Dodaj do ulubionych

chcielibyście

20.12.09, 16:15
być gwiazdami? muzyki/filmu? być rozpoznawalnymi w każdym zakątku świata?

mój znajomy twierdzi,że każdy chciałby.nie każdy, bo ja zdecydowanie nie.to
tak jak pisze baba,że wszędzie są znajomi i znajomi znajomych..to tylko na
małą skalę, ale problem.dlatego też bycie gwiazdą to nie dla mnie.wtedy
wszyscy wiedzieliby wszystko,wtrącali się ze swoimi durnymi komentarzami,mogli
wypisywać czy mówić co tylko by chcieli.o nie nie! zbyt mocno cenię sobie
swoją prywatność.
Obserwuj wątek
    • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 16:27
      Nie. To przerąbane jest... Chociaż zależy jaką gwiazdą, z czym kojarzoną. Tak
      czy siak - jest to jedno z tych nieszczęść, które mi nie grozi ;)
    • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 16:31
      Taki ładny post miałam napisany i mi zżarło :]

Ale to króciutko się powtórzę. Chciałam więc napisać, że kiedy sobie pomyślę o
      tym koczowaniu pod domami znanych ludzi, o zaglądaniu im do łóżek i szalonych
      fankach wpychających swoich idoli pod samochody to jestem pewna, że odpowiedź na
      Twoje pytanie z mojej strony brzmi: NIE. Ale z drugiej strony: jestem próżną
      istotą, lubię, jak się mną trochę interesują i lubię też klimat związany ze
      spotykaniem na ulicy znajomych. Więc nie wiem :)
      • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 16:41
        Wiesz, można być Dodą, a można być Nosowską, można być Kasią Cichopek, a można
        być Kingą Preiss... A takiego Grabaża np. to ludzie nie poznają na ulicy.

Odpowiedniki wśród gwiazd światowego formatu też są :)
        • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 16:45
          Mnie by wystarczyło być żoną znanego człowieka :D tak sobie teraz myślę.
          • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 16:46
            Brrr, ale to ma wszystkie minusy bycia gwiazdą, a prawie żadnych plusów.
          • elderlane Re: chcielibyście 20.12.09, 16:53
            kuźwa, mi też zżarło.więc napiszę krótko łan mor tajm.kłóciłam się ze
            znajomym,poszło o lady gagę.że ona tak naprawdę nie jest taką, na jaką się
            kreuje.że ma bekę z ludzi, którzy na serio traktują to co robi.i puścił mi
            to:www.youtube.com/watch?v=HxhyoOX_um8. i to mi jej wcale nie broni,ale
            tym gorzej ją postrzegam, bo kobieta mogłaby być gwiazdą zupełnie innego
            formatu.gwiazdą, a nie prowokatorką.zaskoczył mnie twierdząc,że gdyby mógł
            zyskać taką sławę jak jej, nie wahałby się.dlatego może powinnam sformułować
            pytanie inaczej.czy każdy rodzaj sławy jest dobry? czy chcielibyści być tak
            kojarzeni jak ona?
            • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 17:03
              Ale na pewno są osoby, które to lubią, dobrze się czują, robiąc wokół siebie
              szum. I jeszcze umieją nad nim zapanować. Bo tak naprawdę Lady Gaga panuje nad
              swoim wizerunkiem, niewiele wiadomo o jej życiu prywatnym, paparazzi i tabloidy
              rzucają się na prowokacje, które ona sama spreparowała. Ma jakiś cel i do niego
              skutecznie dąży (w dodatku moim zdaniem jest bardzo utalentowana)

No ale ja bym nie chciała być tak kojarzona, jak ona, bo mam pewnie inną
              osobowość ;) Nie wytrzymałabym.
              • elderlane Re: chcielibyście 20.12.09, 17:14
                tu masz rację.panuje.ale i tak nie uważam,żeby to było dobry wizerunek.jest
                gwiazdą, którą chyba każdy zna.robi mnóstwo szumu,ale nawet jeśli to tylko
                prowokacja, to jest straszna.drażni mnie ta kobieta wszystkim.nie umiem tego
                wyjaśnić.a że jest utalentowana to nie ulega wątpliwości.i chyba nawet dlatego
                bardziej mnie wkurza,że ma możliwości i mogłaby robić coś bardziej ambitnego,a
                ona tyłkiem wywija.choć jak słucham akustycznych wersji jej pieśni to zachwycam
                się po prostu.kobieta ma zajebisty głos. i jakkolwiek nie miałabym beki z tego
                co robię to podobnie jak ty w życiu nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na taki
                rodzaj kariery.bo to zdecydowanie do mnie nie pasuje.
                • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 17:22
                  A ja nawet lubię jej wizerunek. Nie ukrywała nigdy fascynacji glam rockiem,
                  Queen (jej psudonim pochodzi od piosenki "Radio Ga-Ga", wczesnym Bowiem (Ziggym
                  Stardustem). Dla mnie to taki kierunek. Ona bawi się kiczem i przerysowaniem.
                  Nie robi z siebie kopii lalki Barbie, kocicy-uwodzicielki... Ona jest taką
                  kosmitką, karykaturą różnych rzeczy wyłapanych z popkultury, nie boi się też
                  brzydoty, czy niedoskonałości. A przez ten szum zwraca uwagę na to, co robi. No
                  ale to kwestia gustu, dla mnie to akurat od zawsze dość bliskie klimaty, ja je
                  lubię :)

I ja zdecydowanie wolę jak za prowokacją stoi talent niż totalna pustka. Ale też
                  najbardziej lubię, jak ktoś bez nadmiernego szumu umie się przebić ze swoją
                  twórczością na wysokim poziomie...
                  • elderlane Re: chcielibyście 20.12.09, 17:35
                    a widzisz..ja wiem o niej tyle co gdzieś usłyszę lub zobaczę.zdecydowanie mnie
                    nie interesuje to co robi.w sumie chyba to samo chciał mi przekazać mój
                    znajomy,ale że to było o 5 rano a oboje byliśmy w stanie wskazującym ja
                    pokrzyczeliśmy na siebie i poszliśmy spać.hehe.więc może i macie oboje rację,ale
                    uważam,że próbując w ten sposób coś przekazać nie trafiła, ponieważ jej fanami
                    są głównie dzieciaki, które odbierają ją taką, jaką widzą, bez że tak to nazwę
                    "ukrytego przesłania".

piszesz,że przez ten szum wokół siebie zwraca uwagę na to, co robi.a co robi?

może i trzeba mieć talent,żeby zrobić taką prowokację i w niej trwać.tylko
                    szkoda mając taki talent marnować go na taki styl popularności.
                    • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 17:48
                      Mnie się np. bardzo podoba i ten klip, i piosenka:
                      www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I
                      Moim zdaniem ona juz teraz Madonnę zjada z butami :) Ma znacznie lepszy wokal,
                      sama pisze swoje piosenki, ma rękę do producentów, konsekwentnie buduje swój
                      image i robi dobry show na koncertach. A ma 24 lata :)

Poczytałam sobie o niej teraz na Wikipedii (wcześniej jakoś się nie wgłębiałam)
                      - karierę ma spójną i nie jest "laską znikąd".
                      • elderlane Re: chcielibyście 20.12.09, 18:34
                        Madonnę zje z butami jak wytrzyma na scenie tyle co tamta, albo przynajmniej
                        połowę.przyznaję,że ma wokal,że teledyski dobre są.też właśnie poszperałam, bo
                        wcześniej mnie to nie interesowało.trzyma się swojego stylu, ale ten styl
                        kompletnie mi nie odpowiada.prowokacje też nie.ani wszelkie durnowate
                        wypowiedzi.a jak patrzę na coraz to nowsze stroje..okropieństwo.i chyba
                        najgorsze jest właśnie to,że ludzie się na to rzucają.podobnie jak kiedyś było z
                        dodą.że kupują tego rodzaju prowokacje i cały ten kicz.że ten kicz zaczyna być
                        nową jakością.
                        • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 18:54
                          Dla mnie to jest inny rodzaj kiczu i prowokacji niż u Dody - i ten bardziej
                          cenię. No ale to kwestia mojego zboczenia ;) Zresztą nie będę się zgrywać, że
                          wielką fanką Gagi jestem - długo ją olewałam, podobnie jak Ty. I z podobnych
                          powodów. Ten klip do "Bad Romance" mnie przekonał - i do muzyki, i do wizerunku.
                          Chociaż to nie jest muzyka, której w domu słucham ;)

Ale myślę sobie, że jak się robi muzykę czysto rozrywkową to czasem trzeba
                          budować jakiś swój pozasceniczny image. I można udawać, że jest odbiciem
                          prywatnego "ja", a można z nim "odjechać" jak Gaga, która jest taką trochę
                          "kosmitką". Ciekawa jestem, co z nią będzie dalej - ale rokuje dobrze ;) Kwestia
                          tego, czy będzie się rozwijać, czy wciąż zjadać własny ogon...
                          • elderlane Re: chcielibyście 20.12.09, 19:09
                            no właśnie..to się zobaczy jak się będzie rozwijać i co robić dalej.weszła z
                            takim wielkim wykopem i od razu na sam szczyt,więc trudno jej będzie długo
                            utrzymywać zainteresowanie swoją osobą,bo to co robi do tej pory niedługo się
                            znudzi.i jakkolwiek jej muzyka może mi się podobać(chociaż to zupełnie inne od
                            tego co lubię) to nie polubię nigdy jej samej i tego jej imidżu, bo według mnie
                            jest okropnie niesmaczny.i tym bardziej szkoda,że mając taki głos mogłaby
                            wykreować zupełnie inny obraz siebie.ciekawszy.zamiast pójść w tą lepszą stronę
                            działań artystycznych, czy tego kreowania wizerunku robi coś takiego.
          • laguerra Re: chcielibyście 20.12.09, 16:55
            liisa.valo napisała:

> Mnie by wystarczyło być żoną znanego człowieka :D tak sobie teraz myślę.

pewnie, jest wielu znanych pojebów! chętnie o waszym szczęściu przeczytamy na
            forum, z detalami:D
        • laguerra Re: chcielibyście 20.12.09, 16:53
          szare... szerokie masz horyzonty! jeśli rozmiar podobny jesteś size 0!
          :D
          i co mówiłem wczoraj, kto tu nonstop siedzi???? tylko wy :D
    • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 16:56
      Może jakieś 10 lat temu odpowiedziałabym, że tak. Teraz bardziej cenię sobie
      ciszę i spokój.
      • laguerra Re: chcielibyście 20.12.09, 16:58
        tutaj masz 2w1!
        • elderlane Re: chcielibyście 20.12.09, 17:00
          coś ty się tak przyczepił?
          • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 17:09
            Bo on małpiatka jest. One się czepiają :D
        • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 17:16
          Forum to tylko forum. Nie zapominaj o tym.
          • laguerra Re: chcielibyście 20.12.09, 17:19
            oh ah, głębokie! tak samo jak sygnatury w obcych językach i mądrzenie się tu noc
            w noc bo w realu nikt nie słucha.
            • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 17:23
              Oj poluzuj szorty, proszę. Jesteś ostatnią osobą, która może czepiać się mojego
              języka w sygnaturce, skoro sam (a może sama? ;)) masz nicka w tym samym języku.
              No chyba, że nie zdajesz sobie z tego sprawy, co by mnie w sumie nie zdziwiło.

I proszę też nie dopierdalaj się dla samego dopierdalania, bo tak bawić się nie
              lubię.
              • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 17:42
                ¡Hola muchacha! :DDD
                • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 17:44
                  Hola guapa. Jak tam co tam? U mnie tak jak w środę :P
                  • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 17:47
                    Hola hermosa :D
                    No ale dziś przynajmniej dzieci nie żal ;)
                    A mi plecy zaczynają odmawiać posłuszeństwa :/
                    Mówię Ci, nie starzej się, to bessęsó!
                    • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 17:50
                      To już nie są dzieci :D:D:D:D

Coś Ci zaraz opowiem a propos starości.
                      • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 18:17
                        Gaduła :D
                        • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 18:19
                          Miło mi, baba jestem ;)
                          • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 18:43
                            Proszę nie odwracać kota ogonem, bo zadzwonię po Gucwińskich :F
                            • baba_krk Re: chcielibyście 20.12.09, 18:51
                              Masz maila, nie fikaj :P
                              • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 18:55
                                To ja idę najpierw na balkon :D
    • catthe Re: chcielibyście 20.12.09, 17:08
      Nie chcialabym. Mnie się wydaje, że oni tak naprawde mają cieżkie
      życie. I więcej jest minusów niż plusów.
      Chociaż może gdybym była gwiazdą to filip bobek chciałby zrobić mi
      śniadanie i dobrze językiem?
      • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 17:12
        catthe napisała:

> Chociaż może gdybym była gwiazdą to filip bobek chciałby zrobić mi
        > śniadanie i dobrze językiem?

Heh, się rozmarzyłam.
        https://c.wrzuta.pl/wi2033/7d0e6b9a0008e93d4645a013/0/filip%20bobek%201
        • laguerra Re: chcielibyście 20.12.09, 17:16
          na marzeniach się skończy, jak zawsze.
          • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 17:26
            A ciebie co boli? Że o tobie nikt nie marzy, czy co z tobą?
        • catthe Re: chcielibyście 20.12.09, 17:21
          Właśnie się zorientowałam, że on jest podobny do jednego mojego eksa
          z daleka. Jak znajde to Ci prześle potem fote na maila. Oraz
          widziałaś co ta lafirynda paulina zrobiła uli w szpitalu??:P
          • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 17:29
            Jejku, widziałam... I też się zdenerwowałam.
            Ale cieszę się, że Ula pogoniła tego swojego pana doskonałego, Aż był za
            idealny. A Mareeek faaaajny jest :D
            • catthe Re: chcielibyście 20.12.09, 17:59
              Piotr nie kręcił mnie wcale. Marek bardzo. I Sebastian też trochę;)
              Oraz gdzie jest Adam i czy wróci?:P
              (to jest jedyny polski serial w który tak się zaangażowałam:D)
              • liisa.valo Re: chcielibyście 20.12.09, 18:12
                No, Adam wróci, tylko Alex go wysłał niby służbowo gdzieś, żeby mu nie
                przeszkadzał w wyciągnięciu na światło dzienne tego plagiatu. Ale nasz dzielny i
                cudowny Marek, który ma boskie dołeczki i na pewno świetnie całuje, wpadł już na
                to, że to nie był taki wyjazd służbowy i zaczął węszyć w Adamowych papierach.
    • berta-live Re: chcielibyście 20.12.09, 17:17
      Gwiazdą w znaczeniu celebryty to nie. Tutaj przychylę się do zdania
      Szarozielonej, że gwiazda gwieździe nie równa.
      Natomiast kimś znanym jako profesjonalista w swojej dziedzinie, to czemu nie.
      Takiemu komuś zazwyczaj bez większego problemu udaje się zachować prywatność, bo
      nie musi się lansować pozascenicznymi skandalami. ;)

Problemem jest tylko to, że show business to ciężki kawał chleba. I to nie z
      powodu paparazzich, tylko intensywnego i morderczego trybu życia. Wystarczy, że
      trzeba pojechać w półroczną trasę koncertową, gdzie koncert jest średnio co
      drugi dzień. I nie ma zmiłuj się, czy jesteś zmęczona, czy cię brzuch boli, czy
      głowa, czy nie dospałaś, czy cokolwiek innego, musisz wyjść, wystąpić i być na
      pełnych obrotach. Nie wspominając o wywiadach, spotkaniach z fanami i
      bankietach, które takiej trasie towarzyszą i na których też trzeba się pojawić.
      • laguerra Re: chcielibyście 20.12.09, 17:22
        > Problemem jest tylko to, że show business to ciężki kawał chleba.

oh ah! ile o tym wiemy! głębia myśli, szkoda tylko, że bagno :D
        • berta-live Re: chcielibyście 20.12.09, 17:29
          Ty na przykład nie wiedziałeś/aś/oś (cholera wie jaką masz płeć). Gimnazjaliści
          zazwyczaj mają małą świadomość tego co jest po drugiej stronie medalu, dlatego
          tak łatwo ich w wała zrobić. ;))
      • hsirk Re: chcielibyście 20.12.09, 20:42
        eeee, berta, nie przesadzaj tak z ta ciezkoscia. sa na swiecie
        ciezsze i mniej platne zajecia. ciezki kawalek chleba to kitranie
        porowki w bułke w ikei.
    • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 17:42
      Powiem Ci, że być najbardziej znaną na ziemi tancerką na rurze, hm, kuszące :D
      • 2szarozielone Re: chcielibyście 20.12.09, 17:53
        Zawsze możesz być najbardziej znaną tancerką na rurze - z tego powodu, że jesteś
        nieprawdopodobnie beznadziejna ;) Ja bym wybrała taki kierunek, decydując się na
        tę karierę. Ale może nie doceniam Twoich umiejętności :)
        • funny_game Re: chcielibyście 20.12.09, 18:19
          Nie, nie, właśnie że w dobrym kierunku idziesz :DDD

Hej, Szaro!
          I Liisa i babeczki w ogóle!
          Obejrzyjcie sobie film "Paper Heart" koniecznie :)))
    • forumowicz_pospolity Re: chcielibyście 20.12.09, 18:51
      gwiazdą futbolu mógłbym być
      szołbiz nie
    • qw994 Re: chcielibyście 20.12.09, 22:17
      Nie chciałabym. Nigdy w życiu! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka