Dodaj do ulubionych

Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 16:14
baltroczyk.pl/wp-content/uploads/2010/11/track_21.mp3
Obserwuj wątek
    • Gość: rita CJM = ignoranctwo IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 17:41
      Miałkość intelektualna i moralna, to jego dywiza życiowa.
      p.s.
      Czy wszczęto śledztwo, co do wczorajszego "wejścia" do drukarni, i ponoć konfiskaty ulotek wyborczych, czy znowu będziemy mieli w Olsztynie małkowszczyznę? Czy prokuratura wszczęła śledztwo w tej sprawie? Czy został wydany nakaz przeszukania? Czy to normalne w demokratycznym państwie prawnym?
    • Gość: PMM Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 18:37
      Na kogo ma głosować ktoś, kto ani nie ma ochoty na ratuszowego macho, ani na miłośnika betonu i stali? Pierwszy przynosi wstyd miastu i prowadzi nieudolnie inwestycje, drugi niszczy architekturę i tkankę miasta dostosowywaniem pod samochody i wieżowce.

Czytam te wypowiedzi i ani Małkowski, ani Grzymowicz nie są osobami, które budziłyby choć minimum zaufania. Po wygranej każdy z nich uzna, że ma pełne poparcie mieszkańców Olsztyna i przyzwolenie na realizację nawet najgłupszych pomysłów przez całą kadencję.

Na wybory pójdę, ale mam chęć skreślić obu. Żal, że nikt nie poda wyników, jaki procent głosów to właśnie dwa skreślenia.
      • Gość: wibid Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 19:11
        Na stronie PKW są też i takie informacje.
        • Gość: Grzymek?SadoMaso ********NAG0NKA******* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 22:09
          Piszę kolejny raz bo cenzura skasowała poprzednią moją wypowiedź.

Ofiarami prowokacji w stylu Małkowskiego przy wybitnym udziale sterowanej politycznie przez uboland GW

Padło tysiące ludzi.

Najbardziej znani to
          Lepper
          Tymiński
          Cimoszewicz.
          Pretekstem są pieniądze jak u Kluski czy Olewnika
          Lub sprawy obyczajowe.
    • Gość: kocham olsztyn Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 19:32
      Obydwaj kłamią i kręcą aż się rzygać chce. Nie lepiej było z pozostałmi kandydatami. Małowkowski robił syf, Grzymowicz jeszcze większy. Piewszy raz od wielu lat nie zamierzam iść na wybory. W pierwszej rundzie głosowałem tylko na radnych.
      • Gość: Krysta Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.12.10, 19:51
        Nie głosowanie albo skreślanie dwóch nie wpłynie na wynik. Wygra ten który będzie miał więcej głosów. Ja też nie chcę ale muszę iść na głosowanie. Będę głosować na Grzyma i już.
        Powtórzę hasło kobiety Olsztyna łączcie się nie będzie ogr rządził. W imię damskiej solidarności.
        • Gość: obciach Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 19:53
          Naprawdę sądzisz, że Grzymowicz jest takim dżentelmenem wobec kobiet? Może popytaj w ratuszu, to się zdziwisz! To człowiek, który nie panuje sam nad sobą, emocje ma na poziomie dziecka, które wpada w niekontrolowane ataki histerii.
        • Gość: Olsztynianka Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.10, 23:00
          posłuchaj co mówi: Jestem inżynierem,więc wiem co mówię
    • Gość: Judasz. Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 20:34
      Co ten Bałtroczyk tak się uparł? Ja głosuję na Małkowskiego. Właśnie dlatego że Bałtroczyk jest jego przeciwnikiem.
    • Gość: vader Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 20:53
      Gwałt czy nie gwałt? Oddała mu się czy ją zgwałcił?
      Był ubekiem czy nie był?
      Czerwony kacyk czy świeżo nawrócony katolik?
      Był dobrym prezydentem czy demagogicznym samochwałą?
      Ważne? Nie wiem.
      Ale jedno jest ważne:
      JEŚLI WYBIERZEMY MAŁKOWSKIEGO TO CAŁA POLSKA OKRZYKNIE

O L S Z T Y N M I A S T E M G Ł U P C Ó W
      • Gość: obciach Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 21:29
        zaciąłeś się jak stara płyta.
      • Gość: do vader Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 17:14
        cała Polska okrzyknie ,że jesteście cwani i przebiegli wybierając JCM. Natomiast w przeciwnym razie powie Polska że autorytetem i waszym moralnym guru jest Bałtroczyk niejaki ksywa..... Wybierajcie
    • Gość: zenus Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.centertel.pl 02.12.10, 21:16
      po tej debacie to malkowski wypada na plus niestety ,on ma wizje olsztyna jest twardzielem i taki moze tylko cos zrobic.glosuje na malkowskiego i zachecam innych jak chca normalnosci. afera rozporkowa nie ma nic do gospodarki opamietajcie sie wyborcy.afera rozporkowa ma jedynie wplyw na stolki i to tyle .pozdrawiam myslacych i tego z choroba filipinska takze.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.12.10, 21:22
      Wszędzie te linki z Bałtroczykiem. No rzygać się chce. Kto to jest Bałtroczyk ? Jakiś satyryk z Tuławek chyba. Poczuł się zapomniany w Olsztynie, kaski na gorzałkę brakuje ? Trzeba się było przypomnieć i podpierać Ś.P. rodzicami. A wstyd !
      • Gość: . Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 17:25
        '
    • Gość: obciach Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 21:30
      Małkowski to polityczny zwierz. Abstrahując od sympatii i antypatii politycznych, obyczajowych, to trzeba mu przyznać, że w debacie zjadł Grzymowicza bez większego wysiłku.
      • Gość: Drogowiec Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 22:15
        Małkowski ma wizję nowoczesnego Olsztyna. W polityce i miłości wszystkie środki są dozwolone które prowadzą do celu!
    • Gość: Olsztynianka Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.10, 22:59
      kiełbasa wyborcza ... dobrze Pan myśli Panie Czesławie. Place to też kiełbasa wyborcza.
      Na szczęście ja nie będę się karmić wyborczą kiełbasą.
      • Gość: . Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 20:31
        -
    • Gość: maleficium5 Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 08:26
      Małkowski do czasu wyjasnienia swojej sytuacji w ogóle nie powinien kandydować. Załóżmy, że wygra wybory a prokuratura skieruje akt oskarżenia (na co obiektywnie się zanosi). Czy będzie miał czas na kierowanie miastem? Spędzi przecież 4 najbliższe lata w sądzie! W telewizji natomiast będzie 1000 odcinkowy serial Małkowski - Prezydent Olsztyna na sali sądowej tłumaczy się co i z kim robił (czy nie). W tej sytuacji, moim zdaniem, kandydując on myśli o sobie a nie o rozwoju naszego miasta. I nie ma znaczenia czy jest winny czy nie. To Olsztyn jest ważny!!!
      • Gość: Taki jeden Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.olsztyn.mm.pl 03.12.10, 10:25
        Małkowski do czasu wyjasnienia swojej sytuacji w ogóle nie powinien kandydować.

Pal licho Małkowskiego. Wiesz, że w taki sposób można byłoby odstrzelić 95% kandydatów na dowolne stanowisko? Przypomnij sobie niewinną jak lelija panią Jarucką i nagonkę medialną z wyborów prezydenckich z 2005 roku. Rzucenie podejrzeń to banał i właśnie dlatego dopiero wyrok sądu decyduje o czyjejś winie, nie sam fakt istnienia zarzutów i podejrzeń.

Owszem, osoba honorowa nie powinna kandydować. Tyle że w polityce osób honorowych jak na lekarstwo. W związku z tym do czasu wydania i uprawomocnienia się wyroku sądu Małkowski może śmiało mówić, że jest niewinny. Inna rzecz, że tego typu sprawa powinna być zakończona jeszcze przed wyborami. Dziś albo Małkowski siedziałby w Barczewie, albo startowałby jako kandydat oczyszczony z zarzutów.
    • Gość: Marek.L Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 03.12.10, 09:07
      Niech mi tylko odpowiedzą jak można głosować na byłego CENZORA ..
      Czytam wypowiedzi chwalące CJM za wizję Olsztyna ,,ja nic ciekawego w naszym mieście nie zauważyłem za rządów CJM..Zobaczcie ile zostało zrobione w Ostródzie....
      Moje wywody wcale nie skłaniają do głosowania na PG.
    • Gość: andrzej Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 09:58
      Jako historyk napiszę wam, że Hermann Göring podczas procesu w Norymberdze w 1946 był arogancki, pewny siebie, chciał władzy no i w obliczu niezbitych dowodów nie przyznał się do winy.

Prawie każdy oskarżony nie przyznaje się do winny!

Czy to nie jest podobne że Pan Cz. Małkowski teraz także jest pewny siebie i nie przyznaje się do winy? Ale czas pokaże jaka jest prawda.

Faktem jest to, że uprawiał seks (sam się przyznał), a więc zdradzał żonę i znieważył urząd.
    • Gość: mądry plagiat z qq Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 10:34
      Wyrokuję, jak poprzednio głosy rozłożą się
      60-70% Grzymowicz - 40-30 Małkowski
      Sondaż Gazety nie jest miarodajny. Rozmawiałem, tak z ciekawości z tymi co nie poszli w I turze i teraz idą, aby zagłosować na Grzymowicza.
      Biorąc też pod uwagę preferencje elektorat Małkowskiego to:
      1) Podatni na psychotechniki
      2) Wdzięczni za przysługi i dawne układy
      3) Wdzięczni za podanie ręki, przycinanie wstążek i wiązanki kwiatów
      4) Wierzący w populizm (wybuduję, dam podwyżki, stworzę miejsca pracy)
      Elektorat Grzymowicza:
      1) Ludzie myślący normalnymi kategoriami
      2) Nie dający się manipulować populistycznym PR
      3) Widzący zmiany w Olsztynie (które nietrudno zobaczyć - inwestycje w infrastrukturę)
      4) Znający się co najmniej w stopniu podstawowym na zasadach budżetowych (co można, etapy realizacji)
      5) Ludzie, którzy uważają, że stanowisko Prezydenta Miasta powinno być zajmowane przez osobę nie uwikłaną w sexafery.
      6) Rozsądnie myślący
      Ale moim podsumowaniem tej prognozy będzie stwierdzenie takie:
      Tylko od nas zależy, kogo zatrudnimy i komu będziemy płacić pensje przez następne 4 lata.
      I jak w każdym domu
      Wolę mieć fachowca od dobrej roboty, który mi zrobi porządny remont w chałupie.
      Niźli partacza, który jest dobry tylko w gadaniu i podrywaniu mojej żony.
      Tak, jak moi znajomi wybiorę Grzymowicza, bo widzę inwestycje w Olsztynie, chociaż czasami mi one utrudniają życie (jako kierowcy), ale wiem i przekonałem się, że po ich realizacji jest dużo lepiej.
      Nie będę głosował na Małkowskiego, bo nie potrzebne mi frazesy i wręczanie kwiatków, ani teksty "Prezydent Czesław Małkowski zaprasza..." czy też sexafery z wieży ratuszowej.
      Mi potrzeba normalnego rozwoju Olsztyna, poważnego Prezydenta, inwestycji. I mogę tylko dać swój głos na Grzymowicza.
      A każdy i tak wybierze co zechce, taka jest demokracja.

• Gość: janek Re: Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 10:48
        lejesz wode az milo, bla bla bla
        wiesz jaka jest roznica miedzy toba a Malkowskim?
        On w zyciu poruchal, a ty jeszcze nie.
    • Gość: Czytelnik. Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 17:10
      Fragment debaty:
      Chciałbym, żeby każdy z kandydatów przedstawił swój pomysł na rozwój Olsztyna. Nigdy nie padają konkretne pomysły, poza budową dróg. Jeden konkretny pomysł na rozwój Olsztyna.

Piotr Grzymowicz: Rozwój Olsztyna musi być związany z rozwojem gospodarczym naszego miasta, bo inaczej trudno byłoby o nim mówić. Mamy wielką szansę, przede wszystkim w usługach. W najbliższym czasie inwestorzy, którym stworzyliśmy szansę, będą budować nowe obiekty i pomieszczenia biurowe. Dostaliśmy zapewnienia, że zostaną ściągnięte duże firmy. Mamy olsztyński Park Naukowo-Technologiczny, który jest dziś realizowany i wytworzy nowe miejsca pracy. Musimy też stawiać na turystykę, na usługi nieuciążliwe. Jesteśmy miastem pięknym, ekologicznym, jesteśmy miastem z wieloma jeziorami, z wieloma lasami. Turystyka i nieuciążliwe usługi będą dźwignią rozwoju naszego miasta, wzrostu poziomu życia.

Czesław Małkowski: Rozwój miasta jest uwarunkowany jego komunikacją ze światem. W związku z tym rozwój miasta to po pierwsze lotnisko obok Olsztyna, by otworzyć nam okno na świat. Po drugie to obwodnica miasta, która da komunikację zewnętrzną. Po trzecie, i to niezwykle ważne: bardzo racjonalne pozyskiwanie środków z Unii Europejskiej. Własnymi pieniędzmi tego nie zrobimy, zatem środki z UE są zasadniczym elementem rozwoju tego miasta. I na koniec: rozwój nauki, oświaty i przedsiębiorczości, w tym sprowadzenie do Olsztyna kolejnych inwestorów na miarę Michelin, by powstały nowe miejsca pracy. I wtedy dopiero młodzi będą się zatrzymywać w Olsztynie, będą tu mieszkać, zakładać rodziny i świadczyć o rozwoju tego miasta, a nie jego zaniku jak to się dzieje w ostatnich dwóch latach. Liczba mieszkańców jest mniejsza, a bezrobocie rośnie.
      _____________________________________________________________________________
      Obaj panowie zakpili z prowadzącego debatę i mieszkańców Olsztyna /ich wyborców/. Nie potrafili odpowiedzieć na najważniejsze pytanie, jak widzą dalszy rozwój Olsztyna. Ich odpowiedzi zadowoliły by może słuchaczy, gdyby starali się o stołek sołtysa.
    • Gość: ewa i Hania Debata kandydatów:"Pan nie rozumie", "Jestem ni... IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.10, 21:38
      Kobieta współczesna zachowuje się tak, ze mysli iz wszystko jej wolno. To utrudnia wycowanie synów. Kobiety zachowuja sie prowokująco, niektore maja takie spodnie, że pokazuja zarost. Na sprawy zachowania kobiet nalezy patrzec ostroznie. Polityków chciała rozwalic Anastazja P, , Aneta Krawczyk. Na ulicach i w pismach kobiety molestują seksualnie mężczyzn. Mówiła o tym własnie poseł Nelly Rokita w TVN, ze kobiety za stosunki chca zysku. Za to Rokite odsunięto z Telewizji, bo powiedziała tam szczerą prawdę o wyzwoleniu kobiet. Gazeta W. popiera wyzwolenie kobiet, wolne związki, wielość partnerów. Nie jeden raz człowieka zaszczuły media, nawet Clintona, wszak Monika Lewinsky tez taka szopkę zrobiła oralną. Nie wierzmy tym oskarżeniom, poniewaz na sms mozna mieć naprawde superlaski, do wyboru, do koloru, więc chyba ona mu proponowała lub zachowywała sie dwuznacznie. Co taka piekna była, ze na nia poleciał? Ha ha ha. Juz by na tym kariere zrobiła. Dzis kobiety seksualnie molestuja mężczyzn, uczniów, udami, piersiami, a nawet molestują pracodawców, jak twierdziła Nelly Rokita. Rzekomemu gwałtowi zaprzecza, podobnie było z posłem Bogdanem Golikiem - łatwo jest kobietom dzis oskarżać. Najpierw sie prostytutka umówiła, potem nagrała swoje Nie nie, i podała o gwałt. Niedwuznaczne propozycje składaja kobiety w biurach, a potem jak nie maja korzysci to oskarzają. Wstrętne to korzystanie z walorów kobiecych. To jak kobiety molestują seksualnie mężczyzn jest kłopotem dla rodziców wycowujacych synów. Kobiety zachowuja sie bezpruderyjnie, robia biznes na swoim ciele, wdziękach. To zły znak. Kobieta moze bezkarnie oskarzać mężczyzn. Jedna z kobiet zniszczyła np. Kerna. Inna podobnie - innego kandydata. itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka