sru_karka 10.02.11, 14:38 Chłop mi wyjechał do stolicy na szkolenie i prosił żeby się dowiedzieć, gdzie może smacznie zjeść. Pomożecie? Acha i czy pączki Biklego rzeczywiście takie pyszne są? Bo nie wiem czy sobie zażyczyć :P Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sru_karka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 14:45 A właśnie zastanawiał się nad "U Fukiera" :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:07 Pączki ? To one się czymś różnią ? Banja Luka jest fajna, dużo mięsa i wina Ale generalnie zasada jest taka, że te małe lokalne knajpki są dużo lepsze niż duże znane. Pytaj więc z dokładnością do dzielnicy. Odpowiedz Link
sru_karka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:11 No nie wiem. Dla mnie pączek to pączek, ale te ponoć są nadpączkami :P Głównie będzie na Ursynowie... Ale z pewnością odwiedzi centrum. Dlatego pytam o Wasze typy, sprawdzone, godne polecenia :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:15 No to Banja Luka jest w połowie drogi, a na Ursynowie, na absolutnym jego końcu, czyli pod lasem jest taka jedna fajna z dobrym żarciem, której nazwy i adresu nie pamiętam, ale zaraz postaram się sprawdzić :) Odpowiedz Link
berta-live Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:24 Jak dla mnie to niczym się nie róznią. No ale dla mnie to też pączek to pączek. Kawał buły z jakimś nadzieniem. Nie zachwyca. Dobre mają ciasto porzeczkowe. Odpowiedz Link
stedo Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:27 Pączki Bliklego są takie super bo to od Bliklego, czyli snobizm i tradycja.Stąd ten "smak".Wg mnie są zbyt tłuste i mniejsze niż gdzie indziej.Ale spróbować możesz, coby wiedzieć "o czym mowa". Odpowiedz Link
thank_you Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:33 Na Ursynowie dobre jedzenie dają w knajpie "Ganesh" ( obłędny kurczak lub baranina w sosie orzechowo-migdałowym). Smacznie jest również w "Desce". Jeśli porusza się metrem to na Mokotowie przy ul. Wałbrzyskiej jest "Suparom Thai Food" - zupa z mleka kokosowego z kurczakiem plus makaron smażony - niebo w gębie. Tak jak Puszek pisał - Banja Luka jest fajna - duży wybór mięsiwa. Napisz jaką kuchnię lubi, to coś więcej będę mogła podpowiedzieć. :-) Pączków nie cierpię, te od Bliklego podobno wcale nie są takie dobre. :-) Odpowiedz Link
gupia_rzona Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:58 Chińczyk - Asia Tasty przy Hali Mirowskiej!!!! polecam wołowinę w cieście. mmmmmmh. Dodatkowy plus - blisko centrum To jest dokładnie Plac Żelaznej Bramy 1 (budynek Hali) Pączki od Bliklego są przereklamowane :) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:59 A jaką dania jakiej kuchni lubi? Pączki to ja mu mogę przekazać albo zrobione przez siebie, albo z rewelacyjnej cukierenki - specjalizującej się głównie w pączkach (na ochocie). Ale serio są WSPANIAŁE. Pan Blikle z całym szacunkiem ale mógłby tam pójść na warsztaty doskonalące :) Odpowiedz Link
jej_torebka Re: Warszawo! :) 15.02.11, 11:52 napisz proszę, gdzie na Ochocie? mieszkam tu od niedawna, więc nie znam jeszcze takich miejsc. Odpowiedz Link
qw994 Re: Warszawo! :) 10.02.11, 18:01 W centrum Orchidea, SushiZushi, pizzeria Gaga, Chianti. Na Ursynowie Antich Cafe. Zresztą zależy, co się lubi, może nam przybliżysz gusta szanownego chłopa? :) Odpowiedz Link
sru_karka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 19:00 Dzięęęęki jesteście kochani! :) Wszystko spisałam i nie omieszkam przekazac głównemu zainteresowanemu :) Jego gusta? Oj, on wiele rzeczy lubi, ale chyba najbardziej kuchnię włoską, tajską i polską :) Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Warszawo! :) 12.02.11, 08:36 sru_karka napisała: >... on wiele rzeczy lubi, ale chyba najbardziej kuchnię włoską, taj > ską i polską :) Najbardziej to on lubi baby, a tych w Warszawie dostatek, wręcz nadmiar:O Odpowiedz Link
qw994 Re: Warszawo! :) 12.02.11, 10:03 Myślę, że Sru_karka ugnie się pod ciężarem twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Warszawo! :) 12.02.11, 10:27 zgred.polarny napisał: > Najbardziej to on lubi baby, a tych w Warszawie dostatek, wręcz nadmiar:O A to spoko. Faktycznie tych jest dostatek Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Warszawo! :) 12.02.11, 14:09 zabellaz1 napisała: > A to spoko. Faktycznie tych jest dostatek No to mamy zgodność poglądów:O Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Warszawo! :) 14.02.11, 14:37 > Acha i czy pączki Biklego rzeczywiście takie pyszne są? Bo nie wiem czy sobie z > ażyczyć :P Te pączki to nie wiem, ale mieli otwarte w dzień ustawowo wolny od pracy, a ja akurat potrzebowałam tortu i świeczek na gwałt, więc lubię tę firmę. Odpowiedz Link