2szarozielone 20.08.08, 21:14 Kupujecie w sklepach ze zdrową żywnością? Zwracacie uwage na to, co jecie? Czy wam wszystko jedno jest? Czytacie etykiety? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz_pospolity Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:18 wszystko mi jedno ostatnio tylko przestałem słodycze jesc bo mam ostre problemy z zębami:) Odpowiedz Link
demonii.larua Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:23 W takich sklepach raczej rzadko, ale zwracam uwagę na to co w siebie wrzucam (przynajmniej ostatnio). Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:23 Tak, kupujemy, piwo niepasteryzowane. Odpowiedz Link
speedymika Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:27 wcześniej niespecjalnie, chociaż swiadoma byłam jakie kuku sobie robię. Obecnie z powodu diety i karmienia piersią wnikliwie studiuję każdą etykietę i spożywam jedynie produkty bez chemii i ekologiczne. Doszłam do takiej obsesji etykietowej że ostatnio przyłapałam się na szukaniu 'zakazanych' składników na.. odżywce do włosów :D Odpowiedz Link
selica Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:32 Tylko w sklepie ze zdrową żywnością mają tofu wędzone, to sobie czasem tam zajrzę. Ale nie przesadzam z kupowaniem małych, ekologicznych powykręcanych marchewek i pomarszczonych jabłek w cenie 10 zł za kilogram. Nie jem mięsa od 15 lat, więc kiedyś kupowałam sobie w sklepach bio jakieś sojowe kiełbaski, ale stwierdziłam, że smakują jak zrobione z papieru toaletowego, już tego nie robię. A etykietki czytam nałogowo :) Odpowiedz Link
qw994 Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:42 Mnie jest generalnie wszystko jedno, w ogóle źle się odżywiam :) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: zdrowa żywność 20.08.08, 21:45 2szarozielone napisała: > Kupujecie w sklepach ze zdrową żywnością? Niektóre produkty. > Zwracacie uwage na to, co jecie? Tak. > Czytacie etykiety? Tak. Co nie znaczy, że jesteś jakimś świrem:) Staram się odżywiać zdrowo ale życie bez odrobiny przyjemności w towarzystwie niezdrowego jedzenia straciłoby sens!:D Odpowiedz Link
masertiger Re: zdrowa żywność 14.02.14, 14:27 Jak jestem z dużym sklepie, to zawsze zwracam uwagę na etykiety na których piszę, że nie zawierają glutenu i konserwantów - jest ot najważniejsze. W sieci kupują w sklepach ze zdrową żywnością np www.ekosmakosz.pl/ Odpowiedz Link
aga.malutka Re: zdrowa żywność 17.02.14, 10:26 sklepy ze zdrową żywnością są ok. też kupuję w tym sklepie internetowym jest ok, prócz tego świeże ryby zamawiam tu dobreryby.pl/katalog-ryb/swieze-ryby , no a warzywa tylko na moim ryneczku znam tam panią, która ma wszystko ze swojego gospodarstwa, owoce aż pachną mniam Odpowiedz Link
nowy.sacz Re: zdrowa żywność 26.08.14, 10:53 Jeśli wyszukujesz sklepu ze zdrową żywnością, przechodzisz na dietę lub medyk zalecił ci zdrowe posiłek to zalecam sklep ze żywnością ekologiczną. Odszukacie tam naprawdę ekologiczne artykuły. Nabywam produkty jedynie w tym sklepie, ponieważ chcę zdrowo odżywiać się. Gorąco proponuję wszystkim, którzy reflektują nabywać suplementy diety oraz nie zawierającą konserwantów żywność ekologiczną Odpowiedz Link
glubez Re: zdrowa żywność 17.03.14, 11:24 Ja swoją spiżarnię zaopatruję często w www.begu.pl :) Resztę staram się szukać w tradycyjnych sklepach. Odpowiedz Link
olej_123 Re: zdrowa żywność 22.05.14, 15:04 Witam Co do zdrowej żywności.... mam do rozdania kupony rabatowe z Zielonego Nurtu.. Kod upoważniający do zniżki (- 15zł): MA142205A Link do sklepu internetowego: www.zielonynurt.pl Dla pierwszych 100 klientów. Można tam kupić różnego rodzaju oleje dobre jakościowo. Pozdrawiam Marta:) Odpowiedz Link
8n Re: zdrowa żywność 15.02.14, 20:54 Zwracam uwagę na to, co jem (najbardziej zwracam uwagę na moje ukochane frytunie z majonezem, lubie sobie na nie popatrzeć jak na słodkie kociaki), czytam etykiety i nie kupuje w sklepach ze zdrową żywnością. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: zdrowa żywność 07.04.14, 12:05 Ja już prawie nic nie jem. Zabierają mi pokarm w pracy. Odpowiedz Link
mazgalis Re: zdrowa żywność 14.10.14, 22:03 A ja polecam ekogroszek. Likwiduje toksyny z siłą wodospadu!!! No i po spożyciu ekogroszku stolczyk palce lizać. :) Odpowiedz Link
mnop2 odpowiedam na pytanie 16.10.14, 19:46 zwłaszcza, że to pytanie sprzed 6 lat, jestem tym bardziej ukątętowana mogąc-c-c-c dołączyć swoje czy grosze do dyskunsji. Otóż kupywam i czytam etykiety. Ryż bio okrągły mnie smakuje najbardzi. ;*** Odpowiedz Link