chewie 17.08.01, 19:14 pozdrowienia z bydgoszczy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: birda Re: jestem pierwszy!!! IP: 10.20.33.* 27.08.01, 15:19 A co robisz w Bydgoszczy, bo ja obecnie pisze z Białegostoku. Ale Lidzbark Warmiński -kocham niezmiernie. Dzięki za otwarcie go na forum.Mam nadzieję, że nie będziemy tu jedyni. Pytanko małe: co najbardziej lubisz w L.W.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: jestem pierwszy!!! IP: *.telenergo.pl 12.02.02, 09:42 A coctail-bar pod egidą mleczarni jeszcze działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fucik Re: jestem pierwszy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 07:55 Gość portalu: Lu napisał(a): > A coctail-bar pod egidą mleczarni jeszcze działa? Witam wszystkich, którzy już pojawili się na tym mini forum, jak i ewentualnych (przypadkowych) gości. Mieszkam w Lidzbarku od ho ho z górą dwudziestu lat. Chętnie odpowiem na każde nurtujące was pytanie dotyczące tego miasteczka. Odpowiedź na to pytanie: Coctail- baru już nie ma, a wtym miejscu działa już chyba trzecia branża. Aktualnie są tam wyroby ze znakiem "reporter" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: jestem pierwszy!!! IP: *.telenergo.pl 19.03.02, 11:24 Aktualnie są t > am > wyroby ze znakiem "reporter" Czyli jaka branża? długopisy? dyktafony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birda Re: jestem pierwszy!!! IP: *.bial.gazeta.pl 26.03.02, 12:57 Prsze bardzo serdecznie pzodrowic wszystkich bywalców O!gródka i knajpy U Szewala. Niedlugo tam zawitam.Hurra! A czy pomost nad Kłębowem zbudowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucik Re: jestem pierwszy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 07:19 Gość portalu: birda napisał(a): > A czy pomost nad Kłębowem zbudowali? Odpowiedź na dwa pytania: reporter czyli dawny coctailbar sklep z ciuchami i takie tam pomostu nad Kłębowem nie zbudowali. Kto niby miałby tym się zająć? Jak zawsze jest to sprawa niczyja,jak wszystko w Lidzbarskiem. Burmistrz wskazuje na Wójtową, ta na Starostę, a ten ostatni patrzy jak bezpiecznie ewakuować się z tonącego okretu (Powiat tonie), ale on jest w tym temacie specjalistą już raz udało mu się wsoczyć do Platformy z AWS, chociaż kosztowało go to bardzo drogo, do dziś jego sponsorzy mają mu to za złe. Aha droga do Kłębowa też jest marna, tzn taki dobry ser z dziurami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: jestem pierwszy!!! IP: *.telenergo.pl 02.04.02, 10:20 A jaka sytuacja nad Wielochowem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucik Re: jestem pierwszy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 09:56 Ziemia wokół wielochowa należy do Kościoła, teren z plażą również należy do prywatnego właściciela, jest ogrodzony dosyć dokładnie. Mieszkańcy pobliskiego Lidzbarka nie mają dostępu do plaży, chyba, że uiszczą stosowną opłatę. pozostaje linia brzegowa poza ogrodzeniem, ale tam nie ma zbyt wiele dobrych miejsc do odpoczynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Q&A IP: *.telenergo.pl 03.04.02, 10:20 Ale numer z tym Wielochowem...a kino jeszcze działa? i kolejne pytanie - czy w bramie dalej jest PTTK, co z zajazdem, wyciągiem - i prośba o poradę - jeśliby jechać do Lidzbarka to gdzie jest najlepszy standart pokoi hotelowych ew. ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Q&A IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.240.5.* 03.06.02, 12:18 Nad Kłębowem byłem autem w maju. Gwarantuję, że obie drogi (ta przez wieś Kłębowo i ta przez Medyny) nigdy nie były lepsze. Pomostu niestety brak, nawet ten nowy, prywatny, po drugiej stronie strasznie pochylony. Wielochowo - jak wyżej. Brak PKP!!! A przed wojną poza Bartoszycami, Górowem i Czerwonką była też linia kolejowa do Ornety! Po ludzku przespać się można tylko w "Zajeździe pod Kłobukiem", chociaż w Bramie (2 metrowe mury na stronę ul. Wysoka Brama) to lepsze przeżycie! Niedoceniony wg mnie jest zamek z m.in. supergalerią współczesnego malarstwa polskiego z Fałatem, Lenicą, Beksińskim, Hasiorem i in. Jest tu jedna z najsłynniejszych prac Hasiora pt. "Upadek Ikara". Poza tym wystawa kolekcja średniowiecznych rzeźb kościelnych, starych mebli i oczywiście o rezydentach zamku. Szkoda, że mieszkańcy tu nie zaglądają! Poza sezonem turystycznym panie mi muszą wszystko otwierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Q&A IP: *.telenergo.pl 03.06.02, 12:47 Dzięki za wiadomość. Ile stoją pokoje w "Pod Bukiem"? to jest ten zajazd po prawej stronie jak się jedzie od Olsztyna? Zamek zawsze był OK - kiedyś nawet jakieś koncerty we wnętrzach bywały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Q&A IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 03.06.02, 13:18 Ten zajazd nazywa się "Pod Kłobukiem", a nie bukiem. Kłobuk to kogut w gwarze warmińskiej. Skiroławek nie czytałeś, czy co :))) Poszukajmy no ceny w sieci... wrzucam "Pod Kłobukiem" do google.com.pl i wyskakuje mi piękna strona o Zajeździe na: www.wczasy.ta.pl/_wczasy/_warminskomazurskie/lidzbark/podklobukiem/index. html jedynka 88 zł, dwójka 159, apartament 219 Co do kina: Kapitolu na Świętochowskiego już nie ma. Przez jakiś czas były tam dancingi, teraz zdaje się wypożyczalnia sukien ślubnych i pralnia. Filmy puszcza teraz regularnie Lidzbarski Dom Kultury, gdzie kiedyś był tylko DKF. Pod koniec tamtego roku było spotkanie z Piotrkiem Szwedesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Q&A IP: *.telenergo.pl 04.06.02, 10:29 Ha - pod tym adresem wyskakuje że strona nie istnieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Q&A IP: *.telenergo.pl 04.06.02, 10:32 O, już znalazłem - wygląda nieźle, ale czy znów się nie spali? w czasach gdy ja bywałem w Lidzbarku palił się regularnie raz na kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
ejsi Re: Ty to masz refleks;-) 29.04.02, 18:25 Policzyłam ..34 jestem ;-)ale ja nie o tym ...gębusia mi się usmiechnęła..bo ktoś wspomniał o "moim" Kłębowie:-))))).Czy mile wspominacie spędzony tam czas (w większości ,czas wakacji..napewno)? Co do pomostu ..nadal go nie ma (nie licząc "kładki" dla ratowników)..sprawdziłam trzy tygodnie temu ..osobiście. Wiosenne pozdrowienia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: Ty to masz refleks;-) IP: 217.97.141.* 03.06.02, 13:28 Ta wystawa na zamku to jakaś czasowa czy stała? Odpowiedz Link Zgłoś