Gość: Henryk 56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:24 Otwieraj,otwieraj,- bracia Żydzi z Carrefour czekają na debili, z cukrem po 1,99.Aha ,a kiedy remont? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misiek Do Henryka IP: *.uwm.edu.pl 19.09.06, 07:22 Henryku,na pewno sam również odwiedzisz carefure nie jeden raz.Miłych zakupów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk 56 Re: Do Henryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:24 Pękła rura pod jezdnią mark2006-09-17, ostatnia aktualizacja 2006-09-17 19:05 W nocy z piątku na sobotę, kilka minut po północy, pękła rura wodociągowa pod skrzyżowaniem ul. Synów Pułku i Sikorskiego. Drogowcy musieli zrywać asfalt, który kładli kilka tygodni temu. Na szczęście awaria nie był dotkliwa dla mieszkańców Nagórek. Bez wody były jedynie pobliska szkoła oraz myjnia samochodowa. Awarię usunięto w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk 56 Re: Do Henryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:33 Do Misiek:www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,9184,,4084 ,ale inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Ulica Synów Pułku prawie gotowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 07:31 Te osoby, które nawięcej krzyczą najczęściej pierwsze lecą do nowych sklepów. Mam nadzieję Henryku, że cukier za 1,99zł osłodzi Twoje życie i nie będziesz taki zgorzkniały. Jeszcze na dokładkę kup delicje za 1,99zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk 56 Re: Ulica Synów Pułku prawie gotowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:26 Chodnik przy ul. Jarockiej ponownie do układania tk2006-09-18, ostatnia aktualizacja 2006-09-18 19:29 Wiosną na ulicy Jarockiej ułożono chodnik. Teraz kostka brukowa ponownie jest zdejmowana i znów trzeba chodzić po błocie. Fot. Tomasz Waszczuk / AG INTERWENCJE Mało rzeczy na ulicach denerwuje tak bardzo, jak powtórne prace budowlane w tym samym miejscu. - Nie mogę zrozumieć, jak to możliwe. Przecież ktoś za to płaci. Przecież można było ułożyć kable wcześniej, a nie rozkopywać świeżo ułożony chodnik - ubolewa nasz Czytelnik. - Skąd ten brak konsekwencji? - dziwi się. Poprosiliśmy o wyjaśnienie sprawy Miejski Zarząd Dróg, Mostów i Zieleni. Okazuje się, że chodnik trzeba było rozkopać, żeby położyć kabel telekomunikacyjny. Światłowód układa wynajęta przez firmę telekomunikacyjną ekipa. - Przebieg trasy został uzgodniony i opracowany optymalnie - informuje Paweł Jaszczuk, dyrektor MZDMiZ. Zdaniem Jaszczuka duża liczba innych instalacji pod ulicą wymusiło przebieg kabla po istniejącym chodniku - Wykonawca ma odtworzyć chodnik i udzieli na prace dwuletniej gwarancji. Na zakończenie robót mieszkańcy poczekają do 24 września. - Specjalnie ze względu na układanie światłowodu, później zostanie zbudowany odcinek chodnika do ul. Pieczewskiej - wyjaśnia Jaszczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Synchro robót na najwyższym poziomie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:50 Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk 56 Re: Synchro robót na najwyższym poziomie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:57 Nocny wyzysk pracowników w Auchan Agnieszka Domanowska 2006-09-18, ostatnia aktualizacja 2006-09-18 20:24 Było bardzo ciężko. Pracowaliśmy bez wytchnienia i na dodatek na czarno - opowiadają byli pracownicy firmy Koloryt Plus, która zatrudnia ludzi do pracy w Auchan. - Wszystko jest zgodne z prawem. Ludzie pracują i mają umowy. Ci, którzy zostali zwolnieni, do pracy się nie nadawali - twierdzi szef firmy. Pracownicy zgodnie twierdzą, że nie podpisywali żadnych umów. Zgłosili się, zostali przyjęci i od razu zaczęli sprzątanie hipermarketu. - To nie była zwykła praca, raczej jakiś obóz - wspomina swoje kilkudniowe doświadczenie Robert, który został zwolniony dyscyplinarnie. - Nie miałem prawa się odezwać. Najgorzej było z umyciem wielkiego grilla. Firma chciała chyba zaoszczędzić na detergentach, bo tłuste powierzchnie myliśmy wodą. - Byłam przemęczona, kręciło mi się w głowie. Nie dałam rady. Wymagano od nas zbyt wiele - mówi pracownica, która sama zrezygnowała z zajęcia (imię i nazwisko do wiadomości redakcji). - Z tego wszystkiego trafiłam do szpitala. Wiadomo, że pracę mają stracić też kolejne dwie osoby. Auchan nic nie wie Od 1 września szefostwo hipermarketu nie zatrudnia już ludzi do sprzątania. Zleca to warszawskiemu przedsiębiorstwu - Koloryt Plus. To werbuje ludzi w Białymstoku. Zatrudnienie znalazło kilkanaście osób. Ich zadaniem jest posprzątanie całej hali w osiem godzin (22-6). - To jest możliwe, ale nie w takiej atmosferze - mówi Robert. Wspomina, że jeden z pracowników (mąż szefowej) rzucił się do niego z pięściami i groził pobiciem. - Bo stanąłem w obronie przemęczonej dziewczyny. Przecież ona nie miała sił pracować, nie mogła utrzymać się na nogach. Usłyszałem, że nie powinienem wpie......ć się w grafik. Na drugi dzień wyrzucili mnie z pracy. Robert o wszystkim powiadomił prokuraturę, która ma 30 dni na zapoznanie się ze sprawą. Czy o nocnych praktykach wiedzą szefowie białostockiego Auchan? - To nie nasza sprawa - odpowiada bez cienia wątpliwości Robert Możejko, szef ochrony w hipermarkecie. - Podpisaliśmy umowę z firmą i to ona odpowiada za rekrutację, zwolnienia i warunki pracy. Ale dla proszę się skontaktować z naszą rzeczniczką w Warszawie. - Nie znam sprawy, ale przyjrzę się, w jaki sposób białostocki hipermarket współpracuje z firmą Koloryt Plus - usłyszeliśmy od Doroty Patejko, rzecznika prasowego Auchan. - Jak będzie trzeba, powiadomimy inspekcję pracy. Nie na czarno? Szef Kolorytu Plus Adam Biliński nie ma sobie nic do zarzucenia. - Na białostockim rynku jesteśmy dopiero dwa tygodnie i zdarzają się różne sytuacje. To nie jest praca biurowa, tylko sprzątanie - tłumaczy. - To nieprawda, że ci ludzie pracują na czarno. Wszyscy mają z nami podpisane umowy o dzieło. Dlaczego firma wybrała ten sposób zatrudnienia? - Bo jest bardzo duża rotacja, ludzie przychodzą, odchodzą. Na początek wystawiamy umowy o dzieło. Nic w tym złego - upiera się Biliński. Innego zdania są prawnicy z Państwowej Inspekcji Pracy. Ich zdaniem umowa o dzieło w tej sytuacji w ogóle nie wchodzi w grę. - W przypadku sprzątania najkorzystniejsza dla pracownika byłaby umowa- zlecenie, albo umowa na okres próbny - tłumaczy Beata Kalinowska z PIP-u. - Prawda jest taka, że umowa o dzieło jest zwolniona ze składek i najbardziej korzystna dla pracodawcy. Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Synchro robót na najwyższym poziomie... 19.09.06, 16:39 Heniu. Zapewniam Cię że umiemy poruszać się po portalu i nie musisz na forum wklejać całych artykułów. A jeśli już je wklejasz, to przynajmniej obetnij końcową sekwencję : Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum " Gość portalu: Henryk 56 napisał(a): > Nocny wyzysk pracowników w Auchan > Agnieszka Domanowska 2006-09-18, ostatnia aktualizacja 2006-09-18 20:24 > Było bardzo ciężko. Pracowaliśmy bez wytchnienia i na dodatek na czarno - > opowiadają byli pracownicy firmy Koloryt Plus, która zatrudnia ludzi do pracy w > > Auchan. - Wszystko jest zgodne z prawem. Ludzie pracują i mają umowy. Ci, > którzy zostali zwolnieni, do pracy się nie nadawali - twierdzi szef firmy. > Pracownicy zgodnie twierdzą, że nie podpisywali żadnych umów. Zgłosili się, > zostali przyjęci i od razu zaczęli sprzątanie hipermarketu. > (...) > - W przypadku sprzątania najkorzystniejsza dla pracownika byłaby umowa- > zlecenie, albo umowa na okres próbny - tłumaczy Beata Kalinowska z PIP-u. - > Prawda jest taka, że umowa o dzieło jest zwolniona ze składek i najbardziej > korzystna dla pracodawcy. > > > Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Synchro robót na najwyższym poziomie... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 23:54 Heh wątek ma kilka lat ale dalej to samo w firmie się dzieje, czyli umowa o dzieło za 6 zł w 2013 roku!!! wyzysk, zostawanie po godzinach, brak odzieży ochronnej, ogólnie masakra...a pracownicy? nowi trzymają się w jednej grupce, starzy pracownicy w drugiej, byle cos nie tak powiesz lecą na skargę do jakiejś tam pseudo szefowej i na drugi dzień lecisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Front Re: Henryk 56 czekaj czekaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:05 Otwieraj, otwieraj weź frajerze podnieś swoje ego jeszcze bardziej co tak cie to zabolało że 1,99 za cukier to za mało.Słowa debil, żyd wiesz wogóle co to znaczy chcesz jest chętny to ci wytłumaczy, masz swój mały sklepik zazdrość cie zżera weź przestań bełkotać o ulicach że związek ten niby twoją głupotę zaciera. Wiem że tak myslisz te liczy 56 coś tłumaczą chyba jesteś już na coś zastary dlatego się trzęsiesz i żegansz się z pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikto Ulica Synów Pułku prawie gotowa IP: *.olsztyn.mm.pl 19.09.06, 19:30 "PRAWIE" robi wielką różnicę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poui carrfour przetrzyma śnieg, czy sie zawali?? IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.06, 21:24 ... Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Ulica Synów Pułku prawie gotowa 19.09.06, 21:49 o 19-tej ją otwarto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Ulica Synów Pułku prawie gotowa IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.06, 12:52 a tutaj Panu przeszkadza zmiana nazwy hipermarketu, szczerze powiem, że mam w nosie jak ten sam budynek się nazywa bo ważniejsze jest co oferuje Odpowiedz Link Zgłoś