholi są bardzo przyzwoite.
    • Gość: 5zł Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 80.51.140.* 26.05.09, 17:24
      Mogło by być też tam wszystko po 5zł :D
      • Gość: Kasia Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 19:03
        byłam na chwilke zobaczyć, fajoski wystrój
      • Gość: FRANEK Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 27.05.09, 23:02
        Po 5 złoty to w ERZE a PLAY jeszcze taniej. Klub dla klientów ligowych a nie
        bywalców Baryłki czy im podobnych pijalni piwa czy wódki pod krążek kaszanki.
        • Gość: !!!!!!!!!!! Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.mobile.playmobile.pl 29.05.09, 11:48
          Byłam,sprawdziłam i szczerze POLECAM!!!Brakowało takiego lokalu w
          Chełmnie.Będę na pewno odwiedzać ten pub.
    • Gość: xxx Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 94.254.160.* 29.05.09, 12:37
      kto jest wlascicielem
      • Gość: @ Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 13:39
        Lokal i owszem.Tylko co to jest.Ceny z kosmosu, bo zapora
        antyżulowa.Wystrój tak jak nazwa ni kawiarnia ,ni pub,czyli co
        pomieszczenie antyklimaciarski.Taki sklep za 6zł bo tyle piwo
        kosztuje.Chyba to ma być lokal dla wysokich sfer co się dopiero
        dorobiły bo jeszcze mało widziały i gust skrzywiony.
    • Gość: FRANEK Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 29.05.09, 16:20
      Słyszałem, że właściciel jest z Gdańska i tam również ma kilka takich pubów o
      tej samej nazwie. Do niego też nalezy lokal "Młodzi-Piękni i Bogaci" pod Złotą
      Bramą na głównej ulicy Gdańska. Gościu chyba wie co robi bo ma doświadczenie.
    • Gość: Astai Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 03:08
      Wielki pozytyw dla właściciela lokalu,skoro jest jak piszą inni to trzeba tam
      zawitać.
      W końcu normalny pub w cch,jeszcze jak jest tam zakaz palenia to byłby to lokal
      naprawdę na wysokim poziomie,gdzie np taki zakaz w UK jest w każdym lokalu,co mi
      się tam bardzo podobało.
      • Gość: mm Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 80.51.140.* 30.05.09, 12:24
        do ktorej jest czynny ten pub?i czy mozna tam cos zjesc?
    • Gość: minister Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 12:36
      to pub bobina młodego syny!
      • Gość: zainteresowany Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 13:02
        Jakie mają piwa i w jakiej cenie dokładnie proszę...dziś otwarte nie wiecie???
        • Gość: gosc Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 07:21
          swietny pub swietny wystroj naprawde warto tam bywac i ceny calkiem
          normalne a aranzacja wystroju starej piwnicy fantazja
          • Gość: Piotr Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 13:33
            Zajefajny klimat, brakowało takiego pubu w Chełmnie
            • Gość: moim zdaniem.... Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 89.231.148.* 04.06.09, 15:10
              moim zdaniem w obecnej formie troszkę to nie ma racji bytu. Nie nadaje się zbytnio na miejsce do dłuższego posiedzenia, bo nie można za bardzo zjeść, palenie - temat względny, ale przy odrobinie chęci łatwo rozwiązywalny.

Życzę im jak najlepiej, niemniej fakty są takie, że na samą kawkę lub samo piwko wyskoczyć szczególnie teraz, gdy coraz częściej pogoda zachęca do korzystania ze świeżego powietrza, można sobie gdzie indziej wypić...

Ale fakt. Wystrój i klimacik bardzo fajny. Ja co prawda piłem piwko, ale moja Lepsza Połówka chwaliła kawę (poza tym, że była nieco za zimna przy podaniu ;) ).

Warto się samemu przekonać.
              • Gość: bywalec Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:14
                Zawsze jedna knajpe wiecej
              • Gość: gosc Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 188.33.34.* 04.06.09, 22:30
                Dajcie się im rozkręcić, spokojnie będzie ok.
    • Gość: ludzie co z wami.. Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 15:41
      Powie ktos w końcu jaki mają asortyment i ceny?? Prosze.
      • Gość: ktoś Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:01
        Jest zakaz palenia fajek- duży plus
        Kawa- zarąbista
        Piwo- 6zł bardzo dobrze przynajmniej menele beda dalej siedzieć w rusałce
        Piwo jest drogie ale za to drinki są tanie i b. dobre ! Ja tam bede chodził nie
        przeszkadza mi piwo za 6 zł przynajmniej nie bedzie mi nikt dymem od fajek w
        twarz dmuchał. Klimacik elegancki ja tam wróże jak najlepiej
    • Gość: xzc Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 08.06.09, 08:39
      byłaem fajna knajpka, tyko zmarzłem
      • Gość: gosc do xzc Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:45
        stary tam jest super proponuje dodatkowy drinks jest wtedy goraco
        ale na pewno uwagi zostana przyjete ze zrozumieniem gosc pubu ktory
        tam bywa
    • Gość: lklklkkl Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 188.33.6.* 09.06.09, 18:17
      Wiec kogo to jest do konskiej szczoty????Kolejny interes króla
      Bobina czy ktos z zewnatrz???
      • Gość: Digdug Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 18:50
        Fajny pubik w koncu cos na poziomie:)
      • Gość: xxx Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 18:54
        Dwa tygodnie temu wszedłem zobaczyć i co się nie spodobało to :
        1. "zapach" - zawilgoconego pomieszczenia (pewnie po adaptacji
        pomieszczeń jeszcze nie wyschło)
        2. to że troszkę przesadzili z muzą
        Ale poza tym naprawdę nieźle - lokal z jakich wiele można znaleźć w
        większych miastach .
        Klimat lokalu tworzą głównie goście i wysilanie się nie dokońca da
        zamierzony efekt (kto tak naprawdę lubi tą muzykę?) Ludzie przyjdą
        bo wkońcu jest miejsce w którym nie spotkają pijanych dzieciaków itp.

Oczywiście nie pasuje tam klubowa ale troszkę odpuśćcie i będzie lux.
        Mimo wszystko oceniam na plus
        • Gość: pawel Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:13
          szanowny gosciu xxx na poczatku byl zapach porenowacyjny to w koncu
          tylko piwnica ze wspanialym pomyslem odrestaurowana zycze
          pomyslodawcy sukcesu takich miejsc naprawde nie za duzo mozna
          znalezc nawet w duzych miastach wlascicielowi zycze wielu podobnych
          pomyslow ktore przyniosa na pewno sukces pawel
          • Gość: asa Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 22:23
            Tak to kolejny interes Bobina ale tym razem jego syna
            • Gość: obserwator Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 09.06.09, 23:26
              Przestań chłopcze pajacowawać i reklamować sie bez przerwy. Jak jest
              fajnie to ludzie przyjdą nie musisz sie tu produkować na forum o
              adaptacji swoich (tatusia) piwnic. Pomysł fajny więc bedzie sie
              kręciło. Daruj sobie tą autoreklame bo skutek może być odwrotny.
              • Gość: yyy Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 07:59
                poprzedniku wyluzuj jak znam mlodego jest to od poczatku jego
                pomysl wykonywalem tam rozne prace i tylko z nim sie kontaktowalem
                a najlepie zrobic cos lepiej i sie nie czepiac jak pijany tramwaju
                powodzenia w chelmnie fajny lokalik zyczymy sopbie wiecej takich
                mlodzi beda bardziej zadowoleni majac gdzie pojsc
                • Gość: xxx Re: nowy pub dla geja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:42
                  Daleko nie trzeba szukać.Toruń ,czy Bydgoszcz tam można
                  znaleść "fajny" lokalik zrobiony stylowo-klimatycznie.Nazwa i styl
                  tego lokalu kojaży się z kolorem różowym i pudrem,a to zaprzeczenie
                  pubu.Jednak wykonanie to taniocha z marketu,bo kto wiesza szyld
                  pasujący do sklepu nad pubem.Bardziej wygląda to na miejscówkę dla
                  geja.Może takie było zamierzenie właściciela,bo kasy to chyba mu nie
                  brakuje?
                  • Gość: szczery Re: nowy pub dla geja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 14:11
                    Co ty bredzisz... Sam jesteś gejem i jak chcesz mieć pub dla gejów to sobie
                    otwórz taki. Widzę stary że ktoś to komuś zazdrości pomysłu...
    • Gość: Robi Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:24
      Ostatnio odwiedziłem ze znajomymi ten pub...lokal pierwsza klasa!
      Świetny wystrój, klimat, pyszne drinki i smaczna kawa. No i obsługa
      miła i sympatyczna. Wszystko na wysokim poziomie. Brakowało takiego
      miejsca w Chełmnie. A co do muzyki...jest ok, idealnie pasuje do
      takiego miejsca. Leci tam rock & roll, troche rocka, nawet kawałki
      Dżemu tam słyszałem, który bardzo lubie wiec muza bardzo mi
      odpowiada. Jak ktoś chce spędzić miło czas w porządnym miejscu to
      polecam, ja obiście nie raz jeszcze odwiedze ten lokal.
      • Gość: widzący Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 19:59
        ostatnio byłem i byłem zaskoczony taki ładny lokal i ładni panowie
        chyba trzymali się za ręce.
        • Gość: agentka wywiadu do widzącego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 08:12
          głodnemu chleb na myśli...stary ciebie to chyba już nikt nie
          kocha...i chyba coś ze wzrokiem nie tak...:)
        • Gość: yyy Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 14.06.09, 11:24
          i co chciales do nich dolaczyc? haha ale nie bylo cie stac na piwo za 6 pln...
          • Gość: mjut Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.09, 09:36
            Tak więc.
            Za namową w zasadzie tego forum poszedłem z przyjaciółmi do owego pubu.
            Pomijając kwestię, że to oczywiście dobrze, że powstaje coś nowego (z nową
            koncepcją) w Chełmnie, to byliśmy troszkę zawiedzeni. Dlaczego? Dlatego, że ktoś
            wymyślił sobie główny zarys wystroju (może i słusznie nawet i z jakimś smakiem)
            ale ostatecznie został owy zamysł spartolony (być może z powodu oszczędności czy
            też pośpiechu). Trochę nie zrozumieliśmy chyba też wymieszania ładnych,
            wygodnych, czerwonych obić połączonych z knajpianymi ławami na środku sali.
            Właściciel/dekorator musiałby popracować nad szczegółami, gdyż lokalowi
            ewidentnie brakuje charakteru. Jeżeli chodzi o drinki (bo na nie się
            wybraliśmy), zamówiliśmy 3 różne na próbę. Dwa spośród trzech zrobione zostały
            poprawnie, w trzecim użyto złych proporcji. Szkoda, że przekąski to tylko
            paluszki, chipsy i inne suche rzecze, ale po części rozumiem, że właściciel nie
            chciał mieć dodatkowego kontaktu z Sanepidem. Kończąc należałby wspomnieć
            jeszcze o umiejscowieniu pubu. Prawda jest niestety taka, że jeżeli pub nie
            zostanie okrzyknięty jako "genialny", to dość szybko może mieć kłopoty. Trzeba
            spojrzeć prawdzie w oczy, że lokal taki ma największe szanse w obrębie starego
            miasta, bo tam dotrą turyści.
            A teraz możecie mnie biczować:D
            Pozdrawiam
            • Gość: Maniek Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 15.06.09, 10:33
              Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że pretendujesz do przyznawania sobie prawa
              oceny gustów innych osób. Może Twoja ocena lokalu jest prawidłowa a może nie.
              Ciekaw jestem czy Twoja ocena wypływa z autopsji czy tylko tak Tobie się wydaje.
              Wystrój lokalu jest sprawą dowolną i klient go oceni /również myślę nim jesteś/
              przychodząc lub nie do tegoż lokalu co będzie świadczyło o tym czy czuje się
              dobrze. Odnośnie turystów o których mówi się od lat to nie przesadzajmy,
              autokary z rencistami z Niemiec owszem bywają, przelecą kościoły, Rynek, czasami
              obiad w Karczmie i dalej, do Torunia lub na Mazury odwiedzić strony z dawnych
              lat. Nasze Chełmno jest za małym miasteczkiem aby stać go było na reklamę
              ogólnoeuropejską, i niech tak zostanie. Władze miasta powinny raczej skupić się
              na innym kierunku a tą turystyką niech mieszkańców nie szachują bo ten temat
              jest już dawno zgrany od lat siedemdziesiątych.
              • Gość: mjut Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.09, 11:44
                Momento Mister,
                Nie wiem, dlaczego poczułeś moją ocenę, jako ocenę gustów innych klientów. Ja
                oceniam subiektywnie; przedstawiam ocenę swoją i cytuję ocenę moich przyjaciół,
                ale ocenę lokalu, nie gustów innych bywalców. Nic poza tym. Fakt jest taki, jak
                piszesz- klienci ocenią. Ja właśnie oceniam.
                Wiesz, nikt nie mówi, że Chełmno jest europejskim centrum turystyki, tyle, że w
                tej chwili myślę, że to jest jedna ze stabilniejszych gałęzi, z których miasto i
                mieszkańcy mogą czerpać korzyści (oczywiście trzeba ruszyć troszkę głową, bo bez
                swojego wkładu nic nie zarobisz). Nie mieszkam w Chełmnie długo, ale widzę, że
                większość zakładów nie osiąga progresu. Więc czemu nie turystyka? Miasto dostało
                fundusze na odrestaurowanie starego miasta. Z tego punktu widzenia, lokalizacja
                jest ważna.
                Pozdrawiam
            • Gość: cafik Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:11
              stary malkontenci znawco wystrojow masz pole do popisu stworz cos
              samemu a pozniej wez sie do powaznej dysputy na temat wystroju
              wnetrz nie musisz tam chodzic zasuwaj do barylki
              • Gość: mjut Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.09, 13:53
                Gość portalu: cafik napisał(a):

> stary malkontenci znawco wystrojow masz pole do popisu stworz cos
                > samemu a pozniej wez sie do powaznej dysputy na temat wystroju
                > wnetrz nie musisz tam chodzic zasuwaj do barylki

To właśnie rzeczowa dyskusja ;)
                Nie skreśliłem tego pubu, poddaję tylko pod KONSTRUKTYWNĄ dyskusję wystrój i
                atmosferę.
                Swoją drogą coś mi mówiło, że jeśli nie będę podzielał tego hurra optymizmu,
                zostanę tu zbiczowany :D Cóż, takie koszty braku chęci płynięcia z nurtem.
                Pozdrawiam
                P.S. Nie tak dawno obchodziliśmy dwudziestą rocznicę dania nam możliwości
                swobodnego wypowiadania się :)
                • Gość: ;) Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 80.51.140.* 16.06.09, 15:57
                  mjut, jeżeli ktoś nie ma argumentów, to nie będzie dyskusji i tyle ;)
    • Gość: CLEO brak pubow-zle a jak sa to tez zle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.09, 11:27
      WSZYSCY NARZEKALI ZE NIE MA GDZIE ISC NA PIWO,POSIEDZIEC,POROZMAWIA,
      ŻE BRAKUJE KAWIARNI I MIEJSCA GDZIE MOZNA ISC TEZ NA KAWE.
      POWSTAL NOWY PUB I ZNOWU LUDZIE NARZEKAJA....TO IM ZA DROGO, TO
      WYSTROJ BEZ SMAKU, TO SUCHE PRZEKASKI....BRAK SLOW!
      DLACZEGO TAK SIE DZIEJE?
      KOSZMAREM JEST PIWO ZA 6ZŁ?-SMIESZNE!! 4,50 TO KOSZTUJE NA RYNKU POD
      BRUDNYM PARASOLEM NA DREWNIANEJ KLEJACEJ LAWCE A W PORZADNYM PUBIE
      BY CHCIELI ZA 3ZL ALBO I MNIEJ.
      DLACZEGO LUDZIE SA NASTAWIENI TAK KRYTYCZNIE DO WSZYSTKIEGO?
      A DOBRZE ZE ISTNIEJE JAK KTOS NAPISAL "KROL BOBIN" I OTWORZYL
      PORZADNY PUB BO NARZEKACZE BY SIEDZIELI W ZAPIERDZIALYCH KANAPACH W
      DOMU A NIE W MILEJ ATMOSFERZE PIJAC FAJNE DRINKI.
      LUDZIE.TROCHE OPTYMIZMU!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kate Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 00:58
      Byłam - oceniłam.
      A więc : miła obsługa, świetne drinki, klimatowa, inna niż wszędzie muzyka-
      pasuje do tego stylu:)) jeszcze wiele razy tam pójdę!
      • Gość: mjut Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 09:17
        Cleo, a od kiedy to krytyka jest synonimem narzekania??
        Mam prawo krytykować jeśli mam argumenty. To nie jest forum gloryfikujące
        Marylin, tylko miejsce, gdzie zbiera się opinie na temat.
        • Gość: CLEO Krytyka/narzekanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 10:46
          KRYTYKA TO NIE NARZEKANIE ALE CZESTO LUDZIE KRYTYKUJA KOGOS A SAMI
          NIE POTRAFIA CZEGOS ZROBIC CO ZROBILA OSOBA KRYTYKOWANA....
          A TAK WOGOLE TO KAZDY M AINNY GUST I NIE MUSI SIE WSZYSTKO KAZDEMU
          PODOBAC CO NIE OZNACZA ZE TRZEBA KRYTYKOWAC.....ANI NARZEKAC
          • Gość: fafik Re: Krytyka/narzekanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 20:25
            mjut proponuje daj sie zbadac ale niestety w chelmnie nie ma takiego
            lekarza proponuje wypad za rzeke
    • Gość: on Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 09:27
      cena piwa jest jak najbardziej uzasadniona! Gdyby browar kosztował około 4 zł to
      zrobiłaby się tam jedna, wielka melina. Obsługa musiałaby się użerać z
      miejscowymi żulami.
      • Gość: mjut Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.09, 09:55
        Oczywiście, że cena piwa jest uzasadniona.
        Cleo, masło maślane. Oczywiście, że każdy ma gust. Ja tutaj nie dyskutuję z
        gustami klientów, absolutnie. Ja przedstawiam swoje stanowisko wobec tematu.
        Uspokójcie się; to, że piszę na forum, to co sądzę, nie zamknie Wam tego
        przybytku ;)
    • Gość: ! Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: 80.51.140.* 20.06.09, 12:39
      + W końcu lokal tolerancyjny dla NIEPALĄCYCH.
      - Ceny ciut przesadzone.
      = Polecam
    • Gość: Pani Re: nowy pub na dworcowej byl ktos? IP: *.chelmno.mm.pl 24.08.09, 19:46
      Ja bylam i co
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka