19.12.09, 16:30
Trójka jest w mej kochanej Od Nowie w kochanym Toruniu i rozmawiają o
dzisiejszym koncercie pamięci GC. A ja jestem w Poznaniu z sałatką z makreli
:( Ale fajne do posłuchania, włączcie sobie ;)
Obserwuj wątek
    • liisa.valo Re: PR3 i GC 19.12.09, 16:33
      A mnie chyba znowu woda zamarza.
    • stedo Re: PR3 i GC 19.12.09, 18:28
      A płacisz abonament RTV? Niedługo może już nie być trójki takiej,a kolejne umpaumpa.Poważnie mówię.Informacje żródłowe.
      • 2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 18:30
        Przelew zrobiłam na fundację trójki czy coś tam... jak zrzutę robili.
    • 2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 19:05
      I się skończyło, ja się popłakałam jak dziecko, wpadłam w nastroje nostalgiczne
      i otworzyłam wino :(
      • stedo Re: PR3 i GC 19.12.09, 20:58
        A ja się nigdy do Ciechowskiego nie potrafiłam przekonać. Nie mój świat.
        • 2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 21:06
          Słuchałam tego w Trójce... i nie dość, że ja naprawdę GC bardzo ceniłam i bardzo
          przeżyłam jego śmierć, to jeszcze sobie uświadomiłam, ile mam osobistych
          wspomnień z każdą piosenką, z wieloma miejscami, z osobami, które się przewijały
          w audycji. Krzywański mówił o ostatnim koncercie w Toruniu - jak był magiczny, z
          wielu względów. A to pierwszy koncert, na który poszłam z pierwszą moją ważną
          miłością - ważny dla nas obojga. Potem te piosenki, co towarzyszyły naszym
          rozstaniom... Potem miejsca i osoby związane z moją drugą i ostatnią ważną
          miłością... Młodość w Od Nowie. Maurycy i Radio Sfera. Galeria 011 i Maszynownia
          :) Jak Biolik opowiadał o śmierci GC, wszedł w bardzo osobiste tematy i się
          posypał w końcu. Też się popłakałam. Pamiętam dokładnie, co robiłam, jak się
          dowiedziałąm o tej śmierci. I pamiętam, kto do mnie zadzwonił.

Dziwne poplątanie mojego przywiązania do twórczości GC, do Torunia, do ważnych w
          moim życiu ludzi, wydarzeń i miejsc. Nie myślałam, że aż tak mnie ruszy.
          • stedo Re: PR3 i GC 19.12.09, 21:11
            No tak, ta cała otoczka, klimaty w jakich słuchało się danych piosenek, wspomnienia z tym związane, to jest to co "rusza".
            • 2szarozielone Re: PR3 i GC 19.12.09, 21:22
              A nie sądzisz, że "Odchodząc" to najpiękniejszy tekst o porzuceniu i rozstaniu,
              a "Nie pytaj o Polskę" to najtrafniejszy tekst o patriotyzmie? No jak można tak
              nie sądzić? :-D

Zawsze najbardziej lubiłam te piosenki GC. Pamiętam jak mojego ostatniego
              ukochanego spytałam - na samym poczatku - które jego piosenki lubi najbardziej.
              I wymienił te 2 ;) Wtedy zaczęłam myśleć, że jest szatanem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka