Dodaj do ulubionych

A PALIĆ SIĘ CHCE...

12.02.09, 13:25
Kiedy coś piszę, czytam, myślę zwiększa sie znacznie zapotrzebowanie
na "dymka". I wtedy palę jak opętany. Byłem w aptece, porozmawiałem
z farmaceutką. Opowiedziała mi o mężu, który już wypróbował wszystkie
specyfiki anty. I gucio - jak palił, tak pali nadal.

Chcę i potrzebuję rzucić. Ale nie potrafię. Czy ktoś mi udzieli rady?
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 13:37

z tego co słyszałem to nie da się rzucić , można najwyżej zamienić
      nałóg na inny , na wóde , na dziwki ..
    • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 13:39
      To ja też poczekam na jakieś rady, bo wkrótce będę przymierzać się do rzucania.
      A tymczasem zapalę za Ciebie :P
      • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 14:06
        Są jednak tacy, co się rozstają. Jest tylko taka szkoła, że to nie sa prawdziwi nałogowcy - mimo że palą. Podobnie jest z innymi uzależnieniami. Np. pijącymi alkohol, spośród których tylko 15% staje się alkoholikami.
        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 14:25
          Niestety ja jestem nałogowcem od bardzo wielu lat, niezmiennie palę to samo,
          zwiększyła się tylko z czasem ilość wypalanych dziennie sztuk. Co nie zmienia
          faktu, że w odpowiednim momencie postaram się odnaleźć drzemiące we mnie pokłady
          silnej woli i powinno się udać. Muszę być tylko bardziej zdeterminowana niż
          teraz. Czego i Tobie życzę :)
          • gate.of.delirium Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 14:36
            "...przypal sobie w każde święta
            pal spokojnie leż i stękaj..."

fiedor.wrzuta.pl/audio/hrffnEJFHo/
            • thank_you Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 16:14
              Przekonałeś mnie :-)
              • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 16:48
                Kto? W jakiej sprawie?
                • thank_you Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 16:55
                  W sprawie piosenki, a raczej jej tekstu ;-)
                • thank_you Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 16:56
                  Moja mama rzuciła papierosy, gdy urodził się jej pierwszy wnuk.
                  Tata gdy zachorował.
                  Mamie w sobotę minie 6 lat, tacie nidługo rok. Palili ok. 30 lat ;-/
                  • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 17:01
                    Coż powiedzieć na takie dictum? Gratuluję rodziców!
                    • thank_you Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 17:02
                      Raczej współczuj ;-)
    • 2szarozielone Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 12.02.09, 18:52
      kup shishę i popalaj zamiast papierosów - jak piszesz, czytasz, myślisz...
      co zrobić jak chwyci chcica poza domem, to nie wiem :)
      • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 13.02.09, 11:47
        Nawet nie wiem, co to shisha. Wyjaśnisz?
        • 2szarozielone Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 13.02.09, 19:17
          fajka wodna :) można długo popalać, melasa tytoniowa do palenia nie zawiera
          substancji smolistych i malutko nikotyny... Może by zastąpiło odruch palenia
          papierosów. W domu przynajmniej.
    • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 13.02.09, 13:45
      :)

Chyba coś w tym jest, że musi przyjść TEN czas, żeby rzucić.
      Rzucałam milią razy i dupa, teraz chyba będzie dobrze. A nigdy nawet nie
      zdążyłam pomyśleć, że będzie, zanim się nie złamałam.
      • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 10:34
        "Chyba będzie dobrze" - napisała Funny. Rozumiem, że rzucasz rzucanie

Palaczy fajek wodnych widziałem w Istambule, w takiej kafejce pod mostem. Miny mieli... nietęgie, więc nie wiem, czy to dobra rada?!
        Nie ma to jak haust dymu z papierosa w towarzystwie porannej kawy...
        • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 11:38
          wers-alik napisał:

> "Chyba będzie dobrze" - napisała Funny. Rozumiem, że rzucasz rzucanie

Nie, rzucam palenie, od 5 stycznia nie zapaliłam. Ale byłabym śmieszna
          twierdząc, że wiem, że nigdy się nie złamię. Stąd "chyba".

>
          > Palaczy fajek wodnych widziałem w Istambule, w takiej kafejce pod mostem. Miny
          > mieli... nietęgie, więc nie wiem, czy to dobra rada?!
          > Nie ma to jak haust dymu z papierosa w towarzystwie porannej kawy...

Nie fkarwiaj mnie :D
        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 11:41
          wers-alik napisał:

> Nie ma to jak haust dymu z papierosa w towarzystwie porannej kawy...

znam wiele sytuacji, w których "nie ma to jak haust dymu z papierosa..." ;)
          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 11:48
            Następna sadystka :)
            Ale przynajmniej z ładną sygnaturką.
            • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:01
              Chcesz hiciora na priva?
              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:04
                Si :)
                • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:12
                  poszło :D
                  • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:20
                    Zaraz posłucham :)
                    Niestety nie mam jak odpisać, bo mi od wczoraj poczta jakoś szaleje, jak próbuje
                    odpisywać :/
                    A chciałam Ci coś pokazać dyskretnie...
                    • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:22
                      To może mi pokaż z innej poczty, no albo kiedyś jak Ci gazetowa przestanie świrować.
                      Ja very soon też będę miała wiele do pokazania :DDDD
                      • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:24
                        Brzmi, jakbyśmy se cycki zrobiły :DDD
                        Jak w 2010 nie pojadę do Hiszpy, to sczeznę!
                        Przez Ciebie :)
                        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:31
                          Ja se plecy zrobiłam no i nowy kolor włosów, ale to akurat jeszcze przed wyjazdem :D
                          Mnie kusi, żeby jeszcze w ciągu najbliższych miesięcy spróbować raz przekopsnąć
                          się na Kanarka. Ciepło tam mają i maksymalnie tanio.
                          I proszę tu na mnie winy nie zrzucać :P
                          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:38
                            Na Kanarka, na Kanarka, Canariña jedna!

Se wrzuć do jutjuba hasło Comandante Che Guevara i Ci wyskoczy pińcet wersji
                            jednego i tego samego kawałka. I tego ostatnio se słucham :D
                            • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:47
                              Wiesz jak tam cudnie i zielono? Ech aż się rozmarzyłam...
                              Comandante znam chyba we wszystkich możliwych wersjach i od lat uwielbiam :)
                              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:54
                                No to ładnie trafiłam z tą pieśnią :)))))
                                Mam na nią teraz ostrą fazę, a do tego, żeby był należyty miks, zakochałam się w
                                tej pani:
                                www.youtube.com/watch?v=l2F4diR7zZc
                                Płyta "pri mne stuj" jest genialna, a pani przezdolna. Są teksty w książeczce
                                dopłytowej i już prawie wszystko rozumiem :D
                                • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:05
                                  Mnie jakoś ciężko przychodzi zakochanie się w pani, ale jak już się bujnę to na
                                  forever. I mam takie 4 niezmienne, wielkie miłości. Chyba Ci już ją podsyłałam
                                  kiedyś, to jedna z nich:

www.youtube.com/watch?v=9ZoE2EpfV7k
                                  a jak tam muchachito? ;)
                                  • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:11
                                    Zaraz posłucham :)
                                    Muczaczito oki, ale coś mnie nie rzucił na kolana...
                                    • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:14
                                      Mnie rzucił głównie przez refren, bo po raz pierwszy usłyszałam go w
                                      towarzystwie kogoś, komu od razu zadedykowałam ten numer :D
                                      • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:18
                                        Ażesz Ty :)

Pani ma ciekawy głos, znaczy barwę, ale mam gópie wrażenie, że fałszuje, hm.
                                        Musiałabym wersje studyjna poznać.
                                        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:23
                                          Studyjna jest boska, jak się odwirusuję to Ci podeślę. Też kiedyś myślałam, że
                                          to fałsz, ale potem sobie wytłumaczyłam, że w ten sposób pokazuje swoje
                                          możliwości głosowe i co to ona potrafi z nim zrobić :PPP
                                          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:25
                                            Aha :DDD
                                            Jakoś nie mogłam się skupić przez to moje wrażenie na pozytywnych aspektach. No,
                                            barwę zauważyłam.
                                            • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:31
                                              Może też być, że miłość jest ślepa i ja na nią patrzę innym okiem i słucham
                                              innym uchem :P
                                              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:44
                                                Na pewno. To świetna sprawa jest, ten artystyczny odbiór przez pryzmat emocji,
                                                przeżyć i skojarzeń. Bogactwo :)))
                                                • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:47
                                                  Taaa jasne, świetna. Ja mam tak z 75% usłyszanych utworów :P
                              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:56
                                Aha, a na Kanary mieliśmy kiedyś właśnie po maksymalnej taniości jechać na
                                tydzień w karnawale i dupa blada oczywiście, jak z większością naszych wielkich
                                planów :D
                                • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:06
                                  Teraz jest na GC karnawał, który będzie kończył się jakimś pogrzebem sardynki
                                  czy czymś równie dziwnym ;)))
                                  • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:14
                                    Braciak przyjaciela M. mieszkał tam kilka lat i zapraszał i zapraszał, aż wrócił :D
                                    To taki typ skejta i na pierwszy karnawał się z kumplem nie przebrali, poszli w
                                    codziennych ciuchach się przyłączyć do zabawy. Zebrali oklaski jako panowie
                                    przebrani za amerykańskich raperów :DDD

Ale ta sardynkę to trzeba ratować!!!
                                    Zróbcie zrzutę na mój dwutygodniowy pobyt na GC, to się tym zajmę ;)
                                    • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:20
                                      No to szkoda, że nie skorzystaliście. Bo na serio najdroższy jest lot, bo trzeba
                                      z przesiadką (jakby co to z BCN na GC lata AirEuropa, a z Madrytu Vueling), a na
                                      miejscu to już cenowo jest very atrakcyjnie :P

Jeśli zrobię zrzutę na Twoją GC, to Ty później na moją Am.Pd., pasi? ;)))
                                      • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:23
                                        Jeśli chodzi o Am. Pd., to też raczej byłam pierwsza, więc co to za interes dla
                                        mnie ;))) I jeszcze jakieś nasenne preparaty na lot poproszę :F

Muszę se czaszek meksykańskich nawieźć do przyszłego domu! Więc nie tylko na Pd.
                                        zrzuta potrzebna, no.
                                        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:36
                                          Oj nie wiem czy byłaś pierwsza, może po prostu pierwsza o tym napisałaś, ale
                                          pomyśleć to na pewno nie :P
                                          Od pon. zaczynam poszukiwania pracy i jeśli bym ją ekspresowo dostała i umiała
                                          coś odłożyć to wtedy IX-X inny kontynent :D

A jeśli chodzi o Meksyk to dostałam drugą do kolekcji regionalną, ręcznie
                                          wyszywaną bluzkę. Podeślę kiedyś foty, bo wyglądam w tym dosyć zabawnie ;)))
                                          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:48
                                            Dawaj koniecznie :D
                                            Ja bym jakimś pięknym sarape nie pogardziła.
                                            O, np. takim, to akurat robota Navajo:
                                            https://www.swdecoratives.com/IMAGES/LARGE/BOMNavajoSarape.jpg

Albo po prostu pasiastym megakolorowym :)
                                            • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:56
                                              Ładne to :)
                                              Jedna jest czarna i ma górę pięknie wyszywaną w kwiaty. Rozmiar
                                              XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXL, na mnie jak sukienka ;)))
                                              A druga jest biała i też ma haftowaną górę w jakieś wzorki i ponaszywane
                                              fioletowe tasiemki. Aaaaaa i dostałam też kolczyki z wizerunkiem Matki Boskiej z
                                              Gwadelupy (!!!) i drugie takie śmieszne w kształcie meksykańskiej pary ubranej w
                                              narodowe stroje. Chyba zostawię sobie na pamiątkę, bo jakoś się w nich nie widzę
                                              na trzeźwo w miejscu publicznym ;)))
                  • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:25
                    Z tymi wodnymi, to zdaje się bardziej skomplikowana sprawa. Może i zawiera mniej ta melasa, za to dodają... haszu.
                    • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:31
                      a hasz to samo zło! :>
                      • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:39
                        Gópia :F
                        Z tytoniem jabłkowym i bananowym w takiej sziszy to samo dobro!
                        • thank_you Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:45
                          Phi, ja tam nawet samym, czyściutkim bym nie wzgardziła :D
                          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:57
                            Ja na razie mogę tylko czyściutki...
                            • thank_you Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:58
                              Dlaczemu? Taki najlepszy. Ale ja x czasu nie paliła :-)
                              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:02
                                Z tyteksem nie mogę, bo rzucam ;)
                                A ja wolę, niż zielsko.
                        • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:45
                          Ale woda filtruje jabka i banany i zostają tylko afrodyzjaki. Więc
                          można używać tylko w domu w odpowiednim towarzystwie!
                          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:58
                            To propozycja? :P
                            • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:04
                              Może bym i zaproponował. Ale JESZCZE BARDZIEJ palić się chce...
                              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:09
                                Aj noł. Ale mam to już przećwiczone i daję sobie radę.
                                Piję wodę jak zwierzę i sobie uporczywie wmawiam, że to lepsze :D
                                • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:27
                                  To picie, a zwłaszcza wmawianie znudzi Ci się i wrócisz do grona!
                                  Ja kiedyś pobiłem rekord: 2 tygodnie. Ale babki pracujące ze mną w jednym pomieszczeniu zaczęły błagać na kolanach, żebym odpuścił. Taki
                                  byłem "uroczy".

P.S. Madera nie lepsza od GC?
                                  • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:54
                                    wers-alik napisał:

> To picie, a zwłaszcza wmawianie znudzi Ci się i wrócisz do grona!

Ejże, nie pisz tak, bo klątwę rzucę.
                                    We wmawianiu sobie różnych rzeczy jestem super ekstra odjazdowa.

> Ja kiedyś pobiłem rekord: 2 tygodnie. Ale babki pracujące ze mną w jednym pomie
                                    > szczeniu zaczęły błagać na kolanach, żebym odpuścił. Taki
                                    > byłem "uroczy".

:DDD
                                    A widzisz, ja pierwszy raz nie jestem teraz "urocza". Rozkojarzona, ale nie
                                    nerwowa. Naprawdę trafiłam na właściwy czas.
                                    Ty też trafisz. Nie wiem, jednym się dobrze rzuca na leniwym urlopie w jakiejś
                                    głuszy, inni muszą mieć pełne ręce roboty. Znajdź swoje najlepsze warunki i
                                    trzymam kciuki. Jeśli, ofkorsik, chcesz, bo nie zamierzam z werwą i
                                    nadgorliwością neofity Cię namawiać.

>
                                    > P.S. Madera nie lepsza od GC?

Możliwe, to też marzenie. Ale chyba nie uznaję lepszych i gorszych marzeń, są po
                                    prostu, bez wartościowania czy stopniowania.
                                    Byłeś na GC i na Maderze?
                                    • wers-alik Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 15:26
                                      Byłem. Na Maderę jeździ znajomy takim busem-mieszkaniem. Siedzi tam
                                      przez całą zimę. Zabrał mnie, bo żona miała dość. Niestety, musiałem
                                      skrócić. Życie...
                        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:52
                          Mam traumę po pewnej mieszance wybuchowej i zdania nie zmienię :P
                          • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 12:58
                            Opowiesz? :>
                            • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:07
                              W skrócie: 3 składniki z 3 różnych krajów (Holandia, Hiszpania, Maroko) =
                              katastrofa = trauma = koniec opowieści :P
                              • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:15
                                Jesteś przeciwna dyfuzji kulturowej? :DDD
                                • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:21
                                  2 kultur doświadczałam, ale 3 to jak w mordę strzelił o 1 za dużo :P
                                  • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:24
                                    Jak w płuco strzelił, powinno być :DDD
                                    • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:38
                                      Płuc to sobie o mało nie wyplułam :P
                                      • funny_game Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:55
                                        Na szczęście żyjesz i masz się dobrze :)
                                        Dobra, spadam na randewu z M., kupi mi rybę!!! :DDD
                                        • baba_krk Re: A PALIĆ SIĘ CHCE... 14.02.09, 13:58
                                          Na szczęście... ;)
                                          Miłego randkowania, ja chyba spadnę na leżak i z pozycji leżącej cuś obejrzę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka