gazetnik3 11.08.05, 23:49 Na kogo głosujecie drodzy forumowicze? Chyba PiS i PO to najlepsze opcje w tym przegniłym od afer SLDowskich kraju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyckal ORMO czuwa 12.08.05, 00:10 gazetniku3, wysłałeś to o 23.49 i tylko dzięki temu (bo późno) ten wątek ma szansę parę godzin przetrwać; wiedz jednak, że Wielcy Bracia (i Siostry) śpią mało, wstają wcześnie, i gdy rankiem włączysz komputer - wątku już nie będzie. Będzie za to napisane, jakim wrednym typem jest gazetnik 3. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: ORMO czuwa 12.08.05, 08:31 pyckal napisał: > gazetniku3, > wysłałeś to o 23.49 > i tylko dzięki temu (bo późno) ten wątek ma szansę parę godzin przetrwać; > wiedz jednak, że Wielcy Bracia (i Siostry) śpią mało, wstają wcześnie, i gdy > rankiem włączysz komputer - wątku już nie będzie. > Będzie za to napisane, jakim wrednym typem jest gazetnik 3. tak, zapewnie zamiast swojego psotu znajdziesz ich komenatrz do niego. W stylu: w życiu nie widziałem czegoś ochydniejszego, kazirodztwo, pedofilia i disco polo to przy poście gazetnika jedynie drobne wykroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: ORMO czuwa 12.08.05, 11:48 pyckal napisał: > gazetniku3, > wysłałeś to o 23.49 > i tylko dzięki temu (bo późno) ten wątek ma szansę parę godzin przetrwać; > wiedz jednak, że Wielcy Bracia (i Siostry) śpią mało, wstają wcześnie, i gdy > rankiem włączysz komputer - wątku już nie będzie. > Będzie za to napisane, jakim wrednym typem jest gazetnik 3. Mam nadzieję, że mówisz to tak z przymrużonym okiem...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekin Na Urs. Król Staś rozkrzewił typ polityka-ścierwa IP: 195.140.128.* 07.09.05, 13:53 System rządów Króla Stasia zachęcał do lepienia się do Niego wszelkiego łajna, byle głosowało jak trzeba. Sporo się tego przylepiło i do list wyborczych. Nie ma kogo głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 09:45 Na pewno nie SLD i raczej nie PIS. Zagłosuje na Platformę albo zgodnie ze stara tradycją na Demokratów... Ale raczej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal schizofreniczna netykieta 12.08.05, 09:54 lewe_oko [czarne] napisała: > Na pewno nie SLD i raczej nie PIS. Zagłosuje na Platformę albo zgodnie ze > stara tradycją na Demokratów... Ale raczej PO. Rozumiem, że na czarno można uprawiać propagandę polityczną, chociaż na czerwono jest potępiona Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: schizofreniczna netykieta 12.08.05, 10:00 Pyckalu miły, jesteś na forum od dawna - a wpadłes w tak prostą zasadzkę? Dajesz sie podpuszczać trollom??? Silvio nie wiedział już co wymyślić, więc żeby zniechęcic do nas uczestników wymyślił sobie i co gorsze lansuje tutaj - że nasze zachowania mają podłoże polityczne. a wszystko zaczęł osię o tego, że nie wycięłam wątku krytykującego (chyba) PiS... Co jak co, ale na tym forum nigdy okazywałam sympatii politycznych - co zresztą usilnie sprawdzał silvio zakladając wątki o innych partiach. Daj sobie spokoj - nie szukaj czegoś tam, gdzie tego nie ma. Pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: schizofreniczna netykieta 12.08.05, 10:02 A i jeszcze jedno - myślisz że mam tu tylu fanów, że po moim poscie wszyscy zagłosują na PO? To nazywasz propagandą? Jak twój kolega powie Ci, że głosuje na LPR też tak to nazwiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 11:55 lewe_oko napisała: > Na pewno nie SLD i raczej nie PIS. Zagłosuje na Platformę albo zgodnie ze stara > > tradycją na Demokratów... Ale raczej PO. Jak zwolenniczka liberalizmu może zgadzać się (i stosować w praktyce) na moderowanie forum co jest w istocie zaprzeczeniem wolnego słowa? Mogłaś po prostu pozostać uczciwą uczestniczką forum... Tak więc nie wierzę w Twoje dobre intencje, wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 12:22 Wolność, nie polega na robieniu wszystkiego co się chce. To jest anarchia. Wolność to prawo do robienia, tego co się chce, pod warunkiem, że nie szkodzi to innym. Wycinanie chwastów, nie jest niszczeniem ogrodu. Podobnie, ochrona napastowanych, nie jest ograniczaniem wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 12:26 jan-w napisał: > Wolność, nie polega na robieniu wszystkiego co się chce. To jest anarchia. > Wolność to prawo do robienia, tego co się chce, pod warunkiem, że nie szkodzi > to innym. chciałeś oczywiście napisać że granicą twojej wolności jest wolność drugiego człowieka. ale znowu ci nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 13:36 jan-w napisał: > Wolność, nie polega na robieniu wszystkiego co się chce. To jest anarchia. > Wolność to prawo do robienia, tego co się chce, pod warunkiem, że nie szkodzi t > o > innym. Wycinanie chwastów, nie jest niszczeniem ogrodu. Podobnie, ochrona > napastowanych, nie jest ograniczaniem wolności słowa. Jak zwykle udowadniasz, że nie wiesz o czym piszesz... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970a Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 10:32 gazetnik3 napisał: > Na kogo głosujecie drodzy forumowicze? > > Chyba PiS i PO to najlepsze opcje w tym przegniłym od afer SLDowskich kraju? nieważne ilu masz fanów, też nie sądzę by ich było wielu, ale wystarczy że będziesz wycinać głosy przeciwne dajmy na to PO, autostradzie czy obecnemu zarządowi spółdzielni Kabaty i okaże się że problemów takich nie ma lub że to jakis tam margines. Masz po prostu takie mozliwości. A niejasny tryb ich ustanowienia pozwala miec wątpliwości co do uczciwości w korzystaniu z nich. Niekoniecznie celową ale zwykłą ludzka stronniczość. P.S. Czy mogłabys skomentować w imieniu moderatorów zwyczaj komentowania usuwanych przez nich postów? Jak mam się bronić przed obrazliwym komentarzem do posta, którego nikt nie widział? Cyz mogłabys mi napisać z jakiego powodu został usuniety mój esej o Ursynowie? _____________________________________________________________________________ Mój Ursynów to w zasadzie wielkie miasto. Mieszka tu blisko 200 tys ludzi i jest to największe osiedle mieszkaniowe w Polsce. Podejrzewam, że tak wielu wykształconych i zamożnych mieszkańców stosunkowo małego obszaru stanowi świetny target konsumencki i polityczny. Zrszeta szkoda żeby sobie głosowali czy kupowali bez sensu, jak chcą. Mój Ursynów to również Ursynów spółdzielni. Tu mają swoją siedzibę nawiększe spółdzielnie mieszkaniowe w Polsce. Od lat toczą się regularne wojny o zarząd nad ich wielkimi, w praktyce niekotrolowanymi budżetami oraz terenami, których sa właścicielami lub posiadaczami. Chyba nie ma sensu wydzierac się publicznie, skoro mozna wszystko załatwić w zaciszu prezesowskich gabinetów? Ale mój Ursynów to przede wszystkim Ursynów olbrzymich inwestycji i olbrzymich pieniędzy. Ursynów był, jest lub będzie miejscem strategicznych inwestycji finansowanych z budzetu centralnego oraz funduszy unijnych (metro, autostrada). Był, jest i wciąż będzie terenem dzikiej developerki uprawianej wbrew wszelkim regułom architektonicznym i urbanistycznym. Prowadzi sie autostradę przez środek osiedla, niszczy się place zabaw i stawia kolejne betonowe klocki i bardzo niedobrze gdy napotyka to na zorganizowany opór mieszkańców. To wreszcie Ursynów dziwnych zależności, gazet loklanych finansowanych przez spółdzielnie, radnych zmieniających barwy partyjne jak rękawiczki, zależności, którym szkodzi wszelka krytyka czy nawet zwykła wolność słowa. Towarszysze, jak to mozliwe że największe internetowe forum Ursynowa obywało się do tej pory bez moderacji????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 11:53 Z tymi spółdzielniami to masz, niestety, rację... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursynov Re: Wybory na Ursynowie IP: 212.160.127.* 12.08.05, 14:26 Moderowane są wszystkie fora. Takze Żoliborza, Pragi, Woli etc. Fora gazetowe moderowane są bardzo łagodnie. A po drugie śledzę dosć dokładnie to forum i nie zauważyłem, aby wyrzucano stąd wątki merytoryczne - dotyczące inwestycji, spóldzielni, autostrady czy polityki. Wycinane jest twoje ględzenie i twojej rozkosznej bandy. Najlepsze jest to że burzycie się przeciw moderacji, a nic nie piszecie na tym forum poza krytykowaniem moderacji właśnie. Ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 13:14 gazetnik3 napisał: > Na kogo głosujecie drodzy forumowicze? UPR Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 13.08.05, 09:39 mac242 napisała: > to UPR startuje ? Tak, i podobno niezbędne podpisy zebrało... Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Zobaczcie sami !!!!! 13.08.05, 09:42 Ile osób wchodzi na to forum? Sami widzicie - temat wyborów jest pomijany, śmieci na Ursynowie też... Tylko szukanie jakiegoś/jakiejś w metrze wzbudza zainteresowanie inteligentnych mieszkańców Ursynowa... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Re: Wybory na Ursynowie IP: *.itpp.pl 14.08.05, 19:16 O, kolejny spamerski wątek w dodatku w większości niezgodny z tematem - wykasować! Aby samemu nie spamować: zasadniczo zagłosuję na PO (mogę po wywaleniu "uczciwych" ludzi Piskora) i na Tuska. zdaję sobie sprawę że to nie zmieni tego kraju. aby była zmiana trzeba zagłosować na samoobronę i lpr. jak oni porządziliby ze 2 lata to nastąpiłaby rewolucja, w końcu odeszliby "kombatanci" solidarności i pzpr których myślenie skazone jest przez komunizm. tylko pokolenie osób mających teraz 25-35 lat może zmienic ten kraj - tak jak w np Estonii. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wybory na Ursynowie 14.08.05, 20:17 Jakbym czytał siebie. PO jest OK, ale ten uład warszawski, piskorza ... Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 14.08.05, 21:15 Gość portalu: Mr X napisał(a): > O, kolejny spamerski wątek w dodatku w większości niezgodny z tematem - > wykasować! > > Aby samemu nie spamować: > zasadniczo zagłosuję na PO (mogę po wywaleniu "uczciwych" ludzi Piskora) i na > Tuska. > > zdaję sobie sprawę że to nie zmieni tego kraju. aby była zmiana trzeba > zagłosować na samoobronę i lpr. jak oni porządziliby ze 2 lata to nastąpiłaby > rewolucja, w końcu odeszliby "kombatanci" solidarności i pzpr których myślenie > skazone jest przez komunizm. tylko pokolenie osób mających teraz 25-35 lat może > > zmienic ten kraj - tak jak w np Estonii. No ciekawe, posty autora wątku chcesz kasować... I Ty mówisz, że popierasz liberalną PO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Wybory na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:47 W parlamentarnych na Demokratów. W prezydenckich - jeśli dojdzie do drugiego starcia Cimoszewicz - Kaczyński - nie pójdę. Jeden i drugi jest dla mnie kompletnie niewiarygodny. Dosyć już mam wybierania "mniejszego zła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabat Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! IP: *.starnettelecom.pl 16.08.05, 16:01 Zawsze przed wyborami wszyscy politykierzy maja gęby pełne frazesów i niezgłebione przekonanie, iż reszta populacji ma galopującą sklerozę i nie pamięta co mówili / obiecywali / robili. A przypadkowe społeczeństwo (ta jego mniejszość, która jeszcze rusza tyłek by zagłosować) i tak wybierze największe tatałajstwo z możliwych, lewicowych bądź prawicowych populistów (nie mających tak naprawdę nic wspólnego ani z lewicą ani z prawicą a li i jedynie z sobą samym), którzy obiecają im, że będą piękni, zdrowi i bogaci, że wszystko będzie tak jak chcą (nie wchodząc w te drobne szczegóły, że różni ludzie różnych rzeczy pragną), że będzie sprawiedliwie (nie precyzując, kto będzie tąże sprawiedliwość definiował i egzekwował), że wzrosną zarobki a spadną wydatki / koszty (na boku zostawiając kwestię kto za to tak naprawdę zapłaci) - czyli będzie ślicznie a: * wierzący w spiskową teorię dziejów zagłosują na PiS * zwolennicy deklaratywnego liberalizmu poprą PO * mieszkańcy domu Adamsów pójdą za głosem pieknego Romana * twardo uważający, że PRL to nie był w 100% syf i zakłamanie zostaną przy SLD * pozostali myslący, że od ich stanowiska cokolwiek zależy rozbiją swe głosy na pozostałe listy, które na Ursynowie i tak mają śladowe poparcie Tyle co do tego "sondażu" ... Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti.atlantic Re: Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! 16.08.05, 17:21 Zaiste odkrywcze są twoje myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! 16.08.05, 18:49 Kabat, to wg Ciebie nie ma już ratunku dla Rzeczposplitej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabat Re: Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! IP: *.starnettelecom.pl 17.08.05, 10:21 Rzeczpospolita jak dotąd dość dobrze sobie radzi. Tym lepiej jej to idzie im mniej się różnej maści politykierstwo "wtranca". Osobiscie przy poprzednich wyborach próbowałem chodzić na spotkania z ursynowskimi kandydatami, ale szybko mi przeszło bo były to imprezy w stylu "ze wsi - o wsi - dla wsi" czyli byli tam tylko "krewni i znajomi królika" co owocowało tym, że najmniejsze nawet zapytanie odbiegające od przyjetej "linii melodycznej" odbierane było jak, delikatnie mówiąc, bąk puszczony w towarzystwie (bąk tzn. tzw. pierd) i wszyscy pozostali traktowali to-to jako rzecz niebyłą (znaczy: wstyd to-to zauważyć i/lub zwracać na coś takiego uwagę). Owocowało to zaś tym, że na niewygodne pytania kandydaci po prostu nie odpowiadali i się do nich nie ustosunkowywali. Dlatego ja mam w (skreślone) wszelkie listy i uzgodnienia partyjne i (jeśli zagłosuję) to na konkretnego ludzia, o którym wiem na pewno, że jest porządny. A z jakiej listy będzie startował to bez znaczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minc Re: Wybory na Ursynowie IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 09:00 A ja polecam PD. Co z tego, że tak wypadają w sondażach - wg mnie one nie są reprezentatywne pomimo zawartych pod nimi deklaracji. Tam są świetni eksperci i nawet PO i PiS ich w tym nie przegoni:) A więc PD PD PD PD PD PD PD PD :) !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 24.08.05, 09:02 Gość portalu: minc napisał(a): > A ja polecam PD. Co z tego, że tak wypadają w sondażach - wg mnie one nie są > reprezentatywne pomimo zawartych pod nimi deklaracji. Tam są świetni eksperci i > nawet PO i PiS ich w tym nie przegoni:) > > A więc PD PD PD PD PD PD PD PD :) !!!! A jacy to eksperci? Nazwiska jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:09 Jako mieszkańca ursynowa zaciekawiła mnie wymiana poglądów, na kogo głosować w najbliższych wyborach, bo sam jestem w rozterce. Inicjator wątku optuje za PiS i PO czyli partiami rzadzącymi obecnie i na Ursynowie i w Warszawie. Wyklucza SLD, z czym w pełni się zgadzam. Ale jednoczesnie mam mieszane uczucia co do PiS i PO i zaraz wyłożę dlaczego. A patrze na to przez pryzmat spraw lokalnych czyli Ursynowa i Warszawy. Jak większość Ursynowian, jestem członkiem spółdzielni mieszkaniowej. Zależy mi oczywiście na jak najnizszych kosztach korzystania z jej uslug. Znacząca pozycją w czynszach jest podatek od nieruchomości, podatek gruntowy, wieczyste uzytkowanie. Teoretycznie można to zmniejszyć, ale wcześniej należy uporządkować sprawy statusu gruntów, a uczynic to moga urzednicy urzedów dzielnicowych i starostwa piaseczyńskiego. I tu zaczynają się schody, bo jak tłumaczą prezesi spółdzielni mieszkaniowych, to opieszałość wspomnianych urzedników nie pozwala na ostateczne uregulowanie sprawa gruntowych a wiec zmniejszenie opłat i ewentualnego prawa odrebnej własności naszych lokali. Być może, nie jest to prawda, jedynie zwalaniem winy przez leniwych prezesów na kogo innego. Ale poruszałem te sprawy z radnymi z PiS-u i jakoś nie znajdowałem u nich zrozumienia. Z goścmi z PO nie rozmawialem. Podobnie sprawy spółdzielcze - kolejne nowelizacje prawa spółdzielczego nie zwiększają zakresu uprawnień członków spółdzielni, dalej podtrzymują chory układ, w którym prezesi spółdzielni, byli członkowie PZPR i pracownicy słuzb specjalnych opanowali zarządy i rady nadzorcze. Politycy obu partii zdają się tego problemu nie dostrzegać, choć w ich szeregach znajdują się pojedyńczy posłowie próbujacy ten chory układ zmienic. I nawet jak zagłosuję na znanego mi już posła, to wiem, że obowiązuje go często dyscyplina partyjna i jest on bezradny pomimo najszczerszych chęci. Zgadzam się z watkowiczami, że przed wyborami obiecuje się wyborcom gruszki na wierzbie, potem sie o nich zapomina. Tak więc nie jestem taki przekonany, czy PiS i PO potrafi zalatwic pomyslnie moje zywotne interesy. Przy okazji chciałem nawiązać do eseju o Ursynowie napisanym przez Sylwio (ciekawe, dlaczego wywalono mu go z forum?). Wiele trafnych spostrzeżeń, od siebie dorzucę, że ci wykształceni i często zamożni ludzie skupieni na stosunkowo małym obszarze są wyjątkowymi idiotami jeśli chodzi o sprawy tak ważne jak zamieszkiwanie przez nich w spółdzielniach. Nie mogę zrozumieć, dlaczego mając szeroką wiedzę, dając sobie bardzo dobrze radę gdzie indziej, daja się tak łatwo ogrywać bandzie prezesów ursynowskich spółdzielni. Wystarczy prześledzić forum ursynowskie z wątkami dotyczącymi wielu spółdzielni - może ktoś to mi wytłumaczy. I dlatego nie wierzę zbytnio w mądrośc swoich sąsiadów w najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.chello.pl 24.08.05, 12:00 Ja mogę się podpisać pod pańską wypowiedzią, mam dokładnie te same spostrzeżenia i wnioski. Wszystkie kosmetyczne zmiany w ustawie o spółdzieczości mieszkaniowej świadczą o małej skuteczności działania bądź woli stron sporu. Jestem coraz bardziej rozczarowana "postępowaniem" zmian w tym zakresie. A tzw własnościowe prawo do lokalu to iluzja własności, oznacza ono pełną zależność od humoru zarządu i wydawanych przez niego decyzji. Umożliwienie występowania na drogę sądową nic nie zmieni ze względu na opieszałość i stronniczość działania sądu. Tli się we mnie iskierka nadziei,że PiS po wyborach zajmie się dostatecznie problemem. Zainteresowanych odsyłam do: www.naszesm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 12:02 Gość portalu: Ursyn napisał(a): > Przy okazji chciałem nawiązać do eseju o Ursynowie napisanym przez Sylwio > (ciekawe, dlaczego wywalono mu go z forum?). przezyciężając swą naturalną skromność, pozwolę go sobie jeszcze raz zamieścić. może ujdzie uwagi cenzorów. ci z kolei doskonale widzą to, czego nie powinni widzieć inni. Mój Ursynów to w zasadzie wielkie miasto. Mieszka tu blisko 200 tys ludzi i jest to największe osiedle mieszkaniowe w Polsce. Podejrzewam, że tak wielu wykształconych i zamożnych mieszkańców stosunkowo małego obszaru stanowi świetny target konsumencki i polityczny. Zrszeta szkoda żeby sobie głosowali czy kupowali bez sensu, jak chcą. Mój Ursynów to również Ursynów spółdzielni. Tu mają swoją siedzibę nawiększe spółdzielnie mieszkaniowe w Polsce. Od lat toczą się regularne wojny o zarząd nad ich wielkimi, w praktyce niekotrolowanymi budżetami oraz terenami, których sa właścicielami lub posiadaczami. Chyba nie ma sensu wydzierac się publicznie, skoro mozna wszystko załatwić w zaciszu prezesowskich gabinetów? Ale mój Ursynów to przede wszystkim Ursynów olbrzymich inwestycji i olbrzymich pieniędzy. Ursynów był, jest lub będzie miejscem strategicznych inwestycji finansowanych z budzetu centralnego oraz funduszy unijnych (metro, autostrada). Był, jest i wciąż będzie terenem dzikiej developerki uprawianej wbrew wszelkim regułom architektonicznym i urbanistycznym. Prowadzi sie autostradę przez środek osiedla, niszczy się place zabaw i stawia kolejne betonowe klocki i bardzo niedobrze gdy napotyka to na zorganizowany opór mieszkańców. To wreszcie Ursynów dziwnych zależności, gazet loklanych finansowanych przez spółdzielnie, radnych zmieniających barwy partyjne jak rękawiczki, zależności, którym szkodzi wszelka krytyka czy nawet zwykła wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 12:40 Ursyn, - co do prezesów, to wystarczy, że członkowie spółdzielni ruszą 4 litery i pójdą na zebranie aby wybrać kogoś nowego.... - co do odrębnej właności, to prezesi nie chcą pomagać w wydzielaniu się wspólnot bo stracą wpływy... - co do marazmu mieszkańców, to... nie rozumiem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 13:02 gazetnik3 napisał: > Ursyn, > - co do prezesów, to wystarczy, że członkowie spółdzielni ruszą 4 litery i > pójdą na zebranie aby wybrać kogoś nowego.... mhm, jednak nie doceniasz inercji tłumu. byłem kiedys na takim zebraniu SBM Ursynów. było to na poczatku obecnego tysiąclecia kiedy zarząd zmieniał sie co tydzień, tak że w pewnym momencie nie było wiadomo kto rządzi a kto uzurpuje. przyszło nawet sporo wk... ludzi i zobaczyli niezły teatr. zanim się zorientowali co jest czy a kto kim, juz była wybrana komisja skrutacyjna, reprezentanci spółdzielców i bóg-wie-co-tam jeszcze. to tylko pozorny paradoks że ludzie, którzy dobzre radzą sobie w swoich firmach nie potrafią zadbać o swoje spółdzielcze interesy. to wina chorego systemu, który w warunkach ursynowskiego gigantyzmu jest sczególnie irytujący. tak, wokół spóldzielnianego intereu kręci się zaprawione w wzajemnych, specyficznych wojnach grono gości, którzy nie bezinteresownie chcą zarządzac olbrzymimi majatkami spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 13:26 Tak czy siak: trzeba iść na zebranie i wyrazić swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.chello.pl 25.08.05, 10:08 Tych co mają własne zdanie i odmienne od zdania Zarządu szybko pozbawiają członkostwa i nawet nie powiadomiają na piśmie o czym delikwent dowiaduje się przez przypadek(!!!!). Dlatego byłam mocno zdziwiona kiedy Tusk wybrał się na Białoruś celem wyjaśnienia zajścia z naszymi rodakami a pozbawiony jest informacji o tym co dzieje się w spółdzielniach mieszkaniowych, które traktują swoich członków jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 26.08.05, 00:23 Nowelizacja Ustawy o spółdzielniach zezwala na posiadanie mieszkania w spółdzielni i nie bycie jej członkiem - przynajmniej zarząd nie może pozbawić opozycjonisty lokalu (jak było wcześniej). P.S. Naprawdę uważam, że mieszkańcy sami są sobie winni - nie chodzą na zebrania i pozwalają panoszyć się sitwie... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:17 Kilka dni temu byłem na spotkaniu w urzędzie dzielnicowym Bemowo na spotkaniu zorganizowanym przez tamtejszych spółdzielców z przewodnicząca Transparency International, Julia Piterą, posłem z PiS-u, Pawłem Poncyljuszem, radnym z Bemowa - Bonieckim(imienia nie pamiętam) i przewodniczącym Krajowego Związku Lokatorów i Spółdzielców - Andrzejem Krzyżańskim (jest z Konina, nie przyjechał). P. Poncyljusz, ktory o ile wiem, ponownie bedzie strtował do Sejmu, poinformowal zebranych o przebiegu ostatniej nowelizacji prawa spółdzielczego i ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych. Szczerze przyznał, że wielu posłów taj jak on sam dopiero teraz poznaja zawiłości problematyki spółdzielczej i nadal oczekuje na jakieś solidne wsparcie ze strony spółdzielców ze spółdzielni mieszkaniowych, bo w ostatnim sejmie było bardzo silne lobby spółdzielcze, ale ze spółdzielni pracy, rolniczych, inwalidów itp, których interesy są zupełnie różne od interesów spółdzielców mieszkaniowych. Ja w każdym razie dochodze do wniosku, że z takiego terenu jak Ursynów powinien byc jakiś kandydat na posła dobrze czujacy sprawy spółdzielczości mieszkaniowej, aby znowu kolejna nowelizacja ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych rzeczywiscie nam coś dała a nie tylko teoretycznie na papierze. Julia Pitera powiedziala bez ogródek, ze nie liczmy na to, że coraz korzystniejsze dla nas prawo(jeśli w ogóle będzie stanowione przez nowy sejm) cos nam da a to dlatego, że wśród prawie 10 milionów społdzielców(czlonkowie i ich rodziny0 jest bardzo dużo sędziów i prokuratorów, ktorzy uzyskali swoje mieszkania znacznie korzystniej niz pozostali spóldzielcy i z tego wzgledu maja swoiste "długi wdzięczności" w stosunku do zarządów spółdzielni. Natomiast zdecydowanie namawiała do robienia "porządku' na dole, przez samych spółdzielców świadomych swoich praw i obecnej niekorzystnej dla nich sytuacji. O ile się orientuję, też kandyduje do sejmu ale nie wiem, z jakiej listy. I tu pojawia się następna wątpliwośc - czy głosować na kogos już znanego, kto uczciwie mówi o obecnych i przyszłych trudnosciach czy na zupełnego nowicjusza, który obecuje tak jak znany nam Leszek Miller gruszki na wierzbie i mówi to, co chcą usłyszeć wyborcy. Tylko wtedy kiedy dojdą do władzy jakieś nowe twarze? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Na kogo głosować i inne sprawy 26.08.05, 13:28 Ursyn napisał: "Julia Pitera (...) O ile się orientuję, też kandyduje do sejmu ale nie wiem, z jakiej listy. ***************** Kandyduje z ostatniego miejsca listy nr 8 - Platformy Obywatelskiej (PO) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Wybory na Ursynowie IP: *.aster.pl 24.08.05, 10:02 Taaa!!! Świetni "specjaliści". Te same szumowiny co zawsze, tylko pod nowym płaszczykiem - mieszanka SLD i UW - iście wybuchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:35 Ja tylko na Partię Demokratyczną. Pytasz o nazwiska, o specjalistów. Zapoznaj się z : mazowieckie.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0010,0016,0001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wybory na Ursynowie IP: *.tvp.pl 16.09.05, 15:18 Jak to są demokraci to ja jestem anarchistka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:07 To sobie na PO głosuj. Ale najpierw w Gazecie przeczytaj co będzie jak PO wygra = znowu desant z Gdańska a Warszawiacy bez pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokrata Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:09 Jeden z Demokratów u nas na uczelni działał i był sensowny. To ja na niego zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: Wybory na Ursynowie IP: *.chello.pl 16.09.05, 19:52 Tusk już rządził z premierem Bieleckim z ramienia Kongresu Liberalno-Demokratycznego:(. Czy wam trzeba odświeżać pamięć? Chyba jesteście pod wpływem jego płytkich frazesów. A jeśli tak się interesujecie tym politykiem to napiszcie mi dlaczego pozbył się prof. Zyty Gilowskiej? Czym mu podpadła? Zadając pytania mam nadzieję,że wasze zainteresowania polityką nie zrodziły się wczorajszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wybory na Ursynowie 16.09.05, 20:14 Nie przepadam za Tuskiem. Ale to najmniejsze zło. Jest ktoś lepszy ? Lepper ? Giertych ? Kaczyński który miał okazję dowieść w Warszawie że nie potrafi rządzić ? Borowski, Bochniarz bez szans. Masz jakieś propozycje, lepsze niż Tusk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan [...] IP: *.netcafe.waw.pl 16.09.05, 20:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaZa Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:30 Pytanko01 ma rację. Dlatego ja nie na PO ja też na Partię Demokratyczną mazowieckie.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0010,0016,0001 Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wybory 17.09.05, 09:00 Ja też na demokraci.pl. Ale trzeba odróżnić wybory parlamentarne, od prezydenckich. Kandydat PD, Henryka Bochniarz, jak dotąd, nie wyróżniła się niczym pozytywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowo Re: Wybory IP: *.crowley.pl 17.09.05, 12:41 Godny Ursynowa jest jedynie Piotr Gadzinowski -nasz sąsiad spod lasu Kabackiego Ostani na liscie SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
irek42 [...] 18.09.05, 00:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem z miasta Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:17 Każdy może głosować i każdy może kandydować. Zuzka, ja też na Partię Demokratyczną. A konkretnie to na Agnieszę Kuncewicz. I jeszcze Krzyśkowi powiedz, na kogo głosować - bo się chłopak gubi w życiu politycznym kraju. A do wyborów to się całkiem zagubi - jak go nie oświecisz. To Ci link daję i sobie poczytaj. mazowieckie.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0010,0016,0001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Wybory IP: *.chello.pl 18.09.05, 10:02 PeDe to przefarbowana Unia Wolności i skutki jej rządzenia w kraju dobrze znamy. Pewnie żartujecie albo chcecie przypodobać się redaktorowi naczelnemu Gaz.Wyb. a nuż tu zajrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Zasady prowadzenia dyskusji wyborczych na Forum 18.09.05, 14:26 Kandydatów na posłów zapraszamy, na specjalnie utworzone dla nich forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12 Ten wątek forum Ursynów, służy do dyskusji uczestników na temat wyborów, kandydatów, skutków wyników wyborów itp. Uprzejmie prosimy o nie zamieszczanie tutaj ogłoszeń wyborczych, ani linków do stron kandydatów lub komitetów wyborczych. Wszystkie będą usuwane. lewe_oko i jan-w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubiejący Ja na Partię Demokratyczną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:23 Lubię Cię jan-w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubiejący Re: Ja na Partię Demokratyczną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:26 Na Demokratów głosuję. A link się przyda, bo niektórzy tak się pogubili, że myślą iż Tylko PO i PiS jest. A przecież jest alternatywa - na PD głosujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KERM.Z Re OJCZYZNO MOJA POLSKO LUDOWA WYBACZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:42 ten post szybko usunieto ( a własciwie dlaczego ),ale postawienie sprawy jest własciwe.Czy wybór jest tylko miedzy Kaczorem a Tuskiem ? Alternatywą z syntezy problemu jest Borowski i SDPL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zasady prowadzenia dyskusji wyborczych na For 18.09.05, 16:41 A może i nam by się taki prezydent przydał: www.cthulhuforpresident.com/ do dla wąskiego elektoratu miłośników Lovecrafta. Ten link nie łamie zasad. Cthulhu w Polsce nie kandyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezet Re: Zasady prowadzenia dyskusji wyborczych na For IP: 212.180.248.* 18.09.05, 18:15 Nie całe SLD jest do d..y. Głosujcie na Ursynowianina Piotra Gadzinowskiego bo nie jest z tych co to " kradnij i ratuj sie kto może " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wybory na Ursynowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 18:22 tylko P.J.K.M/U.P.R !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2mały: Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:57 Linków nie wolno zamieszczać, to Ci opowiem: Ty przeczytaj sobie stronę Partii Demokratycznej i ich kandydatów. I dopiero wtedy się zastanów na kogo głosować. My na Partię Demokratyczną głosujemy - bo tak dla mieszkańców dzielnic będzie lepiej. I o desancie z Gdańska przeczytaj - co nam grozi jak PO wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wybory na Ursynowie 19.09.05, 23:09 Ja też na demokraci.pl. Ale muszę zachowywać zasdy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2mały Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:49 Też pozdrawiam. I też zasady lubię zachowywać. Zasadą jest, że Warszawiacy powinni myśleć o Warszawie. Dlatego na Partię Demokratyczną zagłosuję a nie na desant z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Wybory na Ursynowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.05, 14:29 www.demokraci.pl to jest partia polityczna ,a nie strona internetowa ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz852 [...] 20.09.05, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Wybory na Ursynowie 21.09.05, 18:24 Zróbcie test www.latarnikwyborczy.pl/compass/index.html. Cieszę się, bo okazało się że mój światopogląd jest zgodny z programem Demokratów.pl, na których chcę glosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z W-wa. Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:13 Swiatopogląd zgodny z programem Partii Demokratycznej - ale i interes naszej dzielnicy jest tylko przy Partii Demokratycznej. Na PD trzeba głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wybory na Ursynowie 21.09.05, 22:09 Ten adres w compass, mi nie działa (404) Ale ten działa: wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67885,2925585.html Mi wyszło: 81% zgodności z PD, -82% samoobrona. Ciekaw jestem jak wam ? (Mój syn jest lepszy - 90% PD) Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Wybory na Ursynowie 21.09.05, 23:19 Ten test z Gazety to znacznie skrócona wersja z Latarnika. Mi strona działała, ale tak wolno, że robiłam ów test godzinę (oczywiście wespół z innymi czynnościami). Wyszło mi 62% PD, 10% Platforma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2mały Wybory na Ursynowie - na listę Nr 4 głosujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:59 jan-w i lewe_oko: dzięki za link - bo fajna ta ankieto-sonda. Mnie też wychodzi, że na Partię Demokratyczną muszę głosować. Link mi się podoba - ale przed sprawdzeniem też wiedziałem, że na PD idę . Odpowiedz Link Zgłoś