Dodaj do ulubionych

humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada

IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 18:50
Ludzie mają większe problemy-w i e m!!
Mój to sąsiadka "z góry". Nie robi libacji, nie wyprawia imprez, ale chodzi
jak słoń od 5 rano do 24.oo. Tupie tak,że wszystko na stole sie trzęsie, do
tego uprawia chyba aerobik, bo czasami "daje" ile sił w nogach, nie usiądzie
nawet na godzinę.Byłam grzecznie prosić o zmianę tego,ale bez skutku.
Uwieżcie mi to potrafi popsuć nam zdrowie, chwilami to szlag mnie trafia.
Sprawa oczywiście nie kwalifikuje sie na policję, ale coś muszę zrobić!!
Może ktoś ma pomysł na nią?? Czekam na skuteczne rady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 18:56
      daj jej torcik z laxygenem czy jakoś tak
      czy to jest humanitarne - trudno mi powiedzieć
      pytanie jakie ma IQ
      ile ma kilo
      jaki masz strop
      :)
    • Gość: www Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 18:59
      niech dyma po schodach
      tylko trzeba znaleźć powód
    • Gość: www Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:01
      może to kokonowicz czy konono wicz
      obmyslający nowy plan:)
      • Gość: ach.. Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:17
        jakas ona taka do tego Kononowicza podobna, to fakt
        • Gość: www Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:21
          hmmm
          w teren ja wyslij
          • Gość: ach.. Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:28
            może do ekspolarcji kosmosu...
            • Gość: www Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:30
              wystarczy przodek w kopalni
            • Gość: www Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:31
              prawdopodobnie ma problemy z przepływem krwi
              zazwyczaj zylnym
              i łazi i łazi
              starawa co?
              • Gość: gargamel Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 19:40
                zapisz ją do pisu, będzie tupała gdzie indziej
    • Gość: max Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 15.11.06, 19:43
      naucz się tuptać po suficie
      • Gość: wwww Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 20:01
        weszystko jest względna
        niech bedzie kopalniauranuu na księżycu
        • utalia Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada 16.11.06, 10:15
          Ja sie nie dolacze do ekipy zartujacych , poniewaz rozumiem ze faktycznie to
          moze Was nieustajaco wnerwiac. Ale wlasnie takie wnerwianie, sie nakrecanie....
          bledne kolo. Jesli u niej bylas a ona nic....faktycznie sprawa nie nadaje sie
          ani na policje ani na podanie do administaracji, ze sasiad uciazliwy... Jest
          taka filozofia, ktra sie naprawde sprawdza jesli ktos lub cos ci przeszkadza a
          Ty zaczynasz sie w to wsluchiwac, wkurzac, wyobrazac sobie ze tam pojdziesz co
          powiesz, wyobrazac sobie ze wlasnie skacze po kanapie albo liczyc co ile minut
          tak lazi i skad dokad....to juz masz przechlapane. Nastaw sobie radio z basami
          i na jakis czas postaraj sie ja zagluszyc (nie zeby radio ryczalo tylko abys Ty
          jej nie slyszala, nie bedziesz woedziala czy to basy czy sasiadka). Pozniej byc
          moze sie uspokoisz, zapomnisz. Wiesz najczesciej to nie tyle ,ze cos ci
          przeszkadza ale najgorzej jak cie to zacznie wkurzac.
          Mam siostre cioteczna, ktora tak sie nakrecila na sasiadow, ze chce mieszkanie
          sprzedawac i wyprowadzac sie...ale to bez sensu, bo wszedzie mozna trafic na
          kogos kto tupie. Budynki buduja coraz bardziej akustyczne. W bloku w ktorym
          mieszkam slysze jak sasiedzi rozkladaja kanape do spania, jak sie kapia akurat
          kolo 12- 1 w nocy, tupa (pewnie normalnie chodza tylko to tak slychac).
          Nastawiam sobie radio i wyobrazam sobie, ze te szumy dochodzace z ich wanny to
          szemrzacy strumien w ogrodku
          • Gość: ach... Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.06, 22:18
            No ja właśnie sie tak nakręcam, nawet wyłączam głos w tv, aby sprawdzic czy
            nadal tupie czy juz nie.OK spróbuję sie zdystanoswac do sprawy za Twoją
            radą.Pociesza mnie tez fakt, że to nie tylko u mnie tak wszystko słychać i nie
            tylko mnie to drazni. Dziękuję za radę i pozdrawiam.
            • Gość: adg Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: 85.232.229.* 17.11.06, 00:12
              może nawiążesz bliższy kontakt z sasiadami co mieszkają nad tuptusiem i
              poprosisz ich, żeby tej pani nad głową potuptali. może wtedy zrozumie.
              Problem jest, jeśli twoj tuptuś nie ma nad soba sąsiadów i słowna perswazja nie
              pomaga.
              moze sprobuj jeszcze raz sasiadce spokojnie wyjasnic jak Ci to przeszkadza.
              innego wyjscia chyba nie ma.
              • Gość: ach.. Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 18.11.06, 13:24
                niestyty ona mieszka na ostatnimpiętrze - cwaniara
                • Gość: JeyS Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: 62.29.133.* 18.11.06, 13:51
                  Kup kartę pre-paid (najlepiej kilka z różnymi numerami) i zamawiaj na jej adres
                  taxi,pizze,kurierów.Co będzie potem zobaczysz:)

P/S tobi nic nie grozi
                  • Gość: ach... Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: *.olsztyn.mm.pl 22.11.06, 20:36
                    o matko!! GENIALNE!!!
                    • Gość: @ Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada IP: 62.29.133.* 22.11.06, 21:04
                      napisz czy pomoglo:))
          • edico Re: humanitarna metoda na uciążliwego sąsiada 26.11.06, 05:40
            Masz rację. Taka sprawa nie nadaje się do niczego, oprócz samosądu. Dla upartych
            legalistów pozostaje ciężka droga dokumentowania zakłócania spokoju w czasie nie
            dozwolonym i później niewykonalny proces o ekmisję uciążliwego sąsiada. żyjemy w
            IV RP a nie na zahodzie :((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka