Dodaj do ulubionych

nie glosowalam

09.10.05, 13:38
nie pojde,nie ma na kogo:(
Obserwuj wątek
    • edico Re: nie glosowalam 09.10.05, 14:32
      Też siedzę w domu i zastanawiam się, czy warto wybierać już wybranych :))
      • Gość: hihi Re: nie glosowalam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 14:52
        To jak rozmowy chłopów z "Indyka" Mrożka: "A może by co zasiać? - Eeeee tam. -
        A może by co zaorać? - Iiiiiii........."
        Ja rozumiem, że za komuny nie mieliście takich problemów. Ale żeby się tym
        jeszcze publicznie chwalić?!

• jana2706 Re: nie glosowalam 09.10.05, 14:57
          nie odpowiadaja kandydaci,nie glosuje,to chyba jasne,bo jest demokracja
        • Gość: fraszka Re: nie glosowalam IP: *.olsztyn.mm.pl 09.10.05, 15:00
          taka sobie fraszka,
          nie ma cimoszki, ot i igraszka
          ne pójdzie głosować muraszka
          Morał?
          kiedyś kazali głosować w kupie
          i dlatego dzisiaj takich jak ty mam w ....

• muraszka1 Re: nie glosowalam 09.10.05, 15:06
            fraszce gratuluje wyjatkowej kultury :)
            • Gość: fraszka Re: nie glosowalam IP: *.olsztyn.mm.pl 09.10.05, 15:22
              a po cóż przy wymianie myśli kultura
              kiedy u oponenta w głowie tęga dziura
              • Gość: polonista Re: nie glosowalam IP: 213.25.179.* 10.10.05, 19:44
                Wróciłeś z Częstochowy?
                Na tym polego zmiana,że idę głosować jak chcę i jak mam na kogo.
                Wczoraj nie miałem.
                • mobydickzolsztyna Re: nie glosowalam 10.10.05, 20:34
                  > Wczoraj nie miałem.
                  Przez 2 tygodnie NIC się nie zmieni
                  > ... idę głosować jak chcę i jak mam na kogo.
                  Więc nie będziesz miał na Kogo - i NIE BĘDZIESZ głosował. Chodzi tylko o to abyś
                  w tej kwestii DOTRZYMAŁ SŁOWA ! Czy też to może tylko takie inteligenckie
                  paplanie bez zobowiązań ?

A tak wgóle: - pisałem do "muraszki", rozmawiam z "polonistą" i trochę mi się
                  już w głowie kręci.

Logują się TU ?
      • Gość: A.S. Warto głosować IP: *.chello.pl 09.10.05, 14:58
        Nie zgadzam się, że nie ma na kogo głosować. Kandydatów jest wystarczająco
        wielu. Nie ma co prawda przedstawicieli z innych planet, ale w tych wyborach
        nie są oni najpotrzebniejsi. Do głosowania być może nie powinny chodzić osoby
        absolutnie zagubione, osoby nie potrafiące odróżnić ...
        • Gość: zuza Re: Warto głosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 15:57
          Ja bym chciała żeby moja ciocia była prezydentem, ona jest taka kochana. A jak
          ona nie startuje, to ja mam gdzieś takie wybory i nie pójde głosować bo poza
          nia nie mam na kogo.
        • Gość: obrokon Re: Warto głosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:12
          Gość portalu: A.S. napisał(a):
          Kandydatów jest wystarczająco
          > wielu

Tu nie chodzi o ilość tylko o jakość.
          Np.
          Adwokat Edward Ośko jako pełnomocnik z urzędu poszkodowanego w wypadku komunikacyjnym, działał na nie korzyść swego klienta w celu obrony przed wypłatą odszkodowania przez olsztyński Oddział PZU.
          Wystawił fałszywe oświadczenie, w którym potwierdził, że poszkodowany zrzeka się odsetek od odszkodowania.
          Następnie nie przystąpił do apelacji (co jest obowiązkiem pełnomocnika, kłamał, że napisał apelację).
          Zapomniał również na czas wysłać kasację, bo nie potrafił policzyć ile dni ma miesiąc luty.
          Sąd w osobie zdemoralizowanego sędziego olsztyńskiego, który uciekł przed odpowiedzialnością rezygnując ze stanowiska (sprawa spółdzielni mieszkaniowej) uznał, że adwokat nie ponosi żadnej odpowiedzialności i obciążył poszkodowanego kosztami procesu, które w ogóle się nie należały ponieważ umowa adwokata z ubezpieczycielem zawarta została w 2003 r., a sprawa dotyczyła okresu wcześniejszego.
          W ten sposób poszkodowany w wypadku komunikacyjnym nie uzyskał należnego odszkodowania (potwierdzone innym prawomocnym wyrokiem Sądu) i za karę, że wystąpił przeciwko skorumpowanym prawnikom został obciążony kwotą około 10000,00 PLN.
          Adwokat Edward Ośko Radny Olsztyna został posłem na sejm z ramienia LPR.
          Jak myślicie kogo będzie reprezentował i o czyje prawa walczył ?
          I czy w ogóle będzie pamiętał o czymkolwiek skoro nie wie ile dni jest w miesiącu?
          • Gość: gość Re: Warto głosować IP: 81.246.17.* 09.10.05, 17:55
            A ja myslałem że adwokat Ośka to porządny gość. Z twojego opisu wynika coś
            innego. Czy ta sytuacja rzeczywiście miała miejsce?
            • Gość: obrokon Re: Warto głosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:16
              Mam 51 lat i wiem co to odpowiedzialność.
              Ta sytuacja ma miejsce nadal, gdyż prokuratura jeszcze nie wypowiedziała się w kwestii odpowiedzialności tego Pana jak i jego ubezpieczyciela.
              Ponadto złozyłem skargę do Strasbourga.
              Oczywiście nie mam żadnych wątpliwości co do śledztwa przeciwko Panu mecenasowi, ktore zostanie zapewne niepodjęte, jednak sprawa wyłudzenia pieniędzy przez Tryg Polska Towarzystwo Ubezpieczeniowe jest raczej oczywista, o czym świadczą dokumenty.
              • Gość: obrokon Re: Warto głosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:51
                Mogę jedynie dodać, że o odszkodowanie z tytułu wypadku komunikacyjnego walczyłem przez 12 lat. Ponieważ był to również wypadek podczas wykonywania rzemiosła ZUS odpowiadał również z tego tytułu.
                Przez wiele lat lekarze orzecznicy ZUS i skorumpowani z nimi lekarze biegli sądowi uznawali mnie za zdrowego i zdolnego do wykonywania zawodu kierowcy TIR-a.
                Sądy ZUS wydawali więc wyroki dla mnie nie korzystne nie dopuszczając do przeprowadzenia badania przez lekarzy specjalistów z poza Olsztyna. Gdy wreszcie po kolejnym takim wyroku zgłosiłem się do pracy lekarze nie dopuścili do wykonywania przeze mnie pracy kierowcy, a Instytut Medycyny Pracy w Łodzi stwierdził, że nie powinienem w ogóle posiadać prawa jazdy. Olsztyński Wydział Komunikacji natychmiast prawo jazdy mi odebrał.
                Nie mając zatem prawa do wykonywania pracy założyłem głodówkę i przez 13 dni nie jadłem ani nie piłem. Sprawę opisała Gazeta Olsztyńska.
                Dopiero w maju po badaniach w Warszawie uznano mnie za całkowicie niezdolnego do pracy i przyznano rentę z tytułu wypadku przy pracy od 2001 r.
                Tak jak już wyżej napisałem renta i odszkodowanie należało mi się z PZU i tę sprawę pomagał mi prowadzić z urzędu mecenas Ośko obecnie, poseł.
                Sprawa trwała bardzo długo ale w momencie gdy Sąd Pracy otrzymał opinie lekarską to Sąd Cywilny prowadząc sprawę przeciwko PZU szybko wydał wyrok stwierdzający, że nie odniosłem żadnych obrażeń w w/w wypadku opierając się przede wszystkim na nie korzystnych dla mnie wyrokach Sądu Pracy.
                Obecnie Sąd Pracy potwierdził wszystkie moje racje, ale Sąd Cywilny wydał wyrok parę dni wcześniej, całkowicie odmienny i stwarzający konflikt prawny. Z tytułu tego samego wypadku ZUS wypłaca mi rentę i złożyłem pozew o odszkodowanie za utracone zdrowie. PZU natomiast wypłaciło odszkodowanie za zniszczony pojazd bez odsetek ponieważ Edward Ośko obecnie poseł wystawił dokument na podstawie, którego sądy uznały, że się sam ich zrzekłem.
                Każdy myślący człowiek może się zastanowić jak człowiek umierający od urazów po wypadku, walczący 12 lat o swoje prawa raptem zrzeka się odsetek. Tu te 12 lat jest najbardziej szkodliwe dla mnie i dla PZU. Odszkodowanie zwiększyło by się z tego tytułu 3 krotnie. Więc skoro nie udało się mnie oszukać to sam się zrzekłem. Przecież to paranoja.

• Gość: obrokon Re: Warto głosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:09
                  Mogę jeszcze dodać, że ZUS również stwierdził, że odsetki od zaległej renty (2001) również mi się nie należą, ponieważ miał prawo sprawdzać moje uprawnienia (tyle lat) Sąd Pracy wydał już wyrok w tej sprawie na moją nie korzyść.
                  Również nie należy mi się odszkodowanie z tytułu uszczerbku na zdrowiu, bo już jest za późno na zgłoszenie tego roszczenia. Sąd dopiero rozpozna te kwestię.
                  Nawiasem należy tu dodać, że otrzymane pieniążki za zaległą rentę nie starczą na opłatę podatków od tej zaległej renty. ZUS tak to pięknie wyliczył, że pobrał po raz drugi opłaty z tytułu składek na ubezpieczenie zdrowotne i po raz drugi opodatkował całą sumę, z której faktycznie otrzymałem około 30 %. Ponieważ jednak cała suma (bez odliczeń) jest wysoka to będę musiał zapłacić zwiększony 30 % podatek, który notabene już został mi potrącany z co miesięcznej renty.
                  Urzędnik może więc robi. Skorumpowane sądy przecież zrobią co chcą. Nikt za to nie odpowiada (immunitety i korupcja)

• prezes.kwiatkowski Re: nie glosowalam 09.10.05, 16:27
      Muraszka przeżywa wielką osobistą tragedie: żaden komuch nie startował na prezydenta. Żaden cenzor, ubek, stalinowski sędzia nie jest na liście. Świat muraszki zawalił się. Lęk narasta, gdzieś w archiwum jest teczka muraszaki, ktoś ją znajdzie i zrobi z niej użytek.
      • Gość: fraszka Re: nie glosowalam IP: *.olsztyn.mm.pl 09.10.05, 16:43
        i wyjdzie na jaw spod fatałaszka
        opryszek - muraszka
        • rico-chorzow Re: nie glosowalam 09.10.05, 17:09
          Gość portalu: fraszka napisał(a):

> i wyjdzie na jaw spod fatałaszka
          > opryszek - muraszka

Lubię takie opryszki,co,
          niekażdemu jedzą z łyżki.
      • Gość: obrokon Do Pana Prezesa Kwiatkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:51
        Panie Prezesie?
        Czy to Pan czekał od 3:30 pod lokalem wyborczym żeby oddać głos?
        Czy TV również z Panem tam oczekiwała żęby to upublicznić?
        Czy jest Pan idiotą? czy chce Pan zrobić karierę w TV?
        a może obawiał się Pan, że zabraknie kart do głosowania?

> Muraszka przeżywa wielką osobistą tragedie: żaden komuch nie startował na prezy
        > denta. Żaden cenzor, ubek, stalinowski sędzia nie jest na liście. Świat muraszk
        > i zawalił się. Lęk narasta, gdzieś w archiwum jest teczka muraszaki, ktoś ją zn
        > ajdzie i zrobi z niej użytek.

Kto Pana upoważnił do ujawniania tajemnicy muraszki? i skąd Pan to wie?
        Czyżby miał Pan w nocy omamy i wizje?
        Bo to by tłumaczyło wszystko.
        Może chce Pan o tym porozmawiać?
      • Gość: dziekanica Re: nie glosowalam IP: *.olsztyn.mm.pl 09.10.05, 18:01
        Mogę zrozumieć Muraszkę,że nie ma swojego kandydata.Ale ten post na jej temat
        jest po prostu świństwem.Narzucanie swojej woli,szydzenie i wyzywanie z
        rzucaniempodejrzenia "pod teczki".To jest po prostu łajdactwo.Uważam,że
        obowiązkiem każdego obywatela jest pójście i uczestniczenie w wyborach.Należy
        głosować na tego,którego uważa się za odpowiedniego kandydata.Mnie mierziła ta
        kampania wyborcza.media ,w dosyć niewybredny sposób,bez owijania w
        bawełnę,wskazały dwóch kandydatów.Tych kandydatów promowały cały czas.W pewnym
        momencie wychodziło na to,że innych kandydatów nie ma.Są tylko dwa
        kaczory,Kaczor Lech i Kaczor Donald.Media wybrały za naród.I to jest tragedia
        DEMOKRACJI.
        MURASZKA,NIE BIERZ SOBIE DO SERCA TYCH PROWOKUJĄCYCH POSTÓW.Nie każdemu Bozia
        dała rozum,inteligencję,tolerancję a nade wszystko miłość do bliźnich.I tacy
        ludzie też zyją (i nie tylko u nas),wstępują do różnych partii
        (np.LPR,Samoobrona,Narodowcy)i głosza swoje bzdury wszem i wobec.
        • Gość: polonista Re: nie glosowalam IP: 213.25.179.* 10.10.05, 19:55
          Wielbiciele czlowieka z zasadami i ubeckich metod (których nie potępił)
          wiernych pułkowników i pewnej kurtyzany uważają,że wszyscy muszą mieć takie
          same poglądy.A jak Kaczory dorwą się do żłoba jednomyślność poglądów stanie się
          znowu zasadą.Wraca nowe!
      • muraszka1 Re: nie glosowalam 09.10.05, 20:32
        kwiatkowski,fraszka,nie poszlam,bo to nie sa osoby predysponowane do tego
        stanowiska,a z komuchami mam mniej wspolnego niz Wy,ale Wy tak,komuchy to Wasz
        czas,nie moj,teczki nie mam,ale Wasze sa jeszcze ;-)
    • rico-chorzow Re: nie glosowalam 09.10.05, 16:42
      muraszka1 napisała:

> nie pojde,nie ma na kogo:(

Może w Bytomiu znjdzie się ciekawy kandydat?;)
    • Gość: marcinescu Re: nie glosowalam IP: *.olsztyn.mm.pl 09.10.05, 18:55
      ja byłem ale nie głosowałem wziełem sobie karte do domu na pamiatke.
      • Gość: obrokon Re: nie glosowalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:15
        Tym sposobem zwiększyleś frekfencję.
        Według mnie to gorsze niż byś głosował.
        • muraszka1 Re: nie glosowalam 09.10.05, 20:48
          ale za dwa tygodnie?to juz powaznie,
          bo to piec lat zyskow dla tych o maja kase,
          trzymaja stery,i beda sterowac,
          albo przyszlosci dla Polski,dla nas
          • Gość: hihi Re: nie glosowalam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:27
            O, to ten na którego glosowałem będzie kase rozdawać? Nie wiedziałem, oddałbym
            wiecej głosów.
            • Gość: Pati Re: nie glosowalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:40
              Ja też!!!!
            • Gość: do hihi Re: nie glosowalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:47
              hihi.
              i wszystko jasne.
              • Gość: * Re: nie glosowalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 16:19
                I znowu źle, bo kasy nie będzie :))
    • edico Re: nie glosowalam 10.10.05, 00:40
      Elektorat wyborczy w przekroju
      www.rzeczpospolita.pl/serwis_wyborczy/prez/wyniki_1/wyksz.gif
      www.rzeczpospolita.pl/serwis_wyborczy/prez/wyniki_1/wiek.gif
      Analiza tych danych dostarcza porcję dosyć ciekawych wniosków.
      • Gość: sekretarz_muraszki Re: nie glosowalam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:37
        Re: Chcę prezydenta Kaczyńskiego
        muraszka1 06.10.05, 07:00 + odpowiedz

kazde miasto gada na swego prezydenta,bo nikt nikomu jeszcze nie dogodzil,
        ale wole jednak Kaczynskiego,szkoda,ze nie jest przystojniejszy,szkoda,
        ze jego zona nie jest piekna,ale jest madra,zna kilka jezykow,a nos,
        przeciez mozna zrobic operacje,Tusk wyplynal przypadkowo,jest bezbarwy,
        kazdy bedzie nim sterowal,rzuca nierealne banalne haselka,ciezki mamy
        wybor
        • muraszka1 Re: nie glosowalam 10.10.05, 19:18
          super mam nawet sekretarza,
          to juz zamilkne na tematy polityczne,
          niech sie sekretarz wypowiada ;-)
    • Gość: pik Re: nie glosuję-dość już się "wypaliłem". IP: *.olsztyn.mm.pl 10.10.05, 16:32
      W mediach już "szaleją" ,dyspozycyjni redaktorzy-dziennikarze-publicysci itp
      ble,ble- nawołują - głosowanie w II turze obywatelskim obowiazkiem oznaką
      demokracji.A ja mam to w "nosie ".Mój kandydat "przepadł".A głosować na Tuska lub
      Kaczyńskiego nie będę.Poprostu Ci Panowie są mi ambiwalentni.Na prawicy i
      lewicy pozostało wielu kompetentnych ludzi, którzy mogli by zostac swietnymi
      prezydentami,ale demokracja -los chciał inaczej. Głosowac pomimo swojej woli,
      tylko dlatego ,że któryś z nich musi być prezydentem , w ramach
      obywatelskiego obowiazku -demokracji dobrowadza mnie do skrajnosci.Pozostanę w
      domu-nie będę "robił" za "frekwencję", nie będe tez oddawał głosów nieważnych i
      skreślał obydwóch .Zaufałem jednemu-"przepadł" -z pokorą przyjęłem wynik
      wyborów- demokracji-pozostane dalej z nim, w doli i niedoli- słowa dotrzymam.A
      życie pokaże jak wielu Polaków dozna zawodu.Ja do nich nie będe należał.To też
      prawo demokracji.
      • Gość: obrokon Re: nie glosuję-dość już się "wypaliłem". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:06
        Zgadzam się z tobą w 100 %
    • mobydickzolsztyna Re: nie glosowalam 10.10.05, 19:31
      A ja wczoraj nie umyłem zębów.
      W zasadzie to myślałem, że nie ma co się chwalić.

Twój głos mnie jednak natchnął przekonaniem, że WSZYSTKIM się można chwalić !!!
      • muraszka1 Re: nie glosowalam 10.10.05, 20:30
        bedziesz mial prochnice,albo paradentoze,myj zabki,myj ;-)
        • mobydickzolsztyna Re: nie glosowalam 10.10.05, 20:38
          > bedziesz mial prochnice,albo paradentoze,myj zabki,myj ;-)

W tramwaju:
          - Hep ! Hep !
          - Panie ! Pan jest pijany !
          - A Pani jest brzydka. A ja jutro wytrzeźwieję. A Pani ZOSTANIE brzydka.

W realu:
          - a ja jutro umyję zęby. A ty jak cofniesz czas ?
          • giga5 Re: nie glosowalam 10.10.05, 20:43
            Dobrze powiedziane :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka