Dodaj do ulubionych

Wybory na Ursynowie

11.08.05, 23:49
Na kogo głosujecie drodzy forumowicze?

Chyba PiS i PO to najlepsze opcje w tym przegniłym od afer SLDowskich kraju?
Obserwuj wątek
    • pyckal ORMO czuwa 12.08.05, 00:10
      gazetniku3,
      wysłałeś to o 23.49
      i tylko dzięki temu (bo późno) ten wątek ma szansę parę godzin przetrwać;
      wiedz jednak, że Wielcy Bracia (i Siostry) śpią mało, wstają wcześnie, i gdy
      rankiem włączysz komputer - wątku już nie będzie.
      Będzie za to napisane, jakim wrednym typem jest gazetnik 3.
      • silvio1970 Re: ORMO czuwa 12.08.05, 08:31
        pyckal napisał:

> gazetniku3,
        > wysłałeś to o 23.49
        > i tylko dzięki temu (bo późno) ten wątek ma szansę parę godzin przetrwać;
        > wiedz jednak, że Wielcy Bracia (i Siostry) śpią mało, wstają wcześnie, i gdy
        > rankiem włączysz komputer - wątku już nie będzie.
        > Będzie za to napisane, jakim wrednym typem jest gazetnik 3.

tak, zapewnie zamiast swojego psotu znajdziesz ich komenatrz do niego. W
        stylu: w życiu nie widziałem czegoś ochydniejszego, kazirodztwo, pedofilia i
        disco polo to przy poście gazetnika jedynie drobne wykroczenia.
      • gazetnik3 Re: ORMO czuwa 12.08.05, 11:48
        pyckal napisał:

> gazetniku3,
        > wysłałeś to o 23.49
        > i tylko dzięki temu (bo późno) ten wątek ma szansę parę godzin przetrwać;
        > wiedz jednak, że Wielcy Bracia (i Siostry) śpią mało, wstają wcześnie, i gdy
        > rankiem włączysz komputer - wątku już nie będzie.
        > Będzie za to napisane, jakim wrednym typem jest gazetnik 3.

Mam nadzieję, że mówisz to tak z przymrużonym okiem...;-)
      • Gość: Rekin Na Urs. Król Staś rozkrzewił typ polityka-ścierwa IP: 195.140.128.* 07.09.05, 13:53
        System rządów Króla Stasia zachęcał do lepienia się do Niego wszelkiego łajna,
        byle głosowało jak trzeba. Sporo się tego przylepiło i do list wyborczych. Nie
        ma kogo głosować...
    • lewe_oko Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 09:45
      Na pewno nie SLD i raczej nie PIS. Zagłosuje na Platformę albo zgodnie ze stara
      tradycją na Demokratów... Ale raczej PO.
      • pyckal schizofreniczna netykieta 12.08.05, 09:54
        lewe_oko [czarne] napisała:
        > Na pewno nie SLD i raczej nie PIS. Zagłosuje na Platformę albo zgodnie ze
        > stara tradycją na Demokratów... Ale raczej PO.

Rozumiem, że na czarno można uprawiać propagandę polityczną,
        chociaż na czerwono jest potępiona
        • lewe_oko Re: schizofreniczna netykieta 12.08.05, 10:00
          Pyckalu miły, jesteś na forum od dawna - a wpadłes w tak prostą zasadzkę?
          Dajesz sie podpuszczać trollom??? Silvio nie wiedział już co wymyślić, więc
          żeby zniechęcic do nas uczestników wymyślił sobie i co gorsze lansuje tutaj -
          że nasze zachowania mają podłoże polityczne. a wszystko zaczęł osię o tego, że
          nie wycięłam wątku krytykującego (chyba) PiS... Co jak co, ale na tym forum
          nigdy okazywałam sympatii politycznych - co zresztą usilnie sprawdzał silvio
          zakladając wątki o innych partiach. Daj sobie spokoj - nie szukaj czegoś tam,
          gdzie tego nie ma. Pa :)
          • lewe_oko Re: schizofreniczna netykieta 12.08.05, 10:02
            A i jeszcze jedno - myślisz że mam tu tylu fanów, że po moim poscie wszyscy
            zagłosują na PO? To nazywasz propagandą? Jak twój kolega powie Ci, że głosuje
            na LPR też tak to nazwiesz?
      • gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 11:55
        lewe_oko napisała:

> Na pewno nie SLD i raczej nie PIS. Zagłosuje na Platformę albo zgodnie ze
        stara
        >
        > tradycją na Demokratów... Ale raczej PO.

Jak zwolenniczka liberalizmu może zgadzać się (i stosować w praktyce) na
        moderowanie forum co jest w istocie zaprzeczeniem wolnego słowa? Mogłaś po
        prostu pozostać uczciwą uczestniczką forum...
        Tak więc nie wierzę w Twoje dobre intencje, wybacz.
        • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 12:22
          Wolność, nie polega na robieniu wszystkiego co się chce. To jest anarchia.
          Wolność to prawo do robienia, tego co się chce, pod warunkiem, że nie szkodzi to
          innym. Wycinanie chwastów, nie jest niszczeniem ogrodu. Podobnie, ochrona
          napastowanych, nie jest ograniczaniem wolności słowa.
          • silvio1970 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 12:26
            jan-w napisał:

> Wolność, nie polega na robieniu wszystkiego co się chce. To jest anarchia.
            > Wolność to prawo do robienia, tego co się chce, pod warunkiem, że nie szkodzi
            > to innym.

chciałeś oczywiście napisać że granicą twojej wolności jest wolność drugiego
            człowieka. ale znowu ci nie wyszło.
          • gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 13:36
            jan-w napisał:

> Wolność, nie polega na robieniu wszystkiego co się chce. To jest anarchia.
            > Wolność to prawo do robienia, tego co się chce, pod warunkiem, że nie szkodzi
            t
            > o
            > innym. Wycinanie chwastów, nie jest niszczeniem ogrodu. Podobnie, ochrona
            > napastowanych, nie jest ograniczaniem wolności słowa.

Jak zwykle udowadniasz, że nie wiesz o czym piszesz... :-(
    • silvio1970a Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 10:32
      gazetnik3 napisał:

> Na kogo głosujecie drodzy forumowicze?
      >
      > Chyba PiS i PO to najlepsze opcje w tym przegniłym od afer SLDowskich kraju?

nieważne ilu masz fanów, też nie sądzę by ich było wielu, ale wystarczy że
      będziesz wycinać głosy przeciwne dajmy na to PO, autostradzie czy obecnemu
      zarządowi spółdzielni Kabaty i okaże się że problemów takich nie ma lub że to
      jakis tam margines. Masz po prostu takie mozliwości. A niejasny tryb ich
      ustanowienia pozwala miec wątpliwości co do uczciwości w korzystaniu z nich.
      Niekoniecznie celową ale zwykłą ludzka stronniczość.

P.S.

Czy mogłabys skomentować w imieniu moderatorów zwyczaj komentowania usuwanych
      przez nich postów? Jak mam się bronić przed obrazliwym komentarzem do posta,
      którego nikt nie widział?

Cyz mogłabys mi napisać z jakiego powodu został usuniety mój esej o Ursynowie?

_____________________________________________________________________________

Mój Ursynów to w zasadzie wielkie miasto. Mieszka tu blisko 200 tys ludzi i
      jest to największe osiedle
      mieszkaniowe w Polsce. Podejrzewam, że tak wielu wykształconych i zamożnych
      mieszkańców stosunkowo małego obszaru stanowi świetny target konsumencki i
      polityczny. Zrszeta szkoda żeby sobie głosowali czy kupowali bez sensu, jak
      chcą.

Mój Ursynów to również Ursynów spółdzielni. Tu mają swoją siedzibę nawiększe
      spółdzielnie mieszkaniowe w
      Polsce. Od lat toczą się regularne wojny o zarząd nad ich wielkimi, w
      praktyce niekotrolowanymi budżetami oraz terenami, których sa właścicielami
      lub posiadaczami. Chyba nie ma sensu wydzierac się publicznie, skoro mozna
      wszystko załatwić w zaciszu prezesowskich gabinetów?

Ale mój Ursynów to przede wszystkim Ursynów olbrzymich inwestycji i olbrzymich
      pieniędzy. Ursynów był, jest lub będzie miejscem strategicznych inwestycji
      finansowanych z budzetu centralnego oraz funduszy unijnych (metro,
      autostrada). Był, jest i wciąż będzie terenem dzikiej developerki uprawianej
      wbrew wszelkim regułom architektonicznym i urbanistycznym. Prowadzi sie
      autostradę przez środek osiedla, niszczy się place zabaw i stawia kolejne
      betonowe klocki i bardzo niedobrze gdy napotyka to na zorganizowany opór
      mieszkańców.

To wreszcie Ursynów dziwnych zależności, gazet loklanych finansowanych przez
      spółdzielnie, radnych zmieniających barwy partyjne jak rękawiczki, zależności,
      którym szkodzi wszelka krytyka czy nawet zwykła wolność słowa.

Towarszysze, jak to mozliwe że największe internetowe forum Ursynowa obywało
      się do tej pory bez moderacji?????????????????
      • gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 11:53
        Z tymi spółdzielniami to masz, niestety, rację... :-(
      • Gość: ursynov Re: Wybory na Ursynowie IP: 212.160.127.* 12.08.05, 14:26
        Moderowane są wszystkie fora. Takze Żoliborza, Pragi, Woli etc. Fora gazetowe
        moderowane są bardzo łagodnie. A po drugie śledzę dosć dokładnie to forum i nie
        zauważyłem, aby wyrzucano stąd wątki merytoryczne - dotyczące inwestycji,
        spóldzielni, autostrady czy polityki. Wycinane jest twoje ględzenie i twojej
        rozkosznej bandy. Najlepsze jest to że burzycie się przeciw moderacji, a nic nie
        piszecie na tym forum poza krytykowaniem moderacji właśnie. Ad absurdum.
    • silvio1970 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 13:14
      gazetnik3 napisał:

> Na kogo głosujecie drodzy forumowicze?

UPR
      • mac242 Re: Wybory na Ursynowie 12.08.05, 13:21
        to UPR startuje ?
        • gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 13.08.05, 09:39
          mac242 napisała:

> to UPR startuje ?

Tak, i podobno niezbędne podpisy zebrało...
          • mac242 Re: Wybory na Ursynowie 24.08.05, 09:08
            mac242 napisał :)
    • gazetnik3 Zobaczcie sami !!!!! 13.08.05, 09:42
      Ile osób wchodzi na to forum? Sami widzicie - temat wyborów jest pomijany,
      śmieci na Ursynowie też...

Tylko szukanie jakiegoś/jakiejś w metrze wzbudza zainteresowanie inteligentnych
      mieszkańców Ursynowa... :-(
    • Gość: Mr X Re: Wybory na Ursynowie IP: *.itpp.pl 14.08.05, 19:16
      O, kolejny spamerski wątek w dodatku w większości niezgodny z tematem -
      wykasować!

Aby samemu nie spamować:
      zasadniczo zagłosuję na PO (mogę po wywaleniu "uczciwych" ludzi Piskora) i na
      Tuska.

zdaję sobie sprawę że to nie zmieni tego kraju. aby była zmiana trzeba
      zagłosować na samoobronę i lpr. jak oni porządziliby ze 2 lata to nastąpiłaby
      rewolucja, w końcu odeszliby "kombatanci" solidarności i pzpr których myślenie
      skazone jest przez komunizm. tylko pokolenie osób mających teraz 25-35 lat może
      zmienic ten kraj - tak jak w np Estonii.
      • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 14.08.05, 20:17
        Jakbym czytał siebie. PO jest OK, ale ten uład warszawski, piskorza ...
      • gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 14.08.05, 21:15
        Gość portalu: Mr X napisał(a):

> O, kolejny spamerski wątek w dodatku w większości niezgodny z tematem -
        > wykasować!
        >
        > Aby samemu nie spamować:
        > zasadniczo zagłosuję na PO (mogę po wywaleniu "uczciwych" ludzi Piskora) i na
        > Tuska.
        >
        > zdaję sobie sprawę że to nie zmieni tego kraju. aby była zmiana trzeba
        > zagłosować na samoobronę i lpr. jak oni porządziliby ze 2 lata to nastąpiłaby
        > rewolucja, w końcu odeszliby "kombatanci" solidarności i pzpr których
        myślenie
        > skazone jest przez komunizm. tylko pokolenie osób mających teraz 25-35 lat
        może
        >
        > zmienic ten kraj - tak jak w np Estonii.

No ciekawe, posty autora wątku chcesz kasować... I Ty mówisz, że popierasz
        liberalną PO????
        • Gość: zuza Re: Wybory na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:47
          W parlamentarnych na Demokratów.
          W prezydenckich - jeśli dojdzie do drugiego starcia Cimoszewicz - Kaczyński -
          nie pójdę. Jeden i drugi jest dla mnie kompletnie niewiarygodny. Dosyć już mam
          wybierania "mniejszego zła".
          • Gość: Kabat Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! IP: *.starnettelecom.pl 16.08.05, 16:01
            Zawsze przed wyborami wszyscy politykierzy maja gęby pełne frazesów i
            niezgłebione przekonanie, iż reszta populacji ma galopującą sklerozę i nie
            pamięta co mówili / obiecywali / robili. A przypadkowe społeczeństwo (ta jego
            mniejszość, która jeszcze rusza tyłek by zagłosować) i tak wybierze największe
            tatałajstwo z możliwych, lewicowych bądź prawicowych populistów (nie mających
            tak naprawdę nic wspólnego ani z lewicą ani z prawicą a li i jedynie z sobą
            samym), którzy obiecają im, że będą piękni, zdrowi i bogaci, że wszystko będzie
            tak jak chcą (nie wchodząc w te drobne szczegóły, że różni ludzie różnych
            rzeczy pragną), że będzie sprawiedliwie (nie precyzując, kto będzie tąże
            sprawiedliwość definiował i egzekwował), że wzrosną zarobki a spadną wydatki /
            koszty (na boku zostawiając kwestię kto za to tak naprawdę zapłaci) - czyli
            będzie ślicznie a:
            * wierzący w spiskową teorię dziejów zagłosują na PiS
            * zwolennicy deklaratywnego liberalizmu poprą PO
            * mieszkańcy domu Adamsów pójdą za głosem pieknego Romana
            * twardo uważający, że PRL to nie był w 100% syf i zakłamanie zostaną przy SLD
            * pozostali myslący, że od ich stanowiska cokolwiek zależy rozbiją swe głosy na
            pozostałe listy, które na Ursynowie i tak mają śladowe poparcie
            Tyle co do tego "sondażu" ...
            • bugatti.atlantic Re: Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! 16.08.05, 17:21
              Zaiste odkrywcze są twoje myśli!
            • gazetnik3 Re: Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! 16.08.05, 18:49
              Kabat, to wg Ciebie nie ma już ratunku dla Rzeczposplitej? :-)
              • Gość: Kabat Re: Ale to wybór między dżumą a cholerą !!! IP: *.starnettelecom.pl 17.08.05, 10:21
                Rzeczpospolita jak dotąd dość dobrze sobie radzi. Tym lepiej jej to idzie im
                mniej się różnej maści politykierstwo "wtranca". Osobiscie przy poprzednich
                wyborach próbowałem chodzić na spotkania z ursynowskimi kandydatami, ale szybko
                mi przeszło bo były to imprezy w stylu "ze wsi - o wsi - dla wsi" czyli byli
                tam tylko "krewni i znajomi królika" co owocowało tym, że najmniejsze nawet
                zapytanie odbiegające od przyjetej "linii melodycznej" odbierane było jak,
                delikatnie mówiąc, bąk puszczony w towarzystwie (bąk tzn. tzw. pierd) i wszyscy
                pozostali traktowali to-to jako rzecz niebyłą (znaczy: wstyd to-to zauważyć
                i/lub zwracać na coś takiego uwagę). Owocowało to zaś tym, że na niewygodne
                pytania kandydaci po prostu nie odpowiadali i się do nich nie ustosunkowywali.
                Dlatego ja mam w (skreślone) wszelkie listy i uzgodnienia partyjne i (jeśli
                zagłosuję) to na konkretnego ludzia, o którym wiem na pewno, że jest porządny.
                A z jakiej listy będzie startował to bez znaczenia ...
    • Gość: minc Re: Wybory na Ursynowie IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 09:00
      A ja polecam PD. Co z tego, że tak wypadają w sondażach - wg mnie one nie są
      reprezentatywne pomimo zawartych pod nimi deklaracji. Tam są świetni eksperci i
      nawet PO i PiS ich w tym nie przegoni:)

A więc PD PD PD PD PD PD PD PD :) !!!!
      • gazetnik3 Re: Wybory na Ursynowie 24.08.05, 09:02
        Gość portalu: minc napisał(a):

> A ja polecam PD. Co z tego, że tak wypadają w sondażach - wg mnie one nie są
        > reprezentatywne pomimo zawartych pod nimi deklaracji. Tam są świetni eksperci
        i
        > nawet PO i PiS ich w tym nie przegoni:)
        >
        > A więc PD PD PD PD PD PD PD PD :) !!!!

A jacy to eksperci? Nazwiska jakieś?
        • Gość: Ursyn Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:09
          Jako mieszkańca ursynowa zaciekawiła mnie wymiana poglądów, na kogo głosować w
          najbliższych wyborach, bo sam jestem w rozterce.
          Inicjator wątku optuje za PiS i PO czyli partiami rzadzącymi obecnie i na
          Ursynowie i w Warszawie. Wyklucza SLD, z czym w pełni się zgadzam. Ale
          jednoczesnie mam mieszane uczucia co do PiS i PO i zaraz wyłożę dlaczego. A
          patrze na to przez pryzmat spraw lokalnych czyli Ursynowa i Warszawy.
          Jak większość Ursynowian, jestem członkiem spółdzielni mieszkaniowej. Zależy mi
          oczywiście na jak najnizszych kosztach korzystania z jej uslug. Znacząca
          pozycją w czynszach jest podatek od nieruchomości, podatek gruntowy, wieczyste
          uzytkowanie. Teoretycznie można to zmniejszyć, ale wcześniej należy
          uporządkować sprawy statusu gruntów, a uczynic to moga urzednicy urzedów
          dzielnicowych i starostwa piaseczyńskiego. I tu zaczynają się schody, bo jak
          tłumaczą prezesi spółdzielni mieszkaniowych, to opieszałość wspomnianych
          urzedników nie pozwala na ostateczne uregulowanie sprawa gruntowych a wiec
          zmniejszenie opłat i ewentualnego prawa odrebnej własności naszych lokali. Być
          może, nie jest to prawda, jedynie zwalaniem winy przez leniwych prezesów na
          kogo innego. Ale poruszałem te sprawy z radnymi z PiS-u i jakoś nie znajdowałem
          u nich zrozumienia. Z goścmi z PO nie rozmawialem.
          Podobnie sprawy spółdzielcze - kolejne nowelizacje prawa spółdzielczego nie
          zwiększają zakresu uprawnień członków spółdzielni, dalej podtrzymują chory
          układ, w którym prezesi spółdzielni, byli członkowie PZPR i pracownicy słuzb
          specjalnych opanowali zarządy i rady nadzorcze. Politycy obu partii zdają się
          tego problemu nie dostrzegać, choć w ich szeregach znajdują się pojedyńczy
          posłowie próbujacy ten chory układ zmienic. I nawet jak zagłosuję na znanego mi
          już posła, to wiem, że obowiązuje go często dyscyplina partyjna i jest on
          bezradny pomimo najszczerszych chęci.
          Zgadzam się z watkowiczami, że przed wyborami obiecuje się wyborcom gruszki na
          wierzbie, potem sie o nich zapomina. Tak więc nie jestem taki przekonany, czy
          PiS i PO potrafi zalatwic pomyslnie moje zywotne interesy.

Przy okazji chciałem nawiązać do eseju o Ursynowie napisanym przez Sylwio
          (ciekawe, dlaczego wywalono mu go z forum?). Wiele trafnych spostrzeżeń, od
          siebie dorzucę, że ci wykształceni i często zamożni ludzie skupieni na
          stosunkowo małym obszarze są wyjątkowymi idiotami jeśli chodzi o sprawy tak
          ważne jak zamieszkiwanie przez nich w spółdzielniach. Nie mogę zrozumieć,
          dlaczego mając szeroką wiedzę, dając sobie bardzo dobrze radę gdzie indziej,
          daja się tak łatwo ogrywać bandzie prezesów ursynowskich spółdzielni. Wystarczy
          prześledzić forum ursynowskie z wątkami dotyczącymi wielu spółdzielni - może
          ktoś to mi wytłumaczy. I dlatego nie wierzę zbytnio w mądrośc swoich sąsiadów w
          najbliższych wyborach.
          • Gość: pytanko01 Re: Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.chello.pl 24.08.05, 12:00
            Ja mogę się podpisać pod pańską wypowiedzią, mam dokładnie te same spostrzeżenia
            i wnioski. Wszystkie kosmetyczne zmiany w ustawie o spółdzieczości mieszkaniowej
            świadczą o małej skuteczności działania bądź woli stron sporu. Jestem coraz
            bardziej rozczarowana "postępowaniem" zmian w tym zakresie. A tzw własnościowe
            prawo do lokalu to iluzja własności, oznacza ono pełną zależność od humoru
            zarządu i wydawanych przez niego decyzji. Umożliwienie występowania na drogę
            sądową nic nie zmieni ze względu na opieszałość i stronniczość działania sądu.
            Tli się we mnie iskierka nadziei,że PiS po wyborach zajmie się dostatecznie
            problemem. Zainteresowanych odsyłam do: www.naszesm.pl
          • silvio1970 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 12:02
            Gość portalu: Ursyn napisał(a):

> Przy okazji chciałem nawiązać do eseju o Ursynowie napisanym przez Sylwio
            > (ciekawe, dlaczego wywalono mu go z forum?).

przezyciężając swą naturalną skromność, pozwolę go sobie jeszcze raz
            zamieścić. może ujdzie uwagi cenzorów. ci z kolei doskonale widzą to, czego
            nie powinni widzieć inni.

Mój Ursynów to w zasadzie wielkie miasto. Mieszka tu blisko 200 tys ludzi i
            jest to największe osiedle
            mieszkaniowe w Polsce. Podejrzewam, że tak wielu wykształconych i zamożnych
            mieszkańców stosunkowo małego obszaru stanowi świetny target konsumencki i
            polityczny. Zrszeta szkoda żeby sobie głosowali czy kupowali bez sensu, jak
            chcą.

Mój Ursynów to również Ursynów spółdzielni. Tu mają swoją siedzibę nawiększe
            spółdzielnie mieszkaniowe w
            Polsce. Od lat toczą się regularne wojny o zarząd nad ich wielkimi, w
            praktyce niekotrolowanymi budżetami oraz terenami, których sa właścicielami
            lub posiadaczami. Chyba nie ma sensu wydzierac się publicznie, skoro mozna
            wszystko załatwić w zaciszu prezesowskich gabinetów?

Ale mój Ursynów to przede wszystkim Ursynów olbrzymich inwestycji i olbrzymich
            pieniędzy. Ursynów był, jest lub będzie miejscem strategicznych inwestycji
            finansowanych z budzetu centralnego oraz funduszy unijnych (metro,
            autostrada). Był, jest i wciąż będzie terenem dzikiej developerki uprawianej
            wbrew wszelkim regułom architektonicznym i urbanistycznym. Prowadzi sie
            autostradę przez środek osiedla, niszczy się place zabaw i stawia kolejne
            betonowe klocki i bardzo niedobrze gdy napotyka to na zorganizowany opór
            mieszkańców.

To wreszcie Ursynów dziwnych zależności, gazet loklanych finansowanych przez
            spółdzielnie, radnych zmieniających barwy partyjne jak rękawiczki, zależności,
            którym szkodzi wszelka krytyka czy nawet zwykła wolność słowa.
          • gazetnik3 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 12:40
            Ursyn,
            - co do prezesów, to wystarczy, że członkowie spółdzielni ruszą 4 litery i
            pójdą na zebranie aby wybrać kogoś nowego....
            - co do odrębnej właności, to prezesi nie chcą pomagać w wydzielaniu się
            wspólnot bo stracą wpływy...
            - co do marazmu mieszkańców, to... nie rozumiem... :-)
            • silvio1970 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 13:02
              gazetnik3 napisał:

> Ursyn,
              > - co do prezesów, to wystarczy, że członkowie spółdzielni ruszą 4 litery i
              > pójdą na zebranie aby wybrać kogoś nowego....

mhm, jednak nie doceniasz inercji tłumu. byłem kiedys na takim zebraniu SBM
              Ursynów. było to na poczatku obecnego tysiąclecia kiedy zarząd zmieniał sie co
              tydzień, tak że w pewnym momencie nie było wiadomo kto rządzi a kto uzurpuje.
              przyszło nawet sporo wk... ludzi i zobaczyli niezły teatr. zanim się
              zorientowali co jest czy a kto kim, juz była wybrana komisja skrutacyjna,
              reprezentanci spółdzielców i bóg-wie-co-tam jeszcze.

to tylko pozorny paradoks że ludzie, którzy dobzre radzą sobie w swoich firmach
              nie potrafią zadbać o swoje spółdzielcze interesy. to wina chorego systemu,
              który w warunkach ursynowskiego gigantyzmu jest sczególnie irytujący. tak,
              wokół spóldzielnianego intereu kręci się zaprawione w wzajemnych,
              specyficznych wojnach grono gości, którzy nie bezinteresownie chcą zarządzac
              olbrzymimi majatkami spółdzielni.
              • gazetnik3 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 24.08.05, 13:26
                Tak czy siak: trzeba iść na zebranie i wyrazić swoje zdanie.
                • Gość: pytanko01 Re: Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.chello.pl 25.08.05, 10:08
                  Tych co mają własne zdanie i odmienne od zdania Zarządu szybko pozbawiają
                  członkostwa i nawet nie powiadomiają na piśmie o czym delikwent dowiaduje się
                  przez przypadek(!!!!).
                  Dlatego byłam mocno zdziwiona kiedy Tusk wybrał się na Białoruś celem
                  wyjaśnienia zajścia z naszymi rodakami a pozbawiony jest informacji o tym co
                  dzieje się w spółdzielniach mieszkaniowych, które traktują swoich członków
                  jeszcze gorzej.
                  • gazetnik3 Re: Na kogo głosować i inne sprawy 26.08.05, 00:23
                    Nowelizacja Ustawy o spółdzielniach zezwala na posiadanie mieszkania w
                    spółdzielni i nie bycie jej członkiem - przynajmniej zarząd nie może pozbawić
                    opozycjonisty lokalu (jak było wcześniej).

P.S. Naprawdę uważam, że mieszkańcy sami są sobie winni - nie chodzą na
                    zebrania i pozwalają panoszyć się sitwie... :-(
                    • Gość: Ursyn Re: Na kogo głosować i inne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:17
                      Kilka dni temu byłem na spotkaniu w urzędzie dzielnicowym Bemowo na spotkaniu
                      zorganizowanym przez tamtejszych spółdzielców z przewodnicząca Transparency
                      International, Julia Piterą, posłem z PiS-u, Pawłem Poncyljuszem, radnym z
                      Bemowa - Bonieckim(imienia nie pamiętam) i przewodniczącym Krajowego Związku
                      Lokatorów i Spółdzielców - Andrzejem Krzyżańskim (jest z Konina, nie
                      przyjechał).

P. Poncyljusz, ktory o ile wiem, ponownie bedzie strtował do Sejmu,
                      poinformowal zebranych o przebiegu ostatniej nowelizacji prawa spółdzielczego i
                      ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych. Szczerze przyznał, że wielu posłów taj
                      jak on sam dopiero teraz poznaja zawiłości problematyki spółdzielczej i nadal
                      oczekuje na jakieś solidne wsparcie ze strony spółdzielców ze spółdzielni
                      mieszkaniowych, bo w ostatnim sejmie było bardzo silne lobby spółdzielcze, ale
                      ze spółdzielni pracy, rolniczych, inwalidów itp, których interesy są zupełnie
                      różne od interesów spółdzielców mieszkaniowych.

Ja w każdym razie dochodze do wniosku, że z takiego terenu jak Ursynów powinien
                      byc jakiś kandydat na posła dobrze czujacy sprawy spółdzielczości
                      mieszkaniowej, aby znowu kolejna nowelizacja ustawy o spółdzielniach
                      mieszkaniowych rzeczywiscie nam coś dała a nie tylko teoretycznie na papierze.

Julia Pitera powiedziala bez ogródek, ze nie liczmy na to, że coraz
                      korzystniejsze dla nas prawo(jeśli w ogóle będzie stanowione przez nowy sejm)
                      cos nam da a to dlatego, że wśród prawie 10 milionów społdzielców(czlonkowie i
                      ich rodziny0 jest bardzo dużo sędziów i prokuratorów, ktorzy uzyskali swoje
                      mieszkania znacznie korzystniej niz pozostali spóldzielcy i z tego wzgledu maja
                      swoiste "długi wdzięczności" w stosunku do zarządów spółdzielni. Natomiast
                      zdecydowanie namawiała do robienia "porządku' na dole, przez samych
                      spółdzielców świadomych swoich praw i obecnej niekorzystnej dla nich sytuacji.
                      O ile się orientuję, też kandyduje do sejmu ale nie wiem, z jakiej listy.

I tu pojawia się następna wątpliwośc - czy głosować na kogos już znanego, kto
                      uczciwie mówi o obecnych i przyszłych trudnosciach czy na zupełnego nowicjusza,
                      który obecuje tak jak znany nam Leszek Miller gruszki na wierzbie i mówi to, co
                      chcą usłyszeć wyborcy. Tylko wtedy kiedy dojdą do władzy jakieś nowe twarze?
                      • jaa_ga Re: Na kogo głosować i inne sprawy 26.08.05, 13:28
                        Ursyn napisał:

"Julia Pitera (...) O ile się orientuję, też kandyduje do sejmu ale nie wiem, z
                        jakiej listy.
                        Kandyduje z ostatniego miejsca listy nr 8 - Platformy Obywatelskiej (PO)
      • Gość: ktosik Re: Wybory na Ursynowie IP: *.aster.pl 24.08.05, 10:02
        Taaa!!! Świetni "specjaliści". Te same szumowiny co zawsze, tylko pod nowym
        płaszczykiem - mieszanka SLD i UW - iście wybuchowa.
        • Gość: mieszkaniec Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:35
          Ja tylko na Partię Demokratyczną.
          Pytasz o nazwiska, o specjalistów.
          Zapoznaj się z :
          mazowieckie.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0010,0016,0001
          • Gość: GOŚĆ Re: Wybory na Ursynowie IP: *.tvp.pl 16.09.05, 15:18
            Jak to są demokraci to ja jestem anarchistka!!!!
            • Gość: Malwina Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:07
              To sobie na PO głosuj.
              Ale najpierw w Gazecie przeczytaj co będzie jak PO wygra = znowu desant z
              Gdańska a Warszawiacy bez pracy.
              • Gość: Demokrata Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:09
                Jeden z Demokratów u nas na uczelni działał i był sensowny.
                To ja na niego zagłosuję
    • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 16.09.05, 16:08
      Tusk i demokraci.pl
      • Gość: pytanko01 Re: Wybory na Ursynowie IP: *.chello.pl 16.09.05, 19:52
        Tusk już rządził z premierem Bieleckim z ramienia Kongresu
        Liberalno-Demokratycznego:(.
        Czy wam trzeba odświeżać pamięć? Chyba jesteście pod wpływem jego płytkich
        frazesów. A jeśli tak się interesujecie tym politykiem to napiszcie mi dlaczego
        pozbył się prof. Zyty Gilowskiej? Czym mu podpadła? Zadając pytania mam
        nadzieję,że wasze zainteresowania polityką nie zrodziły się wczorajszego dnia.
        • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 16.09.05, 20:14
          Nie przepadam za Tuskiem. Ale to najmniejsze zło. Jest ktoś lepszy ? Lepper ?
          Giertych ? Kaczyński który miał okazję dowieść w Warszawie że nie potrafi
          rządzić ? Borowski, Bochniarz bez szans. Masz jakieś propozycje, lepsze niż Tusk ?
    • Gość: Stefan [...] IP: *.netcafe.waw.pl 16.09.05, 20:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: JaZa Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:30
        Pytanko01 ma rację.
        Dlatego ja nie na PO ja też na Partię Demokratyczną
        • jan-w Re: Wybory 17.09.05, 09:00
          Ja też na demokraci.pl. Ale trzeba odróżnić wybory parlamentarne, od
          prezydenckich. Kandydat PD, Henryka Bochniarz, jak dotąd, nie wyróżniła się
          niczym pozytywnym.
          • Gość: Wowo Re: Wybory IP: *.crowley.pl 17.09.05, 12:41
            Godny Ursynowa jest jedynie Piotr Gadzinowski -nasz sąsiad spod lasu Kabackiego
            Ostani na liscie SLD
            • Gość: Lucjan [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:57
    • irek42 [...] 18.09.05, 00:01
      • Gość: Jestem z miasta Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:17
        Każdy może głosować i każdy może kandydować.
        Zuzka, ja też na Partię Demokratyczną.
        A konkretnie to na Agnieszę Kuncewicz.
        I jeszcze Krzyśkowi powiedz, na kogo głosować - bo się chłopak gubi w życiu
        politycznym kraju. A do wyborów to się całkiem zagubi - jak go nie oświecisz.
        To Ci link daję i sobie poczytaj.
    • Gość: ?? Re: Wybory IP: *.chello.pl 18.09.05, 10:02
      PeDe to przefarbowana Unia Wolności i skutki jej rządzenia w kraju dobrze znamy.
      Pewnie żartujecie albo chcecie przypodobać się redaktorowi naczelnemu Gaz.Wyb. a
      nuż tu zajrzy?
    • jan-w Zasady prowadzenia dyskusji wyborczych na Forum 18.09.05, 14:26

Kandydatów na posłów zapraszamy, na specjalnie utworzone dla nich forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12
      Ten wątek forum Ursynów, służy do dyskusji uczestników na temat wyborów,
      kandydatów, skutków wyników wyborów itp. Uprzejmie prosimy o nie zamieszczanie
      tutaj ogłoszeń wyborczych, ani linków do stron kandydatów lub komitetów
      wyborczych. Wszystkie będą usuwane. lewe_oko i jan-w

• Gość: Lubiejący Ja na Partię Demokratyczną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:23
        Lubię Cię jan-w.
        • Gość: Lubiejący Re: Ja na Partię Demokratyczną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:26
          Na Demokratów głosuję.
          A link się przyda, bo niektórzy tak się pogubili, że myślą iż Tylko PO i PiS
          jest.
          A przecież jest alternatywa - na PD głosujmy.
          • Gość: KERM.Z Re OJCZYZNO MOJA POLSKO LUDOWA WYBACZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:42
            ten post szybko usunieto ( a własciwie dlaczego ),ale postawienie sprawy jest
            własciwe.Czy wybór jest tylko miedzy Kaczorem a Tuskiem ?
            Alternatywą z syntezy problemu jest Borowski i SDPL !!!
      • jan-w Re: Zasady prowadzenia dyskusji wyborczych na For 18.09.05, 16:41
        A może i nam by się taki prezydent przydał:
        www.cthulhuforpresident.com/
        do dla wąskiego elektoratu miłośników Lovecrafta.
        Ten link nie łamie zasad. Cthulhu w Polsce nie kandyduje.
        • Gość: bezet Re: Zasady prowadzenia dyskusji wyborczych na For IP: 212.180.248.* 18.09.05, 18:15
          Nie całe SLD jest do d..y.
          Głosujcie na Ursynowianina Piotra Gadzinowskiego bo
          nie jest z tych co to " kradnij i ratuj sie kto może "
    • Gość: mały Re: Wybory na Ursynowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 18:22
      tylko P.J.K.M/U.P.R !!!
      • Gość: 2mały: Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:57
        Linków nie wolno zamieszczać, to Ci opowiem:
        Ty przeczytaj sobie stronę Partii Demokratycznej i ich kandydatów.
        I dopiero wtedy się zastanów na kogo głosować.
        My na Partię Demokratyczną głosujemy - bo tak dla mieszkańców dzielnic będzie
        lepiej.
        I o desancie z Gdańska przeczytaj - co nam grozi jak PO wygra.
        • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 19.09.05, 23:09
          Ja też na demokraci.pl. Ale muszę zachowywać zasdy. Pozdrawiam.
          • Gość: 2mały Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:49
            Też pozdrawiam.
            I też zasady lubię zachowywać.
            Zasadą jest, że Warszawiacy powinni myśleć o Warszawie.
            Dlatego na Partię Demokratyczną zagłosuję a nie na desant z Gdańska.
            • Gość: miki Re: Wybory na Ursynowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.05, 14:29
              www.demokraci.pl to jest partia polityczna ,a nie strona internetowa ?!?!?
              • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 20.09.05, 14:41
                Jedno i drugie.
    • mateusz852 [...] 20.09.05, 12:32
    • Gość: Jan Ja na PiS i LPR IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:34
    • lewe_oko Re: Wybory na Ursynowie 21.09.05, 18:24
      Zróbcie test www.latarnikwyborczy.pl/compass/index.html. Cieszę się, bo
      okazało się że mój światopogląd jest zgodny z programem Demokratów.pl, na
      których chcę glosować.
      • Gość: Z W-wa. Re: Wybory na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:13
        Swiatopogląd zgodny z programem Partii Demokratycznej - ale i interes naszej
        dzielnicy jest tylko przy Partii Demokratycznej.
        Na PD trzeba głosować.
      • jan-w Re: Wybory na Ursynowie 21.09.05, 22:09
        Ten adres w compass, mi nie działa (404)
        Ale ten działa:
        wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67885,2925585.html
        Mi wyszło: 81% zgodności z PD, -82% samoobrona.
        Ciekaw jestem jak wam ? (Mój syn jest lepszy - 90% PD)
        • lewe_oko Re: Wybory na Ursynowie 21.09.05, 23:19
          Ten test z Gazety to znacznie skrócona wersja z Latarnika. Mi strona działała,
          ale tak wolno, że robiłam ów test godzinę (oczywiście wespół z innymi
          czynnościami). Wyszło mi 62% PD, 10% Platforma
          • Gość: 2mały Wybory na Ursynowie - na listę Nr 4 głosujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:59
            jan-w i lewe_oko:
            dzięki za link - bo fajna ta ankieto-sonda.
            Mnie też wychodzi, że na Partię Demokratyczną muszę głosować.
            Link mi się podoba - ale przed sprawdzeniem też wiedziałem, że na PD idę .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka