Dodaj do ulubionych

szkoła 313 na Cybisa

22.02.11, 01:46
szukam opinii na temat tej szkoły, szczególnie jak jest tam zorganizowana zerówka.
Obserwuj wątek
    • dunia34 Re: szkoła 313 na Cybisa 03.03.11, 00:37
      nikt nie ma w tej szkole dzieci? Pomóżcie bo muszę się zdecydować czy posłać na Cybisa czy próbować na Koncertową.
      • ancymon123 Re: szkoła 313 na Cybisa 03.03.11, 14:47
        Ja tam chodziłam 30 lat temu, było fajnie :)
        Napisz może na innym forum, jakimś szkolnym, tam wiecej mam sie "kręci".
    • tatkoc Re: szkoła 313 na Cybisa 04.06.13, 18:50
      Rodzice, odradzam tę szkołę.
      pod oknami szkoły zaczyna sie wielka budowa na parę lat.
      Dyrekcja zamiast mysleć o dzieciach oddała teren szkolny na dojazd ciężarówek do budowy.
      Pomyślcie o hałasie, kurzu, braku możliwości podjechania do szkoły rano z dzieckiem (dojazd do szkoły to dojazd na budowę).
      Na szczęście moje dziecko właśnie kończy naukę...
      Dodatkowo szkoła organizacyjnie jest w latach '80, zapomnijcie np o płaceniu przelewem za obiad :)
      • areck Re: szkoła 313 na Cybisa 07.06.13, 13:35
        Co do hałasu i kurzu, być może jest to pewien problem.
        Z dojazdem - nie zgodzę się.
        Wystarczy zatrzymać się na parkingu od strony Romera i przejść te 50 czy nawet 80 metrów.
        Trzydzieści lat temu to była bardzo sympatyczna szkoła.
        Absolwent ;)
    • beniamina Re: szkoła 313 na Cybisa 05.06.13, 09:44
      A ja nie narzekam. Córka aktualnie kończy 1 klasę sześciolatków i jestem bardzo zadowolona. Pewnie, że przeszkadza mi budowa, fakt zabrania pasa zieleni oraz brak aktywności w tej sprawie od dyrekcji (podobno obiecano nowe boisko), ale nie zamierzam ani zabierać dziecka ze szkoły ani odradzać.
      Jeżeli chodzi o zerówkę to wiem tylko z informacji od znajomych, że jest OK. Nie słyszałam żadnych negatywnych opinii.
      • tamade Re: szkoła 313 na Cybisa 11.06.13, 16:15
        Budowa jest realizowana na podstawie umowy dzierżawy na wykonanie drogi dojazdowej podpisanej 27 maja 2013r. przez Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 313 (prawdopodobnie przez p. Alicję Patalas), jako że działka między ogrodzeniem, a górką należy do szkoły oraz na podstawie zgody wydanej 28 maja 2013r. przez p. Annę Słomińską, Naczelnik Biura Gospodarki Nieruchomościami delegatura Ursynów – teren między górką, a drogą wzdłuż budynku Cybisa 5 należy do miasta. W umowie jest napisane, że szkoła wydzierżawia teren nieodpłatnie (na ponad 3 lata) w zamian za wywiązanie się z postanowień listu intencyjnego stanowiącego załącznik tej umowy. A w liście intencyjnym jest remont doniczki betonowej przy wejściu, wyburzenie murka i zerwanie asfaltu na jednym z placyków. Powinna pani dyrektor odpowiadac za niegospodarnosc, bo Oświata płaci przecież czynsz dzierżawny za ten teren miastu ! A ona tak właściwie za free , na ponad 3 latka oddaje kawalek terenu Wlodarzewskiej. Wiecej na temat: www.facebook.com/zakatekcybisa
        • zteff Re: szkoła 313 na Cybisa 12.06.13, 11:31
          Pani dyrektor często paraduje z siatką pełną piwa, niby też człowiek ale skoro piastuje takie stanowisko to powinna się lepiej kamuflować
        • an.99 Re: szkoła 313 na Cybisa 25.07.13, 12:41
          Umowa została unieważniona. Pani dyrektor przekroczyła swoje uprawnienia podpisując taka umowę ( nieznajomość prawa :) )
          Ciekawe kto uporządkuje teren przy boisku ? wykonawca drogi i nieważny dzierżawca,firma Koel sp z o.o. ? czy pani dyrektor ?
          Przez lata nie można się było doprosić dyrekcji o uporządkowanie terenu boiska , słyszało się , że teren nie należy do szkoły, a przy wydzierżawieniu, moiżna było łatwo znależć właściciela !
          Co do poziomu ? zależy od nauczyciela i zestawu uczniów w klasie . Zdolne dzieci radzą sobie w gimnazjum i LO dobrze, bez względu na oceny w podstawówce. Czerwone paski z podstawówki , różnie kończą . Zresztą tak jak wszedzie. Ogólnie było dobrze, ale bez porywów. Zależy tez od rodziców , co im się chce i jak wpływaja na grono i dyr.
          Gorzej teraz będzie z budową, hałas niemiłosierny, a część klas( większa ) właśnie od strony budowy jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka