Dodaj do ulubionych

SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM?

16.03.10, 23:28
Poradźcie! Wysyłam dzieci: do przedszkola (trzyletnie) i do pierwszej klasy
(sześcioletnie). Jakie są Wasze opinie? W grę wchodzi albo przedszkole i
szkoła na Koncertowej, albo przedszkole i szkoła na ZWM. Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • siemawiktor Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 18:27
      Jak to albo albo. Chyba jest rejonizacja albo ktoś ma kilka adresów zamieszkania.
      • wilkicztery Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 21:09
        MOje dzieci niedawno chodziły do przedszkola na ZWM i bardzo sobie
        chwaliłam. Dużo ciekawych zajęć, wyjść, dobry kontakt z
        nauczycielkami. Teraz chodzą obok do szkoły i też jest OK. Obie
        placówki na dobrym poziomie. Szkoła ma dobre notowania w rankingach.
        • jo.pa Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 23:22
          dzięki wilkicztery! Będę miała Twoje pozytywne odczucia na uwadze. pzdr.
      • jo.pa Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 23:18
        rejonizacja nie oznacza, że nie można próbować dostać się do szkoły spoza
        rejonu. Jak dla mnie informacje na temat ilości dzieci w rejonie (zgodnie z
        miejscem zamieszkania) jest niemożliwa do oszacowania i uważam, że szkoła, która
        deklaruje, że dziecko spoza rejonu się nie dostanie, to albo trzyma miejsca dla
        znajomych, albo nie wie co gada. Statystyki statystykami, ale pytanie - na
        podstawie jakiej ewidencji się one opierają? Gdyby decydowało miejsce
        zameldowania, to rozumiem. Ale zamieszkania? Wątpię. Statystyki i doświadczenie
        lat ubiegłych? Też wątpię, bo wahania między rocznikami mogą być znaczne. I tyle
        co mam do powiedzenia.
      • jo.pa Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 23:20
        siemawiktor napisał:

> Jak to albo albo. Chyba jest rejonizacja albo ktoś ma kilka adresów zamieszkani
        > a.
        rejonizacja nie oznacza, że nie można próbować dostać się do szkoły spoza
        rejonu. Jak dla mnie informacje na temat ilości dzieci w rejonie (zgodnie z
        miejscem zamieszkania) jest niemożliwa do oszacowania i uważam, że szkoła, która
        deklaruje, że dziecko spoza rejonu się nie dostanie, to albo trzyma miejsca dla
        znajomych, albo nie wie co gada. Statystyki statystykami, ale pytanie - na
        podstawie jakiej ewidencji się one opierają? Gdyby decydowało miejsce
        zameldowania, to rozumiem. Ale zamieszkania? Wątpię. Statystyki i doświadczenie
        lat ubiegłych? Też wątpię, bo wahania między rocznikami mogą być znaczne. I tyle
        co mam do powiedzenia.
    • mogoko Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 18.03.10, 19:41
      Polecam przedszkole na ZWM. Co do szkoły to lepsze wrażenie zrobiła na mnie ta
      na Koncertowej. Jest bardziej kameralna. Jeśli chodzi o rankingi to ma od lat
      pierwsze miejsce na Ursynowie w wynikach sprawdzianów po szóstej klasie.
      Językiem podstawowym jest tam niemiecki. Czy to zaleta czy wada trudno
      powiedzieć. Dzieci mogą dodatkowo uczyć się angielskiego.
    • formelka1 ZWM 19.03.10, 11:54
      Na ZWM jest klasa sportowa, co powoduje,że dzieci negatywne emocje rozładowują
      na pływalni, są bardziej poukładane.Zdecydowanie ZWM

pzdr,
      justysia i jej męska drużyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka