Dodaj do ulubionych

Fajny Sejm dzisiaj mamy

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 21:36
naprawdę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 21:43
      ciąg dalszy ringu Rokita-Lepper :)
    • andulka7 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 14.05.04, 21:45
      A ja muszę to wszystko służbowo oglądać i jeszczem w pracy :(
      • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 21:47
        ja to oglądam dla relaksu :)

ale gdzie Lepper ?????
        • Gość: Muraszka Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 14.05.04, 22:24
          Uciekł , przestraszył się alkomatu.
          • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 22:31
            nie wiem czy musiał się poddać ??????
            przecież wszyscy tam bywają na cyku o tej porze :)
            • Gość: Muraszka Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 14.05.04, 22:34
              Przepijemy naszej babci domek cały domek mały....
              • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 22:40
                oni tam sie doskonale bawią, ale wystąpienie Leppera było bardzo na luzie,
                pamiętasz jak określał Prezydenta, a wiercącego się posła też posądził o
                owsiki - jak ja się ubawiłam :)

ja to bym kupiła wszystkie taśmy z wystąpieniami Leppera ;))))))))
                • Gość: Muraszka Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 14.05.04, 22:45
                  Nie wiem czy to będzie zabawne, kiedy pan L. zostanie prezydentem. Cały świat
                  będzie się bawił oprócz nas, Polaków, nam nie będzie zabawnie.Boże zachowaj nas
                  od tego.
                  • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 22:50
                    nie wiem co Ci odpowiedzieć, ale to właśnie on ma największe szanse, chyba ,że
                    Woyciechowski sie sprawdzi w roli tymczasowego premiera Sejmu, jeśli go wybiorą.
                    Nie ma większości, caly naród jest już tak podzielony, że też nie wierzę w nowe
                    wybory. Nie mamy wyjścia.
                    • bpkw Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 14.05.04, 23:00
                      Narod byl, jest i bedzie podzielony. Najblizsze wybory najprawdopodobniej nie
                      pozwola na stworzenie stabilnej wiekszosci sejmowej. Czyli bedziemy dokladnie w
                      tej samej sytuacji co dzis. Dzis Polska oczekuje stabilizacji i taka zapewnial
                      wg mnie Marek Belka. Kolejny raz nasza sejmokracja dala popis / mozna to
                      pojecie utozsamiac z logo przyszlej koalicji / antypanstwowego zachowania.
                      Stanowiska, stanowiska, stanowiska... oto cel calej naszej "klasy" politycznej.
                      Klasy o statusie wrecz zabytkowym, czyli ZEROWEJ.
                      • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 15.05.04, 06:36
                        Ktos tu ostatnio fajnie napisal ze m.in. nasz Sejm nie jest przyczyna tylko
                        skutkiem. Uwazam to za strzal w 10-tke.
                        • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 07:02
                          A może to nie o Sejm chodziło, a o Samoobronę?
                          pzdr.
                          • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 15.05.04, 08:54
                            Byc moze, ale ja nie widze specjalnej roznicy, a Ty?
                            • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 06:39
                              theedge napisał:

> Byc moze, ale ja nie widze specjalnej roznicy, a Ty?<
                              >
                              Mam problem z udzieleniem jednoznacznej odpowiedzi z uwagi, iż od
                              pewnych "wyksztalconych" posłów możnaby oczekiwać poprawniejszych zachowań.
                              pzdr.
                • andulka7 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 15.05.04, 13:30
                  Rita, to nie było zabawne. To było żenujące. Sejm NIE JEST miejscem do TAKIEGO
                  zachowania. Czym innym jest luz, a czym innym prostactwo, które z pana Leppera
                  wychodzi natychmiast kiedy zadziała alkohol. A niestety spora część
                  społeczeństwa patrzyła na to z rozbawieniem (o, jak im fajnie przyłożył), a nie
                  z niesmakiem i wstydem. Obawiam sie, że dla większości elektoratu pana Leppera
                  jego zachowanie się nie było zimnym prysznicem ani nawet dzwonkiem
                  ostrzegawczym. A to jeszcze bardziej porażające niż osoba samego Leppera.
                  Przypomnij sobie casus Tymińskiego - jakąż niedojrzałościa obywatelską
                  społeczeństwo wykazało sie wtedy. Można by wprawdzie uznać , że było wówczas
                  świeżo po PRL-u, nienawykłe do samodzielnego myślenia, ale teraz???. W 15 lat
                  po transformacji???
                  P.S. Panu Lepperowi nie wyszły Klewki to teraz ma papiery z CIA. Tia, ciekawe...
                  • bpkw Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 15.05.04, 13:59
                    Z gorzala ma problem spora ilosc poslow. Swego czasu "popis" prawdziwego
                    belkotu dal Jan Maria Jackowski. Nie moge zapomniec posla Janowskiego
                    calujacego reporterow po rekach. No i teraz Wielki Przywodca Lepper...
                    • andulka7 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 15.05.04, 16:07
                      Jackowski?? Ten mąż świątobliwy?? Nie widziałam, nic nie wiem, naprawdę ??
                    • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 12:21
                      bpkw napisał:

> Z gorzala ma problem spora ilosc poslow. Swego czasu "popis" prawdziwego
                      > belkotu dal Jan Maria Jackowski. Nie moge zapomniec posla Janowskiego
                      > calujacego reporterow po rekach. No i teraz Wielki Przywodca Lepper...<
                      >
                      Wszystko pozornie się zgadza, pozostaje jedynie kwestia pominięcia w tej
                      wyliczance boskiego Teo. Czyżby preferencje nie pozwalały?
                      pzdr.

• bpkw Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 16.05.04, 15:58
                        Gość portalu: samsob napisał(a):

> > Wszystko pozornie się zgadza, pozostaje jedynie kwestia pominięcia w tej
                        > wyliczance boskiego Teo. Czyżby preferencje nie pozwalały?
                        > pzdr.

A kim jest ow "boski Teo" ?
                  • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 06:51
                    andulka7 napisała:
                    > Przypomnij sobie casus Tymińskiego - jakąż niedojrzałościa obywatelską
                    > społeczeństwo wykazało sie wtedy. Można by wprawdzie uznać , że było wówczas
                    > świeżo po PRL-u, nienawykłe do samodzielnego myślenia, ale teraz???. W 15 lat
                    > po transformacji???<
                    >
                    Całkowicie błędna ocena tamtych wydarzeń. Casus Tymińskiego (sam w tym brałem
                    udział) był sygnałem osób w większości samodzielnie myślących, którzy w ten
                    sposób dali wyraźny sygnał tego, że żaden z kandydatów wówczas ubiegających się
                    o fotel prezydenta nie spełnia elementarnych wymogów do jego objęcia. Do tej
                    pory, sensownie nie wypracowano standardów wymogów, jakie winien spełniać
                    apolityczny kandydat do fotelu prezydenta RP. A skutki pożal się boże
                    dotychczasowych prezydentów widać przez pryzmat ostatnich wydarzeń w Sejmie.
                    Partyjniactwo i ochrona interesów własnych ugrupowań przede wszystkim!!!
                    pzdr.
                    • andulka7 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 16.05.04, 13:35
                      Dziękuję za takie sygnały. Co byłoby gdyby on przeszedł?? Ci którzy na niego
                      głosowali ottworzyliby oczy ze zdumienia: "ależ myśmy chcieli tylko figę
                      pokazać, szabelką potrząsnąć, nie sądziliśmy że aż do tego dojdzie...". To tak
                      jak czternastoletni gówniarz samodzielnie rozbrajajacy niewypał - bo coś chce
                      udowodnić, tylko słono może za to zapłacić.
                      • Gość: Henri - Francja Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 17.05.04, 03:02
                        Przyjezdzam do Polski tylko na wakacje, ale mam biezacy kontakt z krajem
                        (rodzina,telefon,telewizja,internet). Z dnia na dzien jestem coraz bardziej
                        zbulwersowany. A moze przestac sie tym wszystkim przejmowac? Tutaj, we
                        Francji,ide glosowac we wszystkich wyborach - ale czy tak samo bym postapil
                        obecnie w Polsce? Przeciez co ekipa - to wieksze kanty,
                        jawniejsze "kolesiostwo",
                        a zadna z korupcyjnych spraw powazniejszej wagi nie doczekala sie rozwiazania.
                        Wyjatkowa solidarnosc wszystkich rzadzacych opcji! Tylko dlaczego po dupie
                        dostaja zawsze najmniejsi, ci ktorzy wybieraja tych klamcow i zlodziei?
                        • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 17.05.04, 06:48
                          "Tylko dlaczego po dupie dostaja zawsze najmniejsi, ci ktorzy wybieraja tych
                          klamcow i zlodziei?"
                          - no wlasnie dlatego ze ich wybieraja. Jak ludzie nie umieja myslec to
                          niestety ponosza tego konsekwencje.
                      • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 06:59
                        andulka7 napisała:

> Dziękuję za takie sygnały. Co byłoby gdyby on przeszedł??<
                        >
                        Gdyby wystąpiły racjonalne przesłanki do takiego rozstrzygnięcia, to liczba
                        głosów na Tymińskiego byłaby zdecydowanie mniejsza. Taka ocena sytuacji
                        przychodzi z wiekiem (doświadczenie życiowe) i wiary w rozstropność własnego
                        narodu.
                        pzdr.
    • Gość: Cecylia Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 16:19
      Jakie społeczeństwo, tacy jego przedstawiciele. Sami ich w końcu wybraliśmy w
      demokratycznych wyborach. Czy sądzicie, że następni będą lepsi?
      • luna37 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 18.05.04, 17:48
        pewnie nie...bvędą tacy sami jak ci co byli przed nimi i ci co są teraz....To
        jest tak jak w tym kawale:
        " Syn pyta ojca:
        - Tato, co to jest POLITYKA?
        Ojciec odpowiada:
        - Zobacz, ja przynoszę pieniądze do domu, więc jestem KAPITALISTĄ, Twoja mama
        rządzi tymi pieniędzmi, więc jest RZĄDEM, dziadek uważa, żeby wszystko było na
        swoim miejscu, więc jest ZWIĄZKIEM ZAWODOWYM, nasz pokojówka jest KLASĄ
        ROBOTNICZĄ, a wszyscy mamy jeden cel, aby się Tobie lepiej wiodło! Ty jesteś
        LUDEM, a Twój młodszy brat, który leży jeszcze w pieluchach jest
        PRZYSZŁOŚCIĄ!!! Zrozumiałeś synku???
        Chłopiec zastanawia się i mówi, że musi się z tym wszystkim jeszcze przespać. W
        nocy budzi chłopca płacz młodszego brata, który narobił w pieluchy i drze się
        wniebogłosy. A, że chłopiec nie wiedział co ma zrobić, poszedł do pokoju
        rodziców. W pokoju była tylko mama, ale spała tak mocno, że nie mógł jej
        dobudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki, gdzie akurat zabawiał się z nią
        ojciec, a dziadek podglądał ich przez okno. Wszyscy byli tak sobą zajęci, że
        nie zauważyli, że chłopiec jest w pokoju. Malec postanowił więc, że pójdzie
        spać i o wszystkim zapomni. Rano ojciec pyta go:
        - Synku, możesz mi powiedzieć własnymi słowami co to jest POLITYKA??
        - TAK!!! - odpowiada syn. - KAPITALIZM wykorzystuje KLASĘ ROBOTNICZĄ, ZWIĄZKI
        ZAWODOWE się temu przyglądają, podczas gdy RZĄD śpi, LUD jest całkowicie
        ignorowany, a PRZYSZŁOŚĆ leży w gównie!!! TO JEST POLITYKA!!! "
        :))))
        • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 11:01
          Luna - świetne wyjaśnienie sprawy, tak obrazowo - tylko nie ma w niej koryta
          dla świń ;)))))))))
          A kiedy nastepne posiedzenie Sejmu ?
          • luna37 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 19.05.04, 21:53
            korytko jest przechodnie między RZĄDEM, KAPITALIZMEM i ZWIĄZKAMI
            ZAWODOWYMI....:))))
            • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 22:18
              luna37 napisała:

> korytko jest przechodnie między RZĄDEM, KAPITALIZMEM i ZWIĄZKAMI
              > ZAWODOWYMI....:))))

właśnie to korytko jest najważniejsze - a jakby przy korytku postawić
              odpowiedzialnych pod karą śmierci wartowników byloby pewnie pełne, może nawet
              by się przelewało ;))))))))))
        • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 12:34
          I w ten sposób dowiedzieliśmy się tego, że nie zawsze winna jest tylko po
          stronie wyborców, którzy idąc do wyborów nie mogą skorzystać z pełnego obrazu
          kandydatów. Są w większości w sytuacji małego chłopca, który ma szczere zamiary
          ale brak mu właściwej informacji.
          pzdr.
          • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 21:59
            i chciałabym jeszcze dodać, że my wyborcy nie jesteśmy nauczeni wybierać
            prawidłowo i zgodnie z rozumem. Obraz kandydatów jest mylący, zatajane są
            fakty , ukrywana jest prawda , szczególnie majątkowa, a pieniądze na kampanie
            wyborcze są fikcją - błędne koło bedzie trwało.
            • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 19.05.04, 22:12
              Rita o to wlasnie chodzi ze Polacy nie umieja kompletnie myslec przed urna
              wyborcza. To jest najgorsze bo daje gwarancje ze nic sie nie zmieni :-(
              • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 22:16
                ale skąd mają wiedziec prości , powiedzmy zapracowani ludzie, nie czytających
                czasopism pokitycznych - nie wiń ich ! - skąd nają się dowiedzieć ???????
                jak zmienić ich myślenie ?
                chyba tu jest pies pogrzebany :)
                • bpkw Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 19.05.04, 22:26
                  Gość portalu: rita napisał(a):

> ale skąd mają wiedziec prości , powiedzmy zapracowani ludzie...

Rita. Myslenie nie boli. Wyborcy musza nauczyc sie oddzielania ziarna od plew.
                  Dzis na fali sa Rokita i Ziobro. Oni wydaja swiadectwa moralnosci. To sa
                  dokladnie ci sami ludzie ktorzy stworzyli w Krakowie " Strukture koryta ".
                  Czy wyborcy biora to pod uwage. Watpie. A przeciez "Struktura koryta"
                  praktycznie niczym sie nie rozni od SLD-wskiej polityki lapownictwa i
                  nepotyzmu. Mysle, ze jest jeszcze bardziej lajdacka...
                  Jesli nie wiesz o co chodzi to Ci przyblize.
                  miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,2060270.html
                  • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 22:37
                    bpkw - ludzi to tak nic już nie interesujem dasz mu parę groszy na piwo i pójdą
                    zaglosować, metoda stara jak świat, teraz wystarczy dać paczkę papierosów i też
                    masz głos. Ale ludzie tylko patrzą na bloki reklamowe wyborców i wtenczas
                    decydują po blokach - tak postępuje większość

powinni jednak przed blokami ludzi nauczyć na co mają zwracać uwagę, co jest
                    mozliwe co niemożliwe, by zerwać wreszcie gruszki z wierzby
                    • bpkw Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 19.05.04, 22:44
                      Jesli ktos wartosc wlasnego glosu ocenia na paczke fajek to nie ma prawa do
                      przyszlej kontestacji rzadzacych.
                      Rita. Prawdziwe jest powiedzenie; kazdy narod ma taki rzad na jaki zasluguje.
                      • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 22:52
                        a ja będę bronić wyborców -podaj przyklad dobrych rządów, ludzie wybierają ,
                        wybierają , a rządy psują wszystko co jest mozliwe , kradną, łączą się
                        korubcyjnie i wszystkich kiwają, razem z Tobą, Ciebie bpkw też wykiwaki czyli
                        okradli. Gdzież tu mieć wiarę ????
                        Pan Buzek - zrobił cztery reformy, obudzilismy się w nowej Polsce i co ???
                        Pokaż ludziom dobry rząd ?
                        Pan Miller ani dobrze nie zaczął , ani dobrze nie skończył
                        Pokaż ludziom dobry rząd
                        Pokaż , ktora kadencja Sejmu nie była cyrkiem ?

I mówisz teraz wyborcom - dobrze wybierajcie - ale co to znaczy dobry wybór -
                        jaki ?
                        • bpkw Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 19.05.04, 23:21
                          Rita. Jestem tzw. umyslem scislym. Ja nie oceniam rzadow po jakosci ubran
                          czlonkow rady ministrow. Ja ich zawsze oceniam po wskaznikach ekonomicznych
                          uwzgledniajac aktualna sytuacje spoleczna kraju. Jesli bym mial oceniac rzady
                          III RP to oceny by wygladaly nastepujaco :
                          1. Mazopwiecki - bdb / wyprowadzil kraj z socrealizmu /
                          2. Bielecki - brak oceny /rzadzil zbyt krotko, moj wydzialowy kolega /
                          3. Olszewski - ndst / rzadzil krotko i koszmarnie /
                          4. Pawlak - brak oceny / to byl tylko epizod /
                          5. Suchocka - dobry / spokoj, spokoj i jeszcze raz spokoj... i dobre wyniki
                          ekonomiczne /
                          6. Pawlak - db / niewiele manipulowal jako premier /
                          7. Oleksy - db / wielki gadula, ale gospadrka rozwijala sie dobrze /
                          8. Cimoszewicz- bdb !!! / to po Mazowieckim najlepszy premier, nie uwiklany w
                          zadne skandake /
                          9. Buzek - totalne zero / cztery lata rzadow Buzka to spadek wzrostu gosp. do
                          0.5%, przy wroscie bezrobocia o 7%, o skandalach polityczno korupcyjnych nie
                          wspominam /
                          10. Miller - dst / za wskazniki ekonomiczne bdb, za skandale zero /
                          11. Belka - brak noty /uwazam profesora, tak jak 60 % spoleczenstwa, za
                          czlowieka, ktory jest w stanie wyprowadzic Polske na prosta /.

Dlatego uwazam, ze ewentualne rzady PO-PiS , majac na uwadze casus krakowski,
                          beda mialy charakter poidobny do rzadow premiera Buzka.
                          • cat_s Ranking premierów 20.05.04, 01:54
                            Witaj BPKW,
                            Napisałeś:
                            > oceniam po wskaznikach ekonomicznych
                            > uwzgledniajac aktualna sytuacje spoleczna kraju.
                            Czy w swoich ocenach uwzględniasz także czynniki bardziej globalne (światowe
                            trendy gospodarcze, np. kryzys w Rosji)? Uwzględniając je mój ranking
                            wyglądałby trochę inaczej, ale to oczywiście kwestia subiektywnej oceny (oj,
                            krzywdzisz chyba trochę Bieleckiego: gwiazdą nie był, ale rzetelnie i
                            konsekwentnie robił swoją [Mazowieckiego] robotę).

Jakby ktoś pożądał "dziennikarskiego" rankingu, polecam Wprost 23 maja 2004

Pozdrawiam
                            cat_s
                            • theedge Re: Ranking premierów 20.05.04, 06:38
                              Najwiecej to zrobil rzady w latach 1988-1991 bo wprowadzily zdrowe zasady
                              kapitalizmu. Nastepne - to powolne odchodzenie od wolnego rynku w strone
                              biurokratycznego socjalizmu . Z tym, ze 2 ostatnie obozy do socjalizmu pedzily
                              juz w trybie galobujacym ;-)
                              Z tego wniosek ze mozna glosowac na samego diabla zeby tylko robil cos z
                              sensem, dlatego popieram PO, a tak naprawde ich koncpecje rownego 15% podatku.
                              • Gość: samsob Re: Ranking premierów IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 07:43
                                theedge napisał:
                                > Z tego wniosek ze mozna glosowac na samego diabla zeby tylko robil cos z
                                > sensem, dlatego popieram PO, a tak naprawde ich koncpecje rownego 15% podatku

Czy w tej wypowiedzi zawarta jest prośba o oddanie głosu na Rokitę?
                          • Gość: luna7 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.ols.vectranet.pl 20.05.04, 16:32
                            wiecie..szczerze mówiąc to dla mnie, wszyscy oni są tacy sami...(mam na myśli
                            polityków)...opowiem wam sytuację której byłam świadkiem. tak się złożyło że
                            ponad rok temu byłam w Telewizji Polskiej TVN na nagraniach. Siedziałam sobie w
                            czasie przerwy w kawiarence telewizyjnej a obok mnie przy stoliku siedziało 4
                            czy 5 panów polityków. znanych, zwłaszcza z tego że w debatach publicznych, lub
                            w wypowiedziach dla prasy byli wobec siebie absolutnymi oponentami i wtedy gdy
                            jeden mówił "białe" to drugi natychmiast stwierdzał "czarne". W każdym razie w
                            pewnym momencie zaczeła słuchać tego o czym romawiali i wyobraźcie sobie moje
                            zaskoczenie gdy okazało się że owi panowi ustalali między sobą w kuluarach co
                            który powie, który będzie za a ktory przeciw! Nie przeszkadzało im to, że
                            słucha ich spora grupa zwykłych przeciętnych zjadaczy chleba...!!Oni po prostu
                            w najlepsze, po koleżeńsku ustalali cały przebieg debaty, łącznie z tym kiedy
                            ktoś ma się zdenerwować, a kiedy zacznąć się kłócić... Pomyślałam wtedy że tak
                            na prawdę my jesteśmy w sytuacji tego chłopca z kawału...nieważne jaki rząd,
                            nieważne jaki premier i kto wydaje decyzje...i tak naprawdę to nie jest nawet
                            ważne to czy ludzie przy urnach myślą czy nie ( ja uważam że tak-choć za każdym
                            razem wygrywają ci co "powinni"), ci na górze i tak zrobią taką debatę jaką
                            sobie ustalą.Po prostu - jak zwykle zignorują potrzeby nas. Pokażcie mi rząd
                            który w jakikolwiek sposób poprawił jakąkolwiek dziedzinę naszego życia w
                            sposób permanentny! Ja takiego jeszcze nie widziałam...i nie wiem czy uda mi
                            się dożyć.
                            • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 20.05.04, 20:20
                              Wydaje mi sie ze kazdy logicznie myslacy Polak zdaje sobie z tego sprawe co
                              napisala Luna7. Tylko jaki z tego wniosek? Zostaje UPR ? Przeciez oni maja 1%
                              poparcia i przez wiekszosc Polakow uwazani sa za totalnych oszolomow.
                              • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 20:41
                                dobra, dobra - pieknie mówicie, tylko większośc wyborców nie rozumie gospodarki
                                ani polityki. Patrzy przez pryzmat własnej i to najczęściej pustej kieszeni.
                                Skończylismy szkoły , które nie miały przedmiotu rozumowania polityki i
                                gospodarki, a wiedza jest niedostateczna. Ciągłe zmiany, ciągłe reformy
                                doprowadzają do bałaganu w każdej dziedzinie - wystarczy wsłuchać program
                                Wajssa w radio Zet. Sama nie mogę podjąć decyzji , ale bardzo bym chciała
                                widzieć w parlamencie UE wartościowych Polaków, ludzi , którzy nie są spaleni
                                na policznych arenach, a są doswiadczonymi negocjatorami, umiejących bronić
                                spraw Polski.
                                Ale jak naród wybierze Tajnera, czy Florka, czy Klaudiusza czy jeszcze inne
                                sławy to nie wiem czy warto w ogóle rozmawiać o polityce, raczej o korubcji
                                mafijnej wystawiających tych kandydatów. Partie, które wystawiają takich
                                kandydatów są nieodpowiedzialne i osmieszają nas i całą Polskę. Nie wiem jak
                                Wy, ale takie jest moje zdanie, czlowieka, który chciałby , by Polska była
                                normalna.

"Głupie mędrców pokolenie
                                O ! coś szemrze, coś doradza...
                                Na ołtarzu ciernie sadza
                                I zamyka pańskie progi -
                                Płacze, płacze ! lud ubogi,
                                Płacze, płacze ! powątpiewa -
                                Owoc gorzki ! z tego drzewa !
                                Owoc gorzki pełny pleśni,
                                Lud omdlewa - czeka piesni !

Juliusz Słowacki

Na koniec:
                                "Nie rozprawiajcie wiele o formie przyszłego rządu w Polsce. Nie ci najlepiej
                                urządzą, którzy rozprawiają, ale ci, którzy najmocniej czują i najpełniejsi są
                                poswięcenia się "
                                tak zostaje tylko UPR :)
                                • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 20.05.04, 20:59
                                  UPR to nie jest partia dla mas. To jest partia dla ludzi myslacych a tych jest
                                  naprawde niewielu. W UPR nie ma miejsca na obiecanki czy gruszki na wierzbie.
                                  Jest to wielka zaleta UPR ale zarazem jej ogromna wada. Dlatego watpie zeby ta
                                  partia wyszla poza 5%.
                                  Poza tym, o czym sie nie mowi, UPR jest ogromnym - jak najbardziej realnym -
                                  zagrozeniem dla obecnie rzadzacych zlodzieji. W przypadku wygranych wyborow
                                  przez UPR 80% obecnych poslow wyladowaloby w wiezieniach i to na bardzo dlugo.
                                  Jestem pewnien ze zrobia oni wszystko zeby zniszczyc UPR.
                                • luna37 Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 20.05.04, 21:07
                                  zgadzam sie z tobą, choć nie całkowicie. widzisz, z mojego pokolenia to znaczy
                                  ludzi w tzw wieku średnim, uważam że nie mają pieniedzy albo ci co nie
                                  wykorzystali szansy, albo ci którzy chcieli pracować uczciwie...;) Ja też
                                  jestem zmęczona tym co się dzieje i coraz bzdurniejszymi decyzjami (
                                  slyszeliscie że pilegniarka środowiskowa przysługuje wg NFZ tylko tym pacjentom
                                  ktorzy oprócz wielu innych dolegliwości MAJĄ ODLEżYNY!!albo sprawa tegorocznych
                                  maturzystów i ich ew. egzaminów wstępnych w przyszłym roku na studia), ale nie
                                  wyobrażam sobie abym mogła żyć i mieszkać gdzie indziej. I jak co roku mam
                                  glupią nadzieję ż może tym razem idąc do Urny NA PRAWDĘ będe miała wpływ na to
                                  w jakim panstwie wychowuję swoje dziecko...;))))
                                • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 06:52
                                  > tak zostaje tylko UPR :)<
                                  >
                                  Na to wychodzi, szczególnie po informacji, iż: "Unia Polityki Realnej zwróciła
                                  się do Państwowej Komisji Wyborczej, by ta zbadała, czy prezydent Aleksander
                                  Kwaśniewski naruszył ordynację, zachęcając publicznie do głosowania w wyborach
                                  do Parlamentu Europejskiego na Marka Siwca.) (Rz. 21.05.04).
                                  pzdr.
                                  • theedge Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy 21.05.04, 11:00
                                    Czy Siwiec to ten koles Prezydenta co to calujac ziemie wcale nie udawal
                                    papieza?
                            • luna37 Sejm a ławki 21.05.04, 14:17
                              dzisiaj usłyszałam fajne stwierdzenie. Była rozmowa z młodzieżą i jeden z 17-
                              latków stwierdził iż różnica między ławkami szkolnymi a rządem Polskim jest
                              tak , że ławki są przynajmniej przydatne....:))))
                              • Gość: rita Re: Sejm a ławki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 21:27
                                Co ciekawe to Sejm sam chce sie rozwiazać tylko jakoś nie może ;))))
                                Coś ich tak trzyma, że chcą, a nie mogą :)
                                A Samoobrona już sie szkoli ( mają juz matury)

dzis są nowe wieści o Pani Beger

"oszukiwanie wyborców:
                                - Renata Beger Samoobrona - nie płacą składek ZUS za swoich pracowników,
                                tłumacząc , że biznes żle się kręci.
                                Czy to nie bezczelność wobec podatników ?
                                Co za obłuda i obiecanki, że kiedy dojdzie do władzy rozprawi się ze złem."
                                • wolej5 Re: Sejm a ławki 21.05.04, 23:10

> Co ciekawe to Sejm sam chce sie rozwiazać tylko jakoś nie może ;))))
                                  > Coś ich tak trzyma, że chcą, a nie mogą :)

Korytko, Złociutka. Korytko...
                                  • Gość: Wyborca Re:Kalanie Sejmu przez posłów IP: *.inteko.com.pl 22.05.04, 18:14
                                    Dziwna rzeczą jest kalać własne gniazdo.Dzisiaj większość posłów opozycji
                                    stwierdza,że z tym Sejmem nie da się już nic zrobić ,trzeba go rozwiazać.W
                                    ustach pełno epitetów o Polsce,Ojczyżnie, patriotyzmie itp. W kuluarach zaś jak
                                    przetrwać ten burzliwy okres i brac kasę podatnika na własne potrzeby bo nie na
                                    społeczne cele wyborcze.Najlepiej jednak przesiedzeć ten miły czas w
                                    restauracjach sejmowych bądż hotelu sejmowym też za pieniądze podatnika ,gdzie
                                    cxzule mozna porozmawiać o następnych wyborach gdy może rozwiąże się ten
                                    parlament.Krytyka Sejmu przez samych posłów jest największą zniewagą dla
                                    wyborców.Dlaczego ci krytykanci Sejmu sami nie złożą mandatów poselskich?
                                    • Gość: rita Re:Kalanie Sejmu przez posłów IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 20:31
                                      nic dodać , nic ująć, wypowiedż trafiona w dziesiątkę - kalanie na własne
                                      gniazdo i ciągnięcie z niego pieniądze to szczyt nad szczyty.
                                      • bpkw Re:Kalanie Sejmu przez posłów 22.05.04, 21:24
                                        Dlatego nie lubie zdecydowanej wiekszosci politykow i dziennikarzy.
                                        • Gość: rita Re:Kalanie Sejmu przez posłów IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 21:30
                                          teraz można o tym swobodnie mówić i oglądać jak kabaret bez żadnego fanatyzmu i
                                          wiary w Sejm

a słyszeliście jak jest furteczka otwarta, by obcokrajowiec kupił ziemię
                                          natychmiast i nie musi juz czekać okresu przejściowego 12 lat, o co rozdzierali
                                          koszukę w Sejmie ?
                                          to były negocjacje ;))))))))
                                    • luna37 Łańsk sprzedany 22.05.04, 22:26
                                      "Dlaczego ci krytykanci Sejmu sami nie złożą mandatów poselskich?"
                                      odpowiedź: bo z czego by wtedy żyli?? z tych marnych 800 zł??? Przecież to
                                      nawet nie starcza na to aby umrzeć...:)))A tak..jeszcze troszke pociagna...pare
                                      łapówek wezmą...itp itd....parę kolejnych ośrodków rządowych
                                      sprzedadzą...słyczeliscie pewnie że wczoraj Łańsk został sprzedany w ręce
                                      prywatne?? co??? Zdaje się że firma Kulczyka kupiła...w każdym razie jakaś
                                      Holding coś-tam...:))) wyprzedają wszystko co się da....
                                      • henri4 Re: Łańsk sprzedany 24.05.04, 00:07
                                        luna37 napisała:

> "Dlaczego ci krytykanci Sejmu sami nie złożą mandatów poselskich?"
                                        > odpowiedź: bo z czego by wtedy żyli?? z tych marnych 800 zł??? Przecież to
                                        > nawet nie starcza na to aby umrzeć...:)))A tak..jeszcze troszke
                                        pociagna...pare
                                        >
                                        > łapówek wezmą...itp itd....parę kolejnych ośrodków rządowych
                                        > sprzedadzą...słyczeliscie pewnie że wczoraj Łańsk został sprzedany w ręce
                                        > prywatne?? co??? Zdaje się że firma Kulczyka kupiła...w każdym razie jakaś
                                        > Holding coś-tam...:))) wyprzedają wszystko co się da....
                                        Boze, Lansk sprzedany!?
                                        Nie,to nie moze byc prawda!
                                        Gdzie teraz bede jezdzil na wakacje?
    • Gość: samsob Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy - będzie lepiej! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 09:37
      Otóż stało się to za przyczyną dwóch dzielnych posłanek, które pomyślnie
      przebrnęły egzamin maturalny. Bravo!!
      pzdr.
      • Gość: rita Re: Fajny Sejm dzisiaj mamy - będzie lepiej! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 20:22
        fajny, naprawdę - ani ta, ani ta - walka trwa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka