Gość: mamut IP: *.sympatico.ca 23.04.05, 22:09 No prosze czterdziesta czesc.. Gratulacje.. Tylko ze ostatnio malo aktywnie na forum... Gdzie sie podziala Borasca, Mir-mur i cala reszta? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.05, 12:04 Ty to zadajesz pytania. Masz Borasce pod reka, wiec powinienes wiedziec, czy nie wywialo jej w kanadyjska glusze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.sympatico.ca 24.04.05, 18:02 Eh, Boraske to wywiewa ciagle gdzies... tyle ze od tygodnia nie daje znaku zycia.. wiec wiesz jak jest.. To fakt ze nie jest nam zbyt daleko, ale niestety widujemy sie rzadko. Ale gdzie cala reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 24.04.05, 22:09 Witam w 40-tej części! W tym roku cyfra 40 prześladuje mnie.Kilku siódemkowiczów też:) wyobraście sobie ,że odpisałam w części 39 na wspominki o karate.(sierota ze mnie). LM-dalej zajmuję się sportem - dziedzicznie obciążona.hi,hi. Serdecznie pozdrawiam.BY Ach! widziałam miki-ego na rowerku w okolicy Szczęsnego(czy mam rację)-ruch to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 25.04.05, 18:20 To byłem ja ,tam pod Szczęsnym.Jechałem wokół j.Linowskiego-takie sobie,ale w miłym towarzystwie -podczepiłem sie pod Lustroo.(z Forum) Karolina-to mamy tak razem (z tym sportem).Ja nie moge usiedziec w domu. Mięsiąc temu zagrałem w powiatowym turnieju amatorskich drużyn w siatkę.Czwarte miesce. Byłem jednym z najstarszych zawodników(niestety). A gdzie jest Mir-Mur? Archiwa się skończyły? Czy zostawił coś i będzie szantażował :o] Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 40 26.04.05, 07:03 W niedziele pojezdzimy tez na rowerach. Miki, bedziesz? a moze i Karolina dolaczy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 26.04.05, 15:03 Witam! fajne są podróże ,ale ja wolę samochodem (bardzo bolą mnie 4 litery po wszelkich eskapadach rowerowych). nie wykluczone ,że kiedyś skuszę się,ale najpierw będę musiała sama nabrać trochę kondycji ,aby nie robić Wam kłopotu. Wasza grupka cyklistów to z pewnością pokonuje ok.20 kilosów /dziennie-czy tak? Tak więc czekam na plan najbliższej wycieczki i myślami będę z WAMI.BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 40 27.04.05, 07:09 W niedziele czeka nas ok 55 km, ale to jest luzik. Spokojna, wycieczkowa jazda z wieloma przystankami w pieknych lub ciekawych miejscach, jesli troche jezdzisz to dasz rade. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.olsztyn.pl / *.vlo.olsztyn.pl 27.04.05, 07:55 Witam! Zbyszku- po pierwszej 5-tce już musiał byś mnie reanimować hi,hihi A dokąd jedziecie?Czy jazdzi Was duża grupa?BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 40 27.04.05, 08:26 Przyjedz... zobacz... w niedziele 9,00 na dworcu Gl. PKP. Przy informacji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielny Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:00 Do LM - witam stary koleszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 29.04.05, 19:49 Czesc,!! " Dzielny " Witam cie rowniesz...ale po tym imieniu nie moge skojazyc kto ty jestes..?? czy jestes z mojej bylej klasy..??? Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow!! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 28.04.05, 18:39 zbyszek07 napisał: > W niedziele czeka nas ok 55 km, > ale to jest luzik. > Spokojna, wycieczkowa jazda > z wieloma przystankami > w pieknych lub ciekawych miejscach, > jesli troche jezdzisz to dasz rade. > :-) hmmmmm... ja chyba grzecznosc odstawie na chwile na bok:) To juz nie delikatna prosba, a bardzo rozjuszony rozkaz:) Nie wierze, ze nikt z Was na tych wyjazdach nie robi zdjec!! Juz dawno zalozylam taki sobie maly wateczek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=21366810 a nikt nie chce dorzucac zdjec Olsztyna i okolic!!!! Skladam w takim razie zamowienie na fotki z Waszej wyprawy - popedalowac z Wami nie moge to chociaz popatrzec pozwolcie!!! :)))) Zlitujcie sie!!! Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 28.04.05, 18:28 no nie.. jeszcze nie wywialo.. dopiero za dwa tygodnie wyruszam znowu w glucha dzicz - tym razem nie kanadyjska:))) a teraz to ja sobie tu cichutko tylko podczytuje ze zgroza o jakiejs kontrabandzie karatekow znecajacych sie nad drzewami nad jeziorem Dlugim!!:)) To niesprawiedliwie - to ja przez cale miasto szosteczka telepalam sie do Uranii na treningi a ci sobie cichaczem prawie pod moim nosem i po kryjomu nad Dlugim wiwijali.. nie zdzierze!! :)))) a tak swoja droga to cos mi sie wydaje, ze wypadaloby jakas paczke z prowiantem dla Mir Mura przygotowac i podrzucic gdzies pod wiezienie - chyba jednak wpadl po tym napadzie na archiwum zdjatek szkolnych - glupio go tak teraz oddac na pastwe losu za takie poswiecenie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.b.pppool.de 29.04.05, 12:23 Czesc Pozdrowienia dla wszystkich. HENIO !! miesiac temu bylem w Olsztynie ,ale nie natrafilem na twoje namiary. Na AP.nie bylo nikogo a na Starym Miescie nie ma nazwisk na dzwonkach..... Myslalem ze moze polatamy troche,. Szkola stoi przedszkole tez. Gdzie podziala sie reszta siodemkowiczow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.05, 20:25 Ja jestem tutaj. I na taką okazję jak odezwanie się Leszka natychmiast też się odzywam. A byłeś na stronie Fredka? Wiesz w ogóle o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 29.04.05, 21:45 Wlasnie ... Leszek wpada na forum i dziwi sie ze nikogo nie ma :) Ale dobrze, ze zerknales znowu na te forum. Co porabiales w Olsztynie ? Ogladales jak twoje stare mieszkanie wyremontowali ? Okna w kierunku jeziora prezentwaly sie bardzo dobrze. www.krenzek.de/Al_Przyjaciol_2004/slides/P8240074.html Zrobiles jakies zdjecia ? Przeslij , to wstawie na strone. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 01.05.05, 18:27 Wiatejcie! Dzień wolny od pracy -za naszych czasów stanie w kolumnie 1-szo Majowej i czekanie na przejście szkół podst..Dzisiaj warto przenieść się na str. z tamtych lat.Od 4-tej klasy chodziłam z klubem. Jako dziewczynka zawsze z dniem 1-go maja mogłam nosić podkolanówki. Przyznam ,że miło wspominam tamte czasy-spacer z rodzinką na lody,póżniej ewentualnie zawody sportowe ,jako otwarcie sezonu sportowego,czasami chodziłam oglądać imprezy odbywające się w fosie. Jestem ciekawa jak udał się wypad-rowerowy za miasto?? Kto jutro nie pracuje życzę dalszego leniuchowania. Fredek i AK-wczoraj zastał przebity otwór w tunelu,który fotografował AK;tak więc jest połączenie z przyszłą drogą na Sielskiej.Pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 01.05.05, 19:04 Siedzę właśnie w domu i odpoczywam po wycieczce. Jak człowiek po powrocie jest zmęczony tzn. ze było dobrze. trasa bardzo ładna , trochę piaszczysta(rowery na cienkich kołach trochę się "kopały"). Żródła Łyny zaczynają się kilkunastoma strumyczkami wypływającymi z pod wielkiej góry. Na kąpiel pod rurą zdecydowała się Lustroo (twarda kobieta)i Zbyszek07. Wody nie było duzo ,ale z takiej wysokości ,że ściągało kąpielówki, Niestety Lustroo mocno je trzymało ;-(. w Kurkach w "ogródku piwnym" obok baru wypiliśmy piwko, pobiesiadowaliśmy na j.Ustrych i na 18 w domu.AAaa było 14 osób w tym 4 siódemkowiczów.Niestety za Kurkami korba od pedałów zaczęła niemiłosiernie trzeszczeć(czas wymienić),aż zwierzyna się płoszyła, a potem jeszcze pedał się odkręcił i dokręcałem go palcami co kilometr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.05, 22:29 No to fajnie mieliscie. Ja dzisiaj zrobile z synem tylko 30km. W sloncu bylo za goraco, a ze jechalismy po tamach przeciwpowodziowych, to cienia ani za grosz, a nawet nani za centa. Na takie wertepy jakie byly u was, polecam sprzet nie do zdarcia, produkcji krajowej - do zobaczenia pod forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=21366810&a=23393897 (cos dla LP i WSKH :) ). Mam jeszcze inne dziela krajowej mysli technicznej. Karolina, dzieki za info. Jednym slowem widac swiatlo w tunelu - to dobrze. Zawsze to jakies widoki. A propos - pytalas kiedys o to jaki sport uprawialem. Zdarzylo mi sie trenowac szermierke - KS Start patrz www.allkar.de/archiwum/inne/1mai.jpg cos na temat dnia dzisiejszego. Aha ja jstem w srodku, a od Joli chyba sie troche roznie, wiec klopotow z identyfikacja byc nie powinno:) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 01.05.05, 23:49 Witam! miki-mam nadzieję ,że pogoda deszczowa Was ominęła. 20 lat wstecz miałam okazję brać udział w spływie: od żródeł Łyny do Olsztyna.Impreza przednia :do tej pory pamiętam pijawki na nogach(brrrr)i przygodę z przewózką na jez.Łańskim,poza tym nocleg w środku rezerwatu przyrody. AK-mój braciszek też trenował szermierkę w "Starcie"przez kilka lat(swego czasu reprezentował nasze miasto na spartakiadzie młodzieży);myślę że mogliście się znać.Mój brat też jest 7-kowiczem.Serdecznie pozdrawiam.Miłej nocy.BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 40 02.05.05, 07:17 Na wycieszcze rowerowej byl tez byly nauczyciel WF z 7-ki. Na Ustrychu na tym cypelku wypoczywalismy. Kajakami ta trasa plyniemy jutro. W gore Lyny... poplyniemy w 10 kajakow... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 02.05.05, 09:41 Ak !! patrzyłem na zdjęcie szermierzy- fajne rajstopy!!! hehehe a tak z widzenia to ja Cię znam(chyba). zdjecie motoru .....rozczuliłem sie -taki jak mój, bo oprócz 2 WFM ( opisywałem pościg Józka Brzóski)-miałem tez 3 WSKi, oczywiście nie wszystkie na raz,tak zmieniałem w poszukiwaniu tej najlepszej. napisałeś ,że masz jeszcze (takie fotki) to ja poproszę miki-3@gazeta.pl Boraska!! robiłem fotki na Łynie(jakość wątpliwa bo LOMO)(patrz w wyszukiwarce- Lomografia)idę dziś obrobić i będę słał zgodnie z rozkazem(grożnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 02.05.05, 14:41 Czy "Lomo" to cos takiego jak kiedys "Cmena". Tam sie tez zdjecia robilo i nie wiadomo bylo co wyjdzie. A te zdjecie Allana "Dartagnona" Karzela to na tle legendarnego "Koktajla" ? Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 02.05.05, 20:25 zdjęść Allana nie widziałem, a smiena to kilka półek niżej (w jakości wykonania) wpisz w wyszukiwarkę -Lomo w każdym języku to zobaczysz o co chodzi. Aaaaale dziś kupiłem cyfrowego Olympusa ,to mogę was zasypać fotkami ,proszę podać temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.sympatico.ca 03.05.05, 00:03 To miki ja wtakim razie prosze o okolice Dlugiego oraz Baltycka do lokalizacji trampa do Likus ;) Ale tak po zatym to wszystko z Olsztynem i okolicami prosze...mozesz mi slac tyle ile tylko wlezie do krzynki pocztowej ;) Bardzo prosze!!! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 03.05.05, 10:31 Mówisz - masz ! zaraz wychodzę na spacer( nie jadę na rowerze,po Łynie dupa boli)nad Długie , zrobie - wyślę. hiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.05.05, 16:06 Prosze tez o zdjecia ... wstawie na strone ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.05.05, 19:53 LM napisal: "Czesc,!! " Dzielny " Witam cie rowniesz...ale po tym imieniu nie moge skojazyc kto ty jestes..?? czy jestes z mojej bylej klasy..???" Mi sie wydaje, ze "Dzielny" ma szczegolne powiazanie z okolica mostu Sw. Jana, :-) Hej Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 03.05.05, 21:32 Alez tu sie ruch zrobil - az milo:) Nie bardzo wiem od czego zaczac, wiec moze zaczne od tego:) miki-3 napisał: > Na kąpiel pod rurą zdecydowała się Lustroo > (twarda kobieta)i Zbyszek07. Wody nie było duzo ,ale z takiej wysokości ,że > ściągało kąpielówki, Niestety Lustroo mocno je trzymało ;-(. hmmm... Zbyszka kapielowki?? CO TAM SIE NAPRAWDE DZIALO NA 'ROWERACH' ??? :)))) ak napisał: > Zdarzylo mi sie trenowac szermierke !!! Super fotka!! - Muszkieter lsniacy az milo popatrzec:) i te rajstopy rzeczywiscie odlotowe!:) Czy za Waszymi plecami to naprawde Koktajl Ritz?!! :) Karolina? co trenowalas? zbyszek07 napisał: > Na Ustrychu na tym cypelku wypoczywalismy. a jakies zdjecia? :((( miki-3 napisał: > Boraska!! robiłem fotki na Łynie(jakość wątpliwa bo LOMO) > (patrz w wyszukiwarce- Lomografia)idę dziś obrobić i będę słał > zgodnie z rozkazem(grożnym). :))) najwyrazniej rozkaz byl maaalo grozny bo zdjec jak nie bylo widac tak nie widac:((( - bardzo jestem ciekawa Twojej lomografii!! miki-3 napisał: > Aaaaale dziś kupiłem cyfrowego Olympusa ,to mogę was zasypać fotkami ,proszę > podać temat.... no to przepadles! :)))))))) W takim razie do listy Mamuta dolacze sliiiiiiiiiiiiiiiiiczna prosbe o jeziorka i lasy wokol Likus, Starowke, okolice Olsztyna, wszelkie mozliwe wioseczki w okolicach - obojetnie kury koguty strusie - co w obiektyw wpadnie - i przede wszystkim jakies fotki z paralotni:))- to byloby tyle na poczatek:) BAAAAAAAAAAAARDZO PROSZE!!! Pozdrawionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.sympatico.ca 04.05.05, 01:08 Miki ogromnie sie ciesze...ze wpadles po uszy.. teraz ja i borasca to bedziemy Ci tobie dziury w brzuchu robic o te fotki.. ale zrobisz nam tym napewno wielka frajde! Co do lotni i robienia fotek z gory to moze nie koniecznie lotnia bo z kad wytrzasniesz? Ale jakies fotki z wysokich dachow lub wiez bylyby mile widziane.. Tu takze uklon do Dziada... ktory mam nadzieje czyta nasze posty od czasu do czasu. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 40 04.05.05, 13:14 Jak to co się działo na rowerach. To co zawsze ;) jak Zbysiu wchodzi do wody to i ja nie omieszkam ;) Tradycja :D Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 04.05.05, 15:10 Borasca! Mamut!!Fredek!!! pomału !! powoli !! były świąteczne dni!! jednego dnia byłem w domu 10min. drugiego 4 min. nie piekarnia! nie pali się!! dzisiej spróbuję wysłać te z Lomo. no nie liczcie na cuda. zdjeć Suda , Fredka, ....na pewno nie przebiję jakością. nie wiem ?? może bedę robił takie z pozycji żaby! bedą inne. Fredek !! nie wstawiaj na stronę , bo wstyd będzie i szkoda miesca..To mój pierwszy cyfrowy , muszę sie nauczyć.Fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 04.05.05, 21:29 miki - SUPER ZDJECIA z rowerowego rajdu ... Najchetniej bym je wstawil na strone :) I kazde slowo miki'ego to prawda. Lustro i Zbyszek pod zrodlem Lyny. A Lustro naprawde gacie w garsciach ... (Niezle sie nasmialem ... ) I uklony wielkie przed odwaga wejscia pod te zrodla. Czekam na OK mikiego , zbyszka , lustra (na: alfred@krenzek.de) i udostepnie zdjecia dla calej ludzkosci ... (Mozecie nawet przed tem cenzure zrobic) Pozdrowienia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 07:34 moze i ja tez bym zobaczyl? chociaz po co, ja tam po prostu bylem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 05.05.05, 09:31 Juz przeslalem ci linka gdzie mozna zobaczyc i te najwazniejsze 2 zdjecia. Mozecie sobie poogladac ... Warto !!! Co z tym linkiem zrobicie to wasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 11:01 No nieźle i wszystko sie wydało :) I wiecie co, nawet się podobam sobie taka gruba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 05.05.05, 13:03 Ty ? Gruba ? Nie zartuj !!!! Super figurka. Tylko szkoda ze innie nie wiedza o czym tu piszemy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 13:36 Dzięki :) Gruba, gruba. Dobrze, że mnie nie widziałeś dwa lata temu. Pająk to był nie ja :) Teraz jest fajnie tylko jakoś tak dopiero od niedawna się przyzwyczajam do siebie "nowej". Za to Zbysiu piękny jak zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 16:19 Lustereczko... w sprawach grubosci, tudziez puszystosci, ewentualnie pajakowosci kobiet najwiekszymi expertami sa mezczyzni... wiec jesli Fredek twierdzi ze figurke masz super, zmartwie Cie, ale bardziej jemu wierze niz Tobie:)))) a swoja droga - czy mi sie wydaje, czy do mnie nie dotarly wszystkie dowody 'rowerowe', szczegolnie te zwiazane ze Zbyszkowymi kapielowkami ratowanymi przez Lustereczko??? :))) FREEEEEEEEEEEDDDEEEEEEEEEEEEK i MIKIIIIIIIIII !!! Litosci!!! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 16:24 home.arcor.de/szkpnr7/wycieczka/index.html Jezeli fotki do wszystkich nie dotarły, to sorkisorki. miałem dziś dokończyć , ale jak Fredek wstawił na stronę ,to już nie będę sie męczył. link na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 16:49 Jejkuuuuuu! Super fotki!!! Najwyrazniej dzialo sie tam dzialo, ze hej - az milo popatrzec!!:))) no i do kompletu jeszcze niemilosiernie nieprzyzwoicie sliczne konczyny dolne Mikiego :)))) eehh.. czy ja dobrze widze, czy Ktosia tez pedalowala z Wami ??? :))) Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 16:32 miki-3 napisał: > na lotni to juz nie będę robił, bo mam lęk wysokości. Te fotki które wam > wysłałem(Borasca) to było zamówienie na wybory samorządowe > i mało się wtedy nie posrałem ze strachu!! :))))))))) strachu w fotkach nie bylo widac - dowodow drzenia rak z aparatem tez nie zauwazylam - fotki byly doslownie ODLOTOWE:)))) - a moze jednak dalbys sie jeszcze raz namowic na taki lot? Moglbys porobic pare fotek z zamknietymi oczami:)) Podziwiam jednak odwage - znajac zycie to dostalabym szczeko-grabo scisku i nie wyobrazam sobie w ogole zdolnosci do oderwania palcow od tego drazka lotni, po to aby pstryknac zdjecia... !!! aahh!! > ale u mnie słowo droższe niż pięniądze i fotografowałem.(mój kandydat > niestety nie został wójtem) dlaczego?! - ladowanie nie wyszlo????!!!!! :)) Miki - jestes debesciak i jeszcze raz wielkie dzieki za zdjecia!!!! :))) Dziad! (ales sobie nicka wymyslil:))) - wieeeeeeeelkie dzieki za Twoje zdjecia! - moglbys sie tutaj chociaz czasami odezwac:)))) Pozdrowionka.. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 17:11 No właśnie!!! DZIADu !! napisz coś !! słyszałem o o ... Dziadu..? Dzadzie...??? Dziadostwie...? (jak to cholera odmienić?? )a nic nie czytałem w Twoim wykonaniu. A może Dziad jest mruk?? hihiih Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 40 05.05.05, 20:50 miki-3 napisał: > No właśnie!!! > DZIADu !! napisz coś !! hehehehe... no wlasnie .. jesli nie masz jeszcze pomyslu na to co napisac to chociaz oficjalnie oglos nam tutaj zmiane nicka - bo, na kaczy przyczlap, nie wiadomo jak to delikatnie odmieniac:)))))))) > A może Dziad jest mruk?? hihiih zaden mruk!!! Rowny facet i na dodatek rodowity siodemkowicz jak sie patrzy!! no i Miki - nawet go juz widziales na zdjeciach:)) - tych od naszego zaginionego (!!) Mir Mura :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 40 06.05.05, 07:48 O ratowaniu gatek nic mi nie wiadomo :) Zdjęcia są przepiękne, mmmm. Już rowery się trzęsą do jazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 06.05.05, 10:29 Witam rowerzystów i nie tylko! Zdjęcia wspaniałe !oddające obecny urok, budzącej się przyrody.Co tydzień mam tą przyjemność przebywać w tak uroczych miejscach,okolicach Olsztyna. Co prawda nie tak doborowym towarzystwie,ale. Miki-pisał o obolałych 4-literach po wypadzie i dlatego mam opory co do wycieczek rowerowych.Ale Wam gratuluje wypadu i życzę kolejnych.Czy też z możliwością obejrzenia suuuperanckich zdjęć!!!!Miłego dnia.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 07.05.05, 09:01 Zbyszek dorzucil jeszcze kilka fotek. Mozna zobaczy na stronie: home.arcor.de/szkpnr7/ZZ/ Mamut doslal tez kilka fotek z przebicia pod torami kolejowymi. home.arcor.de/szkpnr7/budowa_na_baltyckiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Szkola NR 7 czesc 40 07.05.05, 10:17 Kochani ogladalam fotki. Jestescie FANTASTYCZNI !!! Lustereczkoo,ale fajna z Ciebie dziewczyna! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 40 07.05.05, 18:15 Spotkalem dzis Filuta na al.Przyjaciol, zapychal z dwukolka na rynek... Pozdrawia forumowiczow, mowi ze ma 75 lat i sie jeszcze trzyma... pozdrawia tez pilkarzy... ale nie wiem kogo ma na mysli, wiecie? Spotkalem tez nad Krzywym Karoline, niestety nie jest chetna na jutrzejsze rowery i majowke... leniuszek w niej siedzi? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 07.05.05, 19:28 Dzieki za pozdrowienia ... Myslalem ze "Filut" jest wiele starszy. Ale teraz to przeliczylem. Jesli teraz ma 75 lat. To musi byc rocznik 1930. Nauczycielem w Siodemce byl od 55-84 roku. Czyli jako 25-latek zaczal i przeszedl na emeryture jako 54-latek. To dosc mlodo moim zdaniem ... Ale super ze sie jeszcze teraz dobrze trzyma. Ogladalem wlasnie wczoraj ten film z imprezy 50-lecia Szkoly. (Ta impreza byla akurat w ten weekend 3-lata temu) O tej porze balowalismy na Przystani ... Byla super pogoda (Nie jak dzis :( ) Karolina tam tez niezle balowala ... Jak ktos chce ten film to moge przeslac. (Koszty beda jakies , ale je wyrownamy kiedys przy piwku ...) Akurat wczoraj przegralem z Video na DVD. Niestety moj stary aparat VIDEO zniszczyl troche tasme (a oryginal dostalem kiedys od LP) i jakosc troche padla ... Za to teraz na DVD powinno przetrwac nastepne 50 lat ... (Jesli ktos chce ten film to prosze podac czy na DVD+R czy DVD-R ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:03 Dzisiaj pierwszy raz obejrzałem zdjęcia ze szkoły.No i niestety nie będę już mógł zostać politykiem, może to i lepiej.O ile wiem to nikt z naszej klasy nie został.A tak poważniej to fajnie zobaczyć zdjęcia z przed ponad 25 lat-dzięki miki.Po takiej klasie jak nasza, szkoła średnia to był nudy dla paralityków. Co do Filuta to poza tym, że trzyma się nieźle to ma całkiem dobrą pamięć, po 25 latach pamiętał moje nazwisko.Postaram się częściej tu zaglądać. Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 08.05.05, 08:37 No miałem właśnie napisać ,że od dzis czyta nas też Zyby-mój klasowy kolega , a wasz szkolny. Ale mnie sam ubiegł. Nie bedę Go demaskował, napiszę tylko, ze Zyby mnieszkał w pierwszym domu po prawej ,za "dzikim " przejściem przez tory za ekonomikiem. A Zyby to był dobry chemik!! miał taki zestaw " młody chemik" czy jakoś tak, do tego sporą ilość prochu( z wykopków za torami)i saletry z cukrem. i chciał pokazać mi ,że da radę wysadzić pryzmę piachu obok swojego domu. zawiną to wszystko w folię alu. i wsadził do środka. Usypał scieżkę z saletry( to był lont). wysłał asystenta (czyli mnie) za przejscie kolejowe, żeby zobaczyć czy nikt nie idzie( wiadomo -przepisy BHP ) iiiii ooddppaalliiłłłł. ale żeśmy uciekali za murek !!! aż portki furkotały jak szturmówki!!! a tu tylko posyczało, poszumiało i koniec . Zyby stwierdził ,że za płytko włożył ładunek, ale na następną próbę nie zostało juz nic. i tak zmarnował się taki chemiczny talent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:55 Oj Miki tak zaraz zmarnował się a te świece dymne, które puszczaliśmy w szkolnej toalecie?O ile pamiętam wykonane były z mojego "surowca".Afera i dochodzenie były tak piękne, że chyba zrobiliśmy to drugi raz na następnej lekcji.Poza tym nauczyłm się później wysadzać nie tylko pryzmy piasku. Nie miałem dość czasu aby przeczytać zbyt wiele starych postów, ale czy Ty drogi miki opowiedziałeś jak zmarnował się Twój wielki talent kierowcy - mam na myśli tą klamkę do "fiaciora", która została kiedyś w Twoim ręku? Wtedy śmialiśmy sie chyba z godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 08.05.05, 14:58 Czesc Zyby!!! No prosze coraz wiecej znajomych na forum - to dobrze!... Odnosnie chmicznych doswiadczen z Zyby to bylo ich troche wiecej. Chyba najwiekrza swiece dymna w swoim zyciu to zrobilem z Zyby Tak tak z jego kolekcji plastiku po znaczkach!! chyba pol dzielnicy nie bylo widac!!.. Zawsze po lekcjach przychodzily jakies niesamowite pomysly do glowy. Pozdrowienia dla wszyskich siudemkowiczuw!! Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 08.05.05, 16:45 no tak........tu Zyby poruszył trudny temat,bo moi koledzy wtedy dali ciała na całej linii. A było to tak ....za siedmioma ...nie to .... na Bursztynowej stała stara opuszczona (tak mi się wydawało)Syrena. no i wracając ze szkoły zawsze ktoś jej "podokuczał"- a to kamieniem, a to kopa i takie tam -normalne odreagowanie stresu szkolnego. No i ja chciałem kiedyś zabawić kolegów-wsiadłem do środka i odegrałem scenkę jak z niemego filmu. udawałem że nie chce zapalić ,wysiadłem, "pomogłem" syrence ładując ją dużym francuzem po masce, wsiadając urwałem klamkę, co wyprawiałem w środku--szkoda miejsca na forum. odwracam się(bo stali z tyłu)-a tu nikogo nie ma ,wysiadam powoli(dżwi otwierane do przodu-tak zwany łapacz kur)a tu przede mną rozpędzony ,rozjuszony robotnik z pobliskiej budowy!!! Rzuciłem się do ucieczki i przez jakiś czas czułem jego oddech na karku i jego palce na plecach -usiłujące złapać mnie za koszulę!! to było przyspieszenie!!! mało mi oczy nie pękły od pędu powietrza!!! uciekłem!! dogoniłem tych "kolegów" pytam gdzie teczka--zostawili!!!! wieczorem była milicja......dobrze że starych nie było w domu. dzielnicowy jakoś mi odpuscił. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 08.05.05, 16:49 aaa tak mi się przypomniał pomysł Zybego w którym miałem przyjemność uczestniczyć...ale to może on sam ...Zyby!!przypomniał mi się portwel, nitka i pani C. nasza wychowawczyni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:18 Robiliśmy kiedyś tyle głupot (ja ciągle je robię - tylko inne), że nie pamiętam wszystkich.O portfelu pamiętam tyle: znaleźliśm stary portwel (pusty), wypchaliśmy go chyba ziemią i położyliśmy na chodniku.Obserwowaliśmy reakcje ludzi, którzy go znajdywali, jak ktoś chciał zabrać kszyczeliśmy "nie kradnij bo to nie twoje".Zabawabyła przednia, że z tym portfelem nakręciłem też kilka ujęć kamerą. Zdarzenia z portfelem, nitką i panią C. nie pamiętam.Ja generalnie wiem coraz mniej. L.M. miło Cię spotkać chociaż w takiej formie, nie widzieliśmy się chyba ponad 15 lat.Pomysłów mieliśmy wtedy naprawdę sporo ale przede wszystkim nie baliśmy się ich realizować i to właśnie było wspaniałe. Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 08.05.05, 21:09 do portwela była przywiazana długa nitka , i jak ktos siegał, to za nitkę ciągnęło się!!! prawie każdy ,kto się schylił i zobaczył uciekający portfel , nitkę ,a potem dwóch duszących się ze śmiechu "szczeniaków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 08.05.05, 23:15 Czesc Zyby!!! Milo ze znowu mamy kontakt!...... Zeczywiscie juz dlugo sie nie widzielismy!... Odnosnie tych pomyslow to zeczywiscie bylo tego mnustwo - od tych strasznie glupich do tych co wymagaly wiecej wiedzy i odwagi . Ja milo wspominam te doswiadczenia - Otwieraly nam nowe horyzonty i ile radosci przy tym bylo!!. Komncowka naszej Klasy wybitnie utkwila w pamieci nauczycieli szczegolnie tych ktorzy uczestniczyli w naszych slawetnych aferach!... ale chyba liderem byl pan Brzozowski -- Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 09.05.05, 17:25 zupełnie o tym figlu zapomniałem!!!! w tej butelce(od kefiru) była woda. a czołgałem sie do pierwszej ławki , żeby rozlać ją pod nogi Jarka Bobina i potem zakrzyknąć - Bobin zlał się pod ławkę !!!! Jarek !!! przepraszam!!!! ale wesoło było , i wszystkim się pdobało (oprócz Jarka) co to będzie jak pamięć będzie cały czas wracać i coraz więcej figli wyjdzie na jaw. Pomyślicie ,że ja straszny łobuz byłem , a to przeciez nieprawda.chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 09.05.05, 22:00 Nastepne zdjecia Zbyszka .... :) home.arcor.de/szkpnr7/ZZ2/ Lustro jak zwykle ... dalej pod zrodlami . (No i figurka dalej niezla ... Borasca masz racje , kobiety nie sa w stanie siebie samych ocenic :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:39 Miki i L.M. ja chyba mam jeszcze tą kasetę tylko ona ma 26 lat, myślicie, że da się coś jeszcze odtworzyć? Na drugiej stronie była nagrana lekcja muzyki w tym piosenka "Druchu nasz" spiewana na 15 marnych głosów-tragedia, chyba nasz ubaw był nie mniejszy niż na fizyce. To co robiliśm w podstawówce chyba już uległo przedawnieniu więc nie martw się miki, że pamięć wraca, możemy już się przyznać. Pamiętam pewną zwołaną w trybie pilnym wywiadówkę, na którą wezwano rodziców razem z nami - chyba za masowe wdarcie się i dewastację ogródka szkolnego ale nie jestem pewien bo tyle razy wzywano nas razem z rodzicami. Stałem na końcu klasy a miki w pierwszej ławce razem z mamą na przeciwko pani Domańskiej odwraca się do tyłu i wali całą gamę swoich minek, my w śmiech (tłumiony) a nasza wychowawczyni do rodziców "no sami państwo zobaczcie jak oni się zachowują" no i dodała coś jeszcze ale nie powtórzę. L.M. pamiętasz jak może w 4 klasie poszliśmy palić do lasu i zgubiliśmy zapałki, przypalaliśmy papierosy jeden od drugiego i tak całą paczkę.Może dlatego do dziś nie palę. Starczy na razie. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 40 10.05.05, 16:09 Zyby !!! szukaj kasety ! w Radio Olsztyn są fachowcy ,którzy ją "wyczyszczą" i zgrają cyfrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:46 Poszukam miki poszukam ale na niej wyraźnie słychać Twój głos, szczególnie na lekcji muzyki, pomagałeś pani(nie pamiętam jej nazwiska) w liczeniu, ona 1, 2 ,3 i już chciała zacząć śpiewać a wtedy miki na cały głos 4. Odpowiedz Link Zgłoś
tensam Re: Szkola NR 7 czesc 40 14.05.05, 22:36 Juz jestem na miejscu, po niemalze 2000 km i 3 dniach podrozy dotarlem na Floryde.Balagan straszny , podstawowe meble i przedmioty niezbednego uzytku w nowym mieszkaniu, reszta w magazynie. Jak dobrze/zle pojdzie za 2-3 tygodnie bede sie przenosil bardziej na poludnie do Fort Myers. Fredek, napisze do Ciebie bo mam straszna chec poogladac nasze miejsce z lotu ptaka. Pozdrawiam Was 10Sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 12.05.05, 11:11 Zbyszek chyba czesciej ma kontakty z zimna woda ... Przez przypadek znalazlem tez taka fotke ... ( 17 kwietnia 2005 brrrr ...) www.kolodrom.hg.pl/strony/album/55rajd17042005/DSCF0651.JPG A ten drugi osobnik (miki jesli sie nie myle) leniuchuje sobie na trawce ... www.kolodrom.hg.pl/strony/album/55rajd17042005/DSCF0657.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 40 12.05.05, 13:46 Masz rację to jest Zbysiu A na drugiej fotce Miki, ale z nim jakaś baba siedzi, nie znam, hmm, dziwne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 12.05.05, 21:13 Witam ! Zdjęcia są wspaniałe, a ilu kolarzy?! Fredku -za twoim pośrednictwem chciałabym udostępnić szerszemu gronu film lub jeśli wybierzesz fotki (klatki)zrobione z lotu ptaka a ściślej z lotu na motolotni.Wiem ,że wielu osobom mogłaby przybliżyć nasze rodzinne strony (myślę tu szczególnie o borasce,mamucie ,LM ,Tobie i wielu innym poza granicami kraju).Film ten otrzymałam od mojego sąsiada i musiałam zapytac Go, czy mogę film udostępnić.Po otrzymaniu zgody przesłałaby Go Tobie ,ale musisz mi udostępnić Swój adres domowy :obiecuję nie będę nachodzić :) Już wyobrażam sobie ,jak oglądacie to z wypiekami.Film trwa ok.1 godziny i trzeba z niego wybrać pewne sekwencje.Ponoć są opisy miejsc ,nad którymi przelatuje.Teraz wszystko w rękach Fredka.Serdecznie Wszystkich pozdrawiam. Szczególnie abs.z rocznika 80 ,którym w tym roku minęło ,mija lub minie 40 LAT.Fredku czekam .BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 12.05.05, 22:10 Karolina .... Oczywiscie przesylaj. Napisze ci na maila adres itd ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.h.pppool.de 12.05.05, 22:19 No wlasnie ... I tak na dodatek ... Karolina , miki , zyby, moj brat Jozek ... was wszystkich czeka w tym roku 40-ka ... A ja mam juz to za soba. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 12.05.05, 23:18 Witam! Dzięki za szybki odzew.Jurto wyślę przesyłkę.Aby ukończyć 40 zastało mi jeszcze 7dni-Fredek ?a co póżniej :),:),:)życie toczy sie dalej!!!!i jakie cudowne bo po 40-ce.LM też kończy 40 blaszki! Lekkich snów .BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 13.05.05, 03:15 Hey!!! Zeczywiscie Karolina ....to juz 40 Lat..!!!! ale nie wiedzialem ze Ty konczysz w Maju ..Ja koncze w czerwcu wiec tez nie wiele zostalo!!. Hcialem spedzic Swoje urodziny w polsce ale nie wyszlo...Hmmm....szkoda! Hyba zawitam pod koniec lata! Wielkie dzieki za ten film ..ale prawde mowiac to nie wiem do kogo mam sie po to zwrucic ..(czy do Fredka..??) Nie bede ukrywal ze jestem ciekawy i spragniony podziwiania rodowitych miejsc!! Wszyskiego najleprzego dla wszyskich tych, ktorzy skonczyli 40-stke w tym roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.piorunek.pl 13.05.05, 08:40 Witam! LM-dzisiaj wysyłam film do Fredka i to on zajmie się jego "obróbką". Życzę miłego dnia choć jest 13 -piątek ,zawsze coś się dzieje .BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 13.05.05, 09:14 Karolina , wielkie dzieki ... Jak dojdzie zobaczymy co z tego da sie zrobic. Zamowienia prosze na adres alfred@krenzek.de. Prawdopodonie przegram to na DVD lub VCD ktore bedzie mozna ogladnac na Komputerze lub zwyklym DVD-playarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 13.05.05, 16:03 Karolina !!! Dzieki za pamiec o nas!!... Do Fredka E-mail juz wyslalem i z niecierpliwoscia bede czekal.. Pozdrowienia i na rezie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Fot. do LP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:40 Na jaki adsres nalezy przesylac zdjecia do kroniki? Do LP Szkoda, ze nie zastales nikogo, ale i tak mnie nie bylo, bo od grudnia siedze w Londynie, szukajac nowych drog zycia. Z WSKi to chyba zrobie atrakcje turystyczna i bede organizowal przejazdzki. Strasznie w naszym lesie wiosna spozniona, ale cisza w nim to i tak balsam na dusze w porownaniu z londynskim jazgotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina motolotnia IP: *.piorunek.pl 13.05.05, 22:39 Witam! film -cd wysłałam ,pani na poczcie powiedziała ,że otrzymasz go w środe ;tak więc wszystkich zainteresowanych proszę o cierpliwość. Fredku -chyba już wiem ,który to Jacek.Zaś Janusz jest bardzo często na Różowej u swoich Rodziców.Twój sympatyczny kolega, a mój sąsiad właśnie pomalował elewację,prezentuje się wspaniale.Miłej soboty i niedzieli.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Material na strone IP: *.h.pppool.de 14.05.05, 08:27 Przesylajcie na : alfred@krenzek.de No tak Wojtus w kolko majstruje cos w swoim domku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wskh Re: Material na strone IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.05.05, 21:09 Oj Heniu, Heniu, dal bys cynk wczesniej, ze jestes w samym Londku, to spotkalibysmy sie na jakiegos ail'a albo cos w tym guscie. Bylem teraz tydzien. Zchodzilem buty do konca, mimo ze poruszalem sie w duzej mierze 'tube' ale warto bylo. Nie bede zakladal watku Londyn jest piekny, bo brak mi czasu na forum, ale to faktycznie ladne miasto. Jesli krecisz nosem, to oswiadzczam, ze Docklands i inne mniej okazale dzielnice tez zwiedzilem, ale wiekszosc czasu to ciekawsze czesci miasta. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak do wskh IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.05.05, 21:17 No i wyszedlem w poprzednim poscie na anonima, ale nic to, sprawy to nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Material na strone IP: *.bulldogdsl.com 14.05.05, 21:33 ak, i gdzie sie w koncu zatrzymales w Londynie? Fajnie, ze Ci sie podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Material na strone IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.05.05, 21:41 Talbo Square / Rose Court Hotel - OK poza tym koci skok do Hyde Park i Kensington. Super polozenie jesli chodzi o komunikacje - dokladnie w polowie drogi pomiedzy Paddington i Lancaster Gate = 5 minut do tube i to w prawie kazdym kierunku. Pogoda dopisala, nastroje tez. Owszem podobalo sie, nawet bardzo. Troche krotko bylo na Southampton, ale nastepnym razem postaram sie nadrobic. W samym Londynie wycisnelismy z siebie ile sie dalo. Max. 5 godzin snu na dobe. Potem wyspalem sie w National Express do Stansted, bo "jechal" w korkach 3 godziny. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Material na strone IP: *.bulldogdsl.com 14.05.05, 21:55 Swietna lokalizacja na zwiedzanie miasta. Malo, ze transport Ok ale i na piechote da sie dotrzec do wielu atrakcji. A jesli chodzi o Stanstead, to kiedys zalapalam sie na tani przelot z tego lotniska do Rzymu. Bilet kosztowal niewiele wiec szrpnelam sie na taksowke do lotniska. Podobnie jak ty, utknelam w nieziemskim traffic i taksowka kosztowala mnie £85. W sumie szybciej, wygodniej i taniej, moglam poleciec z Heathrow. Ale chyba wszystkie wielkie miasta maja ten problem. Nastepnym razem polecam Cambridge, Oxford,Bath, York - dalej jeszcze w miare 'angielskie' i urocze, jak z dawnych podrecznikow do angielskiego. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Material na strone IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.05.05, 11:35 Nat, na piechote mozna dotrzec wszedzie - to tylko kwestia czasu, a ze tego bylo malo, jezdzilo sie czasami metrem. Ale napiechote bylo najwiecej. Biegalem np. w jednym kawalku - od Katedry Sw.Pawla, przez Tower Bridge, poludniowym brzegiem Tamizy potem przez most do Westminster, na zachod przek Kensington, obok Royal Albert, przez Kensington Park na Talbot Square do hotelu. Pere kilometrow sie pozbiera, ale tylko w ten sposob mozna cos zobaczyc. Pozdrowienia. Wskh odezwij sie jak idzie na nowych drogach zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Lond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:26 OK! Bylo dobrze na poczatku, teraz kiepsko, ale bedzie lepiej - musze w to wierzyc. Duzo chodziles, ale to nie wychodzi bardziej ekonomicznie niz np. jazda taksowka, bo pieszo wydzasz tyle samo na zakup nowych butow wzamian za te zdarte od pieszych wedrowek. Jakby kto mnie szukal w Londynku to obok Chelsea Bridge (nie pod mostem,Battersea area)tel. 07840229744 po 26 maja, bo teraz jestem cialem i duchem obok naszej 7777777777777777777777777777!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Lond IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 10:27 Fredek, jeśli to nie kłopot dla ciebie, to mogę podesłać kolejną, odrobinę świeższą wersję spisu naszych dykutantów. Ale również coś jeszcze: mam już opracowaną cześć Encyklopedii od litery A do D, może też zdążę jeszcze to powiększyć w najbliższych dniach (bo potem będę miał dłuższą przerwę). Jeśli i to nie kłopot, to może zechciałbyś i to umieścić na stronie. Będzie przynajmniej początek i będzie mnie to motywowało do dalszej pracy. Gdy już będzie całosć, to również każdy kto zechce, dostanie ode mnie tę całość (przesłaną e-mailowo). Daj znak, czy tak być może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Lond IP: *.h.pppool.de 16.05.05, 20:18 Janusz .... przesylaj i nie klopoc sie. Dopuki miejsce na stronie jest, bede wszystko wstawial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Lond IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 20:22 W takim razie dopieszczam to, i w najbliższych dniach prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 40 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 17.05.05, 10:58 Nowe zdjecia na stronie: home.arcor.de/szkpnr7/Dlugie_miki/index.html Zdjecia przeslal Miki (Okolice Jez. Dlugiego i Szkoly) home.arcor.de/szkpnr7/Okolice/index.html Zdjecia przeslal mir-mur z tym komentarzem: "Witam Przesyłam pare fotek które zrobiliśmy z DZIADEM w minioną sobote. Myśle,że domyślicie się z którego miejsca były robione? :) Pozdrawiam mir-mur." A ja nie mam pojecia gdzie te zdjecia robili. Gdzies z wysokiego budynku. I ten nowy biurowiec tez mi nie znany. Ale ktos napweno szybko podpowie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina zagadka fotograficzna IP: *.piorunek.pl 17.05.05, 18:23 Witam! Przez 3-dni nie miałam dostępu do internetu. Fredku zdjęcia są robione z najwyższego punktu w tzw,Kortowie 2 tj.na górce, gdzie kiedyś był wyciąg narciarski.Nazwany przez Ciebie biórowiec to obecnie jeden z najnowszych punktów kulturalnych Olsztyna;tu odbywają się przedstawienia,odczyty, seminaria itd. Jestem ciekawa czy już odtrzymałeś przesyłkę? Dzisiaj w Olsztynie leje i jest mało przytulnie. serdecznie pozdrawiam.Ach! Zdjęcia mikiego są wspaniałe ,o by ta cudowna pogoda ponownie wróciła.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: zagadka fotograficzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:30 Brawo Karolina fotki zrobione były w Kortowie ale nie z górki narciarskiej gdzie kiedyś był wyciąg. Tylko z dachu nowego budynku (jest jeszcze w budowie) wydziału humanistyki,który mieści się za centrum konferencyjnym. mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: zagadka fotograficzna IP: *.h.pppool.de 17.05.05, 18:46 Compact doszedl :) !!!!! Nawet poczta chodzi szybciej niz kiedys. (w czasach PRL-u 2 tygodnie ...) Narazie musze zerknac co na niej jest. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: zagadka fotograficzna IP: *.sympatico.ca 18.05.05, 05:08 No prosze, mir-mur zyje.. paskuda jestes ze sie tak nie odzywales... troche nie ladnie drogi panie. Ale fotki fantastyczne calej trojce dzieki czyli miki, Dziad i mirmur macie u mnie wielkie dzieki za fotki.. to lubie.. troche starych okolic i troche nowych miejsc.. pewne znam pewne nie... ale dzieki wam to tak jakbym juz tam byl... ta fotka z zawilcami laduje na moj monitor na background. po prostu Bomba! Jeszcze raz dzieki.. a co na tym dysku...tez jestem ciekaw... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: zagadka fotograficzna IP: *.piorunek.pl 18.05.05, 18:19 Witam! Ogromnie się cieszę ,że cd dotarło. Mam nadzieję ,że ujęcia spodobają się wszystkim.Fredku miłej pracy. Roboty prowadzona przy ul. Bałtyckiej idą pełną parą;od str. rynku kopią kolejny wiadukt (pod fundamenty)w stronę placu gdzie były baraki przy Bałtyckiej . Mamut-łąka z przylaszczkami jest cudowna-popieram.Pozdrawiam.By Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 S.P 7 19.05.05, 07:46 Jak juz wczesniej pisalem od strony dawnego Trampa ma byc duze rondo, a docelowo ulica ma sie polaczyc z Al. WP. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: S.P 7 IP: *.h.pppool.de 19.05.05, 12:07 A Koniec Baltyckiej troche przesuna chyba ? Janusz jak masz material gotowy to przesylaj na znany adres szkoly. Zalapalem jakiegos wirusa i lekarz kazal 2 dni w domu zostac. Przy okazji bym wrzucil twoj material na strone. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: S.P 7 IP: 193.0.68.* 19.05.05, 12:55 Tak, tak. Dziś wieczorem albo jutro. Bedzie w pierwszym pliku uaktualniony spis nas wszyskich, a w drugim całość do litery E (w tym powtórzony spis dyskutantów). Szybko postaram się uzupełniać to o kolejne litery. Jak już to będzie na stronie Fredka, proszę wszystkich o wszelkie poprawki, uzupełnienia i inne takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: S.P 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:49 Ryba ja jestem z tej samej klasy co Miki, LM i Jarek Szwejk czyli rocznik 80. Karolia jeśli możesz przekaż Ewie Domarackiej, że chętnie się z nią spotkam tylko,że będę w Olsztynie jutro a póżniej dopiero za 5-6 dni, ew.podaj jej mój mail adbis@poczta.onet.pl. LM będziesz w Olsztynie człowiekiem bardzo zajętym, tylu ludzi zapowiada, że chce się z Tobą spotkać.Tak, że po tym urlopie zaplanuj może kilka wolnych dni na odpoczynek. Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś