Dodaj do ulubionych

Czy wchodzić w VECTRę ? ? ?

07.03.14, 17:02
Kończy mi się umowa z UPC ( Plusy dość stabilny sygnał Minusy: drogo, kiepski kontakt z
operatorem , oferta słabsza) Natomiast widziałem jakiś czas temu negatywne oceny Vectry na która przedstawiciel usilnie mnie namawia. Jak jest teraz? Lokalizacja moja to Kabaty
Obserwuj wątek
    • antek.eu Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 07.03.14, 23:20
      Mam w jednym lokalu umowę z Vectra a w drugim z UPC. UPC zdecydowanie bardziej stabilne i do tego konsultanci bardziej odpowiedzialni. Vectra to niestety dno i jak tylko koniec umowy to od nich spieprzam.
      • marek.dumle Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 08.03.14, 14:56
        Na części Kabatów oferuje się też Netia. Ceny mają dobre, ale nie wiem jak ze stabilnością i obsługą.
        • areck Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 10.03.14, 15:55
          Moi rodzice mieli Netię - kiepsko.
          Pikseloza na wszystkich kanałach HD, wycofali się zaraz po zakończeniu okresu obowiązkowego.
          • gt4 Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 10.03.14, 16:48
            Właśnie po 4 latach zrezygnowałem (dwie umowy po dwa lata) i dowiedziałem się od Vectry, że zerwałem warunki umowy i kara wynosi X zł.
            Interweniował Prezes UKE i Vectra szybko wycofała swoje nieuprawnione roszczenia.

Jeśli chodzi o usługi - net w miarę ok, czasami brak łączności np. od godz. 23 (informacje na mejl, że coś poprawiają i teraz przerwa...)
            TV - uważam, że jakość np. obrazu HD słaba, często jakieś błędy dekodera, że sygnał niedostępny albo karta dekodera "błąd odczytu". Nie jest to nagminne, ale zdarzało się w najlepszych momentach filmu:-)

Rozpocząłem przygodę z Netią, jakość obrazu HD b.d., net ograniczony fizycznie, łączem telefonicznym, ale po kablu "CU Netii".
            Informacja i jakość komunikacji (umowa, strona, e-mail, konsultanci) bez porównania z Vectrą.
            Duży plus, za możliwość dość swobodnego doboru programów, który podzielony jest tematycznie - czego nie można było dokonać w Vectra.
            • guestowiec1 Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 02.04.14, 23:31
              Tyle, że jak dobrze porównasz, to te pakiety w Netii (przy doborze tych samych kanałów) wychodzą drożej niż UPC, czy Vectra. Nie wiem, póki co, jak z jakością. Co do porównania Vectra vs UPC. Vectra częściej zrywa net, częściej błędy jakieś wyskakują, ale w UPC i tego się nie ustrzeżesz. Co więcej, wydawać by się mogło, ze gorszej obsługi klienta jak w Vectra, nie ma. Otóż jest. W UPC. Dopóki nie trzeba kontaktować się z BOK wszystko jest niby OK, ale, gdy do tego dojdzie, to pierwsze co wypowiedzieć umowę. Te głąby dają sobie 30 dni na rozpatrzenie reklamacji i podjęcie ew. działań. Praktycznie niespotykane na rynku.
    • radracon Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 15.03.14, 20:56
      Na temat Vectry się nie wypowiem, gdyż nie znam ich. Z UPC zrezygnowałem z końcem sierpnia 2013 r. - do białej gorączki mnie doprowadziła seria podwyżek bez żadnego uzasadnienia. Wówczas przeszedłem do MultiMedia i mogę z czystym sumieniem napisać: JEST OK, a nawet więcej niż ok. W UPC zdarzały się jakieś przerwy sygnału internetowego (średnio raz w miesiącu kilka godzin), w MM nie zdarzyło się to jeszcze ani razu. Rachunek: 68 zł (zamiast 120 w UPC), a oferta programowa porównywalna. Polecam jako rozsądną alternatywę.
    • amajszczyk Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 01.04.14, 11:40
      Moja lokalizacja to Natolin-Ja Vectry nie polecam.Korzystałam i dzięki Bogu już nie korzystam.
      • yes2mike Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 06.04.14, 11:55
        Z nimi bywa różnie. Jeden kumpel mieszka na Kabatach i jest koszmar. Z kolei inny na Stokłosach i nie ma najmniejszego problemu.

Mnie irytuje ciągły spam. Nie ma dnia żeby nie upchnęli jakiejś ulotki... Czasem kilku i to od różnych "opiekunów budynków". Albo ludzie od nich odchodzą, albo faktycznie jeden budynek podlega kilkudziesięciu ludziom (tyle różnych nazwisk naliczyłem).
        Najzwyczajniej w świecie marnują papier i drażnią ludzi. Skoro przez rok wcisnęli do jednej skrzynki kilkaset reklam i nikt nie dał się przerobić, to tak będzie.
    • patryg1 Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 29.04.14, 09:24
      Jeśli chodzi o Vectre to mam mieszane uczucia. Przed trochę ponad 2 lata było z nimi wszystko ok. Jak przedłużyłem po dwóch latach umowę, też było jak należy. Niestety kilka miesięcy po przedłużeniu umowy, podeszli mnie niebyt ładnie i wcisnęli mi telefon stacjonarny (konsultantka na infolinii wprowadziła mnie w błąd i pod pozorem dwa razy szybszego internetu, przemyciła telefon za złotówkę, który w rzeczywistości kosztuje mnie 25 zł. miesięcznie) i podpisałem aneks na 24 miesiące na niekorzystnych warunkach. Reklamacje nic oczywiście nie dały, bo "wszystko podpisałem". Mają w pewnym sensie rację, jednakże sposób w jaki mnie porobili spowodował, że na pewno z nimi umowy nowej nie podpiszę. Póki co muszę się z nimi jeszcze niecałe dwa lata przemęczyć, bo kary za zerwanie umowy w tym momencie idą w tysiace złotych ale jak mi za dwa lata zaproponują nawet taniej niż u konkurencji to i tak pokazuje im środkowy palec. Oczywiście nie mam złudzeń, że i u konkurencji będą mnie chcieli wcześniej czy później porobić ale Vectre będę omijał dla zasady. Musze im jedynie oddac to, że nauczyli mnie szczegółowego czytania umów, a nie po łepkach w trakcie rozmowy z monterem.
      • getares Re: Czy wchodzić w VECTRę ? ? ? 11.05.14, 14:06
        To juz chyba zadna z firm nie jest uczciwa. Mi podobna sytuacja zdarzyla sie w UPC. Co innego zaoferowano mi przez telefon a co innego bylo w umowie. Oczywiscie podczas podlaczania dekodera nie zdazylam jej dokladnie przeczytac i nie zrezygnowalam z niej na czas. Efekt jest taki ze jestem z nimi zwiazana na kolejne dwa lata, place wiecej niz wczesniej, mam HBO, ktorego nie chce i telefon, ktorego nie uzywam. Jak mina te cholerne 2 lata myslalam zeby przejsc do Vectry, ale jak widac stosuja te same praktyki. To juz sama nie wiem co robic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka