Gość: opolanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 00:33 Czy ktoś zna wyniki egzaminu na aplikację adwokacką w Olsztynie? Dla porównania powiem, żew Opolu na 21 zdających, nie zdał nikt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.ols.vectranet.pl 21.09.08, 18:34 w Olsztynie wyniki są jutro, ale tez nie wydaje mi się żeby było wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.08, 13:44 toć nie będą sobie robić konkurencji... ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.08, 18:25 W Olsztynie na 68 osób zdających zdało 7 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wb.67 Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 19:26 We Wrocławiu na 166 zdających zdało 26. W Trójmieście zdało 14 osób. Ja też nie zdałem, zabrakło mi kilka pkt, ale mam zamiar się odwoływać. Jeżeli ktoś ma też taki zamiar to zapraszam wb.67@interia.pl - możemy uzgodnić teksty odwołania. WB Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn 22.09.08, 20:19 zabrakło ci punktów za pochodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupino Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.spray.net.pl 22.09.08, 21:21 Witam, Zdawałem w Wawie i u nas wyniki będą dopiero we wtorek 30 września. Najbardziej rozwaliły mnie pytania o ustalenia VIII zjazdu Krajowej Izby Radców Prawnych albo pytanie z prawa pocztowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 22:13 gdzie można zobaczyć wyniki egazminów w poszczególnych miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupino Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.spray.net.pl 22.09.08, 22:26 Myślę że listy nazwisk szczęśliwców znajdą się na stronach odpowiednich OIRP-ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplik Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:51 Gość portalu: wb.67 napisał(a): > We Wrocławiu na 166 zdających zdało 26. W Trójmieście zdało 14 osób. Ja też nie > zdałem, zabrakło mi kilka pkt, ale mam zamiar się odwoływać. Jeżeli ktoś ma też > taki zamiar to zapraszam wb.67@interia.pl - możemy uzgodnić teksty odwołania. > WB Odwoływałem się w 2006 r., wielu się udało, z reguły tym co zabrakło im 1 pkt. Jeśli brakuje Ci więcej niż 2 pkt., daruj sobie. Acha, cała procesura włącznie z WSA trwa ok. roku, więc zastanów się czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika protest przeciw egzaminowi na aplikację adwokacką! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 22:40 protestyprawnikow.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: protest przeciw egzaminowi na aplikację adwok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 22:40 dołącz do nas! Zbieramy podpisy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: protest przeciw egzaminowi na aplikację adwok IP: *.torun.mm.pl 23.09.08, 01:53 protestyprawnikow.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: protest przeciw egzaminowi na aplikację adwok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:39 popieram, ten egzamin to żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: protest przeciw egzaminowi na aplikację adwok IP: *.autocom.pl 26.09.08, 18:00 Przejrzałem pytania. Był trudny, ale miał też pytania banalne w sobie. Trzeba było się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarz WPiA UWM - dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:49 Egzamin na aplikację radcowską na 264 osoby zdało tylko 19 osób, czyli ok. 7,5%. Oto jaki jest żałosny poziom Wydziału Prawa i Admnistracji UWM w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kolarz - jusi Re: WPiA UWM - dno IP: *.ols.vectranet.pl 23.09.08, 22:28 Zdrożony jesteś i rozdrażniony. Tlenu Ci trzeba byś rozsądnie myślał. Jestem po WPiA UM. Byłam tam. zabrakło mi czterech punktów. Od soboty (muszę się wyspać)zaczynam się przygotowywać do przyszłorocznego egzaminu. Wiem jakie błędy popełniłam. To był test syntetyczny, gdzie trzeba było wykorzystać podświadomość. Nie byłam do tego przygotowana. Odpowiedzi wprost, które w testach lat ubiegłych były normą, tu stanowiły wyjątki. By dojść do prawidłowej odpowiedzi należało wydedukować przedmiot pytania, a dopiero potem przedmiot każdej z proponowanych odpowiedzi. W ten sposób można by deliberować nad każdym pytaniem uznając, że przynajmniej dwie odpowiedzi(a bywało, że wszystkie) są poprawne. Wszelkie analizy są czasochłonne, a działa się pod presją statystycznych 55 sek. Na to nie byłam przygotowana, brakowało mi czasu. Pytanie rodziło następne pytanie. Tu nie wolno było myśleć, tu trzeba było kojarzyć i strzelać. Z twojej wypowiedzi wywodzę, że brakuje Ci zdolności kojarzenia - nie tyle z powodu wrodzonej tępoty, ile z przemęczenia. Kolarzu zaliczyłeś długi, wyczerujący etap, słaniasz się na nogach i na dodatek nie mogę Cię zrozumieć. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 Re: WPiA UWM - dno 26.09.08, 15:34 Za rok będzie zupełnie inny egzamin, z kazusami i punktami ujemnymi. Z tego co wiem, to rozwiązywania kazusów na WPiA UWM raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: WPiA UWM - dno 01.10.08, 03:28 No, współczuję wyniku, ale gratuluję podejścia do porażki, analizowania własnych błędów i nieprzypisywania wszystkim innym całej winy. Daleko możesz zajśc, jusi, jako prawnik albo i nie - to raczej nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 w Olsztyn IP: *.ols.vectranet.pl 23.09.08, 18:20 Sitwa trzyma sie nieźle. Pierwszy egzamin na biegłego rewidenta na ponad tysiąc zdających nie zdał nikt. i tym spodsobem do dzisiej bilanse badają starsi ponowie z matura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 00:35 Najlepsze rezultaty uzyskali kandydaci w Wałbrzychu: ponad 21 procent spośród nich dostało się na aplikację adwokacką. Najgorzej wypadli kandydaci w Opolu. Nikt nie zdał tam egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prośba Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 11:59 może jakiś link do wyników ? Chciałbym poznać wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 00:17 www.ms.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Re: egzamin na aplikację adwokacką 2008 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.08, 23:22 Nie ma nad czym płakać, egzaminy na certyfikat ksiegowy w pierwszym podejściu od lat zadaje 15 do 20 % kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś