Dodaj do ulubionych

Szkoła NR 7 czesc 53.

05.03.06, 11:48
No fakt. Pora na nowy odcinek.
Obserwuj wątek
    • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 05.03.06, 11:49
      Miki, jak z tym komentowaniem nagran? Mozna na cos liczyc?
      • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.06, 16:15
        postaram się .
        ale to nie tak hop!
        cięzko dopchac sie przed monitor.
        jutro coś przesłucham
        • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 06.03.06, 15:01

Witam!
          Przeskoczyliście bardzo szybko -uciekło mi aż 20 -postów.
          Muszę wrócić .
          Pozdrawiam .By
          • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.06, 11:42
            ak ! posałałem do Ciebie troche tekstu.może Zyby by cos dodał???
            hoop w górę!
            • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:55
              to do góry, słuchajcie czy bywa Zbyszek07 na forum czasem? chyba walnełam dzisiaj gafe, był u mnie w pracy a ja sie zastanawiałam skąd znam faceta po jakiejś godzinie zaczełam oglądać zdjęcia na naszej stronce i znalazła...
              Ale ten świat mały, Zbyszku pozdrawiam jak będziesz miał jeszcze coś do naprawy to wpadnij na Wańkowicza 24...oczywiście jesli to byłeś Ty, ale mysle że na 99,5% że tak. Pozdrawiam
              • Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:25
                Nagrania lekcji śpiewu i chemii pochodzą z grudnia 1979. Jak na naszą klasę
                były to spokojne lekcje a to dlatego, że klega Waldemar W. przestraszył się
                mikrofonu i po prostu nie przyszedł. Uciążliwość dla nauczucieli duetu Harnaś i
                Waldek rosła do kwadratu w stosunku do jednego z nich. Lekcje u Filuta
                wyglądały właściwe w całości jak fragment gdy wyrzuca on Harnasia za drzwi.
                Właściwie nie traktowaliśmy ich jako lekcje tylko jako okazję do ubawu, dziś
                przyznaję okrutnego wobec Filuta. Jak bardzo okrutnego słychać dobrze w
                nieopublikowanych fragmentach.

Lekcję chemii nagrywałem z przedostatniej ławki w rzędzie od strony korytarza,
                obok mnie siedział LM i Robert Marcinkiewicz.

Do ryby696
                nie przejmuj się, mi już kilka razy zdarzyło się rozmawiać z kimś kto
                zachowywał się jak byśmy się dobrze znali a ja ciągle myślałem skąd ja go znam.
                • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 07.03.06, 22:57
                  Kolejna czesc na lini :

www.allkar.de/ ... pl ... Podróże w czasie

Pozdrowienia

miki i zyby , dzieki za pierwsze teksty. Licze na ciag dalszy :)
                  • Gość: Fredek 8-go Marca IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 08.03.06, 14:58
                    Wszystkim naszym paniom "kwiatka" na dzien kobiet ...

To pisal wskh przed rokiem.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=21186039&a=21437923
                    A takie byly gozdziki w szkole ...
                    home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_8/slides/slubowanie_I_d.html
                    • ak_7 Re: 8-go Marca 08.03.06, 17:03
                      I jeszcze jeden do bukietu :)
                      • Gość: mamut Re: 8-go Marca IP: *.sympatico.ca 09.03.06, 02:53
                        Dokladam sie do zyczen takze (spoznione, ale to dlatego ze tu roznica czasu).

czuwaj
              • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.03.06, 09:56
                Nawet na 100%
                ale zadnej ryby696 nie widzialem!
                ;p
                Pozdrowka!
                :-)
                • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:05
                  a nie byłes na Wańkowicza oddać mikrofalówki do naprawy? Jesli to nie Ty to masz sobowtóra :)))))Pozdrawiam
                  • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.03.06, 14:54
                    Przeciez napisalem ze to bylem ja.
                    W calych 100%-tach
                    ;p
                    Szkoda ze sie nie ujawnilas.
                    Pozdrowka!
                    • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:10
                      Następnym razem napewno się ujawnie. Pozdrowienia :))))
                  • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.06, 14:57
                    pamiętacie Andrzeja?
                    na tej fotce gra na pianinie.

home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/7-78-79JOANNA.html
                    jego syn Adam ,przejął uzdolnienia po tacie .
                    byłem na tej imprezie 2(?)tyg. temu
                    (zresztą powiem nieskromnie ,ze tez wstałem ,żeby sie ukłonic)

www.wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&id=827251
                    młody dostał najwieksze i najdłuższe brawa!!! stoi gdzieś w srodku zdjęcia .taki
                    mały blondynek.
                    • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.06, 16:17
                      siedzę w domu juz pare dni , bo bardzo boje sie ptasiej grypy...hehehe
                      i juz nie wiem co robić z nudów.
                      przeglądam juz którys raz z rzędu stronę 7. i w "nowościach " przegladam
                      fotki,na których cos mi umkneło:

1--Mir-mur-13
                      pierwsze 5 zdjęć i jedno na dole (tzw.główki)
                      zwróćcie uwagę na fryzury. widać ,że w szkole królowało new romantic

www.krenzek.de/Mir-mur_13/

2--na tym zdjeciu ,ostatni z prawej to chyba Cines. fajny beret!!!

www.krenzek.de/Mir-mur_13/slides/007.html
                      3--pamietacie moja opowieśc o syrence ,którą "naprawiałem" na Bursztynowej
                      cięzkim narzedziem i poscig własciciela za mną? jak żywa....

www.krenzek.de/Mir-mur_13/slides/024.html
                      4--na tym zdjęciu nie znam wszystkich nauczycieli.od lewej 2,5,9,12,13..kto wie?
                      a ta ostatnia to własnie Tekla -nauczycielka muzyki z nagrań dzwiękowych Zybego.
                      www.krenzek.de/Mir-mur_13/slides/024.html
                      5--tu to dopiero szczyt mody fryzjerskiej new romantic
                      ale sami chłpcy , dziewczęta w poprzedniej epoce
                      home.arcor.de/szkpnr7/Rajmund/slides/VIIIb.html
                      6--tą dziewczynę ,obok pani Cejko po prawej widzę prawie co dzień. pracuje w
                      biurowcu przy basenie
                      a chłopak na górze po prawej --Romanowski(?)moja mama musiała odkupić mu
                      okulary . nie zdążył zdjąć.......heheheh
                      home.arcor.de/szkpnr7/Agnieszka/slides/AG_klasa_kolor.html
                      7--tutaj pierwszy plan b. interesujacy , a co z tyłu???? dopiero teraz
                      przejzałem na oczy ..WSK 175 sport !!!!
                      home.arcor.de/szkpnr7/Monika/slides/Foto_09.html
                      8--na tym zdjeciu nie znam nikogo , oprócz tego(z widzenia) najwyższego,albo
                      stojacgo na czymś chłopaka.kto to ??
                      home.arcor.de/szkpnr7/wojww/slides/wojww_oboz_harc.html
                      • miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.03.06, 22:36
                        w punkcie 4 powinien byc ten link:

home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/4-78-79JOANNA.html
                        • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.sympatico.ca 10.03.06, 02:58
                          He niezle opisy.. dorzucam inny link do fotki z Tekla:
                          home.arcor.de/szkpnr7/Arabella/slides/Skiba_z_klasa.html
                          a ty miki sie kuruj i uwarzaj na ptasia grype
                          • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.sympatico.ca 10.03.06, 23:55
                            Cos watek zszedl w dol, wiec podbijam w gore.. Miki jak tam grypa, piorka juz
                            zaczynaja rosnac?

czuwaj
                            • miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 11.03.06, 10:27
                              wczoraj wprowadziłem do organizmu ,pierwsze ,od 6 (!!!) dni piwko,
                              będę żył ! hehehe
                              • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.sympatico.ca 12.03.06, 03:53
                                No prosze w takim razie miki zaczyna czuc sie lepiej. Bardzo to optymistyczne
                                uslyszec ze sie nie dajesz chorobie. Tak trzymac!

czuwaj
                                • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 12.03.06, 11:17
                                  Jednym słowem czas terapii się skończył, czas na sanatorium :)
                                  Polecam poniższe :
                                  www.digicamtalk.de/details.php?image_id=38507&mode=search
                                  Po tygodniu rekonwalescencji wyniki były wyraźne. Odpoczynek, brak stresu,
                                  wyraźna poprawa na wadze. Same pozytywne wspomnienia, no może to ostatnie nie aż
                                  tak:) .
                                  Wczoraj wstawiłem kolejną cześć nagrań z lekcji, ale właśnie stwierdziłem, że
                                  nie można tego posłuchać, bo cały server nie odpowiada. Zobaczymy kiedy hoster
                                  zareaguje, ale jako że dzisiaj niedziela, to nie oczekuję zbyt wiele.
                                  • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 12.03.06, 14:47

Witam!
                                    Serdeczne dzięki za życzenia "babskie",ale mało kto wie ,że 10 marca jest
                                    dzień "menów";-)
                                    Też miałam objawy grypowe ,nie mylić z ptasią grypką
                                    Miki zdjęcie wwoj zawierają wiele osób ,które aktualne zabierają głos na tej
                                    stronie m.in zbyszek07.Ja znam przynajmniej z 10 osób.Wiele osób jest od nas
                                    starszych o 4 - więcej lat.Muszę kończyć.BY
                                    • Gość: DD Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.03.06, 21:18
                                      do miki-3. 9 nauczycielka ze zdjęcia to pani Sitnik od zajęć plastycznych
                                      (pseudonim Ziuta). Niestety umarła w tym roku.
                                      Poz. 5 to chyba pani od polskiego, ale w moich wspomnieniach jest szczuplejsza
                                      (może jednak to kto inny?)
                                      • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 12.03.06, 21:49
                                        Daniel, o których zdjęciach piszesz, bo tyle tego że nie wiem pod jakim adresem.

Część 4 nagrań z lekcji jest online.
                                        www.allkar.de
                                        Miłego słuchania
                                        ak
                                        • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.l.pppool.de 13.03.06, 23:01
                                          Czesc Allan,

A Ty kiedy na Cebit ?
                                          Ja mam to juz dzis za soba, jak zwykle dlugi dzien i dosc meczacy.

Podrowienia
                                          • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 14.03.06, 20:11
                                            Cześć Fred,
                                            ja w tym roku na wagarach, tzn. odpuściłem dobrowolnie, bo nic aż tak ciekawego
                                            nie było zapowiedziane, a terminy mnie w firmie gonią. Jakie masz odczucia po
                                            tej dreptaninie w tłumach ludu szukającego darmowych gadgetów? Ta cała impreza
                                            mutuje mi za bardzo na targi telefoniczno-multimedialne. Fakt że blisko i ceny
                                            jeszcze do łyknięcia, ale ja celuje w tym roku bardziej na Systems, aczkolwiek
                                            też nie wiem czy wogóle brać to na siebie. Jeżeli masz coś ciekawego, to pchnij
                                            jakieś résumé na maila.
                                            Pozdrowienia
                                        • Gość: DD Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 14.03.06, 21:39
                                          4-78-79JOANNA
                                          • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.06, 17:51
                                            No to kto z zagranicznych i zamiejscowych absolwentek (ów) przyjezdza na świeta??
                                            dzis dzwonił do mnie LM, czyli Leszek. I zapowiedział sie na tydzień swiateczny .
                                            mówił o koniecznośći spotkania (miesny?)
                                            • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 16.03.06, 22:30

Witam!
                                              To dopiero niespodzianka,LM przez 10 lat nie pokazywał się a teraz tak
                                              szybciutko ponownie pragnie wizyty w kraju .Trzymam kciuki ,aby spełniły się
                                              wszystkie plany .LM-raz zasmakujesz przyjazdu i zostaniesz jeszcze wiekszym
                                              niewolnikiem nostalgii :za tym co polskie,za tym co olsztynskie ,za tym co
                                              tutaj pozostawiłeś!
                                              Serdecznie pozdawiam.Miłej nocki.BY
                                              • Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.06, 01:08
                                                Tak Tak !! potwierdzam to co napisal Miki. Przylatuje 11 Kwietnia -
                                                • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.l.pppool.de 18.03.06, 10:41
                                                  LM Monachium jest dosc daleko od moich stron.

Ale w tym czasie akurat bede kilka dni w Warszawie , a potem swieta wielkanocne
                                                  w domu.
                                                  Olsztyn dopiero bedzie w Lipcu.
                                                  No ale ktos inny z Kanady tez juz sie zapowiedzial w tym samym czasie ... :))
                                                  Wiec beda okazje na "Miesny" i inne lokale.
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.06, 15:13
                                                    No tak Fredek szkoda - juz myslalem, ze bede mogl sie zrewanzowac za te dyski
                                                    co mi wyslales ale napewno bedzie jeszcze okazja!..

Mam nadzieje, ze kolejek w miesnym juz nie ma i spokojnie mozna sobie usiasc :-)

Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow!!!!
                                                  • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 18.03.06, 16:19
                                                    Ano tak to już jest z tymi terminami. Też się wybieram (tzn. chciałbym), ale nie
                                                    wiem kiedy. Decyzja będzie z dnia na dzień bo takie układy, że zaplanować mogę
                                                    co najwyżej co będzie jutro na obiad. Z Fredkiem miniemy się w lecie, bo terminy
                                                    ferii nie pasują, a my obaj jesteśmy zależni od szkoły. Czas pokaże. LM bierz
                                                    szalik i nauszniki. Wiosny jeszcze nie dowieźli. Może do zobaczenia.
                                                  • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 18.03.06, 16:20
                                                    Część 5 archiwum siódemki oline :
                                                    www.allkar.de itd ...
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.06, 22:11
                                                    Tak Tak.. ak_7 cos tam slyszalem ze zimno w polsce ale tak zapraszaja do tego
                                                    miesnego i w inne miejsca, ze moze byc goraco!!!...(Mam nadzieje ze sie
                                                    pokazesz)...... No i ja jeszcze mam w zapasie Grecje! tak wiec troche slonca
                                                    bede mial :-)
                                                  • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 18.03.06, 22:33

Witam!
                                                    LM-ale zrobisz niespodziankę tam w Grecji?-super.
                                                    Sam przy okazji powspominasz dawne dzieje.
                                                    Lesiu czas tak szybko zleci ,że na pewno jesteś spakowany i zniecierpliwiony
                                                    swoimi eskapadami.U nas tak zimno,że może jaszcze kulig zaliczysz -brrrr.
                                                    pozdrawiam.By :-)
                                                  • Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.03.06, 16:51
                                                    Czesc Karolina! To nie szkodzi - Kulig tez moze byc, napewno bedize goraca
                                                    atmosfera.. A tak nawiasem mowiac to to po tych zimach co przezylem w kanadzie
                                                    to juz nic mnie nie zaskoczy.. Mam nadzieje, ze pojawisz sie na spotkaniu!!
                                                  • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 21.03.06, 19:15

Witam!
                                                    Dzień wagarowicza ?
                                                    Moja klasa zawsze szwędała się po okolicznym lesie .Tam były pierwsze próby
                                                    palenia papierosów ,gry w karty czy nawet gry w butelkę.
                                                    To dotyczyło klasy 7 lub 8.
                                                    W dniu dzisiejszym ucz,z sp7 spędzili zajęcia w szkole na lekjach , a potem
                                                    byli w filharmonii.
                                                    Choć trudno dojrzeć tak upragniona WioSnĘ-to cieszmy się, bo jest już z nami.
                                                    serdecznie pozdrawiam.BY
                                                  • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.06, 19:41
                                                    z moich czasów dzień wagarowicza dopiero pomału wchodził do repertuaru.
                                                    w 8 klasie dojzelismy do obchodów tego świeta , ale dyrekcja zagroziła
                                                    straszliwymi karami !!!
                                                    ktos mądry (!) wymyslił ,zeby nie uciekać ,ale przebrać się ,jak na wycieczkę.
                                                    były wędki, radia tranzystorowe, termosy, jajka na twardo , ..ogólnie sprzęt
                                                    rekreacyjny.
                                                    no ..przebrania nie były jakies fikuśne......lakierki ojca, beret z antenką.tak
                                                    troche jak stróz w Boze Ciało.
                                                    a ciało pedagogiczne reagowało różnie.
                                                    Filut nie chciał słyszeć o luzie, nawet jak ktoś z tyłu zarzucił (subtelnie)
                                                    wędkę z wędzona makrelą na jego pulpit.
                                                    za to na wysokosci zadania stanęła p. Dragan(ku naszemu zdumieniu).
                                                    podobały sie jej nasze stroje. kazała włączyć tranzystorowe radio . wydaje mi
                                                    sie ,że nawet jakies pląsy były......
                                                  • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 21.03.06, 22:50

Witam!
                                                    Bo p. Dragan jako jedyna nie bała się ,że nie zrealizuje programu;-)
                                                    Fajowe były to czasy.
                                                    W mojej szkole (dzień wagarowicza) uczczono strojami na zielono.Kto "zielony"
                                                    ten z pytania zwolniony.Miłej wiosny .By
                                                  • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:07
                                                    Z rozrzewnieniem przypominam sobie Dzien Wagarowicza w szkole.Czasem uciekaliśmy z lekcji i włóczyliśmy sie po lesie siadaliśmy nad jeziorem.Czasem przebieralismy sie fajnie kolorowo. Pamietam jak Pani Cejko była naszą wychowawczynią nie tolerowała zwiewania z lekcji, Borkosia też nie lubiła zwiewania ale przebieranki tolerowała i był luzik w szkole w tym dniu. Fajnie powspominać. Pozdrawiam wszystkich.
                                                  • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 22.03.06, 15:00
                                                    a ja dzis bylem na rybach...
                                                    zlapalem 696...
                                                    ;p
                                                    Pozdrowka!
                                                  • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:14
                                                    Złapałem:)))))?????? To dopiero połów))))
    • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 22.03.06, 22:26
      Cześć,
      doszła część 6-ta nagrań z lekcji:
      www.allkar.de/pl/menuepl.html itd.
      Zbyszek, ładnie to tak bez karty wędkarskiej?
      Pozdrowienia
      • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.03.06, 13:23
        Weekend sie zaczyna ...

No i jak tam u was ze spotkaniem w "Miesnym" ?

• lustroo Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 24.03.06, 13:31
          Ale fajnie macie. Fajne forum, fajne tematy, nikt się ni wydziera, ani nie
          miesza, ech...zazdroszczę...

Miki nie pił prawie 6 dni... Hmmm.... to musiał byc naprawdę chory ;)

Pozdrawiam :)
          • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.06, 23:07
            Mów nam tak częściej, lusterko.
            Miki ma silną wolę i 6 dni to dla niego tyle, co nic.
            W maju zamierzam nawiedzić ten cudowny "Mięsny". Czuję tam prospołeczne fluidy
            Trampa, choć w nowym i nowoczesnym wydaniu.
            • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 25.03.06, 13:04
              Cześć,
              wstawiłem mp3 - cześci 7 i 8.

Zyby, Miki, powoli kończą mi się opisy do lekcji. Proszę o komentarze z
              pierwszej ręki. Miki dosyła ostanio różne ciekawostki, ale o komentarzach zapomniał.
              Pozdrowienia.
              • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 26.03.06, 11:41
                coś tam skreślę.postaram się.a może Zyby? co?
                mam nadzieję ,ze teraz jak będą fragmenty lekcji z Filutem będzie jakis oddzwięk.
                w końcu Filuta znali wszyscy, a tam będzie Go duzo i głosno słychać.
                • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 26.03.06, 14:24
                  Najlepiej napiszcie coś obaj. Nagranie z komentarzem nabiera jszcze większej
                  jakości.
                  • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 27.03.06, 19:28

Witam!
                    W górę -hop!
                    • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 28.03.06, 22:47
                      Miki, dzieki za poczte - jutro nastepny odcinek :)
                      • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 29.03.06, 06:57
                        a Aleja Przyjaciol splywa woda....
                        Wiosna!
                        • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 29.03.06, 22:45
                          No Zbyszek, chyba przyjadę na inspekcję :), tylko nie wiem czy na mięsny zdrowia
                          mi starczy, bo mnie jakaś kacza, albo łabędzia grypa dusi. A wogóle. co to
                          znaczy, że spływa wodą? Woda i tak spływała zawsze do jeziora odsłaniając
                          pozimowe dziury w jezdni.
                          Część 9-ta nagrań ze szkoły - online :
                          www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.htmlPozdrowienia
                        • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 29.03.06, 23:23
                          zbyszek07 napisał:

> a Aleja Przyjaciol splywa woda....
                          > Wiosna!
                          > :-)

Zbysiu,
                          nie jesteś na bieżąco.
                          Sprawdź najpierw nazwy ulic, a potem rób donosy na wodę :

www.allkar.de/pl/siodemka/mix/noweulice.html

• zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 30.03.06, 07:00
                            a moze to nie Olsztyn?
                            bo wyglada na to ze nie wiem gdzie mieszkam,
                            albo ktos w ramach zmian cos zmienia...
                            Mysle ze to moze byc ptasia grypa...
                            a w kazdym razie ten kierunek...
                            Pozdrawiam!
                        • Gość: wskh Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: 62.173.76.* 30.03.06, 15:56
                          Kto wie ile lat ma P. Brzozowski?
                          Gdy w 1977 roku konczylem szkole, to wydawal mi sie stary jak cholera. To teraz
                          ile?
                          • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 30.03.06, 16:31
                            Temat byl kiedys juz poruszony.

W tym roku bedzie mial 76 lat (o ile sie nie myle ...)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=23111098&a=23616837
                          • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 30.03.06, 19:41

Gość portalu: wskh napisał(a):

> Kto wie ile lat ma P. Brzozowski?
                            > Gdy w 1977 roku konczylem szkole, to wydawal mi sie stary jak cholera. To teraz
                            >
                            > ile?

Cześć Heniu,
                            widzę, że mamy wspólnych znajomych.
                            Skąd znasz cholerę?

Fredek ma rację. Powinno się zgadzać.
                            Miki dzięki za kolejne rcenzje nagrań :)
                            Pozdrowienia
                            • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 31.03.06, 06:57
                              Czasm Brzozowskiego widuje...
                              Wedruje po osiedlu,
                              Przywoluje wspomnienia...
                              • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 31.03.06, 18:19
                                zbyszek07 napisał:

> Czasm Brzozowskiego widuje...
                                > Wedruje po osiedlu,
                                > Przywoluje wspomnienia...
                                > :-)

No to teraz wspomnienia będą jeszcze żywsze -
                                kolejna część Mp3 - tym razem już z Filutem
                                Pozdrowienia
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.04.06, 10:54
      Miki przeslal kilka zdjec.
      Spotkanie z Willim Sonnenbruch'em w "Miesnym" na lotki.

Kiedys:
      home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/slides/SP_79a.html
      Teraz:
      home.arcor.de/szkpnr7/Lotki_w_miesnym/index.html
      • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:12
        Fredek jesteś wielki, zdjęcia super. Ale sie uśmiałam najlepsze zdjęcie Jarka Kufla i Sylwka Wąsowskiego....z obydwoma chodziłam do klasy przynajmniej przez jakiś czas.Pozdrawiam.
        • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.04.06, 11:20
          Sylwek mieszkal u nas w bloku ...
          Ale dzis bym go nie poznal ...
          To ten siedacy przy stole w okularach ?
          • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 04.04.06, 15:56

Witam!
            Sylwek bardzo mało się zmienił i na pewno to nie On siedzi przy stoliku w
            okularach!
            Widzę ,że miesny cieszy sie wsród -sp7 dużą popularnością.
            Zamiast do mięsnego ,to teraz panowie do porządków przedświątecznych - nie
            łaska?:-)serdecznie pozdrawiam .By
            • Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 21:09
              Witam, tym razem przelotem z Olsztyna. Miesny juz widzialem, ale bylo pusto.
              Moze jeszcze raz tam wpadne. Czas strasznie goni.
              Pozdrowienia.
              • Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:31
                To napewno nie Sylwek ten w okularach, zmienił sie tylko pod tym względem tylko tyle ze mocno sie rozrósł, tak jak ty Fredku :))))
                • miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 05.04.06, 13:32
                  ak !! to wpadniesz (do mięsnego)?? czy czas goni.... zdecyduj się !!
                  • 0czoper Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 05.04.06, 18:09
                    no tak zdjecia umieszczone bez pozwolenia Miki-3 nie dzialaj z zaskoczenia:)))
                    A serio mozna by spotkac się większą ekipą tylko kiedy?
                    • miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 06.04.06, 13:17
                      LM (Leszek) będzie 11,04, to bedzie okazja sie spotkać.

jest nowy wpis w księdze gości:

imię: pb
                      miasto:
                      data: 2006-03-18 12:53:52
                      email: bokos15
                      gg:
                      www:
                      pozdrowienia dla wszystkich z 7 ;-) Janina Ciłkowska nazywana w domu Ciocia
                      Janka jak domyslacie sie jest moja Ciocia ;-) wraz z bracmi zabierany bylem na
                      zimowiska ktore prowdziala w 7 - piekne czasy ...
                      ps: my takze sie jej balismy ;-)
                      • Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 06.04.06, 14:15
                        Miki !!! To juz nie dlugo - powoli sie juz pakuje i w droge!! Pozdrawiam i do
                        zobaczenia ;-)
                        • Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: 82.160.77.* 06.04.06, 16:49
                          No to czekamy w Mięsnym (i nie tylko)
                          • Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 06.04.06, 23:21
                            Czesc Zyby!!
                            Chyba widzisz, ze dotrzymuje slowa i bedziemy sie czesciej widziec!!
                            Jak tylko dotre -to dam znac.( Ciekawe jak tam w tej Masarni...He he he.)

Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow
                            • 0czoper Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 07.04.06, 08:25
                              Fajna "rzeźnia" można wypić piwko i w darta zagrać. No i może teraz się
                              spotkamy LM ostatnio coś Ci nie wyszło z tym spacerem nad Długim.
                              • Gość: Do Fredka Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 09:57
                                Fredek, w poczcie masz list ode mnie. Wtorek wieczór na Nowym Świecie - jak
                                najbardziej.
                                • Gość: jd Do Fredka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 10:00
                                  Coś pochrzaniłem w poprzednim poście. A więc raz jeszcze:
                                  Fredek, masz w poczcie list ode mnie. Wtorek wieczór na Nowym Świcie - jak
                                  najbardziej.
                                  • Gość: M.L Re: Do Fredka IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 07.04.06, 14:41
                                    Masz racje Oczoper...przyznaje ,ze ostatnio nie mialem czasu (rodzinka!!)..ale
                                    postaram sie to nadrobic ---
                                    • 0czoper Re: Do Fredka 07.04.06, 20:26
                                      Miki trzyma cały czas rękę na pulsie i myślę że organizacyjnie będzie perfekt.
                                      A że czas taki że i jajka trzeba poświęcić:) i czymś je skropić :)) to myślę że
                                      conajmniej jeden wieczór się wygospodaruje.
                                  • Gość: Fredek Re: Do Fredka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:31
                                    Ok Janusz.
                                    Jestem w Wa-wie i wtorek wieczor na Nowym Swiecie jest ok.
                                    Tylko nie mam dostepu do mojego firmowego Konta na Maila.
                                    Przeslij maila powtornie na alfred@krenzek.de
                                    Jutro lub we wtorek przeczytam ...

Pozdrowienia
                      • Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl 07.04.06, 20:24
                        miki,
                        jezeli wypali,to dzisiaj okolo 22-ej
                        • Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl 07.04.06, 20:38
                          Jestem niestety na bakier z czasem, bo jakis koles wjechal mi w samochod.
                          Jezeli nie dam rady teraz to w polowie maja bede jeszcze raz, a wtedy napewno
                          • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.06, 15:41
                            eeee ! to za pózno dałeś znać, bo ja łekend spędziłem na łonie (natury ).
                            poza tym Olgierd zamyka "mięsny "o 22.
                            no to w połowie maja......
                            • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.04.06, 17:45
                              No tak wyszło Miki. Sorrki. Niestety nie wyrobiłem się z czasem. Miałem sporo
                              ganiania z samochodem a potem zaskoczenie totalne - rzeznię zamykają w porze
                              kiedy na świecie obsługa ostrożnie przygotowuje się do otwarcia lokalu. No cóż,
                              co kraj to obyczaj, a obyczaje dziwne jakoś ostatnio, takie ni wyPiS ni wymaluj.
                              Do połowy maja. Co się odwlecze to nie uciecze.
                              • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.04.06, 17:59
                                Miki, a tak a propos spędzania na łonie (natury) - każde łono to natura :)
                                • Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:47
                                  O właśnie o to łono chodzi, więcej nie powiem bo boję się nie tolerancji
                                  • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: 193.0.102.* 10.04.06, 11:30
                                    Czy ktoś zna numer telefonu komórkowego do Fredka?
                                    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:52
                                      Janusz zobacz na Maila na adres w uczelni. Tam napisalem ci numery.
                                      Napisz SMSa na jaki numer moge zadzwonic , albo maila na moj adres na stronie
                                      nieoficjalnej strony.

Pozdrowienia :))
                                  • Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 10.04.06, 21:27
                                    OK.!
                                    Za pol godziny wyjezdzam na lotnisko.... no i za kilkanascie godzin bede w
                                    polsce :-) pozdrowienia dla wszyskich i do zobaczenia!!
                                    • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 10.04.06, 22:08
                                      Cześć,
                                      właśnie wstawiłem część 11-tą nagrań z 7-ki
                                      www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.html
                                      Gość portalu: L.M napisał(a):

> OK.!
                                      > Za pol godziny wyjezdzam na lotnisko.... no i za kilkanascie godzin bede w
                                      > polsce :-) pozdrowienia dla wszyskich i do zobaczenia!!

Baw się dobrze
                                      • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 22:28
                                        A ja najprawdopodobniej odbędę jutro spotkanie na szczycie z Fredkiem. Nie będę
                                        mógł pić, więc wszystko zapamiętam i zdam sprawę.
                                        • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:36
                                          To bardzo zle , ze nie bedziesz mogl nic pic ...

Przeciez obiecalem "cos postawic" dla autora slynnej encyklopedii.

Ok dzis o 18.00 dzwon to cos znajdziemy.

Moze ktos jeszcze dzis w Wa-wie i ma ochote dojsc do spotkania ?

Pozdrowienia
                                          • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 13:55
                                            Wiem, że to źle, ale bez samochodu nie zorganizowałbym tego dnia tak jak trzeba.
                                            Postawisz mi oranżadę i bedzie tak jakby była w proszku.
                                            Za to ty zaszalejsz za nas obydwu.
                                            Właśnie, może ktoś jeszcze będzie wieczorem w okolicach Warszawy? Spotkanie
                                            około 18-tej i wstępnie w okolicach kawiarni Nowy Świat na Nowym Świecie.
                                            • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:45
                                              Niestety ... ja bede smigal jutro rano najpozniej o 4.30 na lotnisko.
                                              Wiec trzeba bedzie wstac o 3.30 :((

Czyli najpozniej kolo 22-giej bedzie koniec imprezy ...
                                              Orenzady w proszku tym razem nie bedzie.

Pozdrowienia
                                              PS: A gdzie jest kawiarnia Nowy Swiat ?
                                              • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 11.04.06, 18:18
                                                Fredek, jak sama nazwa wsakzuje na Nowym Swiecie
                                                - ul. Nowy Świat 63 -
                                                Pozdro
                                                • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 22:34
                                                  Też nie byłem pewny, czy Fredek znajdzie Nowy Świat na Nowym Świecie, więc
                                                  ponieważ zaoszczędziłem w pracy 10 minut, ruszyłem do miejsca pobytu Fredka,
                                                  którym okazało się coś z rezydencją królewską w nazwie (Royal Residence), też
                                                  na ulicy Nowy Świat. Fredek zjawił się natychmiast po moim telefonie i
                                                  ruszyliśmy na pobliską ulicę Foksal w poszukiwaniu pasującej nam knajpki. To,
                                                  co znaleźliśmy to nie było może to, ale wypiliśmy po kawie, Fredek piwo, i
                                                  omówiliśmy kilka wstępnych kwestii (co Fredka przygnało do Warszawy, czy rondo
                                                  w miejscu po Trampie nie popsuło wszystkiego itp.). Potem uznaliśmy, że czas na
                                                  kolację i Fredek jako już znawca okolic zaprowadził mnie do knajpy z pierogami
                                                  i innym podobnym jedzeniem. Był to wybór a raczej strzał w dwunastkę, i ja jako
                                                  bywalec i tubylec nic lepszego bym nie wymyślił. Tam zamówiliśmy bigos, 3
                                                  porcje pierogów różnych, ale nie na słodko, naleśniki z bitą śmietaną,
                                                  czekoladą, bakaliami, serem i owocami, wafel lodowy też z bitą śmietaną,
                                                  czekoladą, bakaliami, serem i owocami, do tego coca-colę, a Fredek oczywiście
                                                  piwo porterowate, bo takie pasuje do pierogów bardzie niż inne. W dwugodzinnej
                                                  rozmowie oplotkowaliśmy wszystkich co regularniejszych bywalców forum, Fredek
                                                  opowiedział mi swoje życie, a ja Fredkowi swoje, szczególną uwagę poświęciliśmy
                                                  narzeczonym, żonom i w ogóle kobietom, zachwycaliśmy się miejscem naszego
                                                  pobytu, obsługą i wyjątkowo dobrze usytuowany stolikiem, przy którym
                                                  siedzieliśmy, jedliśmy i gadaliśmy. Rozważyliśmy problem olsztyńskiej Starówki,
                                                  sensowność zakupu domów wyprzedawanych na Rybakach, plany wakacyjne, a
                                                  zwłaszcza bardzo możliwe spotkanie w szerszym gronie w lipcu w Mięsnym.
                                                  Wszystko było dość szybko, bo Fredek musiał wstać następnego dnia 4-tej, ale
                                                  nie panicznie i nie chaotycznie. Zostawiliśmy w knajpie słusznie należący się
                                                  spory napiwek i dla zdrowia przespacerowaliśmy się wzdłuż Nowego Światu, u
                                                  końca którego (nr 63) mogłem wreszcie pokazać Fredkowi kawiarnię Nowy Świat,
                                                  którą tym razem sobie darowaliśmy. Na zakończenie podwiozłem Fredka samochodem
                                                  (przez który nie mogłem w wiadomej sprawie dotrzymywać Fredkowi kroku) prawie
                                                  pod jego królewską rezydencję.
                                                  Fredek jaki jest wszyscy wiedzą i to się całkowicie potwierdziło, a nawet
                                                  bardziej.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.l.pppool.de 12.04.06, 10:50
                                                    Janusz ... jak zwykle wspaniale sprawozdanie.
                                                    Nic dodac , nic ujac ...
                                                    Chyba , ze mi do znawcy okolicy jeszcze daleko.
                                                    Ale ta "Pierogarnia" byla naprawde strzalem w dwunastke.

Dzieki wczesnemu odlotowi z Wa-wy jestem juz w domu.
                                                    Pelen wrazen, energii i nowych planow.

No a od zaraz czekaja mnie porzadki przedswiateczne.

Do milego ...
                                                  • Gość: miki- Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.06, 18:01
                                                    macie spust ! chłopaki!!!
                                                    ja tyle jem przez cały tydzień!

a teraz z innej beczki..

sprawy organizacyjne:
                                                    LM, czyli Leszek, będzie przyjmował wyrazy sympatii w piatek w "Mięsnym" około
                                                    18 i aż do zamknięcia.
                                                    wiem ,że sprzątanie ,post, niektórzy slubowali,ze do świat nie odwiedzą pubu,
                                                    ale nie co dzień absolwent przyjeżdża z odległej Kanady.
                                                    wrazie co , wymodlę dyspensę i napiszę zwolnienie z zajęć domowych.
                                                    potwierdzili :
                                                    Mir-mur, Zyby, Karolina, Oczoper,
                                                    niektórzy zapowiedzieli ,że kogoś nowego przyprowadzą...oby!
                                                  • Gość: karolina Re:mięsny punkt zbiorczy IP: *.piorunek.pl 12.04.06, 18:34

Witam!
                                                    Byłam bardzo zaskoczona (mile) ,że Miki pofatygował sie i zadzwonił z
                                                    informacją o spotkaniu (mimo obowiązków )choć na moment postaram się przyjść.Do
                                                    miłego .BY-wajcie
                                                  • Gość: mamut Re:mięsny punkt zbiorczy IP: *.dsl.bell.ca 12.04.06, 23:38
                                                    Oh kurcze, no to macie przechlapane.. w post zabawy/popijawy huczne urzadzac
                                                    nie wypada... postarajcie sie wykupic jakis odpust, albo przynajmniej
                                                    obiczujcie sobie plecy dla pokuty... tylko abyscie jakie przyjemnosci wielkiej
                                                    z tego nie mieli bo innaczej to na nic ;)

czuwaj

P.S. Fredek, jd...jaka nazwa tej pierogarni?

• ktos2104 z doniesień chwilowo niedostepnych do internetu;p 23.04.06, 08:10
                                                    wczoraj były dni otwarte sp7:)
                                                    paparazzi zbyszek 07 zrobił dokumentacje fotograficzną:)
                                                    wkrótce..na stronce..:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka