Dodaj do ulubionych

Ile może trwać ocieplanie?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 10:14
Budynek 5 piętrowy ocieplają panowie już prawie miesiąc. 5 pięter razy 3
balkony daje 15 balkonów. Jedyne co im dobrze idze to słanie od rana ku…w.,
nie ważne że śpią ludzi, to jeszcze można przeżyć, ale małe dzieci są w
środku i słyszą tylko” ku… rwa, gdzie moja……” Ekipę remontowa widać owszem
raz na jakiś czas. Byle więcej takich ekip pracowało. O jakości pracy nie
będę pisać, sprawa jasna zniszczone wszystko co można było zniszczyć, od
balustrady balkonu, po podłogę z pięknymi kleksami.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: Ile może trwać ocieplanie? IP: *.chello.pl 25.07.05, 23:28
      Moj jest 12-pietrowy docieplaja i maluja. W domu pelno styropianu, a rano budza
      mnie przez okno glowy robotnikow. Wkurza mnie ta sytuacja maksymalnie:), ale
      przezyje jakos...Wazne aby za oknem bylo kolorowo i przyjemnie. Nie znosze
      szarych blokowisk.
      • Gość: wkurzona Re: Ile może trwać ocieplanie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 23:58
        To Cie podziwiam,że z humorem podchodzisz do całej sytuacji. Mój jest 5-
        piętrowy i za kilka dni bedzie miesiąc a do malowania daleko. Robotnicy udają
        tylko,że pracują. Moja cierpliwość się skończyła;)
        • Gość: Ciekawy A w jakiej to spółdzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:54
          Mnie interesuje, w jakiej to się dzieje spółdzielni.
          Takie tempo pracy i jakośc wykonastwa to ewidentna wina spółdzielni, której
          przedstawiciel powinien pilnować wykonawcy.
          • Gość: wkurzona Re: A w jakiej to spółdzielni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 11:32
            Jary, spółdzielnia ma to gdzieś bo te "barykady"nie stoją pod ich oknami.
            • Gość: Poinformowany Re: A w jakiej to spółdzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:51
              Ocieplenia zawsze trwają powyżej miesiąca, nawet domu jednorodzinnego. W
              spóldzielni Jary nie ociepla się aktualnie żadnego budynku 5 piętrowego.Byc
              może wkurzonej mieszkance chodzi o jej klatkę schodową,gdzie oprócz ociepleń
              prowadzone są remonty balkonów - to niech nie dezinformuje.
              • Gość: Spółdzielca Do poinformowanego pracownika spółdzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:31
                Żeby to co piszesz było wiarogodne, to powinieneś zakichany pracowniku
                spółdzielni podać swoje imię i nazwisko.
                Widać, że w Jarach czytają forum, odpowiadaja na zarzuty ale anonimwo.

A ocieplenia rzeczywiście trwaja bardzo dlugo, do tego wykonywane są niefachowo
                bo jako budowklancowi temat jest mi znany. Widocznie nadzór spółdzielniany
                byczy się na plaży.

• Gość: wkurzona Re: Do poinformowanego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 21:48
                  Panie Poinformowany
                  Owszem docieplenia mogą trwać i dłużej , ale krócej tez można jak się coś robi,
                  a nie pracuje na balkonie raz lub dwa razy na tydzień. Aktualnie ocieplana
                  jest cześć bloku 5- piętrowego od strony ulicy, a druga od przychodni wyższego.
                  Wiem gdzie mieszkam i póki co to są Jary.
                  A co do remontów balkonów, skuto a jakże go, położono nową podłogę. I co z tego
                  jak wygląda gorzej niż wcześniej. Nie dość, że są kleksy z zaprawy to po
                  dzisiejszym dniu dołączyły kleksy rozmazane z tynku akrylowego. Nie wspomnę o
                  tym, że okna są też upaćkane, dobrze że nie wymienione bo nie wiem co by było.
                • Gość: Poinformowany Do Spółdzielcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:06
                  A dlaczego to Ty zakichany Spółdzielco nie podałeś swojego nazwiska i nikt inny?
                  • Gość: Jaromir Gazy Do wszystkich Wątkowiczów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:25
                    W związku z agresywnym apelem Poinformowanego z kręgów spółdzielnianych w SMB
                    JARY, informuję wszystkich Wątkowiczów, że po moim poście ten Poinformowany
                    nadal się raczej nie ujawni!

O ile moge zrozumieć, że nie chcą tego uczynić z różnych względów Wkurzona,
                    Spółdzielca i inni uczestnicy wątku, to nie rozumiem, dlaczego nie chce sie
                    ujawnić przedstawiciel spółdzielni skoro tak doskonale wie wszystko. Skąd mamy
                    wiedzieć, że tego nie pisze jakis Kazio z Imielina?

Ze swej strony dorzucę nieco więcej faktów dotyczących fuszerki przy
                    ocieplaniach a każdy może to osobiście sprawdzić. Wystarczy rzucić okiem na
                    niedawno ocieplone ściany budynku Wiolinowa 2 lub Puszczyka 11 - widać
                    przebijającą spod tynku na ocieplonych ścianach siatkę połączeń płyt
                    styropianowych będącą niczym innym jak pęknieciami wierzchniej warstwy tynku.
                    Za rok lub dwa będziemy znowu to naprawiać, oczywiście zapłacimy za to my,
                    spółdzielcy.
                    Nikt nie chce wyjaśnić w spółdzielni( powinna to uczynić przede wszystkim rada
                    nadzorcza), czy powodem tego jest złe zlecenie dla projektanta ociepleń, czy
                    wykonany przez niego projekt, czy złe materiały uzyte do ocieplenia, czy brak
                    nadzoru ze strony spółdzielni, czy beztroska prezesów itp. Wielokrotnie
                    zwracałem na to uwagę, ale ważniejszym jest premia dla zarządu a nie nasze
                    pieniądze.

Kończąc, ja swoje dane personalne podałem i teraz Wątkowicze czekają na odzew
                    przedstawiciela spółdzielni co do zarzutów Wkurzonej i moich!
                    Taki malutki teścik na dbałość o nasze pieniądze i nerwy oraz odpowiedzialność
                    przedstawicieli spółdzielni!
                    • Gość: Jaromir Gazy No i co? Miałem rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:19
                      Bbardzo dobrze Poinformowany nie chce się jednak ujawnić pomimo tego, że ja
                      jednak to uczyniłem! Taki obrót sprawy przewidziałem!
                    • Gość: fugazi Re: Do wszystkich Wątkowiczów! IP: *.acn.waw.pl 30.07.05, 02:44
                      Dodam jeszcze, ze bloki na os. Jary przemalowuje sie na jakas dziwaczna
                      kompozycje kolorystyczna z dominujaca szaroscia :( I co komu przeszkadzal zolty
                      kolor?? :( Teraz wygladajac z okna czuje sie jak na wojskowym osiedlu...
                      • Gość: Jaromir Gazy I co? I cisza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:40
                        Poinformowany ze spółdzielni jakoś nie podniósł rękawicy rzuconej mu przez
                        podanie przeze mnie swego imienia i nazwiska!

Widać, że pisze co mu każą i nie bardzo w to wierzy bo tak rzeczywistość
                        odbiega od teorii.
                        A może wystęka coś z siebie jakiś prezes?
                        • Gość: Herbsta 4 Re: I co? I cisza! IP: *.chello.pl 02.08.05, 16:02
                          Kmiot nie ma prawa rzucać rękawicy, to przywilej rycerzy i wysoko urodzonych,
                          twoja to nie rękawica tylko kawałek szmaty, więc nie warto się po nią schylać.
                          Co do ociepleń to jesteś w Radzie Nadzorczej i na dodatek podobno w Komisji
                          Technicznej, więc działaj i napisz nam co zdziałałeś, a nie pisz głupot o
                          rękawicach i ujawnianiu. Czekamy na konkrety co zrobiłeś w sprawie
                          ociepleń.Wystękaj ty coś konkretnego.
                          • Gość: Jaromir Gazy Do Herbsta 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:09
                            Kieruje to do autora postu Herbsta 4 chociaz doskonale zdaje sobie sprawę, że
                            napisała to na polecenie kierownictwa jakaś osoba ze spółdzielni lub jeden z
                            członków rady nadzorczej.

Styl i argumentacja jest ewidentnym dowodem dbałości osób, które zatrudniamy,
                            na wywiązywanie się z obowiązków. Styl upoważnia mnie do stwierdzenie, że
                            gó..arze ze spółdzielni uważający się za fachowców marnuja po prostu nasze
                            pieniadze a niektórzy, jak członkowie zarządu, biorą za to jeszcze sowite
                            premie. I zamiast prowadzić merytoryczna dyskusję, starym ubeckim sposobem
                            szukają winnych tam, gdzie ich nie ma. Ale trudno się temu dziwić, skoro sami
                            ponoszą za to odpowiedzialność. Przecież to oni wybierali wykonawców ociepleń,
                            oni zlecali projekt ocieplenia, oni odpowiadają za nadzór i odbiór robót. Nie
                            jest to pierwszy i chyba nie ostatni przypadek zwalania winy na kogoś i
                            robienia samemu nadal tych samych błędów tj. bycia głuchym na jakiekolwiek
                            podpowiedzi i ostrzeżenia. Ale czując się tak bezkarnym można sobie na to
                            pozwalać!

Rzeczywiście jestem członkiem rady nadzorczej, do tego komisji technicznej i
                            wielokrotnie zwracałem uwagę na nieprawidlowości przy ociepleniach. Właśnie
                            jakiekolwiek próby działania na forum rady jak i poza nią spotykają się ze
                            wściekłymi reakcjami wspomnianych na wstępie gó..arzy uważających, że mają
                            monopol na wiedzę. To właśnie przewodniczący komisji technicznej, Lech
                            Kościelak i jej członek, doktor Mirosław Nizielski jakoś problemu z
                            ociepleniami nie widzą. Właśnie na ostatnim posiedzeniu komisji technicznej
                            panowie ci uznali, że w pracach ociepleniowych wszystko przebiega w porządku i
                            z tego względu wnioskowali o maksymalne premie dla członków zarządu. Ale na ich
                            nieszczęście, jest jeszcze w spółdzielni kilka osób znających się na tych
                            sprawach. Mam nadzieję, że jeszcze powrócą do tego problemu.
                          • Gość: Herbsta4 Re: I co? do Gazego IP: *.chello.pl 03.08.05, 12:57
                            Jestem mieszkańcem ocieplanego budynku. Napisałeś, że znasz się na budownictwie
                            i ociepleniach,i że jesteś w Radzie Nadzorczej, nie pisz głupot o innych tylko
                            napisz jakie błędy techniczne są popełniane przy ociepleniu,żeby wcześniej temu
                            zapobiec. Czekamy na konkrety, a nie pisane przez ciebie głupoty. Jak jesteś
                            takim znawcą to odpisz szybko i konkretnie na czym polegają błędy, Spółdzielnia
                            pracuje dziś do 16,00 więc zdążymy powiadomić prezesów o niedociągnięciach. Jak
                            nie odpiszesz, to będzie oznaczało, że robisz tylko ferment.
                            • Gość: Jaromir Gazy Do Herbsta 4. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:59
                              Teraz to jest chyba musztarda po obiedzie.
                              Nie wiem jak jest w przypadku Herbsta 4, ale w innych uzywano niewysezowanego
                              styropianu.

Poza tym poczytajcie sobie na pojemnikach po Bolixie(masie tynkarskiej) w
                              jakich temperaturach należy ją stosować i spojrzyjcie na termometry na oknami.
                              Radzę też zapoznać się z projektem ocieplenia - jest w spółdzielni.

O tym wspominali wielokrotnie inni, ale kto ich tam chce słuchać?

• Gość: Herbsta4 Re: Do Herbsta 4. IP: *.chello.pl 03.08.05, 16:32
                                Odpowiedziałeś o 15,59 czyli minutę przed końcem pracy i odsyłasz nas do
                                instrukcji obsługi nie podając czy to prawda i dlaczego twoje wiadomości mają
                                być wiarygodne, coś nam się wydaje, że zaczynasz kręcić. Jutro sprawdzimy w
                                Spółdzielni.
                                Napisałes: > Teraz to jest chyba musztarda po obiedzie.
                                > Nie wiem jak jest w przypadku Herbsta 4, ale w innych używano niewysezowanego
                                > styropianu.
                                Skoro nie wiesz jak jest w przypadku Herbsta4 to co robisz w Radzie i komisji
                                technicznej? Gdzie twoja działalność kontrolna? Podaj w jakich innych budynkach
                                użyto niewysezonowanego styropianu. Napisałeś: O tym wspominali wielokrotnie
                                inni, ale kto ich tam chce słuchać?
                                Sam nic nie wiesz i zasłaniasz się innymi, podaj kto to są ci inni i oczym
                                komu wspominali.
                                Sprawdzimy, bo to dla nas ważne.
                        • Gość: fugazi Re: I co? I cisza! IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 16:58
                          ...w zwiazku z czym musiales podpiac sie pod mojego posta? ;)

Moj blok nadal ocieplaja i packaja na szaro. Ilez mozna?:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka