Dodaj do ulubionych

tworzenie stron internetowych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:09
Student informatyki chętnie podejmie się stworzenia strony internetowej małej firmy, instytucji, organizacji czy prywatnej wizytówki. Cena (niewysoka) w zależności od wielkości projektu.

Kontakt: tomi135@gmail.com
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: tworzenie stron internetowych IP: 89.231.148.* 29.06.09, 10:08
      co rozumiesz przez 'niewysoka'?
      • Gość: tomi135 Re: tworzenie stron internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:39
        Zależy od tego ile pracy trzeba będzie w nią włożyć. Jeśli to zwykła statyczna strona-wizytówka to kilkadziesiąt złotych. Jeśli coś poważniejszego, z wykorzystaniem dynamicznych treści, PHP, bazy danych, to myslę że koło 200-300 zł. Musiałbym najpierw poznać wymagania i zalożenia by móc wycenić projekt. Pewne rzeczy robi się dwa dni, a na inne i dwa tygodnie to może być zbyt mało.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu mailowego: tomi135@gmail.com
    • Gość: US Re: tworzenie stron internetowych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 10:39
      rozumiem, ze to legalna firma??
      • Gość: :D Re: tworzenie stron internetowych IP: 89.231.148.* 29.06.09, 10:44
        kocham ludzi pracujących za paczkę fajek :D
    • Gość: www Re: tworzenie stron internetowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:12
      to się nazywa psucie rynku. Rób chłopie, rób za (jak ktoś napisał) za paczkę
      fajek. Skończysz studia i wtedy gó... zarobisz, bo inny studencik wejdzie Ci w
      paradę i zrobi to - z czego Ty mógłbyś żyć - za puszkę piwa.
      • Gość: qzim Re: tworzenie stron internetowych IP: *.dc2.allegro.pl 29.06.09, 11:26
        nie ma co się denerwować takimi obrotnymi studentami. Klient raz się
        przejedzie na takim zleceniobiorcy i pójdzie do normalnej firmy.
        Swoją drogą w czasach gdy za usługi interaktywne trzepie się
        niesamowite pieniądze spotkac kogos komu za paczke fajek chce sie
        robic - bezcenne;)
      • Gość: lol Re: tworzenie stron internetowych IP: 89.231.148.* 29.06.09, 11:26
        ależ to nie jest psucie rynku :)

to oczywiste, że w sytuacji gdy dobre pocięcie grafiki kosztuje więcej niż ta stawka za całość - nie odbierze on nikomu poważnych klientów.

Taka prawda.
        • Gość: mieszkaniec Re: tworzenie stron internetowych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 11:40
          to jest wolna konkurencja a wpisy o jakosci itp to zalosne wycie
          leniwych lokalnych cwaniaczkow co boja sie konkurencji, przypuszczam
          ze kazdy klient bedzie bardziej zadowolony z uslug tego studenta
          ktoremu sie jeszcze chce niz z niejednej lokalnej internetowej
          firemki,
          duże miedzynarodowe firmy korzystaja z takich pracownikow do wielu
          zadan to dlaczego cch firmy nie moga? jesli maja ich wlasciciele
          glowe na karku i umieja liczyc pieniadze to napewno go wynajma wiele
          razy,
          powodzenia
          • Gość: do mieszkańca Re: tworzenie stron internetowych IP: 89.231.148.* 29.06.09, 11:51
            drogi mieszkańcu,

masz pojęcie jakie są realne koszta czasowe, a co za tym idzie finansowe stworzenia sensownej grafiki tudzież pocięcia jej? Nie mówię tu o kradzionych tudzież open sourcowych templatkach z sieci, których to z resztą zgodnie z warunkami licencji NIE WOLNO sprzedawać?

Zakładam, że nie. Zanim kogoś zaczniesz wyzywać od cwaniaczków - zastanów się czy masz pojęcie o branży, bo widać z daleka że nie wiesz o czym mówisz.

Stworzenie dobrego chociażby cmsa to nie jest kwestia pięciu czy piętnastu minut. To potężna praca, którą w zdrowym przypadku wykonuje kilku ludzi - specjalistów od grafiki (cross browsing), programowania (back-endu i front-endu), a także - bardzo istotna - kwestia bezpieczeństwa.

Tu nikt nikogo nie krytykuje za chęć zarobienia. Mówimy o realiach tej pracy, z której wielu przecież utrzymuje swoje rodziny.

Mówimy również raczej o komercyjnych rozwiązaniach, bo szary Jan Kowalski może skorzystać z całej masy darmowych pakietów, które często nie wymagają wielkiej wiedzy przy użyciu.

• Gość: .,.,., Re: tworzenie stron internetowych IP: *.chelmno.mm.pl 29.06.09, 11:55
              Sracie się do tego chłopaka jakby nie wiadomo co zrobił, a On się tylko
              zaoferował ;] pzdr
              • Gość: qzim Re: tworzenie stron internetowych IP: *.dc2.allegro.pl 29.06.09, 12:01
                a w Chełmnie istnieją wogóle firmy dla których taki student może
                być konkurencją?
                • Gość: . Re: tworzenie stron internetowych IP: 89.231.148.* 29.06.09, 12:11
                  w chełmnie - nie wydaje mi się :)

rynek do zdobycia ;) a tak poważnie - smutna prawda jest taka że ci, którzy potrzebowali - mają już swoje systemy i raczej nikt nie rozglądał się za tym w cch ze względu na brak firm oferujących takie usługi.

W końcu Chełmno to miasto bardzo pro - na każdym kroku pełno firm SAPowych i innych takich... ;)
            • Gość: tomi135 Re: tworzenie stron internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 12:10
              Miałem nie odpowiadać, ale coś mnie jednak podkusiło. Wszystko to co tu mówicie jest prawdą. Zapominacie jednak o jednym. O tym że jest to Chełmno i do kogo jest skierowane owo ogłoszenie. Pralnia Cioci Jadzi z Chełmna albo Koło Fanatyków Bierek Podwodnych nie będzie za kilka tysięcy zlecać zrobienie poważnej strony, bo to bez sensu. Może takową zrobić w kreatorze, bądź dać do zrobienia komuś jakaś pół-profesjonalną stronę z niezłym wyglądem i łatwą w edytowaniu. Ja mogę się tym zająć. Mogę się przy tym sporo nauczyć, dopisać ciekawsze projekty do portfolio. Pieniądze to tylko dodatek. Bardziej na pokrycie kosztów pracy, niż by coś zarobić.

Popatrzcie jak zrobione są strony internetowe jakiś małych chełmińskich organizacji, firm, stowarzyszeń. Są fatalne. Dla mnie to jest taka mała nisza. Na pewno nie konkuruje tutaj z poważnymi firmami (w których notabene takimi rzeczami i tak zajmują się studenci-praktykanci).

To by było na tyle. Na przyszłość radzę trochę pomyśleć zanim wszystko się od razu zgnoi.
              • Gość: do tomiego Re: tworzenie stron internetowych IP: 89.231.148.* 29.06.09, 12:15
                drogi kolego - ależ któż Cię tu gnoi? Rozpocząłeś dyskusję która poszła w kierunku kosztów - i nikt Ci tu niczego nie zarzuca. Co więcej - sądząc po Twoich wypowiedziach masz odrobinę rozumu i chyba sam przyznasz, że nic co tutaj zostało napisane nie jest nieprawdą.

Na potrzeby takich 'organizacji' o jakich Ty wspominasz zwykle doskonale nadają się wszelkie open source. Masz rację, że być może te dywagacje poszły trochę nie w tę stronę co powinny, niemniej...

Życzę powodzenia :]

ps. może pokazać jakieś portfolio?
                • Gość: mieszkaniec do mieszkanca IP: 80.54.67.* 29.06.09, 23:17
                  kolego mam pojecie o kosztach i rozwiazaniach jakie za dane
                  pieniadze mozna dostac, uwazam ze tomi jesli ma jakies pojecie to
                  moze zagospodarowac nisze ktora obecnie zajmuje pewnie pare
                  domoroslych przedrozonych speców, sam sie natknałem na
                  pseudospecjalistow it w naszym regionie ktorzy za prace taka jaka
                  moze zaoferowac poczatkujacy amator żądali prawdziwej kasy i
                  bazowali ze dla wielu laikow jedna strona www od innej niczym sie
                  nie rozni i pewnie kogos nacieli skoro dalej oferuja swoje partackie
                  uslugi,
                  a taki odzew jaki sie pojawil po poscie tomiego wskazuje tylko jak
                  wielu to gosci ktorzy czuja sie zagrozeni, bo jak sam zauwazyles
                  chyba zadna profesjonalna i konkurencyjna cenowo firma nie ma sie
                  czego obawiac,
                  ale ten jad w stosunku do mlodego kolegi jest niepotrzebny
                  • Gość: adam Re: do mieszkanca IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.09, 00:47
                    mozesz podac link do portfolio bo szukam wlasnie kogos do www narazie mam
                    kolesia ze swiecia tez robi dosc tanio i duzo lepsze stronki jak pseudo firmy
                    biorace za www na darmowej grafice w jomli po 1-2 tys zl, ale chce porownac
                    portolia moze masz cos ciekawego w swoim?
                    • Gość: mała uwaga Re: do mieszkanca IP: 89.231.148.* 30.06.09, 01:06
                      mała uwaga - osoby, które 'sprzedają' strony na joomli! ŁAMIĄ WARUNKI LICENCJI. W takich wypadkach można pobierać opłaty za wdrożenie etc, ale to, co jest open sourcem takim zostaje. I tyle.

A jeśli ktoś chce 2 tysiaki za coś takiego... Cóż, tego nie będę komentował.

Faktem jest to, że rynek jest pełen takich 'profesjonalistów', a potem krązą opinie jakie krążą...
                      • Gość: qzim Re: do mieszkanca IP: *.dc2.allegro.pl 30.06.09, 09:11
                        nie ma co się rozpędzać z tymi licencjami bo zaraz zacznie się
                        wytykanie a na jakim sofcie ktoś pracuje? Jesli ktos zajmuje się
                        takimi sprawami to powinien wylozyc z 10k na legalny soft (wiadomo, ze
                        sprzet fundują rodzice;)) i tu nagle jest jasne ze taki student nie
                        posiada oryginalnego softu wiec jego konkurencyjnosc opiera sie po
                        prostu na oszustwie.
                        • Gość: qzim Re: do mieszkanca IP: *.dc2.allegro.pl 30.06.09, 09:13
                          aha no i oczywiscie trzeba pamietac ze student będzie nalezal do
                          szarej strefy i nie bedzie placil zadnych podatkow.

Niech poniesie minimalne koszty jakie trzeba poniesc przy tego typu
                          dzialalnosci i zobaczymy czy bedzie mu sie chcialo robic stronki za
                          kilkadziesiat zlotych.
                    • Gość: tomi135 Re: do mieszkanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:39
                      proszę o kontakt mailowy panie Adamie: tomi135@gmail.com.
                      • Gość: . Re: IP: 89.231.148.* 30.06.09, 10:01
                        po pierwsze - przy odrobinie dobrej woli można sobie poradzić na darmowym sofcie ;] jest sporo tego na MIT tudzież innym BSD, także nie ma co rozpaczać.

A kwestia legalności? Sam bawię się we freelancing i nie wyobrażam sobie żebym nie zabezpieczył się umową...
                        • Gość: db Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:36
                          na upartego to stronkę można zrobić mając notatnik i painta :D
                          swoją drogą znam kilka stronek, za które firmy zgarniały po 2 tysi a wyglądały
                          właśnie jakby tak były robione: statyczne, stronka główna, trzy podstronki i
                          biedne grafiki rodem z painta
                          • Gość: john Re: IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 15:42
                            hehe to zobaczcie to:

allegro.pl/item667628329_strona_internetowa_www_z_cms_joomla_f_vat.html\\
                            allegro.pl/item668146169_portal_strona_www_cms_joomla_sprawdz_demo.html
                            Normalnie jeszcze koles jedzie na platnej templatce jsp epic pro i oczywiscie
                            pewnie nie ma licencji nie wspomne o sprzedazy www na joomli :)
                            • Gość: ... Re: IP: 89.231.148.* 30.06.09, 16:57
                              spoko, za zestaw grafika + jakieś zaawansowane wdrożenie (sam pisałem kilka złożonych komponentów do joomli) można raczej z czystym sumieniem tyle skasować, ale tu - ktoś sobie najwyraźniej jaja z ludzi robi...
                              • Gość: xxx Re: IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.09, 20:51
                                dokładnie zgadzam się koleś robi identyczne strony za za ponad 1 tyś az sie
                                dziwie ze znajduje jeszcze głupszych klientów heeheh
                                • Gość: zzz Re: IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 21:44
                                  a link do portfolio jak oferujesz swoje usługi to chociaz pokaz co potrafisz
    • paulina1nowal Re: tworzenie stron internetowych 13.03.17, 20:04
      Zapraszam na moją stronę dzialamonline.dzs.pl/
      • pjekarnik Re: tworzenie stron internetowych 15.03.17, 21:01
        Człowieku, swojej strony nie potrafisz zrobić, a oferujesz innym swoje usługi?
        • karola-13.06.15 Re: tworzenie stron internetowych 10.05.17, 11:33
          No i właśnie dzięki takim ludziom jak paulina1nowal wolałam zlecić firmie z prawdziwego zdarzenia założenie dla mnie sklepu internetowego. Z czystym sumieniem mogę polecić knsprojekt.
    • mianna123 Re: tworzenie stron internetowych 16.08.17, 12:05
      W kwestii tworzenia stron czy ogólnie usług IT (aplikacje, e-sklepy, oprogramowanie) mogę z własnego doświadczenia polecić firmę Interfeo www.interfeo.com . Mają duże doświadczenie, są utalentowani i mają świetne podejście do klienta. Zdecydowanie są jednymi z lepszych profesjonalistów z jakimi pracowałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka