Gość: Rybak IP: 212.160.172.* 30.12.10, 11:47 Moje subiektywne odczucie- lampy tworzą klimat jak w egipskiej światyni sprzed 4000 lat. Czuję sie jak w otoczeniu grobowca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stan Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 12:02 A gdzie miejsce dla rowerów i rowerzystów, w krajach cywilizowanych przed siedzibą Władz Miasta jest wytyczony plac dla rowerzystów, stojaki jak i droga. A u nas za tyle milionów porobili schody. I o czym tu mówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny wątek Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 12:10 Chciałbym polecić wypowiedź: forum.gazeta.pl/forum/w,64,120341681,120359512,Architekt_Plac_Jana_Pawla_II_nie_jest_zmarnowany.html To w kwestii tego czy ma prawo do obrony. Resztę wypowiedzi polecam w kwestii odpowiedzi czy ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
zygzak_fro.net.pl Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? 30.12.10, 12:23 Sprawa placu jasno pokazuje, że takie realizacje należy przeprowadzać w zupełnie inny sposób. Zapomniano o narzędziach które służą odpowiedniemu kształtowaniu przestrzeni miejskiej od lat, jak np. realne konsultacje, analizy, dyskusje, konkursy. Nic dziwnego, że ten projekt - jaki by nie był - spotkał się z takim odrzuceniem, wiele osób sugerowało że tak będzie od początku zwłaszcza że dotyczy wyjątkowo eksponowanego miejsca. To nie są już czasy kiedy władza daje swemu ciemnemu ludowi prezenty (za które zresztą ciemny lud płaci). Element przestrzeni miejskiej - wspólnej i w swej idei demokratycznej - jakim jest twór o nazwie plac to nie projekt kolejnego budynku, czy trasy szybkiego ruchu. Takie rzeczy wymagają od projektantów istotnego zgłębienia sprawy i przede wszystkim pokory wobec klienta...no i trochę polotu. Powinny być też swego rodzaju wydarzeniem i okazją do integracji mieszkańców (ale raczej pozytywnej) - to powinien być cały proces, w którym etap projektu i realizacji jest tylko wynikową. Literatury na tem temat jest dużo, więc nikt nie powinien wzbraniać się w tej kwestii niewiedzą. Dlatego, abstrachując od samej jakości projektu i sposobu jego realizacji powinniśmy wyciągnąć wnioski z reakcji mieszkańców - zwłaszcza decydenci. Należy skończyć z myśleniem "cokolwiek się robi, byle się robiło" - przy takich dotacjach jakie obecnie mamy to żadna sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: 188.33.136.* 30.12.10, 12:24 Panie Dezor. Z g...a nie zrobisz Pan nic ciekawego. Most nad Długim też retuszowali. Jest lepiej, ale nie dobrze. W trakcie budowy też były głosy z ratusza - poczekajcie na efekt końcowy. Poczekaliśmy i tu poczekamy, ale nic już tego Pan nie ukręci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcekr Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.10, 12:34 lampki jak miecze świetlne, a w środku siedzo rycerze dzedaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieco zdegustowana Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.uwm.edu.pl 30.12.10, 12:39 Panie architekcie, uważam, że takie oświetlenie nie pasuje do budynku Ratusza. Niezależnie od postępów i tzw. reszty - tego "zapałkowego" oświetlenia nic nie poprawi. Na plac przed Ratuszem patrzą przede wszystkim zwykli ludzie, artystów niewielu. Wystrój placu powinien być spójny stylem z budynkiem Ratusza i nawiązywać do stylu panującego w casie, gdy był budowany. Ważna jest harmonia. Uważam, że szkoda publicznych pieniędzy na takie awangardowe poprawki. Szkoda, że nie poprosił Pan o opinie mieszkańców miasta przed zgłoszeniem projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszw Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.nik.gov.pl 30.12.10, 12:51 Ładne jest to co nam się podoba, tyle tylko, że nie wszystkim podoba się to samo. Ja osobiście nie oceniam tak źle powszechnie krytykowanego "sarkofagu" koło ratusza, natomiast poraża mnie wygląd zewnętrzny "Alfy". Jej estetyka jest gorsza nawet od "Inki", brzydactwa okrutnego. To, że architektura ta nie spotyka się z powszechną krytyką wynika chyba tylko z tego, że wnętrze i funkcjonalność tego obiektu jest do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: 188.33.152.* 30.12.10, 12:59 Ten plac jak najbardziej pasuje... do Inki, Czarnej Perły/Grobowca czy tego co jeszcze powstanie na parkingu przy USC przy ul. Wyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni 31.12.10, 10:51 Ot co! Sarkofag osobiście też mnie jakoś szczególnie nie poraża, ale Alfa moim zdaniem też nie jest zła. Odruchy wymiotne powodują u mnie natomiast słynne wiaty na dworcu zachodnim, wpisane niedawno do ewidencji zabytków. Jeśli chodzi o plac - przyznam szczerze, że na projekcie wyglądało to bardziej estetycznie. Ale z koncową oceną, ze zwykłej przyzwoitości, poczekałbym do zakonczenia inwestycji. Oceniać teraz to jak oceniać ciasto przed upieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keks Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.10, 13:40 "Dezor w liście do redakcji, opublikowanym w czwartkowej "Gazecie" tłumaczy swój pomysł..." Ja nie chcę od pana Dezora żadnych tłumaczeń. Wystarczy, że widziałem jego dzieła www.planwm.pl, one tłumaczą wszystko. Ten plac jest centralnym punktem w tym mieście. Jak można było powierzyć jego przebudowę człowiekowi, który zaśmiecił Olsztyn i okolice takimi koszmarami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Architekt slusznie broni.Nam tez sie podoba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:23 Nam - czyli mieszkajacym z boku placu rodzinom z tzw.akwarium.Jest solidny,dobrze oswietlony,spelniacy normy architektoniczno-urbanistyczne.Najbardziej podobaja sie nam lampy,jak pochodnie.Bedzie tam strefa wi-fi,lawki,a na szczescie nie bedzie - jak tu ktos sobie zazyczyl - stojakow na rowery,ani sciezki rowerowej.To nie las ani park.To plac przed ratuszem.Jeszcze odbedzie sie tu niejedna impreza/np.przyszly Sylwester/.Wazne,ze na placu nie bedzie samochodow nie liczac tych,ktore podwioza do USC nowozencow.Ale parkingu zadnego tam na szczescie nie bedzie.Podoba sie nam tez fachowa robota majstrow z Grudziadza.Robia wolno,ale bardzo dokladnie.Po nich nie trzeba bedzie naprawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Architekt slusznie broni.Nam tez sie podoba.. IP: 83.19.115.* 30.12.10, 14:47 do Enola Gay "jest solidny,dobrze oswietlony,spelniacy normy architektoniczno-urbanistyczne" w jakim sensie spełnie normy urbanistyczne? rozumiem że za tym zdaniem stoi jakiś konkretny dokument? Bedzie tam strefa wi-fi,lawki, łał...ruter o zasięgu 50m kosztuje 56 zł. To po prostu dar z niebios! Ławki...fajnie na szczescie nie bedzie - jak tu ktos sobie zazyczyl - stojakow na rowery,ani sciezki rowerowej.To nie las ani park.To plac przed ratuszem ...ja rozumiem Enola, żeś w życiu nosa poza naszą wieś nie wystawił(a?)...ale wyobraź sobie że stojaki rowerowe to norma dla placów na całym świecie. Skąd pomysł że można wrzucać lampy k_tasy, a nie można zaprojektować stojaków? Wazne,ze na placu nie bedzie samochodow Nie no faktycznie, jesteśmy wymagającymi klientami, że biedny projektant nie mógł zaprojektować parkingu...na placu miejskim! Cóż za denny argument! Może jeszcze powinien być parking przed Akwarium? Słaba ta twoja odpowiedź...słabiutka...jak chińskie podróbki perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Re: Architekt slusznie broni.Nam tez sie podoba.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 15:52 Panie Franku!Pol zycia spedzilem poza Polska.Jest takie lacinskie przyslowie:de gustibus non disputandum est/gusta sa poza dyskusja/.Mnie plac sie podoba.Architektom i urbanistom tez.Ludziom z ratusza tez.Metropolicie warminskiemu tez.Mojemu proboszczowi z katedry tez.Sasiadom,ktorych jest ponad setka.To co bede dalej szukal... Co do rowerow,to ustawienie metalowej klamry nie pogorszy w niczym ogolnego wrazenia.Jak plac bedzie gotowy,to rowerzysci moga zglosic projekt stojaka do 3-4 rowerow.Kolega z klatki obok czesto porusza sie po centrum miasta konno.Czy i jego Wicher tez powinien miec swoj zlob w scianie ratusza z kolcem do popregu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Architekt slusznie broni.Nam tez sie podoba.. IP: 46.113.203.* 30.12.10, 16:20 Ale ci znajomi, biskupi, proboszcze i ratuszowi, to chyba nie za bardzo obeznani, bo brak ich wypowiedzi na forum. Można domniemywać, że mało obyci z techniką jaką jest internet... Odpowiedz Link Zgłoś
zygzak_fro.net.pl Re: Architekt slusznie broni.Nam tez sie podoba.. 30.12.10, 16:40 @Enola Gay "Jest takie lacinskie przyslowie:de gustibus non disputandum est/gusta sa poza dyskusja/." Nie zgłębił Pan istoty tej sentencji i odczytuje je Pan zbyt dosłownie. Niejednokrotnie już spotkałem się na forach z taką interpretacją tegoż zdania...smutne, ale kiedy wykształcenia brak to i łacina nie pomoże. Może choć ten tekst zmusi lekko do myślenia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rower Re: Architekt slusznie broni.Nam tez sie podoba.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 16:52 idiota zawsze bedzie idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.10, 14:49 Autor ma prawo bronić swego "dzieła" ja mam prawo stwierdzić,że Olsztyn szczęścia do architektów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 17:03 a ja uwazam ze za takie dzieła jak inka, inkubator przedsiębiorczosci cz te lampy razem z placem wybudowane za publiczne pieniadze, autora powinno się wsadzac do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 17:35 Dlaczego autora do pierdla od razu??? Nie jego wina że Bozia talentu poskąpiła.Ktoś dyplom architekta mu dał, niech żyje w spokoju z dala od nas byleby. Panu Dezorowi robotę zlecił URZAD i zapłacił mu za nią.Za to co robi URZĄD i urzędnicy odpowiada personalnie PREZYDENT tego miasta.Uwaga gwoli szukana winnych. Permanentnie odnoszę wrażenie że mieszkańcy TEGO MIASTA nie rozumieją że jest przyczyna tego stanu rzeczy PREZYDENT, i skutek czyli plac przed ratuszem.Oraz parę innych rzeczy uznanych za bulwersujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 17:34 Nie wsadzac autora do pierdla. Ten plac można jeszcze uratowac. Nalezy tylko na tych słupach co swiecą założyc siatkę ogrodzeniową.Najlepiej o wysokosci 1,80 m. w kolorze zielonym, plastykową.I będzie to zalążek " miasta ogrodu" ładnie ogrodzonego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artysta plastyk Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 18:05 Ogrodzenie już mamy. Można wykorzystać to z amfiteatru no i dorzucić w środek te 2 aluminiowe budki na narzędzia ogrodnicze. Dodam że jestem plastykiem i de gustibus non disputandum est! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spola Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.10, 18:48 Myślę, że pan artysta i także zamawiający zapomnieli dla kogo jest ta inwestycja i kto za nią płaci i kto ma prawo w każdej chwili wypowiadać się na jej temat ! Nie zapominajmy o tym - tu nikt nikomu łaski nie robi. Mieszkańcy nie chcą żeby, jakiś - nawet artysta, budował sobie i niektórym urzędnikom, bo na pewno nie wszystkim (nawet architektom - bo wielu jednak myśli inaczej !) POMNIK na WIEKI. NIE! Chcemy harmonii, plac ma służyć wszystkim ludziom - różnym, nie tylko ekstremie ! I ma przede wszystkim nie budzić negatywnych emocji. Wiem, że już dziś są ludzie, którzy jeżeli muszą wchodzić do ratusza w celu załatwienia jakiejś sprawy wybierają wejście od Ratuszowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 19:05 ...i zapominają, że to ratusz i urzędnicy są dla mieszkańców, a nie odwrotnie. Niedobrze, gdy się traci kredyt zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.10, 23:18 Gość portalu: Enola Gay napisał(a): > Mnie plac sie podoba.Architektom i urbanistom tez.Ludziom z ratusza tez.Metropolicie warminskiemu tez.Mojemu proboszczowi z katedry tez.Sasiadom,ktorych jest ponad setka.To co bede dalej szukal... Mojemu psu też się dziś wieczorem spodobał jeden z tych słupów. Dał temu konkretny wyraz. I to by było tyle na temat wniosków wyciąganych z "podobania się" czegoś komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Kim jestes Dezor? IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 06:44 no prosze...nawet jest w wikipedi: Biografia Urodził się we Wrocławiu w 1951 r. Ukończył Politechnikę Gdańską w 1975 r. Studiował architekturę wnętrz - formy przemysłowe w Państwowej Wyższej Szkole Sztuk Plastycznych w Gdańsku, gdzie w 1979 r. otrzymał dyplom. Mieszka od 1980 r. w Dobrym Mieście. Obecnie jest prezesem i zarazem głównym udziałowcem Autorskiego Biura Projektów PLAN WM sp. z o.o., które działa od 1992 r. Główna siedziba spółki znajduje się w Dobrym Mieście. Autor licznych realizacji architektonicznych, m.in. projektów budynków firm „Czmuda”, „Klink”, „Total-Pack” w Olsztynie. I trzeba było przy tym zostać, starszy panie architekcie z Wroclawia. Widocznie tam pana nie chcieli to przylazl pan tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Re: Kim jestes Dezor? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 09:37 Liczby do nazwiska 'Dezor' W Polsce są 124 osoby o nazwisku Dezor. Zamieszkują oni w 19 różnych powiatach i miastach. Najwięcej zameldowanych jest w m. Poznań, a dokładnie 38 Dalsze powiaty/miasta ze szczególnie dużą liczbą osób o tym nazwisku Czarnków (18), Poznań (14), m. Opole (9), Szamotuły (8), Gdańsk (7), Włocławek (5), Poddębice (4), Gliwice (4) i Olsztyn z liczbą wpisów 4. Podaję za: Moi Krewni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac. czmuda Re: Kim jestes Dezor? IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 18:12 budynek czmuda - wewnatrz calkiem ladnie, ale dezor zapomnial o pracownikach - totalnie niefunkcjonalny budynek - duze korytarze i przestrzenie, malenkie pomieszczenia biurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: 80.50.4.* 31.12.10, 07:30 Zatem czas na przebudowę grobowca wzorem dworca PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
tebejoot Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni 31.12.10, 09:30 Jeszcze raz i jeszcze raz oglądam te schody, lampy, i ponownie dochodzę do wniosku, że nie pasują, że psują ten plac, a to z takiego powodu, że nigdy ich tam nie było. Jakby pasowały, to by były . Pasowałyby może do miasteczka. Olsztyn nie jest estetyzowany, jest przeinaczany, bo po Niemcach, tak? Przecież to głupiego robota. Domy, które już stały się zabytkami, place - przecież tego nie budowali naziści. Jeśli mamy pęd do przeinaczania miasta, to znaczy, że nie jesteśmy u siebie. Jeśli jesteśmy u siebie, to o zabytki dbamy, choćby je inny naród wybudował. Mieszanie się stylów to nie to samo, co ich gryzienie się. Placyk gryzie się z bryłą ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter.fox Olsztyn znów przegrał! IP: *.111.148.235.static.crowley.pl 31.12.10, 10:13 to straszne. jestem architektem związanym rodzinnie z Olsztynem i od 22 lat z dystansu obserwuję zmiany zachodzące w tym mieście. Olsztyn przez te wszystkie lata zwyczajnie się degraduje. koszmarne realizacje w centrum, co chwilę ślepe ulice czasem odcięte od rond, do których wcześniej dochodziły itp. bije w oczy brak tak jakiegokolwiek sensownego planowania przestrzennego, jak projektowania architektonicznego. zwyczajna degrengolada, a wystarczyłoby uruchomić konkursy. tłumaczenia autora projektu to zwyczajna kpina. oczywiście, że ocenia się projekty przed ich realizacją. na tym polegają zwyczajnie konkursy właśnie! Olsztynianie, już raz przejrzeliście na oczy nie wybierając ponownie ośmieszonego prezydenta. rozejrzyjcie się więc wokół siebie i pomyślcie co możecie zrobić, aby wasze miasto przypominało Miasto. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Nowy nie może być gorszy od poprzednich:) Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Mozecie skoczyc panu Dezorowi... 31.12.10, 10:21 Tyle mozecie mu zrobic.Jeden z forumowiczow juz zaobserwowal,ze ludzie wchodza do ratusza od Ratuszowej.Niech wchodza.Jest demokracja i kazde drzwi sa dobre.Drugiego piesek obsikal jedna z latarnii.No,moze byc.Tego mu zabronic nie mozna.Latarnia przetrwa takie uszkodzenie.Jak macie pretensje do prezydenta,wybranego w demokratycznych wyborach,to za cztery lata sa nastepne.Wtedy mozecie sobie wybrac nawet cenzora.Akurat wyjdzie z wiezienia za gwalty i seks w miejscu pracy.Jakas Niunia szpera nawet w Wikipedii,nie wiedzac,ze redaguja ja rozne dziwne osoby,ktore czesto malo wiedza o ludziach,o ktorych pisza.Jedno wiem - firma pana Dezora ma zamowienia na dwa lata naprzod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Re: Mozecie skoczyc panu Dezorowi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 10:57 źle nie życzę p. Dezorrr, ale może być tak jak w przysłowiu raz na wozie raz pod wozem, dla ciebie samozwańcze ważne byłoby inne powiedzenie abyś nie jechał na tym samym wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
tebejoot Re: Olsztyn znów przegrał! 31.12.10, 10:25 Też dużo szczęścia życzę w Nowym Roku mieszkańcom Olsztyna. Życzę dużo szczęścia, w tym udanych polityków i samorządowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj autor, autor, autor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 11:19 autor-architekt pojechał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 14:34 Bardzo przykro, że pan artysta nie dostrzegł, że częścią społeczeństwa, przynajmniej na razie, są jeszcze ludzie starsi, na tym placu nie ma niczego dla nich..... może poręcze,..... ale poco mają tam włazić staruszkowie(!), ławki z oparciem tam nie znajdą. Przykre. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 15:03 Słusznie prawisz dziadku. Dezor-staruszek już niedługo wspomni twoje słowa, przyzna ci rację. Ale co nam dzisiaj po tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki malutki Re: Architekt broni placu przed ratuszem. Słuszni IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 15:33 > na szczescie nie bedzie - jak tu ktos sobie zazyczyl - stojakow na rowery,ani sciezki rowerowej.To nie las ani park.To plac przed ratuszem. Słusznie. Tutaj nie ma co szukać hołota na rowerach, ani jakieś staruszki ze swoimi drobnymi problemami. Tu obywatel ma poczuć, że stoi przed obliczem Wadzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj To straszne, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 15:40 ...miejsce staruszków jest na cmentarzu, więc dlaczego o nich w tym miejscu zapomniano, przecież tu jest cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: To straszne, ale... IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 16:41 "To plac przed ratuszem" Taki malutki, na miarę Olsztyna, Plac Defilad? Albo mniejsza kopia tego, co Albert Speer zaprojektował przed Kancelarią Rzeszy? Takie dzieła wiekopomne śnią się naszym gwiazdom architektury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koza Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 18:03 Panie Dezor, Trzeba umieć odróżnić prostotę od prostactwa. Pański projekt to prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.12.10, 18:16 Nie zmienia się tego co stanowi historię miasta. Takie działania to barbarzyństwo. Ten kto na to pozwolił powinien stanąć przed sądem. Ale może nowa ustawa o indywidualnej odpowiedzialności urzędników za swoje decyzje zmusi ich do myślenia. I jeszcze jedno - winny się tłumaczy. Architekt chciał przejść do historii? Przejdzie. Ale dla mnie tej negatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzziuuuu Architekt broni placu przed ratuszem IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 18:31 bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85300,5737433,Tropiciele_Makabryl__wieza_w_Szczytnie.html http://www.google.pl/images?hl=pl&biw=1024&bih=583&q=szczytno+wie%C5%BCa+ci%C5%9Bnie%C5%84+foto&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=LxIeTa7tKInB8QPwrfHDDw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCwQsAQwAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xa Re: Architekt broni placu przed ratuszem IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 20:06 NIE ! to nie jest możliwe. Wielką siłę przekonywania trzeba mieć, żeby wmówić ludziom, że to jest O.K. i namówić do wpakowania kasy w coś takiego, otumanić wydających pozwolenia (?) - szok, szok ! Uważam, że taka działalność jest bardzo szkodliwa dla środowiska architektów - co na to SARP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Architekt broni placu przed ratuszem IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.10, 21:34 Gość portalu: xa napisał(a): > NIE ! to nie jest możliwe. Wielką siłę przekonywania trzeba mieć, żeby wmówić l > udziom, że to jest O.K. i namówić do wpakowania kasy w coś takiego, otumanić wy > dających pozwolenia (?) - szok, szok ! Uważam, że taka działalność jest bardzo > szkodliwa dla środowiska architektów - co na to SARP ? Wielką siłę przekonywania to miało te 9 milionów, do podziału między uczestników biesiady... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Mam coraz więdej wątpliwośi 01.01.11, 05:38 Czy są w Olsztynie architekci. Nominalnie wcale nie wątpię. Ale co dalej? W tej kwestii przypomina mi się stary kawał. Chłopcy kopią pod blokoem piłkę używając nie cenzuralnych określeń i środków wyrazu. Zwraca im uwagę starsza nobliwa pan kierując słowa dyskomforty do 7-latka. Chłopiec w odpowiedzi wypowiada tylko słowo "wątpię". Zaskoczona pani pyta się smyka, w co wątpi. Odpowiedź jego była jednoznaczna - wont pierdoło. Czy ktoś mi zagwarantuje, z e w podobny sposób nie są traktowani architekci w Olsztynie" pod groźbą utracenia pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brutus Architekt broni placu przed ratuszem. Słusznie? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.01.11, 17:15 Szanowny Panie Dezor dyplom magistra nie jest dyplomem na inteligencję. Fakt który Pan tak podkreśla ,że jest architektem i plastykiem nie zwalnia od głupoty. Czego przykładem.jest ostatni Pana projekt,p.t. /POD PAŁAMI/ Odpowiedz Link Zgłoś