12.09.12, 20:13
Rzygam ludźmi.
Obserwuj wątek
    • stedo Re: Confiteor 12.09.12, 20:34
      Mammamija!! Co się stało??!! Ty taka życzliwa dla otoczenia??!! I pogodna. Musieli Ci zdrowo dopiec. Co się dzieje z tym światem??? Coraz więcej zła dookoła;(((
    • berta-death Re: Confiteor 12.09.12, 20:47
      Z tytułu wątku, myślałam, że coś o konfiturach będzie.

Poza tym pociesz się, że już niedługo wszystkie twoje dotychczasowe problemy mogą okazać się pikusiem w porównaniu do tego co się będzie działo. Prasa donosi, że sąd puścił wolno tych wszystkich baraninów i innych kiełbasów z Prószkowa i Wołomina. Podobno to już nie ci sami ludzie co dawniej. Znaczy przekwalifikowali się na inną klientelę.

A do Łodzi mają bezpośrednie połączenie i jeszcze nowoczesny pociąg, żeby się nie zmęczyli podróżą.
      • stedo Re: Confiteor 12.09.12, 22:04
        Ja wiem Berciu, że Ty z Galicji a nie z Mazowsza i aczkolwiek od jakiegoś czasu przebywasz w stolicy, wybaczam Ci, że jeszcze nie kojarzysz,że podstołeczny PrUszków nie ma nic wspólnego z prÓszeniem;))
        P.S. Mam nadzieję że już wiesz że "confiteor" to z łaciny "wyznaję". I pod takim tytułem powstało kilka dzieł literackich. A że Wilowka zaczyna od łaciny to niepokojące.
        • berta-death Re: Confiteor 12.09.12, 22:26
          A faktycznie, panowie z Pruszkowa są. Kto by pomyślał, że są dwie miejscowości różniące się jedynie ogonkiem. To dlatego wyłapywacz byków milczał.
      • stedo Re: Confiteor 12.09.12, 22:07
        No coś Ty??!! Zresocjalizowali się;)) Wystarczy ukraść pierwszy milion.Potem już łatwiej.
    • forumowicz_pospolity Re: Confiteor 13.09.12, 21:37
      myślałem że chodzi o pana Celestyna, tromniarza z kultowej powieści Wiecha
      a to pewnie znowu rodzice grasują w przedszkolu

albo aukcje na allegro przegrałaś rzutem na taśmę i buciki poszły do kogoś innego, ee?
      • berta-death Re: Confiteor 13.09.12, 22:01
        Ale wredota z ciebie. ;P
        W prywatnych przedszkolach rodzice nie grasują, jak im się coś nie podoba to zmieniają na inne. Niekiedy nawet po kilka razy. Przedszkoli ci u nas dostatek, więcej tylko banków jest. Na każdej ulicy z jedno. I wszystkie pustkami świecą i dybią na klienta.

A allegro na psy zeszło. Zwłaszcza ciuchowe. Ale co tam facetowi będę o zakupach internetowych gadać.
        • forumowicz_pospolity Re: Confiteor 13.09.12, 22:22
          berta-death napisała:

> Ale wredota z ciebie. ;P
          > W prywatnych przedszkolach rodzice nie grasują, jak im się coś nie podoba to zm
          > ieniają na inne. Niekiedy nawet po kilka razy. Przedszkoli ci u nas dostatek, w
          > ięcej tylko banków jest. Na każdej ulicy z jedno. I wszystkie pustkami świecą i
          > dybią na klienta.

a Wilowkowe to prywatne czy nie?

>
          > A allegro na psy zeszło. Zwłaszcza ciuchowe. Ale co tam facetowi będę o zakupac
          > h internetowych gadać.

ciuch to trzeba przymierzyć, jest bajzel z rozmiarami przeciez, ja bym w necie nie kupował
          płyte główną do kompa to co innego;)
          • berta-death Re: Confiteor 13.09.12, 22:28
            Wilowkowe to chyba prywatne, tak przynajmniej cały czas mi się wydawało.

A allegro to chodzi mi o fasony, takie jakieś jak dawniej na placu się kupowało. W stylu wieś tańczy i śpiewa. Co do rozmiarów to nie wiem, jeszcze ciuch to może i można na oko kupić, ale z butami to sobie nie wyobrażam. Chociaż sama łyżwy kupowałam i pasują, ale być może łyżwy to tak są skonstruowane, że zawsze pasują.
          • wilowka Re: Confiteor 13.09.12, 22:31
            Prywatne. Nie zmieniają na inne. Grasują. Hordami grasują. Prócz tego chujów dookoła innych pełno. I prostaków/czek, tych dopiero nienawidzę. Rzygam serio. mam ochotę po prostu lać po ryjach.
            • redundant A weź se zawieś 13.09.12, 23:00
              takie cóś:

https://img14.imageshack.us/img14/7345/125009049668371tebepizd.jpg

Na drzwiach gabinetu, po wewnętrznej stronie. Wtedy, wychodząc od Pani Derechtor, spojrzy horda mimochodem... i nie zazna już spokoju.
              I tak z nimi trzeba, hujmi i pizdmi. Ostro! :>
              • wilowka Re: A weź se zawieś 13.09.12, 23:17
                A weź przetłumacz, bo jak zachodnia bardziej, proszę.
                • berta-death Re: A weź se zawieś 13.09.12, 23:24
                  Kotek mówi "Ty (tutaj jest epitet), zapamiętam ci to" Czy jakoś tak.
                  • redundant Re: A weź se zawieś 14.09.12, 00:06
                    Ty też terefere. :P
                    • berta-death Re: A weź se zawieś 14.09.12, 00:13
                      W sumie niewiele się pomyliłam. Z pamięci, bez gugla translatora. A ruskiego ostatni raz uczyłam się jakieś 16lat temu. Od tego czasu jedynie na jakąś ruską telewizję zajrzę albo na ruski internet. A tam zazwyczaj kulturalnie i ęą. W szkole to też raczej tych najbardziej potrzebnych zwrotów nie uczyli.
                      • stedo Re: A weź se zawieś 14.09.12, 17:55
                        W ruskim internecie jest ą i ę same??!! Niewiarygodne!! Chyba że tam cenzura kwitnie, bo inaczej to niemożliwe.
                        • berta-death Re: A weź se zawieś 14.09.12, 18:02
                          Moja znajomość rosyjskiego wystarcza, żeby czasem sobie jakiegoś newsa przeczytać, wywiad z jakimś ruskim celebrytą albo komentarz pod jakimś filmikiem z YT. Okazjonalnie zerknąć na jakiś program rozrywkowy rosyjskiej tv. I to też bardziej domyślam się o czym oni gadają niż wiem na 100%.
                          Zatem nie mam pojęcia co na rosyjskojęzycznych społecznościówkach się dzieje, a pewnie się dzieje. ;D
                • redundant Kotek mówi: 14.09.12, 00:04
                  Тебе пиздец. ~ Masz PRZE-JE-BA-NE.*
                  Я тебя запомнил. = Zapamiętałem cię.

* Тебе пиздец znaczy dosłownie "tobie piździec". Innymi słowy - strasznie se nagrabiłeś, nieodwołalnie zstąpi na ciebie piździec, i to w dającej się przewidzieć przyszłości.
                  Bo rosyjski "piździec" to sytuacja bez wyjścia, bez szansy na ratunek, matnia, kaplica, manetekelfares.
                  Np. polski pilot w krytycznej sytuacji, widząc, że za chwilę się rozbije, zwykle mówi przez radio coś w stylu "cześć, dobranoc". Rosjanin mówi пиздец albo полный пиздец (pełny/całkowity piździec).

Tak to wygląda. W mowie potocznej пиздец jest wszechobecny. I już nie wulgarny, na podobnej zasadzie jak u nas "zajebisty", który w wolnej Polsce w jakiś przedziwny sposób uwolnił się od statusu taboo.

Ну, вот. :) *

* po naszemu: howgh. (dosł. "tak oto")
            • berta-death Re: Confiteor 13.09.12, 23:20
              Strzel sobie setę albo nawet dwie. Kosze wyemigrowały, to sobie możesz pozwolić.
              I zafunduj sobie koszulkę z napisem za każdym razem jak wkurzasz Wilowkę to bóg zabija kotka.
              • wilowka Re: Confiteor 13.09.12, 23:25
                To jest jakaś myśl. Ciekawe co znaczy ten napis na democie. Może, że jak tak dalej będzie, to przyjdą Ruscy? albo Ukraińcy...? Byłoby to jakieś rozwiązanie.
                • redundant Biedni Rodzice! 21.09.12, 12:14
                  Za jakie grzechy ich pokarało taką Derekcją? :(

Kiedyś tylko podpiąć się nie umiała, a teraz to i przeczytać literek nie potrafi. :P
    • berta-death Re: Confiteor 14.09.12, 20:13
      Święta prawda, że chamy i prostaki. Przed chwilą taki jeden wchodząc co klatki zamknął mi bramę przed nosem i musiałam z tymi siatami zakupowymi jeszcze z kodem się użerać. A jak już się dostałam do środka to właśnie właził do windy, której drzwi oczywiście nie przytrzymał tych 2sek, żeby się baba z siatami z nim zabrała. I pojechał na 6p, więc trochę musiałam poczekać na windę. Co prawda nie ma tego złego, bo sobie korespondencję wyjęłam, z katalogiem ikeowym na czele. Inaczej pewnie by bidulek jeszcze tam siedział i się klaustrofobii nabawił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka