Dodaj do ulubionych

CO ZA PERWERA!!!

13.04.10, 10:50
To już nie jest zwykła perwersja - zwyrodniała!

wyborcza.pl/1,75478,7765658,Para_Prezydencka_spocznie_na_Wawelu.html
Skurwysyny. Pierdolone szuje.
Obserwuj wątek
    • conena Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 10:52
      wczoraj wieczorem z mężem obstawialiśmy, że zrobią mauzoleum, jak Mao:D
      • niski.oktan Huj Drzewiecki prawdę powiedział. 13.04.10, 11:20
        Pierdolony dziki kraj.
    • puszysta_gimnazjalistka Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 11:09
      Stąd prosty wniosek, nie ważne jak żyjesz, grunt żeby umrzeć
      spektakularnie.
      • niski.oktan Żegnaj, Wawelu! 13.04.10, 11:21
        Od niedzieli będzie już Wławel, bastion Włolski.
    • mason_i_cyklista Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 14:32
      > Skurwysyny. Pierdolone szuje.

a to do kogo? do rodziny pary prezydenckiej? do pary prezydenckiej? czy do kogo?

:/
      • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 14:53
        Jeszcze nie wiem - może jednak ktoś się na to nie zgodzi.
        • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 14:55
          Już się zgodził. Jest oficjalny komunikat, że pogrzeb w sobotę na Wawelu.
          • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 15:15
            Czyli już wiem - do wszystkich PT skurwieli, którzy stoją za tą decyzją.
            • mason_i_cyklista Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 15:33
              sam jesteś skurwiel
              • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 15:56
                Też cię pozdrawiam, dobry człowieku.
            • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:38
              Jeśli GW nie mataczy to rząd zostawił decyzję rodzinie, wcześniej proponując Katedę w W-wie lub Powązki. Ale JK zażyczył sobie Wawel.Odesłano go do Dziwisza coby podgadali n/t.I tak czytając między wierszami cd to Dziwisz mu perswaduje pomysł, dlatego prosił o czas do namysłu.Dziwi mnie tylko entuzjazm do pomysłu ze strony Majchrowskiego.Chce być świętszy od kardynała czy co u diaska??!!
              • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:11
                Majchrowski jako Majchrowski nie ma zbyt wielu dywizji, on jest silny słabością
                lokalnych konkurentów. Kościół już raz pokazał (głosami m.in. radnych PO) mu
                jego miejsce w szeregu.
              • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:57
                Oo, i Dziwisz ma wsparcie od Pieronka:
                wyborcza.pl/1,105766,7767881,Bp_Pieronek__O_pochowku_na_Wawelu_powinien_zdecydowac.html
                Może splantują Wielkiego Brata.
                • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 18:39
                  Chyba nie.
                  • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 18:41
                    Ale ta decyzja powinna nas łączyć.
                    • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 19:02
                      No i mamy interpretację bezsensu:to była śmierć bohaterska.
                      Niedobrze mi;((
                      Tak tworzy się "historię";((
    • kitek_maly Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 15:36

Bijcie
      się. ;)
    • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:14
      nawet jak nie jestem przesadnie za
      to przeciw też nie jestem

pewnie za życia uznano by że jest za cienki bolek żeby spocząc
      w tak historycznym miejscu obok róznych herosów
      no ale w sumie to głowa państwa która dokonała żywota w sposób
      bezprecedensowy jak dotąd czyli dramatycznie smutny wiec jakaś podstawa to jest
      dodatkowo bedzie wieksza celebra i decorum
      Krakowiaki szykujcie sie na ostry najazd vipów
      • hsirk Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:24
        ale w katastrofie zginelo dwoch prezydentow. a nie widze by o drugim cos pisano,
        gdzie go nalezy pochowac.
        • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:30
          hsirk napisał:

> ale w katastrofie zginelo dwoch prezydentow. a nie widze by o drugim cos pisano
          > ,
          > gdzie go nalezy pochowac.

na razie widze nagłowek ze ma byc od czwartku do soboty chowany
          a masz jakąs propozycje?;]
          • hsirk Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:35
            nie mam. mysle tylko czy tez moglby byc pochowany na wawelu, jesli rodzina
            wyrazilaby taka wole.
            • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:42
              hsirk napisał:

> nie mam. mysle tylko czy tez moglby byc pochowany na wawelu, jesli rodzina
              > wyrazilaby taka wole.

ale chyba nie wyraziła wiec nie ma co gdybac
        • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:04
          hsirk napisał:

> ale w katastrofie zginelo dwoch prezydentow. a nie widze by o drugim cos pisano
          > ,
          > gdzie go nalezy pochowac.

Ponieważ sprawa jest załatwiona - szczątki prezydenta Kaczorowskiego spoczną w
          Świątyni Opatrzności Bożej. A dlaczego nie na Skałce, czy u św. Jana?

A żeby tobie, synku, nie przyszło kiedykolwiek do głowy burzyć się, że musisz ze
          swoich podatków utrzymywać ten wilanowski czyrak Glempa. Ponieważ dzięki
          pochówkowi prezydenta Świątynia automatycznie stanie się kolejnym sanktuarium
          narodowym, przepraszam: Sanktuarium Narodowym.
          Jakieś pytania? Nie widzę, nie słyszę. To dziękujemy.
          Rozejść się.
          • hsirk Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:35
            o, a tego nie wiedzialem jeszcze. to juz drugi pochowany na placu budowy. teraz
            juz wystaje wprawdzie nad okolice, ale ksiedza twardowskiego to w gruzach
            jeszcze zdaje sie pomiedzy betoniarka i rusztowaniem warszawskim, jak sama nazwa
            wskazuje.

ech.
            • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 18:03
              Nie ma letko, taki los pioniera. Św. Wojciech też cierpiał.
              Życie konsekrowane wymaga ofiar.
        • mason_i_cyklista Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 00:05
          o drugim prezydencie już dawno mówiono

nie życzył sobie być pochowanym w Polsce. prawdopodobnie wróci do Londynu.
          • hsirk Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 10:01
            ksiadz twardowski tez sobie nie zyczyl. nawiasem mowiac, ten londyn widze z okien.
      • puszysta_gimnazjalistka Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:24
        > no ale w sumie to głowa państwa która dokonała żywota w sposób
        > bezprecedensowy

Ale wydaje mi się, że jednak warto by nagradzać ludzi za to co robili
        za życia a nie za to, że umarli w sposób przypadkowy.
        • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:29
          puszysta_gimnazjalistka napisał:

> > no ale w sumie to głowa państwa która dokonała żywota w sposób
          > > bezprecedensowy
          >
          > Ale wydaje mi się, że jednak warto by nagradzać ludzi za to co robili
          > za życia a nie za to, że umarli w sposób przypadkowy.
          >

niby tak
          ale juz teraz na Wawelu nie leżą sami święci i wielcy herosi:]
          • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:36
            > ale juz teraz na Wawelu nie leżą sami święci i wielcy herosi:]

Może i nie święci i nie herosi, ale każdy z nich już za życia był sławny, miał
            ponadprzeciętne osiągnięcia i na swój sposób był poważany.
            • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:40
              berta-live napisała:

> > ale juz teraz na Wawelu nie leżą sami święci i wielcy herosi:]
              >
              > Może i nie święci i nie herosi, ale każdy z nich już za życia był sławny, miał
              > ponadprzeciętne osiągnięcia i na swój sposób był poważany.

tak dobrze znasz te wszystkie biografie, gratulacje

LK też był sławny,osiągnięcie prezydentury można uznac za wybitne osiągnięcie a
              poważanie pewnie miał, przynajmniej u tych co go wybrali jak sądzę
              • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:55
                Biografii w żadnym wypadku nie znam. Natomiast z tych lichych informacji z
                lekcji historii, które jeszcze pamiętam, to wszyscy spoczywający na Wawelu za
                życia byli kreowani na bohaterów narodowych i liderów przełomowych wydarzeń
                historycznych.

O królach nie wspominam, bo w czasach kiedy żyli i umierali, normą było chowanie
                ich w kryptach przyzamkowych. Na całym świecie Nie mogli przecież leżeć na
                publicznych cmentarzach razem z plebsem. Podobne pochówki mieli z resztą wszyscy
                przedstawiciele wyższych warstw społeczeństwa i kleru.
                • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:00

berta-live napisała:

> Biografii w żadnym wypadku nie znam. Natomiast z tych lichych informacji z
                  > lekcji historii, które jeszcze pamiętam, to wszyscy spoczywający na Wawelu za
                  > życia byli kreowani na bohaterów narodowych i liderów przełomowych wydarzeń
                  > historycznych.

a skąd wiesz na kogo będzie kreowany LK za kilkadziesiat lat?:]
                  tzn jak historia bedzie widzieć dzień dzisiejszy, czy powiedzmy wczorajszy

>
                  > O królach nie wspominam, bo w czasach kiedy żyli i umierali, normą było chowani
                  > e
                  > ich w kryptach przyzamkowych. Na całym świecie Nie mogli przecież leżeć na
                  > publicznych cmentarzach razem z plebsem. Podobne pochówki mieli z resztą wszysc
                  > y
                  > przedstawiciele wyższych warstw społeczeństwa i kleru.
                  • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:04
                    Na pewno będzie kreowany na świętego i bohatera narodowego. Chodzi o to, że za
                    życia tak kreowany nie był. Był politykiem jakich wielu. Nie odznaczał się
                    niczym szczególnym ani nie miał na koncie niczego szczególnego. Plątał się tylko
                    w okolicach ważniejszych wydarzeń politycznych ale w żadnym wypadku nie był ich
                    twórcą ani głównym uczestnikiem. I nikt za jego życia nawet nie próbował
                    twierdzić, że jest inaczej.
                    • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:21
                      berta-live napisała:

> Na pewno będzie kreowany na świętego i bohatera narodowego. Chodzi o to, że za
                      > życia tak kreowany nie był. Był politykiem jakich wielu. Nie odznaczał się
                      > niczym szczególnym ani nie miał na koncie niczego szczególnego. Plątał się tylk
                      > o
                      > w okolicach ważniejszych wydarzeń politycznych ale w żadnym wypadku nie był ich
                      > twórcą ani głównym uczestnikiem. I nikt za jego życia nawet nie próbował
                      > twierdzić, że jest inaczej.

sprawa jest o tyle trudna że tu piszesz o postaci w czasach której żyłas, której
                      biografie mogłas sledzic na biezaco i której nie cenisz wiec taka jest twoja
                      subiektywna ocena na dziś
                      a za 50 lat LK pewnie bedzie rozpatrywany przez pryzmat wypadu do Gruzji czy jak
                      tam komu bedzie wygodnie i pobiezni analitycy beda
                      sie na tym byc moze skupiac , cholera wie

a o pozostalych postaciach mówisz przez pryzmat źródeł historycznych które mogą
                      wygładzic to i owo a ogólnie wiedza jest taka słabiej uchwytna jakby wiec jak
                      ktos chce sie koniecznie poznecac nad nieboszczykiem X czy Y to jakies fakty
                      zawsze wyszpera:]

sama pisałaś jakis czas temu o Sikorskim jako o jełopie ktory ci do piet nie
                      dorasta wiec może nie był takim aniołem jednak, gdybys chciała sie i teraz
                      trzymac tamtej opinii:]
                      • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 18:00
                        Co do Sikorskiego to nie pisałam, że był jełopem, który mi do pięt nie dorasta,
                        tylko śmiałam się, że jego biografia wygląda jak profesjonalne CV. Tzn wszystko
                        jest co powinno być, tylko ubrane w ładne słówka. W CV na menedżerskie
                        stanowisko też nie napiszesz, że ostatnie 2 lata spędziłeś na zmywaku w UK
                        tylko, że ostatnie 2 lata zajmowałeś się zgłębianiem stosunków polsko
                        brytyjskich, nauką języka i poznawaniem obcej kultury. Nie napiszesz, że
                        studiowałeś na takim a nie innym kierunku tylko dlatego, że tam przyjmowali bez
                        egzaminów a Ty nie chciałeś iść do wojska. Napiszesz, że ten kierunek to była
                        Twoja pasja od urodzenia. Nie napiszesz, że nie skończyłeś tych studiów bo
                        oblałeś wszystkie egzaminy tylko dlatego, ze Cię prześladowali za przekonania
                        polityczne, itp.

Natomiast tenże Sikorski był już za życia znaną personą, która brała czynny
                        udział w ówczesnym życiu politycznym i była centralną postacią ważniejszych
                        wydarzeń o randze międzynarodowej. Prawdopodobnie dlatego go utłukli. Dlatego
                        jego pochówek na Wawelu można jeszcze zrozumieć.

Ze współczesnych ludzi, którzy faktycznie mieli wpływ na obraz świata i czymś
                        tam się zapisali w historii i których ewentualnie jakoś specjalnie można by
                        uhonorować po śmierci, to ja bym stawiała na Wałęsę, Mazowieckiego,
                        Walentynowicz, itp. Można się ich czepiać jako ludzi, można im zarzucać różne
                        rzeczy, można ich krytykować za późniejsze dokonania, ale nie można im odebrać
                        tego, że mieli realny wpływ na przełomowe wydarzenia w historii i to nie tylko
                        polskiej. Kaczyńscy niczego podobnego nie mają w swoim CV.
                        • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:14
                          berta-live napisała:

> Co do Sikorskiego to nie pisałam, że był jełopem, który mi do pięt nie dorasta,
                          > tylko śmiałam się, że jego biografia wygląda jak profesjonalne CV.

no nie, sklerozy nie mam jeszcze, dałem ze 2 wpisy w tamtym wątku
                          bo mnie wówczas zniesmaczył lekko

i pamietam ze nazwałas go albo debilem albo kretynem
                          oraz że nie ma się kim podniecać

więc bądź łaskawa wziąść ten brak logiki na klatę a nie plątać się
                          w zeznaniach

Tzn wszystko
                          > jest co powinno być, tylko ubrane w ładne słówka. W CV na menedżerskie
                          > stanowisko też nie napiszesz, że ostatnie 2 lata spędziłeś na zmywaku w UK
                          > tylko, że ostatnie 2 lata zajmowałeś się zgłębianiem stosunków polsko
                          > brytyjskich, nauką języka i poznawaniem obcej kultury. Nie napiszesz, że
                          > studiowałeś na takim a nie innym kierunku tylko dlatego, że tam przyjmowali bez
                          > egzaminów a Ty nie chciałeś iść do wojska. Napiszesz, że ten kierunek to była
                          > Twoja pasja od urodzenia. Nie napiszesz, że nie skończyłeś tych studiów bo
                          > oblałeś wszystkie egzaminy tylko dlatego, ze Cię prześladowali za przekonania
                          > polityczne, itp.

>
                          > Natomiast tenże Sikorski był już za życia znaną personą, która brała czynny
                          > udział w ówczesnym życiu politycznym i była centralną postacią ważniejszych
                          > wydarzeń o randze międzynarodowej. Prawdopodobnie dlatego go utłukli. Dlatego
                          > jego pochówek na Wawelu można jeszcze zrozumieć.
                          >
                          > Ze współczesnych ludzi, którzy faktycznie mieli wpływ na obraz świata i czymś
                          > tam się zapisali w historii i których ewentualnie jakoś specjalnie można by
                          > uhonorować po śmierci, to ja bym stawiała na Wałęsę, Mazowieckiego,
                          > Walentynowicz, itp. Można się ich czepiać jako ludzi, można im zarzucać różne
                          > rzeczy, można ich krytykować za późniejsze dokonania, ale nie można im odebrać
                          > tego, że mieli realny wpływ na przełomowe wydarzenia w historii i to nie tylko
                          > polskiej. Kaczyńscy niczego podobnego nie mają w swoim CV.

Kaczyński ma wpływ na wydarzenia w historii gruzińskiej:]
                          a ewentualne inne wpływy to juz muszą dać jego zwolennicy do których sie nie
                          zaliczam
                          • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:28
                            Jeszcze pamiętam co o Sikorskim pisałam i w jakim celu. Zresztą co za problem
                            ten wątek odnaleźć. Po prostu uderzyło mnie to co o nim mawiają w mediach w
                            zestawieniu z tym co można między wierszami z jego wikipedycznej biografii
                            wyczytać. Konkluzją tego miało być to, że jak ktoś jest ambitny i ma parcie na
                            sukces a przy tym średnio mu się wiedzie w nauce i życiu zawodowym, to często
                            pcha się do polityki, bo tam najłatwiej zrobić karierę. Bo polityka wymaga
                            głównie pewnych cech osobowościowych a niekoniecznie walorów intelektualnych czy
                            wyszlifowanych do perfekcji umiejętności nabytych.

A, że lud rządny bohaterów chce w nim widzieć alfę i omegę i uważa, że w dobrym
                            tonie jest bronić jego dobrego imienia i być poprawnym politycznie, to i zrobiło
                            się małe zamieszanie z tym wątkiem. Podobnie zresztą jak i z wątkiem o tym, że
                            umarł król niech żyje król.
                            • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:42
                              berta-live napisała:

> Jeszcze pamiętam co o Sikorskim pisałam i w jakim celu. Zresztą co za problem
                              > ten wątek odnaleźć. Po prostu uderzyło mnie to co o nim mawiają w mediach w
                              > zestawieniu z tym co można między wierszami z jego wikipedycznej biografii
                              > wyczytać. Konkluzją tego miało być to, że jak ktoś jest ambitny i ma parcie na
                              > sukces a przy tym średnio mu się wiedzie w nauce i życiu zawodowym,

ładnie próbujesz to wysublimowac teraz zeby z grubsza jakoś przystawało do tez z
                              tego wątku:]
                              chyba bede musiał poszperac w poszukiwaniu a nie chce mi się

nie kazdy komu sie srednio wiedzie musi byc od razu debilem
                              czy jak tam to szło

poza tym skoro debil i ktos kim nie ma sie co podniecac ma miejsce na Wawelu i
                              to słusznie twoim zdaniem, tzn według wersji na dziś, słusznie to i niech LK
                              tam pochowają, co za problem, gorszy chyba nie jest:]

to często
                              > pcha się do polityki, bo tam najłatwiej zrobić karierę. Bo polityka wymaga
                              > głównie pewnych cech osobowościowych a niekoniecznie walorów intelektualnych cz
                              > y
                              > wyszlifowanych do perfekcji umiejętności nabytych.
                              >
                              > A, że lud rządny bohaterów chce w nim widzieć alfę i omegę i uważa, że w dobrym
                              > tonie jest bronić jego dobrego imienia i być poprawnym politycznie, to i zrobił
                              > o
                              > się małe zamieszanie z tym wątkiem. Podobnie zresztą jak i z wątkiem o tym, że
                              > umarł król niech żyje król.
                              • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:54
                                Proszę bardzo oto i on:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,64121,87734822,87734822,Zawsze_mowilam_ze_tylko_debile_ida_do_polityki.html
                                > poza tym skoro debil i ktos kim nie ma sie co podniecac ma miejsce na Wawelu i
                                > to słusznie twoim zdaniem, tzn według wersji na dziś, słusznie to i niech LK
                                > tam pochowają, co za problem, gorszy chyba nie jest:]

Poza tym na Wawelu politycy nie spoczywają za walory intelektualne. ;)
                                To nobla się podobno za takowe dostaje. Nie mówiąc o tym, że nikt od polityka
                                tego nie oczekuje i w obiegowej opinii naprawdę robią za idiotów. A to z czegoś
                                jednak wynika.
                                • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 21:11
                                  berta-live napisała:

> Proszę bardzo oto i on:
                                  > forum.gazeta.pl/forum/w,64121,87734822,87734822,Zawsze_mowilam_ze_tylko_debile_ida_do_polityki.html
                                  > > poza tym skoro debil i ktos kim nie ma sie co podniecac ma miejsce na Waw
                                  > elu i
                                  > > to słusznie twoim zdaniem, tzn według wersji na dziś, słusznie to i niech
                                  > LK
                                  > > tam pochowają, co za problem, gorszy chyba nie jest:]
                                  >
                                  > Poza tym na Wawelu politycy nie spoczywają za walory intelektualne. ;)
                                  > To nobla się podobno za takowe dostaje. Nie mówiąc o tym, że nikt od polityka
                                  > tego nie oczekuje i w obiegowej opinii naprawdę robią za idiotów.

obiegowe opinie też bywają idiotyczne

czyli jednak tak jak mówiłem
                                  tam ci pasował bardziej jako debil, tutaj juz nie za bardzo pasuje
                                  i ciuchcia sie wykoleja na stacji logika moim zdaniem

wiem ze nie muszą geniusze intelektu lezec na Wawelu ale debile też nie powinni
                                  leżec, są różne formy pośrednie

ty siebie uwazasz za geniusza czy za debilkę skoro innych opcji nie ma?:]

A to z czegoś
                                  > jednak wynika.
                                  • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 23:16
                                    Ja napisałam, że tylko debile idą do polityki. Co by oznaczało, że każdy polityk
                                    to debil, bez względu na jego osiągnięcia na polu zawodowym. Czyli skoro jeden
                                    leży na Wawelu to i drugi może. Natomiast napisałam też, że nie za walory
                                    intelektualne ktoś zostaje uznany za polityka wybitnego i męża stanu. I, że nie
                                    każdy kto para się polityką, z urzędu staje się politykiem wybitnym, bohaterem
                                    narodowym i mężem stanu. Nic nielogicznego w tym nie ma.
                                    • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 00:33
                                      berta-live napisała:

> Ja napisałam, że tylko debile idą do polityki. Co by oznaczało, że każdy polity
                                      > k
                                      > to debil, bez względu na jego osiągnięcia na polu zawodowym. Czyli skoro jeden
                                      > leży na Wawelu to i drugi może. Natomiast napisałam też, że nie za walory
                                      > intelektualne ktoś zostaje uznany za polityka wybitnego i męża stanu. I, że nie
                                      > każdy kto para się polityką, z urzędu staje się politykiem wybitnym, bohaterem
                                      > narodowym i mężem stanu. Nic nielogicznego w tym nie ma.

ja tego nie kumam, jak ty potrafisz stanąc przed lustrem i powiedziec
                                      sobie ze to kumasz to ok, nie ma sprawy

po drugie
                                      piszesz mi tu wczesniej że nie nazwałaś Sikorskiego jełopem,potem stoi jak wół
                                      "tylko debile idą do polityki" gdzie rozwodzisz się o niejakim Władziu, w tresci
                                      wątku sprowadzasz jego intelekt raz po raz do levelu 0
                                      jełop=debil
                                      wiec juz w tamtym momencie tą bzdurną wymianę poglądów powinienem zakonczyc, bo
                                      albo masz mnie za debila albo taki po prostu masz nieuczciwy styl dyskutowania

a potem to juz zwykłe sztukowanie dwóch srednio pasujacych kawałków
                                      (reka prawa) a reka lewa to pewnie przytrzymywanie spadającej na czoło korony
                                      besserwisserstwa:]

dla mnie taka dyskusja to jak napierdzielanie przez 2 godziny z czaszki w
                                      betonową ścianę, nie jest masochistą, nawet podczas żałoby narodowej potrafię
                                      sobie znalezc ciekawsze sposoby spedzania wolnego czasu

a do takich "dyskusji" znajdz kogos głupszego albo bardziej wyrozumiałego, ja
                                      cenie sobie ludzi którzy przyznaja sie do czegos co napisali wczesniej a nie
                                      rżną głupa

tschuss
                                      • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 01:20
                                        Ty naprawdę myślisz, że ja pamiętam co kiedyśtam napisałam i jakich słów użyłam?
                                        Zapamiętuję tylko, że były jakieś wątki i mniej więcej o co w nich chodziło. A
                                        wątek o Sikorskim miał mniej więcej takie przesłanie, że nie matura lecz chęć
                                        szczera zrobi z ciebie politykiera. Może faktycznie debil to zbyt mocne słowo,
                                        ale sens pozostał taki jak zamierzyłam. Natomiast mój błąd, że zaczęłam o tym
                                        wątku najpierw pisać a dopiero potem do niego zajrzałam. Co nie zmienia postaci
                                        rzeczy, że moje poglądy od czasów tego wątku nic a nic się nie zmieniły. ;)
            • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:41
              No Bercia, wszak Temu też nie odmówisz sławy swoistej za życia i poważania;)))
          • puszysta_gimnazjalistka Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 18:31
            Może i nie herosi ale ich życie w dramatycznie większej mierze wpłynęło na
            dzieje Polski, no jakżeż można porównywać Kaczyńskiego z Piłsudskim ?
            • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:24
              puszysta_gimnazjalistka napisał:

> Może i nie herosi ale ich życie w dramatycznie większej mierze wpłynęło na
              > dzieje Polski, no jakżeż można porównywać Kaczyńskiego z Piłsudskim ?

hyhy, to załóż taki wątek na jakims politycznym forum na gazecie
              to zobaczysz co sie bedzie działo, jak zlecą się różne postacie
              wciągną cię w tasiemcową polemikę :]

sam miałem do czynienia zdaje sie na forum telewizja
              do czynienia z gosciem co flekowal Pilsudskiego a ja marszałka
              broniłem, zdeka słabowicie bo słaby jestem w tej materii historycznej

a on walił jakimis tytułami demaskatorskich ksiąg
              i wychodziło ze Piłsudski był równiez agentem obcego wywiadu
              zdaje się, na pewno w młodosci był w jakichs terrorystycznych bojówkach co
              podkładały ładunki pod pociągi w wyniku czego gineli ludzie, o niewinnych
              ofiarach przewrotu majowego oraz megalomanskiej
              konstytucji spychajacej 2 RP w ramiona chłodnego autorytaryzmu nie
              wspominając

ja tam coś motałem ze czasy były niejasne, ze on był dzieckiem tych czasów hyhy

i teraz miałbys tak samo
              Piłsudski jak wyzej plus fuks(klasyczne więcej szczęścia niż rozumu) w wojnie
              polsko-bolszewickiej

natomiast Kaczynski ooooooo
              nikogo nie zabijał, nie kolaborował, ojczyznę miłą pomógł na
              demokratyczne nogi postawić, działał samorządowo na trudnym odcinku,
              twardym ministrem sprawiedliwosci był, jako prezydent kulom sie nie kłaniał na
              dalekich wojażach, w poglądach był konsekwentny, co powinno ci przypasc
              szczególnie do gustu w swietle tego co ostatnio pisałeś:] no i w ogóle gdzie tu
              obu równać heh
              • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:45
                Z Piłsudskim to trochę inna bajka, głównie ze względu na inne czasy. Powstało
                nowe państwo z całkiem nowym i pustym żłobem, to i wszyscy się do niego dorwać
                chcieli. I jak zwykle podzielili się na kilka frakcji: prorosyjską,
                proniemiecką, proanglosaską i kilka utopijnych w stylu, sami możemy stać się
                potęgą od morza do morza. Do tego jeszcze był podział na partie chłopskie i
                niechłopskie. I oczywiście każda z nich miała opcję nacjonalistyczną,
                komunistyczną i liberalną. I oni wszyscy wyżynali się między sobą, zakładali
                koalicje itp. A krwawo było, bo jak nigdy wcześniej, było o co walczyć i jeszcze
                czasy wojenne sprzyjały rozluźnieniu obyczajów. I Piłsudski stał na czele jednej
                z takich frakcji no i jemu udało się pokonać przeciwników i zdobyć władzę.
                Przynajmniej na jakiś czas. Na ile sam tego dokonał a na ile był marionetką, czy
                zaprzedał się komuś z zewnątrz i w zamian dostał większą niż konkurenci kasę na
                działalność, czy też może był geniuszem ekonomii i sam zdobył fundusze, to
                trudno powiedzieć. Pewne jest tylko to, że jakiś sukces na miarę swoich czasów
                osiągnął i miał całkiem sporą rzeszę zwolenników, którzy go uważali za męża
                stanu jak jeszcze żył. Czy to wystarcza by spocząć na Wawelu, to
                polemizowałabym. Natomiast pewne jest to, że miał nieco bardziej spektakularne
                osiągnięcia niż Kaczyński.
                • forumowicz_pospolity Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:50
                  berta-live napisała:

> Z Piłsudskim to trochę inna bajka, głównie ze względu na inne czasy. Powstało
                  > nowe państwo z całkiem nowym i pustym żłobem, to i wszyscy się do niego dorwać
                  > chcieli. I jak zwykle podzielili się na kilka frakcji: prorosyjską,
                  > proniemiecką, proanglosaską i kilka utopijnych w stylu, sami możemy stać się
                  > potęgą od morza do morza. Do tego jeszcze był podział na partie chłopskie i
                  > niechłopskie. I oczywiście każda z nich miała opcję nacjonalistyczną,
                  > komunistyczną i liberalną. I oni wszyscy wyżynali się między sobą, zakładali
                  > koalicje itp. A krwawo było, bo jak nigdy wcześniej, było o co walczyć i jeszcz
                  > e
                  > czasy wojenne sprzyjały rozluźnieniu obyczajów. I Piłsudski stał na czele jedne
                  > j
                  > z takich frakcji no i jemu udało się pokonać przeciwników i zdobyć władzę.
                  > Przynajmniej na jakiś czas. Na ile sam tego dokonał a na ile był marionetką, cz
                  > y
                  > zaprzedał się komuś z zewnątrz i w zamian dostał większą niż konkurenci kasę na
                  > działalność, czy też może był geniuszem ekonomii i sam zdobył fundusze, to
                  > trudno powiedzieć. Pewne jest tylko to, że jakiś sukces na miarę swoich czasów
                  > osiągnął i miał całkiem sporą rzeszę zwolenników, którzy go uważali za męża
                  > stanu jak jeszcze żył. Czy to wystarcza by spocząć na Wawelu, to
                  > polemizowałabym. Natomiast pewne jest to, że miał nieco bardziej spektakularne
                  > osiągnięcia niż Kaczyński.

normalnie aż mnie korci żeby przyrównać ten opis do Polski z poczatku lat
                  90-tych heh, czyż nie?:]
                  może nie było tak krwawo ale walka o żłób i mnogosc frakcji zblizona
      • simon_r Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:55

> no ale w sumie to głowa państwa która dokonała żywota w sposób
        > bezprecedensowy jak dotąd czyli dramatycznie smutny wiec jakaś
        > podstawa to jest

No tak... bezprecedensowy!!!
        W momencie gdy usłyszałem o Wawelu to nie uwierzyłem.... ale wygląda na to, że
        to prawda. I od tego momentu, wybaczcie ale, zacznę nazywać tą naszą żałobę -
        szopką.

Dlaczego????.... ano dlatego, że bezprecedensowa to była sama katastrofa ale w
        sensie jej kompletnego BEZSENSU!!!. Moim zdaniem śmierć w taki sposób, tak dużej
        grupy, tak (mimo wszystko) ważnych ludzi to coś ZA CO POWINNIŚMY SIĘ
        WSTYDZIĆ!!.. A w szczególności wstydzić powinni się ci, z powodu których tak się
        stało, że na jednym pokładzie jechał np. cały sztab polskiego wojska. Tymczasem
        ktoś kto m.in. jest za to odpowiedzialny ma być nieomal beatyfikowany.

Gdyby nie rozmiar tragedii i fakt ważności osób, które w niej uczestniczyły to
        powinniśmy dostać (jako Polacy) zbiorową nagrodę Darwina.
        • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:07
          Ano tak, niestety.Ciekawe jak to będzie, gdy to w końcu oficjalnie ogłoszą, że pasażerowie, że nie wskażę palcem na ten, no dobra," ryży łeb", wywarli nacisk na pilota i ten się poddał.I tak trochę nie wierzę, że to nastąpi.Pewnie podadzą, że to pilot sam pod ciężarem wewnętrznej odpowiedzialności za dowiezienie ich na uroczystość. No chyba, że słychać to na czarnych skrzynkach i ruscy to będą wiedzieli.A ci nie odpuszczą by nie pogrążyć kaczora.
          • hsirk Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:29
            tu sie mylisz chyba. oczywiscie ze odpuszcza. oni teraz musza tylko udowodnic,
            ze nie bylo w tym ich winy. cala reszta, jakakolwiek jest, jesli jest, to juz
            surplus, ktory moze sie kiedys bardziej przydac.
            • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:53
              Tak też może być.W imię tzw. pojednania mogą trzymać gęby na kłódkę. Tym bardziej że teraz to ugrupowanie stało się dla nich mało uciążliwe. A tu coś związane z tematem:
              www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,7766250,Mitologizowanie_tej_tragedii_jest_bardzo_niebezpieczne.html
          • stedo Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 18:33
            "Odczytaliśmy głos z nagrania

Rzecznik Martyniuk podał, że udało się już odczytać głos z nagrania. - Obecnie śledczy starają się zsynchronizować, zgrać w czasie zapis głosu z zapisem parametrów lotu - poinformował."

Chyba treść istotna i w temacie skoro o tym napisali. Czekamy w napięciu.
    • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 16:47
      Myślałam, że na Wawel zasługuje się życiem, a nie spektakularną śmiercią...

Miałeś rację, gdy mówiłeś, że młoda jestem i życia nie znam.
      • thank_you Miałam bana 13.04.10, 16:48
        A tak w ogóle to miałam bana od wczoraj. I tak zastanawiam się - za co? Za co, k...., miałam tego bana?
        • forumowicz_pospolity Re: Miałam bana 13.04.10, 16:50
          thank_you napisała:

> A tak w ogóle to miałam bana od wczoraj. I tak zastanawiam się - za co? Za co,
          > k...., miałam tego bana?

widocznei gdzieś brykałaś za bardzo:]
          ale chyba nie tutaj, co, w kazdym razie ja nie banowałem
          • thank_you Re: Miałam bana 13.04.10, 17:01
            No co Ty. Przecież można przeczytac moje posty.
            • forumowicz_pospolity Re: Miałam bana 13.04.10, 17:04
              thank_you napisała:

> No co Ty. Przecież można przeczytac moje posty.

a
              bo jakos zrozumiałem ze wczoraj
              a nie kojarze kazdego kto pisał a kto nie akurat wczoraj
              • thank_you Re: Miałam bana 13.04.10, 17:06
                To akurat rozumie się samo przez się. :-)
          • thank_you Re: Miałam bana 13.04.10, 17:03
            Wiem, że nie dostałam go tutej. Zastanawiam się kto mi go zapakował? Pisałam tylko na naszym forumie i na Loży. Ale ich też nie podejrzewam o takie rozbestwienie. :-)
            • niski.oktan Re: Miałam bana 13.04.10, 17:15
              Ale jak ci zdjęli tego bana? Sami z siebie, czy podjęłaś intęrwęncję na Czerskiej?
              • thank_you Re: Miałam bana 13.04.10, 17:20
                Sami z siebie. Na początku był komunikat, że o 03.30 w nocy go zdejmą...Wstałam rano(ekhm...wisz, rozumisz :D ), chcę się dopisac w tym wątku, a tu zonk! Przełożyli na 16.41. Kumisz coś z tego? Moje posty można przeczytac, nie napisałam nic skandalicznego.
                • niski.oktan Re: Miałam bana 13.04.10, 17:55
                  No nie kumię, ale oni w ogóle dziwni są jacyś. Przecież to polskojęzyczni. :D

I nie pochlebiaj sobie, kto by tam czytał twoje posty. :D
                  • thank_you Re: Miałam bana 13.04.10, 23:57
                    Może właśnie w tym szaleństwie tkwi metoda? :D
            • qw994 Re: Miałam bana 13.04.10, 18:13
              Ja dzisiaj miałam z kolei blokadę anstyspamową, nie mogłam niczego napisać w
              ciągu dnia :) To chyba jakiś błąd w portalu.
            • z_malej_litery Niunia!!!!!!! 13.04.10, 21:46
              ja miałabym Ci na Loży bana strzelić? toż w nocy rozmawiałyśmy :)
              - no coś ty :)))
              • thank_you Re: Niunia!!!!!!! 13.04.10, 23:53
                No przecież moówię, że to nie wy, ani nie nasz forum. Tylko kto? :D

I przepraszam, upiłam się z homalaistą. :D
                • niski.oktan Re: Niunia!!!!!!! 14.04.10, 01:24
                  Ciśnianie se zmierz zamiast tak przyjmować bez umiaru.
                  • thank_you Re: Niunia!!!!!!! 14.04.10, 11:57
                    Bez jakiego umiaru? Gdyby bez umiaru, to nie doczołgałabym się do komputera. Poza tym trzymam standardy. ;-)
                    • niski.oktan Re: Niunia!!!!!!! 14.04.10, 15:11
                      Standardy to mało. Trzeba przestrzegać procedur, bo inaczej... Wiadomo, jak można skończyć. :|
      • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:17
        thank_you napisała:

> Miałeś rację, gdy mówiłeś, że młoda jestem i życia nie znam.

Nie pękaj, ja jestem stary i też dzisiaj wyszło na to, że nie znam.
        • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:21
          No tak, z dwojga złego lepiej byc młodym. :D
        • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:25
          Oktanu, mierzyłam ciśnienie kilka razy dziennie przez 5 dni i faktycznie oscyluje w granicach 150-160/100-110. Idę w tym tyg do lekarza, dostanę lekarstwa, przebadam nerki, bo mnie rypią, zaliczę okulistę. A jutro wybieram się do sklepu nurkowego - wiesz po co. :-)))
          • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 17:58
            Ale co, to już jest to niższe ciśnienie? =O (Bo moje górne czasami zbliża się do
            twojego dolnego. :D) Czy jeszcze nie zaczęłaś brać leków?

I dogląda cię Ajewski? Da bumagę?
            • qw994 Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 19:00
              Ja raz miałam 210/140 :) Koleżanka chciała wzywać pogotowie, ale się nie
              zgodziłam. Potem zaczęłam się leczyć.
              • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 23:55
                Spore. ;/
            • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 23:54
              No da da. :-) Jeszcze bez leków, muszę te badania zrobic. :-)))

I czeka mnie wyprawa do Sledziowa. Junołłaj.
              • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 01:27
                Nie wiem. Do IMMT-u? A po co do IMMT-u?
                • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 01:33
                  Kopytko.
                  • niski.oktan Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 11:32
                    Teraz opczajam - wczorej nie załapałem, że się rozchodzi o śledzie śródlądowe. GonabiOK. :cool: :)
                    • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 11:56
                      Ajhołpsoł!
      • zloty.strzal Re: CO ZA PERWERA!!! 13.04.10, 20:36
        thank_you napisała:

> Myślałam, że na Wawel zasługuje się życiem, a nie spektakularną śmiercią...

Bo mężczyznę poznaje się po tym jak kończy?
        • thank_you Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 00:13
          Patrząc na Millera - rzeczywiście.
    • stedo A jednak... 13.04.10, 18:46

cd dalszy...tragikomedii:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7768399,Maria_i_Lech_Kaczynscy_spoczna_na_Wawelu.html
      wyborcza.pl/1,75478,7767881,Lech_Kaczynski_spocznie_na_Wawelu___komentarze.html
      • puszysta_gimnazjalistka Re: A jednak... 13.04.10, 18:54
        Też przed chwilą to przeczytałem, widzę, że Dziwisz ubolewa na brakiem
        jednomyślności w narodzie :)
        • qw994 Re: A jednak... 13.04.10, 18:59
          Nie wiem, jak Marta Kaczyńska mogła się na to zgodzić. To chyba efekt rozpaczy.
          Ja chciałabym mieć groby rodziców blisko siebie.
          • puszysta_gimnazjalistka Re: A jednak... 13.04.10, 19:05
            W artykułach na ten temat piszą, że to sugestia Jarosława.
            • qw994 Re: A jednak... 13.04.10, 19:10
              Jeszcze nie czytałam - ale nie jestem zdziwiona.
            • stedo Re: A jednak... 13.04.10, 19:14
              On nie sugerował, on się domagał. Sugerował to rząd, Katedrę lub Powązki.
    • niski.oktan Gowin 14.04.10, 10:16
      Państwo
      Kaczyńscy na Wawelu to hołd dla oficerów zabitych w Katyniu

Zawsze miałem wrażenie, że miejsce Gowina jest w PiS, właśnie u boku Lecha. A
      teraz, kiedy skrzydło "umiarkowane" w PiS zostało bardzo poważnie osłabione,
      chyba nie powinien się wahać...

Poza tym śmierć Wassermanna zburzyła równowagę w krakowskim PiS i Kaczyńskiemu
      też pewnie byłaby na rękę jakaś przeciwwaga dla Ziobry.
      • jaceks20 Graty! 14.04.10, 11:17
        W sumie jestem i tak zaskoczony, spodziewalem sie ze pieski znowu zaczna
        szczekac po 1-2 dniach zaloby a tu dopiero po 3 dniu zaczeliscie znow nadawac na
        kaczorow
        na szczescie takich pajacow jak ty oktan czy niestety berta(tu powstrzymam sie
        do osobistych wycieczek bo ja jakos lubie) jest malutko, w smiesznym krakowku
        ilu was bylo?400? netowych napinaczy na facebooku 7tys, a na przejezdzie
        konduktu w wawie Policja szacuje ze ponad 800 tys a na sobote zapowiada sie
        ponad milion
        wasze szczekanie swiadczy tylko o waszym zaprzanstwie..
        robcie biznes szybko - produkcja koszulek nie plkakalem po kaczynskich powinna
        rozejsc sie szybko wsrod wam podobnych...
        • niski.oktan Re: Graty! 14.04.10, 11:40
          1. Mówiąc precyzyjnie, ja zacząłem "szczekać" już w dniu katastrofy.
          2. Biednych i głupich wszędzie jest więcej, u nas szczególnie. Gdyby byłoby inaczej, kwestia "kaczorów" w ogóle by nie zaistniała.
          3. Nie myśl tyle o pieniądzach, synek, w życiu co innego jest ważne. Akurat w tej sprawie chodzi o powietrze - przyjemniej jest oddychać, kiedy nie cuchnie kruchtą. I będzie przyjemniej, to tylko kwestia czasu.
          • jaceks20 Re: Graty! 14.04.10, 11:44
            tak jak napisalem
            takich jak ty jest jest na szczescie malutko
            podejrzewam ze gdyby trzeba bylo walczyc za ojczyzne to jedyne co bys zrobil to
            wkleil na sledziku lub na facebooku zdjecie karabinu
            nie mow do mnie synku pajacu
            "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy
            ma prawo żądać od Was ambitnej
            i nieustępliwej walki.Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za
            niegodnych... podania ręki
            Tobie i takim szmaciarzom jak ty nikt nie powinien podac reki
            • niski.oktan Re: Graty! 14.04.10, 12:03
              A wiesz, to może być nawet warte przemyślenia.
              Skoro ww. pierdolone szuje używają sobie na Polsce jak na byle kurwie steranej
              spod dworca, a pomimo tego lud pada przed nimi na kolana...

Może rzeczywiście nie warto się przejmować Ojczyzną.
    • niski.oktan Stary komuch Wajda, okrutny katyński siepacz 14.04.10, 13:34
      klik

A w ogóle to chyba nikt go jeszcze nie rozliczył za plwanie na Majestat II RP w "Lotnej".
    • funny_game Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 21:51
      No jest to wieść zdumiewająca i kontrowersyjna (nie popieram), ale - zdaje się -
      już tak mocno przyklepana, że co zrobimy?
      Dla mnie perwerą jest pisać jednym tchem "Och, przespałam się z kimś i och, ktoś
      umarł".
      • berta-live Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 23:18
        > Dla mnie perwerą jest pisać jednym tchem "Och, przespałam się z kimś i och, kto
        > ś
        > umarł".

Wszystko zależy od okoliczności. Wszakże jedno nie wyklucza drugiego i obie
        sytuacje mogą dotyczyć jednego seksu i jednej osoby.
        • funny_game Re: CO ZA PERWERA!!! 14.04.10, 23:24
          Nie piszę o sytuacji z dupy, tylko konkretnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka