Dodaj do ulubionych

Warszawo! :)

10.02.11, 14:38
Chłop mi wyjechał do stolicy na szkolenie i prosił żeby się dowiedzieć, gdzie może smacznie zjeść. Pomożecie?

Acha i czy pączki Biklego rzeczywiście takie pyszne są? Bo nie wiem czy sobie zażyczyć :P
Obserwuj wątek
    • berta-live Re: Warszawo! :) 10.02.11, 14:41
      Podobno nie u Gesslerowej. ;)
      • sru_karka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 14:45
        A właśnie zastanawiał się nad "U Fukiera" :)
    • sundry Re: Warszawo! :) 10.02.11, 14:48
      Rzeczywiście są pyszne:)
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:07
      Pączki ? To one się czymś różnią ?

Banja Luka jest fajna, dużo mięsa i wina

Ale generalnie zasada jest taka, że te małe lokalne knajpki są dużo lepsze niż duże znane. Pytaj więc z dokładnością do dzielnicy.
      • sru_karka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:11
        No nie wiem. Dla mnie pączek to pączek, ale te ponoć są nadpączkami :P

Głównie będzie na Ursynowie... Ale z pewnością odwiedzi centrum. Dlatego pytam o Wasze typy, sprawdzone, godne polecenia :)
        • puszysta_gimnazjalistka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:15
          No to Banja Luka jest w połowie drogi, a na Ursynowie, na absolutnym jego końcu, czyli pod lasem jest taka jedna fajna z dobrym żarciem, której nazwy i adresu nie pamiętam, ale zaraz postaram się sprawdzić :)
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:23
            Sapori d'Italia, Dembego 10
        • berta-live Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:24
          Jak dla mnie to niczym się nie róznią. No ale dla mnie to też pączek to pączek. Kawał buły z jakimś nadzieniem. Nie zachwyca. Dobre mają ciasto porzeczkowe.
        • stedo Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:27
          Pączki Bliklego są takie super bo to od Bliklego, czyli snobizm i tradycja.Stąd ten "smak".Wg mnie są zbyt tłuste i mniejsze niż gdzie indziej.Ale spróbować możesz, coby wiedzieć "o czym mowa".
    • thank_you Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:33
      Na Ursynowie dobre jedzenie dają w knajpie "Ganesh" ( obłędny kurczak lub baranina w sosie orzechowo-migdałowym). Smacznie jest również w "Desce". Jeśli porusza się metrem to na Mokotowie przy ul. Wałbrzyskiej jest "Suparom Thai Food" - zupa z mleka kokosowego z kurczakiem plus makaron smażony - niebo w gębie. Tak jak Puszek pisał - Banja Luka jest fajna - duży wybór mięsiwa.
      Napisz jaką kuchnię lubi, to coś więcej będę mogła podpowiedzieć. :-)

Pączków nie cierpię, te od Bliklego podobno wcale nie są takie dobre. :-)
    • gupia_rzona Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:58
      Chińczyk - Asia Tasty przy Hali Mirowskiej!!!! polecam wołowinę w cieście. mmmmmmh. Dodatkowy plus - blisko centrum
      To jest dokładnie Plac Żelaznej Bramy 1 (budynek Hali)

Pączki od Bliklego są przereklamowane :)
    • izabellaz1 Re: Warszawo! :) 10.02.11, 15:59
      A jaką dania jakiej kuchni lubi?

Pączki to ja mu mogę przekazać albo zrobione przez siebie, albo z rewelacyjnej cukierenki - specjalizującej się głównie w pączkach (na ochocie). Ale serio są WSPANIAŁE. Pan Blikle z całym szacunkiem ale mógłby tam pójść na warsztaty doskonalące :)
      • jej_torebka Re: Warszawo! :) 15.02.11, 11:52
        napisz proszę, gdzie na Ochocie? mieszkam tu od niedawna, więc nie znam jeszcze takich miejsc.
    • qw994 Re: Warszawo! :) 10.02.11, 18:01
      W centrum Orchidea, SushiZushi, pizzeria Gaga, Chianti. Na Ursynowie Antich Cafe.
      Zresztą zależy, co się lubi, może nam przybliżysz gusta szanownego chłopa? :)
      • qw994 Re: Warszawo! :) 10.02.11, 18:01
        A, i Santorini!
    • sru_karka Re: Warszawo! :) 10.02.11, 19:00
      Dzięęęęki jesteście kochani! :)

Wszystko spisałam i nie omieszkam przekazac głównemu zainteresowanemu :)
      Jego gusta? Oj, on wiele rzeczy lubi, ale chyba najbardziej kuchnię włoską, tajską i polską :)
      • zgred.polarny Re: Warszawo! :) 12.02.11, 08:36
        sru_karka napisała:
        >... on wiele rzeczy lubi, ale chyba najbardziej kuchnię włoską, taj
        > ską i polską :)

Najbardziej to on lubi baby, a tych w Warszawie dostatek, wręcz nadmiar:O
        • qw994 Re: Warszawo! :) 12.02.11, 10:03
          Myślę, że Sru_karka ugnie się pod ciężarem twojej wypowiedzi.
        • izabellaz1 Re: Warszawo! :) 12.02.11, 10:27
          zgred.polarny napisał:

> Najbardziej to on lubi baby, a tych w Warszawie dostatek, wręcz nadmiar:O

A to spoko. Faktycznie tych jest dostatek

https://www.najlepsze-przepisy.pl/Zdjecia/babka%20drozdzowa%20parzona.jpg
          • zgred.polarny Re: Warszawo! :) 12.02.11, 14:09
            zabellaz1 napisała:
            > A to spoko. Faktycznie tych jest dostatek
            No to mamy zgodność poglądów:O
    • zloty.strzal Re: Warszawo! :) 14.02.11, 14:37
      > Acha i czy pączki Biklego rzeczywiście takie pyszne są? Bo nie wiem czy sobie z
      > ażyczyć :P

Te pączki to nie wiem, ale mieli otwarte w dzień ustawowo wolny od pracy, a ja akurat potrzebowałam tortu i świeczek na gwałt, więc lubię tę firmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka