Dodaj do ulubionych

jestem pierwszy!!!

17.08.01, 19:14
pozdrowienia z bydgoszczy!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: birda Re: jestem pierwszy!!! IP: 10.20.33.* 27.08.01, 15:19
      A co robisz w Bydgoszczy, bo ja obecnie pisze z Białegostoku. Ale Lidzbark Warmiński -kocham
      niezmiernie. Dzięki za otwarcie go na forum.Mam nadzieję, że nie będziemy tu jedyni. Pytanko małe:
      co najbardziej lubisz w L.W.?
      • Gość: Lu Re: jestem pierwszy!!! IP: *.telenergo.pl 12.02.02, 09:42
        A coctail-bar pod egidą mleczarni jeszcze działa?
        • Gość: Fucik Re: jestem pierwszy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 07:55
          Gość portalu: Lu napisał(a):

> A coctail-bar pod egidą mleczarni jeszcze działa?

Witam wszystkich, którzy już pojawili się na tym mini forum, jak i ewentualnych
          (przypadkowych) gości.
          Mieszkam w Lidzbarku od ho ho z górą dwudziestu lat. Chętnie odpowiem na każde
          nurtujące was pytanie dotyczące tego miasteczka. Odpowiedź na to pytanie: Coctail-
          baru już nie ma, a wtym miejscu działa już chyba trzecia branża. Aktualnie są tam
          wyroby ze znakiem "reporter"
          • Gość: Lu Re: jestem pierwszy!!! IP: *.telenergo.pl 19.03.02, 11:24
            Aktualnie są t
            > am
            > wyroby ze znakiem "reporter"

Czyli jaka branża? długopisy? dyktafony?
          • Gość: birda Re: jestem pierwszy!!! IP: *.bial.gazeta.pl 26.03.02, 12:57
            Prsze bardzo serdecznie pzodrowic wszystkich bywalców O!gródka i knajpy U
            Szewala. Niedlugo tam zawitam.Hurra! A czy pomost nad Kłębowem zbudowali?
            • Gość: fucik Re: jestem pierwszy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 07:19
              Gość portalu: birda napisał(a):

> A czy pomost nad Kłębowem zbudowali?
              Odpowiedź na dwa pytania:
              reporter czyli dawny coctailbar sklep z ciuchami i takie tam
              pomostu nad Kłębowem nie zbudowali. Kto niby miałby tym się zająć? Jak zawsze
              jest to sprawa niczyja,jak wszystko w Lidzbarskiem. Burmistrz wskazuje na
              Wójtową, ta na Starostę, a ten ostatni patrzy jak bezpiecznie ewakuować się z
              tonącego okretu (Powiat tonie), ale on jest w tym temacie specjalistą już raz
              udało mu się wsoczyć do Platformy z AWS, chociaż kosztowało go to bardzo drogo,
              do dziś jego sponsorzy mają mu to za złe. Aha droga do Kłębowa też jest marna,
              tzn taki dobry ser z dziurami...

• Gość: Lu Re: jestem pierwszy!!! IP: *.telenergo.pl 02.04.02, 10:20
                A jaka sytuacja nad Wielochowem?
    • Gość: fucik Re: jestem pierwszy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 09:56
      Ziemia wokół wielochowa należy do Kościoła, teren z plażą również należy do
      prywatnego właściciela, jest ogrodzony dosyć dokładnie. Mieszkańcy pobliskiego
      Lidzbarka nie mają dostępu do plaży, chyba, że uiszczą stosowną opłatę.
      pozostaje linia brzegowa poza ogrodzeniem, ale tam nie ma zbyt wiele dobrych
      miejsc do odpoczynku...
      • Gość: Lu Q&A IP: *.telenergo.pl 03.04.02, 10:20
        Ale numer z tym Wielochowem...a kino jeszcze działa? i kolejne pytanie - czy w
        bramie dalej jest PTTK, co z zajazdem, wyciągiem - i prośba o poradę - jeśliby
        jechać do Lidzbarka to gdzie jest najlepszy standart pokoi hotelowych ew. ile
        to kosztuje?
        • Gość: Andy Re: Q&A IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.240.5.* 03.06.02, 12:18
          Nad Kłębowem byłem autem w maju. Gwarantuję, że obie drogi (ta przez wieś
          Kłębowo i ta przez Medyny) nigdy nie były lepsze. Pomostu niestety brak, nawet
          ten nowy, prywatny, po drugiej stronie strasznie pochylony.
          Wielochowo - jak wyżej.
          Brak PKP!!! A przed wojną poza Bartoszycami, Górowem i Czerwonką była też linia
          kolejowa do Ornety!
          Po ludzku przespać się można tylko w "Zajeździe pod Kłobukiem", chociaż w
          Bramie (2 metrowe mury na stronę ul. Wysoka Brama) to lepsze przeżycie!
          Niedoceniony wg mnie jest zamek z m.in. supergalerią współczesnego malarstwa
          polskiego z Fałatem, Lenicą, Beksińskim, Hasiorem i in. Jest tu jedna z
          najsłynniejszych prac Hasiora pt. "Upadek Ikara". Poza tym wystawa kolekcja
          średniowiecznych rzeźb kościelnych, starych mebli i oczywiście o rezydentach
          zamku. Szkoda, że mieszkańcy tu nie zaglądają! Poza sezonem turystycznym panie
          mi muszą wszystko otwierać!
          • Gość: Lu Re: Q&A IP: *.telenergo.pl 03.06.02, 12:47
            Dzięki za wiadomość. Ile stoją pokoje w "Pod Bukiem"? to jest ten zajazd po
            prawej stronie jak się jedzie od Olsztyna?
            Zamek zawsze był OK - kiedyś nawet jakieś koncerty we wnętrzach bywały...
            • Gość: Andy Re: Q&A IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 03.06.02, 13:18
              Ten zajazd nazywa się "Pod Kłobukiem", a nie bukiem. Kłobuk to kogut w gwarze
              warmińskiej. Skiroławek nie czytałeś, czy co :))) Poszukajmy no ceny w sieci...
              wrzucam "Pod Kłobukiem" do google.com.pl i wyskakuje mi piękna strona o
              Zajeździe na:
              www.wczasy.ta.pl/_wczasy/_warminskomazurskie/lidzbark/podklobukiem/index.
              html jedynka 88 zł, dwójka 159, apartament 219
              Co do kina: Kapitolu na Świętochowskiego już nie ma. Przez jakiś czas były tam
              dancingi, teraz zdaje się wypożyczalnia sukien ślubnych i pralnia. Filmy
              puszcza teraz regularnie Lidzbarski Dom Kultury, gdzie kiedyś był tylko DKF.
              Pod koniec tamtego roku było spotkanie z Piotrkiem Szwedesem.
              • Gość: Lu Re: Q&A IP: *.telenergo.pl 04.06.02, 10:29
                Ha - pod tym adresem wyskakuje że strona nie istnieje..
                • Gość: Lu Re: Q&A IP: *.telenergo.pl 04.06.02, 10:32
                  O, już znalazłem - wygląda nieźle, ale czy znów się nie spali? w czasach gdy ja
                  bywałem w Lidzbarku palił się regularnie raz na kilka lat...
    • ejsi Re: Ty to masz refleks;-) 29.04.02, 18:25
      Policzyłam ..34 jestem ;-)ale ja nie o tym ...gębusia mi się usmiechnęła..bo
      ktoś wspomniał o "moim" Kłębowie:-))))).Czy mile wspominacie spędzony tam czas
      (w większości ,czas wakacji..napewno)? Co do pomostu ..nadal go nie ma (nie
      licząc "kładki" dla ratowników)..sprawdziłam trzy tygodnie temu ..osobiście.
      Wiosenne pozdrowienia:-)
      • Gość: otho Re: Ty to masz refleks;-) IP: 217.97.141.* 03.06.02, 13:28
        Ta wystawa na zamku to jakaś czasowa czy stała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka