Dodaj do ulubionych

Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliście?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:20
Szukam dla znajomych segmentu w poblizu Lasu Kabackiego. Moze ktos slyszal o
nowych inwestycjach lub ciekawej ofercie w umiarkowanej cenie? Moze sa jakies
strony w necie, gdzie sa ogloszenia np. developwerów? Jak szukac?

Obserwuj wątek
    • Gość: lu Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.adsl.proxad.net 16.01.04, 12:52
      W Gazecie masz imponujaca ilosc ogloszen i linkow. Poszukaj. Segmenty sie
      buduja - nie ma problemu. Umiarkowana cena... to ok. miliona za sztuke (700 tys
      bez wykonczenia).
      • Gość: Zorba Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 13:33
        Dzieki. Ale chyba cos zle szukam. Sa glownie oferty agencji ale jak sie do nich
        dzwoni, to nieaktualne! I ceny z kosmosu.
        A o nowych inwestycjach nigdzie nie ma :-((
        • Gość: Pepe Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.04, 09:00
          Jak szukasz segmentu w okolicach Ursynowa to jest do sprzedania taki w na
          tyłach Mysiadła, działka coś ponad 300m2, pow. segmentu 180m2 z garazem,
          nowiutki, jesli jest ktos zainteresowany prosze pisac: 4919@wp.pl
          • Gość: Zorba Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.01.04, 14:57
            Ja szukam na obrzeżu Lasu Kabackiego. Najchetniej Kabaty/Moczydło. Czy to przy
            lesie? Mail : dikibo@interia.pl
    • marphi1 Osiedle Pro Arte Las Kabacki... 17.01.04, 16:25
      Oprócz idiotycznej nazwy jest ok.. Segmenty i blizniaki tuż przy lesie. a
      jednoczesnie 10 minut pieszo od stacji metra. Niestety nie znam telefonu ale
      sprzedaz odbywa sie na budowie. Lokalizacja ; między Wełnianą(przedłuzenie
      Wąwozowej) Rybałtów a Nowoczesną. Wiadać to już z bazarku prz Wąwozowej, Ceny
      ok. miliona w górę.
      • Gość: Zorba Re: Osiedle Pro Arte Las Kabacki... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.04, 21:20
        Dzieki. Widzialem. To za blisko kosciola :-((
      • osiolek Re: Osiedle Pro Arte Las Kabacki... 26.01.04, 21:45
        Buduje się już długo i dość niemrawo. Architektura, delikatnie mówiąc,
        kontrowersyjna - wielkie domy na bardzo małych dzialkach. Sąsiadowi w okno.

Dalej na Wełnianej - chyba Wełniana 4 - powstaje osiedle bliźniaków z
        większymi działkami ok. 500 m. Buduje je developer - osoba prywatna (znaczy
        się developer typu Ziutek).
        • Gość: Zorba Re: Osiedle Pro Arte Las Kabacki... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 22:00
          O nie! "Ziutek" to osoba nieslowna i niepewna. Znajomi maja przykre
          doswiadczenia. Odradzam sobie i innym!
          • osiolek Re: Osiedle Pro Arte Las Kabacki... 07.02.04, 16:51
            To osiedle zyskało oficjalną nazwę. Teraz się nazywa Green Lake, developer Eco
            Development.
            • Gość: Olga Re: Osiedle Pro Arte Las Kabacki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 09:58
              Eco Development... Ten facet to cwaniaczek. Nie dokłada grosza do interesu. Nie
              ma żadnych gwarancji etc. Po prostu "rzeźbi".
    • Gość: aga Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.01.04, 18:47
      Pewnie na wiosne rusza jakies inwestycje.
    • Gość: Nik Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.04, 14:24
      Ja mam przykre doswiadczenia z developerami etc. Najlepiej kupic dzialke ze np.
      znajomymi na spolke i zdudowac blizniaka. Tak wlasnie robie!
    • Gość: Anonim Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.02.04, 22:56
      A tak z ciekawości się zapytam ile kosztowały te segmenty, jakiej wielkości
      działka i jaka powierzchnia domu?
      • jan-w Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 04.02.04, 00:17
        Trudno na to pytanie odpowiedziec krotko. Koszt ok 230 tys $ za stan znacznie
        wiecej niz surowy - tynki, drzwi, instalacje niskonapieciowe i elektryczne,
        brama do duzego garazu - 2 samochody obol siebie na pilota, kotlownia,
        rolokasety do zaluzji itp. Dzialka 160 m2 + udzial w czesci wspolnej ok 100m2
        dom powierzchnia pełna (garaz, rekreacja, strych itp ) ok. 280 m2
        • Gość: Anonim Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.02.04, 15:28
          Hmmm, niby cena przystępna, ale: brak działki, pewnie co najmniej 3
          kondygnacje, a to powoduje koniecznośc biegania po schodach i strata
          powierzchni, sąsiedzi bo bokach, mała intymność, coś na kształt pomiedzy
          mieszkaniem w bloku a domem wolnostojącym jednorodzinnym.
          Ja osobiście wolałbym wybudowac dom wolnostojący, może nie w tej części
          Ursynowa, ale cos za coś.
          Dla mnie i tak szczytem był fakt, gdy facet twierdził, że ma dom, a to był
          szereg, gdzie na segment przypadało 86 m2 działki :-) To już makabra, bo klatka
          schodowa zabierała prawie zbyt dużo powierzchni.
        • Gość: ??? Skąd 230 tys $ IP: *.tpi.pl 05.02.04, 13:39
          Skąd można wziąść 230 tys dolców, ja musiałbym przez 70 lat zbierać odkładając
          moją pensję...a ty? kradniesz, zarobiłeś na azbeście w USA, wykorzystywałeś
          biednych pracowników swojej firmy, handlowaleś KOKĄ czy jesteś w SLD?????
          • jan-w Re: Skąd 230 tys $ 05.02.04, 17:57
            Typowe lumpen-proletariackie myślenie: Jeśli ja mam tylko na piwo, to każdy kto
            ma więcej jest na pewno złodziejem. Wygodniej myśleć tak , niż uznać że inni
            mogą być zdolniejsi, bardziej pracowici, oszczędni. Pieniądze na dom można mieć
            z wielu połączonych żródeł: Oszczędności, zarobki (lepsze niż twoje ok. 1000
            PLN jak wynika z obliczenia, nie należą w Polsce do rzadkości wśród normalnych
            uczciwych ludzi ) , sprzedaz dotychczasowego mieszkania, kredyt. Jest wiele
            metod. Należy tylko uczyć się aby mieć dobrze płatny zawód, dużo pracować i
            MYŚLEĆ , a nie narzekać.
            • Gość: ... Re: Skąd 230 tys $ IP: *.tpi.pl 06.02.04, 10:37
              Czy myśleć to znaczy kombinować? Mam wykształcenie wyższe i pracuję w bardzo
              dużej firmie od prawie 3 lat i niedostałem nigdy podwyżki chociaż obowiązków
              przybywa. Nie jestem żadnym lumpem a piwo to wypijam raz w tygodniu jedno. Mam
              27 lat i żadnych perspektyw na przyszłość i nie wierze, że można zgromadzić 230
              tys dolarów "od tak". Ktoś kto zarabia tyle ,żeby go było stać na takie
              mieszkanie, to przejaw wszechobecnej kliki która nami rządzi i ustala sobie tak
              wielkie pensyjki za pierdzenie w stołek. Powiedz mi człowieku: co robisz
              takiego, że zarabiasz n-razy więcej niż ja?
              • Gość: Anonim Re: Skąd 230 tys $ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.02.04, 15:48
                Jak jesteś taki debeściak jak o sobie myślisz, to załóż własną firme i weź sie
                do roboty. Ludzie pracujący na etacie to kupują klitki w blokach (przeważnie).
                Ludzie prowadzący własną działalnosć gospodarczą kupują domy. Tak można
                określić to w skrócie.
                A siedzieć na dupie i narzekać na zły świat to potrafi każdy.
                • Gość: ... Re: Skąd 230 tys $ IP: *.tpi.pl 06.02.04, 16:33
                  tak ? a ciekawe za co mam założyć tą firmę? co, może kredyt którego później nie
                  spłacę, a może będę zatrudniał ludzi za 1000 PLN (tak jak ja jestem teraz
                  zatrudniony) i będę z nich wyciskał ostatnie soki..wierz mi nie potrafiłbym być
                  takim sukinsynem, dlatego właśnie nie stać mnie na chatę za 230 tys nawet PLN..
                  rozumiesz czy nie, bo wszędzie niestety jest tak, że syty nigdy nie zrozumie
                  głodnego. Tymczasem Idź mieszkać wygodnie w swoim domku za "pół miliona", bo
                  na starość twoje dzieci oddadzą cię do takiego większego domku - dla starców
                  • Gość: Anonim Re: Skąd 230 tys $ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.04, 17:54
                    Widzisz, reprezentujesz pogląd typowego psa ogrodnika. Ja akurat nie mam
                    jeszcze domu jednorodzinnego, ale usilnie nad tym pracuję.
                    A co do prowadzenia działalności gospodarczej, to trzeba mieć głowę do
                    interesów i podejmować ryzyko. jesli się uda = dom za milion, jeśli nie = to
                    tylko zależy od ciebie jak się zabezpieczyłeś.
                    Możesz mi wierzyć lub nie, ale jeszcze nie widziałem osoby pracującej na
                    etacie, która kupuje dom. Pomijam prezesów i kadrę menedżerską wyższego
                    szczebla, bo to inne przypadki.
                    Etatowcy kupują małe mieszkanka na kredyt na 20 lat. To ich całe życie.
                    Ale tak to już jest, że nie wszyscy potrafią zarobić, nie wszyscy musza
                    mieszkać w domach jednorodzinnych i jeździć dobrymi samochodami. jestem ciekawy
                    ile ty pracujesz godzin tygodniowo. ja pracuję ok. 80 godzin, czasem ponad 100.
                    Życie towarzyskie zero, rodzina zero. Sen - mocno ograniczony.
                    A czy ty wkładasz taki wysiłek by coś osiągnąć? Rozwijasz swoje umiejętności?
                    Robisz studia podyplomowe? Czy tylko pierdzisz w stołek i narzekasz, że ktoś ma
                    pieniądze, a ty nie?
    • osiolek Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 07.02.04, 16:49
      jan-w napisał:

> Architektura kontrowersyjna ? Pokażcie mi ładniejsze domy w okolicy. Kupiłem
      > segment w PRO-ARTE i jestem bardzo zadowolony. Blisko do lasu i do metra.
      > Wspólpraca z developerem idealna.

Ciekaw jestem na czym polega "idealna wspólpraca z developerem", mi się wydaje
      że developer powinien przede wszystkim szybko i porządnie zbudować.

To osiedle miało podobno być gotowe na koniec 2003 (do tej pory tak jest w
      ogłoszeniach), a tu wszystko kompletnie rozgrzebane. Segmenty wyglądają jak
      rok temu (co można zobaczyć na zdjęciach z budowy). A nieopodal Viterra
      zdążyła w tym czasie wybudować duży kompleks mieszkaniowy.

Pozdrawiam
      • jan-w Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 08.02.04, 18:22
        Oczywiscie bzdura że segmenty wyglądają tak samo jak rok temu (owszem nowe
        wyglądają jak poprzednio budowane rok temu)Budowa rzeczywiście się trochę
        opóżniła, a na czym polega idealna współpraca z developerem, opiszę ci kiedy
        dowiesz się jak wygląda typowa współpraca z developerem.
        • osiolek Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 08.02.04, 23:16
          > Budowa rzeczywiście się trochę
          > opóżniła, a na czym polega idealna współpraca z developerem, opiszę ci kiedy
          > dowiesz się jak wygląda typowa współpraca z developerem.

Wiesz, wiem. Niepięknie. Dlatego jestem ciekaw jak wygląda idealna. Mi się
          wydawało, że elementem idealnej współpracy jest terminowość, no ale
          najwyraźniej naiwny jestem.
      • jan-w Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 08.02.04, 18:27
        a tak a'propos wspaniałej Viterry poczytaj na stronie

www.skorosze.pl/_phpbb/viewtopic.php?t=1925
        historię
        człowieka mieszkającego w viterrze w ursusie, który po dwóch latach przypadkiem
        odkrył że liczniki i bezpeczniki na zewnątrz mieszkań , podłączone są mylnie ,
        także ludzie płacą nie za swój prąd , a swoich sąsiadów.
        • osiolek Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 08.02.04, 23:13
          jan-w napisał:

> a tak a'propos wspaniałej Viterry poczytaj na stronie

Oho, nadepnąłem na jakiś odcisk? Nigdzie nie napisałem że Viterra jest
          wspaniała. Napisałem tylko tyle że wybudowała domy, w przeciwieństwie do
          idealnego Por-Budu :-)

A ostatnie zdjęcia na stronie Por-Budu są z marca 2003. Hm.
    • Gość: Ja Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.acn.pl 15.02.04, 17:04
      Narazie widziałem tylko Pro Arte. Ale rzeczywiście - działka minimalna.
    • osiolek Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 15.02.04, 18:44
      Rozumiem o co Ci chodzi. Chociaż dla mnie takie opóźnienia, mimo wszystko,
      byłyby niepokojące. Na przykład w sytuacji, gdy na budowę zaciągasz kredyt,
      albo jeśli sprzedajesz mieszkanie żeby wprowadzić się do nowego - to wtedy
      nawet kilkumiesięczna zwłoka może być kosztowna i kłopotliwa.
      Czy wiesz kiedy się wprowadzisz i kiedy osiedle zostanie skończone? Takie
      niedobudowane domki psują krajobraz :-)

Na marginesie - pamiętam Twoje wyczerpujące informacje w sprawie Statoilu na
      działce "z bajorkiem". Czy masz jakieś newsy w sprawie tej lub innych
      okolicznych działek? Na przykład takie duże pole, za działką z bajorkiem w
      stronę Moczydłowskiej? Czy gdzieś w pobliżu będzie się coś budowało?

Pozdrawiam
      • jan-w Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś 15.02.04, 21:59
        Decyzja odmowna dla Statoilu została wydana. Ostatnie informacje jakie miałem,
        to że nie może się uprawomocnić bo viterra nie odbiera pisma na ten temat.
        pozdrawiam
    • Gość: Troll Re: Nowe segmenty na Kabatach/Moczydle. Słyszeliś IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.03.04, 19:03
      Może Edbud? Oni są wszechobecni!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka