Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla Policji

IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.04, 19:52
Gratuluję Policji z Warmii i Mazur za osiągnięcie najlepszego poważania wśród
społeczeństwa. Policja Warmii i Mazur według badań i statystyk cieszy się
największym poważaniem. Jednocześnie jest w naszym województwie największa
wykrywalność sprawców kradzieży. W tak trudnych czasach, jest u nas najlepiej
i powinniśmy się cieszyć i podziękować naszym policjantom w dniu ich święta
23 lipca.
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Gratulacje dla Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:15
      to jeszcze mamy czas do 23 lipca, zaczekamy
      a tymczasem jest 15 lipiec też sławetna data 1410
      • Gość: emeryt Re: Gratulacje dla Policji IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.04, 22:05
        coś mi sie zdaje że policjanci świetują 24.07.(co roku) i ten obywatel-
        "miłośnik" słuzb mundurowych podał mylną datę.Moze 23.07 (będzie obchodził
        wigilię)święta.Oj wstyd obywatelu-"miłośniku",pamięć szwankuje-polecam
        lecytynę- lek sprawdzony.
        • oso1 Re: Gratulacje dla Policji 15.07.04, 22:07
          Z tego co wiem to 23 będą huczne obchody na Starym Mieście. Z ciekawostek
          (kolega mi zdradził), będą prezentowane mundury Policjantów z innych państw.
          Dla wtajemniczonych MK - nie zostawił munuru :)
          • Gość: rita Re: Gratulacje dla Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:30
            z tego co wiem, to w tamtym roku też świętowali przez dwa dni, może to wychodzi
            sobota , niedziela, ponoć też parady były nie od parady :)
            koleżanki policjantki też chyba w tym dniu świętują :)
            przyłączę się do nich duchowo :)
    • Gość: niewiem za co Re: Gratulacje dla Policji IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.04, 16:25
      statystyki owszem maja dobre ale czy ktos zastanawial sie ily osoba
      naprawde niewinnym przybito jakis paragraf zeby te statystyki byly
      takie dobre ja znam sprawe gdzie 100% niewinny czlowiek zostal
      dzieki takim wspanialym dzialania ukarany a to co stwierdzila policja
      przyklepala prokuratura i sad . niechce sie zyc w takim kraju .A
      STATYSTYKI SA DOBRE
      • Gość: obrokon Teraz to się statystyka poprawi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 22:40
        Strażnik miejski, M. Dudek wykazał się umiejętnościami, rozbójniczymi i chęcią
        zabijania, nie wiem czy musiał jeszcze za to zapłacić, ale już jest
        policjantem.
        To wszystko służy policji, prokuratorom, sędziom i innym biurwom do eliminacji
        przeciwników politycznych i zwykłych biedaków, którzy nie zgadzają się z władzą
        oszustów.
        10 miesięcy w zawieszeniu na 5 lat, to wyrok wydany przez skorumpowanego
        sędziego, oszusta Karola Beśka sędziego sądu rejonowego w Olsztynie. Oskarżony
        ciężko chory inwalida z powodu uszkodzenia kręgosłupa z art. 226. § 1. kk.
        Według poszkodowanych dwóch policjantów bandytów, którym nie udało się
        oskarżonego przejechać samochodem służbowym, użył on wobec nich słów
        obraźliwych nazywając ich debilami.
        Policjanci ci przyjechali do zgłoszenia o kolizji drogowej, w której
        uczestniczyła ich koleżanka, która to uciekła z miejsca zdarzenia. Łatwo sobie
        wyobrazić jak wyglądała ich praca, która skończyła się wyłamaniem drzwi do
        budynku a następnie próbą zabójstwa poszkodowanych. Policjanci ci zeznawali w
        sprawie jako jedyni świadkowie i właściwie nie pamiętali, co powiedział i
        jakich słów użył oskarżony. Skorumpowany sędzia oszust poprzekręcał w
        protokołach ich zeznania, ponieważ kolidowały ze sobą. Nie dopuścił do
        przesłuchania 14 świadków i innych dowodów zgłoszonych przez oskarżonego. Tym
        sposobem można skazać nawet księdza i tu pragnę przypomnieć, że zapadł wyrok na
        księdza pedofila, który przyznał się do winy. Ksiądz za pedofilstwo (górna
        granica wyroku do 10 lat) dostał 10 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata. Ja
        dostałem ( górna granica wyroku 1 rok) 10 miesięcy na 5 lat, za wezwanie
        policji do kolizji drogowej. W między czasie byłem tymczasowo aresztowany (
        kodeks postępowania karnego zabrania używania tego środka w przypadku art. 226.
        kk. ) oraz przez cały roczny okres oczekiwania na złożenie zeznań przez
        strażnika bandytę dwa razy w tygodniu zgłaszałem się na policję.
        Gdy przyjdą podpalić dom itd. będę się bronić, przygotuje się do tego z
        terrorystami nie będę negocjował. Mirosław Kołecki 10-285 Olsztyn ul.
        Klasztorna 3m2.
        Panowie władza możecie mi wrzucić granat przez okno i ogłosić, że popełniłem
        samobójstwo, możecie również oskarżyć mnie o następne przestępstwa i zabić mnie
        w więzieniu, dlaczego nie oskarżacie mnie o szkalowanie?
        Bo wszystko, co pisze jest prawdą i mam na to dowody.
        Za strzelanie i zamordowanie niewinnych policjanci odpowiedzą dyscyplinarnie.
        To, co panowie policjanci opłaci się nie?
        Wiec możecie spokojnie rozwalić i mnie.
    • Gość: statystyki Re: Gratulacje dla Policji IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.04, 18:33
      co do niewinnosci to znajomosci tez odgrywaja duza role
      • Gość: rita Re: Gratulacje dla Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:42
        Policja musi być , musi istnieć, szkoda , ze tylko ją doceniamy kiedy jesteśmy
        pokrzywdzeni

Z okazji Waszego Święta - życze Wszystkiego Najlepszego
        • lecart Re: Gratulacje dla Policji 23.07.04, 20:47
          Ja tam nic nie mam do policji - baaa jak jest niedaleko to czuje sie bezpiecznie
          - jednak nie wszyscy młodzi ludzie myślą o policji w ten sposob...
          • obrokon Re: Gratulacje dla Policji 23.07.04, 21:23
            Ja też nic nie mam do Policji.
            Żeby jeszcze nie przyjmować do Policji: zabójców, pijaków i innego rodzaju
            notorycznych przestępców.
            No i eliminować obecnych.

Aż 3,2 promila alkoholu miał naczelnik ostródzkiej drogówki, który potrącił
            kobietę na przejściu dla pieszych i uciekł z miejsca wypadku. Wczoraj do sądu
            trafił akt oskarżenia w tej sprawie

czytaj dalej »
            46-letniego policjanta z komisariatu w Warcie (woj. łódzkie) podejrzewanego o
            kierowanie gróźb karalnych wobec właścicielki agencji towarzyskiej zatrzymali w
            nocy z poniedziałku na wtorek policjanci z Sieradza.

Policja i prokuratura wyjaśniają okoliczności wypadku drogowego, w którym ranna
            została kobieta i dwóch łódzkich policjantów. Cała trójka była pijana.

Obława na policjanta
            Szczycieńska policja przez cały dzień bezskutecznie szukała swojego kolegi,
            który po spowodowaniu wypadku drogowego uciekł z izby przyjęć, gdzie miano mu
            zbadać krew na obecność alkoholu (15-09-2003

Policjant wziął łapówkę i okradł kierowcę
            38-letni funkcjonariusz gdańskiej policji drogowej został aresztowany pod
            zarzutem przyjęcia łapówki i kradzieży pieniędzy od obywatela Francji, którego
            zatrzymał do kontroli. Policjantowi grozi do ośmiu lat więzienia.

W Olsztynie policjanci z drogówki i inni tworzą zorganizowaną grupę
            przestępczą.

Pijany naczelnik drogówki potrącił przechodnia
            Zarzut spowodowania wypadku po pijanemu i ucieczki z miejsca wypadku postawiła
            prokuratura rejonowa w Olsztynie naczelnikowi drogówki z komendy powiatowej
            policji w Ostródzie (woj. warmińsko-mazurskie).

Wątpię czy gdziekolwiek w Polsce jest inaczej? W Olsztynie (Warmińsko-
            Mazurskie) i okolicach policjanci brali czynny udział w zorganizowanych grupach
            przestępczych. Wielu z nich zostało już wyeliminowanych, ale reszta nadal
            działa. Zastraszona ludność rzadko składa doniesienia o przestępstwach czy
            skargi na działalność tych policjantów, ponieważ wbrew Art. 225. § 1 i 2. kpa.
            który mówi:

Jerzy Antoniak czyli "Ścigany po polsku" już nie musi się ukrywać. Krzysztof
            C. "Czyrak" - żołnierz w służbie nadterminowej i pasierb komendanta policji -
            negatywny bohater naszego artykułu został aresztowany na wniosek prokuratury
            wojskowej, która przejęła sprawę

Bez zmian stosunku do policji nic się nie zmieni. A może zacząć od zmian
            policji do w stosunku do obywateli. Jeżeli policjant będzie nadal stal ponad
            prawem nie będzie równym obywatelem, więc zostanie sam, będzie obok
            społeczeństwa.
            Komendant policji brał łapówki od gangu

Fot. Marcin Klaban / AG

ZOBACZ TAKŻE

• Gang z Wołomina (27-04-04, 00:19)

Karolina Kowalska, Piotr Machajski 27-04-2004, ostatnia aktualizacja 27-04-
            2004 00:19

Przez cztery lata komendant wyszkowskiej policji współpracował z gangsterami.
            Na sprzedaży informacji o akcjach policyjnych zarobił w sumie 14,5 tys. z.

Poniedziałek

Jeden nie wiedział o drugim

Według prokuratury od 1999 do 2003 roku komendant Andrzej Sz. wziął od
            gangsterów co najmniej pięć łapówek, razem 14,5 tys. zł. Pieniądze brał za
            przekazywanie informacji, m.in. o akcjach policji przeciwko gangowi.

Jego podwładni też zarobili swoje. 51-letni Kazimierz L. wziął 20 tys. zł,
            Jarosław W. - 400 zł, a 43-letni Krzysztof P. - 900 zł. Każdy z policjantów
            działał na własną rękę. Oszukiwali kolegów, ale nie wiedzieli, że oni też
            oszukują.

O łapówkach przyjmowanych przez policjantów prokuratura pierwszy raz usłyszała
            od świadków koronnych. Zeznają oni w śledztwie, które rozpoczęło się 25 lutego
            2003 r. Zatrzymano wtedy kilku przestępców z gangu "Uchala". Przynajmniej dwóch
            z nich zgodziło się na współpracę z policją.

Policjanci zastrzelili omyłkowo nastolatka

ZOBACZ TAKŻE

• "Nie wykluczamy policyjnej pomyłki" (04-05-04, 15:00)

Marcin Kącki 04-05-2004, ostatnia aktualizacja 03-05-2004 20:30

Policjanci zastrzelili w Poznaniu nastolatka i ciężko ranili jego kolegę.
            Prawdopodobnie pomylili ich z poszukiwanym od dwóch lat bandytą

Policja odeszła, bo zabójca nie otworzył

Joanna Wojciechowska 10-05-2004, ostatnia aktualizacja 10-05-2004 20:41

Policjanci z Bartoszyc pukali do drzwi warszatu, skąd wcześniej
            dochodziły "dziwne krzyki i wezwania pomocy". Odjechali, bo nikt nie otworzył.
            Po kilku dniach okazało się, że zostawili w środku zabójcę z jego ofiarą
            Monika Wejknis, biuro prasowe Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie:
            Skandal w zielonogórskim sądzie

Leszek Kostrzewski, Zielona Góra 16-05-2004, ostatnia aktualizacja 16-05-2004
            16:21

Oficer ABW, który dwa lata temu zabił w wypadku drogowym człowieka, do dziś nie
            poniósł kary. Sędzia od pół roku nie napisała uzasadnienia wyroku

Afera starachowicka. Generał fałszywie zeznawał?

Małgorzata Bujara 21-05-2004, ostatnia aktualizacja 21-05-2004 19:56

Dwa zarzuty postawi rzeszowska prokuratura generałowi Antoniemu Kowalczykowi,
            byłemu komendantowi głównemu policji.
            Ucieczka policjanta z miejsca wypadku

PAP 23-05-2004, ostatnia aktualizacja 23-05-2004 22:18

Naczelnik Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Powiatowej Policji w Kłobucku
            (Śląskie), podejrzewany o spowodowanie w niedzielę wypadku, w którym dwie osoby
            zostały ranne, oraz ucieczkę z miejsca zdarzenia, został zatrzymany w niedzielę
            wieczorem.

Afera w policji: wakacje inspektora pod lupą

Wojciech Cieśla 08-06-2004, ostatnia aktualizacja 07-06-2004 20:14

Wysokiemu oficerowi policji odpowiedzialnemu za przetargi opłacał wczasy
            kolega, który na tych przetargach zarobił ponad 33 mln zł

Sąd apelacyjny nakazał powtórzyć - już po raz piąty - proces byłego zomowca
            Ireneusza K.

Komendant nielegalnie dorabia do pensji

aw 28-06-2004 , ostatnia aktualizacja 28-06-2004 19:42

Marek Jędraszko, zastępca komendanta policji w Ostródzie po pracy w komendzie
            zatrudnia się jako "rzeczoznawca samochodowy". Dorabia do pensji wbrew woli
            przełożonych

• Gość: rita Re: Gratulacje dla Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:58
              A ja mam malutką prośbę do Policjantów, jeżeli sie zgłasza na Posterunek
              podejrzany przestępca aby podpisać swoje wstawiennictwo podjcie mu długopis do
              podpisania, by nie pożyczał sie w okolicznych sklepach, twierdząc, ze jak nie
              przydzie ze swoim długopisem to się nie podpisze, bo Policja ich nie ma i nie
              pożyczy. Taki malutki drobiażdzek ale jednak coś nie tak.
              Co nie zmienia , ze życze wam Wszytskiego Najlepszego !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka