Gość: tadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 11:47 poczytajcie www.rp.pl/artykul/382968_Prokurator__biznesmen__i_bandyci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NO Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 12:01 Lovestory Comtrans mózg predator monstrum jasiński lata 1990-95 swiadek koronny ps.masa. Superwizjer 23.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 12:16 A zakup gruntu rolnego od miasta za 200 000 zł, przekwalfikowanie go i srzedaż już przez osoby prywatne za 4000 000 (słownie: CZTERY MILIONY). Też sprawę umorzono. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Ale afera! 26.10.09, 12:20 coś mi mówi , że posypie się dużo dookoła, czas najwyższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOMBA Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 12:46 polecam stronę ktokogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: Ale afera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 14:29 już cesek wiedział , że bez nich nie pojedzie daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabra Re: Ale afera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 14:30 Mój mąż został aresztowany na podstawie fałszywych dokumentów wytworzonych przez prokuratorów olsztyńskich. Wygrał sprawę o bezprawne aresztowanie, gdzie Sąd uznał, że został wprowadzony w błąd, gdy wydawał postanowienie o aresztowaniu. Obecnie prokuratorzy z Olsztyna udają, że nie znają prawa i nie potrafią ocenić jaka karalność przewidywana jest za te czyny. A to ma znaczenie do uznania lub nie, przedawnienia sprawy. Sąd w Olsztynie potwierdził, że sprawa się nie przedawniła i nakazał dalsze jej prowadzenie. Niestety koledzy prokuratorzy nawet nie przesłuchali swoich kolegów prokuratorów ani nie udostępnili akt poszkodowanemu, by wskazał fałszywe dokumenty i ponownie nie wszczęli śledztwa. Zostało to zaskarżone i 29 października Sąd Rejonowy w Olsztynie ma podjąć postanowienie co do dalszego postępowania. Zatem nie ma żadnych szans, że przestępcy, którzy bezprawnie odebrali wolność odpowiedzą za soje czyny. Co to ma wspólnego z Ziobrem ? A no nic bo Ziobra nie ma już od dwóch lat. Fakt istnienia w Olsztynie zorganizowanej grupy przestępczej jest znany Prokuraturze Krajowej i Czumie. I co z tego? Ano nic. Nadal sprawy z Prokuratury Krajowej kierowane są do rozpatrzenia przez kumpli do Olsztyna. Ziobro próbował z tym walczyć. Walczył również z sędziami wydalającymi debilistyczne wyroki. I w tedy rozpoczęła się przeciwko niemu kampania pod którą podpisała się również Krajowa Rada Sądownictwa. Za kadencji Ziobry zmieniło się bardzo dużo. Np. sprawy prowadzone w sądach prowadzono przez cały rok, a nie zaledwie przez parę miesięcy kiedy to sędzią nie opłacało się być na wakacjach. Obecnie powrócono do starych praktyk. Sprawy w sądzie prowadzone są od października do listopada i od marca do kwietnia, góra do maja. Reszta czasu to przecież wakacje letnie i wyjazdy na narty i oczywiście przeróżne okresy świąteczne. Tak długo będziecie pisać bzdury, do póki nie dobiorą się Wam do skóry. Ale w tedy nikt Wam nie pomoże, bo kolejni jeszcze nie zamykani uznają Was za pieniaczy. Zatem nie ma to nic wspólnego z istniejącą czy ubiegła władzą. Zorganizowane grupy przestępcze powstały za komuny i działają nadal z tym, że kiedyś nad tym łapę trzymała PZPR, a obecne sądownictwo nie zostało zlustrowane więc zastanówcie się kto nad tym sprawuje rządy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzona Re: Ale afera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 15:25 kabra, masz całkowita rację. Ja też osobiście zobaczyłam, jaka to klika. Ale nikt tego nie zrozumie, dopóki sam nie zetknie się z tzw. "wymiarem sprawiedliwości". wtedy odechce mu się bronić tej zarazy, jaka mamy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimowszystko Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 15:34 tylko czy uczciwie można dorobić się takich pieniędzy www.stockwatch.pl/inwestorzy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewno Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 14:47 czy tu chodzi o kaczmarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 16:51 Opnie wydawane przez biegłych powołanycyh przez prokurature... pisane na ... zamówienie, pod publikę- dla sensacji prasowej. Dobrze,że znaczna część biegłych szczególnie tych powołanych przez Sąd nie pozwoli sobie pisać pod czyjeś dyktando. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ale afera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 16:56 "Sąd nie pozwoli sobie pisać pod czyjeś dyktando." I tu się bardzo mylisz. Jesteś aż tak naiwny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 17:13 Dotychczas wirzyłem,że w Sądach jest inaczej. Piszę o opiniach z prokuratury bo COŚ wiem na ten temat. Naginanie na siłe, dublowanie zarzutów i wszystko co tylko można wsadzić, może w tym natłoku w Sądzie jakoś przejdzie. Najpierw jednak jest sensacja medialna i gość ugotowany. Sprawa trwa długo i jej wynik często już nie ma wielkiego znaczenia ( z różnych względów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTÓŚ Re: Ale afera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:45 Ta afera to rozgrywka personalna byłego Prokuratora Okręgowego Cezarego K. i Krzysztofa S./jego za-ca/ z obecnym Janem P. Cezary K. jest obecnie w Białymstoku a tam były materiały obciążające Jasińskiego. Wzyscy w/w są siebie warci. Taka tam wojenka olsztyńska o stołki. Inna sprawa, że Jasiński orłem nie jest i nie był i dużo mówiło się kiedyś o jego sterowanych awansach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 16:51 Gość portalu: kabra napisał(a): > Za kadencji Ziobry zmieniło się bardzo dużo. Np. sprawy prowadzone w sądach prowadzono przez cały rok, a nie zaledwie przez parę miesięcy kiedy to sędzią nie opłacało się być na wakacjach. Mnie tez nie opłaca się być sędzią na wakacjach. Zreszta podsądnym też nie. Wakacje to wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123qwe Re: Ale afera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 17:08 oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 17:09 jakie państwo takie prokuratóry Odpowiedz Link Zgłoś
yadol to nie afera-to tragedia 26.10.09, 19:27 nie rozumiem ciszy , która zapanowała po opublikowaniu tego artykułu, zobaczymy co pokażą w superwizjerze dzisiaj w tvn czy nie sądzicie , że ten artykuł bardzo ich zaskoczył bo "nie miał prawa się ukazać" ? czy czujecie się bezpiecznie w Olsztynie gdy wiecie jak działa tu wymiar sprawiedliwości ? czy ten człowiek spojrzy w oczy rodzinie zamordowanego młodego Olewnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to nie afera-to tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:44 Czy prokuratorzy z Olsztyna, którzy umarzają krętaczom wszystkie złodziejstwa, oszustwa i fałszowania dokumentów mają jakiekolwiek sumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia_mizia Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 21:15 Ręce opadają:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia_mizia Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 21:22 Kto to jest Wojciech K? Jakie firmy ma? Na samą myśl, że może go dorabiam kupując coś od niego robi mi się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ale afera! IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 21:28 z tego co wiem, to ma udziały w sieci byłych Rastów, teraz Bomi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia_mizia Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.09, 21:31 O fuck! Czyli od dziś nie włażę do maxduetów, bo byłe rasty to teraz maxduety,prawda? Bomi nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: Ale afera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 21:33 kto to jest do cholery? czy to jakiś ojciec chrzestny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Ale afera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 19:19 chciałeś wiedzieć to wiedz: olsztyn.wm.pl/Rast-laczy-sie-z-Bomi,51314 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.10.09, 06:47 Syna sobie porwał żeby dostać pozwolenie na noszenie broni i teraz nigdy i nigdzie sie bez niej nie rusza .Aż strach się bać.A tak mu wszyscy współczuli. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ale afera! 27.10.09, 10:29 a nawet gdyby przypadkiem broni nie miał, lepiej chyba się nie zbliżać, w końcu instruktor karate:P Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Ale afera! 26.10.09, 22:00 mam nadzieję , że od jutra zacznie spadać w Olsztynie bezrobocie, bo zwolni się sporo stołków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 22:36 Ja tego nie skomentuję tak, jak chciałabym. Boję się, naprawdę się boję tutaj cokolwiek powiedzieć. Nikt tutaj nie jest anonimowy. A zatem...Uwielbiam robić zakupy w Raście, to najlepszy sklep w mieście, lubię naszą prokuraturę, uważam, ze pracuje w pocie czoła, nie lubię jak się kogoś podsłuchuje, w ogóle kocham Olsztyn, Warszawę, Pruszków i kilka innych ładnych miast w Polsce ...to mówiłam ja...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.09, 22:59 No, to już jest KONKRET Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.10.09, 19:04 zapomniałeś Asie o Wołominie i teraz możesz mieć kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.09, 17:48 Teraz to sklepy Bomi nie Maxduety,,jeszcze trochę i wszystkich wykonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.09, 17:51 Pewnie dlatego te ciągłe zmiany nazw sklepów by uniknąć podatków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atoja Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.10.09, 18:24 No a jak myślałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.09, 19:16 No to mamy super prawo, ale dla kombinatorów, a maluczcy płakać i płacić. A w razie jakiejś bzdury siedieć i nie gadać. No, bo podatki ktoś przecież musi płacić, a więzienia też nie mogą być puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.09, 20:23 Dziwi cię to ,tak było ,jest i ......żadne prawo ,żadna sprawiedliwość ,ten madry i rządzi kto ma kasę,a kto ma??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi umoczone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:31 obawiam się , że najgorszego dowiemy się dopiero niebawem, ja już teraz wiem ,że pewnych sklepach już nic nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ale afera! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.09, 21:35 a ten drugi ambitny,co to tak szybko z rejonu do okręgowej awansował i ma też znajomych biznesmenów,odskocznię sobie robi na wszelki wypadek ? to inny ?? tez pewnie taki sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.09, 10:11 Jeden drugiego wart,tam prawie wszyscy tacy sami zakłamane towarzystwo,buta ,arogancja,wysokie aspiracje,rozwalić całe to towarzystwo,zrobić roszady z innych wojewodztw,ale nie z Białegostoku bo to samo,tak jest wszędzie i w policji ,sądach,jedno wielkie g...o. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol umoczone miasto 28.10.09, 20:57 dlaczego nikt z prokuratury, sądu, władz miasta nie mówi nic o tym syfie , który nas oblepił? czy nie jest tak , że musieliby się poddać kwarantannie? jak człowiek może żyć z takim goownem na czole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: umoczone miasto IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.09, 21:17 MUSIELI BY ,MUSIELI,LICZĄ ŻE UDA SIĘ WYCISZYĆ WSZYSTKO,JAK ZAWSZE ZRESZTĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: umoczone miasto IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.10.09, 22:20 Yadol, nie mow wprost. Zawoaluj, to, co masz do powiedzenia. Niektorzy bohaterowie chodzą z bronią a nie wiadomo jakich kolegow mają. Tu jest pięknie, sprawiedliwie i cudownie. Piękne miasto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: umoczone miasto IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.10.09, 06:36 ciekawe, że takie bandziory zawsze "jakimś cudem" mają pozwolenie na broń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: umoczone miasto IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.09, 09:28 WŁASNIE ,A KTO IM DAŁ POZWOLENIE NA BROŃ,Z TEGO CO MI WIADOMO POZWOLENIA WYDAJE KOMENDANT WOJEWÓDZKI POLICJI,I KOŁO SIE ZAMYKA ,TU MIEŚCI SIE CAŁA SPRAWIEDLIWOŚĆ,STRACH SIĘ BAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: umoczone miasto IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.10.09, 16:33 jakie warunki trzeba spełnić żeby dostać pozwolenie na broń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezwolenie na broń re zezwolenie na broń IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.09, 19:28 Trzeba być takim jak Wojciech K. "Masa" stwierdził-niebezpieczny człowiek przedstawiciel Pruszkowa ,,Prokurator, biznesmen i bandyci"-Mariusz Kowalewski,Robert Socha 26-10-2009, ostatnia aktualizacja 26-10-2009 03:17 - "Śledczy wskazują, że obie grupy powstały z jednej, której na początku lat 90. przewodził Wojciech K." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: re zezwolenie na broń IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.10.09, 11:24 wniosek z tego jeden: "stworzyliśmy" państwo w którym tylko bandyci mają pozwolenie na broń i ochronę policji,czyli poczucie bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.09, 20:29 www.rp.pl/artykul/382968_Prokurator__biznesmen__i_bandyci.html,poczytajcie,kłamstwo?????? Odpowiedz Link Zgłoś
yadol koorewska afera 31.10.09, 11:21 dzisiaj to dopiero jest smutny dzień koledzy prokuratorzy uznali , że J.jest koorwa CZYSTY !!!!!!!!!!!!!!!!! pies jebał TAKI PORZĄDEK wyobraźcie sobie oczy ojca Krzysztofa Olewnika gdy usłyszał tą wiadomość a my mamy w końcu mamy uwierzyć , że w tym kraju rządzą bandyci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: koorewska afera IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.10.09, 11:30 no cóż, to potwierdza tylko to co napisałam wcześniej :Polska to państwo dla bandytów kpiących sobie z uczciwego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: koorewska afera 31.10.09, 12:24 niech ktoś koorwa zaprzeczy !!!!!!!!!! J. jesteś osobą kojarzącą się jedynie z Powązkami, tym sektorem gdzie rodzice chowają swoje dzieci, wiesz co ci w doopę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: koorewska afera IP: *.olsztyn.mm.pl 31.10.09, 20:24 Nie zapominajcie ze nic mu nie zrobią ,policja go ochroni ,sad wyda nakaz,przecież, oni wspólnie i dla siebie pracują,koooorewska faktycznie afera,nie dajmy się ,jest nas wiecej,nie patrzmy tylko na czubek własnego buta ,nie dajmy sie,DOŚC ŁAMANIA PRAWA PRZEZ PRZEZ NIBY SPRAWIEDLIWOŚC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logika i uczciwość Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 31.10.09, 21:10 Prokurator jest przedstawicielem publicznym któremu płacą podatnicy, dlatego powinien być uczciwy i RZETELNY. A nie na siłę stawiać (PRODUKOWAĆ) zarzuty i namawiać biegłych do sporządzania opini na "zamówienie". Powinien kierować się UCZCIWOŚCIA I LOGIKĄ, a nie na siłę (pod publikę) oskarżać. Sąd powinen w tych EWIDENTNYCH przypadkach "oskarzania na siłę" podejmowac odpowiednie czynności prawne. A tak, prokurator który udaje idiotę, NIE WIDZI oczywistych dowodów niewinności, stawia BEZSENSSOWNE zarzuty czuje się bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.09, 10:29 Afera goni aferę,a oni maja to w głebokim poważaniu,zawsze kolesie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GDZIE SUMIENIE??? Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.09, 17:21 Prokurator przedstawiciel publiczny... Jeżeli fałszywie oskarża i udaje ,że nie widzi dowodów niewinności to popełna PRZESTĘPSTWO. Nieuczciwe jest też "NACIĄGANIE" dowodów winy by wyrok był znacznie surowszy. A gdzie uczciwość, GDZIE SUMIENIE, gdzie godność i honor człowieka który reprezentuje prawo i nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ale afera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 23:09 i co ? już pozamiatane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ale afera! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.09, 11:34 Jak zawsze w takich przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan nasz ubecki koorwidołek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 14:45 i teraz się zastanawiam czy moje dzieci mogą bezpiecznie chodzić po ulicach Olsztyna... czy opłacani z moich podatków (które uczciwie płacę) urzędnicy państwowi są jak za komuny nadal ponad prawem... kiedyś o takich mieścinach jak nasza , gdzie dobrze się mają mętne , szemrane typki z ze swoimi wiadomej reputacji koleżkami, tzw biznesmenami mówiło się po prostu "ubecki koorwidołek" Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: nasz ubecki koorwidołek 23.11.09, 20:30 bardzo się cieszę z tego powodu , że coraz bardziej bolą nas wszystkich dwa ostatnie słowa poprzedniego postu Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: nasz ubecki koorwidołek 14.12.09, 09:39 żadne "ale afera", nie ma afery , wszystko jest ok, dobrze znaczy Odpowiedz Link Zgłoś