Dodaj do ulubionych

SP 303 Koncertowa

06.03.15, 09:43

Witam,
Chciałabym prosić o opinie nt. SP 303 przy Koncertowej. Zastanawiam się nad posłaniem dziecka do tej szkoły. Może ktoś wie czy spoza rejonu jest szansa na dostanie się do tej szkoły?
Będę wdzięczna za wszelkie info, które pomoże mi podjąć decyzję,
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ana119 Re: SP 303 Koncertowa 06.03.15, 13:29
      Umów się na rozmowę z dyrekcją. Co do opinii to zależy na jakich nauczycieli wychowawców dziecko trafi. Poza tym trudno mówić o tym jak jest w innych szkołach bo nie praktykuje się częstego zmieniania szkoły. Jednym coś pasuje i mówią ta szkoła jest świetna a ktoś inny ma odmienne zdanie bo nauczuciel kolejny tyg bierze zwolnienie lekarskie
    • doktoredo Re: SP 303 Koncertowa 10.03.15, 09:47
      Szkoła ma świetne wyniki w poprzednim roku w sprawdzianie szóstoklasisty . Jeśli chodzi o minusy to w tym roku w szkole są dwie zerówki w których jest sporo wolnych miejsc , jedna zerówka to jeśli się nic nie zmieniło sami chłopcy ,więc pewnie część sześciolatków zostanie do tych klas dorzucona. Gdyby w szkole powstała klasa dla dzieci z orzeczeniami o odroczeniu ,to klasa ta zajmie pomieszczenie przystosowane dla najmłodszych. Gimnastyka dla maluchów odbywa się nie w sali gimnastycznej a w otwartym pomieszczeniu pomiędzy korytarzem a stołówką tzw. Forum . Dwa dni w tygodniu dzieci chodzą na drugą zmianę . Obiady są z pobliskiego przedszkola ,ale to chyba akurat jest plus.
    • kosmitka_a Re: SP 303 Koncertowa 17.03.15, 23:09
      Byłam na spotkaniu prezentującym szkołę i powiem szczerze, że wyszłam lekko zniesmaczona postawą p. Dyrektor i reszty skromnego grona pedagogicznego.
      Moje zniesmaczenie wzrosło po odwiedzeniu szkoły na ZWM, a Puszczyka tylko dobiło Koncertową...

Na dzień dobry przywitała nas kolejka jak za lat 80 - należało się wpisać przed wejściem, po co, tego nikt nie wie ;) ale wszyscy grzecznie stali i się wpisywali.

Pani dr troszkę jak dyktator, kilka razy pół żartem skomentowała niezbyt miło kolejne pytania od rodziców (w stylu, że kolejne pytanie... ile jeszcze tych pytań, czy to już ostatnie... no niemożliwe), ogólnie po spotkaniu dało się trochę odczuć, że chyba kadra zmęczona jest kolejnymi takimi samymi pytaniami co roku i chyba najlepiej by było jakby rodzice o nic nie pytali... w końcu mają najlepsze wyniki na Ursynowie i to powinno wystarczyć.
      Zaczynam się zastanawiać jakim kosztem to się odbywa, no ale może faktycznie są tacy fantastyczni.
      Niestety na spotkaniu nie było żadnego nauczyciela, jedynie pani ze świetlicy, która miała podobną postawę jak pani dr, w dodatku trochę brakowało jej cierpliwości aby odpowiadać rodzicom na pytania (pewnie ciągle te same), ciekawe czy z dziećmi jest podobnie.
      Sale jak to sale, choć mogłyby być trochę przyjemniejsze dla maluchów, za to fatalnie wypadła toaleta, przechodząc obok zamkniętych drzwi od razu dało się WYCZUĆ co za nimi jest, a niestety idąc do sal mija się je, czemu nie zostały sprzątnięte, czy to nagminne?

Na plus język niemiecki, dużo niemieckiego... i chyba na tym plusy się kończą, jeśli jeszcze jakieś były to powyższe odczucia je przyćmiły, a wizyty i postawa pedagogów w innych placówkach tylko utwierdziło mnie, że nienajlepsze pierwsze wrażenie jakie wywarła szkoła chyba nie jest bezpodstawne.

Jeszcze jeden minus - na spotkaniu prezentującym wszystkie szkoły, notabene w sali gimnastycznej szkoły 303, szkoła 303 miała chyba najuboższe "stoisko".
      Każda szkoła wyróżniała się jakimiś osiągnięciami, pokazywała co oferuje, można było porozmawiać z uśmiechniętymi nauczycielami, pozytywnie nastawionymi... a 303 -kę reprezentowała pani wicedyrektor i wspomniana już pani od świetlicy, które trochę sprawiały wrażenie, jakby za karę tam były.
      Ale wracając do minusa, na pytanie, czy na spotkanie organizacyjne w szkole można przyjść z dzieckiem, panie odpowiedziały że tak, ale lepiej przyjść samemu, chyba że dziecko nie będzie przeszkadzało i biegało :)
      KTO tu jest dla KOGO???
      Kto był na ZWM wie jak tam się przygotowali dla dzieciaków - mistrzostwo.
      Widocznie najlepsze wyniki wystarczają i wszyscy mogą już spocząć na laurach w SP 303.
      • michulanka Re: SP 303 Koncertowa 18.03.15, 18:00
        Podczas dnia otwartego można opowiadać cuda, a wyników się jednak nie sfałszuje...
        • kosmitka_a Re: SP 303 Koncertowa 19.03.15, 19:04
          Mimo wszystko mam nadzieję, że ominie mnie wątpliwa przyjemność współpracy z pedagogami z tej placówki, bo jednak jeśli wszystkim udziela się nastawienie p. dyrektor, to chyba wolę wybrać placówkę, która ma 2 pkt mniej
          • krz88 Re: SP 303 Koncertowa 20.03.15, 12:19
            Widzę że niewiele się zmieniło w tej szkole w ciągu ostatnich 15 lat jeżeli chodzi o dyrekcję i pedagogów. Nie polecam. Mogą mieć wysokie wyniki ale traktowanie rodziców i uczniów z problemami czy bez zostawia wiele do życzenia. Poleciłbym szkołę przy Lokajskiego.
      • z.etka Re: SP 303 Koncertowa 05.04.15, 10:34
        Ja też byłam na spotkaniu na Koncertowej i w sumie mogę się podpisać pod każdym słowem Kosmitki. Wyszłam zdegustowana postawą dyrektorki, wszystko w szkole jest świetne, nawet jak czegoś nie ma to i tak jest świetne. Nie wiem, moze przez spodziewany natłok dzieci (zerowka w szkole) tak chciała zniechęcić potencjalnych chętnych. A moze ten typ tak ma jesli pojawiają się opinie ze nic się na przestrzeni lat nie zmieniło..
        Ciekawa jestem opinii o szkole na ZWM (nie bylam na spotkaniu, slyszalam ze jest duzo dzieci) i na Puszczyka (tu bylam, wrażenie pozytywne).
        Zastanawia mnie tez podejscie do dzieci nie chodzących na religię, na Puszczyka odnioslam wrazenie ze sporo religii jest w zyciu szkoly... Malo jest opinii o tej szkole a chętnie poczytam każdą :)
        • ewa10066 Re: SP 303 Koncertowa 06.04.15, 11:04
          Bez przesady ,to nie jest szkoła religijna.Szkoła niby sportowa ale wf w tej szkole to PORAŻKA .Dzieci na ogół graja w dwa ognie itp.Brak ćwiczen ogólnorozwojowych.WiosnĄ wystarczy wyjść na spacer i zobaczyć na terenie szkoły dwóch plotkujacych w-fistów ,gdy w tym czasie dzieci robią co chca/plan lekcji wf poszczególnych klas na stronie szkoły/ Pani Dyrektor owszem miła,ale to co mówi wielokrotnie nie ma nic wspolnego z rzeczywistością .Ogólnie bezpiecznie.
    • elz.zala Re: SP 303 Koncertowa 21.05.15, 13:40
      Dwójka moich dzieci chodziła do tej szkoły, nie mam o niej najlepszej opinii.
      Fakt, że ma bardzo dobre rankingi w testach szóstoklasisty, ale jest to tylko ciężka praca dzieci i ich rodziców, większość dzieci chodzi na korepetycje, a już prawie wszystkie na dodatkowe kursy z języków obcych (często całymi klasami na dodatkowe kursy lub też pół klasy do tej samej korepetytorki)
      W roku szkolnym 2013/2014 bardzo dużo nauczycieli odeszło, poziom nauczania niektórych przedmiotów jest bardzo przeciętny.
      A co do pani Dyrektor, to ciężko cokolwiek załatwić. Ma swój ustalony sposób sprawowania rządów.
      Dzieci młodsze chodzą 2-3 razy w tygodniu na popołudnie, ostatnie lekcje kończą się wtedy 16.20, ale planują otworzyć 5 pierwszych klas, więc pewnie wszystkie dzieci z klas 1-3 będą chodzić tylko na popołudnie.
      Bardzo dobre wyniki moich dzieci (tak jak zresztą ich koleżanek i kolegów) to w większości zasługa ich pracy po szkole i korepetycje
    • pon_go Re: SP 303 Koncertowa 25.05.15, 00:33
      Tez bym chciał wiedzieć jak wyglada atmosfera w szkole przy koncertowej. Czy nauczyciele sa życzliwi wobec uczniów? Czy sa jakiekolwiek problemy, gdy dziecko nie uczęszcza na religie?
    • Gość: Kill The Poor Re: SP 303 Koncertowa IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.20, 18:12
      W SZKOLE MIAŁY MIEJSCE PRZESTĘPSTWA:
      - prześladowanie,
      - podżeganie nieletnich do przestępstwa,
      - doprowadzenie do ciężkiego rozstroju zdrowia,
      - poświadczenie nieprawdy na dokumentach,
      - okradanie najniżej uposażonych pracowników poprzez bezprawne zaniżanie płacy zasadniczej brutto.
    • Gość: Kill The Poor Re: SP 303 Koncertowa IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.20, 12:23
      W SZKOLE MIAŁO MIEJSCE:
      - prześladowanie,
      - podżeganie nieletnich do przestępstwa,
      - doprowadzenie pracownika do ciężkiego rozstroju zdrowia,
      - poświadczenie nieprawdy na dokumentach przez dyrektora,
      - okradanie najniżej uposażonych pracowników poprzez bezprawne zaniżanie płacy zasadniczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka