Gość: frugo IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.06, 21:50 Uważajcie, uważajcie..... pozostali..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaro mam nadzieje, ze posiedza, dlugo... IP: *.dyn.optonline.net 01.02.06, 02:12 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 06:13 No i jak teraz się maja obrońcy Zenona P.,ktorzy pisali na forum,że Prokurator wycofal sie z zarzutów?Pisaliscie kłamstwa aby zamydlic oczy spoldzielcom z Pojezierza (i nie tylko).Liczę na to,że Sąd rzetelnie oceni działania tej mafii i zakończy proces odpowiednimi ,surowymi wyrokami.To jest plaga w całej Polsce.Lobby prezesów społdzielni mieszkaniowych "wypracowało"styl rządzenia,sposoby wyciągania pieniędzy aby żyć ponad stani oszukiwania społdzielców.Organizowali oni (suto zakrapiane) szkolenia,spotykali sie na terenie kraju i wymieniali doświadczenie w tym zakresie.Może olsztyński proces odstraszy innych od takich działań.Spoldzielcy w kraju powinni sprawdzić ile ich kasy wypływa do kieszeni nieuczciwych zarządów a na wszystkienieprawidłowości reagować ostro.Tylko taka droga pozostaje nam.Jak teraz sie poczuje prezes mojej społdzielni OSM.Tu sa takie "przekręty" np.lokatorzy opłacaja całe ciepło jakie weszło na budynek a lokale użytkowe w tym budynku placa ryczałt za ciepło dodatkowo i społdzielnia ,nie mając uprawnień ,zarabia na cieple.I to juz jest sprawa do Prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa1 Sąd za Pojezierze --do Marty 01.02.06, 11:41 Popieram wypowiedz Marty!!!! ale obmywacze uposledzonego geniusza buraczanego jeszcze sie odezwa. Procyk zachowywal sie jak oszolom, czy ci z RN i SM Pojezierza byli po pomrocznosci jasnej ?? iz tego nie dostrzegali?? - bylo im wygodnie 'przy korytku" Plangton niezle sie oblowil. Przeciez mieszkania na Dworcowej ma czesc pracownikow Sp-ni. za cene lojalnosci. B r a w o!!!! prokuratura w Elblagu. I mam nadzieje ze to nie koniec - inni tez kwalifikuja sie do sledztwa - na czele ze Spoldzielnia DOMATOR i jej autokratycznymi zarzadcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: Sąd za Pojezierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:06 Gość portalu: frugo napisał(a): > Uważajcie, uważajcie..... pozostali..... O kogo chodzi, może o takich jak ten? "Prokurator Marek Żendzian, były wiceprezes sądu dyscyplinarnego dla prokuratorów, sam stanie przed takim sądem Za co? Za brak nadzoru i błędy popełnione w dwóch głośnych w Białymstoku śledztwach: (w sprawie poparzenia podczas badań w Białostockim Ośrodku Onkologii, gdzie o dzień spóźnił się z apelacją oraz • zabójstwa matki i córki (w 2001 r.). W tym wypadku sprawa skończyła się umorzeniem, a podejrzany wyszedł na wolność. O tym, że przełożeni prok. Żendziana zarzucili mu karygodne błędy, a sprawa utknęła na blisko dwa lata u rzecznika dyscyplinarnego przy prokuratorze generalnym Piotra Frankowskiego, "Gazeta" alarmowała w listopadzie. Pikanterii sprawie dodał fakt, że Żendzian był w tym samym czasie sędzią w dyscyplinarkach dla innych prokuratorów. Po artykule "Gazety" minister Zbigniew Ziobro błyskawicznie odwołał Frankowskiego, a nowy rzecznik dyscyplinarny Zbigniew Siejbik w dwa miesiące skończył postępowanie i skierował do sądu wniosek o dyscyplinarkę dla Żendziana. - Jutro ma być wyznaczony szybki termin w tej sprawie - dowiedzieliśmy się wczoraj z dobrych źródeł w ministerstwie. W marcu i maju przedawniają się bowiem zarzuty dyscyplinarne stawiane prokuratorowi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sąd za Pojezierze IP: 81.246.17.* 01.02.06, 14:21 Surowo ukarać winnych. Niech prezesi innych olsztyńskich spółdzielni mieszkaniowych wiedzą, że nie są nietykalni. Prędzej czy później ich grzeszki wyjdą na jaw. I zostaną rozliczeni, nawet jak są miejskimi radnymi czy mają znajomości w miejscowym wymiarze sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 14:34 Zdrowy duch świętej zemsty w narodzie nie ginie! To pozwala spoglądać z optymizmem w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwość Re: Sąd za Pojezierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:08 To nie zemsta,tylko sprawiedliwość du.pku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Sąd za Pojezierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:49 Może co niektórzy przestaną czuć się bezkarnie.. i zastanowią się zanim wyciągną łapki po publiczną kasę, lub zanim tą kasa obdarują kumpli i rodzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WA Re: Sąd za Pojezierze IP: *.160.235.52.olsznet.ec.pl 01.02.06, 17:12 Pani Staroń załozyła stowarzyszenie obrony spółdzielców ile ono liczy członków a ja tez jestemm spółdzielcem Pojezierza i nie identyfikuje sie z tym stowarzyszeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugo Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 19:01 to płać i żyj w nieświadomści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 19:08 "sprawiedliwość" napisała: To nie zemsta,tylko sprawiedliwość du.pku. Ale jak przyjemnie siedzieć przy kompie i kibicować, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Sąd za Pojezierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:29 Mieszkam w SM Pojezierze od wielu lat i juz któryś z kolei raz na tym forum odważnie (bo przy takiej nagonce na Procyka to naprawdę trzeba mieć odwagę stawac w jego obronie) twierdzę, że TAK DOBREGO PREZESA TA SPÓLDZILENIA JESZCZE NIE MIALA i wątpię czy kiedykolwiek mieć będzie. Za jego rządów ZROBIONO NAJWIOĘCEJ, WIECEJ NIŻ ZA KTÓREGOKOLWIEK PRZEZESA PRZEDTEM i nie lejcie wody, że za to płacimy, bo płaciliśmy i będziemy płacić zawsze, ale to zależy, czy widac, że coś się w spóldzielni robi, a za jego rządów było to widać i chyba tylko ktoś zaślepiony nienawiścią tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kar100 Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas 01.02.06, 20:00 może przestaniesz klepać bzdury na forum - Ty chyba jesteś tak samo chory jak Twój uwielbiany prezio.A może pomnik ma za życia wystawimy - co Ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 20:49 popieram.KIK ma ogromne powiazania z preziem i bedziego bronić ale pieprzyć bzdury to niech idzie gdzieś indziej.Ile się zrobiło?Powiedz KIK ile i co? Przez tylelat wybudowano jeden budynek PROMINENCKI,gdzie ksiegowa ma 2 mieszkania,procyk 6 -2 dla dzieci i 4 rodzince(szwagry ,kuzyni) a poza nimi to przyjaciele,którzy dostali mieszkanka w " dowód wdzieczności".Chodniki? Ocieplenia,elewacje?Przeciez musial coś robić aby go spółdzielcy nie pobili za podwyzki czynszów.Nie ma co o preziu pisac,poniewaz jest to już (jak ktoś sie na tym forum wyraził) trup polityczny i społeczny.Miałam z nim dwa razy do czynienia i po rozmowie mam tylko jednoznaczne okreslenie jego osoby:cham,bezczelny,zboczony dziwkarz,zbyt pewny siebie,który ma wszystkich za nic.Propozycję spotkania w jego garsonierze uznałam jako policzek wobec mnie.Jak on mógł pozwolić na takie teksty wobec mnie?Cham i tyle a do tego TAKI KURDUPEL.Podobna propozycjespotkania od niego otrzymala moja koleżanka.Planujemyspotkać się z jego żonąaby przekazać jej materiały.Halinka ma nagraną całą rozmowę wraz z propozycję z niewybrednymi tekstami i obietnicami.Zrobimy z tego chryję a jego Krysi otworzymy oczy. Powinien odpowiadać za wszystkie swoje czyny.Buta powinna zamienić sie w pokorę. Inna znajoma nie umówiła się z nim na spotkanie (pracowala ) w SM więc straciła pracę.To był mobbing w najgorszym wydaniu.I obiecujemy,że sprawe