Dodaj do ulubionych

Durczok mówi po ludzku!

14.02.09, 14:33
A zobaczcie - zrobili mu to samo co Lisu kiedyś. Oglądajcie szybko, bo TVN wycina ten filmik z sieci rozsyłając pogróżki. To przecież ich autorski materiał. :)))
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 14:39
      Noo to, to ja rozumiem :) Swój chłop ;)
      • milleniusz Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 14:41
        wilowka napisała:

> Noo to, to ja rozumiem :) Swój chłop ;)

Prawda? A nie taki ugrzeczniony gimnazjalista. Ciekawe co sądzi na temat żydów,
        ciemnoskórych i homoseksualistów. :D
      • dr.verte Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 14:41
        wilowka napisała:

> Noo to, to ja rozumiem :) Swój chłop ;)

powinien jeszcze pociągnąć z gwinta
    • gapuchna Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 14:49
      Jak dobrze jest wejść niespodziewanie na forum:)))))))))
      Nigdy nie lubiłam, podskórnie wyczuwałam ....toż by wziął w łapkę chusteczkę i
      wytarł.
    • forumowicz_pospolity Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 14:52
      no, w koncu facet a nie jakaś cipa na kołach jak można by było sądzić:)

a co do meritum to pewnie ma racje, stół pewnie był ujebany, inaczej by
      sie nie wkurwił:P
      • gapuchna Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 14:53
        Forumie, ty też?
        • forumowicz_pospolity Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:39
          gapuchna napisała:

> Forumie, ty też?

ale co ja też?
          czy klne?
          oj, no pewnie:)
          ok moze nieco przesadził szczególnie tak moga to odczuc ci dla których Durczok
          był obrazem potulnego misia łaciaka co nawet słowa
          typu "cholera" z siebie nie wyrzuci ale ogólnie to czym tu sie dziwic
          jak kiedys usłyszałem marszałka Zycha i jego kwestię "..stary, no to kurwa...!"
          to juz nic mnie nie zdziwi w kwestii miesa rzucanego przez osoby publiczne bo ów
          Zych był wówczas dla mnie ostatnią osobą
          którą bym posądził o uzywanie łaciny, taki troche pierdołowaty, delikatny, mozna
          by rzec kulturalny pan starej szkoły wychowania hehe:)
    • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 15:21
      Specjaliści od propagandy z TVN szaleją. Co ktoś wrzuci na youtube filmik, to zaraz interweniują i filmik jest usuwany, he he he. Ciekawe czy tu też dotrą...

video.google.com/videoplay?docid=-8174571704306339229&ei=CdCWSc-GBJLQjwLSiPXFCw&q=Durczok+klnie&hl=pl
      Ten Durczok, to chciał za jakiś autorytet robić. Powiedział, że nie przyjmie Wiktora, bo mu nie odpowiadali mu inni nominowani. Czuł się od nich 'lepsiejszy', he he he.

Życie szybko zweryfikowało jego chorą manię wielkości. Okazał się żałosnym palantem i zwykłym chamem...
      • catthe Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 15:43
        llatarnik napisał:

> Specjaliści od propagandy z TVN szaleją. Co ktoś wrzuci na youtube
        filmik, to z
        > araz interweniują i filmik jest usuwany, he he he. Ciekawe czy tu
        też dotrą...
        >
        > video.google.com/videoplay?docid=-8174571704306339229&ei=CdCWSc-GBJLQjwLSiPXFCw&q=Durczok+klnie&hl=pl
        > Ten Durczok, to chciał za jakiś autorytet robić. Powiedział, że
        nie przyjmie Wi
        > ktora, bo mu nie odpowiadali mu inni nominowani. Czuł się od
        nich 'lepsiejszy',
        > he he he.
        >
        > Życie szybko zweryfikowało jego chorą manię wielkości. Okazał się
        żałosnym pala
        > ntem i zwykłym chamem...

Kurde, no co by nie mówić to Kaśka Cichopek w jednej kategorii z
        Durczokiem to jednak nieporozumienie. A z tego co kojarze to jemu
        właśnie o nią chodziło.
        I w ogóle nie uważam go za chama czy palanta bo sobie przeklął.
        Bycie chamem to dla mnie co innego. A palantem to już w ogóle;)
        • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 15:51
          To nie chodzi o to, że przeklął. Ja też czasem przeklnę. Dziwię się jednak
          baaaardzo tym, którzy próbują bronić Durczoka. Podtrzymuję, że okazał się
          zwykłym chamem żałosnym, bo tylko chamidło nastajaszcze tak traktuje swoich
          podwładnych - tak beszta i poniża.

W USA, taki filmik wart byłby kilkaset tysięcy $, bo tyle zasądziłby sąd od TVN,
          za naruszenie godności podwładnego Durczoka.
          • catthe Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 15:58
            llatarnik napisał:

> To nie chodzi o to, że przeklął. Ja też czasem przeklnę. Dziwię
            się jednak
            > baaaardzo tym, którzy próbują bronić Durczoka. Podtrzymuję, że
            okazał się
            > zwykłym chamem żałosnym, bo tylko chamidło nastajaszcze tak
            traktuje swoich
            > podwładnych - tak beszta i poniża.
            >
            > W USA, taki filmik wart byłby kilkaset tysięcy $, bo tyle
            zasądziłby sąd od TVN
            > ,
            > za naruszenie godności podwładnego Durczoka.

Hola hola, spokojnie. Nie znasz dokładnie zależności ani relacji
            jakie łączą go z tym do którego tak mówił. To tylko jedna rozmowa i
            słyszymy tylko to co mówi Durczok a nie tamten. Nie wyciągałabym tak
            pochopnych wniosków.
            • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 16:13
              To, co powiedział, jest wystarczającym dowodem. Samo "nie wkurwiaj" już by
              wystarczyło, bo tak nie wolno zwracać się do kogoś niżej w hierarchii, bo skoro
              wydaje polecenie wyczyszczenia stołu, to musi mieć do tego prawo, bo inaczej
              usłyszałby - sam se wytrzyj.

Tu chodzi też o co innego - ja np w pubie czy na grillu mogę to samo powiedzieć,
              ale zwykła wrażliwość i wychowanie wyniesione z domu nie pozwoliłoby mi tak
              zwracać się do podwładnych, wykorzystując wyższą pozycję w firmowej hierarchii.

Czy chciałabyś, by do Ciebie szef tak się zwracał?
              • milleniusz Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 16:31
                llatarnik napisał:

> To, co powiedział, jest wystarczającym dowodem. Samo "nie wkurwiaj" już by
                > wystarczyło, bo tak nie wolno zwracać się do kogoś niżej w hierarchii, bo skoro
                > wydaje polecenie wyczyszczenia stołu, to musi mieć do tego prawo, bo inaczej
                > usłyszałby - sam se wytrzyj.

No to niekoniecznie musi być tak. Korporacje rządzą się swoimi prawami i od
                wytarcia stołu w tym studio może być specjalny serwis sprzątający podległy
                szefowi administracji, który ma się do Durczoka i faceta z reżyserki (Rurka?)
                tak, że ci mogą im naskoczyć. Bo na przykład jest outsource'owany (jakie ładne
                polskie słowo). Znaczy oni zrobią to co trzeba, ale po napisania siedmiu emaili
                z kopią do prezesa Waltera i kilkudziesięciu innych ludzi. To trwa i dlatego
                chyba się Durczok rozhermetyzował.

Aaa, założę się, że po opublikowaniu tego filmiku w internecie stół został wytarty.

Czyli sprawę można zamknąć. :D
                • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:33
                  Nie bajeruj mnie, Milleniuszu. Gdyby Rurek był z jakiegoś serwisu sprzątającego,
                  to Durczok nie pytałby go, kto odpowiada za stół. Skoro Rurek 'pokazuje', więc
                  jest pracownikiem TVN związany z obsługa kamer.
                  • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:51
                    "Rurek" decyduje, która kamera jest aktualnie na wizji i co ma pokazać.
              • catthe Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:00
                llatarnik napisał:

> To, co powiedział, jest wystarczającym dowodem. Samo "nie
                wkurwiaj" już by
                > wystarczyło, bo tak nie wolno zwracać się do kogoś niżej w
                hierarchii, bo skoro
                > wydaje polecenie wyczyszczenia stołu, to musi mieć do tego prawo,
                bo inaczej
                > usłyszałby - sam se wytrzyj.

Nie jestem przekonana właśnie czy ten koleś, którego Durczok ma w
                uchu(że użyję takiego sformułowania) to jest niżej.

> Tu chodzi też o co innego - ja np w pubie czy na grillu mogę to
                samo powiedzieć
                > ,
                > ale zwykła wrażliwość i wychowanie wyniesione z domu nie
                pozwoliłoby mi tak
                > zwracać się do podwładnych, wykorzystując wyższą pozycję w
                firmowej hierarchii.
                >
                > Czy chciałabyś, by do Ciebie szef tak się zwracał?

To zależy. Można przeklinać i przeklinać. Jeśli ja mogłabym być
                równie ekspresyjna to nie miałabym nic przeciwko. To naprawde żależy
                od układów między ludźmi i w danym miejscu.
                • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:44
                  Po pierwsze, to Durczok nie zwracałby się do kogoś wyżej w hierarchii "nie
                  wkurwiaj mnie". Nie jest przecież dzieckiem i zdaje sobie sprawę do kogo tak
                  może się zwrócić a do kogo nie.

Po drugie, sądu amerykańskiego nie interesowałoby, kto poniża pracownika, ale
                  fakt, że usłyszał wiąchę, został zbesztany. Jako polski patriota czuję się
                  upoważniony napisać, że chciałbym, by zdobycz cywilizacji zachodniej, jaką
                  niewątpliwie jest poszanowanie godności pracownika dotarła kiedyś i do Polski,
                  bo mam wrażenie, że u Was takie aroganckie zachowanie przełożonych to normalka,
                  skoro tak ochoczo je akceptujecie...
                  • catthe Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:59
                    llatarnik napisał:

> Po pierwsze, to Durczok nie zwracałby się do kogoś wyżej w
                    hierarchii "nie
                    > wkurwiaj mnie". Nie jest przecież dzieckiem i zdaje sobie sprawę
                    do kogo tak
                    > może się zwrócić a do kogo nie.

Ja myślę, że ten ktoś nie musiał być ani wyżej ani niżej. Ot, każdy
                    ma inne zadanie, praca zespołowa no.

> Po drugie, sądu amerykańskiego nie interesowałoby, kto poniża
                    pracownika, ale
                    > fakt, że usłyszał wiąchę, został zbesztany. Jako polski patriota
                    czuję się
                    > upoważniony napisać, że chciałbym, by zdobycz cywilizacji
                    zachodniej, jaką
                    > niewątpliwie jest poszanowanie godności pracownika dotarła kiedyś
                    i do Polski,
                    > bo mam wrażenie, że u Was takie aroganckie zachowanie przełożonych
                    to normalka,
                    > skoro tak ochoczo je akceptujecie...

A ja mam wrażenie, że nie rozumiesz co tu do Ciebie inni piszą.
                    Chodzi o to, że są takie relacje czy miejsca pracy gdzie się
                    przeklina i już. Jest ciśnienie, praca stresująca, terminy, zespół
                    dość wyluzowany i tam można sobie tak się wyrażać. I nikt tymi
                    słowami nikogo nie beszta bo wszyscy wiedzą, że to po prostu taki
                    klimat. Aktorzy na przykład na planie bardzo często przeklinają. W
                    mediach przeklina się w ogóle dużo no. Takie są moje osobiste
                    obserwacje.

Być może po prostu nie każdy się do takiej pracy nadaje i tyle.
                    To kwestia wyluzowania tak w ogóle.
                  • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:56
                    Ty się nie orientujesz w atmosferze panującej w mediach przy produkcji programów
                    i układach między ludżmi. Nie czujesz tego. Patrzysz z pozycji biuralisty czy
                    pracownika produkcji. A to zupełnie inna bajka.
              • bertrada Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:04
                A mnie się wydaje, że ludzie lubią idealistycznie wierzyć w czyjś cukierkowy
                wizerunek a potem nagle czują się rozczarowani i oszukani. Bo tak naprawdę, ktoś
                kto jest miły, grzeczny i spolegliwy i głaska wszystkich po główkach to raczej
                nie awansuje ani nie zrobi kariery. Nie bez powodu, prawie wszyscy szefowie to
                chamy. I nie ma co liczyć na cud, że zdarzy się nam spotkać jakiegoś wyjątka. ;D
                • catthe Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:11
                  bertrada napisała:

> A mnie się wydaje, że ludzie lubią idealistycznie wierzyć w czyjś
                  cukierkowy
                  > wizerunek a potem nagle czują się rozczarowani i oszukani. Bo tak
                  naprawdę, kto
                  > ś
                  > kto jest miły, grzeczny i spolegliwy i głaska wszystkich po
                  główkach to raczej
                  > nie awansuje ani nie zrobi kariery. Nie bez powodu, prawie wszyscy
                  szefowie to
                  > chamy. I nie ma co liczyć na cud, że zdarzy się nam spotkać
                  jakiegoś wyjątka. ;
                  > D

No ale czy to jest chamstwo? To, że ktoś lubi sobie przeklnąć? Lub
                  po prostu czasem używa tych słow? Naprawde można być gnojkiem, który
                  cicho i bez wulgaryzmów powie coś takiego, że druga strona czuje się
                  sponiewierana. Nie w przekleństwach chyba problem. Można być dobrym
                  szefem i przeklinać.
                  • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 17:51
                    Wybacz, ale wydaje mi się, że nasze odmienne poglądy wynikają z pewnej
                    przepaści. Zapewniam Cię że, pewne normy cywilizacyjne kiedyś i u Was się
                    przyjmą. To kwestia czasu. Twoje wnuki też będą zniesmaczone takim aroganckim
                    zachowaniem się i wykorzystywaniem sławy czy pozycji zawodowej by poniżać innych
                    i będą taką postawę zwykłym chamstwem nazywać
                    • catthe Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 18:01
                      llatarnik napisał:

> Wybacz, ale wydaje mi się, że nasze odmienne poglądy wynikają z
                      pewnej
                      > przepaści. Zapewniam Cię że, pewne normy cywilizacyjne kiedyś i u
                      Was się
                      > przyjmą. To kwestia czasu. Twoje wnuki też będą zniesmaczone takim
                      aroganckim
                      > zachowaniem się i wykorzystywaniem sławy czy pozycji zawodowej by
                      poniżać innyc
                      > h
                      > i będą taką postawę zwykłym chamstwem nazywać

nioh oraz nioh
                      Ja bym chciała, żeby moje wnuki były szczęśliwe i innym krzywdy nie
                      robiły. I jak będą chciały to niech sobie czasem powiedzą: kurwa,
                      chuj a także-w pizdu!
                      No.
              • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 22:19
                Nie znasz zupełnie zależności i funkcji panujących w TV. On mówił do wydawcy,
                który jest ważniejszą osobą niż prezenter.To on wydaje polecenia prowadzącemu na
                słuchawki i udziela wskazówek w przypadku nagłych zmian. To on decyduje co idzie
                na antenę. A prezenter firmuje to swoją twarzą i w przypadku Durczoka jest to za
                jago zgodą. Ale w przypadku pomniejszych to oni tylko przekazują. I w momencie
                anteny cała ekipa pracuje już na prezentera i ma mu kurz spod stóp usuwać by
                "ładnie" wypadł.Zapewniam Cię że tam jego przemową nikt nie poczuł się urażony.
                To normalka w tych kręgach i w takiej sytuacji. A że wyciekło? Może kogoś
                wywalili i w ten sposób się zemścił?
                • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:07
                  Przestań mnie rozśmieszać. Durczok jest Gwiazdą Medialną. Czy wiesz, ile
                  wysiłków, starań i pieniędzy włożyli TVN-owscy specjaliści od propagandy i
                  manipulacji, by go wykreować w NIEKTÓRYCH środowiskach na autorytet i gwiazdora?
                  Jaką wartość rynkową miało jego nazwisko? Niestety dupa się zesrała - świadomie
                  używam wulgaryzmu, bo mi wolno - nie jestem w pracy. Co tam więc przy takim
                  Durczoku znaczy jakiś wydawca, zapewne po znajomości awansowany, wiernie i
                  potulnie realizujący linię propagandową wyznaczaną przez szefostwo?

Refleksja druga - często na forach przypinano mi łatkę polskiego nacjonalisty,
                  więc spokojnie mogę to napisać. Dziwię się więc ludziom siedzącym w takim
                  chamskim szambie, jakim jest niewątpliwie TVN. Ja bym raczej wolał wrócić na
                  amerykańską budowę, nawet jako zwykły robol, niż w takim goovnie siedzieć, bo
                  mam swą godność...
                  • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:39
                    Pozwól że Ci powiem że to Ty mnie śmieszysz. Ja swoje opinie wyraziłam nie z
                    pozycji "co sobie mały Jasio wyobraża", ale w podobnym "szambie" jak byłeś
                    łaskaw nazwać to środowisko, przepracowałam 40 lat i wiem "czym to się je" i
                    jakie stosunki tam panują i jak to funkcjonuje.I tam gdzie jest kasa za
                    konkretną pracę a nie za stałą pensję od 1szego do 1szego tam ludzie robią sobie
                    koło pióra by tą robotę i kasę wyrwać. Tak samo jest w środowisku naukowym,
                    showbiznesie i wszędzie tam gdzie jest rywalizacja. Tworzą się grupy, koterie,
                    które trzymają się razem bo tylko wtedy są silne. A we własnym gronie to sobie
                    mogą wrzucać ale na zewnątrz grają do jednej bramki. A Durczok był osobowością
                    już jak pracował w TVP i nie mógł tam się zmieścić bo w mediach publicznych
                    panuje jeszcze większy zamordyzm. Więc jemu tutaj tylko pozwolono robić to w
                    taki sposób jak chce i nie musieli w niego inwestować. To on jest kurą znoszącą
                    złote jajka.
                    • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:53
                      stedo napisała:

> Pozwól że Ci powiem że to Ty mnie śmieszysz. Ja swoje opinie wyraziłam nie z
                      > pozycji "co sobie mały Jasio wyobraża", ale w podobnym "szambie" jak byłeś
                      > łaskaw nazwać to środowisko, przepracowałam 40 lat i wiem "czym to się je" i
                      > jakie stosunki tam panują i jak to funkcjonuje.I tam gdzie jest kasa za
                      > konkretną pracę a nie za stałą pensję od 1szego do 1szego tam ludzie robią sobi
                      > e
                      > koło pióra by tą robotę i kasę wyrwać. Tak samo jest w środowisku naukowym,
                      > showbiznesie i wszędzie tam gdzie jest rywalizacja. Tworzą się grupy, koterie,
                      > które trzymają się razem bo tylko wtedy są silne. A we własnym gronie to sobie
                      > mogą wrzucać ale na zewnątrz grają do jednej bramki. A Durczok był osobowością
                      > już jak pracował w TVP i nie mógł tam się zmieścić bo w mediach publicznych
                      > panuje jeszcze większy zamordyzm. Więc jemu tutaj tylko pozwolono robić to w
                      > taki sposób jak chce i nie musieli w niego inwestować. To on jest kurą znoszącą
                      > złote jajka.

I dlatego kreująca się na telewizję obiektywną, TVN założyła blokadę informacyjną i tak zawzięcie blokuje przed fanami tej stacji na Youtube i innych portalach film pokazujący PRAWDZIWĄ twarz Durczoka?

Skoro przepracowałaś tyle lat w tym środowisku, więc chyba nie będzie Ci zbytnio przeszkadzało, gdy odpowiem powszechnie u Was używanymi słowami Wielkiej Waszej Gwiazdy Medialnej?

Nie wkurwiaj mnie, dobrze? Nie chce mi się więcej o jakimś zwykłym chamie, starannie wykreowanym na kogoś, kim w rzeczywistości nie jest. Nie jest wart dalszej mojej uwagi, kurwa jego mać.
                      • stedo Re: Durczok po ludzku! 15.02.09, 00:17
                        llatarnik napisał:

>Nie wkurwiaj mnie, dobrze?<
                        A widzisz, mimo że ja przepracowałam 40 lat w takim "szambie" to w dyskusji z
                        Tobą nie użyłam ani razy wulgaryzmu, tylko tłumaczyłam jak krowie na rowie jak
                        to jest. chociaż Twoje mędrkowanie było, pardon, prostackie i irytujące.Ale to
                        nie ta sytuacja i układ by sobie na to pozwolić. A Ty, taki subtelny i
                        "cywilizowany" nie omieszkałeś użyć soczystego słowa w stosunku do kobiety,
                        która zapewne mogłaby być Twoją matką. Trzeba po prostu wiedzieć kiedy, co, komu
                        i jak.W przeciwnym razie wychodzi się na dupka, co mogliśmy ostatnio
                        zaobserwować przy innej okazji również;)))
                        • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 15.02.09, 04:26
                          stedo napisała:

> llatarnik napisał:
                          >
                          > >Nie wkurwiaj mnie, dobrze?<
                          > A widzisz, mimo że ja przepracowałam 40 lat w takim "szambie" to w dyskusji z
                          > Tobą nie użyłam ani razy wulgaryzmu, tylko tłumaczyłam jak krowie na rowie jak
                          > to jest. chociaż Twoje mędrkowanie było, pardon, prostackie i irytujące.Ale to
                          > nie ta sytuacja i układ by sobie na to pozwolić. A Ty, taki subtelny i
                          > "cywilizowany" nie omieszkałeś użyć soczystego słowa w stosunku do kobiety,
                          > która zapewne mogłaby być Twoją matką. Trzeba po prostu wiedzieć kiedy, co, kom
                          > u
                          > i jak.W przeciwnym razie wychodzi się na dupka, co mogliśmy ostatnio
                          > zaobserwować przy innej okazji również;)))

Nie jestem młodzieńcem, to po pierwsze. Po drugie, swoim językiem chciałem Ci
                          się przypodobać, he he he, wpisać się w waszą TVN-owską 'subkulturkę' z którą
                          się tak żarliwie się utożsamiasz i której tak żarliwie bronisz, więc jakiś FAŁSZ
                          widzę w tym co piszesz...

A może uważasz, że co wolno wam, MANIPULATOROM, nie należy się manipulowanej
                          przez was hołocie? Przypomniało mi się, że Chrystus nie potępiał nierządnic, ale
                          wielokroć przestrzegał przed fałszem i zakłamaniem faryzeuszy.

Tak samo i ja nie potępiam Durczoka za to, jak zachował się wobec Rurka, nie za
                          to że zaprzedał pewne wartości dla kariery, chęci bycia gwiazdą medialną, ale za
                          jego fałsz i zakłamanie - że udaje zupełnie kogoś innego, niż jest w
                          rzeczywistości. Z dwojga złego wolałbym bowiem towarzystwo zwykłej prostytutki,
                          niż dziwki sprzedajnej, fałszywej i zakłamanej, która damę udaje...

Bez odbioru /mam taką nadzieję/...
                          • liisa.valo Re: Durczok po ludzku! 15.02.09, 18:18
                            Ale kogo on udaje? Udaje, że nie przeklina w pracy? Nigdy chyba nie powiedział,
                            że nie przeklina w pracy, a że nie przeklina na wizji, to akurat normalne.
                            A do Chrystusa to się raczej nie porównuj, bo żeś przegiął pałkę.
                            • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 15.02.09, 19:47
                              Kto się porównuje do Chrystusa??? Czyżby każdy, kto powołuje się jego nauki? To
                              może zakazać czytania ewangelii i wspominania o niej?

Kogo Durczok udaje? Zapytaj o to jego mocodawców z TVN, dlaczego próbowali
                              ocenzurować internetową społeczność. Spytaj też samego zainteresowanego,
                              dlaczego tak histerycznie reaguje, skoro nikogo nie udaje...

www.pudelek.pl/artykul/15507/durczok_o_swoim_bluzganiu_winny_poniesie_konsekwencje/
                              /link podała Thank You/
          • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 22:07
            Nie zgadzam się po stokroć!!! Zwróć uwagę czy on kogoś wyzwał? Jedyne co
            powiedział do kogoś to żeby dupsko/nawet nie dupę;))/ruszył. A tak to skupił
            się ze swoją kwiecistą mową na stole, przy którym ma pracować i robić uprzejme i
            eleganckie miny do 4mln telewidzów. I jak by to pasowało do "uje....go"
            stołu?!!!I zrobił to "kulturalnie".Nie personalnie. Chyba ma prawo domagać się
            by ludzie wykonywali swoją pracę. A praca w TV to nie cud, miód, jak by się
            wydawało z drugiej strony ekranu. Tam przed anteną czasami walka idzie na noże
            co i jak powiedzieć. A jeszcze jak wtrącą się "czynniki" to już horror. I ta
            presja czasu. Więc może w ten sposób musiał odreagować. Wzbudził tym moją
            sympatię:)) Stał się normalnym człowiekiem z emocjami a nie kukłą, mumią zza
            ekranu. Ludzie, spójrzcie na to z tej strony.
            • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 22:16
              stedo napisała:

> Nie zgadzam się po stokroć!!! Zwróć uwagę czy on kogoś wyzwał? Jedyne co
              > powiedział do kogoś to żeby dupsko/nawet nie dupę;))/ruszył. A tak to skupił
              > się ze swoją kwiecistą mową na stole, przy którym ma pracować i robić uprzejme
              > i
              > eleganckie miny do 4mln telewidzów. I jak by to pasowało do "uje....go"
              > stołu?!!!I zrobił to "kulturalnie".Nie personalnie. Chyba ma prawo domagać się
              > by ludzie wykonywali swoją pracę. A praca w TV to nie cud, miód, jak by się
              > wydawało z drugiej strony ekranu. Tam przed anteną czasami walka idzie na noże
              > co i jak powiedzieć. A jeszcze jak wtrącą się "czynniki" to już horror. I ta
              > presja czasu. Więc może w ten sposób musiał odreagować. Wzbudził tym moją
              > sympatię:)) Stał się normalnym człowiekiem z emocjami a nie kukłą, mumią zza
              > ekranu. Ludzie, spójrzcie na to z tej strony.

"gratuluję"! (he he he)

Wolę jednak pozostać po swojej (cywilizowanej) stronie...
            • liisa.valo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 22:38
              Ja się z tobą Stedo w zupełności zgadzam.
              Co niektórzy się tu zachowują, jakby nigdy im się bluznąć nie zdarzyło. A
              Durczok nie jest od ścierania stołów, jakby na to nie patrzeć. No, i sama jego
              wypowiedź, że syf jest od kilku dni i nikt się tym nie zajmuje - to naprawdę
              może człowieka z równowagi wytrącić.
              • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 22:55
                Gdy byłaś w Gazecie na praktykach to może też miałaś okazję usłyszeć taką
                kwiecistą mowę? Chociaż ty byłaś człowiekiem z zewnątrz to mogli się przed Tobą
                powstrzymywać. Ale we własnym gronie to z pewnością sobie nie żałują. Jeszcze
                zależy od tego co się robi i w jakich okolicznościach. Ale na kolegiach
                redakcyjnych gdy jest coś spornego i ważnego to mięso lata gęsto. I z reguły nie
                są tam przestrzegane reguły zależności służbowej. Ludzie, którzy od lat się
                znają, jadą na tym samym wózku i niejedną burzę razem przetrwali nie przywiązują
                do takich rzeczy wagi. A tak jest w mediach gdzie ekipa musi być bardzo zgrana i
                musi móc na sobie polegać by ich inni nie pożarli.Taka subkultura:))
                • liisa.valo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:01
                  W Gazecie akurat nie, ale miałam w ramach studiów zajęcia w TVP regionalnej,
                  między innymi podczas nagrania programów informacyjnych na żywo i zetknęłam się
                  z tym :)
                • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:12
                  Subkulturka chyba, bo normalny człowiek, taki jak ja, wolałby raczej wrócić na
                  amerykańską budowę, nawet jako zwykły robol, niż poświęcać swoją godność i
                  szacunek do samego siebie na ołtarzu kariery...

There is no way to happiness. Happiness is the way.
                  • liisa.valo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:22
                    llatarnik napisał:

> Subkulturka chyba, bo normalny człowiek, taki jak ja, wolałby raczej wrócić na
                    > amerykańską budowę, nawet jako zwykły robol,

Ojeja, to już tam wróć!
                    • llatarnik Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:39
                      liisa.valo napisała:

> Ojeja, to już tam wróć!

Fajnie jest na amerykańskiej budowie, tylko z internetu niebardzawo jest jak w
                      pracy korzystać, więc wybrałbym chyba jakieś Amish county czy Alaskę, he he he
                  • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 23:48
                    Dlatego nie każdy "normalny" czy zwykły człowiek nadaje się do pracy w mediach.
                    I za tą niezwykłość się płaci.I wtedy gdy taki koleś czuje że ktoś usiłuje mu
                    zabrać godność to zmienia miejsce aktywności. Vide Lisowie, Rusin, i wiele
                    innych, o których nie jest tak głośno, bo nie pokazują się w okienku, ale
                    stanowią równie ważną składową zespołów tylko nie tak interesującą szare masy.
      • stedo Re: Durczok po ludzku! 14.02.09, 22:28
        Widzisz jak to trzeba umieć czytać ze zrozumieniem;)) Było dokładnie tak:
        -"kategoria "prezenter telewizyjny" jest zbyt szeroka zgodził się Krzysztof Ibisz"
        - "Uważam, że kapituła powinna stworzyć - i sam to zaproponuję na najbliższym
        spotkaniu - nową kategorię, specjalnie dla dziennikarzy newsowych. Siebie uważam
        za prezentera, z Kamilem Durczokiem pracujemy w 2 osobnych działach - ja w
        rozrywce, on w publicystyce. To powinno mieć swoje odzwierciedlenie w
        kategoriach - powiedział Krzysztof Ibisz.
        -Kamil Durczok, prezenter i szef redakcji "Faktów", wycofał się z ubiegania o
        statuetkę Wiktora w kategorii "prezenter roku", gdy dowiedział się, że będzie
        konkurował m.in. z Kasią Cichopek, Krzysztofem Ibiszem i Kingą Rusin. - Nie chcę
        przekreślać ani jednej karty z dorobku zawodowego pani Cichopek, ale nie mam
        pojęcia, jak miałyby być porównywane nasze zawodowe dokonania - powiedział
        Durczok.
    • conena dzisiaj oglądam FAKTY, może będzie Rurku na wizj:D 14.02.09, 16:07
      ehhh, nie takie akcje się widziało tu i ówdzie...

a to śmieszne na maksa imho:D
      • dr.verte Re: dzisiaj oglądam FAKTY, może będzie Rurku na w 14.02.09, 16:17

myślałem że to Jurek a nie Rurek(wtf?)
        • conena Re: dzisiaj oglądam FAKTY, może będzie Rurku na w 14.02.09, 16:39
          jeżeli to zwykły Jurek, to szkoda, wolę Rurka kimkolwiek jest;-)
      • milleniusz Oj, usunęli z Dailymotion 14.02.09, 16:25

Ale link podany przez Latarnika działa.

> ehhh, nie takie akcje się widziało tu i ówdzie...

No pewnie, że nie takie. O, a tu dla równowagi wypowiedź Lisa. Zrobili mu taki sam numer. Po prostu nie należy wyżywać się na ludziach, od których się w takiej chwili zależy. Tak samo jak nie należy robić scen w knajpie przed podaniem jedzenia. Ooo, a tu reszort, na żywo nawet.

> a to śmieszne na maksa imho:D

Śmiechowe. :) I wcale bym go specjalnie nie potępiał. Trochę tylko żałosne są próby usunięcia tego materiału z sieci, bo jak widać na tamtych przykładach, to i tak nic nie da.
    • bertrada Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 16:34
      Zastanawiam się po co oni to w ogóle usuwają. Chyba tylko po to, żeby zrobić
      większy szum.
      I nie sądzę, żeby lud odwrócił się od Durczoka. W końcu zrobił to dla ludu, żeby
      tym 4mln widzów oglądało się fakty w miłym otoczeniu. ;D
      • llatarnik Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:17
        A ja zastanawiam się, dlaczego PiS ma takich marnych specjalistów od propagandy.
        Jak nie mają w swoich szeregach fachowca, to powinni zapłacić i kogoś z zewnątrz
        zatrudnić. Przecież aż się prosi, by umieścić filmik gdzieś na zagranicznym
        serwerze a na Youtube zamieścić krótki filmik z adresem, pod jakim można
        obejrzeć film. Dobrać odpowiednie keywords i film obejrzałyby miliony a TVN
        mógłby im nagwizdać. Prawda, że proste?

Oj, nieprędko PiS wróci do władzy, bo w polityce też trzeba być fachowcem a nie
        amatorem-nieudacznikiem. Jak to się mówi - ślepi w karty grać nie powinni.
    • liisa.valo Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 16:52
      Łojeny, i o cóż raban? Przecież to ludzkie jest.
      Potrafię sobie wyobrazić, że rano zaspał, pokłócił się z żoną, pies mu się
      kręcił pod nogami i przydepnął, a śmietanka do kawy okazała się zepsuta. I wtedy
      taki obsyfiony stół może faktycznie wywołać lawinę bluzgów. Sama kiedyś
      rozpętałam burzę w domu o gazety leżące wszędzie tylko nie w gazetniku.
      • dr.verte Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:11
        liisa.valo napisała:

> Łojeny, i o cóż raban? Przecież to ludzkie jest.
        > Potrafię sobie wyobrazić, że rano zaspał, pokłócił się z żoną,
        > pies mu się kręcił pod nogami i przydepnął, a śmietanka do kawy
        > okazała się zepsuta.

ale to zupełnie niepotrzebnie
      • llatarnik Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:22
        liisa.valo napisała:

> Łojeny, i o cóż raban? Przecież to ludzkie jest.
        > Potrafię sobie wyobrazić, że rano zaspał, pokłócił się z żoną, pies mu się
        > kręcił pod nogami i przydepnął, a śmietanka do kawy okazała się zepsuta. I wted
        > y
        > taki obsyfiony stół może faktycznie wywołać lawinę bluzgów. Sama kiedyś
        > rozpętałam burzę w domu o gazety leżące wszędzie tylko nie w gazetniku.

Oj, Lisa. Gdybym Cię trochę nie lubił, to życzyłbym Ci takiego szefa, który by
        też do Ciebie zwracał się "nie wkurwiaj mnie" i takie wiąchy puszczał...
        • liisa.valo Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:37
          Wolałabym szefa, który do mnie mówi per "nie wkurwiaj mnie" niż szefową, którą
          mam teraz, która ciągle marudzi - tak, że momentami też mam ochotę jej
          powiedzieć: "Nie wkurwiaj mnie!".

Poza tym nie wiem, czemu na podstawie jednego filmiku wnioskujecie o całości
          Durczoka? Jaki macie dowód, że on się tak zachowuje na co dzień? Może miał
          gorszy dzień, może faktycznie już go wcześniej w robocie wkurzyli.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:16
      Czym się podniecać?
      Widać że durczok dba o jakość programu i zależy mu żeby stół był czysty. A
      zobaczycie jak teraz oglądalność wzrośnie - wszyscy będą chcieli stół zobaczyc.
      • malik.solanka Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:39
        jesli zalezaloby mu na czystym stole, a nie na gnojeniu podwładnych poprosil by kogoś o umycie stołu.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:51
          > jesli zalezaloby mu na czystym stole, a nie na gnojeniu podwładnych

Ale on nie rozmawia z podwładnym :) Poza tym dbanie o czystość stołu to nie jest
          jego działka. wkurzył się bo widzi że nikt nie poczuwa się do odpowiedzialnośći
          za stół
    • kadfael Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:39
      Burza w szklance wody. To codziennośc w wielu redakcjach. I żeby
      byla jasność-szef w takiej redakcji to nie żaden nietylakny guru-on
      cie opieprza, ale ty jego tez możesz. I miesko przy tym lata na
      całego. Mysle, że podobnie jest w redakcji Faktów. To nie jest
      relacja-biedny pracownik-mobbigujacy szef.
    • llatarnik Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 17:57
      Poddaję się. Dzieli nas widocznie pewna przepaść wynikająca z wychowania,
      doświadczeń, miejsca zamieszkania. Ciekawi mnie, jak jest w innych krajach
      europejskich. Czy np na Wyspach takie besztanie jest też akceptowane?
      • kadfael Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 18:02
        >Czy np na Wyspach takie besztanie jest też akceptowane?
        Podejrzewam, że w niektórych środowiskach tak. jak napisałam wyżej-w
        redakcjach to nie jest "besztanie" pracownika przez szefa. Mocne
        slownictwo lata tam na okraglo. Nie oceniam czy to fajnie czy
        niefajnie. Tak jest i już. Wynika to może z nerwowej pracy,
        swoistego stylu bycia-nie wiem. W każdym razie w mediach to nikogo
        nie szokuje.
      • liisa.valo Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 18:05
        Dzieli.
        I na szczęście nie jest to przepaść czarno-biała.
        • llatarnik Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 20:25
          Chociaż pod względem jakości życia, USA zajmuje 13 miejsce a Polska 48 (2005),
          to uważam, że Polska jest jednym z najbardziej perspektywicznych krajów na
          świecie. Wysoki poziom szkolnictwa, pracowitość, indywidualizm, baaardzo dobrze
          Polsce wróżą przyszłości.

Pod względem przeciętnej potencjału ludzkiego, USA nie ma nawet co się równać do
          Polski. Polska jednak musi dużo nadrobić pod względem pragmatyzmu i zdolności
          organizacyjnych, norm współżycia (wzajemnej życzliwości). Już kronikarze
          imperium rzymskiego zauważyli pewną polską cechę - skłonności do anarchii. Do
          dzisiaj panuje w Polsce bałagan decyzyjny, rozmyta odpowiedzialność, słaba
          pozycja osób wyznaczonych jako zwierzchnicy.

Największym jednak hamulcem w dalszym awansie Polski będzie zakompleksienie,
          niska samoocena, irracjonalne przeświadczenie o wyższości innych nacji, wpajane
          namolnie przez media i wynikające z błędów w wychowaniu.
          • liisa.valo Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 20:32
            Kronikarze Imperium Rzymskiego wytykali nam nasze polskie wady? Faktycznie,
            wcześnie zaczęli.
            • llatarnik Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 20:43
              Polskie wady zostały nam wytknięte, zanim nasze państwo powstało. Pewne nasze
              cechy wzbudzały też podziw Rzymian - byliśmy wg nich rośli, silni, odważni w
              boju, łagodni w obyciu.

Podobno jakiś kronikarz wspominał też o słowiańskim plemieniu Głuptaków,
              żyjących gdzieś nad Wisłą. Wiadomo więc skąd się posłowie i politycy biorą...

/kurde - po co ja zagłębiam się w tematy historyczne, skoro historia nie jest
              moją najmocniejszą stroną?/
              • liisa.valo Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 21:18
                llatarnik napisał:

> Polskie wady zostały nam wytknięte, zanim nasze państwo powstało.

A to ci zdolniachy, no!
    • hsirk Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 18:15
      najzabawniejsze jest, ze hsirk nie bluzga w realu az w takim
      stopniu... a chamem go tu nazywaja...
      • bertrada Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 18:17
        Sam widzisz do czego prowadzi niebluzganie na forum. Gdzieś się człowiek musi
        wyżyć. ;P
      • liisa.valo Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 18:19
        Ech, święte oburzenie. Myślałby kto, że co niektórym "kurwa", "gówno", "ujebany"
        przez usta nie przechodzą... Toż to ja - z racji profesji - powinnam być
        uczulona na gwałcenie przez uszy. A tymczasem - skoro wulgaryzmy są częścią
        języka, z czym się i językoznawcy zgadzają - popieram pogląd, że mogą też być
        częścią socjolektu/profesjolektu :)
    • razzmatazzy Re: Durczok mówi po ludzku! 14.02.09, 18:24
      Powiem szczerze, że jeśli 'Rurku' również może sobie pozwolić na podobny komentarz do Durczoka (nawet czysto teoretycznie) i współpracują ze sobą w ten sposób, zrzucając podobne sytuacje na karb adrenaliny, to ich sprawa. Gorzej, kiedy 'Rurku' jest notorycznie opieprzany w ten sposób - choć rozumiem, że Durczok dba o to, żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik, a ktoś nie wywiązał się ze swoich obowiązków. Ja nie chciałabym mieć szefa, który w ten sposób informuje mnie o jakichś niedopatrzeniach, i mówię to jako osoba, której zdarzy się rzucić grubszym słowem, ale nigdy w sytuacji zawodowej, choć bywa, że adrenalina jest spora.
    • milleniusz Zanim się oderwiecie od gruntu... 15.02.09, 01:41
      Co poniektórzy przynajmniej, to może weźcie pod uwagę, że tu nie chodzi (mnie
      przynajmniej) o jakieś pogwałcenie godności ludzkiej, praw pracowniczych,
      chamstwo, czy burzę w szklance wody, ale o kontrast pomiędzy ugrzecznionym,
      niezwykle poprawnym wizerunkiem publicznym dziennikarza, a nieco innym jego
      obrazem na użytek prywatny. Oraz o beznadziejnie żałosną próbę maskowania tego
      rozlanego mleka.

To jest zabawne i to należy obśmiać. Na co sobie właśnie pozwoliłem.
      • razzmatazzy Re: Zanim się oderwiecie od gruntu... 15.02.09, 09:36
        Ha ha ha - obśmiewam, ale na marginesie można i parę innych rzeczy zauważyć, co
        nie? ;)
        • milleniusz Re: Zanim się oderwiecie od gruntu... 15.02.09, 13:25
          razzmatazzy napisała:

> Ha ha ha - obśmiewam, ale na marginesie można i parę innych rzeczy zauważyć,
          co nie? ;)

Można, można, tylko tak się zacząłem zastanawiać, czy niektórzy mi nie zarzucają
          iż kalam cześć pana redaktora. :P
      • bertrada Re: Zanim się oderwiecie od gruntu... 15.02.09, 10:40
        Ale mimo wszystko chyba go tam nie lubią, skoro to wyciekło do sieci. No chyba
        ,że jest to jakaś zaplanowana akcja, mająca zwiększyć oglądalność faktów. ;D
        • milleniusz Re: Zanim się oderwiecie od gruntu... 15.02.09, 13:28
          bertrada napisała:

> Ale mimo wszystko chyba go tam nie lubią, skoro to wyciekło do sieci.

No ktoś go nie lubi. Zresztą, jak się jest "gwiazdą" to o takich ludzi nietrudno.

> No chyba ,że jest to jakaś zaplanowana akcja, mająca zwiększyć oglądalność
          faktów. ;D

A z drugiej strony właśnie - całe to zamieszanie nie tylko nie zaszkodzi
          Durczokowi, czy Faktom, ale też zwiększy ich popularność. Przecież to ludzkie
          czasem sobie poprzeklinać. Dlatego tak dziwi mnie nerwowa reakcja TVNu, który
          próbuje te filmiki poblokować.
    • conena Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 12:56
      dobry wątek się zrobił. w mojej branży właściwie ciągle stres jest ogromny,
      zlecenia są na wczoraj, konsekwencje nieprawidłowo wykonanej pracy kończą się na
      odpowiedzialności karnej. a jednak osoby reagujące tak jak Durczok stanowią
      niewielki odsetek, traktowane są jako kuriozum i są obśmiewane.

podchodząc do tematu całkowicie poważnie, osoba o takim statusie jak Kamil
      Durczok nie powinna sobie pozwalać na chwile takiej "słabości". jest to
      nieprofesjonalne, niepoważne i nigdy nie uwierzę, że nie było innej możliwości
      aby wyegzekwować wyczyszczenie stołu.

będę tu w zdecydowanej opozycji, ale, moim zdaniem, w środowisku służbowym nie
      ma miejsca na wulgaryzmy. ja ich nie używam w pracy, kilkakrotnie zdarzyło mi
      się domagać od kogoś aby opanował emocje i język i działało.
      ale ja jestem wybitnie antyfajna w pracy, nawet korporacyjna moda na mówienie
      wszystkim na ty a do szefa per Panie Janku się u mnie nie przyjęła.
      w pracy okazuję wszystkim szacunek niezależnie od zajmowanego stanowiska. może
      dzięki temu nigdy nie musiałam się dopominać o sprzątniecie mojej strefy.
      • etwas-geheimnis Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 14:43
        Faktycznie ,jestes w zdecydowanej opozycjii.:-)Ja nie widzę nic złego w tym co
        powiedział,zdenerwowany syfem na stole .Nie bylo to przeznaczone dla szerokiej
        widowni.:-)W naszej polskiej mowie wulgaryzmów jest ...do chuja.:-D Dość często
        się przydają free.of.pl/p/punkss/miodek.html
    • funny_game Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 13:21
      Latarniku, połowa rzeczy, które piszesz to nadinterpretacja albo bazują na
      nadinterpretacji. Nie wiesz, bo nie słyszysz, co Rurek Durczokowi odpowiada.
      Może jeszcze płynniej włada łaciną. Ponadto, pisząc o Durczoku, używasz zwrotu
      "kurwa jego mać", tym samym swoją niechęć do Durczoka przerzucasz na jego matkę
      obrażając ją. To chujoza niewybaczalna. I tu mnie wqrwiłeś i tylko tu w
      zasadzie, bo z innymi Twoimi wypowiedziami się tylko nie zgadzam.

Żeby nie było: Durczoka nie bronię, bo mi on wisi. Jest głupi, skoro uważa, że
      taka tania sensacja się nie upubliczni i ją uskutecznia. Ponadto na filmiku
      zachowuje się chamsko i nieprofesjonalnie.

Podpisuję się pod postem Coneny dodatkowo.

Stedo, ja Ciebie naprawdę muszę poznać :)
      • conena Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 13:53
        uffff...
        ;-)

piona!
      • llatarnik Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 14:55
        Nie jestem aż takim miłośnikiem Rosjan i gdybym chciał wypowiedzieć się na temat
        matki Durczoka, zrobiłbym to po polsku. "Kurva jego mać" jest w mowie potocznej
        mocniejszą formą 'przerywnika' "kurva".

Przyznaję jednak, że nie potrafię wejść na wyżyny zakłamania TVN, więc
        proponuję, by miłośniczki Durczoka ułożyły jakiś słownik czy listę wulgaryzmów,
        które tamta 'subkulturka' akceptuje, a które nie. Ja uważam na przykład słowo
        'yebany' za wyjątkowo chamskie i grubiańskie ale skoro Wam nie przeszkadza, że
        Durczok wypowiada je w obecności kobiety, która robi mu makijaż, to widocznie na
        tym się nie znam. Poczekam więc na jakiś wykaz...

Zastanawiam się też, czy kobiecie robiącej makijaż stanowiłoby różnicę, co
        odpowiadaj Rurek, skoro i tak tego nie słyszała. Po słownictwie i tonie
        wypowiedzi widać, że ta rozmowa nie była przyjemna w odbiorze Rurkowi.

Do bycia gwiazdą medialną trzeba dorosnąć, bo używając retoryki Durczoka, mówi
        się, że z xuja kanarka nie zrobisz, a każdy ma takie autorytety, na jakie
        zasługuje...
        • funny_game Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 15:06
          Stek demagogicznych zdań bez ładu i składu. Jak sądzę, wynika to z tego, że albo
          nie czytasz, co piszemy, albo to lekce sobie ważysz. Bo nie zakładam, że nie
          rozumiesz zdania "Ponadto na filmiku
          zachowuje się chamsko i nieprofesjonalnie." To o Durczoku. Wskażesz mi, gdzie w
          tym zdaniu umiłowanie i obrona Durczoka?

Odpowiedziałeś mi nie na temat, pewnie zrobisz to po raz kolejny.
          Więc potraktuj moje pytanie jako retoryczne i mi nie odpowiadaj.
          • llatarnik Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 16:39
            funny_game napisała:

> Stek demagogicznych zdań bez ładu i składu. Jak sądzę, wynika to z tego, że alb
            > o
            > nie czytasz, co piszemy, albo to lekce sobie ważysz. Bo nie zakładam, że nie
            > rozumiesz zdania "Ponadto na filmiku
            > zachowuje się chamsko i nieprofesjonalnie." To o Durczoku. Wskażesz mi, gdzie w
            > tym zdaniu umiłowanie i obrona Durczoka?
            >
            >
            > Odpowiedziałeś mi nie na temat, pewnie zrobisz to po raz kolejny.
            > Więc potraktuj moje pytanie jako retoryczne i mi nie odpowiadaj.
            >
            >

Chociaż podpisałem się pod Twoją, bo gdzieś musiałem, moja odpowiedź była
            kierowana NIE TYLKO do Ciebie, ale do pewnej koalicji, dlatego używałem liczby
            mnogiej. Poruszyłem tam wiele tematów, w tym również wyjaśniłem Ci, że wyrażenia
            'kurva mać' użyłem jako mocny tzw przerywnik
            • funny_game Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 16:50
              llatarnik napisał:

> do pewnej koalicji

Którą sobie sam wymyśliłeś, bo przecież z czymś trzeba walczyć i o coś trzeba
              się (niewspółmiernie i patetycznie) pienić.

Lubię Cię, Latarniku. I nie wiem, po kiego diabła chcesz się koniecznie sam
              ośmieszyć.

• etwas-geheimnis Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 15:07
          to widocznie n
          > a
          > tym się nie znam.
          >
          >
          Sam przyznajesz - widocznie się nie znam.To po co mędrkujesz?
          • llatarnik Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 15:49
            Co za 'merytoryczne' wypowiedzi...

Mam trochę 'pomędrkować'? Proszę bardzo. Zacznę od potężnych mocodawców z TVN,
            co rządzą Waszymi duszami. Wczoraj cały dzień blokowali na różnych serwerach
            filmik pokazujący prawdziwą twarz Durczoka. Trzeba być głupim jak but, by
            rozsyłać groźne pisma, by blokować Youtube, skoro mi zajęło 3 minuty znalezienie
            tego filmu na serwerze, którego nie mogli zblokować i podlinkowanie na tym
            wątku. Na co oni liczyli? Gdzie mieli wyobraźnię? Dziś film jest dostępny na
            youtube, bo odkryli, że filmu nie da się zblokować. Przecież nawet średnio
            inteligentny szympans wymyślić powinien kilka sposobów obejścia blokady...

Dziwię się więc, że ponad dobę zajęło milionom ludzi, by wpadli na prosty,
            oczywisty pomysł, jak obejść blokadę na Youtube. Mi to zajęło 5 minut.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=91350599&a=91356161
            Teraz poczekam na Twoje mędrkowanie. A może oprócz prymitywnych sztuczek typu
            wyrwanie z kontekstu fragmentu mojej wypowiedzi i nadanie jej innego,
            zafałszowanego znaczenia nie masz tak naprawdę nic do powiedzenia? Tak nie znam
            się na bluzgach i subkulturce TVN-u i wcale się tym nie martwię.
            • stedo Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 17:50

Uważasz się za takiego wrażliwego i subtelnego a nie rozumiesz że takim
              stwierdzeniem:
              > Zacznę od potężnych mocodawców z TVN,
              > co rządzą Waszymi duszami.<
              obrażasz ludzi, dla których TVN ani nikt inny nie jest rządcą ich dusz. Że do
              wszystkiego podchodzą przefiltrowując to przez własny rozum, wrażliwość, wiedzę.
              I żadne medium nie jest dla nich autorytetem, a prawdę, czy nieprawdę nie
              przyjmują ad hock dopóki nie przerobią jej w swojej świadomości. I dopiero gdy
              uznają że to żródło jest dla nich najbardziej wiarygodne i zgodne z ich
              zapatrywaniami, wtedy z niego korzystają, nie uciekając od porównań z innymi.Ale
              nie znaczy że pozwalają sobą rządzić.

>Trzeba być głupim jak but, by rozsyłać groźne pisma, by blokować Youtube,
              skoro mi zajęło 3 minuty znalezienie tego filmu na serwerze, którego nie mogli
              zblokować i podlinkowanie na tym
              > wątku. Na co oni liczyli? Gdzie mieli wyobraźnię? Dziś film jest dostępny na
              youtube, bo odkryli, że filmu nie da się zblokować..
              >Dziwię się więc, że ponad dobę zajęło milionom ludzi, by wpadli na
              prosty,oczywisty pomysł, jak obejść blokadę na Youtube. Mi to zajęło 5 minut.<

No i sam się zdradziłeś że ta telewizja jest dla Ciebie jakimś autorytetem,
              godnym przeciwnikiem, z którym jest zaszczyt walczyć i z którym wygrana daje Ci
              taką satysfakcję i podnosi własne ego i leczy z kompleksów. UDAŁO MI SIĘ
              PRZECHYTRZYĆ TVN I TO W 3 MIN. ALE ŁEBSKI GIEROJ ZE MNIE;))) A MILIONY
              POTRZEBOWAŁY NA TO AŻ DOBY, ALE MUNDRY I PRZEBIEGŁY JESTEM, NO NIE;)))
              Ale z drugiej strony piszesz:
              >Przecież nawet średnio
              > inteligentny szympans wymyślić powinien kilka sposobów obejścia blokady...<
              No to jak, jesteś cwany, bo przechytrzyłeś TVN w 3min. i byłeś szybszy od
              milionów, czy średnio inteligentny szympans?;))) Nie masz pewności co do swojej
              inteligencji? Drogowskazu Ci trzeba? I gdzie go znajdujesz? Szukaj, szukaj bo
              się pogubisz;))
              • llatarnik Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 18:49
                stedo napisała:

>
                > Uważasz się za takiego wrażliwego i subtelnego a nie rozumiesz że takim
                > stwierdzeniem:
                > > Zacznę od potężnych mocodawców z TVN,
                > > co rządzą Waszymi duszami.<
                > obrażasz ludzi, dla których TVN ani nikt inny nie jest rządcą ich dusz. Że do
                > wszystkiego podchodzą przefiltrowując to przez własny rozum, wrażliwość, wiedzę
                > .
                > I żadne medium nie jest dla nich autorytetem, a prawdę, czy nieprawdę nie
                > przyjmują ad hock dopóki nie przerobią jej w swojej świadomości. I dopiero gdy
                > uznają że to żródło jest dla nich najbardziej wiarygodne i zgodne z ich
                > zapatrywaniami, wtedy z niego korzystają, nie uciekając od porównań z innymi.Al
                > e
                > nie znaczy że pozwalają sobą rządzić.

Zapewniam cię, że ci, którzy rzeczywiście tak robią, na mnie się nie obrazili. O
                zdanie pozostałych nie dbam...

> >Trzeba być głupim jak but, by rozsyłać groźne pisma, by blokować Youtube,
                > skoro mi zajęło 3 minuty znalezienie tego filmu na serwerze, którego nie mogli
                > zblokować i podlinkowanie na tym
                > > wątku. Na co oni liczyli? Gdzie mieli wyobraźnię? Dziś film jest dostępny
                > na
                > youtube, bo odkryli, że filmu nie da się zblokować..
                > >Dziwię się więc, że ponad dobę zajęło milionom ludzi, by wpadli na
                > prosty,oczywisty pomysł, jak obejść blokadę na Youtube. Mi to zajęło 5 minut.&#
                > 60;
                >
                > No i sam się zdradziłeś że ta telewizja jest dla Ciebie jakimś autorytetem,
                > godnym przeciwnikiem, z którym jest zaszczyt walczyć i z którym wygrana daje Ci
                > taką satysfakcję i podnosi własne ego i leczy z kompleksów. UDAŁO MI SIĘ
                > PRZECHYTRZYĆ TVN I TO W 3 MIN. ALE ŁEBSKI GIEROJ ZE MNIE;))) A MILIONY
                > POTRZEBOWAŁY NA TO AŻ DOBY, ALE MUNDRY I PRZEBIEGŁY JESTEM, NO NIE;)))
                > Ale z drugiej strony piszesz:
                > >Przecież nawet średnio
                > > inteligentny szympans wymyślić powinien kilka sposobów obejścia blokady..
                > .<
                > No to jak, jesteś cwany, bo przechytrzyłeś TVN w 3min. i byłeś szybszy od
                > milionów, czy średnio inteligentny szympans?;))) Nie masz pewności co do swojej
                > inteligencji? Drogowskazu Ci trzeba? I gdzie go znajdujesz? Szukaj, szukaj bo
                > się pogubisz;))

Taki zaszczyt i taki godny przeciwnik, że olałem ich już wieeele lat temu. Nie
                mam takiej stacji w pakiecie programów, he he he.

Poza tym zupełnie nie zrozumiałaś o co chodzi z tą blokadą. To nie ja jestem
                taki łebski gieroj, tylko właściciele TVN wykazali się kompletnym brakiem
                wyobraźni i głupotą. Do pewnych oczywistych, prostych rzeczy nie trzeba jakiegoś
                wielkiego wysiłku intelektualnego.

Na koniec drobna refleksja. Widzę, że tak Cię zainteresowała moja skromna osoba,
                że zupełnie zapomniałaś o biednym Kamilu, całą swoją uwagę mi poświęcając...
                • stedo Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 19:00
                  llatarnik napisał:
                  . Widzę, że tak Cię zainteresowała moja skromna osoba że zupełnie zapomniałaś o
                  biednym Kamilu, całą swoją uwagę mi poświęcając...

Osoba Durczoka nie jest dla mnie ewenementem. Casus jego posłużył mi tylko jako
                  kanwa do dyskusji n/t histerycznych reakcji ludzi na zupełnie prozaiczne i
                  nagminne zjawiska. I próby wyolbrzymiania ich do własnych celów. I dlatego Twoja
                  osoba jest tu ciekawym obiektem rozważań.;))
                  • llatarnik Re: Latarniku! Coneno! Stedo! 15.02.09, 19:37
                    Cieszę się, że nareszcie się zgadzamy, he he he

Rzeczywiście osoba Durczoka jest ewenementem, biorąc pod uwagę jego histeryczną
                    reakcję /link podany przez Thank You/

www.pudelek.pl/artykul/15507/durczok_o_swoim_bluzganiu_winny_poniesie_konsekwencje/
                    Co do mojej osoby, z jednej strony to miło mi, że wg Ciebie jestem ciekawym
                    obiektem rozważań, ale moja wrodzona skromność się buntuje, więc czy mogłabyś
                    znaleźć sobie jakiś inny obiekt?
    • thank_you Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 15:20
      • funny_game Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 15:32
        No każdemu się może przydarzyć zrobienie wiochy, ale tę wiochę pielęgnować,
        rozgrzeszać i pogłębiać, to już żenuaria kompletna :/ Nie należy się Durczokowi
        krztyna litości.

Brawo Pudelek! Przynajmniej pisze wprost, niepotrzebnej filozofii nie dorabia,
        nie sięga do czasów komunizmu, nie uprawia jakiejś niezrozumiałej martyrologii,
        itp. :F
        Tak, piję do Latarnika.
        • thank_you Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 15:36
          > Brawo Pudelek! Przynajmniej pisze wprost, niepotrzebnej filozofii nie dorabia,
          > nie sięga do czasów komunizmu, nie uprawia jakiejś niezrozumiałej martyrologii,
          > itp. :F
          > Tak, piję do Latarnika.

To nie pierwszy raz, Fany :-) Kwestia przyzwyczajenia :-)
          • funny_game Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:04
            Nie jestem pewna, czy zrozumiałam :)
            • thank_you Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:07
              Zrozumiałaś, wierzę w Ciebie :-)
              • funny_game Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:18
                Bo mnie nie widziałaś i nie słyszałaś na kacu :D
                • thank_you Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 17:19
                  Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli :D
    • milleniusz TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:26
      I chyba wiatraki wygrywają. Zobaczcie ile jest tych filmów teraz na jutubie. Nie mówiąc już o tym, że są też na serwerach w Rosji i w Turcji, z tego co mi sie rzuciło w oczy.

Mnie najbardziej śmieszy brak dystansu i sposób reakcji na tą sprawę przez TVN, nawet nie przez samego Durczoka. W Szkle kontaktowym też sobie nie poradzili z tematem, ewidentnie widać jak prowadzący boi się go rozwinąć.
      • gapuchna Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:33
        czyli jednak coś się stało?
      • funny_game Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:36
        Mille, bo tu o kasę chodzi. I żadnej wielkiej filozofii nie trza.
        Klnący Durczok upubliczniony = być może mniej kontraktów na reklamy, bo kto chce
        reklamować swój produkt, jak zaraz pojawi się pan, co słów na ka i na cha używa?
        • milleniusz Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:45
          Nie, nie, wcale nie. :) Ta wpadka tylko mu przysporzy popularności.

A to że stacja próbuje to ukryć, jest tylko przejawem niekompetencji i
          hipokryzji. Niekompetencji, bo to nie może się udać - co widać, ponadto nie tak
          się zarządza kryzysem - należy się przyznać, wszystko ujawnić i ewentualnie
          przeprosić. Hipokryzji, bo medium, które na codzień ma ambicje demasktatorskie,
          wobec siebie stosuje te same tchórzliwe triki, które piętnuje u polityków.
          • funny_game Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:52
            W jakich kręgach mu przysporzy popularności i co reklamuje się przed wiadomościami?
            Dlaczego ani razu nie użyłeś słowa "pieniądze"?
            • milleniusz Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 17:02
              funny_game napisała:

> W jakich kręgach mu przysporzy popularności i co reklamuje się przed
              wiadomościami?
              > Dlaczego ani razu nie użyłeś słowa "pieniądze"?

W tak zwanym społeczeństwie raczej mu przysporzy popularności. Tak to działa.
              Nie bez powodu istnieje powiedzenie, "nieważne jak mówią, ważne by nie
              przekręcali nazwiska".

No i jakoś nie widzę związku całej tej sprawy z pieniędzmi.

PS. Coś mi sie wątek znów psuje - jedna odpowiedź do Ciebie wypadła z drzewka.
              Jakaś wielka porażka z tym jest.
              • funny_game Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 17:07
                milleniusz napisał:

> funny_game napisała:
                >
                > > W jakich kręgach mu przysporzy popularności i co reklamuje się przed
                > wiadomościami?
                > > Dlaczego ani razu nie użyłeś słowa "pieniądze"?
                >
                > W tak zwanym społeczeństwie raczej mu przysporzy popularności. Tak to działa.
                > Nie bez powodu istnieje powiedzenie, "nieważne jak mówią, ważne by nie
                > przekręcali nazwiska".
                >
                > No i jakoś nie widzę związku całej tej sprawy z pieniędzmi.
                >
                > PS. Coś mi sie wątek znów psuje - jedna odpowiedź do Ciebie wypadła z drzewka.
                > Jakaś wielka porażka z tym jest.

Jak można nie wiedzieć pieniędzy w czymś, co powstało po to, by je zarabiać? :DDD
                TVN-owcy wygłupiają się, bo walczą z internetowym rozpowszechnianiem klnącego
                Durczoka. To nie dotrze do gospodyń domowych, do adresatów reklam proszku.
          • stedo Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 17:13
            Może to wynikać ze znajomości mentalności części naszego społeczeństwa, które
            ten śmieszny i mało istotny fakt wykorzysta by wyładować swą zawiść, kompleksy i
            wyciągnie zupełnie nieadekwatne do sytuacji wnioski. I tak się stało. A Durczok
            przecież zrobił to w imię dobra widzów i tylko forma była inna niż ta, do której
            ich przyzwyczaił.Nie oficjalna, zawodowa, a w gronie kolegów, z którymi nie
            jeden worek soli zjedli i nie raz wymienili się emocjami.
            • milleniusz Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 17:24
              stedo napisała:

> Może to wynikać ze znajomości mentalności części naszego społeczeństwa,

Przyjmijmy, że masz rację. Ale to co? To znaczy, że należy chronić społeczeństwo
              przed trudnymi i niejednoznacznymi treściami, bo je jeszcze zinterpretuje
              opacznie? No na boga. To ja już wolę, żeby o tym co wolno społeczeństwu pokazać
              decydował Urząd Kontroli Publikacji i Widowisk, bo przynajmniej to było ciało
              publiczne i kolegialne. :D
              • stedo Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 18:08
                Oj Mileniuszu nie o to mi chodziło by chronić.Wszak nie raz podejmowali
                kontrowersyjne tematy. Oni działali z pobudek egoistycznych i nie chcieli się
                wystawić na żer takich różnych świętojebliwych i nie chcieli im dać strawy do
                satysfakcji że TAKA TVN zaliczyła badż co bądż jakąś wpadkę,którą nie omieszkają
                wyolbrzymić i wykorzystać dla własnego zadowolenia.Mieli chyba prawo dbać o
                własne interesy, aczkolwiek robili to nieudolnie i śmiesznie:))
      • forumowicz_pospolity Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:39
        milleniusz napisał:

> I chyba wiatraki wygrywają. [url=https://www.youtube.com/results?search_type=&se
        > arch_query=durczok+klnie&aq=f]Zobaczcie ile jest tych filmów teraz na jutubie[/
        > url]. Nie mówiąc już o tym, że są też na serwerach w Rosji i w Turcji, z tego c
        > o mi sie rzuciło w oczy.
        >
        > Mnie najbardziej śmieszy brak dystansu i sposób reakcji na tą sprawę przez TVN,
        > nawet nie przez samego Durczoka. W Szkle kontaktowym też sobie nie poradzili z
        > tematem, ewidentnie widać jak prowadzący boi się go rozwinąć.

tak to jest słabe, nieudolne zamiatanie pod dywan
        i w duzym domysle traktowanie ludzi jak osłów
        • milleniusz Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 17:11

> tak to jest słabe, nieudolne zamiatanie pod dywan
          > i w duzym domysle traktowanie ludzi jak osłów

Wydaje mi się, że oni nie przemyśleli do końca tej reakcji. Pewnie zmienią
          taktykę, bo najlepszym wyjściem jest przyjąć to na klatę i obśmiać. Z siebie też
          trzeba umieć się śmiać. Ale pierwszą instynktowną reakcją jest obrona, czasem
          przez atak, zaprzeczenie, ukrycie. Czegoś takiego właśnie byliśmy świadkami.
          • forumowicz_pospolity Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 18:10
            milleniusz napisał:

>
            > > tak to jest słabe, nieudolne zamiatanie pod dywan
            > > i w duzym domysle traktowanie ludzi jak osłów
            >
            > Wydaje mi się, że oni nie przemyśleli do końca tej reakcji. Pewnie zmienią
            > taktykę, bo najlepszym wyjściem jest przyjąć to na klatę i obśmiać. Z siebie te
            > ż
            > trzeba umieć się śmiać. Ale pierwszą instynktowną reakcją jest obrona, czasem
            > przez atak, zaprzeczenie, ukrycie. Czegoś takiego właśnie byliśmy świadkami.

ale ze specjalisci od informacji mysleli ze uda sie skontrolowac wyciek takiej
            informacji w dobie internetu, zagranicznych serwerów
            to jest dopiero cienki profesjonalizm

ech te nasze zakompleksione media
            przyjeli by na klatke, przeprosili, wyszli by z twarzą
            w koncu mnie jako odbiorce tv interesuje jak robią informacje
            a nie czy w redakcji rozmawia sie taka polszczyzna czy inną

tymczasem
            oni tu zamiatają gorączkowo pod dywan, gdy mały Jasio ze średnią
            znajomoscia internetu wie ze zamiesc pod dywan sie nie da, dodatkowo
            Durczok sie tłumaczy jak dupa wołowa, że stres ze to ze smo,
            stres to mógł miec Lis jak wyjechał ze swoim monologiem, bo tam naprawde
            chodziło o meritum dziennikarskie plus czas gonił
            a tu Durczok inkrustuje polszczyzne łaciną w temacie błahym, tzn merytorycznie
            ma racje itd ale widac ze raczej blizej mu do buraka niz do misia - pluszaka
            jakim ukazuja go media

poza tym widzicie reakcje wizażystki, zero reakcji, wiec albo to jest mega
            zimnokrwista profesjonalistka z wyłączonym zmysłem słuchu
            gdy macha pędzelkiem albo po prostu tak sie mówi w redakcji na codzien i tyle
      • llatarnik Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:45
        milleniusz napisał:

> I chyba wiatraki wygrywają. [url=https://www.youtube.com/results?search_type=&se
        > arch_query=durczok+klnie&aq=f]Zobaczcie ile jest tych filmów teraz na jutubie[/
        > url]. Nie mówiąc już o tym, że są też na serwerach w Rosji i w Turcji, z tego c
        > o mi sie rzuciło w oczy.
        >
        > Mnie najbardziej śmieszy brak dystansu i sposób reakcji na tą sprawę przez TVN,
        > nawet nie przez samego Durczoka. W Szkle kontaktowym też sobie nie poradzili z
        > tematem, ewidentnie widać jak prowadzący boi się go rozwinąć.

Obserwowałem Youtube, bo ciekawiło mnie, kiedy wreszcie ktoś wpadnie na prosty
        pomysł, jak ominąć TVN-owską cenzurę. Odpuścili dopiero, gdy pojawiły się tam
        filmiki z adresem do serwerów, gdzie TVN nie była w stanie filmu zablokować.
        Zobaczyli, że przegrali, więc przestali blokować.
        • milleniusz Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 16:57

> Zobaczyli, że przegrali, więc przestali blokować.

Teraz jest weekend. Zobaczymy jutro, jak prawnicy przyjdą do pracy. Na Youtube
          mogą to zablokować, jak zechcą się ośmieszać. Choć oczywiście nie zdejmą tych
          filmików z linkami do innych serwisów. :)
          • llatarnik Re: TVN walczy z wiatrakami 15.02.09, 17:28
            Pierwszy chyba raz napiszę coś pozytywnego o wyborczej. Właśnie odkryłem, że oni
            poszli po rozum do głowy i też filmik ten zamieścili. Klikasz w obrazek i
            zostajesz przekierowany za granicę.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6276953,Durczok_Klnie___burza_w_internecie_po_wycieku_filmu.html?skad=rss
    • avital84 Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:52
      co tam było ? ;(
      • funny_game Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:55
        Też byłam ciekawa, więc sobie na youtube wpisałam do wyszukiwarki "Durczok
        klnie" i pacnęłam enter :)
      • milleniusz Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:55
        avital84 napisała:

> co tam było ? ;(

Wpisz "durczok klnie" w jutuba.
        • funny_game Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:57
          W jutjuba, jak już.
          • milleniusz Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 16:59
            funny_game napisała:

> W jutjuba, jak już.

Nie poprawiaj moich autorskich zniekształceń, jeśli możesz. A jeśli nie możesz,
            to wiedz, że i tak nie odniosą skutku. :P
            • funny_game Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 17:09
              milleniusz napisał:

> funny_game napisała:
              >
              > > W jutjuba, jak już.
              >
              > Nie poprawiaj moich autorskich zniekształceń, jeśli możesz. A jeśli nie możesz,
              > to wiedz, że i tak nie odniosą skutku. :P

Nie mów mi, co mam robić, jeśli możesz, bo zawsze robię, co chcę. A jeśli nie
              możesz, to jesteś śmieszny jak TVN :DDD
              • milleniusz Re: Durczok mówi po ludzku! 15.02.09, 17:17

> > Nie poprawiaj moich autorskich zniekształceń, jeśli możesz.
                > > A jeśli nie możesz, to wiedz, że i tak nie odniosą skutku. :P

> Nie mów mi, co mam robić, jeśli możesz, bo zawsze robię, co chcę. > A jeśli