Dodaj do ulubionych

Cmentarze nie są dla psów

18.10.07, 10:59
Czyżby Starżnicy Miejscy robili dobre wrażenie.Powinni chodzić ubrani po
cywilnemu to wtedy zobaczą ile właścicieli z psami chodzi po cmentarzu.Może
oni nie wiedzą o co chodzi.Cmentarz to miejsce Święte i powinien być
bezwzględny zakaz wprowadzania psów.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka73 Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.piaseczno.robbo.pl 18.10.07, 13:31
      Niech Straż Miejska patroluje. Może, to coś pomoże.
      A mnie chodziło nie o to czy pies jest na smyczy, czy nie... Chodziło mi o to,
      że ludzie wprowadzają psy na cmentarz.
      I jak dla mnie, świadczy to o kulturze. Nie uważam cmentarza za miejsce święte
      (nie jestem osobą wierzącą). Ale, to miejsce spoczynku i pewne minimum kultury
      by się przydało...
      • maklik Re: Cmentarze nie są dla psów 20.07.08, 16:27
        Jako właściciel psa w pełni popieram.
    • Gość: Nowak Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:31
      Wiochmeni nawet tam prowadzają swoje burki.
      • Gość: * Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:46
        Nie ma taki krowy, to chociaż psa na sznurku sobie pociąga ;))

A swoją drogą gdzie są zwolennicy zakazu palenia na cmentarzu? Czy radnej Ewy
        Zakrzewskiej i ks. Infułata Juliana Żołnierkiewicza nie rażą fakty wyprowadzania
        psów na cmentarz w przeciwieństwie do palących?
        miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,4613173.html?skad=rss
      • Gość: Janko Cmentarnik PSIE QPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 22:42
        www.youtube.com/watch?v=9LRS8YVuBxU&feature=related
    • Gość: pies Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.centertel.pl 20.07.08, 14:57
      według mnie cmentarz to smutne miejsce niestety tam leży mój Pan..
    • Gość: Sexton Dog Poop Candle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:45
      www.youtube.com/watch?v=sGwQCnt-FTY
      • Gość: Zygi Re: Dog Poop Candle IP: *.centertel.pl 12.08.08, 15:58
        Jest co świętować!mój Misio już dawno takiej nie strzelił
    • Gość: Ramoniara Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:28
      www.youtube.com/watch?v=eEOZA2k3Plw
      I don't want to be buried in a Pet Sematary,
      I don't want to live my life again,
      I don't want to be buried in a Pet Sematary,
      I don't want to live my life again.
    • Gość: Viebig Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 14:30
      Zmarłym należy się szacunek.
    • Gość: Agnieszka Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:11
      Sranie na cmentarzu to szczyt chamstwa.
    • Gość: ruge Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:01

buractwo się nie przejmuje
    • Gość: mk Mów psiarzom jeszcze ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:15
      W lotności umysłu prześcigają się z tymi, co powinni Przeprosić i
      Sp...

Nie widzę innego rozwiązania, jak wprowadzenie drakońskich kary dla
      tego chamstwa bez uwzględniania żadnych złagodzeń czy odroczeń.
    • Gość: rhode cmentarz sw. jakuba - olsztyn IP: 91.204.210.* 06.07.09, 19:53
      www.youtube.com/watch?v=BfxNK50fYgg&feature=related
    • Gość: Nowak Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:19

II Wojna Światowa. Rosyjskie sołdaty bezczeszczą niemiecki cmentarz.
      Skaczą sobie po nagrobkach czytając przy okazji kto tam leży:
      - Albert Hess
      - Bruno Dreier
      - Amalie Viebig
      - Edward von Klinkerhoffen
      - Achtung Minen.
      • mobydickzolsztyna Re: Cmentarze nie są dla psów 28.08.09, 12:30
        Gość portalu: Nowak napisał(a):
        > - Achtung Minen.

Tak tłumaczył z niemieckiego kapral Siemion dwu podwładnym z patrolu w jakimś PRL-owskim filmie:
        - a tu niemiaszka pogrzebion, a nazywał się Achtung Minen
    • Gość: ad Pies w lesie IP: 67.159.5.* 28.08.09, 11:54
      turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,82269,4890212.html
      • Gość: * Re: Pies w lesie - fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:28
        pieswlesie.blogspot.com/?zx=6fe51bab5843eb8d
        • Gość: mm Re: Pies w lesie - fotki IP: *.ovh.net 28.08.09, 18:43
          pastuchom prowadzącym psy do lasu życzę z całego serca, aby
          wyzdychali na nowotwory mózgu
    • Gość: ewa Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 22:43

nie chciałam wierzyć, póki nie zobaczyłam chama z burkiem na
      cmentarzu przy jagiellończyka
      • Gość: ab Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.kimsufi.com 28.09.09, 13:11

niechże straż miejska wznowi akcję
      • Gość: ewa Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 16:08

podbijam, bo proceder trwa
        • Gość: ak Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.play-internet.pl 03.05.11, 13:14

zainstalować kamery i wyłapać bydło z burkami
    • Gość: 789 Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.belchatow.msk.pl 29.09.09, 09:25
      789
    • Gość: AT Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 19:10

To to już chamstwo do kwadratu. Trzeba być totalnym prymitywem, żeby
      prowadzać burka na cmentarz.
    • Gość: * Re: Cmentarze nie są dla psów IP: 84.243.224.* 30.10.09, 18:55
      www.paslawska.pl/?p=692
    • Gość: Wanda Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 16:20

Dla mnie wybitnym chamstwem jest palenie papierosów na cmentarzach.
      Rozejrzyjcie się jutro.
    • Gość: Zatorzak Re: Cmentarze nie są dla psów IP: 213.251.189.* 27.03.10, 19:06
      Wystarczy popatrzeć na chodniki,trawniki i w ogóle wszędzie,jak
      wygląda miasto-całe w psich odchodach.Więc pomyślmy,jak będzie
      wyglądał cmentarz???Właściciele psów traktują ich jak członków
      rodziny?Ok.To dlaczego po nich nie sprzątają?Jak wytłumaczyć
      zwierzakowi,że na cmentarzu nie może się załatwiać???Nic z tego!!!I
      z pewnością do przyjemności nie należy sprzątanie mogił z
      niespodzianek,jakie zostawiają po sobie psy.Dlatego uważam,że
      powinien być całkowity zakaz wprowadzania psów na cmentarz.A każdym
      łamiącym ten zakaz-mandacik.
    • Gość: mark I psiary w tej dyskusji nie ma :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 19:24
      Nie chcę dyskredytować wszystkich posiadaczy psów na Pieczewie, bo było by to
      nie słuszne i nie uzasadnione a nawet wręcz uwłaczające dla niektórych takie
      porównanie. I trudno nie przyznać im w takiej sytuacji racji. Psy na cmentarzu
      nie są nawet nawet sprawą elementarnej kultury, ale przede wszystkim sprawą
      poziomu wychowania i wpojenia pewnych podstawowych wartości. Problem polega na
      tym, iż przynajmniej część psiarzy nie jest w stanie odróżnić i zrozumieć
      naturalnych odmienności nekropolii od spacernika dla psa.

Jak wytłumaczyć właścicielom po ludzku czworonogów, że wszystko ma swoje granice???
      • Gość: pieczewianka Re: I psiary w tej dyskusji nie ma :) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.03.10, 09:21
        No właśnie,jak wytłumaczyć bydlakowi, który w lasku przy Turkowskiego puszcza
        wilczura luzem. Kiedy zobaczył innych spacerujących z dużymi psami to na chwilę
        przytrzymał swojego. Kiedy jednak potem zobaczył babinę z małym pieskiem to już
        nie musiał przytrzymywać swojego. Co może zrobić psie maleństwo, które wagowo
        jest kilkakrotnie lżejsze? Nic! Po prostu nie ma szans. Co może mu zrobić babina
        prowadzaca swojego pupila na smyczy? Nic! On jest młody i silny. W pysku
        również. Dlatego babina zmyka z lasku i dalej spaceruje pod oknami bloków. Taki
        mus jest.
        Myślę jednak,że na cmentarz babina swojego pupila by nie wzięła.
    • Gość: żywy zakaz śmiania się na cmentarzch IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.03.10, 15:10
      powinien być następnym zakazem obowiązującym na cmentarzach.Przychodzą tu
      ludzie w głębokiej żałobie ,a tu ktoś stoi obok, opowiada drugiemu komuś
      dowcip i śmieją się razem.Toż to hańba.Absolutnie żądam zakazu w ogóle
      uśmiechania się do siebie na cmentarzu.Przecież tam leżą zmarli i jedzą ich
      robaki.Jak można się śmiać w takim miejscu?
      • Gość: żywy Re: zakaz śmiania się na cmentarzch IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.03.10, 15:32
        No i te robaki.Bezczeszczą ciała zmarłych. Kto je w ogóle wpuścił na cmentarz?
        Jesteśmy jednak chorym społeczeństwem.Powinniśmy brać przykład z cmentarzy na
        zachodzie.Tam nie ma setek tysięcy ton granitów i marmurów, można chodzić gdzie
        się chce i jak chce i nawet, o zgrozo! deptać po ciałach zmarłych.Ciągle
        pozostaliśmy prymitywnym społeczeństwem .Świadczą o tym takie głupie jak tu
        dyskusje typu:natychmiast wysłać na cmentarz strażników bo ktoś zapalił
        papierosa przy grobie np żony, czy też wprowadził psa na smyczy.Straszne
        przestępstwa ,naprawdę aż ciarki chodzą po ciele.
        • Gość: stara baba Re: cmentarz - spokój IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.03.10, 18:15
          Myślę,że określenie prymitywem, najbardziej do Ciebie pasuje. Coś słyszałeś o
          zachodzie, moze nawet tam byłeś, ale hołubić wszystko, co zachodnie jest prymitywne.
          Na temat śmiechu - głupie chachanie to też można sobie w domu urzadzić.
          Żywy, po prostu przeginasz. Młody jesteś, ale to nie tłumaczy.
          • Gość: zywy Re: cmentarze w Polsce IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.04.10, 14:56
            To wyraz obłudy ,pychy,chęci wywyższenia nad innymi ,tandety i kiczu.
            Tysiące to granitu ,teraz już sprowadzanego z Chin,coraz to większe i wyższe
            nagrobki, tak by przewyższały wielkością nagrobki sąsiadów krewnych i
            znajomych.Upstrzone bez umiaru kiczowatymi sztucznymi kwiatami,wcale nie
            nastrajają do zadumy nad upływającym czasem i kruchością ludzkiego życia.A do
            tego te idiotyczne zakazy rajców miejskich,którzy doprawdy nie mają już czym
            zabłysnąć wśród gawiedzi. I zaręczam ci "stara babo" że moja śp.mama nie miała
            by nic przeciwko temu, żeby mój ojciec przyszedł na jej grób z jej ukochanym
            pieskiem,nawet gdyby on podniósł nogę i obsikał jej nagrobek.Nie miała by też
            nic przeciwko temu żeby mój stary ojciec usiadł na ławeczce przy jej grobie i
            zapalił papierosa.Nie przeszkadzał też by jej, śmiech rodziny zebranej przy
            grobie,bo znaczył by szczęście i radość z życia.Cmentarze to nie żadne świątynie
            a miejsca pamięci, a to wcale nie znaczy, że człowiek ma na nich cierpieć, ma
            się po prostu zachowywać normalnie.
        • Gość: edek Re: zakaz śmiania się na cmentarzch IP: 213.251.189.* 30.03.10, 16:17

wyprowadzasz burka na grób matki, buraku?
          • Gość: ### Re: zakaz śmiania się na cmentarzch IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.11, 18:33
            Gość portalu: edek napisał(a):
            > wyprowadzasz burka na grób matki, buraku?

A wyobraź sobie, że znam wielu takich, co też wyprowadzają. Dlatego, że ich zmarli bardzo kochali te tak pogardzane przez ciebie "burki"! A jeden taki "burek" nawet sam raz po raz wypuszcza się na cmentarz i godzinami leży przy grobie przyjaciela.
    • Gość: wdr Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:43

www.youtube.com/watch?v=Gvgyznnxi6A&feature=related
      tak się robi
    • Gość: ewa Re: Cmentarze nie są dla psów IP: 46.112.224.* 30.12.10, 06:52

to zobaczcie, co się teraz dzieje
    • Gość: zz Re: Cmentarze nie są dla psów IP: 46.112.255.* 14.01.11, 09:10

wyprowadzać psa na cmentarz to absolutny szczyt chamstwa
    • Gość: mk Re: Cmentarze nie są dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 15:46
      www.mmgorzow.pl/artykul/cmentarz-nie-miejsce-na-spacery-z-psami-siostra-zakonna-tego-nie-wie-78586.html
      • Gość: no tak A czemu nie? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.10.11, 15:58
        Święty Franciszek by wprowadzał na cmentarz - i psy i inne zwierzaki.
        • Gość: sm Re: A czemu nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 17:18

no to należałby mu się mandat za kupę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka