Dodaj do ulubionych

Wątek dla jabłkożerców

10.03.09, 11:21
Nastąpił Renesans Jabłka. Przynajmniej u mnie. Jakie najbardziej lubicie? Ja raczej takie trochę kwaśne, na gatunkach się nie znam kompletnie - wiem tylko, że właśnie jem jakiegoś Glostera i jest mi dobrze (chociaż wolę jakieś inne, tylko nie pamiętam jakie ;).

No to chrup!
Obserwuj wątek
    • baba_krk Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:24
      Czasem słodkie, czasem kwaśne, ale zasadniczo wolę te bardziej twarde niż miękkie ;)

Chrup w ten głupi dziób :D
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:25
        Też wolę te twarde, miękkie są dla mięczaków ;)

Chrupiesz dziś do lustra? :D
        • baba_krk Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:27
          Ale to dopiero jak wrócę z urzędu wku*wiona, że nic nie załatwiłam, albo że
          załatwiłam po uprzednim odstaniu swojego w kolejce ;)))
          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:29
            To ma jakiś związek z Twoimi zdjęciami? Myślisz, że Ci ich nie uznają? ;)
            • baba_krk Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:31
              O coś innego się boję, skocz za 2 min. na priva :>
              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:32
                Skaaaaaaczę!
    • dr.verte Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:24

starkingi i żeby twarde były jak kamień
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:26
        Nie znam, opisz smakowo i kolorowo ;)
    • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:24
      jona, macintosh, a może green delicious wolisz?

Rambo, to gatunek jabłka, wiesz?
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:28
        scirokko napisał:

> jona, macintosh, a może green delicious wolisz?

Jona i Macintosh są mi znane ze słyszenia, ale nie kojarzę które to są.
        Lubię wszystko co jest delicious ;)

>
        > Rambo, to gatunek jabłka, wiesz?

Nie nabierzesz mnie, Rambo na pewno jadał tylko niedopieczone steki - on pewnie
        nawet nie wiedział, że istnieje coś takiego jak jabłko!
        • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:39
          macintosh powinnaś pochrupać, nie pożałujesz

rambo to gatunek jabłka, kropka. a wiesz jak? 'szukaj kobiety', we wszystkim
          jest kobieta...

albaal.blogspot.com/2007/05/rambo-apples-sweden.html
          i co mi teraz powiesz?
          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 12:43
            :-o! To on pewnie wegetarianin!

Gdyby ta żona wniosła butelkę Malibu, to słodki chłopak byłby z tego Rambo ;)
            • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:34
              taka żona nie dla mnie, mali-boo!
              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:59
                A wersja z Johnnym Walkerem ujdzie? Tzn. w roli napoju, a nie kochanka żony ;)
                • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:05
                  jak już żona Johnny Walkera w szafie ukrywa, to daleko sprawy zaszły :D

tak, prawie wszystko lepsze od ulepkowej słodyczy.
                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:14
                    Lepszy Johnny Walker niż taki Komandos ;)

Np. kwaśny uśmiech? :D
                    • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:29
                      Sly w szafie i tak się nie zmieści, chyba w gdańskiej ;)

a tak, szczerość zawsze lepsza bo i zaradzić coś można, pocieszyć lub rozśmieszyć.
                      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:35
                        W szafie z Ikei wszystko się zmieści, co najwyżej w częściach ;)

Dobrze gada, wina z jabłek mu polać ;)
                        • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:41
                          a potem będziesz sama składać, przykręcać i kląć, bo jak zwykle jednego,
                          jedynego elementu brak?

jabolem mnie, za co? :D
                          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:45
                            Jak czegoś brakuje to zawsze można w tym miejscu postawić atrapę książki ;)

Szczery chłopak, to i trunek swojski ;)
                            • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:50
                              ładnie się wykręciłaś :) odpuszczę ale zapamiętam.

szczery i jeśli ma być swojsko, wódkę lubi
                              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:54
                                Zapamiętaj, może będziesz chciał kiedyś coś pożyczyć z biblioteczki ;)

Wódka o tej porze nie pozwoliłaby mi żyć ;)
                                • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:58
                                  pożyczysz atrapę czy real thing?

od wódki rozum krótki...żyjesz więc z pracy szarych komórek :)
                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:06
                                    Real thing, jeśli akurat będę miała - bo wiesz, jedna jest prawdziwa, a druga
                                    atrapa.

Owszem, dlatego muszę je oszczędzać, do emerytury jeszcze droga daleka.
                                    • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:15
                                      atrapy nie, dziękuję :)

więc nie pij, dziewczyno, nie pij...
                                      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:17
                                        Snobujesz się na real thing? ;)

No nie piję... przed 12, znaczy 20... ;)
                                        • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:20
                                          tak, już inne snoberie wyczerpałem ;)

żelazne zasady, w weekendy też?
                                          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:27
                                            Półka z książkami ostatnią deską ratunku? ;)

Weekendy są po to, żeby łamać zasady, przynajmniej niektóre ;)
                                            • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:39
                                              czemu ratunku, lubię mój snobizm

to już o długim weekendzie pewnie marzysz? :)
                                              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:46
                                                Jeśli jesteście razem zżyci, to dobrze ;)

Owszem, ale doceniam i te zwykłe ;)
                                                • scirokko Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:49
                                                  nawet, ale to on nie może beze mnie żyć a nie odwrotnie

:)
                                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:56
                                                    Byleby to nie był toksyczny związek ;)

:))
    • forumowicz_pospolity Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:32
      byle nie były waciaki tj dobrze chrupały

za dawniejszych czasów najbardziej lubiłem kosztele, zajebisty, niepowtarzalny
      smak, ale teraz jakos nie spotykam niestety
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 12:55
        Kojarzę nazwę kosztele z dzieciństwa, ale smaku już nie. Trza by skosztować ;)
    • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 11:55
      Czesc, naczelne:-)

Zzeram do czterech dziennie. Najchetniej twarde, w miare kwasne. Typowe polskie
      i miejscowe, ale tez te chilijskie Granny Cos Tam (typowa nazwa z Ameryki
      Lacinskiej).
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 12:44
        Granny Smith to kojarzę, takie jasnozielone, dobre :)

PS Naczelne redaktorki chyba :P
        • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:34
          No, z paskami.

Naczelne czyli prymaty :-))
          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:55
            Byle nie prymasy ;)
            • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:58
              No, to teraz sobie z Babokrk wybierajacie:

pl.wikipedia.org/wiki/Naczelne
              Ja mysle ze ona wolalaby by byc Nowego Swiata, ale nie wiem czy pojdzie na
              szeroki nos :-DDD
              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:16
                :DDDD Jako blondynce pozostaje mi ten gibon, ale kciuki mam ładniejsze :D
                • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:01
                  Ja jako nastepny jablkozerca melduje sie tu:

pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Orangutan_Cincinnati_Zoo_004.jpeg
                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:11
                    :DDD Zaczynam rozumieć Twoje obiekcje co do reakcji dziewczyny siedzącej
                    naprzeciwko z wątku o komunikacji miejskiej :P
                    • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:13
                      Rozumiesz, nie? Lepiej niech taki udaje ze mnie nie widzi :-ßß
                      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:20
                        Ale jak będzie udawał, że czyta gazetę, to też nie wyjdzie zbyt wiarygodnie :D
                        • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:22
                          Ja wiem, jak "Fakt" albo "Superekspress", to chyba ujdzie, co? :-ö
                          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:23
                            Ujdzie nawet za redaktora :D
                            • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:25
                              Za lagodny :-) Orangutany nie sa krwiozercze. To szympansy :-)
                              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:28
                                Szympans naczelny a orangutan od rubryki z horoskopem ;)
                                • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:33
                                  I przepisow kulinarnych, a takze porad zdrowego trybu zycia. W tym rady dla
                                  rowerzystow i milosnikow spacerow po lesie, takze z galezi na galaz. Tak zwane
                                  "Tropic walking", specjalne kijki sa potrzebne.

Wiec raczej "Chwila dla Ciebie" niz "Zycie na szczycie" :-)
                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:37
                                    Oraz szczegóły diety bananowej i przewodnik po aparatach 'małpach' ;)

'Chwila dla Goryla' ;)
                                    • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:43
                                      > 'Chwila dla Goryla' ;)

W zyciu! Jakby sie goryle dowiedzialy ze ich gazete redaguja oraguntany, to
                                      bylby dziki wrzask. I tak Radio Gorilla (czyt. Gorija) o niczym innym nie trabi.
                                      Ze wszedzie wąskonose:-)
                                      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:49
                                        Bo tak trzeba robić, żeby się nie dowiedziały. Że tak naprawdę za wszystkim
                                        stoją gady i płazy ;)
                                        • szwagier_z_niemodlina Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:52
                                          Konkretnie zaby, traszki i salamandry. Gady sa u nich posylki.

Dobra, R-ty, fajnie sie pisalo ale musze na zewnatrz, a leje okrutnie.
                                          Poki co :-)
                                          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:56
                                            A przesyłki, myślisz, są w torbie z krokodylej skóry? ;)

Czyli spływasz? Pamiętaj, jakby co, to do arki ;) Pa!
    • gate.of.delirium Nie zapomnij o jabłkopijcach :) 10.03.09, 11:56
      razzmatazzy napisała:

> No to chrup!

No to chlup !!
      • szwagier_z_niemodlina Re: Nie zapomnij o jabłkopijcach :) 10.03.09, 12:02
        Wysmienita strona:

www.winka.net/top-30.html
        Jabluszko Sandomierskie

"O tym winie powinno się wiersze pisać, jego smak wpłynął na całe moje życie,
        zresztą nie tylko na moje. Jedne z pierwszych w moim krótkim życiu, od razu mi
        posmakowało, zresztą do tej pory smakuje. Im jestem starszy tym coraz rzadziej
        po nie sięgam, ale wspomnienia są zajebiste. Zabarwione na ładny żółty kolorek,
        w smaku troszeczkę cierpkie, rozlewane w butelki wszystkich kolorów, zamykane
        zwyczajnym plastykowym korkiem. Ten egzemplarz jak wiele innych został wypity
        przeze mnie samego na działce w towarzystwie tym samym co zawsze. Zaczynam już
        się kurwa martwić z tym piciem w pojedynkę, ale co tam, dla was wszystko. A oto
        wierszyk na jego temat autorstwa "batthza":

O tym Prostym i Wspaniałym
        Jakże Dobrym, Także Tanim
        Nałogowo Spożywanym,
        Przez Prababcie Wspominanym
        Oto one Jest Najlepsze,
        Z tych Najgorszych,
        Ale Lepsze,
        BO W DWIKOZACH JEST ROZLANE
        ME JABŁUSZKO UKOCHANE"
        • razzmatazzy Re: Nie zapomnij o jabłkopijcach :) 10.03.09, 12:46
          Niezła stronka - Widzewiak Mocny Strzał - chyba się rozejrzę :DD
          • szwagier_z_niemodlina Re: Nie zapomnij o jabłkopijcach :) 10.03.09, 13:35
            Prawdziwa ethnic culture, co?:-)
      • razzmatazzy Re: Nie zapomnij o jabłkopijcach :) 10.03.09, 12:45
        No to chlap!
    • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:10
      takie postawione na głowie co się dp nich z łuku albo kuszy szczela;)
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:56
        Postaw włosy na żel - zawsze jakoś zwiększysz swoje szanse ;)
        • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:06
          chyba pdo pachima?:)
          p.s. ja to ten co szczela:P
          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:18
            Piczy strzela, Amor strzały nosi? ;)
            • ju.ch Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:46
              i trafia w dupę;))))
              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:12
                Dlatego trzeba się chyłkiem pod murami przemykać ;)

PS Uroczy login :D
                • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:14
                  z torebką na tyłku:P
                  Dzięks:)
                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:21
                    Dlatego kiedyś damy nosiły tiurniurę ;)
                    • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:25
                      a kto brał nie damy?:)w takim razie?:)
                      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:29
                        Może branki? ;)
                        • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:38
                          brankowie raczej? barankowie? nie wiem:)
                          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:41
                            Brathankowie? ;)
                            • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:43
                              to kazirodztwo chyba?:)
                              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:51
                                Cicho, kuzynie ;)
                                • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:55
                                  dobrze. moze byc cicho:)
                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:59
                                    Po cichu, po wielkiemu cichu... ;)
                                    • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:00
                                      ze mna jak z dzieckiem, jak chcesz:)
                                      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:02
                                        Z dzieckiem to chyba nielegalnie :-o!
                                        • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:06
                                          no jak nie kazirodztwo to pedofilia, i kto zaczyna?:)
                                          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:08
                                            Jak masz powyżej 15 lat to możesz zostać w tym wątku ;)
                                            • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:13
                                              to jednak nekrofilia?????:)
                                              • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:17
                                                Czuję, że pętla zaciska mi się na szyi ;)
                                                • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:20
                                                  moze korale za ciasne?:)
                                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:27
                                                    Bierzesz mnie za indyka? ;)
                                                  • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:29
                                                    zalezy co to indyk?:)
                                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:32
                                                    To jest wątek dla jabłkożerców, rzeźniku! :P
                                                  • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:39
                                                    a o jabłku adama nie słyszałas?:)
                                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:40
                                                    To nie ja byłam Ewą ;)
                                                  • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:47
                                                    no to tylko postac węża pozostaje wolna (albo japko?:)
                                                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:57
                                                    Jabłko to nie, bo nie chcę zostać ogryzkiem ;)
            • 3.14-czy-klak Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 14:47
              sor nie przelogowałem sie z poczty:)
    • izabellaz1 Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:42
      Uwielbiam jabłka! Twarde, słodkie i soczyste :)
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 13:58
        Słowo 'soczyste' od razu sprawia, że mam ochotę na owoce. :)
    • thank_you Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:33
      Twarde, kwaśne, najlepiej z własnej jabłoni :-)
      • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:37
        Zależy na ile daleko pada jabłko :P
        • thank_you Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:46
          Masz na myśli korzeń? :D
          • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:52
            Też, choć to po owocach ich poznacie ;)
            • dr.verte Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 15:57
              U nauk korzenie gorzkie, a owoce słodkie.*

Zakazany owoc najlepiej smakuje.*

Sralis mazgalis reverendis duptis.*

* Księga przysłów polskich

• razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 16:04
                To chyba księga przysłów ze straganu? ;)
                • wilowka Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 17:01
                  Tylko twarde i słodkie - gala lub ligol obecnie. Moze być też twarde gruszkowe,
                  jakiś jonagold. Wszystkie słodycze oddam za nieograniczony dostęp do owoców :) A
                  najbardziej to lubię arbuzy
                  • razzmatazzy Re: Wątek dla jabłkożerców 10.03.09, 17:04
                    Słusznie prawisz - słodycze nie mogą się równać z owocami! :)
    • funny_game Re: Wątek dla jabłkożerców 13.03.09, 12:04
      Jabłka od zawsze pochłaniam. Prawie codziennie jem jedno lub więcej. Jabłka
      kupuję na wygląd potwierdzony węchem, nie znam się na odmianach.
      Lubie mieć co najmniej dwie różne w domu, bo mogę mieć ochotę na takie, a mogę
      na śmakie, a i tak zazwyczaj mam ochotę na zupełnie inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka