stedo Re: Confiteor 12.09.12, 20:34 Mammamija!! Co się stało??!! Ty taka życzliwa dla otoczenia??!! I pogodna. Musieli Ci zdrowo dopiec. Co się dzieje z tym światem??? Coraz więcej zła dookoła;((( Odpowiedz Link
berta-death Re: Confiteor 12.09.12, 20:47 Z tytułu wątku, myślałam, że coś o konfiturach będzie. Poza tym pociesz się, że już niedługo wszystkie twoje dotychczasowe problemy mogą okazać się pikusiem w porównaniu do tego co się będzie działo. Prasa donosi, że sąd puścił wolno tych wszystkich baraninów i innych kiełbasów z Prószkowa i Wołomina. Podobno to już nie ci sami ludzie co dawniej. Znaczy przekwalifikowali się na inną klientelę. Shrek Moments - "Interrogating Gingy" A do Łodzi mają bezpośrednie połączenie i jeszcze nowoczesny pociąg, żeby się nie zmęczyli podróżą. Odpowiedz Link
stedo Re: Confiteor 12.09.12, 22:04 Ja wiem Berciu, że Ty z Galicji a nie z Mazowsza i aczkolwiek od jakiegoś czasu przebywasz w stolicy, wybaczam Ci, że jeszcze nie kojarzysz,że podstołeczny PrUszków nie ma nic wspólnego z prÓszeniem;)) P.S. Mam nadzieję że już wiesz że "confiteor" to z łaciny "wyznaję". I pod takim tytułem powstało kilka dzieł literackich. A że Wilowka zaczyna od łaciny to niepokojące. Odpowiedz Link
berta-death Re: Confiteor 12.09.12, 22:26 A faktycznie, panowie z Pruszkowa są. Kto by pomyślał, że są dwie miejscowości różniące się jedynie ogonkiem. To dlatego wyłapywacz byków milczał. Odpowiedz Link
stedo Re: Confiteor 12.09.12, 22:07 No coś Ty??!! Zresocjalizowali się;)) Wystarczy ukraść pierwszy milion.Potem już łatwiej. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Confiteor 13.09.12, 21:37 myślałem że chodzi o pana Celestyna, tromniarza z kultowej powieści Wiecha a to pewnie znowu rodzice grasują w przedszkolu albo aukcje na allegro przegrałaś rzutem na taśmę i buciki poszły do kogoś innego, ee? Odpowiedz Link
berta-death Re: Confiteor 13.09.12, 22:01 Ale wredota z ciebie. ;P W prywatnych przedszkolach rodzice nie grasują, jak im się coś nie podoba to zmieniają na inne. Niekiedy nawet po kilka razy. Przedszkoli ci u nas dostatek, więcej tylko banków jest. Na każdej ulicy z jedno. I wszystkie pustkami świecą i dybią na klienta. A allegro na psy zeszło. Zwłaszcza ciuchowe. Ale co tam facetowi będę o zakupach internetowych gadać. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Confiteor 13.09.12, 22:22 berta-death napisała: > Ale wredota z ciebie. ;P > W prywatnych przedszkolach rodzice nie grasują, jak im się coś nie podoba to zm > ieniają na inne. Niekiedy nawet po kilka razy. Przedszkoli ci u nas dostatek, w > ięcej tylko banków jest. Na każdej ulicy z jedno. I wszystkie pustkami świecą i > dybią na klienta. a Wilowkowe to prywatne czy nie? > > A allegro na psy zeszło. Zwłaszcza ciuchowe. Ale co tam facetowi będę o zakupac > h internetowych gadać. ciuch to trzeba przymierzyć, jest bajzel z rozmiarami przeciez, ja bym w necie nie kupował płyte główną do kompa to co innego;) Odpowiedz Link
berta-death Re: Confiteor 13.09.12, 22:28 Wilowkowe to chyba prywatne, tak przynajmniej cały czas mi się wydawało. A allegro to chodzi mi o fasony, takie jakieś jak dawniej na placu się kupowało. W stylu wieś tańczy i śpiewa. Co do rozmiarów to nie wiem, jeszcze ciuch to może i można na oko kupić, ale z butami to sobie nie wyobrażam. Chociaż sama łyżwy kupowałam i pasują, ale być może łyżwy to tak są skonstruowane, że zawsze pasują. Odpowiedz Link
wilowka Re: Confiteor 13.09.12, 22:31 Prywatne. Nie zmieniają na inne. Grasują. Hordami grasują. Prócz tego chujów dookoła innych pełno. I prostaków/czek, tych dopiero nienawidzę. Rzygam serio. mam ochotę po prostu lać po ryjach. Odpowiedz Link
redundant A weź se zawieś 13.09.12, 23:00 takie cóś: Na drzwiach gabinetu, po wewnętrznej stronie. Wtedy, wychodząc od Pani Derechtor, spojrzy horda mimochodem... i nie zazna już spokoju. I tak z nimi trzeba, hujmi i pizdmi. Ostro! :> Odpowiedz Link
wilowka Re: A weź se zawieś 13.09.12, 23:17 A weź przetłumacz, bo jak zachodnia bardziej, proszę. Odpowiedz Link
berta-death Re: A weź se zawieś 13.09.12, 23:24 Kotek mówi "Ty (tutaj jest epitet), zapamiętam ci to" Czy jakoś tak. Odpowiedz Link
berta-death Re: A weź se zawieś 14.09.12, 00:13 W sumie niewiele się pomyliłam. Z pamięci, bez gugla translatora. A ruskiego ostatni raz uczyłam się jakieś 16lat temu. Od tego czasu jedynie na jakąś ruską telewizję zajrzę albo na ruski internet. A tam zazwyczaj kulturalnie i ęą. W szkole to też raczej tych najbardziej potrzebnych zwrotów nie uczyli. Odpowiedz Link
stedo Re: A weź se zawieś 14.09.12, 17:55 W ruskim internecie jest ą i ę same??!! Niewiarygodne!! Chyba że tam cenzura kwitnie, bo inaczej to niemożliwe. Odpowiedz Link
berta-death Re: A weź se zawieś 14.09.12, 18:02 Moja znajomość rosyjskiego wystarcza, żeby czasem sobie jakiegoś newsa przeczytać, wywiad z jakimś ruskim celebrytą albo komentarz pod jakimś filmikiem z YT. Okazjonalnie zerknąć na jakiś program rozrywkowy rosyjskiej tv. I to też bardziej domyślam się o czym oni gadają niż wiem na 100%. Zatem nie mam pojęcia co na rosyjskojęzycznych społecznościówkach się dzieje, a pewnie się dzieje. ;D Odpowiedz Link
redundant Kotek mówi: 14.09.12, 00:04 Тебе пиздец. ~ Masz PRZE-JE-BA-NE.* Я тебя запомнил. = Zapamiętałem cię. * Тебе пиздец znaczy dosłownie "tobie piździec". Innymi słowy - strasznie se nagrabiłeś, nieodwołalnie zstąpi na ciebie piździec, i to w dającej się przewidzieć przyszłości. Bo rosyjski "piździec" to sytuacja bez wyjścia, bez szansy na ratunek, matnia, kaplica, manetekelfares. Np. polski pilot w krytycznej sytuacji, widząc, że za chwilę się rozbije, zwykle mówi przez radio coś w stylu "cześć, dobranoc". Rosjanin mówi пиздец albo полный пиздец (pełny/całkowity piździec). Tak to wygląda. W mowie potocznej пиздец jest wszechobecny. I już nie wulgarny, na podobnej zasadzie jak u nas "zajebisty", który w wolnej Polsce w jakiś przedziwny sposób uwolnił się od statusu taboo. Ну, вот. :) * * po naszemu: howgh. (dosł. "tak oto") Odpowiedz Link
berta-death Re: Confiteor 13.09.12, 23:20 Strzel sobie setę albo nawet dwie. Kosze wyemigrowały, to sobie możesz pozwolić. I zafunduj sobie koszulkę z napisem za każdym razem jak wkurzasz Wilowkę to bóg zabija kotka. Odpowiedz Link
wilowka Re: Confiteor 13.09.12, 23:25 To jest jakaś myśl. Ciekawe co znaczy ten napis na democie. Może, że jak tak dalej będzie, to przyjdą Ruscy? albo Ukraińcy...? Byłoby to jakieś rozwiązanie. Odpowiedz Link
redundant Biedni Rodzice! 21.09.12, 12:14 Za jakie grzechy ich pokarało taką Derekcją? :( Kiedyś tylko podpiąć się nie umiała, a teraz to i przeczytać literek nie potrafi. :P Odpowiedz Link
berta-death Re: Confiteor 14.09.12, 20:13 Święta prawda, że chamy i prostaki. Przed chwilą taki jeden wchodząc co klatki zamknął mi bramę przed nosem i musiałam z tymi siatami zakupowymi jeszcze z kodem się użerać. A jak już się dostałam do środka to właśnie właził do windy, której drzwi oczywiście nie przytrzymał tych 2sek, żeby się baba z siatami z nim zabrała. I pojechał na 6p, więc trochę musiałam poczekać na windę. Co prawda nie ma tego złego, bo sobie korespondencję wyjęłam, z katalogiem ikeowym na czele. Inaczej pewnie by bidulek jeszcze tam siedział i się klaustrofobii nabawił. Odpowiedz Link