rybniker 30.01.07, 09:23 Co uczynic ,zeby na Slonsku bylo lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AdophK ethnic cleansing! IP: 217.153.83.* 30.01.07, 11:04 Pogonić resztki szlyzjerstwa za Odrę. Deszlezjeryzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
plac_piastow Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 11:14 Niech zgadnę - przyłączyć do Niemiec! Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
alojs Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 12:33 plac_piastow napisał: > Niech zgadnę - przyłączyć do Niemiec! Tak? www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/ Widze tylko takie Historyczne rozwiaząnie dla Heimatu Schlesien!! HEIM INS REICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plac_piastow Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 14:30 Jeśli zostaną reaktywowane również Austro-Węgry to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
placidus Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 14:51 Drodzy koledzy . Nie rozumiem tego stwierdzenia. Czyżby Śląsk był " zepsuty " ? Jeżeli tak , to kto go " zepsuł " ???? Ciekawi mnie to bardzo bo w Polsce jest Śląsk od 62 lat. Hm - czyżby go zesuli....e nie to niemożliwe.Polacy nigdy nic nie zepsuli.No ale rybniker chce naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
brandenburgerzbv Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 12:45 zelazny.krzyz.org/obersch.html Heim ins Reich das ist die Alternative für uns Schlesier!! upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/SchlesischerAdler.jpg wolfenstein-city.4players.de/users/brand2gross.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 14:57 Odesłać Radzia z powrotem do ciotki z Rajchu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
placidus Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 15:01 No to chyba bardzo na temat. Należy też odesłać Leszka i Jarka do domu. Mam ich przyjmie ( podobno).A ogary poszły w las. Hmmm a co z tematem , kto zepsuł Śląsk skoro jak sugeruje rybniker , należy go naprawiać ? Odpowiedz Link Zgłoś
matthaeus_1 Re: Naprawic Slonsk ! 30.01.07, 15:10 Na poczatek dla O/S widze rozwiazanie w postaci polaczenia wojewodztw opolskiego islaskiego w jedno gornoslaskie. Oczywiscie musimy wyrzuc Sosnowiec i inne nie slaskie ziemie z naszego wojeowdztwa. Potem jak sie polaczymy to powinnismy miec autonomie w Ramach RP zebysie troche od Polokow uniezaleznic. A slaska w Niemczech tez fajnie bym widzial tylko ze to troche nie realne niestety. Najpierw wywalczmy autonomie. A potem myslmy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś