Dodaj do ulubionych

Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowie?

23.11.09, 11:14
Bardzo prosze uzytkowników takich serwisów o wypowiedzi. Gdzie udac
sie z autem, zeby zrobili fachowo i uczciwie, to znaczy nie
naciągneli na czesciach itp. Komu mozna zaufać. Jestem swiezym
uzytkownikiem, co prawda uzywanego auta, ale nie znam sie na
kwestiach technicznych, i nie chciałabym aby było to okazja dla
nieuczciwych mechaników do jakichś nadużyć, jesli chodzi o serwis
auta. Nie chodzi mi o serwisy autoryzowane. Interesuja mnie serwisy
z mojego rejonu, a wiec takze wasze opinie nt.:
-Feu Vert - Braci Wagów,
- Auto - Service Lanciego 12
- Auto Service Mobil - Migdałowa
- Warsztat na Nowoursynowskiej i na Kokosowej
- Carman - Dolinka Służewiecka
- Midas - Stacja Obsługi Pojazdów - Romera

Będę wdzięczna za wasze opinie
Obserwuj wątek
    • kedrok1 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 23.11.09, 14:10
      Ja tez proszę o info. Mam wrażenie że ci w feuvercie nie są zbyt ok. W zeszłym roku byłem u nich na czyszczeniu tylnych hamulców i wymianie
      lampek i się okazało, że żarówki z przodu odwrotnie zamocowali z czego
      się obśmiał Facet na corocznym przeglądzie.
    • marek.dumle Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 23.11.09, 16:59
      Główny problem na Ursynowie - za mało serwisów, a za dużo
      samochodów. A to zdecydowanie nie sprzyja ani uczciwości, ani
      (zwłaszcza) solidności.
      • pepton-1987 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 11.09.14, 12:36
        Nie zgodzę się, ja i moja cała rodzina serwisujemy samochody u inż. Grzegorza Pojasek przy Puławskiej 358 - autoserwisgp.pl/ od dobrych 10 lat i zawsze jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam!
        • 1-buc Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 11.09.14, 19:05
          Jak to miło, że założyłeś nick i jako swój pierwszy post napisałeś odpowiedź na post z 2010 roku.
          Ciekaw jestem, co będzie dalej
    • labdoria Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 25.11.09, 08:50
      Witam,
      Mogę coś powiedzieć na temat kilku warsztatów z listy:
      1. Feu Vert - Braci Wagów
      Można tam pojechać najwyżej na wymianę oleju, czy opon i to też raczej patrząc na ręce mechanikom. Dwie próby zrobienia czegoś innego skończyły się porażką. Przy wymianie świec jedną połamali (usiłując ukryć tem fakt), a po wymianie tłumika okazało się, że nawet nie potrafią/nie chce im się porządnie skręcić złącza i spaliny wylatują bokiem.
      2. Auto - Service Lanciego 12
      Ten to nie istnieje juz sporo czasu (dawne Daewoo). I dobrze bo też byli nie lepsi.
      3. Auto Service Mobil - Migdałowa
      Z tej "trójcy" wydaje się być najlepszy, choć też zdarzały im się wpadki.
      4. Warsztat na Nowoursynowskiej i na Kokosowej
      nie znam
      5. Carman - Dolinka Służewiecka
      Patrz punkt 1. Konieczność wymiany oleju w Mercedesie A-klasa, spowodowała 15-to minutowe konsylium trzech mechaników, zwołane w celu odszukania filtru oleju. A ja się uzbroiłem w cierpliwośc i pękałem ze śmiechu :)
      6. Midas - Stacja Obsługi Pojazdów - Romera
      Nie byłem, więc może ich krzywdzę, ale jest to warsztat z sieci szybkiej obsługi, więc ogólna opinia o takich warsztatach: punkt 1 i 5
      pozdr

Może niepotrzebnie straszę, ale jak nie masz pojęcia o samochodach, to już się bój. Ogólnie poziom usług motoryzacyjnych, to według mnie kompletna beznadzieja.

Najbliższy warsztat jaki uważam za dobry jest w Piasecznie, ale rozmumiem, że to za daleko.

pozdr
      Labdoria
      • wenecja4 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 26.11.09, 22:31
        Dzięki,
        fajna historia z wymianą oleju. Na pewno nie zamierzam się bać, bo
        liczę na wasze rady, że znajdę włąściwych mechaników - i uczciwych i
        fachowców. Nie zamierzam zgłębiać mechaniki samochodowej, po prostu
        mnie to nie interesuje tak bardzo szcegółowo, ogólne pojęcie myślę,
        że mam, jak każdy trochę rozgarnięty człowiek.
        Piaseczno nie jest za daleko. Napisz, jaki to warsztat i dlaczego
        uważasz, że dobry
    • sirk1978 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 25.11.09, 15:23
      Fuvert - żenada (przynajmniej ten na Braci wagów).
      Zapisałem się na usługę (zbieżność). W dzień realizcji dzwoni facet
      i informuję, że... przyrząd do wyważania się zepsuł. Mieli
      zadzwonić, żeby umówić nowy termin.
      Do tej pory zero odzewu.
      • cpt1 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 25.11.09, 16:59
        Labdoria a ktory warsztat w Piasecznie?
    • elefonte Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 26.11.09, 08:46
      Ja szczerze polecam warsztat na Kokosowej. Serwisował mi dwa kolejne samochody, zawsze był bardzo solidny i uczciwy. Czy jest tani nie wiem, ale przy takiej ofercie, jaką mamy na Ursynowie, jest to chyba naprawdę jedyne miejscem warte polecenia. Niestety specjalizuje się głównie w samochodach niemieckich (co nie znaczy, że nie robi innych) i zawsze ma kilkudniowe kolejki oczekiwania.

Z kolei z pobliskim warsztatem na Nowoursynowskiej nie mam dobrych doświadczeń. Wprawdzie było to lata temu, ale zalecam ostrożność.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 26.11.09, 12:15
        a Weisenhof'a - koło leclerca ???
        • fajnypodroznik Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 18.02.10, 13:07
          odpowiem na temat warsztatu przy leclercu. Zapomnaiałem co mam w
          chłodnicy choć to i tak nie moja wina bo ci co wymienaili powinni
          wlać coś co jest odpowiednie ale niewazne.Długo by o serwisach.
          zamarzł częsciowo płyn wie w panice bo mam gości do odbioru z
          lotniska. podjezdzam bo to 200 m . kreca nosem że to potrwa , że to
          że tamto. gdybym mniał wtedy garaż to sam bym to zrobił. powiedzieli
          że 24 h. więc załatwiam auto zastępcze od znajomego. po godzinie
          dzwonia że juz puszcza i za 2 godziny mozna odebrać. Rachunek 450 zł
          rozmrazanie 200, wymiana płynu 100, płyn 150.
      • wenecja4 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 26.11.09, 22:36
        Mam nadzieję, że mówimy o tym samym warsztacie, tj. za dużym
        kasztanem, lekko w prawo od nowobudowanego kościoła na Imbirowej?
        Czy wjazd jest właśnie z tej strony?
        Cieszę się z informacji o ich specjalizacji, bo mam właśnie
        niemieckie auto.
        Czy możesz napisać dlaczego jesteś z tego warsztatu zadowolony, no i
        może pamiętasz jak cenowo, czy jest raczej droższy od sieciowych,
        czy porównywalnie?
        • elefonte Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 30.11.09, 21:13
          Tak, to właśnie ten warsztat. Pracujący tam pan Marek jest słowny i dba
          o detale. Nie robi prowizorek i nigdy nie było problemów z tym, co już
          naprawił.
          Co do cen to nie mam porównania, bo sieciowe zazwyczaj omijam. Tani na
          pewno nie jest, ale zawsze wydawało mi się, że liczy rozsądnie zarówno
          za części jak i robociznę.
    • konklara Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 14.02.10, 15:29
      Polecam warsztat na "Zielonym Ursynowie" ul. Ludwinowska 19. Bywam
      tam już z drugim samochodem i zawsze mogę liczyć na fachową pomnoc.
      • loluni Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 16.02.10, 22:37
        - Auto Service Mobil - Migdałowa w moim przypadku nie mieli żadnych wpadek.
        czeka sie tylko sporo ale tak jest ok.
        Mam dobrego mechanika przy Wale jak ktoś chce to dam dane na priv
        • eri4 Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 17.02.10, 07:38
          A z Pandą gdzie warto na przegląd i serwis?
          • myrianei Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 18.02.10, 14:17
            Ja mogę polecić warsztat Mechanic (www.mechanic.pl), ale to na Mokotowie - ul. Marynarska, przy Wynalazek. Między innymi wymieniałam tam klocki, tarcze, płyny, przegląd klimatyzacji itp. Miałam problem w samochodzie z drzwiami i oknem, w salonie Toyoty powiedzieli że jakiś mechanizm jest do wymiany, nie chcieli się tym zająć tylko od razu wymieniać - koszt ponad 1000 zł, pojechałam do warsztatu na Mokotowie, chłopaki trochę posiedzieli i naprawili mi to za grosze. Ogólnie ceny ok, choć nie mam dużego porównania.
    • reliaf polecany warsztat 25.09.14, 19:02
      a ja polecam mtm-autoserwis.pl na Janowskiego, blisko policji, rzetelnie a ceny nie zwalają z nóg :)
      • kosmitka_a Re: polecany warsztat 28.09.14, 22:31
        ja niestety nie mam o nich dobrego zdania... przetrzymują auto, liczą jak za zboże kontakt fatalny, dodzwonić się, cokolwiek dowiedzieć... graniczy z cudem
    • kosmitka_a Re: Uczciwe i solidne serwisy samoch. na Ursynowi 28.09.14, 22:37
      po doswiadczeniach z mechanikami na ursynowie i w dawidach oraz piasecznie, wylądowałam na Lisiej 5 (przy radzymińskiej) i tam w końcu mam NORMALNEGO mechanika, który nie jest wymieniaczem i nie wróży z fusów, potrafią trafnie zdiagnozować usterkę, usuwają szybko, nie trzymają tygodniami samochodu, są rzetelni, terminowi i utrzymują normalny kontakt - można się do nich dodzwonić i dowiedzieć co się dzieje z autem, a do tego cenowo są duuuuzo atrakcyjniejsi od wyżej wymienionych
      prawda jest taka, że od 2 lat jeżdżę na radzyminska i nie cierpię z tego powodu... a wszystko co ma być zrobione jest naprawione

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka