22.08.04, 20:00
Dzisiaj jeżdziłam sobie rowerkiem po Ursynowie i kiedy byłam w okolicach
Warchałowskiego zauwazyłam łopoczącą na dachu jednego z bloków biało-czerwono
flagę ze znakiem Polski walczącej. Rozumiem, że to z okazji rocznicy
powstania. To bardzo cenny pomysł i flaga wygląda naprawdę niesamowicie wśród
bloków. Widzieliście ją? Wiecie czyja to inicjatywa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ursynowianin Re: Flaga IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 20:21
      Ta flaga wisi tam już bardzo dawno. Ze trzy lata temu też tam była. Nie wiem
      skąd, ale słyszałem, że wywiesił ją facet związany swego czasu z ruchem oporu,
      poza tym jakiś podobno radioamator. Ale głowy nie dam.

A na marginesie to czy zwróciliście uwagę, jak prezesi spółdzielni olali 60-tą
      rocznicę Powstania Warszawskiego? Jeśli były wywieszone jakieś flagi, to
      samorzutnie przez mieszkańców. Dozorcy nie dostali polecenia wywieszenia flag
      na poszczególnych budynkach spółdzielni a sami bali się to uczynić żeby
      ewentualnie nie podpaść zarządowi( rozmawiałem z moim).
      • miszka44 Re: Flaga 31.08.04, 13:53
        Podobno zmieniły sie przepisy i teraz nie ma obowiązku wywieszania flag. Nawet
        gdyby to była prawda, to żaden przepis nie zwalnia od odrobiny przyzwoitości.
        Z poprzednim zarządcą naszego domu, gówniarzem bez pamięci historycznej, nie
        szło latami sie dogadać w sprawie flag (A co mnie,k..., jakieś powstanie
        obchodzi). W tym roku już flaga wisiała. Sami musimy się o to starać, bo
        przyjezdne buractwo (a na pewno jego przeważająca część) nie za bardzo wie o co
        chodzi.

Pzdr
        M44
    • mmazurro Re: Flaga 22.08.04, 23:14
      W tym budynku funkcjonuje radiostacja żołnierzy AK "Jutrzenka" - na ścianie od
      Dereniowej na tablicy podana jest częstotliwość UKF na jakiej można ją złapać.
      Ale złapanie wcale nie jest łatwe, radio nadaje tylko w pewnych godzinach i
      słychać je w bardzo małym promieniu.
      • lewe_oko Re: Flaga 22.08.04, 23:20
        Aaa! Rozumiem! Wielkie dzięki za informacje.
        • Gość: Peppers Dokladnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 11:07
          Jest dokladnie tak jak mowil przedmowca.

Pozdrawiam!
          • szczupy Re: Dokladnie 27.08.04, 13:14
            Flaga jest już tam od ponad 10 lat.
            • Gość: Ursynowianin Wywieszanie flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:39
              Jak można spodziewać sie przyzwoitości od prezesów spółdzielni, bo to oni mogą
              polecić wywiesić flagi dozorcom np z okazji rocznicy Powstania Warszawskiego,
              skoro sa to przewaznie ludzie jej pozbawieni. Wystarczy poczytać na tym forum
              wątki dotyczące naszych spółdzielni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka