qw994 12.12.08, 22:54 Mam gorączkę :( 3 tygodnie temu brałam antybiotyki, i co ja mam teraz, do cholery, zrobić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myshorrek Re: Jestem wściekła 12.12.08, 22:56 niestety, mam to samo. angina :( koniecznie wez cos na noc. Odpowiedz Link
qw994 Re: Jestem wściekła 12.12.08, 23:00 Do dupy. Do poniedziałku na pewno nie wyzdrowieję, a nie bardzo mogę wziąć zwolnienie. A chora się w pracy umęczę. No żesz $^$#@^^%@!^#%!!!!! Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Jestem wściekła 12.12.08, 23:06 weź citrosept. trochę kosztuje, ale mnie kiedy wyjątkowo ścięło mnie w tym tygodniu, postawił prawie przez jedną noc na nogi. jakiś wredny wirus panuje. Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Jestem wściekła 13.12.08, 12:09 grejpfrut nie trzeba dużo tego brać i wystarczy ci na później, jak znowu jakieś chorubsko przypałęta się. Odpowiedz Link
voker Re: Jestem wściekła 12.12.08, 23:04 może to wirus? idź do innego lekarza na konsultacje temperatura może być spowodowana innymi czynnikami Odpowiedz Link
qw994 Re: Jestem wściekła 12.12.08, 23:06 Pewnie tak, przeziębienia są chyba na ogół wirusowe, zresztą nie wiem :( Odpowiedz Link
vandikia Re: Jestem wściekła 13.12.08, 00:27 Bralas suplementy po antybiotykoterapii? Moj sposob na taki stan, gdy znowu łapie infekcja - duuużo snów conajmniej 3 noce z rzędu - kłaść się o 22 najpóźniej. Przed snem krótka gorąca kąpiel, natarcie amolem i oklepanie pleców, klatki piersiowej, skarpetki na nogach, do tego fervex, albo aspirin c musujący. W ciągu dnia 2 ząbki czosnku (naturalny antybiotyk), inhalacje i spacer. Generalnie niezłe kombo, ale ratuje. Polecam też coś co się nazywa Padma - stawia na nogi jeżeli jest to początek infekcji, jeżeli coś pobiera. Nie jest to tani lek, to środek ziołowy - szwajcarski, opakowanie w tej chwili kosztuje ok 70- 80 zł, ale warto i warto profilaktycznie. Odpowiedz Link
vandikia Re: Jestem wściekła 13.12.08, 00:28 chciałam dodać, że czasem z powodu wqrwienia na kolejne przeziębienie nie chce mi się tych wszystkich zasad przestrzegac i po prostu się poddaję i wtedy bankowo ląduje znowu w wyrze na tydzien :/ Odpowiedz Link
qw994 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 01:23 Dzięki. Nie wiem, czy jutro nie iść jednak do lekarza. Jak mam gorączkę, to znaczy, że nie jest dobrze. Wzięłam dwa scorbolamidy i trochę przestało mną telepać. Ale ogólnie czuję się do bani. Odpowiedz Link
vandikia Re: Jestem wściekła 13.12.08, 01:24 Gorączka to podobno dobry znak - organizm podjął walkę :) Wyleż się lepiej, a jak Ci nie pomoże, to w poniedziałek idź do lekarza, serio serio. Odpowiedz Link
justysialek Re: Jestem wściekła 13.12.08, 01:13 Ja choruję już 2 tydzień. Najpierw zwykłe przeziębienie nieleczone potem coś prawie jak zapalenie oskrzeli (kaszel ostry). Od pon jestem na zwolnieniu i biorę wstrętny antybiotyk, po którym mnie mdli, a od 3 dni znowu wieczorami boli mnie gardło. Dziś też ;-( Kaszel też nie przeszedł jeszcze. Odpowiedz Link
vandikia Re: Jestem wściekła 13.12.08, 01:25 Niedawno tez mialam zapalenie oskrzeli z przechodzonego przeziebienia, zamiast polozyc sie na dzien czy dwa w lozku, to lazilam do pracy i oczywiscie byłam nadaktywna. Kaszel to mi minął dopiero tydzien po zakonczeniu antybiotyku, tyle ze ja palę. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 11:32 A ta gorączka, to Cię od tej wściekłości opanowała? Odpowiedz Link
lupus76 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 11:48 A nie wyłaziłaś z domu jeszcze nie do końca będąc wyleczoną z tej przypadłości, co Cię wcześniej uziemiła? Bo sytuacja jest o tyle niefajna, że skoro brałaś antybiotyki, to masz teraz wyjałowiony organizm i inne mikroby mają że się tak wyrażę łatwiejszy dostęp. Odpowiedz Link
qw994 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 11:50 Niby byłam wyleczona, chociaż rzeczywiście trochę kasłałam i takie tam. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 12:06 Wskakuj do łóżka i odpoczywaj. I jeśli ta gorączka nie jest za wysoka (znaczy taka do 37,5) - nie zbijaj jej. Odpowiedz Link
qw994 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 12:12 Nie, nie, jest o ponad stopień wyższa. Wzięłam aspirynę, więc mi spadła. Niedługo jadę do lekarza. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 12:17 Przy tak wysokiej gorączce już dawno powinnaś być u lekarza. Polecę Kochanowskim: Szlachetne zdrowie - nikt nie wie, jako smakujesz Aż się nie popsujesz. Czy jakoś tak. Odpowiedz Link
qw994 Re: Jestem wściekła 13.12.08, 12:21 Zadzwoniłam rano do przychodni, ale pierwsze wolne miejsce było o 16. Ale to nawet dobrze, bo rano byłam nie do życia. Teraz jest mi trochę lepiej, bo gorączka spadła. Odpowiedz Link