ak_7 05.03.06, 11:48 No fakt. Pora na nowy odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 05.03.06, 11:49 Miki, jak z tym komentowaniem nagran? Mozna na cos liczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.06, 16:15 postaram się . ale to nie tak hop! cięzko dopchac sie przed monitor. jutro coś przesłucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 06.03.06, 15:01 Witam! Przeskoczyliście bardzo szybko -uciekło mi aż 20 -postów. Muszę wrócić . Pozdrawiam .By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.06, 11:42 ak ! posałałem do Ciebie troche tekstu.może Zyby by cos dodał??? hoop w górę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:55 to do góry, słuchajcie czy bywa Zbyszek07 na forum czasem? chyba walnełam dzisiaj gafe, był u mnie w pracy a ja sie zastanawiałam skąd znam faceta po jakiejś godzinie zaczełam oglądać zdjęcia na naszej stronce i znalazła... Ale ten świat mały, Zbyszku pozdrawiam jak będziesz miał jeszcze coś do naprawy to wpadnij na Wańkowicza 24...oczywiście jesli to byłeś Ty, ale mysle że na 99,5% że tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:25 Nagrania lekcji śpiewu i chemii pochodzą z grudnia 1979. Jak na naszą klasę były to spokojne lekcje a to dlatego, że klega Waldemar W. przestraszył się mikrofonu i po prostu nie przyszedł. Uciążliwość dla nauczucieli duetu Harnaś i Waldek rosła do kwadratu w stosunku do jednego z nich. Lekcje u Filuta wyglądały właściwe w całości jak fragment gdy wyrzuca on Harnasia za drzwi. Właściwie nie traktowaliśmy ich jako lekcje tylko jako okazję do ubawu, dziś przyznaję okrutnego wobec Filuta. Jak bardzo okrutnego słychać dobrze w nieopublikowanych fragmentach. Lekcję chemii nagrywałem z przedostatniej ławki w rzędzie od strony korytarza, obok mnie siedział LM i Robert Marcinkiewicz. Do ryby696 nie przejmuj się, mi już kilka razy zdarzyło się rozmawiać z kimś kto zachowywał się jak byśmy się dobrze znali a ja ciągle myślałem skąd ja go znam. Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 07.03.06, 22:57 Kolejna czesc na lini : www.allkar.de/ ... pl ... Podróże w czasie Pozdrowienia miki i zyby , dzieki za pierwsze teksty. Licze na ciag dalszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek 8-go Marca IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 08.03.06, 14:58 Wszystkim naszym paniom "kwiatka" na dzien kobiet ... To pisal wskh przed rokiem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=21186039&a=21437923 A takie byly gozdziki w szkole ... home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_8/slides/slubowanie_I_d.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: 8-go Marca IP: *.sympatico.ca 09.03.06, 02:53 Dokladam sie do zyczen takze (spoznione, ale to dlatego ze tu roznica czasu). czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.03.06, 09:56 Nawet na 100% ale zadnej ryby696 nie widzialem! ;p Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:05 a nie byłes na Wańkowicza oddać mikrofalówki do naprawy? Jesli to nie Ty to masz sobowtóra :)))))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.03.06, 14:54 Przeciez napisalem ze to bylem ja. W calych 100%-tach ;p Szkoda ze sie nie ujawnilas. Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:10 Następnym razem napewno się ujawnie. Pozdrowienia :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.06, 14:57 pamiętacie Andrzeja? na tej fotce gra na pianinie. home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/7-78-79JOANNA.html jego syn Adam ,przejął uzdolnienia po tacie . byłem na tej imprezie 2(?)tyg. temu (zresztą powiem nieskromnie ,ze tez wstałem ,żeby sie ukłonic) www.wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&id=827251 młody dostał najwieksze i najdłuższe brawa!!! stoi gdzieś w srodku zdjęcia .taki mały blondynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.06, 16:17 siedzę w domu juz pare dni , bo bardzo boje sie ptasiej grypy...hehehe i juz nie wiem co robić z nudów. przeglądam juz którys raz z rzędu stronę 7. i w "nowościach " przegladam fotki,na których cos mi umkneło: 1--Mir-mur-13 pierwsze 5 zdjęć i jedno na dole (tzw.główki) zwróćcie uwagę na fryzury. widać ,że w szkole królowało new romantic www.krenzek.de/Mir-mur_13/ 2--na tym zdjeciu ,ostatni z prawej to chyba Cines. fajny beret!!! www.krenzek.de/Mir-mur_13/slides/007.html 3--pamietacie moja opowieśc o syrence ,którą "naprawiałem" na Bursztynowej cięzkim narzedziem i poscig własciciela za mną? jak żywa.... www.krenzek.de/Mir-mur_13/slides/024.html 4--na tym zdjęciu nie znam wszystkich nauczycieli.od lewej 2,5,9,12,13..kto wie? a ta ostatnia to własnie Tekla -nauczycielka muzyki z nagrań dzwiękowych Zybego. www.krenzek.de/Mir-mur_13/slides/024.html 5--tu to dopiero szczyt mody fryzjerskiej new romantic ale sami chłpcy , dziewczęta w poprzedniej epoce home.arcor.de/szkpnr7/Rajmund/slides/VIIIb.html 6--tą dziewczynę ,obok pani Cejko po prawej widzę prawie co dzień. pracuje w biurowcu przy basenie a chłopak na górze po prawej --Romanowski(?)moja mama musiała odkupić mu okulary . nie zdążył zdjąć.......heheheh home.arcor.de/szkpnr7/Agnieszka/slides/AG_klasa_kolor.html 7--tutaj pierwszy plan b. interesujacy , a co z tyłu???? dopiero teraz przejzałem na oczy ..WSK 175 sport !!!! home.arcor.de/szkpnr7/Monika/slides/Foto_09.html 8--na tym zdjeciu nie znam nikogo , oprócz tego(z widzenia) najwyższego,albo stojacgo na czymś chłopaka.kto to ?? home.arcor.de/szkpnr7/wojww/slides/wojww_oboz_harc.html Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.03.06, 22:36 w punkcie 4 powinien byc ten link: home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/4-78-79JOANNA.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.sympatico.ca 10.03.06, 02:58 He niezle opisy.. dorzucam inny link do fotki z Tekla: home.arcor.de/szkpnr7/Arabella/slides/Skiba_z_klasa.html a ty miki sie kuruj i uwarzaj na ptasia grype Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.sympatico.ca 10.03.06, 23:55 Cos watek zszedl w dol, wiec podbijam w gore.. Miki jak tam grypa, piorka juz zaczynaja rosnac? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 11.03.06, 10:27 wczoraj wprowadziłem do organizmu ,pierwsze ,od 6 (!!!) dni piwko, będę żył ! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.sympatico.ca 12.03.06, 03:53 No prosze w takim razie miki zaczyna czuc sie lepiej. Bardzo to optymistyczne uslyszec ze sie nie dajesz chorobie. Tak trzymac! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 12.03.06, 11:17 Jednym słowem czas terapii się skończył, czas na sanatorium :) Polecam poniższe : www.digicamtalk.de/details.php?image_id=38507&mode=search Po tygodniu rekonwalescencji wyniki były wyraźne. Odpoczynek, brak stresu, wyraźna poprawa na wadze. Same pozytywne wspomnienia, no może to ostatnie nie aż tak:) . Wczoraj wstawiłem kolejną cześć nagrań z lekcji, ale właśnie stwierdziłem, że nie można tego posłuchać, bo cały server nie odpowiada. Zobaczymy kiedy hoster zareaguje, ale jako że dzisiaj niedziela, to nie oczekuję zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 12.03.06, 14:47 Witam! Serdeczne dzięki za życzenia "babskie",ale mało kto wie ,że 10 marca jest dzień "menów";-) Też miałam objawy grypowe ,nie mylić z ptasią grypką Miki zdjęcie wwoj zawierają wiele osób ,które aktualne zabierają głos na tej stronie m.in zbyszek07.Ja znam przynajmniej z 10 osób.Wiele osób jest od nas starszych o 4 - więcej lat.Muszę kończyć.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.03.06, 21:18 do miki-3. 9 nauczycielka ze zdjęcia to pani Sitnik od zajęć plastycznych (pseudonim Ziuta). Niestety umarła w tym roku. Poz. 5 to chyba pani od polskiego, ale w moich wspomnieniach jest szczuplejsza (może jednak to kto inny?) Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 12.03.06, 21:49 Daniel, o których zdjęciach piszesz, bo tyle tego że nie wiem pod jakim adresem. Część 4 nagrań z lekcji jest online. www.allkar.de Miłego słuchania ak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.l.pppool.de 13.03.06, 23:01 Czesc Allan, A Ty kiedy na Cebit ? Ja mam to juz dzis za soba, jak zwykle dlugi dzien i dosc meczacy. Podrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 14.03.06, 20:11 Cześć Fred, ja w tym roku na wagarach, tzn. odpuściłem dobrowolnie, bo nic aż tak ciekawego nie było zapowiedziane, a terminy mnie w firmie gonią. Jakie masz odczucia po tej dreptaninie w tłumach ludu szukającego darmowych gadgetów? Ta cała impreza mutuje mi za bardzo na targi telefoniczno-multimedialne. Fakt że blisko i ceny jeszcze do łyknięcia, ale ja celuje w tym roku bardziej na Systems, aczkolwiek też nie wiem czy wogóle brać to na siebie. Jeżeli masz coś ciekawego, to pchnij jakieś résumé na maila. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 14.03.06, 21:39 4-78-79JOANNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.06, 17:51 No to kto z zagranicznych i zamiejscowych absolwentek (ów) przyjezdza na świeta?? dzis dzwonił do mnie LM, czyli Leszek. I zapowiedział sie na tydzień swiateczny . mówił o koniecznośći spotkania (miesny?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 16.03.06, 22:30 Witam! To dopiero niespodzianka,LM przez 10 lat nie pokazywał się a teraz tak szybciutko ponownie pragnie wizyty w kraju .Trzymam kciuki ,aby spełniły się wszystkie plany .LM-raz zasmakujesz przyjazdu i zostaniesz jeszcze wiekszym niewolnikiem nostalgii :za tym co polskie,za tym co olsztynskie ,za tym co tutaj pozostawiłeś! Serdecznie pozdawiam.Miłej nocki.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.06, 01:08 Tak Tak !! potwierdzam to co napisal Miki. Przylatuje 11 Kwietnia - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.l.pppool.de 18.03.06, 10:41 LM Monachium jest dosc daleko od moich stron. Ale w tym czasie akurat bede kilka dni w Warszawie , a potem swieta wielkanocne w domu. Olsztyn dopiero bedzie w Lipcu. No ale ktos inny z Kanady tez juz sie zapowiedzial w tym samym czasie ... :)) Wiec beda okazje na "Miesny" i inne lokale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.06, 15:13 No tak Fredek szkoda - juz myslalem, ze bede mogl sie zrewanzowac za te dyski co mi wyslales ale napewno bedzie jeszcze okazja!.. Mam nadzieje, ze kolejek w miesnym juz nie ma i spokojnie mozna sobie usiasc :-) Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 18.03.06, 16:19 Ano tak to już jest z tymi terminami. Też się wybieram (tzn. chciałbym), ale nie wiem kiedy. Decyzja będzie z dnia na dzień bo takie układy, że zaplanować mogę co najwyżej co będzie jutro na obiad. Z Fredkiem miniemy się w lecie, bo terminy ferii nie pasują, a my obaj jesteśmy zależni od szkoły. Czas pokaże. LM bierz szalik i nauszniki. Wiosny jeszcze nie dowieźli. Może do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 18.03.06, 16:20 Część 5 archiwum siódemki oline : www.allkar.de itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.06, 22:11 Tak Tak.. ak_7 cos tam slyszalem ze zimno w polsce ale tak zapraszaja do tego miesnego i w inne miejsca, ze moze byc goraco!!!...(Mam nadzieje ze sie pokazesz)...... No i ja jeszcze mam w zapasie Grecje! tak wiec troche slonca bede mial :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 18.03.06, 22:33 Witam! LM-ale zrobisz niespodziankę tam w Grecji?-super. Sam przy okazji powspominasz dawne dzieje. Lesiu czas tak szybko zleci ,że na pewno jesteś spakowany i zniecierpliwiony swoimi eskapadami.U nas tak zimno,że może jaszcze kulig zaliczysz -brrrr. pozdrawiam.By :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.03.06, 16:51 Czesc Karolina! To nie szkodzi - Kulig tez moze byc, napewno bedize goraca atmosfera.. A tak nawiasem mowiac to to po tych zimach co przezylem w kanadzie to juz nic mnie nie zaskoczy.. Mam nadzieje, ze pojawisz sie na spotkaniu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 21.03.06, 19:15 Witam! Dzień wagarowicza ? Moja klasa zawsze szwędała się po okolicznym lesie .Tam były pierwsze próby palenia papierosów ,gry w karty czy nawet gry w butelkę. To dotyczyło klasy 7 lub 8. W dniu dzisiejszym ucz,z sp7 spędzili zajęcia w szkole na lekjach , a potem byli w filharmonii. Choć trudno dojrzeć tak upragniona WioSnĘ-to cieszmy się, bo jest już z nami. serdecznie pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.06, 19:41 z moich czasów dzień wagarowicza dopiero pomału wchodził do repertuaru. w 8 klasie dojzelismy do obchodów tego świeta , ale dyrekcja zagroziła straszliwymi karami !!! ktos mądry (!) wymyslił ,zeby nie uciekać ,ale przebrać się ,jak na wycieczkę. były wędki, radia tranzystorowe, termosy, jajka na twardo , ..ogólnie sprzęt rekreacyjny. no ..przebrania nie były jakies fikuśne......lakierki ojca, beret z antenką.tak troche jak stróz w Boze Ciało. a ciało pedagogiczne reagowało różnie. Filut nie chciał słyszeć o luzie, nawet jak ktoś z tyłu zarzucił (subtelnie) wędkę z wędzona makrelą na jego pulpit. za to na wysokosci zadania stanęła p. Dragan(ku naszemu zdumieniu). podobały sie jej nasze stroje. kazała włączyć tranzystorowe radio . wydaje mi sie ,że nawet jakies pląsy były...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 21.03.06, 22:50 Witam! Bo p. Dragan jako jedyna nie bała się ,że nie zrealizuje programu;-) Fajowe były to czasy. W mojej szkole (dzień wagarowicza) uczczono strojami na zielono.Kto "zielony" ten z pytania zwolniony.Miłej wiosny .By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:07 Z rozrzewnieniem przypominam sobie Dzien Wagarowicza w szkole.Czasem uciekaliśmy z lekcji i włóczyliśmy sie po lesie siadaliśmy nad jeziorem.Czasem przebieralismy sie fajnie kolorowo. Pamietam jak Pani Cejko była naszą wychowawczynią nie tolerowała zwiewania z lekcji, Borkosia też nie lubiła zwiewania ale przebieranki tolerowała i był luzik w szkole w tym dniu. Fajnie powspominać. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 22.03.06, 15:00 a ja dzis bylem na rybach... zlapalem 696... ;p Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:14 Złapałem:)))))?????? To dopiero połów)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 22.03.06, 22:26 Cześć, doszła część 6-ta nagrań z lekcji: www.allkar.de/pl/menuepl.html itd. Zbyszek, ładnie to tak bez karty wędkarskiej? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.03.06, 13:23 Weekend sie zaczyna ... No i jak tam u was ze spotkaniem w "Miesnym" ? Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 24.03.06, 13:31 Ale fajnie macie. Fajne forum, fajne tematy, nikt się ni wydziera, ani nie miesza, ech...zazdroszczę... Miki nie pił prawie 6 dni... Hmmm.... to musiał byc naprawdę chory ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.06, 23:07 Mów nam tak częściej, lusterko. Miki ma silną wolę i 6 dni to dla niego tyle, co nic. W maju zamierzam nawiedzić ten cudowny "Mięsny". Czuję tam prospołeczne fluidy Trampa, choć w nowym i nowoczesnym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 25.03.06, 13:04 Cześć, wstawiłem mp3 - cześci 7 i 8. Zyby, Miki, powoli kończą mi się opisy do lekcji. Proszę o komentarze z pierwszej ręki. Miki dosyła ostanio różne ciekawostki, ale o komentarzach zapomniał. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 26.03.06, 11:41 coś tam skreślę.postaram się.a może Zyby? co? mam nadzieję ,ze teraz jak będą fragmenty lekcji z Filutem będzie jakis oddzwięk. w końcu Filuta znali wszyscy, a tam będzie Go duzo i głosno słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 26.03.06, 14:24 Najlepiej napiszcie coś obaj. Nagranie z komentarzem nabiera jszcze większej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 27.03.06, 19:28 Witam! W górę -hop! Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 28.03.06, 22:47 Miki, dzieki za poczte - jutro nastepny odcinek :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 29.03.06, 06:57 a Aleja Przyjaciol splywa woda.... Wiosna! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 29.03.06, 22:45 No Zbyszek, chyba przyjadę na inspekcję :), tylko nie wiem czy na mięsny zdrowia mi starczy, bo mnie jakaś kacza, albo łabędzia grypa dusi. A wogóle. co to znaczy, że spływa wodą? Woda i tak spływała zawsze do jeziora odsłaniając pozimowe dziury w jezdni. Część 9-ta nagrań ze szkoły - online : www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.htmlPozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 29.03.06, 23:23 zbyszek07 napisał: > a Aleja Przyjaciol splywa woda.... > Wiosna! > :-) Zbysiu, nie jesteś na bieżąco. Sprawdź najpierw nazwy ulic, a potem rób donosy na wodę : www.allkar.de/pl/siodemka/mix/noweulice.html Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 30.03.06, 07:00 a moze to nie Olsztyn? bo wyglada na to ze nie wiem gdzie mieszkam, albo ktos w ramach zmian cos zmienia... Mysle ze to moze byc ptasia grypa... a w kazdym razie ten kierunek... Pozdrawiam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: 62.173.76.* 30.03.06, 15:56 Kto wie ile lat ma P. Brzozowski? Gdy w 1977 roku konczylem szkole, to wydawal mi sie stary jak cholera. To teraz ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 30.03.06, 16:31 Temat byl kiedys juz poruszony. W tym roku bedzie mial 76 lat (o ile sie nie myle ...) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=23111098&a=23616837 Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 30.03.06, 19:41 Gość portalu: wskh napisał(a): > Kto wie ile lat ma P. Brzozowski? > Gdy w 1977 roku konczylem szkole, to wydawal mi sie stary jak cholera. To teraz > > ile? Cześć Heniu, widzę, że mamy wspólnych znajomych. Skąd znasz cholerę? Fredek ma rację. Powinno się zgadzać. Miki dzięki za kolejne rcenzje nagrań :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 31.03.06, 06:57 Czasm Brzozowskiego widuje... Wedruje po osiedlu, Przywoluje wspomnienia... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 31.03.06, 18:19 zbyszek07 napisał: > Czasm Brzozowskiego widuje... > Wedruje po osiedlu, > Przywoluje wspomnienia... > :-) No to teraz wspomnienia będą jeszcze żywsze - kolejna część Mp3 - tym razem już z Filutem Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.04.06, 10:54 Miki przeslal kilka zdjec. Spotkanie z Willim Sonnenbruch'em w "Miesnym" na lotki. Kiedys: home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/slides/SP_79a.html Teraz: home.arcor.de/szkpnr7/Lotki_w_miesnym/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:12 Fredek jesteś wielki, zdjęcia super. Ale sie uśmiałam najlepsze zdjęcie Jarka Kufla i Sylwka Wąsowskiego....z obydwoma chodziłam do klasy przynajmniej przez jakiś czas.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.04.06, 11:20 Sylwek mieszkal u nas w bloku ... Ale dzis bym go nie poznal ... To ten siedacy przy stole w okularach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.piorunek.pl 04.04.06, 15:56 Witam! Sylwek bardzo mało się zmienił i na pewno to nie On siedzi przy stoliku w okularach! Widzę ,że miesny cieszy sie wsród -sp7 dużą popularnością. Zamiast do mięsnego ,to teraz panowie do porządków przedświątecznych - nie łaska?:-)serdecznie pozdrawiam .By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 21:09 Witam, tym razem przelotem z Olsztyna. Miesny juz widzialem, ale bylo pusto. Moze jeszcze raz tam wpadne. Czas strasznie goni. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:31 To napewno nie Sylwek ten w okularach, zmienił sie tylko pod tym względem tylko tyle ze mocno sie rozrósł, tak jak ty Fredku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 05.04.06, 13:32 ak !! to wpadniesz (do mięsnego)?? czy czas goni.... zdecyduj się !! Odpowiedz Link Zgłoś
0czoper Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 05.04.06, 18:09 no tak zdjecia umieszczone bez pozwolenia Miki-3 nie dzialaj z zaskoczenia:))) A serio mozna by spotkac się większą ekipą tylko kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 06.04.06, 13:17 LM (Leszek) będzie 11,04, to bedzie okazja sie spotkać. jest nowy wpis w księdze gości: imię: pb miasto: data: 2006-03-18 12:53:52 email: bokos15 gg: www: pozdrowienia dla wszystkich z 7 ;-) Janina Ciłkowska nazywana w domu Ciocia Janka jak domyslacie sie jest moja Ciocia ;-) wraz z bracmi zabierany bylem na zimowiska ktore prowdziala w 7 - piekne czasy ... ps: my takze sie jej balismy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 06.04.06, 14:15 Miki !!! To juz nie dlugo - powoli sie juz pakuje i w droge!! Pozdrawiam i do zobaczenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: 82.160.77.* 06.04.06, 16:49 No to czekamy w Mięsnym (i nie tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 06.04.06, 23:21 Czesc Zyby!! Chyba widzisz, ze dotrzymuje slowa i bedziemy sie czesciej widziec!! Jak tylko dotre -to dam znac.( Ciekawe jak tam w tej Masarni...He he he.) Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
0czoper Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 07.04.06, 08:25 Fajna "rzeźnia" można wypić piwko i w darta zagrać. No i może teraz się spotkamy LM ostatnio coś Ci nie wyszło z tym spacerem nad Długim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Fredka Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 09:57 Fredek, w poczcie masz list ode mnie. Wtorek wieczór na Nowym Świecie - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Do Fredka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 10:00 Coś pochrzaniłem w poprzednim poście. A więc raz jeszcze: Fredek, masz w poczcie list ode mnie. Wtorek wieczór na Nowym Świcie - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.L Re: Do Fredka IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 07.04.06, 14:41 Masz racje Oczoper...przyznaje ,ze ostatnio nie mialem czasu (rodzinka!!)..ale postaram sie to nadrobic --- Odpowiedz Link Zgłoś
0czoper Re: Do Fredka 07.04.06, 20:26 Miki trzyma cały czas rękę na pulsie i myślę że organizacyjnie będzie perfekt. A że czas taki że i jajka trzeba poświęcić:) i czymś je skropić :)) to myślę że conajmniej jeden wieczór się wygospodaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Do Fredka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:31 Ok Janusz. Jestem w Wa-wie i wtorek wieczor na Nowym Swiecie jest ok. Tylko nie mam dostepu do mojego firmowego Konta na Maila. Przeslij maila powtornie na alfred@krenzek.de Jutro lub we wtorek przeczytam ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl 07.04.06, 20:24 miki, jezeli wypali,to dzisiaj okolo 22-ej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.ols.vectranet.pl 07.04.06, 20:38 Jestem niestety na bakier z czasem, bo jakis koles wjechal mi w samochod. Jezeli nie dam rady teraz to w polowie maja bede jeszcze raz, a wtedy napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.06, 15:41 eeee ! to za pózno dałeś znać, bo ja łekend spędziłem na łonie (natury ). poza tym Olgierd zamyka "mięsny "o 22. no to w połowie maja...... Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.04.06, 17:45 No tak wyszło Miki. Sorrki. Niestety nie wyrobiłem się z czasem. Miałem sporo ganiania z samochodem a potem zaskoczenie totalne - rzeznię zamykają w porze kiedy na świecie obsługa ostrożnie przygotowuje się do otwarcia lokalu. No cóż, co kraj to obyczaj, a obyczaje dziwne jakoś ostatnio, takie ni wyPiS ni wymaluj. Do połowy maja. Co się odwlecze to nie uciecze. Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 09.04.06, 17:59 Miki, a tak a propos spędzania na łonie (natury) - każde łono to natura :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:47 O właśnie o to łono chodzi, więcej nie powiem bo boję się nie tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: 193.0.102.* 10.04.06, 11:30 Czy ktoś zna numer telefonu komórkowego do Fredka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:52 Janusz zobacz na Maila na adres w uczelni. Tam napisalem ci numery. Napisz SMSa na jaki numer moge zadzwonic , albo maila na moj adres na stronie nieoficjalnej strony. Pozdrowienia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 10.04.06, 21:27 OK.! Za pol godziny wyjezdzam na lotnisko.... no i za kilkanascie godzin bede w polsce :-) pozdrowienia dla wszyskich i do zobaczenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 10.04.06, 22:08 Cześć, właśnie wstawiłem część 11-tą nagrań z 7-ki www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.html Gość portalu: L.M napisał(a): > OK.! > Za pol godziny wyjezdzam na lotnisko.... no i za kilkanascie godzin bede w > polsce :-) pozdrowienia dla wszyskich i do zobaczenia!! Baw się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 22:28 A ja najprawdopodobniej odbędę jutro spotkanie na szczycie z Fredkiem. Nie będę mógł pić, więc wszystko zapamiętam i zdam sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:36 To bardzo zle , ze nie bedziesz mogl nic pic ... Przeciez obiecalem "cos postawic" dla autora slynnej encyklopedii. Ok dzis o 18.00 dzwon to cos znajdziemy. Moze ktos jeszcze dzis w Wa-wie i ma ochote dojsc do spotkania ? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 13:55 Wiem, że to źle, ale bez samochodu nie zorganizowałbym tego dnia tak jak trzeba. Postawisz mi oranżadę i bedzie tak jakby była w proszku. Za to ty zaszalejsz za nas obydwu. Właśnie, może ktoś jeszcze będzie wieczorem w okolicach Warszawy? Spotkanie około 18-tej i wstępnie w okolicach kawiarni Nowy Świat na Nowym Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:45 Niestety ... ja bede smigal jutro rano najpozniej o 4.30 na lotnisko. Wiec trzeba bedzie wstac o 3.30 :(( Czyli najpozniej kolo 22-giej bedzie koniec imprezy ... Orenzady w proszku tym razem nie bedzie. Pozdrowienia PS: A gdzie jest kawiarnia Nowy Swiat ? Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 53. 11.04.06, 18:18 Fredek, jak sama nazwa wsakzuje na Nowym Swiecie - ul. Nowy Świat 63 - Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 22:34 Też nie byłem pewny, czy Fredek znajdzie Nowy Świat na Nowym Świecie, więc ponieważ zaoszczędziłem w pracy 10 minut, ruszyłem do miejsca pobytu Fredka, którym okazało się coś z rezydencją królewską w nazwie (Royal Residence), też na ulicy Nowy Świat. Fredek zjawił się natychmiast po moim telefonie i ruszyliśmy na pobliską ulicę Foksal w poszukiwaniu pasującej nam knajpki. To, co znaleźliśmy to nie było może to, ale wypiliśmy po kawie, Fredek piwo, i omówiliśmy kilka wstępnych kwestii (co Fredka przygnało do Warszawy, czy rondo w miejscu po Trampie nie popsuło wszystkiego itp.). Potem uznaliśmy, że czas na kolację i Fredek jako już znawca okolic zaprowadził mnie do knajpy z pierogami i innym podobnym jedzeniem. Był to wybór a raczej strzał w dwunastkę, i ja jako bywalec i tubylec nic lepszego bym nie wymyślił. Tam zamówiliśmy bigos, 3 porcje pierogów różnych, ale nie na słodko, naleśniki z bitą śmietaną, czekoladą, bakaliami, serem i owocami, wafel lodowy też z bitą śmietaną, czekoladą, bakaliami, serem i owocami, do tego coca-colę, a Fredek oczywiście piwo porterowate, bo takie pasuje do pierogów bardzie niż inne. W dwugodzinnej rozmowie oplotkowaliśmy wszystkich co regularniejszych bywalców forum, Fredek opowiedział mi swoje życie, a ja Fredkowi swoje, szczególną uwagę poświęciliśmy narzeczonym, żonom i w ogóle kobietom, zachwycaliśmy się miejscem naszego pobytu, obsługą i wyjątkowo dobrze usytuowany stolikiem, przy którym siedzieliśmy, jedliśmy i gadaliśmy. Rozważyliśmy problem olsztyńskiej Starówki, sensowność zakupu domów wyprzedawanych na Rybakach, plany wakacyjne, a zwłaszcza bardzo możliwe spotkanie w szerszym gronie w lipcu w Mięsnym. Wszystko było dość szybko, bo Fredek musiał wstać następnego dnia 4-tej, ale nie panicznie i nie chaotycznie. Zostawiliśmy w knajpie słusznie należący się spory napiwek i dla zdrowia przespacerowaliśmy się wzdłuż Nowego Światu, u końca którego (nr 63) mogłem wreszcie pokazać Fredkowi kawiarnię Nowy Świat, którą tym razem sobie darowaliśmy. Na zakończenie podwiozłem Fredka samochodem (przez który nie mogłem w wiadomej sprawie dotrzymywać Fredkowi kroku) prawie pod jego królewską rezydencję. Fredek jaki jest wszyscy wiedzą i to się całkowicie potwierdziło, a nawet bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.l.pppool.de 12.04.06, 10:50 Janusz ... jak zwykle wspaniale sprawozdanie. Nic dodac , nic ujac ... Chyba , ze mi do znawcy okolicy jeszcze daleko. Ale ta "Pierogarnia" byla naprawde strzalem w dwunastke. Dzieki wczesnemu odlotowi z Wa-wy jestem juz w domu. Pelen wrazen, energii i nowych planow. No a od zaraz czekaja mnie porzadki przedswiateczne. Do milego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki- Re: Szkoła NR 7 czesc 53. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.06, 18:01 macie spust ! chłopaki!!! ja tyle jem przez cały tydzień! a teraz z innej beczki.. sprawy organizacyjne: LM, czyli Leszek, będzie przyjmował wyrazy sympatii w piatek w "Mięsnym" około 18 i aż do zamknięcia. wiem ,że sprzątanie ,post, niektórzy slubowali,ze do świat nie odwiedzą pubu, ale nie co dzień absolwent przyjeżdża z odległej Kanady. wrazie co , wymodlę dyspensę i napiszę zwolnienie z zajęć domowych. potwierdzili : Mir-mur, Zyby, Karolina, Oczoper, niektórzy zapowiedzieli ,że kogoś nowego przyprowadzą...oby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re:mięsny punkt zbiorczy IP: *.piorunek.pl 12.04.06, 18:34 Witam! Byłam bardzo zaskoczona (mile) ,że Miki pofatygował sie i zadzwonił z informacją o spotkaniu (mimo obowiązków )choć na moment postaram się przyjść.Do miłego .BY-wajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re:mięsny punkt zbiorczy IP: *.dsl.bell.ca 12.04.06, 23:38 Oh kurcze, no to macie przechlapane.. w post zabawy/popijawy huczne urzadzac nie wypada... postarajcie sie wykupic jakis odpust, albo przynajmniej obiczujcie sobie plecy dla pokuty... tylko abyscie jakie przyjemnosci wielkiej z tego nie mieli bo innaczej to na nic ;) czuwaj P.S. Fredek, jd...jaka nazwa tej pierogarni? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 z doniesień chwilowo niedostepnych do internetu;p 23.04.06, 08:10 wczoraj były dni otwarte sp7:) paparazzi zbyszek 07 zrobił dokumentacje fotograficzną:) wkrótce..na stronce..:) Odpowiedz Link Zgłoś