staryigruby 17.12.08, 08:45 frajda, czy bardziej ból głowy? Jak to u Was jest? Czy w akcie desperacji kupujcie cokolwiek byle by było? Czy też lubicie się postarać, poświęcić sporo czasu, ale zaskoczyć? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 08:59 ja tak stopniowo kupuje od 2 msc więc miałem czas wybrać, kupić, zapakować i teraz czekają wszystkie :) nawet sobie kupiłem Odpowiedz Link
staryigruby Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:19 A motocyklowi co sprawisz pod choinkę? :) Odpowiedz Link
trypel Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:34 kupiłem mu oryginalne kufry 2 tyg temu :) Odpowiedz Link
mala_mee Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:09 Nie lubie na odwal się. Wolę się zastanowic. Nawet wolę się zapytać. Ale i tak mam problem chociaż wiem co ma być... Odpowiedz Link
staryigruby Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:12 Łatwo nie jest, zwłaszcza, że czas goni i sporo innych w amoku też biega i szuka czegoś na prezent :). Ale to miła sprawa, że czasem zmusza do refleksji jaka ta osoba naprawdę jest, co ją cieszy, no i w pewnym sensie - czy nasi bliscy naprawdę są nam bliscy, czy tylko do nich przywykliśmy :). Ja już wiem co kupię i cieszę się na zakupy ! :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:12 Wymyślanie i kupowanie prezentów dla niektórych to frajda, bo wiem, co lubią, bo wiem, czym sprawię im przyjemność, co ich pozytywnie zaskoczy i wiem, że potrafią się cieszyć. Ale dla niektórych... To ja już bym wolała święta odwołać czasem :/ Aha, wczoraj kupiłam sobie aparat w prezencie od M. i się jakoś popłakałam nie wiedzieć czemu :D Odpowiedz Link
staryigruby Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:19 Taki na zęby aparacik od M.? :) Popłakałas się, bo on cię kocha i ci aparacik zafundował...:D Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:30 Nie wiem, dlaczego się popłakałam. To było strasznie głupie i się z tego śmiałam :D Aparacik taki: z dwoma obiektywami i innymi niezbędnymi na początek pierdołami :))) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:43 już miałam pytać czy ten pentax ze swarkami? :PPPP aparacik fajny, z wyglądu jak mój lumix, niech Ci służy i pyka same super foty :D Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:46 Już mi żal moich futrzaków, którzy posłużą mi za pierwsze modele ;) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:51 Ćwicz ćwicz :D Ja na początku skupiłam się na roślinkach, następnie przerzuciłam się na ptaki, a potem to tzw. widoczki z zabytkami w tle. Ostatnio w ogóle nie miałam czasu, żeby zająć się zdjęciami i ich obróbką, ale mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni. Jak już koty zaliczą sesję zdjęciową to wklej jakieś fotki :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:55 A wkleję! Mam już pewien pomysł na wykorzystanie efektu świetlnego, jaki dają bambu rolety, ale czy się da tam zaprowadzić i unieruchomić te dwie bestie? Bo chcę je mieć w paski ;) Trzeba im będzie chyba tam wody po oliwkach wylać. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:05 Do tego przydałaby się niewidzialna dłoń przytrzymująca zwierza :P Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:08 Wiesz co? Jak patrzę na moje koty, to mi się wydaje, że te w filmach są czymś naćpywane, że się tak dają brać na ręce zawsze, leżą, jak się je położy, itp. :/ Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:16 Nie zdziwiłabym się :/ Kiedyś jak miałam psa i chodziłam z nim raz czy dwa razy w roku do fryzjera (miał włosy do ziemi)to dziwiłam się jakim cudem on taki spokojny od tej kobity wychodzi. Potem się okazało, że ona podawała im jakieś leki uspokajające i chyba jednemu podała za dużo bo się przekręcił :( Ale tak sobie myślę, że może te wszystkie zwierzaki z filmów są ostro tresowane od małego i przez to lepiej ułożone? Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:28 No a na kastingi nie chodzą te wyszkolone? Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 11:40 To mam nadzieję, że święta napadną Cię pozytywnie :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 11:41 Nie lubię świąt :P Ale pozytyw będzie: odpocznę i w spokoju poczekam na wakacje :)))) Odpowiedz Link
vandikia Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:40 a za ile jesli mozna? bo ja sie 100 lat przymierzam. Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:47 www.euro.com.pl/zestawy/cyfrowe-lustrzanki/13687668/pentax-k200d.bhtml Ale wczoraj był tańszy o 200 PLN i se kupiłam wielką kartę i torbę i filtr, statyw jeszcze dokupię w styczniu :))) Odpowiedz Link
vandikia Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:56 Ładny ładny :) no ja jednak mam chyba połowę mniejszy budżet ;) Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 11:17 Chciałam Pentaxa K 20, ale też ograniczenia budżetowe. Odpowiedz Link
mala_mee Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:52 Jaka torbę kupiłaś? Ładną aby? Bo ja już od pół roku chce torbę kupić i mi nie idzie. A tez mam dodatkowy obiektyw i lampę też. I potrzebuje jaką wiekszą ładną. Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 11:20 Ze względu na kasę na razie taką: www.euro.com.pl/torby2/tamrac-5510-explorer-10.bhtml Na upatrzoną mnie chwilowo nie stać :) Na urodziny se zażyczę w lutym. Odpowiedz Link
ewa.x Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 15:13 Funny, jaki masz piękny aparacik!!:D A jakie obiektywy? :) Odpowiedz Link
staryigruby Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:30 No, to szacuneczek dla Twojego M. Bo PENTAX, to też mój wybór :) Odpowiedz Link
staryigruby Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 12:13 Nie mam, tylko chcę kupić, ale K10D - czekam aż ceny trochę jeszcze spadną...tyle, że się mega kursu doczekałem :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 12:28 Cięższy... Ja muszę zwracać uwagę na wagę, bo jak dorywam aparat, to się z nim w pewnych okolicznościach nie rozstaję. www.optyczne.pl/ranking_czytelnik%C3%B3w-ranking_lustrzanek.html :) www.optyczne.pl/porownaj.php?co=aparat&ile=2&add0=377&add1=594 Odpowiedz Link
staryigruby Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 13:17 > > www.optyczne.pl/ranking_czytelnik%C3%B3w-ranking_lustrzanek.html Rozpiętość punktów między miejscem 1 a 16-tym świadczy jedynie o tym, że kto kupi lustrzankę, to jest zadowolony....:) > > www.optyczne.pl/porownaj.php?co=aparat&ile=2&add0=377&add1=594 No i ceną sie różnią :) Bo tak, to dość podobne są. Weź już przestań, bo mnie wkurza, że zawsze coś pilniejszego jest w domu na co można wydac tę kasę....:D > Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 14:01 Trza czarować rzeczywistość. Garnek się przypalił? Trudno, najpilniejszą potrzebą jest teraz aparat :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:31 To przyjemność i żeby dalej nią była, przekładam akcję prezentową na przyszły miesiąc. Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:32 A ja mam "już" 2/3 składników na prezent, który sprawisz sama sobie ;))) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:41 oooooo od razu dzisiejszy dzień będzie lepszy :D dziękuję :* Odpowiedz Link
funny_game Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:48 Ale jeszcze swarki nie doszły. Dziś zadzwonię z opierdzielem chyba. Perły i srebro mam i jak będę dzierżyła w dłoni już wszystko, to się zabieram! Wiesz co? @ Ci wysyłam jeszcze z jednym pytaniem :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 09:58 Może przed świętami dojdą ;))) Odpisałam Odpowiedz Link
vandikia Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:39 Najpierw trzeba usiąść i na spokojnie przemyśleć prezent dla każdego. Potem wybrać sklep i tyla. Jakbym miała kupować byle co, żeby tylko kupić, wo wolałabym dać dobrą czekoladę komukolwiek. Odpowiedz Link
autume Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 10:43 vandikia napisała: dać > dobrą czekoladę komukolwiek. No ...może być...biorę... Odpowiedz Link
vandikia Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 11:00 komukolwiek, kogo muszę obdarować :) jakoś się tak porobiło, że ze strony męża wszyscy wszystkim kupują prezenty, z mojej strony w dalszej rodzinie kupuje się tylko malutkim dzieciom i jest to zrozumiałe ze względów ekonomicznych, ale też takich że niewiadomo co tak naprawdę kupić ciotce, którą się widuje raz na kwartał. A tu mam problem, bo będzie ze 20 osób i ja dostaję od nich prezenty wartości ok 100-200 zł, jakbym się miala wszystkim odwiedzyc... Na pierwsze swieta nie dostali nic, bo mi mąż nie powiedzial, ze taka tradycja, na drugie dostali pierniczki i płyty z kolędami, na 3 herbatę w świątecznej puszce. A w tym roku to już sama nie wiem co kupic i mimo wszystko zle sie czuje z dostawaniem drogich prezentow od dalszej rodziny. Odpowiedz Link
autume W tym roku będzie uścisk dłoni Prezesa... 17.12.08, 10:41 staryigruby napisał: > frajda, czy bardziej ból głowy? > Jak to u Was jest? Czy w akcie desperacji kupujcie cokolwiek byle by > było? Czy też lubicie się postarać, poświęcić sporo czasu, ale > zaskoczyć? :) ...czyli mój ! Albo nie. Dam im po pagaju, niech sobie powiosłują... Odpowiedz Link
autume Re: W tym roku będzie uścisk dłoni Prezesa... 17.12.08, 10:59 > Albo nie. > Dam im po pagaju, niech sobie powiosłują... Odpowiedz Link
thank_you Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 11:18 Kupiłam tylko siostrzeńcowi, remizę strażacką Lego. Dla siostrzenicy będzie lalka barbie ze skrzydłami :D Tylko nigdzie jej nie ma, ale dzisiaj ją gdzieś namierzę :D Dla rodziców i siostry wiem co kupić - po południu już będę miała. I babcia... nie mam pojęcia :-( Ale lubię kupować prezenty, lubię wybierać, myśleć co komu sprawi radość :-) Odpowiedz Link
be_em Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 14:06 wolę rozdawać niż otrzymywać:) nie kupuję byle czego, staram się mieć pomysł na. Uwzględniam upodobania, cenę rzecz jasna, wydźwięk danego prezentu. Tylko ślubny ma najgorzej bo rok w rok dostaje mnie przewiązaną kokardką, tylko kolor i miejsce przewiązania się zmienia:D Odpowiedz Link
hsirk Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 16:28 super jest. zwlaszcza ze nie zapominam o sobie. Odpowiedz Link
sundry Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 19:03 Ból głowy,nienawidzę kombinować nad prezentami.Lubię,jak mi ktos powie,co chce.A rodzice zawsze mi mówią,że nic nie chcą,w związku z tym zazwyczaj prezenty mi się nie udają. Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: Kupowanie prezentów.... 17.12.08, 19:38 Kupujecie prezenty? Po co? A Sw. Mikołaj to od czego?Jest w ukladzie to niech zalatwia :-D Odpowiedz Link
hanka19841 Lubie kupować i wreczac 18.12.08, 23:03 prezenty, jeżeli wiem, co mam kupić(mniej więcej) i ze ktos przyjmie go z radoscia. no w tym roku, to mnie mikołaj P.moj zaskoczył, bo myślałam, ze dostane iPhona, a dostałam 16gigową Omnie, czego sie nie spodziewałam i teraz ból głowy mam, co mu kupić, a napewno wiem, ze nie przyjmie nic powyzej 400zł......ach Ci mężczyźni a co z pozostałymi, jego siostra szwagier??? Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Lubie kupować i wreczac 18.12.08, 23:09 Nie mam jeszcze wszystkich a częśc jedzie do mnie pocztą i jeśli nie dojedzie, to przekładam święta! Odpowiedz Link