Gość: Krzysiek IP: *.chem.usu.edu 31.07.03, 02:30 Fajne, mam tylko nadzieje, ze realizacja dojdzie do skutku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zofia Re: Centrum z konkursu IP: 213.76.143.* 31.07.03, 07:39 jestem tylko ciekawa, ile miasto i my, mieszkańcy przy okazji, zapłaciliśmy za ten projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin gdzie sosak, gdzie dobra nowina-konopczyna? IP: *.sgh.waw.pl 31.07.03, 09:00 jak to? sosak, naczelny architekt miasta nad lyna nie wygral? pewnie trzeba bylo cos ladnego i funkcjonalnego zaprojektowac i musial biedaczyna odpasc. hm, parking na 666 aut i nowina-konopczyna nie ma jeszcze nic przeciwko? swoja droga, pewnie miasto zawrze pakt z diablem, zeby ten projekt urzeczywistnic. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hakenbu Szatański projekt. IP: 212.244.77.* 31.07.03, 12:03 Mnie też cosi wydają się podejrzene owe 666 miejsc parkingowych. Może się okazać, że pod przykrywką centrum handlowego budują tam coś zupełnie innego... aż strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio Re: Centrum z konkursu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 11:31 Brawo za odwagę wybrania naprawdę dobrego projektu.Mam nadzieję ,że obrzydlistwa projektu Sosak i Sosak nigdy już nie będą wygrywały.I tak już oszpeciły na stałe Olsztyn(patrz inkubator przedsiębiorczości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Centrum z konkursu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 17:42 A ja myślę, że projekt nie dojdzie do skutku - z tego, co mi wiadomo, nie zaprojektowano tam nawet małego, 15 m2 pomieszczenia na kapliczkę i 1500 m2 na plebanię! LPR, do boju! Dawajże, pikiety, strajki okupacyjne, śpiewać hymny i pluć na Unię ... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Centrum z konkursu 31.07.03, 20:28 Strasznie mała ta fota. Obiekt wydaje się na wskroś nowoczesny, a obok jest przecież zabytkowy gmach Rejencji. Mam trochę wątpliwości jak to będzie wyglądało razem. Czy można prosić Redakcję o dokładniejsze obfotografowanie zwycięskiego projektu i pokazanie jeszcze raz kilku ujęć? I jak rozumiem Dukat zostaje, jakoś wkomponowany? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Centrum z konkursu 01.08.03, 10:22 Niestety, to nie jest plastyczny model, tylko plansze, i wszystko, co dało się pokazać, chyba pokazaliśmy. Ale jak pojawi się coś nowego, jakaś makieta z terenem dookoła, to na pewno damy. Roman Antonowicz Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Centrum z konkursu 01.08.03, 12:13 Poczekamy i zobaczymy :) Wreszcie tego śmietnika pełnego chaszczy w samym centrum miasta między Pieniężnego i Emilii Plater nie będzie widać, chi, chi. Czyj to jest właściwie teren i dlaczego tam się od zawsze nic nie dzieje, straszy toto w samym Śródmieściu. Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Centrum z konkursu IP: 195.205.47.* 01.08.03, 13:53 A mnie ciekawi co innego. Kto wygrał konkurs. Niw mogę zacytować fragmentów ratykułow, bo nie mogę znaleźć tego z Gazety Olsztyńskiej. Ale : a) Wg Gazety Olsztyńskiej konkurs wygrała grupa architektów z Katowic. b) Wg Gazety Wyborczej konkurs wygrał architekt z Wiednia. A może prawdziwa jest odpowiedź c. c) Konkurs wygrał architekt z Wiednia pracujący w grupie architektów z Katowic. Mi akurat zwycięski projekt się nie podoba. Ale gdybym jakąś symulację komputerową zobaczył jak to wszystko będzie do siebie pasować (szczególnie do Dyrekcji Kolejowej), to może bym się przekonał. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Centrum z konkursu 01.08.03, 18:57 Jesli to tak ma wygladac to lipa. Kto buduje takie hangary na glownej ulicy miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Centrum z konkursu 02.08.03, 07:24 Przyznam, że mnie też sie nie podoba, stąd tyle pytam. Wygląda toto jak przysadziste UFO. Może gdyby front był delikatniejszy, rozczłonkowany, a zasadnicza część budowli kryła się z tyłu, schodziła w dół skarpą... Ale toto jest zdaje się rozciągnięte wzdłuż Piłsudskiego a nie krótszym bokiem do Piłsudskiego. Może nie bedzie źle tylko na razie nie znamy detali bo foto małe i samego obiektu. Gdyby tak był szkic obejmujący sąsiednie istniejące budynki... Odpowiedz Link Zgłoś