skierujemy gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.06, 00:01 > I obiecujemy,że sprawe skierujemy gdzie trzeba. Obiecanki cacanki. Czemu tak pozno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 20:50 popieram.KIK ma ogromne powiazania z preziem i bedziego bronić ale pieprzyć bzdury to niech idzie gdzieś indziej.Ile się zrobiło?Powiedz KIK ile i co? Przez tylelat wybudowano jeden budynek PROMINENCKI,gdzie ksiegowa ma 2 mieszkania,procyk 6 -2 dla dzieci i 4 rodzince(szwagry ,kuzyni) a poza nimi to przyjaciele,którzy dostali mieszkanka w " dowód wdzieczności".Chodniki? Ocieplenia,elewacje?Przeciez musial coś robić aby go spółdzielcy nie pobili za podwyzki czynszów.Nie ma co o preziu pisac,poniewaz jest to już (jak ktoś sie na tym forum wyraził) trup polityczny i społeczny.Miałam z nim dwa razy do czynienia i po rozmowie mam tylko jednoznaczne okreslenie jego osoby:cham,bezczelny,zboczony dziwkarz,zbyt pewny siebie,który ma wszystkich za nic.Propozycję spotkania w jego garsonierze uznałam jako policzek wobec mnie.Jak on mógł pozwolić na takie teksty wobec mnie?Cham i tyle a do tego TAKI KURDUPEL.Podobna propozycje spotkania od niego otrzymała moja koleżanka.Planujemyspotkać się z jego żonąaby przekazać jej materiały.Halinka ma nagraną całą rozmowę wraz z propozycję z niewybrednymi tekstami i obietnicami.Zrobimy z tego chryję a jego Krysi otworzymy oczy. Powinien odpowiadać za wszystkie swoje czyny.Buta powinna zamienić sie w pokorę. Inna znajoma nie umówiła się z nim na spotkanie (pracowala w SM ) więc straciła pracę.To był mobbing w najgorszym wydaniu.I obiecujemy,że sprawe skierujemy gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rty Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.160.234.25.olsznet.ec.pl 02.02.06, 16:06 Ale mnie Marylka zaskoczyła. Szkoda ze nie podala jakiegokolwiek przykładu.Czyżby Zenon naprawde lubił cudze żony? Jakoś trudno w to uwierzyć. Dla mnie to zupełne zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.06, 16:46 do rty: taka nienawiść wskazywałaby raczej na coś przeciwnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rty Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.160.234.25.olsznet.ec.pl 02.02.06, 20:23 Do kopytko. To nie jest nienawisc.Jest mi to zupelnie obojetne.Ja w ogole sprawa Pojezierza sie nie zajmuje.Po prostu sobie czytam w wolnych chwilach. A w odniesieniu do wypowiedzi Marylki zwyczajnie zapytalem czy to prawda? cala ta sprawa i byc moze afera jest mi zupelnie OBOJETNA. Wszytkie postacie z nią zwiazane teŻ!Żle odczytałeś moja wypowiedz (pytanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: kik napisz poemat na cześć prezia i wówczas IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.06, 20:28 Do rty: przecież nie u Ciebie dostrzegłem nienawiść, ale u... Są kobiety mściwe, gdy niedowartościowane. Takie nawet o gwałt oskarżyć potrafią. Resztę dopowiedz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca Do "odważnej" kik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:09 Kik, członkini spółdzielni Pojezierze twierdzi, ze jest odważną i nadal broni prezesa Procyka i jego towarzycha za jego ogromne zaslugi dla spółdzielni. Bronić każdy może, to rzecz gustu, przekonania, poziomu intelektualnego itp - z tym sie zgadzam, szkoda dyskutować. Ale jeśli chodzi o odwagę, to już nie. Jeśli jesteś taka odważna za jaką się podajesz, to po prostu podpisuj swoje posty imieniem i nazwiskiem - czgo się wstydzisz? Czego obawiasz? Niech Procyk i jego ferajna wie, kogo powołać na świadka! Jak nie będzie znał twego imienia i nazwiska, to nie skorzysta z usług tak oddanej i wiernej poddanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: Sąd za Pojezierze IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 20:33 Kik a co ten twój prezio właściwie takiego zrobił?? Czy on coś zrobił ponad swoje obowiązki??, Czy on zrobił cokolwiek społecznie?? Czy on cokolwiek zrobił, za co nie wzioł pieniędzy?? A może pomógł jakieś biednej rodzinie bez środków dożycia i dachu nad głową i dał im mieszkanie i środki do życia?? Jakoś sobie nie przypominam czynów za które należało by go wynieść na piedestał?? Jeśli możesz to poproszę oświeć nas na tym forum. Za co go tak wychwalasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 21:15 Serce rośnie, jak się czyta te głosy ludu. Zaprawdę, naród ten zasłużył na chwałę wiekuistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Sąd za Pojezierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:19 Pracuję od kilkunastu lat w spóldzielni i przeżyłam już kilku prezesów, a o procyku moge powiedziec, że to rzeczywiście narwaniec, ale konsekwentny i odważny. Zrobił dużo, niech Ci którzy pisza, że nie zrobił nic nadzwyczajnego spojrzą obiektywnie i zobaczą, że chociazby słynna sieć cieplna, która tak doskonale spisała się w te najwieksze mrozy, to jego nowatorski pomysł, za który niestety teraz cierpi. Twierdze to z cała pewnością, bo znam sprawę od podszewki, teraz już za nastęonego zarządu próbuje sie zrobić wszystko, aby MPC przejął tę sieć. Popieram kik jako obserwatorka z zewnątrz, a zarazem wewnątrz spółdzielni i niech nikt mi nie mowi, ze bronię go z jakiś innych nieobiektywnych przyczyn, bo ja nie należałam i podejrzewam, że nie należę do ulubienic procyka, ale obiektywnie stwierdzam prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: Sąd za Pojezierze IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 22:41 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Zrobił dużo, - ale co?? Proszę o przykłady. > że nie zrobił nic nadzwyczajnego > spojrzą obiektywnie i zobaczą, że chociazby słynna sieć cieplna, która tak > doskonale spisała się w te najwieksze mrozy, to jego nowatorski pomysł, za > który niestety teraz cierpi. Tu przyznam, że pomysł nowatorski i odważny ale nie za ten pomysł cierpi. Pozatym od tego jest prezesem aby dbać o interesy lokatorów. Mało za to nie brał. Tylko dlaczego nie podchwyciły pomysłu inne SM. Właśnie ze względu na wysokie koszty inwestycji i interes mieszkańców. Należy pamiętać, że sieć jest nowa, ale to nie znaczy, że taka będzie zawsze. Pomnik mu za to powinien postawić bank w którym był brany kredyt, ponieważ jesteście na zawsze wypłacalni. A nie widziałem jeszcze w Polsce banku który by dał kredyt na preferencyjnych warunkach na cały okres kredytowania. Sam bym za taki kredyt przedstawicielowi banku pokazał swoją szufladę w biurku :-) Wracając do tematu to prosze o przykłady co dobrego zrobił prezio?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsznet.ec.pl 01.02.06, 22:40 facet, może powiesz coś konstruktywnego zamiast tłuc na jedno kopyto. Żądza zemsty, zawiść zapiekłośc...nudny jesteś. ludzie cieszą sie, ze sprawiedliwośc po ilus latach dosięgła skorumpowanego gada, a ty tu robisz za sumienie narodu. spadaj , bo zanudzisz nas na śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsznet.ec.pl 01.02.06, 22:41 do kopyta to było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsznet.ec.pl 01.02.06, 22:43 a nie do Ciebie Helmi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: Sąd za Pojezierze IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 22:48 Jakie sumienie?? Ja tylko jestem ciekawy. Pamieć mam taką słabą. Napewno o wszystkim nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsznet.ec.pl 01.02.06, 22:47 teraz tylko trzeba czekać na sprawe w sądzie. coż niepokojące jest to, że wróciła ona na nasze stare śmierdzące śmiecie, ale na procedury nie ma rady :-) pozostaje mieć nadzieję, ze pod ostrzałem mediów i przy takim upublicznieniu sprawy, nasze tytany Temidy nie odważą sie robic wykrętów i wreszcie wsadzą prezia. Okaze sie także, jak silne są pozakulisowe powiązania naszego Wielkiego Dobroczyńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.06, 20:44 > teraz tylko trzeba czekać na sprawe w sądzie. > coż niepokojące jest to, że wróciła ona na nasze > stare śmierdzące śmiecie, ale na procedury nie ma rady :-) Alez jest. I dziwie sie ze nikt na to nie wpadl. Wniosek o wylaczenie sedziow i sprawa rozwiazana. Pytanie tylko dlaczego nic nie slychac aby uwielbiana przez wszystkich prokuratura w elblagu zamierzala taki wniosek zlozyc... Czyzby nie popierala zdania wiekszosci szanownych forumowiczow co do obiektywizmu sadu? Szokujace... A jakie wymowne... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Sąd za Pojezierze 03.02.06, 08:10 Gość portalu: Uchachany po pachi napisał(a): > > Alez jest. I dziwie sie ze nikt na to nie wpadl. Wniosek o wylaczenie sedziow > Szokujace... A jakie wymowne... Wymowne i potwierdzające jedynie to, że prokuratorzy nie są forumowiczami tego forum z braku możliwości lub umiejętności.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Sąd za Pojezierze IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.06, 23:31 > prokuratorzy nie są forumowiczami tego forum > z braku możliwości lub umiejętności Moze to i lepiej - dzieki temu zachowaja jaki taki obiektywizm i zdrowe podejscie do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdzielca Przyjedzcie do Gniezna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:36 i zobaczcie, za ile prezes sprzedał działki pod markety. To jest granda. I kto mu budował dom. I ile płaci swoim zausznikom w radzie nadzorczej za przytakiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.06, 23:50 Wielka to sprawa i wielka radość, naród znów zjednoczony. Jak po śmierci papieża, jak po katastrofie na Śląsku. Wspólnota serc i umysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsznet.ec.pl 03.02.06, 00:12 boże..a ten znowu swoje :-) komentator-poeta od siedmiu boleści do Uchachanego- wiem że istnieje procedura wyłączenia sedziego. ale pamietaj, że mozna ją uruchomic dopiero wtedy, kiedy osoba sedziego bedzie znana i bedzie budziła wątpliwości co do bezstronnosci itp ple ple ple. dla prokuratury nie ma podstaw prawnych aby skierować sprawę do innego własciwego miejscowo sądu, ponieważ tylko kilkoro sedziów jest "umoczonych" we współpracę z procykiem-reszta moze z powodzeniem siąść za ławą. natomiast porkuratura z pewnoscią zareaguje, gdyby jakims cudem prowadzenie trafiło w ręce soby ktorej bezstronnosc budziłaby podejrzenia o sprzyjanie w przeszzłosci prezesowi Z.P. tak wiec skierowanie sprawy nie jest dla mnie szokujące i wymowne, tylko zgodne z obowiazujacym prawem. to właśnie miałem na mysli- na procedure nie ma rady, chociaz lepiej by było, gdyby dostał te sprawe od razu jakis sad w szczecieni czy gdzies tam, zamiast ten, gdzie przebieg wypadków jest przewidywalny. wiadomo bowiem, ze gra bedzie sie toczyc dalej- z pewnosci jakies wpływowe osoby beda starałyt sie rozmyć i spowolnic sprawe, to moze skutkowac wyłaczeniem sedziego, wyznaczeniem nowego, ktory straci rok na zapoznianie sie z aktami, po czym okazie sie "powolny", ponowne wyłączenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.06, 06:40 No tak ale można ustawić aby "dla oka" sprawą zajął się "niezwiązany" z Zeniem sędzia.Na prosbę czy polecenie PRZEŁOŻONEGO (NEJ) weźmiesprawę.Z tego co się mówi to zona Zenia Krysieńka już spotyka się z sędzią (szefową jednego z wydziałów) naszego sądu na kawce.Maszyna pracuje i tryby musza być oliwione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.uwm.edu.pl 03.02.06, 09:38 tak, ale nie wiem, czy Prokuratura może wskazywać sędziego- byloby to uderzenie w niezawislosc sedziowska- moze reagowac dopiero po fakcie wyznaczenia prowadzacego sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toruńczyk Re:Prokuratura nie ma już na nic wpływu IP: *.torun.mm.pl 03.02.06, 13:55 Jezeli akt oskarżenia wpłynie do Olsztyna, to Sąd sam może wnioskować o wyłączenie się i może wnosić o przeniesienie tej sprawy do innego sądu poza okreg olsztyński - to jest proste i zapewne tak zrobią, bo nikt nie będzie chciał narazić się na zarzut stronniczości. Nawet najuczciwszy sędzia z Olsztyna , który mógłby być bezstronny zawsze będzie krytykowany. Jeżeli główny oskarżony jest chory, to będzie wszystko robił ze swoją chorobą, aby tylko jak najpoźniej został odczytany mu w sądzie akt oskarżenia - należy też mieć na uwadze zarzuty z aktu oskarżenia, które mogą się przedawnić itd. i to nawet będzie powodowało przeciąganie sprawy w nieskończoność i nic w tej sprawie nie będzie winny żaden sędzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re:Prokuratura nie ma już na nic wpływu IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.06, 23:40 Tu sie z toba zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Pojedźcie nad Lednicę 03.02.06, 08:17 A co będzie jeśli przekażą i okaże się, że trafi w ręce sprawiedliwego takiego, jak ten: "Z uzasadnienia do wyroku Sądu Okręgowego w Gliwicach z listopada 2005 r.: Nie można wymagać od przeciętnego właściciela lub zarządcy budynku wiedzy koniecznej dla oceny, kiedy opady śniegu zagrażają konstrukcji obiektu. Nie można też oczekiwać od człowieka o przeciętnej wiedzy i umiejętnościach, aby umiał przewidzieć, kiedy ciężar nagromadzonego na dachu śniegu przekracza możliwości konstrukcji dachu". Z tego powodu ryzyko pozostawienia jest takie same, jak z przekazania z uwagi na poziom jaki reprezentuje nasz wymiar sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
labeotropheus Re: Pojedźcie nad Lednicę 03.02.06, 19:29 Cześć cossack, dawno Cię nie było:) Podzielam obawy z pierwszej części Twego posta. Nie mniej - tylko z jednej strony. Obawiam się mianowicie, czy sędzia przewodniczący będzie w dostatecznym stopniu odporny psychicznie, żeby nie ulec presji np. mediów, CZĘŚCI opinii publicznej etc. Mam nadzieję, że też nie chciałbyś tego i liczysz na SPRAWIEDLIWY proces. Procesy pokazowe już kiedyś były.... prawda? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsznet.ec.pl 04.02.06, 00:50 "Cześć cossack, dawno Cię nie było:)" miła jest swiadomośc, że zostało się zapamiętanym :-) (oby pozytywnie) dlatego chyba najlepszym rozwiazaniem byłoby wyłaczenie sądu i powierzenie sprawy np sądowi gdzies na drugim krancu Polski, gdzie ta sprawa nie wywołuje takich emocji. tak, licze na sprawiedliwy proces, chociaz znam osoby, ktore doswiadczyły chamstwa prezesa, byłem świadkie bulwesujacych zachowan pracowników społdzielni, metod prezesa i jego druzyna na zebraniach, tak wiec trudno mi uniknąc emocji kiedy dyskutuje o sprawie. Po prostu drażni mnie, kiedy ktos mi mówi, ze to co widziałem było jakąś zbiorowa halucynacją,a sprawa procyka ma wymiar polityczny. Tak wiec wiem, że w oczach wielu nie jestm obiektywny. ale pewnym faktom po prostu zaprzeczyc sie nie da, chociaz niektórzy bardzo by chcieli. na podstawie własnych doswiadczen- nie wierze w niewinnosc Zenona P. koniec kropka. Jak sprawe rozstrzygnie sąd-coż to inna historia. wiadomo że ius i iustitia brzmią podobnie, ale to dwie rózne kwestie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.06, 23:47 > dlatego chyba najlepszym rozwiazaniem byłoby > wyłaczenie sądu i powierzenie sprawy np sądowi > gdzies na drugim krancu Polski, gdzie ta sprawa > nie wywołuje takich emocji. Pewnie ze byloby to najlepsze rozwiazanie. Ale nielatwo jest przekonac sad najwyzszy do przekazania sprawy innemu sadowi. Chociaz tu moze by sie udalo. Zobaczymy czy sad w olsztynie wystapi o takie przekazanie. Jesli nie zawsze prokurator moze zglosic wniosek o wylaczenie sedziego. Ale do czasu kiedy tego nie uczyni nie powinno sie wysuwac zadnych krzywdzacych insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.06, 23:39 > wiem że istnieje procedura wyłączenia sedziego. > ale pamietaj, że mozna ją uruchomic dopiero wtedy, > kiedy osoba sedziego bedzie znana i bedzie budziła > wątpliwości co do bezstronnosci . A nie odnosisz przypadkiem wrazenia ze wiekszosc na tym forum takie watpliwosci ma? I to nie w stosunku do konkretnego sedziego ale co calego sadu w olsztynie? > dla prokuratury nie ma podstaw prawnych aby skierować > sprawę do innego własciwego miejscowo sądu, ponieważ >tylko kilkoro sedziów jest "umoczonych" we współpracę > z procykiem-reszta moze z powodzeniem siąść za ławą. Po pierwsze wlasciwy miejcowo jest tylko jeden sad. Po drugie - przyjmujac twoja teze "umoczonych" - skad watpliwosci co do bezstronnosci pozostalych? > chociaz lepiej by było, gdyby dostał te sprawe > od razu jakis sad w szczecieni czy gdzies tam, > zamiast ten, gdzie przebieg wypadków jest przewidywalny Zdecyduj sie. Albo wierzysz w nizawislosci i bezstronnosci tej reszty albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toruńczyk Re:Uchachany po pachi - dziękuję IP: *.torun.mm.pl 06.02.06, 09:25 Nareszcie doczekałem się, że z moimi twierdzeniami chociaż sie raz zgodziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsznet.ec.pl 06.02.06, 15:13 A nie odnosisz przypadkiem wrazenia ze wiekszosc na tym forum takie watpliwosci ma? I to nie w stosunku do konkretnego sedziego ale co calego sadu w olsztynie? - tak, ja do nich należem dlaczego, o tym poniżej. "Po pierwsze wlasciwy miejcowo jest tylko jeden sad." -przepraszam, ewidentny lapsus, w zasadzie powinno byc "wł. rzeczowo' > Po drugie - przyjmujac twoja teze "umoczonych" - skad watpliwosci co do > bezstronnosci pozostalych? Zdecyduj sie. Albo wierzysz w nizawislosci i bezstronnosci tej reszty albo nie i tutaj kwestia moich wątpliwości- nawet jeśli tylko kilku sedziów jest "umoczonych", a reszta jest czysta i nie otarła się nawet o Zenona P. i jego interesy, zawsze pozostaje niebezpieczeństwo, że owi "czyści" sędziowie ulegną naciskom kolegów z sali obok. "dla dobra tego człowieka, ktory jest kchanym ojcem i nie rujnujmy mu zycia" , "poniewaz X to fajny chłop, popęłnił bład, kazdemu sie zdarza..", ze starchu, aby nie narobić sobie wrogów, ...powodów może byc setka. owa niezawisłośc moze podlegać lokalnym naciskom, stad moje watpliwosci. Owszem, nie mozna iulegac paranoi, bo to spralizowało by działąnie wymiaru sprawiedliwości (w zasadzie wszedzie i zawsze trzebaby było stosowac delegację pozamiejscową), dlatego po prostu nalezy poprzestac na obserwacji działan sądu, aby panom w togach niezawisłośc nie pomyliła się z prawem do dowolnego interpretowania i oceniania faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsznet.ec.pl 06.02.06, 15:16 "tak, ja do nich należem dlaczego, o tym poniżej." -należem ale zagwarzyłem. za te i inne błedy prosze o wybaczenie:-) cossack majacy juz dosyć 10 godzinnej pracy przy komputerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.06, 17:05 > Owszem, nie mozna iulegac paranoi, bo to spralizowało > by działąnie wymiaru sprawiedliwości (w zasadzie > wszedzie i zawsze trzebaby było stosowac delegację > pozamiejscową) Zgadzam sie w pelni. I wlasnie o to mi chodzi. Twoje slowa proponuje potraktowac jako apel dla forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsznet.ec.pl 06.02.06, 17:24 mam nadzieje, ze nie traktujesz moich słow wybiórczo, i zauważasz, ze owa paranoja ma realne podłoże:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Pojedźcie nad Lednicę IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.06, 22:28 Nie traktuje ich wybiorczo. Po prostu zgadzam sie z toba zeby nie popadac w paranoje co do braku niezawislosci i obiektywizmu. Co wiecej chcialbym zeby reszta forumowiczow takze podzielila twoj poglad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pecherz Re: Sąd za Pojezierze IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.02.06, 14:15 Słuchajcie to nie tylko Pojezierze.Sa i inne spoldzielnie.Dzieją się w nich cuda.Sam doświadczylem na wlasnej skorze.Obecnie walczę ze sp-nia w Elblągu.Jak to się skończy to opiszę te cudeńka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir To wcale nie tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 14:48 A ja uważam, może wbrew większości piszących w tym wątku, nie powinno się winić zarządu i rady nadzorczej Pojezierza, bo na wszystko mieli oni zgodę spółdzielców. Więc o co teraz ten krzyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Kar100, a właśnie że mieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 19:05 Kar100, to nie jest tak, jak myślisz - nikt nie musi mieć twojej zgody na piśmie. Wystarczy, że nie pójdziesz na zebranie a inni podejmą jakąś decyzję i jest tak, jakbyś się też do nich przyłączył. Oczywiście, sam jeden, nawet jakbyś poszedł na zebranie, to niczego byś nie zmienł. Ale ponieważ ty jak i twoi sąsiedzi na zebrania nie chodzą, to decyzje za was podejmują inni, ci aktywni, przy waszej milczącej zgodzie! Tak to funkcjonuje i teraz nie ciskaj się, że nikt cię o zadanie nie pytał, bo chrzanisz głupoty. Decyduje demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossack Re: Kar100, a właśnie że mieli! IP: *.olsznet.ec.pl 10.02.06, 21:32 jasne ,ze mozna isc na zebranie- o ile spoldzielnia raczy cie o nim powiadomic. czasami rozwieszano zawiadomienia, i zaraz zrywali je "nieznani sprawcy" :-) na prośby mieszkańców, aby wieszano zawiadomienia w gablotach, Spoldzielnia nie reagowała. ponadto znana i głośna na Polske jest pokazana przez, chyba TVN sprawa fałszowania podpisów osob upowaznionych do głosowania. ah. i jakbys nie wiedział- na zebarania konkretnych grup członkowskich nie wpuszczano ludzi z innych grup- to rozumiem- porządek musi być. tylko pewna grupa ludzi (sprzataczki i pracownicy adm.spoldzielni), miała prawo odwiedzać wszystkie zebrania, i robic za tłum klakierow Zenona, władzi i reszty Oczywiscie zgadadzam sie że mieszkancy przestali sie interesowac losem spoldzielni, ale to nie daje władzom mandatu na łamanie prawa i korupcje, a własnie o to toczy sie sprawa, a nie o jakies tam decyzje, czy polozyc chodnik tu czy tam, oraz ktory blok pomalowac wpierw także jesli ktos tu chrzani głupoty, to niestety jestes to Ty. lepiej dobieraj argumentym, zanim sie odezwiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Sąd za Pojezierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:49 ALE WIDAC, ZE GRUPA STARON PRZYGOTOWUJE PODKLAD POD ZEBRANIA W SPÓŁDZIELNI, AŻ ŚMIERDZI TO WASZE AGITOWANIE, DAJCIE SOBIE SPOKÓJ, LUDZIE SAMI WIEDZĄ, CO ROBIĆ. WIDZĄ, ILE ZROBIONO W SPÓŁDZIELNI ZA PROCYKA I NIE BĘDĄ PLUĆ POD WASZE DYKTANDO!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja2225 Re: Kik,z-ca prezia znowu agituje - ile Ci prezio 11.02.06, 15:44 płaci ? - bo teraz to chyba do rączki. A za wcześniejszą agitację, jak siedział prezio, to już kik ci zapłacił, czy ma u ciebie długi ? Odpowiedz Link Zgłoś