Gość: braincleaner IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 00:45 Mój jednoznaczny faworyt: wielopiętrowy bunkier na rogu Herbsta i KEN przy stacji Stokłosy. dopiero obecnie widać, jakie to będzie obrzydliwstwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maa Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.aster.pl 03.12.04, 10:50 Obstawiam blokowisko PAX-u na Stryjeńskich,przytłaczające okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 11:00 Też jestem za PAXem. Absolutne numero uno. Włodarzewska przy Herbsta jeszcze niegotowa, ale myślę, że szykuje się na drugie miejsce ex aequo z Galerią Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 03.12.04, 11:31 Galeria Ursynow za tandetne wykonanie, za obrzydliwe mrugajace gwaizdki, za ociezalosc i zdewastowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 03.12.04, 12:15 Zgadzam się - dla mnie najgorsze są takze budynek na rogu Herbsta i KENu, Galeria Ursynów i budynek PAXu. A że ten na Herbsta bedzie brzydki było wiadomo - wystarczylo spojrzeć na wisząca tam wizualizację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senq Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 13:09 Budynek herbsta/ken...jak widze te szare i wysokie panele to az mnie sciska. Szczegolnie ze mieszkam kolo tego... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 03.12.04, 13:20 nic nie przebje budynku NCC na Kabatach dowody fotograficzne -> fotokabaty.za.pl/kabaty-035.jpg fotokabaty.za.pl/kabaty-036.jpg fotokabaty.za.pl/kabaty-132.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 03.12.04, 13:25 Nie zgodzę sie z Tobą. Na Kabatach najbrzydszy jest budynek ze srebrnym stożkiem - Alanex-bau. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 03.12.04, 15:32 Jak dla mnie jest całkiem ładny... gdyby pozostałe budynki "Ostoii" były pomalowane w taki sam sposób, to by się nie wyróżniał aż tak bardzo... a że zwraca się uwagę na 'majtkowy' wieżowiec, to stożek razi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 16:13 Weź no trzymaj prosto ten aparat:)) A najładniejsze już były? Pamiętam, że kiedyś, jak zobaczyłam go pierwszy raz to b. podobał mi się budynek na Cynamonowej (taki żółty, zaokrąglony), ładne jest Metrum (przy Stokłodach, DD) i takie ogrodzone osiedle przy Wąwozowej (idąc od stacji Kabaty na zachód i po prawej stronie Wąwozowej, takze 400m od stacji). A nie drażni was ten wściekły turkus przy Przy Bażantarni (róg KEN)? A i zdaje się, że szykują się niezłe potworki w postaci osiedla domów, bliźniakó, segmentów w okolicach Wełnianej (to jest w trakcie budowy, ale sporo już widać, a i kiedyś widziałam projekt w internecie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maa Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.aster.pl 03.12.04, 18:44 Skoro już jesteśmy w rejonie Kabat:nic nie "przebije"zaniedbania budynku "Idealnego Mieszkania"(co za ironia)przy Polnej Róży:duży,brudnoszary,z łuszczącymi się balkonami,bez odrobiny zieleni.Przy tej samej ulicy:brudnobiały,"oborowaty"blok o za małym dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgus Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 21:33 na Kokosowej jest stary drewniany budynek, chyba z początku wieku.Szkaradzieństwo, zupełnie jak z Powiśla w Lalce Prusa Warto zobaczyć. To też Ursynów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 21:36 > na Kokosowej jest stary drewniany budynek, chyba z początku > wieku.Szkaradzieństwo, zupełnie jak z Powiśla w Lalce Prusa Warto zobaczyć. To > też Ursynów.Pozdrawiam. Ten dom nie jest brzydki, tylko zniszczony i zaniedbany, a to nie jest konkurs na najbardziej zaniedbany dom, tylko na najbrzydszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pluszak Galeria Ursynów IP: *.chello.pl 05.12.04, 12:10 Zdecydowanie. Uroda, zgrabność i wdzięk moskiewskich "pałaców kultury". A Kabaty/Moczydło to osobny rozdział... Koszmar urbanistyczny, o mieszkania w który mw dodatku ludzie się zabijali - a teraz w okolicy beton na betonie, sąsiad z sąsiedniego bloku do zupy mlecznej przez okno zgląda i w dodatku wąziutkie uliczki bywają... zakorkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: Galeria Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 09:48 zdecydowanie 10-piętrowy koszmar (spółdzielnia 200?) na rogu Wąwozowej i Stryjeńskich - przytłaczająca kupa betonu z zadziwiającą architekturą dachów, daszków i kominków (szczególnie porażająca swym urozmaiceniem od południowo- wschodniej strony). Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: zdecydowanie najbrzydsze 10.12.04, 11:32 Dla mnie zdecydowanie najbrzydsze to 1. Budynek Pax-u róg Moczydłowskiej i Stryjeńskich. Jak można było postawić coś takiego w takiej okolicy? 2. Budynek Spółdzielni Siódemka przy ul.Pustułeczki - jest bardzo dobrze widoczny z ul.Płaskowickiej na odc. Geant - Puławska. Istny gargamel. Ten kształt, te daszki, wieżyczki, no i porażająca niebiesko - pomarańczowa kolorystyka! To chyba nie architekt projektował, a jeśli już to z pewnością daltonista. 3. Spóldzielnia Oktavia przy ul.Rosoła na wprost wylotu Jeżewskiego. To nie jedyne dzieło na Ursynowie tego architekta wielbiącego pseudo mansardowe dachy. Nie będę wymieniać pozostałych, bo przewraca mi się w środku. Ale Oktavia przebija pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: zdecydowanie najbrzydsze IP: *.chello.pl 10.12.04, 18:56 dorzucam odważnie kościół Przy Bażantarni fatalną architektonicznie lepiankę gigantycznych aspiracji ŚP Księdza który niestety przespał lekcje historii architektury i podstawowych zasad estetyki europejskiego chrześciaństwa + przy tej samej ulicy "gmach" TP ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Galeria Ursynów 10.12.04, 19:12 Gość portalu: erka napisał(a): > zdecydowanie 10-piętrowy koszmar (spółdzielnia 200?) na rogu Wąwozowej i > Stryjeńskich - przytłaczająca kupa betonu z zadziwiającą architekturą dachów, > daszków i kominków (szczególnie porażająca swym urozmaiceniem od południowo- > wschodniej strony Też tak uważam. Spółdzielnia "Klub 200" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: A POZA TYM CZUJECIE SIĘ DOBRZE ? IP: *.aster.pl 11.12.04, 11:30 że też ludzie nie mają nic lepszego do roboty ! może byście tak wyszli na chwilę i posprzątali psie kupy? hau, hau Odpowiedz Link Zgłoś
paprykova Re: Konkurs Kopcińskiego 16! 14.12.04, 13:27 Kika popieram takiego koszmaru nie ma nigdzie na świecie ps czy Ty tam własnie mieszkasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:08 Wszystkich przebija wielokrotnie przebudowywany i rozbudowywany "mutant: stojacy na rogu Dereniowej i I.Ghandii (ten z restauracja). Przeciez to potwor bez zalozen architektonicznych... Forme ostatniej przebudy probowano uzasadnic koncepcja upodobnienia budynku do "arki"... Malo przekonywujace. A do tego goralski wystroj parteru... ;))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.kabaty.2a.pl 12.12.04, 10:47 Zdecydowanie najbrzydszy jest "Twój Biały Dom" przy Wąwozowej i turek z drugiej strony (na przeciwko NASK-u). Ja naprawdę nie wiem z której wsi oni tych architektów ściągają, ale na pewno za chwilę Ursynów się do tej wsi upodobni i już będziemy wiedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursynowianin Rog Herbsta i KEN. Rekordzista brzydoty i chamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:58 Pasuje do otoczenia jak czyrak na d...pie. Na dodaatek zasypuja wykonane przejscie podziemne. Do garazu dojezdza sie przez ciag pieszy ( chodnik i sciezke rowerowa.) Za cal ten skandal ktos powinien w wydz. architektury i urbanistki stracic prace a potem prokuratr powinien sprawdzic czy nie wydano warunkow zabudowy i pozwolenia na budwe za lewe pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
sldpsl Re: Rog Herbsta i KEN. Rekordzista brzydoty i cha 14.12.04, 13:53 Zasypują przejście? To rzeczywiście idiotyzm - po remoncie to zapomniane i nigdy nie dokończone przejście podziemne mogło połączyć dwa fragmenty Pasażu Ursynowskiego i stworzyć rzeczywiście miły pasaż na tyłach KENu. Szkoda - ale może jednak kiedyś ktoś do tekj koncepcji wróci? Wydawała się mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Rog Herbsta i KEN. Rekordzista brzydoty i cha 14.12.04, 19:20 Owszem przejście byłoby fajne, gdyby było czyste, odnowione z jakimiś sklepami. Bezpieczne dla dzieci, które nie musiałyby przechodzić przez jezdnie - temu miały służyć. Ale od zawsze są brudne, śmierdzące uryną, obrzydliwe - jakoś mi go nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.mofnet.gov.pl 22.12.04, 10:34 Moje typy: - różowo-niebieska mydelniczka na rogu KEN i Wąwozowej - Biały Dom na rogu Wąwozowej i Zaruby - Kościół na ul. Przy Bażantarni (p.w. św. Władysława z Gielniowa) - to jest szczyt kiczu, gargamelstwa. Nie wiem po co malują domy na tak dziwaczne kolory. Ktoś powinien to koordynować żeby okolica miała dobrane kolory, a nie takie mydło i powidło (różowy, zielony, pomarańczowy, żółty, biały - mieszanka stylów, tonacji = koszmar estetyczny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Tesco Kabaty IP: *.aster.pl 23.12.04, 21:05 przepiękny "blaszak" z odpustowym charakterem punktów sprzedaży naręcznej typu podrabiane pefumy, majtki, rajstopy i płyty CD za 3 złote Odpowiedz Link Zgłoś
askan5 Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 24.12.04, 09:04 Moim zdaniem koszmarne sa bloki Wersalu Podlaskiego przy KEN, róg Płaskowickiej. A najgorsze jest tzw. jajo, 16-to pietrowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galeria Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.l4.c5.dsl.pol.co.uk 21.01.05, 22:19 nie zgadzam sie. sa schludne i naprawde na poziomie wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
sldpsl Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! 24.12.04, 12:40 W kategorii "dokonania nowe": 1. Herbsta/KEN za wspaniałe dopasowanie do trzy-czteropiętrowych domów w pierzei KEN i cieszący oko ślepy tył z jakiegoś szarego megasajdingu wychodzący na pasaż kawiarniano-restauracyjny. 2. Śliczny budyneczek w kolorze bieliźnianym na rogu Wąwozowej i KEN z wyróżnieniem zwłaszcza za gustowne zwieńczenie pikelhaubem. 3. Centrum Natolin/Galeria Ursynów za udany import skali godnej moskiewskiego Arbatu. W kategorii "zabytki": 1. Megasam - zwłaszcza za przechowywanie ku pamięci przyszłych pokoleń pozostałości po neonach zachwalających handel spółdzielczy i zalety Ursynowa 2. Wysokie bloki Osiedla Na Skraju w części między Rosoła a Kiedacza za próbę edukacyjnego pokazania kolejnych warstw odpadających elewacji. 3. Galeriowce na Ursynowie Północnym - wysokie bloki, gdzie do niektórych mieszkań wchodzi się przez galeryjki. Wyróżnienie specjalne ex-aequo dla Kościołów przy Bażantarni za próbę przechowania wewnętrznej kolorystyki epoki wczesnych Burger Kingów i dla Kościoła Wniebowstąpienia przy KEN za skuteczne psucie pierwotnej bryły tynkowaniem, dobudówkami i innymi ozdóbkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomo Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.aster.pl 27.12.04, 20:01 Co do tzw."Galerii"Ursynow i jej porownania ze skala Arbatu-Moskwa moze nie zachwyca w kazdym miejscu,ale porownywanie czegokolwiek w niej do tej wielkiej kupy brrrr.......pomyslec,ze byly pomysly ulokowania tam ratusza Ursynowa.W ogole nie rozumiem czemu ktos tak usilnie dazy do zageszczania zabudowy na Ursynowie(Kabaty,KEN).Mi sie podoba,ze przed domem mam boisko i trawnik,a nie jakies budy dla wiesniakow ktorym sie wydaje,ze gesto jest fajnie.Wynocha do Centrum-tam powinno byc gesta zabudowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Pawilon na rogu Beli Bartoka i KEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:07 To najgorsza wizytowka Ursynowa, jak sie wjezdza na KEN ze srodmiescia. Najpierw ma sie po lewej stronie prowizoryczny parking, a potem na swiatlach przyciaga oko upstrzony tagami i grafitti duzy smietnik stojacy prawie na samym skrzyzowaniu, przed pawilonem handlowym zbudowanym onegdaj zgodnie z zasada, ze rampa od ulicy. Chyba nic sie nie da z tym zrobic, bo architektem tego 'cuda'jest nietykalny pan Wicha, autor skadinad udanej KEN 98-92. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Pawilon na rogu Beli Bartoka i KEN 03.01.05, 01:02 To chyba trochę niesprawiedliwa opinia, bo pamiętam wywiad z Wichą w Pasmie, gdzie krytykował te "bunkry" i namawiał do zburzenia ich i zbudowania czegoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Jednak Piotr Wicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:47 Ale w spoldzielni mowili, ze autorem pawilonu jest p.Wicha i dlatego polaczyl ten pawilon wypukłą kładką (wesołego przechodzenia gdy jest śnieg i chlapa!) z budynkiem KEN 98. Miał do tego prawo, bo jest autorem, tak powiedzieli w spoldzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galeria Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.l4.c5.dsl.pol.co.uk 21.01.05, 22:24 ja tam mieszkam. uwazam ze ten budunek ma cos w sobie. jest ladna wizytowka ursynowa i dobrym punktem nawigacyjnym (pamietam przy wprowadzaniu sie-dostawy) oraz,co za udogodnienie - wsiadajac do taksowki gdziekolwiek w warszawie mowisz tylko 'galeria ursynow'.. i jestes w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 13:20 > Kościoła Wniebowstąpienia przy KEN za skuteczne psucie pierwotnej bryły > tynkowaniem, dobudówkami i innymi ozdóbkami. I z tymi obleśnymi pojemnikami na śmieci, które reprezentują kościół od strony KEN. Mogliby przynajmniej jakąś gustowną wiatę postawić. Zna ktoś księdza-administratora i mógłby mu szepnąć słówko, że te obdarte pojemniki to strasznie paskudne są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek2406 Re: Konkurs na najbrzydszy budynek Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 21.01.05, 23:51 uważam ze kościół przy Al Ken bije wszystkie budynki na głowe. Jest przeogromny i obrzydliwy Ma rozmaiary stodoły Odpowiedz Link Zgłoś