Dodaj do ulubionych

Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:45
Czy trochę nie przesadzacie z codziennym /o 12.30/ parodiowaniem Jana Pawła
II ? Nie jestem klerykałem, ale kazda błazenada ma swoje granice... Jest
tyle innych zabawnych zabawnych głosów , zostawcie Papieża w spokoju ,
I to wszystko dzieje się w radiu publicznym "z misją"
Obserwuj wątek
    • Gość: sam_sob Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:57
      Radio publiczne z misją czarzastych, czyli każdy orze jak może.
    • Gość: prawie kleryk Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: 213.25.179.* 03.08.05, 15:45
      A konkretnie na czym to polega? Nie słucham radia więc nie wiem?
    • Gość: Ed Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 00:06
      To jak to w końcu jest. Mówisz o Ojcu ŚW. czy Janie Pawle II. Biblia
      jednoznacznie się na ten temat wypowiada
      • sam_sob Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn 04.08.05, 06:53
        Gość portalu: Ed napisał(a):

> To jak to w końcu jest. Mówisz o Ojcu ŚW. czy Janie Pawle II. Biblia
        > jednoznacznie się na ten temat wypowiada

A jakie to ma znaczenie dla takich:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2853881.html
      • Gość: wojtek Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:15
        Dobrze wiesz o co chodzi - ale jeżeli nie kumasz , to o znanego na całym
        świecie polaka który zmarł w tym roku... ale dla coebie widac ważniejsze są
        formy jak sie co pisze , niż forma audycji - przedrzeźnianie , czy naśladowanie
        głosu schorowanego Papieża dla celów "kabaretowych". Czy naprawdę jest to takie
        śmieszne? A może ja po prostu nie mam poczucia humoru, choć nie uważam się za
        katolika... A prawdziwym katolikom widocznie to nie przeszkadza..
        • Gość: * Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:04
          Taaa... To przecież żadna różnica. Bóg i papież to to samo.
        • Gość: sam_sob Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:13
          Wiedzą ale nie powiedzą z uwagi na:

Henryk Łańko, przewodniczący rady nadzorczej Radia Olsztyn, został szefem
          sztabu wyborczego Włodzimierza Cimoszewicza w regionie.

Rada Etyki Mediów uważa, że Łańko powinien zrezygnować z jednej funkcji -
          pisze "Gazeta Olsztyńska".

Kampania prezydencka wkroczyła w decydującą fazę. Prawie wszyscy kandydaci mają
          już sztaby wyborcze na Warmii i Mazurach. Pierwszy zaczął działalność sztab
          Włodzimierza Cimoszewicza. Na jego czele stanął Henryk Łańko - przedsiębiorca,
          działacz stowarzyszenia Ordynacka i przewodniczący rady nadzorczej Radia
          Olsztyn.

Radio Olsztyn jest regionalną rozgłośnią publicznego Polskiego Radia,
          opłacanego z abonamentu. Sam Łańko nie widzi nic nadzwyczajnego w łączeniu obu
          funkcji. "Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Na pewno nie będę wykorzystywał
          swojej pozycji w radzie do promowania naszego kandydata na prezydenta" -
          zapewnia.

Inne zdanie ma jednak Krystyna Mokrosińska, prezes Stowarzyszenia Dziennikarzy
          Polskich. "Teoretycznie zadaniem rady nadzorczej jest nadzorowanie finansów
          radia, ale czy możemy mieć gwarancję, że rada nie będzie wpływać na program?
          Widać, jak potrzebne jest odpolitycznienie mediów publicznych" - podsumowuje.
          Uważa, że tym wypadku na pewno doszło do naruszenia dobrych obyczajów: "Czy
          także prawa, wyjaśnią nasi prawnicy. Już dziś zlecę ekspertyzę prawną.
          Zawiadomię także Radę Etyki Mediów i Krajową Radę Radiofonii i Telewizji".

Podobne twierdzi także Magdalena Bajer, przewodnicząca Rady Etyki
          Mediów. "Kierowanie radą nadzorczą publicznego radia i zarazem sztabem
          wyborczym jest moralnie dwuznaczne i świadczy o konflikcie interesów" -
          uważa. "Zajmiemy się tą sprawą, poprosimy o wyjaśnienia. Żeby rozwiać
          wątpliwości, pan Łańko powinien zrzec się jednej z funkcji, przynajmniej na
          czas wyborów".

(PAP)
          • venus99 Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn 04.08.05, 15:40
            I p.Mokrosińska i p.Bajer są powszechnie znane z bardzo wysublimowanego
            poczucia (żeby nie powiedziec,że bardzo jednostronnie zaangazowanego) etyki.
            • Gość: Gregor Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.range81-152.btcentralplus.com 04.08.05, 16:11
              Ja nie jestem Katolikiem, nie jestem rowniez zachwycony panoszeniem sie ksiezy w Polsce. Nie wydaje mi
              sie, ze powinni w ogole w polityke sie wtracac (aborcja, zamykanie sklepow w niedziele, itd). Jednak Jana
              Pawla II zawsze szanowalem, jako czlowieka i glowe panstwa. Zrobil on naprawde duzo dobrego,
              szczegolnie dla Europy Srodkowej, choc moze zbyt konserwatywny byl... Ale parodiowanie Go?!? Sorry,
              jesli nie szacunek dla papieza, to chociaz dla osoby zmarlej niedawno by Mu sie nalezal. Bez przegiec w
              jedna i druga strone...
              • Gość: wojtek Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:32
                dzięki, myślę podobnie jak Ty, wreszcie jest ktos komu sie to równiez niepodoba
                A gdzie rzesze polaków- katolików, pani Konopczyna, weszpolacy?
                Może są takimi super katolikami że ich to w przeciwieństwie do mnie, bawi..
                Papiez umarł , niech żyje inny papież, i Giertych oczywiście
                • Gość: loki Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:38
                  Czy wy nie macie innych zajęć niż cenzurowanie audycji radiowej, ktorej prawie
                  nikt nie slyszal?
                • Gość: ToKu Gdzie jest Halina Nowina Konopczyna z Olsztyna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:59
                  Kamień w Zachęcie to było komu zdjąć z jakby nie było "dzieła sztuki", ale na
                  własnym podwórku ukrócić żenującą błazenadę to już nie ma komu - w końcu
                  Warszawka to Warszawka - te kamery, błyski fleszy och!

A zrobić coś w Olsztynie, to już inna bajka - Polska się o tym nie dowie, bo to
                  zapyziała prowincja, zresztą jak starała się coś zrobić (ekspozycja na świeżym
                  powietrzu - pojazdy wojskowe - ulica Wyzwolenia, wstęp wolny), to ja pogonili,
                  więc co będzie się teraz mieszać.

Zresztą mieszając w Olsztynie, to się można układom narazić, a układy ważne
                  są...

No bo kto dzieci przez szkoły i studia przepchnie, kto na aplikacje prawnicze
                  przyjmie? No kto?

Same się przecież nie przepchną i nie przyjmą.
            • Gość: sam_sob Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 06:56
              Jednostronnie znaczy tyle, co przeciw czarzastości?
          • Gość: Isabella_74 Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: 195.116.249.* 10.08.05, 02:04
            I miedzy innymi dlatego Elblag nie chce miec z Wami nic wspolnego! Przytulcie
            sobie waszego cimoszewicza a my zostaniemy przy Tusku:-)
        • Gość: Ed Re: Bez komentarza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 23:28
          "Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski." (Mt 5,48) -
          "Nie pozwalajcie się nazywać przewodnikami, gdyż jeden jest przewodnik wasz,
          Chrystus" - (Mt 23, 10)
          "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; albowiem jeden jest Ojciec
          wasz, Ten w niebie" (Ew. Mat. 23:9)
          • Gość: mamut Re: Bez komentarza IP: *.sympatico.ca 05.08.05, 04:10
            Widac stacja chwyta sie roznych sposobow aby utrzymac sie na rynku..widocznie
            liczba sluchaczy spada a co za tym idzie pieniazki z reklamy uciekaja.. a tak
            prosze kontrowersja to i moze "rating" pojdzie w gore.. troche takie nie na
            miejscu sposoby poprawienia sobie marketingowego miejsca na rynku..

czuwaj
            • Gość: klakson Re: Bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 04:14
              i tak tego nikt nie słucha kto poruszy ten post...ten(..............)
              • Gość: słuchamRadiaOlszt! Słucham Radia Olsztyn!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:40
                A ja słucham Radia Olsztyn i nie życze sobie podobnych parodii z Ojca Św. Płacę
                za to radio i mam prawo żądać takich audycji, które nie obrażają niczyich
                uczuć, takze moich, bo w koncu to radio publiczne, jeśli Pan Prezes jest żydem
                czy tez ateistą to niech otworzy sobie prywatnę stacje i tam nadaje sobie co
                chce!!! A ta uadycja jest cykliczna i wiele osób jej słucha. To skandal
                nasmiewac się z tak wielkiego Polaka, niezależnie od tego czy ktos jest osobą
                wierzącą czy nie! I do tego w radio publicznym! zamierzam podać tę sprawę to
                Krajowej Rady... I niech nie dopisują się tu kolesxie z radia, ktorzy te
                beznadziejna audycje wymyslili i przygotowują, ciekawe co to za amator tak
                beznadziejnie naśladuje Ojca Św. i smie z niego szydzić!!! To skandal!!!
                • borys511 Re: Słucham Radia Olsztyn!!!!! 06.08.05, 20:31
                  Gość portalu: słuchamRadiaOlszt! napisał(a):
                  > Pan Prezes jest żydem
                  > czy tez ateistą to niech otworzy sobie prywatnę stacje i tam nadaje sobie co
                  > chce!!!

Po pierwsze - Żydem - z wielkiej litery ignorancie.

> A ja słucham Radia Olsztyn i nie życze sobie podobnych parodii z Ojca Św.
                  > Płacę za to radio i mam prawo żądać takich audycji, które nie obrażają
                  > niczyich uczuć, takze moich, bo w koncu to radio publiczne.

Po drugie - też "płacę za to radio" i życzyłbym sobie, żeby było całkowicie
                  neutralne światopoglądowo. A to znaczy (między wieloma innymi), że
                  przedstawiciel każdej religii może stać się obiektem żartu. Ciekaw z resztą
                  jestem, czy tak samo ostro zareagowałbyś po usłyszeniu żartów dotyczących np.
                  głów innych kościołów. Obawiam się, że niekoniecznie.
                  • Gość: sam_sob Re: Słucham Radia Olsztyn!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 06:56
                    Trafił się nam wielki Polak i od razu znaleźli się "wyrównywacze".
                    • Gość: Słuchacz Re: Słucham Radia Olsztyn!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:15
                      Tak czy siak to skandal! I powinni te audycje zlikwidować!!!
                      • Gość: Słuchaczka Re: Słucham Radia Olsztyn!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:19
                        Boże ale to takie brednie, takie to głupie, tylko głos rzeczywiście jak Jana
                        Pawła II i to taki jaki mial kiedy byl już słaby i mial problemy z mówieniem!
                        To świństwo!!! Nie tylko wyśmiewanie się z Wielkiego Polaka, ale też z
                        człowieka chorego, zmęczonego... Kto za to odpowiada??? Jak najszybciej wycofac
                        te audycję!!!!!!!
                  • Gość: Izabella_74 Re: Słucham Radia Olsztyn!!!!! IP: 195.116.249.* 10.08.05, 02:11
                    Gora z gora sie nie zejdzie ale glupi z glupim zawsze!
    • Gość: uważna słuchaczka Re: Parodia Ojca Św. w Radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:58
      Po przeczytaniu tego wątka włączyłam dziś o 12.30 Radio Olsztyn i posłuchałam.
      Ludzie! Zwykle miałam wrażenie, że pojawiający się na tym forum internauci w
      większości należą do ludzi inteligentnych, teraz w przypadku niektórych w to
      wątpię. Czy nie słyszeliście nigdy nawiedzonego przewodnika lub przewodniczki,
      ze znudzeniem oprowadzających kolejną wycieczkę, ich charakterystycznego głosu.
      Przecież ta audycja pokazuje ciekawe miejsca w naszym regionie z wykorzystaniem
      prześmiewczej intonacji takiego właśnie przewodnika. Umyjcie uszy i dokładnie
      posłuchajcie, a później wyrażajcie swoje opinie. Niestety, tak już w naszym
      życiu (i na tym forum również) bywa, że jeden coś tam głupiego napisze, a inni
      bez sprawdzenia podchwytują i ciągną temat.
    • Gość: mysl375 Kult jednostki Ci sie marzy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.08.05, 17:26
      A dlaczego nie mozna parodiowac papieza? Jest przeciez osoba publiczna.
      • Gość: Był!!! Re: Kult jednostki Ci sie marzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:14
        Był, a nie jest osobą publiczną! A dlaczego nie powinno się go parodiować?
        Dobrze się zastanów i sam sobie odpowiedz! A napewno juz nie można parodiować
        osób chorych! Reklama z wariatami drogowymi tez nie jest zbytnio na miejscu,
        dlatego już wytoczono sprawe sądową. Gdybyś to napisał o innym papieżu, znanym
        z historii jako tyran, rozpustnik itp, to nie protestowałbym, ale zabawiać sie
        tak WIELKIM AUTORYTETEM dla całego świata, to potrafi tylko polak i nie bez
        kozery polak z malej litery. Tacy właśnie jesteśmy, jesli nawet nam cos daje
        Bóg, to i tak to nam sie nie będzie podobało. Po co pisac o jakimś tam Janie
        Pawle II, przeciez byl tylko papieżem? Zastanów sie człowieku, co Ty tu
        wypisujesz?? Lepper tez jest osobą publiczną, ale dlaczego go przyrównywac
        zaraz do Karola Wojtyły? Owszem Jan Paweł II był i jest osobą publiczną, ale
        nie godzi się szydzić z tak Wielkiego Polaka, maluczki człowieczku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka