dominik-jedrzejczak 23.01.13, 01:57 Zastanów się najpierw, co chcesz osiągnąć i ile schudnąć. Wystarczy zastosować tak niewiele, by to osiągnąć. forum.gazeta.pl/forum/w,15023,141989263,141989263,Tez_bylem_gruby.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcik72 Re: Dobra rada 18.11.13, 10:28 polecam Anię Sędziak z moj-dietetyk.pl. telefon do niej to 696-312-437. mam 28 kg mniej i jestem szczęśliwym, wolnym od nadmiaru cholesterolu facetem. A już lekarz groził mi tabletkami. Kazała zrobić badania krwi i pomogła. Nie głodowałem a czasem nawet mogłem zjeść słodkości. jestem zadowolony. Poza tym miała dla mnie czas. podoba mi się efekt. A to najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
mirek1918 Re: Dobra rada 20.11.13, 00:48 Najważniejsza jest ilość makroskładników dostarczanych w siągu dnia. Przekraczając dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na pewno nie schudniesz, jak i odwrotnie, nie dostarczając odpowiednich ilości kcal na pewno nie przytyjesz. Oczywiście Twoje zapotrzebowanie kaloryczne jest w dużym stopniu zależne od rodzaju Twoich aktywności, nawyków i stopnia w jakim podkręcisz swój metabolizm. -- pozdrawiam Mirek http: odchudzanie-kurs.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dietetyk.beata Re: Dobra rada 29.03.14, 13:48 Dieta bez cudów, czyli profesjonalne porady świeżo-upieczonej dietetyczki!!! Obecnie jestem na urlopie wychowawczym, szukając dla siebie zajęcia, które pozwoli mi jednocześnie być matką i realizować się zawodowo jako dietetyk, wymyśliłam – udzielanie porad dietetycznych on-line. Proszę się nie bać słów „świeżo-upieczona”, bo to akurat gwarancja, że podchodzę do sprawy poważnie i profesjonalnie – nie chcę narobić sobie kłopotów na początku kariery zawodowej. Ponadto dietetyka to moja pasja i sama również staram się zdrowo odżywiać, choć nie jest lekko, gdy jest się uzależnionym od czekolady ;-) Moje doświadczenie?? zajęcia i praktyki w takich placówkach jak: szpitale, zakład gastronomiczny, ośrodek pomocy społecznej, żłobek/przedszkole. Ponadto bezpłatna pomoc moim znajomym, którzy byli chętni poddać się moim zaleceniom – ale tutaj niestety potrzebna jest cierpliwość i konsekwencja pacjenta, a z tym gorzej. Może jakby zapłacili to by się stosowali ;-) Napisałam dwie prace dyplomowe na podstawie badań: 1. „Aktywność ruchowa a nadwaga w opinii kobiet” 2. „Żywienie dzieci do 3 roku życia” Dość o mnie, teraz cos na temat mojej usługi! Jak to wygląda?? Na początek wysyłasz do mnie maila o treści np. „Jestem zainteresowana/’ny poradą dietetyczną. Pozdrawiam, Imię i Nazwisko.” W odpowiedzi otrzymasz ankietę, kilka dodatkowych pytań i wszelkie niezbędne informacje o naszej relacji „pacjent – dietetyk”. Otrzymane dane, załączniki, informacje – zweryfikuję, ocenię – jeżeli będę w stanie Ci pomóc wyślę maila akceptującego zlecenie, jeżeli będzie potrzeba poproszę o kolejne dane. I dopiero tutaj zaczynają się koszty – wysyłasz 50zł na moje konto. W odpowiedzi otrzymujesz: - analizę stanu odżywiania, - analizę stanu zdrowia, - wyliczenia (BMI, WHR, Wskaźnik wagowo-wzrostowy Mw) - plan działania (założenia, podstawowe zmiany) – i tutaj od Ciebie zależy jak dalej potoczy się nasza relacja) Jeżeli jesteś zainteresowana/’ny mailowaniem ze mną zapraszam i proszę o kontakt na maila: dietetyk.beata@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś