2szarozielone 19.12.09, 16:30 Trójka jest w mej kochanej Od Nowie w kochanym Toruniu i rozmawiają o dzisiejszym koncercie pamięci GC. A ja jestem w Poznaniu z sałatką z makreli :( Ale fajne do posłuchania, włączcie sobie ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stedo Re: PR3 i GC 19.12.09, 18:28 A płacisz abonament RTV? Niedługo może już nie być trójki takiej,a kolejne umpaumpa.Poważnie mówię.Informacje żródłowe. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 18:30 Przelew zrobiłam na fundację trójki czy coś tam... jak zrzutę robili. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 19:05 I się skończyło, ja się popłakałam jak dziecko, wpadłam w nastroje nostalgiczne i otworzyłam wino :( Odpowiedz Link
stedo Re: PR3 i GC 19.12.09, 20:58 A ja się nigdy do Ciechowskiego nie potrafiłam przekonać. Nie mój świat. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 21:06 Słuchałam tego w Trójce... i nie dość, że ja naprawdę GC bardzo ceniłam i bardzo przeżyłam jego śmierć, to jeszcze sobie uświadomiłam, ile mam osobistych wspomnień z każdą piosenką, z wieloma miejscami, z osobami, które się przewijały w audycji. Krzywański mówił o ostatnim koncercie w Toruniu - jak był magiczny, z wielu względów. A to pierwszy koncert, na który poszłam z pierwszą moją ważną miłością - ważny dla nas obojga. Potem te piosenki, co towarzyszyły naszym rozstaniom... Potem miejsca i osoby związane z moją drugą i ostatnią ważną miłością... Młodość w Od Nowie. Maurycy i Radio Sfera. Galeria 011 i Maszynownia :) Jak Biolik opowiadał o śmierci GC, wszedł w bardzo osobiste tematy i się posypał w końcu. Też się popłakałam. Pamiętam dokładnie, co robiłam, jak się dowiedziałąm o tej śmierci. I pamiętam, kto do mnie zadzwonił. Dziwne poplątanie mojego przywiązania do twórczości GC, do Torunia, do ważnych w moim życiu ludzi, wydarzeń i miejsc. Nie myślałam, że aż tak mnie ruszy. Odpowiedz Link
stedo Re: PR3 i GC 19.12.09, 21:11 No tak, ta cała otoczka, klimaty w jakich słuchało się danych piosenek, wspomnienia z tym związane, to jest to co "rusza". Odpowiedz Link
2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 21:22 A nie sądzisz, że "Odchodząc" to najpiękniejszy tekst o porzuceniu i rozstaniu, a "Nie pytaj o Polskę" to najtrafniejszy tekst o patriotyzmie? No jak można tak nie sądzić? :-D Zawsze najbardziej lubiłam te piosenki GC. Pamiętam jak mojego ostatniego ukochanego spytałam - na samym poczatku - które jego piosenki lubi najbardziej. I wymienił te 2 ;) Wtedy zaczęłam myśleć, że jest szatanem ;) Odpowiedz Link