jo.pa 16.03.10, 23:28 Poradźcie! Wysyłam dzieci: do przedszkola (trzyletnie) i do pierwszej klasy (sześcioletnie). Jakie są Wasze opinie? W grę wchodzi albo przedszkole i szkoła na Koncertowej, albo przedszkole i szkoła na ZWM. Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemawiktor Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 18:27 Jak to albo albo. Chyba jest rejonizacja albo ktoś ma kilka adresów zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkicztery Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 21:09 MOje dzieci niedawno chodziły do przedszkola na ZWM i bardzo sobie chwaliłam. Dużo ciekawych zajęć, wyjść, dobry kontakt z nauczycielkami. Teraz chodzą obok do szkoły i też jest OK. Obie placówki na dobrym poziomie. Szkoła ma dobre notowania w rankingach. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.pa Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 23:22 dzięki wilkicztery! Będę miała Twoje pozytywne odczucia na uwadze. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.pa Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 23:18 rejonizacja nie oznacza, że nie można próbować dostać się do szkoły spoza rejonu. Jak dla mnie informacje na temat ilości dzieci w rejonie (zgodnie z miejscem zamieszkania) jest niemożliwa do oszacowania i uważam, że szkoła, która deklaruje, że dziecko spoza rejonu się nie dostanie, to albo trzyma miejsca dla znajomych, albo nie wie co gada. Statystyki statystykami, ale pytanie - na podstawie jakiej ewidencji się one opierają? Gdyby decydowało miejsce zameldowania, to rozumiem. Ale zamieszkania? Wątpię. Statystyki i doświadczenie lat ubiegłych? Też wątpię, bo wahania między rocznikami mogą być znaczne. I tyle co mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.pa Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 17.03.10, 23:20 siemawiktor napisał: > Jak to albo albo. Chyba jest rejonizacja albo ktoś ma kilka adresów zamieszkani > a. rejonizacja nie oznacza, że nie można próbować dostać się do szkoły spoza rejonu. Jak dla mnie informacje na temat ilości dzieci w rejonie (zgodnie z miejscem zamieszkania) jest niemożliwa do oszacowania i uważam, że szkoła, która deklaruje, że dziecko spoza rejonu się nie dostanie, to albo trzyma miejsca dla znajomych, albo nie wie co gada. Statystyki statystykami, ale pytanie - na podstawie jakiej ewidencji się one opierają? Gdyby decydowało miejsce zameldowania, to rozumiem. Ale zamieszkania? Wątpię. Statystyki i doświadczenie lat ubiegłych? Też wątpię, bo wahania między rocznikami mogą być znaczne. I tyle co mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mogoko Re: SP i przedszkole na Koncertowej czy na ZWM? 18.03.10, 19:41 Polecam przedszkole na ZWM. Co do szkoły to lepsze wrażenie zrobiła na mnie ta na Koncertowej. Jest bardziej kameralna. Jeśli chodzi o rankingi to ma od lat pierwsze miejsce na Ursynowie w wynikach sprawdzianów po szóstej klasie. Językiem podstawowym jest tam niemiecki. Czy to zaleta czy wada trudno powiedzieć. Dzieci mogą dodatkowo uczyć się angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
formelka1 ZWM 19.03.10, 11:54 Na ZWM jest klasa sportowa, co powoduje,że dzieci negatywne emocje rozładowują na pływalni, są bardziej poukładane.Zdecydowanie ZWM pzdr, justysia i jej męska drużyna Odpowiedz Link Zgłoś