Gość: maciejza IP: *.man.olsztyn.pl 07.01.04, 21:16 zróbmy strefe parkowania od wadąga do jarockiej, od dajtek po skandę. tylko wtedy zakorkują kierowcy okoliczne "lasy" zeby uniknąc parkowania w strefie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GNOM Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 11:56 Po co zwlekać? Nie lepiej od razu zrobić z miasta strefę/miasto zamknięte? Radni i Panowie Prezydenci wespól z innymi notablami i tak sobie dadzą radę, już jedni się wyżywili! TO MIASTO ROBI SIĘ NIEPRZYJAZNE DLA SWOICH MIESZKAŃCÓW! Tylko jeśli tak, to po co w ogóle istnieje? Ja tam jeżdżę w kólko - niech wąchają moje smrody! Wychodzi na jedno - czy zalpalcić czy zatankować a porzyjemności dwie, z jazdy i ze smrodu dla "mądrali". Najlepiej wychodzi krążenie wokól Ratusza. A może tak zebrać trochę "narodu" i pojeżdzić tlumnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnom bis Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 12:01 Po co zwlekać? Nie lepiej od razu zrobić z miasta strefę/miasto zamknięte? Radni i Panowie Prezydenci wespól z innymi notablami i tak sobie dadzą radę - już jedni się wyżywili! TO MIASTO ROBI SIĘ NIEPRZYJAZNE DLA SWOICH MIESZKAŃCÓW! Tylko jeśli tak, to po co w ogóle istnieje? Ja tam jeżdżę w kólko - niech wąchają moje smrody! Wychodzi na jedno - czy zapalcić czy zatankować a przyjemności dwie, z jazdy i ze smrodu dla "mądrali". Najlepiej wychodzi krążenie wokól Ratusza. A może tak zebrać trochę "narodu" i pojeździć tlumnie? Co by to bylo gdyby tak z setka autek krążyla wokól Ratusza? Taka obywatelska solidarność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 13:08 Moje bóstwo w postaci Pawełka J. wraz ze swym pryncypałem wpadło na genialny pomysł - parkują tuz za strefą i nie płacą haraczu, to trzeba ją rozszerzyć. Tylko, moi kochani dwaj geniusze - nie rozumiecie, ze jak poszerzycie strefę o parę metrów, to ludzie i tak bedą parkować tuż poza nią? Więc teraz będzie zastawiona Kołobrzeska aż do Dworcowej zamiast Głowackiego. Jak tak dalej będziecie błyskać geniuszem, to za dwa lata strefa sie będzie kończyć chyba w Kromerowie, Spręcowie, Gietrzwałdzie i Klewkach. Ale cieszę się, że mimochodem Piotruś Grzymowicz powiedział szczerze, o co w tym wszystkim chodzi - o dodatkowe wpływy do budżetu. Dzięki temu Czesio kupi sobie nową limuzynkę. No nie dziwcie się, ostatnio chciał skoczyć do kiosku na rogu po fajki, a tu gablota akurat pojechała odebrać szanowną małżonkę z pracy i zawieźć ją do kosmetyczki. I co - klops, zupełny konflikt interesów. mieszkańcy tak pięknego i dobrze zarządzanego grodu jak Olsztyn nie mogą chyba pozwolić, by ich ukochany prezydent zamiast w autku za 150 000 peelenów gibał na piechotę po szlugi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioter T. Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:44 A może , w ramach ratowania / wspomożenia budżetu miasta ustalić strefę płatnego parkowania rowerów ? Przydałoby się jeszcze choć parę złociszy na pokrycie szerokiego spektrum wydatków tzw. włodarzy miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.osd.vectranet.pl 08.01.04, 20:49 Ty , nie podpowiadaj, bo Czesiu z Pawełkiem wpadną np. na pomysł, by wporwadzić opłatę za przejście z jednej strony ulicy na drugą. Już widzę Piotrusia Grzymowicza, który wprowadzenie tej opłaty uzasadniałby , że w ten sposób miasto zdobędzie pieniądze na malowanie kolejnych "zebr" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xymox Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 22:04 Przerażające na jakie pomysły wpada jeden "mądrala" i jak temu potrafia prezyklasnąć nasi włodarze... Ciekawe jacy mieszkańcy teraz napiszą.... Kto siedzi w tym ratuszu i piepszy takie głupoty o słuszności rozszerzenia strefy.... Macie rację , jesteśmy niewygodnym dodatkiem tego miasta dla "radnych", "prezydenta"...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scarlett Re: Strefa parkowania rośnie - likwidacja parkingu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 17:13 A parking przy ratuszu syarym po co likwidują?!??!?!? Co im to da??? PRzeciez samochody tam nikomu nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie - przecież żeby zaparkowac tam auto trzeb zapłacić!! Odpowiedz Link Zgłoś
mw66 Re: Strefa parkowania rośnie - likwidacja parking 09.01.04, 18:17 Jestem spoza Olsztyna. Przyjechalem samochodem na parking obok Urzedu Miejskiego.Gdy tylko wysiadlem stalo juz dwoch z biletami za parkowanie,wykupilem i schowalem do srodka. po godzinie gdy wrocilem stal trzeci i domagal sie zaplaty. Sadze,ze w Olsztynie wiecej ludzi z biletami plus oczywiscie kioski i inne miejsca niz miejsc parkingowych.Ku rozwadze wlodarzy. Oszczednosci szukac w kosztach administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toko Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.ec.pl / *.ec.pl 11.01.04, 19:41 A ja już dawno na tym forum podpowiadałem władzy rozwiązanie: w godzinach 9-16 strefa parkowania w Śródmieściu, a od 16 do 9 - w Jarotach, Nagórkach, Pojezierzu itp sypialniach. Gwarantuję, że po roku ratusz nie będzie wiedział co robić z kasą. A parkingi /bo przecież ktoś może zarzucić że w Olsztynie nie ma gdzie parkować/ trzeba zrobić w okolicy Barczewa, Olsztynka,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 12.01.04, 11:17 Taki intylygentny to tylko w prezydenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toko Re: Strefa parkowania rośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 14:31 Chyba w najbliższtych wyborach wystartuję .... Mógłbym być prezydentem miasta - takich pomysłów mam więcej, mogłbym też zastąpić Procyka - też znalazłbym kilka sposobów żeby oskubać kilka tysięcy spółdzielców z kasy i jeszcze żeby byli mi wdzięczni za to ... Odpowiedz Link Zgłoś