Dodaj do ulubionych

Szkoła NR 7 czesc 56.

IP: *.l.pppool.de 30.06.06, 16:26
Rozpoczynam czesc 56 ...

Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:
Strona:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (kolo 1,5 MB PDF-Dokument)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_szkpnr7.pdf
Strona z nagraniami z lekcji spiewu i fizyki:
www.allkar.de/pl/siodemka/media01.html
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: wskh kolonie IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 30.06.06, 20:49
      Czy ktos z Was byl na koloniach letnich lub zimowisku pod kierownictwem P.
      Ciolkowskiej w latach ok. 1972-1977 lub P. Lukomskiej?
      • Gość: jd Re: kolonie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.06, 13:59
        Czy john, który odezwał się pod koniec poprzedniej części mógłby coś jeszcze
        powspominać i poopowiadać o sobie? Bo chyba zawitał tu po raz pierwszy? A
        najwyraźniej przebywał w samym centrum dzielnicy i wydarzeń.
        • Gość: miki Re: kolonie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.06, 15:05
          Dżony opowiedz cos jeszcze !!!
          zajde dziś (chyba) do Rudego na przystań i zobaczę , rozpoznam teren na spotkanie.
          podobno zmienił sie dzierzawca, zobacze czy cos jeszcze sie zmieniło.
          • Gość: karolina Re: kolonie IP: *.piorunek.pl 02.07.06, 23:28
            Witam!
            ul.Jeziorna zamknięta już na całego ,w minionym tygodniu rozebrali domek
            dróżnika ,postawili blokady .Skrót z Dajtek na al.Przyjaciół juz
            nieatkualny,przejazd tylko przez nowe rondo lub przez osiedle
            zw.złodziejowo.Miłego urlopu i wypoczynku wszyskim, któży odwiedzą swoje
            młodzieńcze miejsca.BY
      • Gość: Adri@ Re: kolonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:07
        Ja byłam a co? Po co ci to? ♣
    • johninm Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 03.07.06, 10:04
      O.K.,
      Najpierw bylo przedszkole na Rybakach. Do SP7 trafilem do 1A. Po 7 klasie
      przeniesli mnie do 8B ( chyba narazilem sie p.Naporowej ). Moja wychowawczynie
      z 8B, p.Kraszewska - matematyka - mile wsponminam. Raz nawet wygralem konkurs
      szkolny na czesc patrona szkoly. Z SP7 jestem rocznik ukonczenia 72.Potem bylo
      LO2,LO1 i LO3, w Olsztynie. Taki byl ze mnie " Jasiu wedrowniczek". Na
      marginesie - nigdy nie "siedzialem"! Potem Policealna Samochodowa ( na studia
      sie nie dostalem - a wojo " wisialo" ) Nastepnie wyjechalem na krotko do
      Finlandii( Rovaniemi ), potem RFN ( Dortmund - 1 rok ), Austria ( Wieden - 7
      miesiecy ). W koncu wyjazd do USA. Nowy Jork, Brooklyn ( 6 miesiecy ),
      Poludniowa Kalifornia ( pod Los Angeles )19 lat i teraz jestem w okolicach
      Seattle,"kraj" Microsoftu, Boenig`a, lososia, jezior i lasow - Pln. Zach czesc
      USA ( 7 lat ). W Kalifornii skonczylem International Business ( handel
      zagraniczny ) i 2-letnie podyplomowe z Business Administration ( MBA ).
      W Polsce bylem ostatni raz 8 lat temu.Pamietam Alana, braci Majcher ( Waldka,
      Krzyska i Leszka ),Danka Dramowicza ( to chyba od niego ten bakcyl wedrowek ),
      wielu innych ludzi z dzielnicy. Tu gdzie mieszkam nie ma za duzo Polakow,
      zreszta w tym "amerkanskim wyscigu szczurow" nie mam za duzo czasu na sprawy
      towarzyskie.
      Pozdro
      Johny-Jasiu
      • Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.07.06, 04:33
        Czesc!! dawno mnie nie bylo na forum (Praca, praca praca) no i pogoda dopisuje
        to trzeba kozystac - wiekrzosc czasu spedzam poza Ottawa..

johninm... Mam wrazenie, ze ciebie tez pamietam ..chyba mieszkales ulice obok.
        Twoj dom widzialem z okna swojego -
        • johninm Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 04.07.06, 08:31
          O ile jest tak, to jestes najmlodszy z braci M. Dobrze pamietam twoich 2-ch
          braci. widzialem strone Waldka ( internet ). Kolo Was mieszkal Bogdan ( nie
          pamietam nazwiska, super mial kuzynke co przyjezdzala na wakacje ), jego mama
          troche kulala . Co a nim sie dzieje ? Jak Waldek sobie radzi w Olsztynie ?
          Czy Krzysiek jest w Polsce ?
          Widziales Mendelskich ? Oni prawie po sasiedzku ( pare domow dalej ) mieszkali.

Best
          J
          • Gość: LM Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.07.06, 13:21
            No wiesz johninm, ja tez nie mieszkam w polsce dosc dlugo bo od 1989 tak wiec
            nie wiem wszyskiego ale chyba jestem na biezaco!..Bylem nawet w tym roku. Ten o
            ktorym myslisz to byl Bogdan Zmyslowski - jego mama nie zyje... A ten dom
            sprzedali dla jakiejs dziewczyny z warszawy. Mendelscy tez sprzedali swoje
            mieszkanie i juz tam nikt nie mieszka. Bardzo duzo sie zmienilo na dzielnicy i
            widzialem duzo ludzi nowych.. Krzysiek jest w polsce - nie wyjezdzal nigdzie
            zajmuje sie herpetologja a Waldek jezdzi po swiecie z swoimi obrazami ..
            zrobilismy nawet wystawe tutaj u mnie w ambasadzie polskiej w ottawie a pozniej
            in New York. Pozdrowienia!!!
            • Gość: DD Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.ols.vectranet.pl 04.07.06, 19:10
              Czesc Johninm !
              Chyba Cie kojarze. Miesiac temu wspominalismy Ciebie na 30-leciu matury w LO I
              (klasa Wachoninki). Byla calkiem niezla impreza. Na 34 absolwentow zjechalo sie
              okolo 30 (z czego duza grupa ktora do matury nie zostala dopuszczona). Dzis
              wszyscy normalni (podobno szkola daje tylko 20 % umiejetnosci potrzebnych do
              zycia - tak twierdza amerykanscy uczeni). Moim zdaniem jesteś Januszem S.
              Trafiłem?
              • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.piorunek.pl 04.07.06, 22:57
                Witam!

Wiem ,że Fredek jest na urlopie i to w kraju ; teraz jeszcze ogląda zmagania
                Niemców z Włochami ,ale po krótkiej analizie to DD najprawdopodobnie ukończył
                sp7 w 1972 roku -czy tak? i ewentualne uzupełnienie można zamieścić na głównej
                stronie.
                LM-widziałam Twoją Mamę jest we wspaniałej formie-śmiga po zakupy jak 18-latka
                razem z tatą.Serdecznie pozdrawiam .BY
      • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 05.07.06, 00:04
        Siwy? Fajowo cię słyszeć a raczej czytać. Porozwiewało nas po świecie. Mam
        wprawdzie trochę bliżej niż ty, ale tutaj też wyścig szczurów i czasu mało. Tym
        nie mniej wybieram się znowu na stare śmieci- niestety tylko na 2 tygodnie, bo
        na więcej urlopu nie ma. Grzesia widziałem ostatni raz jakieś 12-13 lat temu,
        ale że pobyty w Olsztynie nacechowane są pogonią za czasem, widzieliśmy się
        krótko. Potem jakoś nie wyszło. Wiem że się przeprowadził i od tego czasu
        kontakt się niestety urwał. Na 50-leciu 7-ki też go nie było. Pozdrowienia na
        drugą stronę bajorka.
        Allan
    • johninm Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 05.07.06, 08:11
      Danek , trafiles!!! Wygrales u mnie gume do zucia! A tak na powaznie to
      pamietam nasze wedrowki? : Podkowka, Redykajny. A pamietasz jak.... Los (
      zwierzak ) chodzil w lesie i wyszdl prawie pod domy. Lecielismy z 7mki ogladac
      to zdarzenie. Pamietam nad Toba mieszkal Kaziu L. Co sie z nim dzieje?
      Z LO 1 bylo tak ze ja i Kamil Sola..ski wstawialismy dobre oceny sobie i innym
      w ubikacji i dyro ( Montkiewicz ) nas dorwal. No i za to wylecialem...do LO 3.
      Czytalem na stronach/forum o Twoim bracie. Czy nadal mieszka w Arizonie ?
      Pamietam ze miales jeszcze starszego brata , chyba Konrada ( on chyba skonczyl
      Geologie lub Geografie ).
      Jak bylem w Polsce ostatni raz 8 lat temu widzialem Zbyszka ( Bynia ). Ma
      myjnie samochodowa. Slawek J. prowadzdzi stacje paliw, podobnie jak drudzy jego
      bracia. O ile zawsze pamietam , oni zawsze pracowali w branzy paliwowej.
      ( Danek, Ten epizod z cegla nie moge sobie przypomniec. Ale jak skakalem z
      budowy/domy Skrodzkiego to pamietam )

Leszek, Ciebie pamietam jako mlodszego brata Krzyska. Pamietam Twoja Mame .
      Zawsze szla zwawym krokiem i chyba pracowala w szpitalu. Nad Wami mieszkal
      chyba Bogdan Paprocki. Widzialem strony Waldka. Nie spodziewalem sie ze z niego
      taki Artysta. O Danku tego zec nie moge. Pan Daniel sumiennie trenowal
      instrumenta klawiszowe i sprawy zabaw z kolegami byly drugorzedne.
      Wspanialy przyklad wychowania naszych dzieci - o ile realne.

Allan, nie " Siwy " ...dla Ciebie Pan Siwy teraz. A ze Pan Siwy posiwial troche
      to i "Siwy" bedzie na te czasy adekwatne. A tak z powaznej nuty, czy Twoj
      starszy brat mieszka w Polsce, czy w Niemczech ? Slyszalem ze Grzesiek W
      pracuje jako prokurator - to prawda ?

Na Morskiej zostala moja mama. Mieszka tam z moim bratankiem, Darkiem. Moj brat
      Marek, mieszka w Lubawie. Mieszkal 5 lat w Pld Kaliforni, ale zdecydowal sie na
      powrot do Polski. W ten poniedzialek pochowali mego ojca. Nie moglem
      przyjechac, przykro mi jest.... Czasem zycie robi takie niespodzianki ze jak
      sie wali to wszystko na jeden czas.
      Dzis u nas swieto narodowe ( rocznica zagrania Brytyjczykom na nosie - dzien
      niepodleglosci ).

Ostroznosci i umiaru
      Nalepszego zycze
      JS

• Gość: L.M Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.07.06, 13:17
        johninm - Wszysko sie zgadza po za nazwiskiem Zbyszka!.. to byl zbyszek
        Paprzycki nie Paprocki... Ale byles Blisko Ha ha.. Wiesz ja tez pamietam ta
        kuzynke Bogdana ale troche bylem za mlody cholercia!. Wlasnie mialem zapytac o
        twojego brata Marka ale mnie uprzedziles. Jak masz kontakt z nim to pozdrow go
        odemnie!!... Wiesz ja zastanawiam sie nad przeprowadzka do Calgary, to w sumie
        niedaleko od ciebie ...Ale jeszcze nie podjalem ostatecznej decyzji...
        Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow!!!
        PS. Karolina dzieki za wiadomosc ( Nastepnym razem nie wymigasz sie od
        imprezy :-)!!...)
      • Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 05.07.06, 16:53
        Ok Mr. John (if only the official form assures to you). Z tym prokuratorem, to
        raczej wątpię, bo skończył studia mechaniczne i nie sądzę, żeby w ostatnich
        latach się przekwalifikowywał, ale wypadki chodzą po ludziach. Całkiem wykluczyć
        nie można.
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:28
      Jestem w Olsztynie.

Probuje sie znowu troche "zaklimatowac".

Niestety wczoraj nasi 2:0 przegrali i beda w sobote grali tylko o zloty ananas.

Odpoczywam nad Jez. Wulpinskim.
      Fajnie tam podczas upalow.
      W nastepnym tygodniu mozna by sie gdzies spotkac.
      Albo moze w ten piatek wieczorem ?

Miki jak tam U Rudego ?

Bylem kolo Miesnego ... , ale wyglada troche "spelunkowo" ...

Sorry ze sie tak wyrazam , ale bylem tam w poludnie ... przed Tablica "Tanie
      Piwo" Nie wygladalo to zapraszajaco.

• ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 05.07.06, 20:59
        Cześć Fred,
        przyznaje że zazdroszczę prób aklimatyzacji. Mnie to tanie piwo też niezbyt
        zachęciło. Lepiej u Jana albo w kilku innych miejscach - co niektóre "opiliśmy
        kiedyś razem :). Tym razem niestety nie wypali. U nas ferie zaczynają się
        dopiero 20 lipca, więc nawet zrywając się na początku, moglibyśmy się spotkać na
        zupkę chmielową tylko w mijance gdzieś blisko Odry. Ale na piwko nie trza tak
        daleko. W sierpniu będzą tu sportowcy z Poski u których byłem w ub. roku z
        niemiecką grupą kajakarzy. Jak znam towarzystwo (a znam), to znowu przybędzie mi
        parę kilo. Jedyna nadzieja, to że nie będę miał na ten czas urlopu, więc będę z
        konieczności grzeczny. Pozdrowienia
        • Gość: DD Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.07.06, 23:37
          Johninm - Janusz z tą gumą do żucia to uważaj jestem na nie pazerny. Co do
          moich braci to starszy jest w Kanadzie, a średni niby w Kanadzie a faktycznie
          służbowo non-stop w Europie. W ten weekend wszyscy się spotkaliśmy na weselu
          mojego syna. 26 VII też razem z braćmi i ich żonami świętujemy imieniny mojej
          mamy i mojej żony. Jeśli na rogu Rybaków i Alei Przyjaciół będzie głośno to już
          wiecie dlaczego. CO do Kamila Stolarskiego to ma się dobrze. Jest adiunktem na
          uniwersytecie i ma pozytywnego fioła dotyczącego pociągów (nawet na imprezie
          nosił krawat PKP).
          Wspominasz o wspólnych wypadach. Ja pamiętam Twoje opowiadanie (już w latach
          80) o wypadzie do skandynawii i o lataniu na NATO-wskich helikopterach. Bujałeś
          czy tak było faktycznie?
      • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 05.07.06, 23:41
        Gość portalu: Fredek napisał(a):

>
        > Niestety wczoraj nasi 2:0 przegrali i beda w sobote grali tylko o zloty ananas.
        >

Fredek, co do pilki to wszystko jasne: Frings nie grał, więc się nie układało
        jak trzeba. Potem zeszło z placu 2 bremeńczyków i trzask prask Makaronis haben 2
        Tore eingenudelt :( No i kicha! Ale w odróżnieniu od Brazylii czy Argentyny
        Niemcy nie muszą jechać do domu. Niemcy są w domu. Szkoda, bo atmosfera była
        wreszcie dobra, a ludzie uprzejmiejsi. Teraz tylko Figo-fago. Idę próbować spać
        (godz. 23:35 - jest 31°C) bo jutro fura roboty czeka. Przestawiamy servery
        internetowe na inny system.
        Przecieraj szlaki i daj znać gdzie warto iść.

• Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: 74.12.154.* 06.07.06, 04:42
          ja tam sie ciesze ze dokopali dzis Portugalom. Nie zabardzo za nimi przepadam,
          wole Wlochow, mimo ze wam pewnie przykro ze Niemcy przegraly. Ja mam w pracy
          ich wielu. Miedzy innymi Boss to Wloszka. Poki co to dla mnie moze byc Farzo
          Italia! Totti Farzo! Bede jednak trzymal za wami kciuki jak sie spotkacie z
          Portugalami. Fredek machnij maila do mnie potrzebuje twojego telefonu..zeby
          moc sie z Toba skontaktowac w Polsce. Ja bede przez wiekszosc czasu w
          rozjazdach, ale napewno postaram sie zeby sie spotkac przy piwku.. miejsce nie
          wazne..atmosfera wazna. Ta karczma u Jana jak rozmawialiscie o niej okolo roku
          temu brzmiala interesujaco.. ale jestem flexible na kazde inne miejsce.

czuwaj
          • Gość: miki- Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.06, 20:00
            u Jana miło ,ale piwa duzo nie pokosztujecie .
            jest tylko zywiec z kija -obrzydliwy
            i haineken z butelki- bez jaj
            w sobotę zobacze jak w tawernie na Warmii
            • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: 74.12.154.* 06.07.06, 23:17
              miki/fredek wyslijcie mi mailem telefony do Was .. jak juz dotre i sie otrzasne
              po podrozy to zakrece.

czuwaj
              • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: 74.12.152.* 07.07.06, 21:59
                Do zobaczenia w Polsce. Jak ktos sie chce ze mna skontaktowac to slijcie maile
                na ja_mamut@hotmail.com

czuwaj
                • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.06, 09:30
                  Fredek, do kiedy ty tam będziesz? Walczę, by się wyrwać, ale może się nie udać.
                  Teraz jest ta idealna pogoda na Morską w południowym 40-stopniowym upale.
                  • Gość: wskh oj! IP: 87.127.16.* 08.07.06, 13:50
                    Ojejku! Jakie tu ozywienie ostatnio!
                    PS. Ktos pytal po co o cos tam pytam. Na tym formum nie ma pytan po co ci to!!!
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:51
      Szukalem wczoraj kafejki internetowej na Starym Miescie ...
      Niestety nie znalazlem.
      Dopiero dzisiaj przeczytalem co sie dzieje.

Nr. komorki przeslalem na Twojego Maila.

Odezwij sie jak bedziesz w olsztynie.

Dzis wieczorem i jutro , dw ostatnie mecze ...
      No a pozniej bedzei tez odpoczynek od ogladania TV.

Na Krzywym dzis regaty.
      Ide zaraz popstrykac zdjecia.

Pozdrowienia
    • johninm Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 09.07.06, 10:47
      WSKH - nigdy nie bylem na koloniach p. Ciolkowska. Dyr. Lukomska, pamietam ze
      duzo palila papierosow i byla bardzo zaangazowana w sprawy SP7. Lubilem jej
      lekcje - chyba... historii.
      Allan - z tym prokuratorem - to chyba Grzesia ojciec.
      Piwo Becks jest tutaj dosc popularne z europejskich piw - a chyba to z rejonu
      gdzie mieszkasz.
      Leszek - Alberta pnie sie do gory ekonomicznie przez ostatnie lata. Oils sands -
      ropa naftowa ( Fort McMurray ? ) to wlasnie tam. Slyszalem ze jest duzy boom
      na tej provincji ( business, praca ).
      Daniel - tak, Skandynawie "studiowalem" w latach siedemdziesiatych. W Finlandii
      bylem chyba 78/79, dokladnie nie pamietam daty. Mgliscie pamietam helikopter, a
      NATO to napewno nie bylo, ha ha ha. Pierwsza vize jaka dostalem byla viza do
      Danii. Przez przypadek zostalem w RFN. Pozdrow swoja mame ode mnie.

Jak regaty na Krzywym ? Ktos ma zdjecia ?

Pozdro
      John-in-M

• zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 09.07.06, 16:45
        Pieknie plywali,
        niestety dzis wiatr nie dopisal...
        My ubijalismy trawe na boisku do siatkowki przy Bryzie
        gdzie byla baza zeglarzy...
        a wczoraj wieczorem szanty gral i spiewal Mietek Folk...
        zdjec nie robilem,
        i tak nie oddadza atmosfery regat
        ani imprez towarzyszacych.
        :-)
        • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.piorunek.pl 10.07.06, 22:06

Witam!
          W górę hop!
    • Gość: Fredek Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:29
      W niedziele spotkalismy sie Staromiejskiej:

Obecni: Mamut , Dziad i Ja ... No i Zbyszek przechodzil przypadkowo.
      (Miki sie odmeldowal ...)

Bylo fajnie ... Ale mamut troche bedzie podrozowal po kraju i nastepne spotkanie
      moze byc dopiero w nastepna niedziele.

Mir-mur proponowal spotkanie w Piracie ... Ale to troche daleko.

Ja przed chwila sprawdzilem z Anita Warmie.
      Rudego juz nie ma.
      Ale jest Tyskie beczkowe i to po super cenie.
      Przegryche mozna tez dokupic.
      Wiec proponuje w Niedziele 16.07 o 16.00 na Warmii.

OK co wy na to ?

Prosze licznie sie pokazac ...

• Gość: jd Re: Spotkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.06, 23:01
        Kurczę, ja nie mogę. Ale raz jeszcze: Fredek, do kiedy tam będziesz?
      • Gość: mamut Re: Spotkania IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.07.06, 23:51
        Czesc i Chwala Wszystkim Siodemkowiczom. Tak jak Fredek wspominal wczesniej
        spotkalimsy sie w Staromiejskiej.. Pogoda byla co prawda nieco smetna, ale
        przynajmniej nie taki upal jak dzis. Spotkanie bylo interesujace i zakonczylo
        sie rundka po "Starych Smieciach" w wykonaniu Fredka. Zaliczylismy w
        expresowym tempie Al. Przyjaciol, Rybaki i Szkole. Na dodatek przejazdzka po
        nowym rondzie i wizyta na starym/nowym przejezdzie kolejowym.

Wkrotce spotanie w Niedzile, miejsce nie wazne, wazna atmosfera. Tak wiec
        przybywajcie tlumnie, tylko umowcie sie konkretnie gdzie, a ja tam dotre
        napewno.

czuwaj
        • Gość: ryba696 Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:58
          postaram się dotrzeć, pa pa
          • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.wbp.olsztyn.pl 11.07.06, 13:06
            Janusz w Olsztynie jestem do Soboty , cos kolo 22 lipca.

Wreszcie znalazlem dojscie do internetu na Starzm Miescie.
            Jest w Bibliotece na gorze.

Ja jestem dalej za spotkaniem na Warmii.
            Atmosfera super. Patrzy sie na wode i zaglowki.
            Siedzi sie pod parasolem na swiezym powietrzu i pije sie swietne piwo w
            wspanialym towarzystwie.

Pozdrowienia
            • Gość: karolina Re: Spotkania IP: *.piorunek.pl 11.07.06, 17:58

Witam!
              Fredku byłam w sobote na Mojdach i wiem ,że miałeś tam istny jarmark -imprezę
              folklorytyczną,jak w Sopocie na molo.Ale,ale Ty tego dnia siedziałes przed tv i
              kibicowałeś swoim?!
              Cieszę się ,ze impreza udała się.A jak tam ryby ,czy coś złowiłeś ( czy są
              węgorze?),czy kończyłeś połów przed wizytą straży wodnej:-)
              Życzę miłego urlopu.BY
              • Gość: miki-3 Re: Spotkania IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.06, 18:54
                Warmia o 16 w niedzielę - będę !
                • Gość: mir-mur Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:57
                  I ja dobije razem z Samburem :0)
                  • Gość: tt Re: Spotkania IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.06, 09:33
                    Czy inni mlodsi wzglednie starszi siodemkowicze moga zjawic sie na Warmii??czy
                    to jest spotkanie dla wybranych osob?
                    • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.wbp.olsztyn.pl 12.07.06, 12:32
                      Wszyscy moga przyjsc ...

Tak w Mojdach byla impreza ...
                      Grali cale noce.
                      A my kibicowalismy.

Ryby sa ale narazie same plotki i leszczyki.
                      Wegorzy do tej pory nie bylo.

Straz wodna sie tym razem nie pokazala.
                      Chociaz i tak karte wedkarska wykupilem wiec moga sprawdzac ile chca :))

Dzis Olsztyn sie troche rozpadal , wiec jest chwila oddechu i rybki moze zaczna
                      lepiej gryzc.

Pozdrowienia
                      • Gość: łajka Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:24
                        No to hop :)
                        • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.06, 09:17
                          Mir-mur dzwonil i mowil , ze na Warmii moze stracili koncesje na Alkohol.
                          Jakies piwko dobrze by bylo wypic.
                          Wiec spotykamy sie kolo 16 i jesli piwka nie bedzie to powedrujemy dalej.

Wczoraj spotkalem mamuta w Grunwaldzie.
                          Pogoda byla taka sobie. No i przgotowania na bitwe trwaly.
                          Tylko jakos rok temu mi sie tam lepiej podobalo.

Pozdrowienia i do jutra ...
                          • zbyszek07 Re: Spotkania 15.07.06, 16:46
                            Bede na Bryzie,
                            (przystan harcerska)
                            Moze uda mi sie na Warmie trafic ok 16,00
                            a jesli nie to moze pociagniecie na Bryze...
                            tam piwo z kija tez jest,
                            i plaza i siatka i woda taka ciepla....
                            • Gość: miir-mur Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:15
                              Browarek na warmi jest,więc wszystko gra.
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: mamut Re: Spotkania IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.07.06, 09:17
                                postasram sie do was dolaczyc..

czuwaj
                                • Gość: mamut Re: Spotkania IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.07.06, 09:19
                                  nnaczy sie mialo byc postaram... pisze jedna reka bo w drugiej trzymam corke...

czuwaj
                                  • zbyszek07 Re: Spotkania 17.07.06, 07:00
                                    Spotkanie sie odbylo,
                                    piwo nawet tez...
                                    chociaz z przerwani i za cieple
                                    ;p
                                    Dzieki.
                                    • Gość: jd Re: Spotkania IP: 193.0.64.* 17.07.06, 09:22
                                      A może jakieś szczegóły?

Fredek, czy na pewno wyjeżdzasz w najbliższą niedzielę? Bo ja od następnego
                                      poniedziałku łapię odrobinę oddechu i bardzo możliwe że na dwa dni przybędę.
                                      • Gość: mir-mur Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:30
                                        Dziękuje wszystkim za miłe spotkanie.
                                        Browarek faktycznie troche nawalał (na warmi)ale w piracie to było bardzo
                                        fajnie.Do domy dotarłem około...
                                        Pozdrawiam
                                        mir-mur
                                        • Gość: mamut Re: Spotkania IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.07.06, 13:22
                                          Bardzo fajnie bylo, dziekuje wszystkim za mile towarzystwo i atmosfere.
                                          Wkrotce ruszam na Krakow.

czuwaj
                                          • Gość: miki- Re: Spotkania IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.06, 19:20
                                            mam kilka zdjec z Warmii i Pirata, ale nie ma do kogo wysłac.
                                            administrator na urlopie. a byly "nowe" dziewczęta i panowie też.
                                            • Gość: AgaB Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:19
                                              "nowe" Panie (oczywiscie z 7-ki) również dziekuja za przemile spotkanie, bylo
                                              naprawde super, a opowiesci Sambura to juz historia:)) szkoda tylko, ze rano
                                              bylo tak blisko:) bo mozna bylo dluzej posiedziec. Mam nadzieje, ze inne 7-
                                              kowiczki równiez dołacza na kolejne spotkania..nie tylko sami faceci do 7-ki
                                              chodzili:)) Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki Wszystkim.

ps
                                              Olek,
                                              Iwona Szlubecka prosi abys wysciskal od niej siostre !!
                                            • Gość: jd Re: Spotkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.06, 22:22
                                              Chłopaki, strasznie jesteście dobrze wychowani z tymi wzajemnymi
                                              podziękowaniami za spotkanie, które przebiegło w miłej atmosferze wspomnień,
                                              sympatii i wzajemnego zrozumienia, może jednak, kurczę, napiszecie coś więcej
                                              dla tych, którzy nie byli i cierpeli, że ich tam nie ma. Zdjęć też chcemy.
                                              • Gość: jd Re: Spotkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.06, 22:24
                                                W poprzednim poście powinno oczywiście być "Chłopaki i dziewczyny...", i dalej
                                                to samo.
                                                • Gość: AgaB Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:38
                                                  Ha! Bylo tak fajnie, ze moze, moze:)) zdjecia to oddadza, ale nie wiem, czy sie
                                                  uda:)ja tez czekam zeby je zobaczyc.Ostatnio spotkalam w sklepie Zenobie,
                                                  zastanawiam, co musialo sie stac, ze Jej nie bylo.Asia???
                                                  Czuje, ze przed nastepnym, planowanym spotkaniem sama wezme sie za informowanie
                                                  szanownych kolezanek, ktore jeszcze ostaly sie w Olsztynie..a jest ich troche:))
                                                  • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.wbp.olsztyn.pl 18.07.06, 11:05
                                                    Dobrnalem do internetu dopiero dzisiaj.

Zdjecia przesylajcie mi na maila.
                                                    Albo moze znajde czas zeby odebrac to na USB-Stick.

Mir-mur przeslij mi Nr. Komorki dziada , to odbiore te Fotki z bitwy w
                                                    Grunwaldzie.

Janusz ... milego pobytu w Olsztynie. Ja w poniedzialek musze juz do pracy.
                                                    Wyjazd sobota o 5 rano.

A o spotkaniu ... To naprawde bylo fajnie.
                                                    Posmielismy sie niezle.

Sambur mogl by naprawde w kabarecie wystepowac.
                                                    No a dziewczyny rocznika 86 (?) naprawde przemilutkie.

Na Warmii najpierw piwo sie nie chcialo lac z beczki ( Gaz sie konczyl ..)
                                                    To najpierw wypilismy zimne piwo z lodowki.
                                                    Pozniej wypilismy juz cieple piwo z lodowki.
                                                    A pozniej juz piwa nie bylo.
                                                    Wiec wyruszylismy do Pirata.

Po drodze duzo wspomnien.
                                                    Kto gdzie mieszkal i co robil i teraz robi.

W Piracie mamut prawie z glodu padal i zamowil pierogi i frytki dla wszystkich.

O 23.00 zamowilismz ostatnia kolejke piwa ...
                                                    No i kolo 23.30 ruszlismy na petle.

Bylo tak fajnie , ze bylo szkoda sie rozstac.

Przesylajcie zdjecia , to postaram sie je jak najszbciej wstawic.
                                                  • Gość: jd Re: Spotkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.06, 11:40
                                                    No, jakieś informacje wreszcie są.
                                                    To urocze, że tak jak w dawnych dobrych czasach potrafią być jeszcze kłopoty z
                                                    piwem.
                                                  • zbyszek07 Re: Spotkania 18.07.06, 15:04
                                                    To zalezy od ekipy...
                                                    dobra ekipa kazdy bar moze wysuszyc
                                                    ;p
                                                  • Gość: jd Re: Spotkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.06, 20:40
                                                    A czy Mięsny został skreślony z listy naszych faworytów?
                                                  • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.wbp.olsztyn.pl 19.07.06, 11:36
                                                    Na "Miesny" bylo za goraco ...
                                                  • Gość: karolina Re: Spotkania IP: *.piorunek.pl 19.07.06, 12:07

Witam!
                                                    Ja też czekam z niecierpliwością na zdjęcia.
                                                    Ryba była!?BY
                                                  • Gość: mamut Re: Spotkania - przykro mi ale... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.07.06, 00:50
                                                    Czesc siodemkowa wiaro! Wykonczony jestem po wedrowkach po Polskiej krainie..
                                                    Na dodatek w tempie przyspieszonym... w dwa dni: Wawel, Oswiecim, Wieliczka i
                                                    Krakowskie Stare miasto... Do tego godziny w pociagu.. mam dosc! Niestety z
                                                    braku czasu i potrzeb przygotowawczych przed wyjazdem nie bede wstanie sie
                                                    zobaczyc juz Wami. A bardzo bardzo zaluje bo spotkanie zarowno w Warmi jak i
                                                    Piracie bylo naprawde fajne (Pirat mi naprawde przypadl do gustu, a co do Warmi
                                                    to musi sie tam cosik zmienic). Ide spac trzymajta sie wszyscy mocno i do
                                                    uslyszenia za jakis czas.

czuwaj
                                                  • zbyszek07 Re: Spotkania - przykro mi ale... 20.07.06, 06:59
                                                    Pozdrowka.
                                                    Trzymaj sie.
                                                  • Gość: ryba696 Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:48
                                                    Niestety Karolinko mnie nie było bo ciebie nie było...
                                                    Oczywiście żartuje, niestety nie mogłam przyjechać bo mieszkam troche daleko od Olsztyna i niestety miałabym problem z powrotem do domu. Bardzo żałuje jak czytam jak było fajowo. Pozdrowienia dla wszystkich.
                                                  • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.wbp.olsztyn.pl 20.07.06, 15:08
                                                    A ja wlasnie po dlugiej wedrowce po starych katach ...

Wysadzili mnie kolo Strazy Pozarnej.
                                                    I na piechote do mostu Jana.
                                                    Pozniej Grunwaldzka do starego tunelu kolo Dworca Zach.
                                                    Nowe Rondo.
                                                    Nad Jez. Dlugim.
                                                    Zwiazek Wedkarski.
                                                    Stare Bloki na Baltyckiej.
                                                    Katolickie Gimnazjum.
                                                    Kiosk.
                                                    Al. Przyjaciol.
                                                    Kazdy dom odzielnie wspomniony.
                                                    Dalej Sklep (Teraz w Stylu chyba Tatrzansko-Gorskim)

Pstrykam zdjecia szkoly , a tu Pani Domanska wychodzi na podworko domu ...
                                                    Oczywiscie mowi sie Dzien Dobry.
                                                    A Pani Domanska stwierdza , ze to ktorys z Krenzkow ...
                                                    No i miala racje.
                                                    Krotka rozmowa.
                                                    Pan Brzozowski trzyma sie dobrze.
                                                    Pani Ciolkowska niestety ma Alzheimera.
                                                    Pani Cejko zmarla kilka lat temu.

Pozegnanie i zakupy w sklepie. (Litr zimnej Coca-Coli na upaly)
                                                    Zejscie nad Jez. Dlugie.

Pienki po Topolach pruchnieja.

Na moscie dziura w balustradzie.

Mlodziez sie kapie.
                                                    Powrot scieszka nad Jeziorem.

Wedkarze lapia rybki.
                                                    Tuptusie pija piffko i odpoczywaja nad jeziorkiem.

Topola z potrojnym pniem rosnie dalej.
                                                    Dworzec Zachodni.
                                                    14-ka (ktora terz jest jakims tam gimnazjum)
                                                    Kosciol Garnizonowy.

Park nad Lyna (Kreglarnia)
                                                    Dalej Park i Lyna.
                                                    Stary ratusz.
                                                    No i internet w Bibliotece.

Zdjecia z tej wedrowki wstawie jak bede w domu.

Zdjecia od mikiego z niedzielnej imprezy nie doszly do mnie.
                                                    Wiec musicie troszeczke poczekac.

Za to Janusz (Dziad) dostarczyl plytke ze zdjeciami z Bitwy pod Grunwaldem.

Dzieki i Pozdrowienia

• Gość: jd Re: Spotkania IP: 193.0.64.* 20.07.06, 15:18
                                                    W poniedziałek powtórzę tę boską, najaatrakcyjniejszą ze wszystkich tras (może
                                                    dorzucę tylko trzy małe odskoki: w stronę przedszkola, ogródka jordanowskiego i
                                                    plaży miejskiej).
                                                  • miki-3 Re: Spotkania 20.07.06, 16:22
                                                    Fred ! wysłałem drugi raz. do wszystkich doszło, tylko z Twojej poczty wróciło.
                                                    moze masz pełną.
                                                  • zbyszek07 Re: Spotkania 21.07.06, 06:40
                                                    ja dostalem.
                                                    Dzieki!
                                                  • Gość: mir-mur Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 08:17
                                                    Miki dzieki za fotki
                                                    Przesyłam dalej...
                                                  • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.wbp.olsztyn.pl 21.07.06, 10:18
                                                    A U MNIE W SKRZYNCE PUSTO ...

Chyba za duzo Megabajtow ...
                                                    W gmx-ie chba jest jakies ograniczenie do 10 Mb ... :((
                                                    Mir-mur albo miki przeslijcie mi to w kawalkach lub na Adres w pracy.

No ale na razie przygotowania do powrotu do domu.

Pozdrowienia
                                                  • Gość: mamut Re: Spotkania IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 12:05
                                                    Do uslyszenia chyba w poniedzialek, moze wtorek... czas pokarze kiedy bede
                                                    mial moment na komputer. Narazie czuje sie bardzo zmeczony jezdzeniem po
                                                    Polsce i przygotowaniami do wyjazdu. Jeszcze raz dziekuje za spotkania i
                                                    naprawde szkoda ze czas nie pozwolil na wiecej.

czuwaj
                                                  • Gość: miki Re: Spotkania IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.06, 18:00
                                                    Fred ! znowu error.
                                                    może ktoś (mirmur) przesle Fredkowi , bo mnie od tygodnia nie ma w domu.
                                                    dlaczego nie ma , widac na zdjeciach heheheheheh !
                                                  • Gość: mir-mur Re: Spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:52
                                                    Fradek fotki poszły.
                                                  • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.l.pppool.de 22.07.06, 20:28
                                                    No i doszly tym razem ...

Ale reszta moze jutro.
                                                    Jestem padniety po podrozy.
                                                    12 godzin za kolkiem.
                                                    W poniedzialek do pracy. A gory brudnej bielizny leza w przedpokoju.

A mamut juz dotarl ?
                                                  • Gość: Fredek Re: Spotkania IP: *.l.pppool.de 23.07.06, 07:33
                                                    Zdjecia ze spotkania tydzien temu na Warmii i w Piracie.

www.krenzek.de/PIRAT_2006/index.html
                                                  • Gość: jd Re: Spotkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 18:34
                                                    A jutro ja cię zastąpię w wizytowaniu miejsc wiadomych. Na pewno bedzie Morska
                                                    w 40-stopniowym upale.
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 23.07.06, 19:41
      No to zostaw tam odbicia nagich stop w asfalcie we wiadomych miejscach ...
      • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.dsl.bell.ca 24.07.06, 11:26
        Dotarlem.. w czasie lotu nie spalem wiecej jak godzinke.. polozylem sie spac
        okolo polnocy, a o 3 nad ranem juz bylem na nogach i nadal jestem bo moja
        latorosl zdecydowala ze jak w Polsce juz nie spia to i ona tez! Tak wiec
        powieki zapalkami podpieram i probuje trzezwo myslec, bo 3 godziny snu to
        zdecydowanie za malo. Dzis w Toronto tylko 25 stopni, ale jutro nam dopali bo
        zapowiadaja 31 stopni, nastepnego dnia 33. Wiec bedzie wesolo. Pozdrawiam,
        odezwe sie jak nieco dojde do siebie.

czuwaj
        • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:48
          A ja właśnie jestem w hotelu Pod Zamkiem. Od rana obchodziłem Jezioro Długie,
          szkołę, Aleję Przyjaciół, plażę miejską, Mięsny, nowe rondo. Wszysto jest super
          i świetne, choć obawiałem się, że coś będzie nie tak, aczkolwiek z drugiej
          strony, jak może zauważyliście, w sprawach olsztyńskich jestem trochę
          bezrytyczny. Teraz ruszam w okolice ratusza, zamku, Enki, Starego Miasta. Jest
          40 stopni w cieniu, ale bardzo mi to odpowida. Morska w południe była
          nadzwyczajna.
          • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 25.07.06, 11:22
            No i zostawiles na Morskiej odbicie stopy ?
            A wczoraj wieczorem Karaoke na Starym Miescie ?

Janusz (Dziad) dal mi kilka zdjec z bitwy pod Grunwaldem.
            Troche je "opracowalem" i wlozylem na strone.
            www.krenzek.de/Grunwald_2006/index.html
            Mam nadzieje, ze Janusz nie ma nic przeciw.

Pozdrowienia

• Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: 193.0.64.* 26.07.06, 09:37
              Asfalt na Morskiej jest mniej miękki niż na Alei Przyjaciół, ale odcisk jest.
              Trampkiem. Odnajdziesz go na pewno za rok.
              W Karaoke remont, ale za to poskakałem na deskach Amfiteatru wraz z innym
              dinozaurami przy muzyce Beatelsów, granej przez rosyjski zespół rokowy (też
              wiekowi i łysawi) - było super.
              Później jeszcze o wszystkim naspiszę.
              • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 27.07.06, 19:40
                Mamut zyjesz ?
                Wstawisz Twoje zdjecia ze spotkania na Twoja strone , czy przeslesz mi cos ?

Ucichlo tutaj.
                Moze w weekend dam rade kilka zdjec z Olsztyna na strone wstawic.
                Ale nie chcem nic obiecywac ... Tu tez dalej goraco ...
                • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 21:26
                  Spędziłem dwa dni w Olsztynie - poniedziałek i wtorek. Wysiadłem w poniedziałek
                  rano na Zachodnim, zostawiłem zbędne rzeczy w hotelu Pod Zamkiem i ruszyłem nad
                  Długie. Przeszedłem koło 14-ki, która jest teraz Gimnazjum nr 5, no i z
                  napięciem doszedłem do nowego ronda. Uważam, że jest bardzo udane; ładne,
                  czyste, pomysłowe; jeśli rzeczywiście jest sprawne komunikacyjnie, to jest
                  świetnie. Wydaje mi się, że Tramp stał dokładnie w środku dzisiejszego ronda.
                  Mimo waszych zdjęć i opisów zupełnie natomiast nie skojarzyłem, że dawny tunel
                  został zupełnie wyłączony z ruchu pojazdów i stał się tylko deptakiem. Dzięki
                  temu dawna trasa zachowała swój urok i nabrała spokoju. Powrzeszczałem w
                  tunelu, ale idąc jego środkiem ciągle z przyzwyczajenia odwracałem się w
                  obawie, że zaraz rozjedzie mnie jakiś samochód. No i znalazłem się przy Długim
                  z widokiem na całe osiedle. Dzięki kilku nowym dzikim drzewom nad samym
                  jeziorem i coraz większym w ogródkach nie wygląda wszystko tak łyso jak
                  dotychczas, choć do czasów topoli wiele i nieodwracalnie widokowi brakuje.
                  Skręciłem na ścieżkę koło Związku Wędkarskiego i trójpiennej topoli, która ma
                  się świetnie i wydaje się pełna energii. Wzdłuż ścieżki postawione są bardzo
                  zgrabne, estetyczne i interesujące tablice o Jeziorze Długim, o jego historii,
                  brzegu, ptactwie, rybach i miejscowej zwierzynie; jest tych tablic chyba ponad
                  dziesięć, ostatnia jest już za mostem, a wszystkie one tworzą Ścieżkę
                  Ekologiczną przygotowaną oczywiście przez Szkołę Podstawową numer 7. Gratulacje
                  dla nauczycieli i dzieciaczków za świetny pomysł i wykonanie. Brzeg jest coraz
                  bardziej porośnięty dużymi krzewami i drzewami, a w dwóch miejscach, na
                  wysokości mniej więcej AP 24 i AP 30, z wysokich pni dawnych topoli próbują
                  dość skutecznie wyrastać nowe gałęzie. Jak ktoś wysili wyobraźnię (tak jak ja),
                  to ma szanse wyobrazić sobie dawne topole. Zanim doszedłem do mostu spotkałem
                  nie tylko spodziewanych wędkarzy, ale zupełnie niespodziewane nowe miejsca
                  plażowo-kąpieliskowe; na przykład w słynnym miejscu wędkarskim przy domu
                  Jaworskich kąpało się trzech chłopaczków. No a przy moście zrobiła się plaża,
                  która niedługo będzie chyba konkurować z plażą miejską Za mostem po lewej
                  stronie i w pobliżu była chyba z setka ludzi. Pływano od brzegu do brzegu,
                  skakano z mostu; faktem jest, że woda jest czysta, piasek żółty, ale ja nie
                  pochwalam tego plażowania, a zwłaszcza pływania w Długim. Przeszedłem przez
                  most i ruszyłem w lewo dookoła jeziora; po drodze mijałem kolejne mniejsze
                  plaże, i po długim spacerze dobrnąłem do przedszkola, gdzie wyszedłem na
                  Rybaki. W przedszkolu trwa w środku remont, a na furtce na balkonik przy
                  ośrodku zdrowia (z tego balkoniku jest piękny widok całego podwórka
                  przedszkola) pojawiła się zupełnie zbędna kłódka.
                  Cd. później lub jutro.
                • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: 74.12.150.* 28.07.06, 00:22
                  Jestem, jestem...ostatnie dni byly dosc zajete. Powrot do biura.. codzienne i
                  rodzinne obowiazki i przestawianie sie na czas.. wszystko to dosyc zajmujace.
                  Ja i malzonka juz sie przestawilismy, ale corka mi sie jeszcze na czas tutejszy
                  nie przestawila i o 3 nad ranem jest gotowa do zabaw.. wiec spimy tez kiepsko.
                  Mowiac szczerze jestesmy niezle zmeczeni. Zdjecia postaram sie wrzucic w
                  weekend na strone.

czuwaj
                  • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.06, 11:00
                    Mój cd.:
                    Szkoła i boisko w świetnym stanie, na boisku do siatkówki mnóstwo piachu
                    promującego siatkówkę plażową. W ogóle cała dzielnica wydała mi się zadbana,
                    odświeżona; może niektóre dobudówki takie sobie, i zupełnie taki sobie bijący
                    po oczach nowy zółto-kanarkowy kolor tynku AP 38. Po szkole dotarłem do ogródka
                    jordanowskiego (bez zastrzeżeń), a potem powałęsałem się w tę i z powrotem
                    Morską w 40-stopniowym upale, zostawiając ślady trampek w asfalcie i
                    rozkoszując się nastrojem sjesty, spokoju i harmonii, który tam o tej porze
                    roku, dnia i pogody się uzyskuje. Może sporo stojących na Morskiej samochodów
                    odrobinę narusza ten spokój i harmonię, ale takie niedoskonałości znoszę bez
                    problemu. Kolejnym celem była plaża miejska. I tam podobało mi się bardzo, i
                    nawet odczuwałem styl i nastrój plaży z dawnych lat. Poopalałem się na
                    najszerszym kawałku mola, no i poczułem pragnienie, a w tej sprawie miałem z
                    góry przygotowany plan, którym była moja inauguracyjna wizyta w Mięsnym. No i w
                    Mięsnym też mi się podobało. Wystrój jest bezpretensjonalny i wygodny, wielkość
                    w sam raz, by nie było ciasno a było kameralnie, obsługa aktywna i chętna do
                    dialogowania. W tej sytuacji nie skończyło się na jednym piwie, ale na dwóch.
                    • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.06, 16:40
                      jd. wszystko pieknie, ale czemu nie dałeś sygnału ,że mozna bedzie spotkac Cie
                      gdzieś?
                      chetnie postawiłbym piwo twórcy encykl. i to nie jedno...
                      ładny opis...jakbym sam szedł zwiedzać
                      • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: 74.12.151.* 29.07.06, 06:56
                        Udalo mi sie zorganizowac troche czasu dla siebie, a uwierzcie ostatnio bylo z
                        tym bardzo kiepsko.. tak wiec dodalem troche materialu ze spotkan na moja
                        strone. Wiec zapraszam... mypolishcanadiansite.com/_sgt/m5m2_1.htm

czuwaj
                        • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 29.07.06, 09:51
                          mamut dzieki za zdjecia ...

No mnie tez to troche zmobilizowalo i postaram sie dzis cos wstawic.

Narazie 1 Spotkanie w Staromiejskiej i mala wycieczka do Siodemki.

szkpnr7.fasthoster.de/Spotkanie_I/index.html
                          • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 29.07.06, 19:55
                            I nastepna porcja ... (troche wieksza)

To wlasnie dokumentacja czwartkowego popoludnia ...

www.krenzek.de/Olsztyn_2006/index.html
                            Pasuje czesciowo do opisu jd.

Pozdrowienia

• Gość: iza Re: A ja chcę się pochwalić! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.06, 23:19
      Od września rodzinną tradycję nauki w siódemce zacznie moja chrześnica Daria,
      niestety moja córka to typowa warszawianka, ale czuję, że Daria pokaże co
      potrafi - ma to po cioci
      • Gość: mamut Re: A ja chcę się pochwalić! IP: *.dsl.bell.ca 30.07.06, 02:04
        Fredek.. no po prostu fotki BOMBA!!! Wiele z tych miejsc na fotkach chcialem
        odwiedzic tego lata, ale niestety zabraklo czasu.. szkoda.. Ale caly album i
        tyle "starych smieci" to naprawde niesamowity zbior. W tym tygodniu pokaze go
        moim bliskim. Fredek jeszcze raz dzieki.
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 30.07.06, 10:55
      Gratulacje dla Izy ...
      Z Darii jeszcze ludzie wyrosna ... po siodemce.

Do mamuta
      No wlasnie ja tez nie mialem czasu na taka wedrowke.
      Ale jednego dnia byl samochod w warsztacie, a ja urwalem sie od wszystkich
      innych obowiazkow i obskoczylem stare katy na piechote.

Trudno bylo wybrac najwazniejsze zdjecia , wiec wlozylem ich troche wiecej.
      Za kilka tygodni zrzuce je z mojej strony , bo zdaje sie powoli przekraczam moj
      limit u mojego "provajdera".

Wkladam tez jeszcze 2 Galerie.

Jacek Fedorowicz
      szkpnr7.fasthoster.de/Galeria_JF/index.html
      i Absolwent siodemki Waldek Majcher
      szkpnr7.fasthoster.de/Galeria_WM/index.html
      I tu niech ktos powie, ze w Olsztynie nic sie nie dzieje :))

Trzeba tylko oczy otworzyc.

• tensam Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 30.07.06, 15:38
        Fredek,
        Wielkie dzieki za super zdejecia.
        Powedrowalem sobie po Osztynie dzieki tym fotkom
        Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam wszystkich.

TenSam
        • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 31.07.06, 15:11
          Tensam chyba sie juz na dobre zaklimatyzowal na Florydzie.
          Milo mi ,ze kogos te fotki zainteresowaly.

Ostatnie linki zlozylem do kupy i wstawilem na nieoficialna strone.
          Milego ogladania.

home.arcor.de/szkpnr7/
          I Pozdrowienia
          • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.06, 20:50
            Dopiero teraz mogłem na spokojnie pooglądać całą nową partię zdjęć na stronie
            Fredka. Są świetne i dowodzą, że dzielnica i w ogóle Olsztyn mają się
            doskonale; są też rozczulające, dla mnie tym bardziej, że co dopiero wszystko
            to widziałem osobiście, i chyba naprawdę wszystko, co obfotografował Fredek (i
            jeszcze trochę, bo miałem więcej czasu), a w dodatku skupiałem uwagę zazwyczaj
            dokładnie na tym samym, co Fredek.
            Z mojego pobytu jeszcze chciałbym dodać, że imponująca jest ilosć i jakość
            knajp na Starówce i wieczorem jest tam uroczo; starałem się w każdej zatrzymać
            na chwilę i szybko wypić małe piwo, ale nie mam już dawnej kondycji i rezerw,
            więc szybko musiałem tego zaprzestać, i w końcu wylądowałem w amfiteatrze na
            występie Kryszaka, a potem dwa zespoły (w tym jeden ruski) grały ze cztery
            godziny mnóstwo szlagierów, w tym Beatelsów, no i gdy przyszło do tych
            Beatelsów, to i ja poskakałem na deskach.
            Wszystko więc mi się uczciwe podobało, może z jednym wyjątkeim. Między Dukatem
            a szubienicami wybudowano wielkie centrum handlowe Alfa-Centrum, i muszę
            powidzieć, że w porówanniu z tym centrum Dukat to dzieło architektoniczne pełne
            gustu, gracji, harmonii i profesjonalizmu, niech więc trwa jak najdłużej.

Miki, są wakacje, więc nie chciałem nikogo obciążać swoją obecnością, ale przy
            następnym razie nie omieszkam zedrzeć z ciebie to piwo, a chyba nawet dwa, i
            takimiż dwoma (na dobry początek) się zrewanżuję.
            • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.l.pppool.de 31.07.06, 22:28
              Janusz .... zaluje ze nie dalo sie terminow zgrac ...
              Ja tez widzialem te wszystkie Knajpy na starowce , nie majac mozliwosci ich
              odwiedzic. Bo ciagle siedzialem za kolkiem.
              (A kiedys z Allanem kilka lokali tam zaliczylismy ...)
              Zaluje ze nie dalem rady , zdobyc wolnego czasu na Blusowe Noce.
              Zreszto w Olsztynie caly czas sie cos dzialo.
              Galeria Jacka Fedorowicza , pozniej Waldka Majchera ...
              Itd ... itd ...

A te nowe centrum handlowe , chwalilem sobie, bo na dole mozna dobrze samochod
              odstawic ... A na gorze jest EMPIK. A w tych "Butikach" niech robi zakupy , kto
              chce. Przynajmniej nie musza wyjezdzac z Olsztyna na zakupy w Duglasach i Ha i
              eM-ach (H&M).
              No i architektonicznie wcale nie takie zle ...
              Wysokie , przejzyste , oszklone i klimatyzowane. No i wszystko jest na kupie.

Niech ma Olsztyn cos takiego.

Nastepnym razem trzeba Terminy lepiej skoordynowac.
              Dobranoc
              • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 56. 01.08.06, 07:02
                Waldek to w koncu tez siodemkowicz!
                • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.06, 13:02
                  Dobra, Fredek, niech Olsztyn ma coś takiego jak Alfa-Centrum. Nie watpię, że
                  jest pożyteczne, użyteczne, funkcjonalne i wielofunkcyjne, ale szczególnie
                  śliczne to ono od zewnątrz moim zdaniem nie jest.
                  I dodałbym, że niech też Olsztyn ma coś takiego, jak Dukat i szubienice, które
                  Alfa-Centrum łączy niczym most.
                  No i w przyszłym roku koniecznie trzeba zgrać terminy, by to wszystko, co
                  obejrzeliśmy w tym roku obejrzeć raz jeszcze w szerszym gronie kolegów i
                  koleżanek, co pozwoli nam dostrzec zupełnie nowe aspekty tego, co tylko wydaje
                  się nie mieć przed nami żadnych tajemnic.
                  • Gość: Krzysiek G Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 18:08
                    Dawno nie zaglądałem na forum. Ale kiedy już tu wszedłem i dorwałem
                    Encyklopedię... Siedzę od rana i czytam. JD ! Wspaniała robota!
                    Widziałem też na zdjęciach kilka "nowych" twarzy. Dlatego poza "tubylcami"
                    serdecznie pozdrawiam "małolatów": Cinesa, Agnieszkę B. i Agnieszkę R.

A z wiadomości: Młodsi na Forum powinni pamiętać przemiłą polonistkę, Panią
                    Małgosię Dagiel. Uczyła w sp7 w latach 1981-1985. Spotkałem ją na UWM - jest
                    tam adiunktem. Do naszej klasy wtedy przyszła tylko na zastępstwo. Nie było
                    jej łatwo. To była połączona (A+B) klasa 34 osobowa, tylko kilka dziewcząt,
                    reszta raczej niespokojna :)) (absolwenci 1982). Nauka polskiego była jedną z
                    tych rzeczy, o których myśleliśmy najmniej... Teraz trochę mi wstyd.

I jeszcze małe uzupełnienie do encyklopedii: kkg to oczywiście ja.
                    • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.06, 20:36
                      Dziękuję Krzyśkowi (z rodziny z AP 32?) za miłe słowa.
                      Przy okazji: uzupełnienia i aktualizacja Encyklopedii, co zapowiadałem Fredkowi
                      na koniec lipca, znowu trochę się opóźni.
                    • Gość: AgaB Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:05
                      Czes Krzysiu-dzieki za te małolatę:)))brzmi calkiem, calkiem choc z prawda sie
                      troche mija:))
                      Panią Dagiel pamietam doskonale, chociaz tez mialam z nia tylko zastepstwa,
                      byla zawsze usmiechnieta i spokojna-taka troche z "innego swiata"- przy naszych
                      piłach-jak Dragan, Zera, czy Borkowska :)-mieszkala naprzeciwko naszej
                      szkoly...faktycznie nie bylo jej latwo z przewazajacą-meska czescia uczniow.Po
                      kilku latach odeszla- jak sie teraz okazuje na UWM, moze ma tam spokojniej..niz
                      z Wami:)))
                      Jak bedziesz mial okazje pozdrow ja prosze-na pewno bedziesz potrafil
                      wytlumaczyc od kogo są te pozdrownienia, mojego brata p. Dagiel tez pewnie
                      pamieta b.dobrze:)
                      • Gość: Krzysiek Re: Szkoła NR 7 czesc 56. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:30
                        Oczywiście pozdrowię - już jutro. Tak wogóle to wystarczy słowo na
                        kkg@poczta.gazeta.pl, lub sygnał na 607090603 i już mamy... imprezkę!? Odezwij
                        się, plizzz. kg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka