thank_you 24.10.08, 01:01 Skserowałam wątek z forum moda. Wybaczcie, ale nie mogłam się powstrzymać :D www.joemonster.org/phorum/read.php?f=15&t=1242559 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puszysta_gimnazjalistka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 07:16 Nie wiem dlaczego, ale po obejrzeniu tych zdjęć zgłodniałem a rano rzadko kiedy mi się to zdarza. Odpowiedz Link
nuova Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:18 buhahaha :D Ale teraz sie w gory chodzi w szpilkach (!), nie wiedzialas? ;))) Ona ma gorska opalenizne !!! :D Odpowiedz Link
staryigruby Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:18 Mnie się podoba :), trzeba wreszcie skończyć z ta przaśno- turystyczną modą pod Tatrami...:). A jaka reklama w świat idzie, co tam Copacabany, Cancun niech się schowa....normalnie "Słoneczny Patrol" :D Odpowiedz Link
nuova Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:22 Raczej "Nagi patrol". Tylko plazy szukac darmo ;)) xD Odpowiedz Link
staryigruby Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:30 A ja mysle, ze ta laska to specjalnie taki odpał odstawiła. Właśnie, zeby przykuć uwagę. Zrobiła sie na durną niunię w białych kozaczkach i wjechała na Gubałówkę. Ja tak ten klimat wyczuwam... W końcu w czym ból....krem samoopalający, farbka typu "sweet blondie"...Mówię wam - fajna jest, klimatyczna. W ogóle Polacy, to się mało ekstrawagancko ubierają...:) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:35 ja się ubieram extrawagancko a ty? Odpowiedz Link
staryigruby Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:58 NiIe, nie ubieram się ekstrawagancko, ale ja jestem introwertyk - mądrala, z ulubionym kolorem niebieskim, obserwator, zdystansowany, chłodny emocjonalnie....w dodatku uprawiam zawód w którym właściwie powinienem stosowac się do biurowego dress-code. Mentalnie, to jestem facet w osiołkach, jeansach i golfie - tak się czuję najlepiej i tak już chyba zostanie :D Odpowiedz Link
staryigruby Neko....:) 24.10.08, 08:59 wysyłam ci moją sexy fotkę, wiem, że ci się spodoba...masz na priva :) Odpowiedz Link
staryigruby Re: Neko....:) 24.10.08, 09:04 Noooo :) Świeża fotka, z wczoraj po bieganiu...jeszcze pachnie :) Czujesz klimat ? :D Odpowiedz Link
staryigruby Re: Neko....:) 24.10.08, 09:07 Cóż...nie biegam po Krakowskim Przedmieściu....:) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Neko....:) 24.10.08, 09:12 a wyglądają jak byś się wybierał do teatru :] Odpowiedz Link
nuova Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:46 Jaka ekstrawagancja? Wiekszosc dyskotek wyglada w ten desen. Ta baba jest tandetnie ubrana a na sam jej widok mam ochote puscic pawia :DDD Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:56 nie masz racji, to klasyczna, rasowa Barbie Odpowiedz Link
nuova Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:05 Moja Barbie nie miala usmazonej skory na solarium xDDD To jest moje zdanie, a ty nie musisz sie z nim zgadzac, wiec nie pisz, ze nie mam racji, tylko, że masz na ten temat inne zdanie niz ja. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:14 o matko nuova nawet w żartach nie można Cipo.wiedziec nie wyczuwasz ironii? Przepraszam jeśli uraziłam królowo :)) Odpowiedz Link
nuova Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:23 A faktycznie, wszyscy z lekkoscia motyla wyczytuja ironie z pomiedzy liter na ekranie. Tylko ja mam problemy z najprostszymi procesami myslowymi i przewtarzaniem ich na odpowiednie wnioski. A ironie teraz zrozumialam - nie musisz pisac do mnie per krolowa. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:40 za królowe też mi sie dostało :(((((( Nuova wyluzuj, piontek jest ;) Odpowiedz Link
nuova Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:50 > i wjechała na Gubałówkę Albo ja Misiu przynoisl na barach :DDD Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:04 Zgadzam się, ludzie boją się jaskrawych kolorów, dlaczego? Niech żyje różowe! Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:33 wygląda jak lalka =( biedna ofiara naszych czasów =( Odpowiedz Link
gapuchna Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 08:45 A ja juz nikogo nie krytykuję, może i to jest przepis na szczęście? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:09 Ale przyznasz, że trudno oderwać od niej wzrok. Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:13 ja przyznam. jest taka jakby nieskazitelna , właśnie jakby z plastiku była... Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:26 Tak, ja bym to nazwał idealną stylizacją. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:44 Mnie się zaczyna podobać.... Bez ironii to piszę! Odpowiedz Link
dzikoozka A moze ona jak postaci na 24.10.08, 09:16 Starym Mieście zarabia za zdjecie z nią? Jeśli tak, to gratuluje pomysłu, jest boska. Odpowiedz Link
funny_game Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:29 Ja bardzo przepraszam, ale po pierwsze: - kto Wam pozwolił publikować w internecie moje zdjęcia z wycieczki? a po drugie: - pl.youtube.com/watch?v=gGXdXcpNsv4 Odpowiedz Link
chicot Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:33 Mi się podoba. Jest elegancka. Bym miał piniendze bym się sam tak ubrał. Odpowiedz Link
karka831 Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 09:58 Prawdziwa śnieżynka. W końcu zima idzie, nie? ;P Odpowiedz Link
zwroclawianka ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 13:25 .. a moj monrz osobisty akurat lubi coś takiego :/ i mnie usiluje w bikeje i inne dziwne stroje wcisnąc.. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 13:26 Tak z czystej ciekawości pytam, byłaś ostatnio w Zakopanym? Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 13:28 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Tak z czystej ciekawości pytam, byłaś ostatnio w Zakopanym? żeby było śmieszniej tak, byłam, jakieś dwa-trzy tygodnie temu :) Odpowiedz Link
nuova Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:05 ahahahah ale smieszne, spadlam z krzesla Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:08 nuova napisała: > ahahahah ale smieszne, spadlam z krzesla pozazdrościć poczucia humoru Odpowiedz Link
nuova Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:22 ale mnie nie smieszy to co napisalas. nie umiem sie sztucznie smiac, wiec nie bede udawala, ze jest ok. Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:38 nuova napisała: > ale mnie nie smieszy to co napisalas. nie umiem sie sztucznie smiac, wiec nie > bede udawala, ze jest ok. a po ch. komentujesz? mnie akurat rozbawilo podejrzenie, że byłam przebrana w taki strój. Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:44 nuova napisała: > komentuje, bo tak mi sie podoba może potrenuj poczucie humoru na jakichś prostszych dowcipach, taka dobra rada ode mnie. Odpowiedz Link
nuova Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:48 a ty sie odpierwiastkuj ode mnie. Radzic mozesz swoim dzieciom, a nie mnie Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:52 nuova napisała: > a ty sie odpierwiastkuj ode mnie. > Radzic mozesz swoim dzieciom, a nie mnie nie chce mi się z Tobą gadać, jak zwykł mawiać boguś :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:44 To żadne podejrzenie, to pewność, już wiemy, że to byłaś Ty! Nie ukrywam, jest to zabawne. Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: ta, Wy się śmiejecie :( 24.10.08, 14:47 puszysta_gimnazjalistka napisał: > To żadne podejrzenie, to pewność, już wiemy, że to byłaś Ty! > Nie ukrywam, jest to zabawne. po orlej perci nie miałam siły wejść na gubałówkę, utknęłam na dole, więc raczej nie ja :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 14:53 To klimaty z mojego rodzinnego miasta:D Nigdy nie byłam tam doceniania:-) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 18:25 Thank_you, zapewniam Cię, że te białe getro-buty nie są wcale takie złe i nie mówię tego z przekory :) To co ostatnio widziałem, biło różne rekordy, oczywiście w najgorszych kategoriach :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 18:32 :D:D:D Mnie to powaliło na kolana:-) Muszę zacząć od nowa kompletować garderobę na wyprawy w góry:D Nie wpisuję się w trendy chwilowo:D Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 18:51 Tak, to białe jest osłabiające ;)) Jednak nie wiem czy zbliża się do bluzeczek i dżinsików z cekinkami, czy klapek w górach :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 18:59 Zjawiska w klapkach widziałam. W szpilkach też. A i 3 letnie dzieci na Orlej Perci w adidaskach... Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:11 3 letnie dzieci?? Gratuluję ich rodzicom rozumu. Parę dni temu na Orlej Perci zginął Słowak. Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:13 Jeśli nie słyszałaś o tym, to zobacz: zakopane.naszemiasto.pl/wydarzenia/912516.html Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:17 Słyszałam słyszałam. Orla Perć to najniebezpieczniejszy szlak, chyba ze 100 ludzi już do piachu tam poszło. Niepotrzebnie dodali tam zabezpieczenia, oj niepotrzebnie.. Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:23 Wyobraź sobie, że w przewodnikach (np. Nyki) jest napisane, że jest to szlak dla "średniowysportowanego turysty". Jeśli ludzie czytają takie rzeczy, to nic dziwnego, że nie spodziewają się sporych trudności, zwłaszcza po letnim sezonie. Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:32 A, nie wiedziałam o tym:-) Ludzie nie myślą o tym, że góry to potęga i chodząc po nich, trzeba mieć do nich szacunek. Wielu osobom włącza się nieśmiertelność, łykną dwa piwka, żeby dziewczyny zabawić i popisują się. Jenyyy, jak ja tego nie cierpię!!! Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:37 Niestety tak jest. Słowa Nyki są prawdziwe jeśli mówimy o turyście górskim. Wówczas średnio wysportowany turysta górski, śmiało pokona Orlą Perć. Jeśli natomiast mówimy ogólnie o średnio wysportowanej osobie, czyli takiej, która podbiegnie do autobusu, gdy zachodzi potrzeba albo przeskoczy kałużę, no to sorry :)) Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:14 Chyba na Zawrat szedł. Tak, miało ze 3 latka i krzyczało, że chce wracać. Było zimno, a mały bez rękawiczek trzymał się łańcuchów. A drugie dziecko, jeszcze mniejsze było w nosidełku. Brak mi słów na takich rodziców. Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:19 Wiesz, w górach spotkałem się z wieloma zjawiskami: od wyjątkowej życzliwości do pospolitego chamstwa z wódką w tle. Ale nawet to ostanie nie pobija takiej głupoty, o której napisałaś... Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:25 Wiesz, mnie np. zbytnia uprzejmość w górach zaczyna drażnić, bo idziesz tym szlakiem, podziwiasz widoki albo zastanawiasz się nad życiem i nagle wyskakuje 30 osobowa wycieczka i każdy mówi "cześć". Co innego gdy idzie jedna osoba, wtedy chętnie się kłaniam, ale to już jest przegięcie. I ostatnio góry zrobiły się modne, wszędzie syf itp. A co do dzieci - coraz częściej widzę takich mądrych rodziców, którzy śmigają po kamieniach z bobasami na plecach - raz nawet zaczepiłam kobietę i spytałam, czy się nie boi, że się przewróci i coś może stać się dziecku. Ona mi odpowiedziała, że dziecku też należy się świeże powietrze:D Nie miałam ochoty na dalszą dyskusję z takim bezmózgiem.. Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:33 Wiem, to jest irytujące. Gdy idzie się popularną trasą np. na Kasprowy Wierch, widzi się morze ludzi. I faktycznie, pozdrawianie się nie ma wtedy większego sensu. Co innego, gdy wybierasz trasę prawdziwie turystyczną. Wtedy przez długie minuty nie widać żywego ducha, a gdy kogoś spotkasz, to pozdrowienia mają inną jakość :) Ten zwyczaj utrwalił się w XIX w, kiedy góry dopiero odkrywano turystycznie. Wiesz kto jest ojcem polskiej turystyki górskiej? :) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:37 Nie :) Cofnij się do XVIII wieku ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:41 Zamiast się cofać, wolę zawsze isć do przodu:-) Powiedz kto to Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:45 Kojarzy mi się Chałubiński i Kasprowicz, ale to nie ten wiek Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:46 Stanisław Staszic:D To ktoś wyguglał Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:51 Yes! :) Mój ulubiony osiemnastowiecznik :)) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:50 :) Kasprowicz "odkrył" Tatry dla siebie będąc już w uznanym poetą i dojrzałym mężczyzną. Pięknie o nich pisał :) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:48 Poeta? Nie, publicysta, geolog, polityk, filozof, mąż stanu - słowem wybitna postać. To Stanisław Staszic, który jako jeden z pierwszych zaczął badać Tatry - ich budowę, glebę, minerały, itp. oraz chodzić po nich turystycznie :) A swoje spostrzeżenia opisał w "O ziemorództwie Karpatów". Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:51 No i napisałam Staszic, ale nie wiedziałam, że to On:-) Powinno być mi wstyd?:-))) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:54 Nie, nie powinno :) Zapomina się o zasługach Staszica. Zapytaj o niego przeciętnego studenta. Skojarzy (może) jedynie epokę i Sejm Wielki. Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:56 Ależ ja jestem studentką :-) Najwidoczniej niedouczoną, cofnę się do podstawówki, za 20 lat będę godna z Tobą dyskutować :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:52 I on to robił w XIX wieku, na początku, ale to mimo wszystko XIX wiek:-) Odpowiedz Link
lew-salonowy Re: Moda z Zakopanego:D 24.10.08, 19:55 Mhm :) Smutne jest tylko, że spodziewał się na stare lata odnaleźć tam arkadię, której nie znalazł. Eh ... Muszę zmykać. Dziękuję za bardzo miłą rozmowę :) Odpowiedz Link