Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz rusza do boju

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 07:46
"Nie chcę ale muszę" wynika z odpowiedzi kandydata, który zirytował się, gdy
dziennikarze pytali, czy nie przeszkadza mu poparcie
stowarzyszenia "Ordynacka", którego wiceprzewodniczącym jest Włodzimierz
Czarzasty (ulubieniec pewnych kręgów SLD i UW z WiM), wymieniany wielokrotnie
w kontekście afery Rywina.
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Cimoszewicz rusza do boju 29.06.05, 21:51
      Nie wiem co myśleć ?
      Raz Cimoszewicz ogłasza , że odchodzi od polityki teraz mówi, ze startuje w
      wyborach na prezydenta. Nie wiem czy mozna polegać na tej osobie.
      Też sie zastanawiam czy Jolanta Kwaśniewska przy jego boku to plus czy minus ?
      Jolanta Kwaśniewska to już nie ta co cztery lata temu.
      • kecawy SLD ma tupet 29.06.05, 21:57
        SLD ma jednak TUPET.Kwaśniewska,Czarzasty,Miller no no .I zapewne im wyjdzie

zasmucony kecaw
        • rita100 Re: SLD ma tupet 29.06.05, 21:58
          nie wyjdzie :)
          Ludzie zmądrzeli
          • kecawy Re: SLD ma tupet 29.06.05, 22:07
            Czasami tak sądzę ale nie jestem przekonany.To tak jak w małżeństwie wszyscy
            wiedzą wszyscy widzą a ona(on) niczego nie widzą bo jeszcze nie zmądrzeli

zasmucony kecaw kaczysta
        • Gość: rs Re: SLD ma tupet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:04
          A co wolisz Kaczora??? A może razem z LPR!
          To przed Tobą stanie Państwo wyznaniowe
          - z księdzem Rydzykiem i Radiem Maryja na czele.
          Pewnie, że tak można. Ale z drugiej strony strach.
          • rita100 Re: SLD ma tupet 29.06.05, 22:12
            Nie ma co się kłócić tylko pomysleć - co będzie lepsze dla nas. Nikt mi nie
            pasuje jeszcze. Sama nie wiem - co to będzie jak będa wybory ?
            Macie jakieś projekty, pod jakim kątem patrzyć na kandydata ?
            Czym się kierujecie przy wyborze ?
            • rita100 Re: SLD ma tupet 29.06.05, 22:49
              Dzisiaj w

"The Irish Times"

pod tytułem

"Polish first lady tells of donation by CRH"

jest ciekawy artykulik o tym jak Jola K. podczas wizyty męża w Irlandii w 1997
              roku, za zorganizowanie spotkania między Markiem Dochnalem a przedstawicielem
              CRH, wzięła w formie darowizny na fundację "Porozumienie bez barier" kwotę 500
              tyś złotych.
              Chodziło o kupno Cementowni Ożarów przez CRH.

Prawda jest taka, że żona urzędującego prezydenta , nie powinna zakładać
              żadnych fundacji. (nawet o najbardziej szczytnym celu)
              Przeciwnie, powinna zawiesić działalność istniejących już fundacji na okres
              prezydentury małżonka.

Trzeba dodać, że taki artykuł w prasie irlandzkiej bardzo dziwi, bo tubylcy
              zapewne niewiele świata znają poza swoją wyspą i tą sąsiednią,
              a Cimoszka robi sobie tą "nieskazitelną" kobietę szefową swojej kampanii
              wyborczej.
              I dobrze że tak robi.

Dla zainteresowanych cały artykuł jest tutaj

www.ireland.com/newspaper/front/2005/0629/3002403012HM1STAUNTON.html
          • Gość: Alla Re: SLD ma tupet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:27
            Zmień "rs" płytę.
            Taka indoktrynacja już się zdarła. To jak czwarty raz odgrzewany kotlet.
            Wolę nawet Konopczynę niż Małkowskiego.
            Wolę zdecydowanie bardziej Giertycha niż "ślizgona" Cimoszewicza, który jak
            piesek chodzi na Kwaśniewsko-Czarzastej smyczy.
            • Gość: kika Re: SLD ma tupet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 01:18
              Alla chce na złość mamie odmrozić sobie uszy.
              • Gość: sam_sob Re: SLD ma tupet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 07:06
                A może Alla ma jednak rację z uwagi na to, że:
                "Piękna to lista zasłużonych. Są na niej między innymi M. F. Rakowski (członek
                PPR od 1946), Janusz Reykowski (PZPR od 1949), Władysław Markiewicz (PPR 1946),
                Longin Pastusiak (PZPR 1957), Antoni Rajkiewicz (PZPR 1948), K. T. Toeplitz
                (PZPR 1954). Są zasłużeni artyści: Kazimierz Kutz (ZMP od 1949), Mariusz
                Chwedczuk (autor plakatu VI Zjazd PZPR), Zofia Wolska (odznaczona Złotym
                Medalem Leninowskim ZSRR i Ojczyźnianym Orderem Zasługi NRD) czy Marek
                Wawrzkiewicz, szef Neozlepu (członek PZPR 1972).
                Są młodsi, ale też zasłużeni. Jolanta Kwaśniewska, małżonka Aleksandra, i Adam
                Gierek, syn Edwarda. Są Ryszard Kalisz, JerzySzmajdziński, Jacek Piechota,
                Marek Siwiec, którzy przenieśli tradycje PZPR przez SdRP do SLD i niosą je
                dalej. Są dziennikarze mediów niezależnych i pluralistycznych: Wiesław S.
                Dębski i Joanna Rawik ("Trybuna") oraz Jerzy Domański ("Przegląd"). Są wybitni
                fachowcy, jak prof. Zdzisław Sadowski, ekonomista antykryzysowy. Jest nawet
                dwóch piłkarzy, Grzegorz Lato i Jerzy Dudek. Dzięki temu drugiemu popularność
                Cimoszewicza wśród kibiców Liverpoolu jest większa niż królowej brytyjskiej".

Jerzy Dudek to ten, co tak ładnie ostatnio tańczył. Zatem, przede wszystkim
                igrzyska i oczekiwanie na to, kto to kupi.
                • Gość: sam_sob Re: SLD ma tupet, ale bez Dutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 07:04
                  Jak wynika z wyjaśnienia publicysty:
                  "Skrzywdziłem Dudka

Stary koń, kuty na cztery kopyta, a taki naiwny. Nie koń, a koń Pana Jezusa,
                  jak mówiono kiedyś o osłach. Niby doświadczony facet, a zachowałem się jak
                  wyborca albo uczestnik badania opinii publicznej. Po frajersku. Niniejszym biję
                  się w piersi i składam samokrytykę za przedwczorajszy felieton o komitecie
                  wyborczym Włodzimierza Cimoszewicza, w którego składzie wymieniłem bramkarza
                  Jerzego Dudka. Dostałem z tego powodu mnóstwo maili i telefonów z pytaniem,
                  dlaczego krzywdzę znakomitego sportowca, rzucając na niego cień. Moi
                  korespondenci twierdzili, że na własne uszy słyszeli, jak Dudek deklarował w
                  telewizji poparcie dla Donalda Tuska. Tego samego zdania są menedżer Dudka i
                  Platforma Obywatelska.

Moja wina. O akcesji Dudka wyczytałem w "Trybunie" i lekkomyślnie uwierzyłem.
                  Sądziłem,prostacki matołek, że nawet w "Trybunie" coś się zmieniło od
                  czasów "Trybuny Ludu" i że przynajmniej faktom tam podawanym można wierzyć, a
                  tylko z komentarzy, jak dawniej, chichotać. Okazuje się, że wszystko jest do
                  pucu. Rodzą się straszne podejrzenia. Może Rakowskiego z Pastusiakiem też
                  dopisali, żeby było ładniej, może redaktor naczelny "Trybuny" Dębski tak
                  naprawdę popiera Kaczyńskiego, a Kazimierz Kutz Giertycha.

Wszystko jest przecież możliwe w sytuacji, kiedy kandydat sauté, bez garniru,
                  wydaje się sam sobie i swemu otoczeniu niedostatecznie strawny i nie dość
                  apetyczny. Stąd to umajanie i przybieranie kandydatów girlandami z piosenkarzy,
                  artystów dramatycznych i komicznych, sportowców, twórców i odtwórców. Istny
                  pasztet z majonezem. Wyborca już nie wie, na kogo głosuje. Na kandydata, czy na
                  rekordzistę świata. Na prezydenta, czy na Miss Polonię. Na program wyborczy,
                  czy na program telewizyjny.

Ja też nie wiem, ale przepraszam wszystkich zainteresowanych, przede wszystkim
                  czytelników, Jerzego Dudka, a i Włodzimierza Cimoszewicza też.

Maciej Rybiński"
        • edico Re: Tupet kandydatów na Prezydenta 01.07.05, 21:01
          kecawy napisał:

> SLD ma jednak TUPET.Kwaśniewska,Czarzasty,Miller no no .I zapewne im wyjdzie
          Znowu stosujesz ten sam swój sposób podejścia i interpretacji do sprawy. Bez
          weryfikowalnych argumentów ponownie dezawuujesz, co Ci się z osobistych zwględów
          nie podoba. Masz oczywiście prawo do własnej opinii, ale - na miłość boską z
          byle jakiego kościoła - uzasadnij.
          Stawiasz dosyć ciekawe alternatywy:
          Kwaśniewska - contra zakonnica na traktorze z 4 promilami alkoholu we krwi
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=11018942&a=11115049
          Czarzasty-Goclowski:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=10654390
          Miller - Zimoń:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=4349627&v=2&s=0
          Gdybyś nie wiedział, o co chodzi z tym klechą Kramkiem:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10161207&a=13686615
          > zasmucony kecaw
          I tu masz rację. Trudno się cieszyć z takich pobratymców w wierze i do tego
          przewodników :((
          • edico Re: Tupet kandydatów na Prezydenta 01.07.05, 21:09
            Pominąłem w tym wszystkim jeszcze wizję współcześnie serwowanego Kaczolandu. W
            necie znajdziesz sporo informacji na ten temat łącznie z ostatnim przegranym
            procesem i zachowaniem się tego idola pseudo-sprawiedliwości.

Czy czasem hasło:
            "Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren!"
            nie odzwierciedla rzeczywistości?

Jeżeli masz wątpliwości, to odpowiedzmi, jakim to kaczoprawem ten kandydat stał
            się właścicielem wcale nie poślednich obiektów w W-wie łącznie z byłym DH Dom
            Dziecka?

Traktuje to wszystko, jako Twoje swoiste poczucie humoru :))
    • Gość: sam_sob Re: UCZCIE SIĘ CHŁOPCY Z PRAWICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 08:36
      Skoro na naukę nigdy nie jest za późno warto spróbować.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050701/publicystyka/publicystyka_a_2.html
      • edico Re: UCZCIE SIĘ CHŁOPCY Z PRAWICY 01.07.05, 21:12
        To towearzystwo poszukuje ratunku w odruchach bezwarunkowych. A niby po co
        narażać się na katorgi myślenia :))
    • sam_sob Re: Cimoszewicz z teczką pod pachą 04.07.05, 16:31
      Teczka Cimoszewicza będzie jawna
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2797307.html
      • Gość: Ed Re: Cimoszewicz z teczką pod pachą IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 23:17
        Osobiście z chęcią odtajnił bym teczkę pierwszego solidarnościowego Prezydenta
        Olsztyna. Pracownik KW z Łodzi, który nominacje otrzymał z rąk popleczników
        Kościoła katolickiego. Wynilki głosowanie nie sa tajne :))

Pozdrawiam
    • Gość: leszek Re: Cimoszewicz rusza do boju IP: *.ols.vectranet.pl 07.07.05, 22:26
      moim skromnym zdaniem najlepszym kandydatem bylby Czesiek Malkowski. Do tytulu
      Prezydenta juz sie zdazyl przyzwyczaic. Musialby jedynie dokonac drobnego
      retuszu w tresci hasla ktorego uzywal prowadzac kampanie na prezydenta
      miasta.Zamiast slowa "kocham Olsztyn" uzyl by "kocham Polske".
      • Gość: sam-sob Re: Cimoszewicz rusza do boju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 07:12
        Moim zaś zdaniem, jest to propozyja nie do odrzucenia z możliwością wyboru
        między dżumą, a cholerą.
    • Gość: Ed Re: Zadziwiasz mnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 23:11
      Masz pretensję do człowieka, który ma odwagę nie tylko głosić ale także i
      zmienić oficjalnie własne zdanie?

Trącisz mi Toruniem, tylko dla czego tak?
      Może się mylę, ale w zbyt wielu wypadkach jesteś zbyt konkretny, bym mógł Cię
      posądzić o Gdańsk.

Dziwnym trafem zupełnie nie gra mi to z filozofią prawa prof. dra hab. Tadeusza
      Jasudowicza. Czy w tym kontekście przeanalizowałeś chociaż raz swoje sekwencyjne
      te a te w Gorowie Iławeckim?

Nie przeczę, że nie masz racji w swoich wywodach, bo było to draństwo. Nie chcę
      bronić osób przez Ciebie oskarżanych. Widovcznie wiesz co mówisz Bądź jednak
      uprzjmy potraktować te sprawy w konkretach dowodów winy. Czy zapomniałeś, kto
      popierał Kramka i dla czego?

Bżdźmy choć przez chwilę obiektywni na miarę swoich możliwości.

Pozdrawiam
      • Gość: sam-sob Re: Zadziwiasz mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 07:37
        Tak naprawdę, to nigdy do nikogo nie miałem pretensji do wypowiadanych
        poglądów. Interesują mnie wyłącznie skutki wynikające z ich realizacji i
        odpowiedzialność osób publicznych za wymierne wyniki tej realizacji. O Kramku
        nic nie wiem i z tego powodu nic na ten temat powiedzieć nie mogę. A
        obiektywizm według mnie bardziej zależy od faktów, niźli od nas samych. Tyle w
        tej sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka