Dodaj do ulubionych

OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.07.05, 21:12

Obserwuj wątek
    • nekroskop88 Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.05, 21:14
      jest, chociaż nie byłem :)
    • Gość: Ed Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:14
      Dawno nie byłem :(
      • bad_habit Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.05, 21:15
        Gość portalu: Ed napisał(a):

> Dawno nie byłem :(
        a więc zapraszam,przystanek Olecko jeszcze trwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Ed Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:19
          Mam teoretycznie jeszcze parę dni wolnego, tylko nie wiem, czy się uda mi
          właściwie poukładać aktualny harmonogram urlopowy. Ale kto wie, czy nie zrobię
          sobie takiego jednodniowego wypadu?
          • bad_habit Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.05, 21:22
            Gość portalu: Ed napisał(a):

> Mam teoretycznie jeszcze parę dni wolnego, tylko nie wiem, czy się uda mi
            > właściwie poukładać aktualny harmonogram urlopowy. Ale kto wie, czy nie zrobię
            > sobie takiego jednodniowego wypadu?
            Kiedy tylko chcesz,przyjeżdżaj:)
            Turysci są u nas przez całe wakacje!
            pozdrawiam:)
      • bad_habit www.przystanek.pl to adres stronki:) 23.07.05, 21:16

• rita100 Re: www.przystanek.pl to adres stronki:) 23.07.05, 21:22
          nigdy tam nie byłam :)
    • bad_habit Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.05, 21:50
      up
      • rita100 Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.05, 22:04
        bez up ;)
        przyjeliśmy , ze Olecko jest piękne , ale piekniejszy jest Olsztyn ;)
        • Gość: oletzky Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:46
          Nieprawda, Olsztyn to obciach, nawet nie ma co porownywac do Olecka ...
          • rita100 Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.05, 22:47
            dobra , zgadzam się , tylko już nie podnoś watku - Olsztyn w czolówce ;)))
            • Gość: oletzky Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:07
              OK, przyjmuje do wiadomości - i piekne dzieki.
    • Gość: bad_habit Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.isb.com.pl 24.07.05, 23:14
      i w tej chwili tętni życie kulturalnym;)
      • Gość: ja Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.141.* 25.07.05, 09:42
        Mieszkam w Olecku 27 lat i nic pięknego w nim nie widzę.Jest miastem
        nędzy,biedy,dziesiątek bezpańskich psów kulawych.Młodzież coraz bardziej spada
        na dno.Wystarczy popatrzeć jak młodzież z Olecka bawi się na pólrotundzie aż
        żal na to patrzeć.Poprostu-żadnej nadziei na lepsze jutro.Pa.
        • bad_habit Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.07.05, 16:58
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Mieszkam w Olecku 27 lat i nic pięknego w nim nie widzę.Jest miastem
          > nędzy,biedy,dziesiątek bezpańskich psów kulawych.Młodzież coraz bardziej spada
          > na dno.Wystarczy popatrzeć jak młodzież z Olecka bawi się na pólrotundzie aż
          > żal na to patrzeć.Poprostu-żadnej nadziei na lepsze jutro.Pa.
          ja mieszkam 19,a jeśli chodzi o młodzież,cóż,nic na to njie poradzę:/
          wszędzie jest tak samo,ta sama młodzież:/
    • Gość: robiii Re: OLECKO jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.195.139.* 25.07.05, 10:33
      olecko piękne? a czemu nie ale tylko dwa tygodnie w roku tej piękności a reszta
      to małomiasteczkowa egzystencja ani ładniej ani brzydziej niż gdzie indziej:)
    • sloggi a forum Olecka puste.............................. 25.07.05, 18:50
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=95
      • rita100 Re: Olecko 25.07.05, 20:32
        Ciekawe skąd ta nazwa miasteczka ?
        Wydaje się jakby to miasteczko mialo 44 lat li tylko .
        • rita100 Re: Olecko 25.07.05, 20:50
          przepraszam , zle policzyłam - miasto istnieje od 1946 roku
          No to co Łolsztyn ;)
          • bad_habit Re: Olecko 26.07.05, 16:40
            rita100 napisała:
            > przepraszam , zle policzyłam - miasto istnieje od 1946 roku
            > No to co Łolsztyn ;)
            prawa miejskie otrzymało w 1560 roku,początkowo nazywało się Margrrabowa a potem Treuburg no i Olecko osatecznie:)
            • rita100 Re: Olecko 26.07.05, 21:05
              Co to znaczy ostatecznie nazwano Olecko ?
              Czy była jakaś debata w 1946 roku nad nazwą miasta ?
              Dlaczego nie zostawiliście nazwy mazurskiej np. Margrabowo ?

• bad_habit Re: Olecko 26.07.05, 22:09
                rita100 napisała:

> Co to znaczy ostatecznie nazwano Olecko ?
                > Czy była jakaś debata w 1946 roku nad nazwą miasta ?
                > Dlaczego nie zostawiliście nazwy mazurskiej np. Margrabowo ?
                > nie wiem,bo prostu zmieniali się "właściciele" miasta i dlatego wielokrotnie zmieniano nazwę,a że było w rękach Niemców przez tyle lat...
                Mam w domu książkę o Olecku,musiałabym przeczytać dokłądniej jak to się stało,mie się podoba nazwa Treuburg:)
              • bad_habit Re: Olecko 26.07.05, 22:12
                rita100 napisała:

> Co to znaczy ostatecznie nazwano Olecko ?
                > Czy była jakaś debata w 1946 roku nad nazwą miasta ?
                > Dlaczego nie zostawiliście nazwy mazurskiej np. Margrabowo ?
                >
                www.olecko.com/historia.htm tu jest w skrócie historia miasta:)
                • rita100 Re: Olecko 26.07.05, 22:26
                  W puszczy Galindzkiej na wąskim cyplu między jeziorem Oleckie Wielkie , oraz
                  nazwa pochodzi od zamku Oletzko - tak nazywanym. Nazwa miasta ładna, związana z
                  ziemią - podoba mi się Olecka - pilnuj go jak oka w glowie ;)))))))
                  Piękna nazwa, naprawdę , jest taka mazurska - fajnie :)
                  pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka